|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#44431 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. IX
Aaa
To znajdziesz kilka fotek ale sprzed pielęgnacji żadnej, bo odezwałam się po raz pierwszy po kilku tygodniach od "przemiany" ;DDTuż przed CG miałam włosy za pas, ścięłam je żeby łatwiej prostować a dwa dni potem znalazłam te forum... i do prostowania nie wróciłam. Może poszukam zdjęcia z długimi włosami i z puszakiem i wrzucę ![]() A po co masz szukać, mogę Ci zaraz tutaj napisać ![]() Styling Hair Cream: 1. Hair Fall Control - extra virgin olive oil, cactus extract, d-panthenol and perfume 2. Nourish & Protect - extracts of henna & aloe vera, almond oil, white oil, d-panthenol, perfume 3. Dandruff Guard - lemon oil, tea tree oil, almond oil, white oil, d-panthenol, perfume Cytat:
![]() Zgadzam się, nadmiar krytyki wobec siebie szkodzi i to bardzo No, akurat Twoje włosy są tak piękne, że wcale się nie dziwię komplementom ![]() Keratynkę mam i dwie odżywki z keratyną ostatnio się przyplątały i jeszcze ta z Artiste mnie kusi Pozostaje używać i uzbroić się w cierpliwość (a co to takiego ).
|
|
#44432 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
właśnie doczytałam w tych poradach CG i w pigułce (linki z 1 strony tego wątku, bardzo pomocne z resztą) i stwierdziłam, że faktycznie przy moich włosach mogą jak pogniecione wyglądać bo sa za krótkie ![]() Cytat:
. Ale chyba faktycznie do moich niezadługich włosów nie nadaje się ta metoda. Za to właśnie bardzo służy mi ugniatanie, potem daje im spokój i się same fajnie skręcają i potem troszkę pianki z nivea f.curls i suszarka z dyfuzorem i ciepłym a potem chłodnym nawiewem. Zaznaczam, że nie suszę długo i na pewno nie do końca, wolę jak same doschną no chyba, że sytuacja będzie tego wymagała ale znając życie dosuszę ile mogę a potem kok i kaptur albo czapka. Melduję, że po delikatnym szamponie, odpowiedniej pielęgnacji i stylizacji moje loko-fale wyglądają już lepiej
|
||
|
|
|
#44433 |
|
Mod-Śnieżynka
|
Przygotowałam sobie cytaty, żeby pochwalić piękne włoski, ale wybaczcie nie jestem w stanie.
Właśnie zadzwoniła moja siostra z informacją, że wróciła od weterynarza. Uśpił Felę - moją pierwszą kotkę... Siedzę i wyję, nie chciałam z nią rozmawiać i nakrzyczałam na Mamę. Wiem, że była chora i miała raka. Ale to nie pomaga. Fela miała 13,5 roku. Pamiętam dzień, w którym przywieźliśmy Felkę. 18 czerwca, Boże Ciało, pamiętam co jadła, nawet jak się załatwiła do piasku, bo nie mieliśmy jeszcze żwirku. Strasznie smutno będzie jak przyjadę do rodziców i Feli nie będzie. Moja Mała będzie jej na pewno szukać. Powiedzieli mi dopiero po fakcie, że ją uśpili.... pewnie wiedzieli, że będę się sprzeciwiać... Musiałam się wyżalić.... |
|
|
|
#44434 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Z czasem będzie tylko lepiej ![]() Basiu - pozostaje mi Cię ucałować i przytulić, wiem, co przeżywasz. Wszelkie słowa są zbędne, bo nic tu nie pocieszy.
