Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 1482 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-21, 16:52   #44431
eiri
Wtajemniczenie

GG do eiri
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. IX

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
J
Album w sensie "szukam wpisów, oglądam dołączone fotki"
Aaa To znajdziesz kilka fotek ale sprzed pielęgnacji żadnej, bo odezwałam się po raz pierwszy po kilku tygodniach od "przemiany" ;DD
Tuż przed CG miałam włosy za pas, ścięłam je żeby łatwiej prostować a dwa dni potem znalazłam te forum... i do prostowania nie wróciłam. Może poszukam zdjęcia z długimi włosami i z puszakiem i wrzucę

Cytat:
Napisane przez myszka2020 Pokaż wiadomość
A cóż to za kremy, muszę składu poszukać
A po co masz szukać, mogę Ci zaraz tutaj napisać

Styling Hair Cream:
1. Hair Fall Control - extra virgin olive oil, cactus extract, d-panthenol and perfume
2. Nourish & Protect - extracts of henna & aloe vera, almond oil, white oil, d-panthenol, perfume
3. Dandruff Guard - lemon oil, tea tree oil, almond oil, white oil, d-panthenol, perfume

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
Próbuj. U mnie sprawdził się najlepiej ze wszystkich.

Oczywiście!

To tak jak ja mam zakodowany obraz ideału i jakoś nie mogę go osiągnąć Widać tak źle i tak niedobrze.
Ale najważniejsze jest nie być zbyt krytyczną i dostrzegać te małe kroczki, które robimy. Powolutku, ale do celu.
Włosy sprawiają wiele niespodzianek, to miłych, to znów nieprzyjemnych. Jednak po pewnym czasie dbania, nabycia przyzwyczajeń, podobnego postępowania z włosami widać odpowiedź, widać postępy.
Hihi - nawet ja usłyszałam wczoraj komplement

Keratyna
Dzięki, zamówiłam sobie Fitomed na dozie... i jeszcze szampon dla dzieci Himalaya Herbals, gdzie ponoć nie ma żadnego detergentu (skład podają taki: ryż, ciecierzyca, hibiskus, wetiweria pachnąca i koniec). Będziem testować

Zgadzam się, nadmiar krytyki wobec siebie szkodzi i to bardzo

No, akurat Twoje włosy są tak piękne, że wcale się nie dziwię komplementom

Keratynkę mam i dwie odżywki z keratyną ostatnio się przyplątały i jeszcze ta z Artiste mnie kusi Pozostaje używać i uzbroić się w cierpliwość (a co to takiego ).
Stary 2011-10-21, 17:31   #44432
anngeli
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Volyova Pokaż wiadomość
Witamy ciepło nową pofalowaną koleżankę

Co do zawijania w pieluchę - czy chodzi Ci o plunking?
Zobacz tutaj są filmiki, m.in. jak plunking wykonać.
Choć ja się przyznam, że lepiej mi się kręcą jak nie robię plunkingu, tylko harmonijkuję. Jakoś takie przygniecenie ręcznikiem pogarsza u mnie skręt. Ty masz krótsze włosy, więc tym bardziej efekt może być niezadowalający.

Ale spróbować nie zaszkodzi
Witam, od razu mi cieplej po takich powitaniach właśnie doczytałam w tych poradach CG i w pigułce (linki z 1 strony tego wątku, bardzo pomocne z resztą) i stwierdziłam, że faktycznie przy moich włosach mogą jak pogniecione wyglądać bo sa za krótkie

Cytat:
U mnie dokładnie tak samo Wszelkie zawijanie, plunkingi zmniejszają mi skręt i robią przyklap. Za to harmonijkowanie, dłuższe ugniatanie i suszarka z dyfuzorem sprawują się bardzo dobrze
Muszę pomyśleć nad tym harmonijkowanie i poczytać gdzieś, bo też niestety nic na ten temat jeszcze nie wiem . Ale chyba faktycznie do moich niezadługich włosów nie nadaje się ta metoda. Za to właśnie bardzo służy mi ugniatanie, potem daje im spokój i się same fajnie skręcają i potem troszkę pianki z nivea f.curls i suszarka z dyfuzorem i ciepłym a potem chłodnym nawiewem. Zaznaczam, że nie suszę długo i na pewno nie do końca, wolę jak same doschną no chyba, że sytuacja będzie tego wymagała ale znając życie dosuszę ile mogę a potem kok i kaptur albo czapka.
Melduję, że po delikatnym szamponie, odpowiedniej pielęgnacji i stylizacji moje loko-fale wyglądają już lepiej Ach... ciekawe jakie będą efekty za 3-4 miesiące, a potem...