|
||
|
|
|
#44435 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Troche o tym czytałam i już sporo wiem ale jeszcze chciałam się dopytać tu na wizażu jakiejś mądrej głowy Co do kosmetyków to właśnie zastanawiałam się nad Garnierem awokado Spłucze koniecznie zimną wodą Jeszcze raz ci dziękuję - - - - - - - - - - - - - - - - Teraz muszę ponarzekać Otóż po dzisiejszym myciu mam brzydkie włosy.Kurde jakieś takie strąki dziwne, ulizane pewnie przez te isane w dotyku są takie "tępe" jakby były myte w szarym mydle .....jutro zrobie jakiegoś koczka bo do rozpuszczenia się nie nadają ![]() W ogóle próbuję przestać narzekać na swoje włosy ale na razie mi to nie wychodzi wszystkie inne włosy mi się podobają ale moje nigdy
|
|
#44436 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kotki ktore widzialas u mnie w galerii zostaly znalezione przezemnie pozniej odnalazlam ich mame..tworzyli piekna rodzinke widzialam jak ta kotka byla mi wdzieczna za uratowanie im i jej zycia pewnego razu nie wrocila na czas poszlam jej szukac i znalazlam lezaca ktos ja rozjechal![]() dlatego wiem co czujesz tracac swojego kota
|
|
|
#44437 |
|
Zakorzenienie
|
Basiu, trzymaj się
|
#44438 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja pamiętam, jak też nie tak dawno narzekałam na swoje włosy, choć wcale nie były brzydkie, a teraz potrafię dostrzec, że są ładne i sama nawet na głos to powiedzieć (Fasolka chyba naprawdę mnie zmieniła, nie, że zrobiłam się jakaś nieskromna i zarozumiała ale potrafię teraz dostrzegać ładne rzeczy, nawet w samej sobie, mimo że kiedyś miałam kupkę niepotrzebnych tak naprawdę kompleksów). Coś włoskom musiało zaszkodzić - z czasem będziesz wiedzieć, jaką stylizację lubią, jakie składniki i co im szkodzi. Ja niedawno zaczęłam zwracać na to baczniejszą uwagę i unikam tego, czego nie lubią. |
|
|
|
|
#44439 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Isany w żadnej postaci nie zdzierżę, myłam też joaśkami b/s (z lnem i z miodem), ale obie robiły mi przyklap taki jak potters. Tylko gloria póki co jest ok. Może zostanę przy omo - gloria na włosy, na skalp szampon (hipp mi nawet ostatnio spasił). Hegrona nie probowałam, bo nigdzie go nie widziałam ostatnio. Dzięki, jeszcze potestuję, jeśli cierpliwości mi starczy ![]() Cytat:
Ja mam krótkie i cienkie, żadnego plunkingu nie robię, bo może i coś tam na skręt wpływał, ale ogólnie robił mi się przyklep i jakiś taki totalny nieład. Cytat:
Boski rulon! Moje falki właśnie krzyczą z zazdrości
|
|||
|
|
|
#44440 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Około 15zł za litr lub 7zł za 300ml. Tu link do KWC --> https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,43350,scandic-plus-coco-mask.html&next=1Hipp też fajny |
|
|
|
|
#44441 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ludzie mi dookoła powtarzają czego ty wiecznie chcesz od tych włosów ? ci za to,że umiesz to powiedzieć na głos ja powiedziałam na głos zaledwie kilka razy,że mam ładne włosy. Kiedyś też byłam zakompleksiona można powiedzieć,że bardzo ale z wiekiem jakoś z tego wyrosłam jeszcze tylko muszę wyrosnąć z narzekania na włosy Mniej więcej z przewagą na więcej już wiem co służy moim włosom ale już tak mam,że lubię testować ciągle coś nowego a wiadomo nie zawsze to przynosi upragniony efekt... no i wtedy narzekam.
|
|
#44442 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
też strasznie kocham zwierzęta i przywiązuje się do nich bardziej niż do niektórych ludzi... Więc podzielam Twój ból.Jedynie co to pomyśl, że ona na pewno jest koło Ciebie i że się nie męczy i nie cierpi Cytat:
Cytat:
Ale z wizażem damy radę! Będziemy miał takie piękne włosy, ze powpadamy w samozachwyt i będą się z radości kręcić jeszcze bardziej. Wysokie koki są modne, wygodne i wg mnie fajnie wyglądają więc się nie przejmuj
|
|||
|
|
|
#44443 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tak jest będą takie piękne,że każdy się będzie za nami oglądał na ulicy Wysokie koki mi się podobają Doszłam do wniosku,że tak na prawdę za dużo wymagam od swoich włosów dlatego wiecznie mi się nie podobają.Muszę wyluzować
|
|
#44444 |
|
Rozeznanie
|
Chciałam Wam pokazać jak moje włosy reagują na spanie w chustce jedwabnej.
ostatni raz myłam włosy odżywką 18.10 wieczorem 20.10 wieczorem zrobiłam fotkę nr 1 - włosy spuszone po całym dniu, skręt rozluźniony na górze spsikałam je samą wodą (delikatnie, jeden psik na każdą partię włosów), zawinęłam w chustę i poszłam spać z przerzuconymi przez poduszkę 21.10 rano zrobiłam fotkę nr 2 - skręt zaczyna się wyżej, są uniesione i puch zmniejszony (choć nie zlikwidowany niestety - "embrace your frizz" chciałoby się powiedzieć )nie wygladają idealnie, ale jak na trzecią noc to wydaje mi się, że znośnie
zakręcona od: 2010-07-30 Moje włosy Dumna fala (klik) Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog ![]() Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc |
|
|
|
#44445 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Z reguły jak wracam to idę prosto pod prysznic, więc nie mam kiedy olejować Chyba, że mam cały dzień wolny i mogę poświęcić wieczór na olejowanie. Basiu, współczuję |
||
|
|
|
#44446 |
|
Raczkowanie
|
Hej lokaski,
Melduję się po przerwie (nie w pielęgnacji oczywiscie )Zauważyłam, że włoski już mniej mi wypadają, a używam odżywki Joanna z apteczki babuni i raz w tyg. balsam Isana. Niestety Emulsja Gloria jak dla mnie jest beznadziejna i nie mogę nią myć włosów (są tłuste i strąkowate). Poza tym nie lubię jej zapachu Pogodziłam się już z tym, że moje loki nigdy nie przestaną się puszyć, widać taka ich uroda ![]() Jesli jakims cudem jednak puch by zniknął to nie wyglądałabym chyba korzystnie bo mam mało włosów, a bez puchu jest ich jeszcze mniej ![]() Mam drobne loczki, szorstkie w dotyku, ale lubię je Oczywiscie wymagają długiego procesu przygotowawczo-układającego żeby pokazać je swiatu Nie przeszkadza mi to jednak aż tak bardzo. Na codzień i tak związuję włosy.
|
#44447 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() za narzekaniesą prześliczne a że mają czasem gorszy dzień - przecież każda z nas to świetnie zna tak jak pisała myszka - testuj, notuj, sprawdzaj, na błędach się uczymy co włosom służy, a co nie służy a że wszystkie lubi eksperymentować to i wpadki się zdarzają pamiętaj też że zmienia się pora roku i rozpoczął się sezon grzewczy - to co służyło im latem może teraz działać w zupełnie przeciwny sposób (przychodzą mi do głowy humektanty i proteiny, ale nie wiem czego używałaś, więc to może być nietrafiona rada) będzie lepiej ![]() ---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ---------- Basiu
zakręcona od: 2010-07-30 Moje włosy Dumna fala (klik) Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog ![]() Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc |
|
|
|
|
#44448 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#44449 | ||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Sama nie wiem, co Ci powiedzieć Cytat:
|
|
#44450 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja jak na razie śpię ka takiej chuście a`la satynowej, ale chyba jednak zamówię prawdziwą satynę
|
|
#44451 | |||||
|
Strażnik Wizażu
|
Jak Ty to zrobiłaś??