6.07.2008r.
T.

anngeli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-21, 17:31   #44433
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Przygotowałam sobie cytaty, żeby pochwalić piękne włoski, ale wybaczcie nie jestem w stanie.
Właśnie zadzwoniła moja siostra z informacją, że wróciła od weterynarza. Uśpił Felę - moją pierwszą kotkę...
Siedzę i wyję, nie chciałam z nią rozmawiać i nakrzyczałam na Mamę.
Wiem, że była chora i miała raka. Ale to nie pomaga. Fela miała 13,5 roku.
Pamiętam dzień, w którym przywieźliśmy Felkę. 18 czerwca, Boże Ciało, pamiętam co jadła, nawet jak się załatwiła do piasku, bo nie mieliśmy jeszcze żwirku.
Strasznie smutno będzie jak przyjadę do rodziców i Feli nie będzie. Moja Mała będzie jej na pewno szukać.
Powiedzieli mi dopiero po fakcie, że ją uśpili....
pewnie wiedzieli, że będę się sprzeciwiać...

Musiałam się wyżalić....

*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-21, 17:38   #44434
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eiri Pokaż wiadomość
A po co masz szukać, mogę Ci zaraz tutaj napisać

Styling Hair Cream:
1. Hair Fall Control - extra virgin olive oil, cactus extract, d-panthenol and perfume
2. Nourish & Protect - extracts of henna & aloe vera, almond oil, white oil, d-panthenol, perfume
3. Dandruff Guard - lemon oil, tea tree oil, almond oil, white oil, d-panthenol, perfume
Ciekawe składy, jestem bardzo ciekawa, jak się będą sprawować, zdawaj koniecznie relacje na bieżąco

Cytat:
Napisane przez anngeli Pokaż wiadomość

Muszę pomyśleć nad tym harmonijkowanie i poczytać gdzieś, bo też niestety nic na ten temat jeszcze nie wiem . Ale chyba faktycznie do moich niezadługich włosów nie nadaje się ta metoda. Za to właśnie bardzo służy mi ugniatanie, potem daje im spokój i się same fajnie skręcają i potem troszkę pianki z nivea f.curls i suszarka z dyfuzorem i ciepłym a potem chłodnym nawiewem. Zaznaczam, że nie suszę długo i na pewno nie do końca, wolę jak same doschną no chyba, że sytuacja będzie tego wymagała ale znając życie dosuszę ile mogę a potem kok i kaptur albo czapka.
Melduję, że po delikatnym szamponie, odpowiedniej pielęgnacji i stylizacji moje loko-fale wyglądają już lepiej Ach... ciekawe jakie będą efekty za 3-4 miesiące, a potem...
Chętnie obejrzę zdjęcia Z czasem będzie tylko lepiej

Basiu - pozostaje mi Cię ucałować i przytulić, wiem, co przeżywasz. Wszelkie słowa są zbędne, bo nic tu nie pocieszy.
myszka2020 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-21, 17:39   #44435
milena798
Rozeznanie

Cytat:
ale jeśli masz za darmoszkę, to czemu nie?
Moim zdaniem efekt zależy od kosmetyków. Pamiętaj, że będzie większe rozwarcie łuski - w końcu nie siedzisz co dzień w takiej temperaturze.
Warto więc wziąć coś emolientowego, ale może lepiej niech to nie będzie Alterra, ale Garnier awokado lub Biowax do słabych (możesz wzmocnić miodkiem albo olejem). Po takiej saunie zanim cokolwiek zaczniesz z nimi robić spłucz chłodną wodą. Optymalna byłaby kwaśna płukanka, ale zimna woda powinna w miarę dać radę z domknięciem łuski.
Bardzo ci dziękuję za odpowiedź
Troche o tym czytałam i już sporo wiem ale jeszcze chciałam się dopytać tu na wizażu jakiejś mądrej głowy ja zawsze tak mam,że zanim na cokolwiek się zdecyduję musze sprawdzić wszystko dokładnie jak detektyw
Co do kosmetyków to właśnie zastanawiałam się nad Garnierem
awokado z dodatkiem olejku lub jakąś maską bingo również z olejkiem.Dobry pomysł?
Spłucze koniecznie zimną wodą
Jeszcze raz ci dziękuję

- - - - - - - - - - - - - - - -
Teraz muszę ponarzekać Otóż po dzisiejszym myciu mam brzydkie włosy.Kurde jakieś takie strąki dziwne, ulizane pewnie przez te isane w dotyku są takie "tępe" jakby były myte w szarym mydle .....jutro zrobie jakiegoś koczka bo do rozpuszczenia się nie nadają
W ogóle próbuję przestać narzekać na swoje włosy ale na razie mi to nie wychodzi wszystkie inne włosy mi się podobają ale moje nigdy
62 cm
Nie prostuję od lipca 2010
Moje włosy
milena798 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-21, 17:40   #44436
caskada
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez *Basia* Pokaż wiadomość
Przygotowałam sobie cytaty, żeby pochwalić piękne włoski, ale wybaczcie nie jestem w stanie.
Właśnie zadzwoniła moja siostra z informacją, że wróciła od weterynarza. Uśpił Felę - moją pierwszą kotkę...
Pamiętam dzień, w którym przywieźliśmy Felkę. 18 czerwca, Boże Ciało, pamiętam co jadła, nawet jak się załatwiła do piasku, bo nie mieliśmy jeszcze żwirku.
Strasznie smutno będzie jak przyjadę do rodziców i Feli nie będzie. Moja Mała będzie jej na pewno szukać.