![]() Cytat:
naprawdę śliczne będą i ten kolor ![]() Cytat:
Cytat:
piękne masz włosy przecież...i kolor idealny ![]() Cytat:
próbowałam spać w chustce 2 razy...i miałam przyklap...ale nie poddam się tak łatwo zawiążę inną, bo coś czuję, że właśnie materiał niezbyt...chociaż niby gładka i śliska.Cytat:
Mam wrażenie, że my tu wszystkie mogłybyśmy się bez słów rozumieć
|
|||||
|
|
|
#44452 | ||||||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
), ale nie mam już nawet ochoty dokańczać tej butelki BD. Zostanie na zmywanie silikonów i olei na dłuugi czas.Fale ładne, a ja się jak zwykle na kolor nie mogę napatrzeć O, już się parę razy kręciłam po biochemii, ale jakoś odnaleźć się tam nie potrafię. (No, do kręconych też podchodziłam nie raz ![]() Cytat:
)Hmmm, niedobrze. Z drugiej strony po myciu głową w dół nadchodzi ten moment, kiedy trzeba się wyprostować i 'odrzucić' je do tyłu..też niefajne rzeczy się dzieją, chociaż już prawie ich nie tykam i pozwalam się ułożyć po swojemu. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Niestety zaraz się przyznam do czegoś złego... Cytat:
![]() O żesz! Ja też tak chcę ja też tak chcę! ![]() Cytat:
A nie jestem typem wzruszającym się przy każdej zwierzakowej historii... Wiesz, teraz jest jej lepiej. Miała długie i na pewno cudowne życie...Trzymaj się mocno!Cytat:
![]() Cytat:
![]() No dobra, czas na spowiedź. Jestem dziś prosta Wczorajszą nażelowaną miotłę spłukałam i naodżywkowałam, ale wyschły znowu okropnie, więc je wyprostowałam. Źle, ale przynajmniej zobaczyłam w jak złym stanie są końcówki i dojrzałam do decyzji o ścięciu każdej ilości jaka będzie potrzebna, bo taki mizerny wiszący ogonek nie wygląda dobrze. Po drugie nadszedł chyba czas na restart SLSem (wcześniej nie mogłam zrozumieć jak można wiedzieć i poznać, że to już czas ![]() Przejrzałam zdjęcia od początku prób z CG, wnioski dwa: 1. o matko, ale miałam siano! 2. jednak olej rzepakowy rządzi (??) a spojrzałam w końcu na półkę ze-zdrową-żywnością-i-innymi-drogimi-rzeczami w Delikatesach i mnie teraz ręce świerzbią, żeby kupić jakiś olej od razu w ilości 250/500ml ![]() Poza tym Bioactive wypuścił jakieś nowe herbatki w tym 'pokrzywa i pigwa' i się skusiłam. Samej pokrzywy w smaku nie lubię, tu jest 50% więc nieźle, reszta składu zachęcająca (biała herbata 30%, pigwa 5%, trawa cytrynowa, płatki kwiatu róży, bławatka). Skrzyp już pijam, może coś z tego będzie. A właśnie. Powiedzcie, że na początku picia skrzypu może wysyfić, ale później już będzie lepiej? Cytat:
![]() A, jeszcze jedna sprawa. Jak próbowałam spać w chustce to wiązałam ją bez pochylania się do przodu, wczoraj spróbowałam w drugą stronę. Nie spadła (czyli 3:2 dla niej), ale rano po jej zdjęciu...ała. Włosy odleżały się w drugą stronę i potem przy powrocie do normalności bolały mnie yy..cebulki no, cały skalp. Tak jak zdarza się czuć ulgę po uwolnieniu z ciasnego kucyka, ale to było gorsze Nie macie tak?
|
||||||||||||
|
|
|
#44453 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
o jaaaa A o co chodzi z ta chustą? To jakaś specjalna do włosów? jak ją zakładać? P.S tak szybko piszecie w tym wątku, ze nie nadążam za wami
|
|
|
|
|
#44454 |
|
Zadomowienie
|
Volvoya,ale czad! Żeby sama chustka i woda tak pomogły, eeh..
Podoba mi się tym bardziej, że ktoś (przepraszam, że nie pamiętam kto ) mi tu powiedział, że moje włosy zaczynają przypominać Twoje |
|
|
|
#44455 |
|
Zakorzenienie
|
Seboradin w skalp, żel lniany w skalp, psikadło z pantenolem i jantarem w skalp, keratyna i oleje na długość, mycie odżywką, skrzypokrzywa wewnętrznie Od 3 miesięcy - odkąd jestem z Wami - walnęły ok. 9-10 cm, nie lecą i wydają się grubsze
|
#44456 |
|
Wtajemniczenie
|
Basiu...
Utrata zwierzaka boli. Na myśl, że stracę moją psicę (mam jej zdjęcie w awatarze) cierpnie mi skóra. W styczniu miała operację, też było podejrzenie nowotworu... na tydzień zrezygnowałam ze spania w łóżku i przeniosłam się na kanapę, żeby być blisko niej i czuwać nad jej rekonwalescencją. Jest moim absolutnym oczkiem w głowie. Przy myciu wypadło mi dziś dwa razy więcej włosów niż zwykle. Coś im nie przysłużyło, ale co? Nie używałam niczego nowego. A może za dużo ostatnio szalałam z slsem chlip
|
#44457 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Danke! Zakupię i przetestuję )Cytat:
Bosz, ile tutaj jest marud Ogólnie wyglądają fajnie, a chusta rzeczywiście się sprawdza, także u mnie na moich lichych falkach ![]() Cytat:
Ja łykam olej z wiesiołka, skrzyp, piję pokrzywę i drożdże Muszę przyznać, że urosły sporo przez miesiąc, ale niestety, nie zmierzyłam się. I nie zdązyłam napisać, że przeuroczo wyglądasz w całości, z włosami oczywiście na czele Cytat:
Czy ja wspominałam, że powinnaś mieć absolutny zakaz narzekania, żeby nie dołować innych? Masz boskie włosy, widocznie mają gorszy dzień, ale myślę, że gorszy dzień u Ciebie i tak wygląda pięknie.---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ---------- A właśnie. Znacznie może takie coś jak INNEOV ? Spotkałam się z opinią, że bardzo pomaga na wypadanie włosów i wpływa na gęstość. http://www.fabrykazdrowia.pl/info/in...aps_-3399.html Cena niemała (w tym linku i tak w promocji). Ciekawi mnie, czy to warte tej ceny. |
||||
|
|
|
#44458 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Osobiście tworzę tak, że nakładam Seboradin, zostawiam na godzinę-półtorej, a potem chlap na to żelem lnianym - alkohol wysusza, a tak chyba to jego działanie trochę niweluję. Połączenie z pantenolem sprawia jak dla mnie, że mam łebek bardziej nawilżony - rzadko co mnie podrażnia, skórę jeśli chodzi o podrażnienia mam pancerną Tylko Kallos mleczny do mycia wywołał swędzenie, że o ja nie mogę. Dziękuję za miłe słowa Już wolę mieć lekki plus size, niż żeby moje włosy się wyprowadzały z głowy
|
|
#44459 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#44460 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
W ogóle ten żel jest idealny na wszystko, nawet jako łagodzący żel intymny Myślę smarować się nim od stóp do głów Chyba większość kobiet obecnie chce schudnąć, ale Ty przede wszystkim buzią i włosami możesz serce skraść Co do odchudzania, jeśli będziesz się zdrowo odchudzać, to włosy jeszcze się wzmocnią. Ja schudłam, nie ponosząc absolutnie żadnego uszczerbku na włosach, nawet poprawiając ich stan.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:49.

To znajdziesz kilka fotek
a dwa dni potem znalazłam te forum... i do prostowania nie wróciłam. Może poszukam zdjęcia z długimi włosami i z puszakiem i wrzucę 
Widać tak źle i tak niedobrze.
Pozostaje używać i uzbroić się w cierpliwość (a co to takiego 

Wszelkie zawijanie, plunkingi zmniejszają mi skręt i robią przyklap. Za to harmonijkowanie, dłuższe ugniatanie i suszarka z dyfuzorem sprawują się bardzo dobrze
. Ale chyba faktycznie do moich niezadługich włosów nie nadaje się ta metoda. Za to właśnie bardzo służy mi ugniatanie, potem daje im spokój i się same fajnie skręcają i potem troszkę pianki z nivea f.curls i suszarka z dyfuzorem i ciepłym a potem chłodnym nawiewem. Zaznaczam, że nie suszę długo i na pewno nie do końca, wolę jak same doschną

Wszelkie słowa są zbędne, bo nic tu nie pocieszy.

Otóż po dzisiejszym myciu mam brzydkie włosy.Kurde jakieś takie strąki dziwne, ulizane pewnie przez te isane w dotyku są takie "tępe" jakby były myte w szarym mydle .....jutro zrobie jakiegoś koczka bo do rozpuszczenia się nie nadają

ci za to,że umiesz to powiedzieć na głos
ja powiedziałam na głos zaledwie kilka razy,że mam ładne włosy. Kiedyś też byłam zakompleksiona można powiedzieć,że bardzo ale z wiekiem jakoś z tego wyrosłam jeszcze tylko muszę wyrosnąć z narzekania na włosy 

za narzekanie

Wczorajszą nażelowaną miotłę spłukałam i naodżywkowałam, ale wyschły znowu okropnie, więc je wyprostowałam. Źle, ale przynajmniej zobaczyłam w jak złym stanie są końcówki i dojrzałam do decyzji o ścięciu każdej ilości jaka będzie potrzebna, bo taki mizerny wiszący ogonek nie wygląda dobrze.