Musiałam się wyżalić....
ojej tak mi przykro
kotki ktore widzialas u mnie w galerii zostaly znalezione przezemnie pozniej odnalazlam ich mame..tworzyli piekna rodzinke widzialam jak ta kotka byla mi wdzieczna za uratowanie im i jej zyciapewnego razu nie wrocila na czas poszlam jej szukac i znalazlam lezaca ktos ja rozjechal male sa dla mnie bardzo wazne dlatego ...
dlatego wiem co czujesz tracac swojego kota
Stary 2011-10-21, 17:41   #44437
kascysko
Zakorzenienie

Basiu, trzymaj się Sama musiałam w tym roku swojego psa uśpić...
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-21, 17:44   #44438
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez milena798 Pokaż wiadomość
Teraz muszę ponarzekać Otóż po dzisiejszym myciu mam brzydkie włosy.Kurde jakieś takie strąki dziwne, ulizane pewnie przez te isane w dotyku są takie "tępe" jakby były myte w szarym mydle .....jutro zrobie jakiegoś koczka bo do rozpuszczenia się nie nadają
W ogóle próbuję przestać narzekać na swoje włosy ale na razie mi to nie wychodzi wszystkie inne włosy mi się podobają ale moje nigdy
Kochana, nie bądź dla siebie taka krytyczna Ja pamiętam, jak też nie tak dawno narzekałam na swoje włosy, choć wcale nie były brzydkie, a teraz potrafię dostrzec, że są ładne i sama nawet na głos to powiedzieć (Fasolka chyba naprawdę mnie zmieniła, nie, że zrobiłam się jakaś nieskromna i zarozumiała ale potrafię teraz dostrzegać ładne rzeczy, nawet w samej sobie, mimo że kiedyś miałam kupkę niepotrzebnych tak naprawdę kompleksów).

Coś włoskom musiało zaszkodzić - z czasem będziesz wiedzieć, jaką stylizację lubią, jakie składniki i co im szkodzi. Ja niedawno zaczęłam zwracać na to baczniejszą uwagę i unikam tego, czego nie lubią.
Stary 2011-10-21, 17:45   #44439
Aoirghe
Raczkowanie

Cytat:
Oj, mi wszystkie wydają się podobne. A próbowałaś z coco mask? W hurtowniach fryzjerskich można kupić, albo na alledrogo, a fajnie mył. A isana z babassu albo hegron?
Coco mask? Nie znam, jak drogie, to pewnie nie dla mnie
Isany w żadnej postaci nie zdzierżę, myłam też joaśkami b/s (z lnem i z miodem), ale obie robiły mi przyklap taki jak potters. Tylko gloria póki co jest ok. Może zostanę przy omo - gloria na włosy, na skalp szampon (hipp mi nawet ostatnio spasił).
Hegrona nie probowałam, bo nigdzie go nie widziałam ostatnio. Dzięki, jeszcze potestuję, jeśli cierpliwości mi starczy

Cytat:
U mnie dokładnie tak samo Wszelkie zawijanie, plunkingi zmniejszają mi skręt i robią przyklap. Za to harmonijkowanie, dłuższe ugniatanie i suszarka z dyfuzorem sprawują się bardzo dobrze

Ja mam krótkie i cienkie, żadnego plunkingu nie robię, bo może i coś tam na skręt wpływał, ale ogólnie robił mi się przyklep i jakiś taki totalny nieład.

Cytat:
Napisane przez yoanka85 Pokaż wiadomość
W załączniku mój ulubiony typ loka - RULON. Cały dzień się trzyma skubaniec, ten jest największy ze wszystkich, nie przeszkodził mu deszcz i wiatr i już wiem,że wytrzyma do następnego mycia Zdjęcie prześwietlone, ale przynajmniej wyraźnie widać.

Shea z Biedry rządzi

Boski rulon! Moje falki właśnie krzyczą z zazdrości
Aoirghe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-21, 17:55   #44440
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aoirghe Pokaż wiadomość
Coco mask? Nie znam, jak drogie, to pewnie nie dla mnie
Isany w żadnej postaci nie zdzierżę, myłam też joaśkami b/s (z lnem i z miodem), ale obie robiły mi przyklap taki jak potters. Tylko gloria póki co jest ok. Może zostanę przy omo - gloria na włosy, na skalp szampon (hipp mi nawet ostatnio spasił).
Hegrona nie probowałam, bo nigdzie go nie widziałam ostatnio. Dzięki, jeszcze potestuję, jeśli cierpliwości mi starczy
Niedrogi Około 15zł za litr lub 7zł za 300ml. Tu link do KWC --> https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,43350,scandic-plus-coco-mask.html&next=1

Hipp też fajny
Stary 2011-10-21, 17:57   #44441
milena798
Rozeznanie

Cytat:
Kochana, nie bądź dla siebie taka krytyczna Ja pamiętam, jak też nie tak dawno narzekałam na swoje włosy, choć wcale nie były brzydkie, a teraz potrafię dostrzec, że są ładne i sama nawet na głos to powiedzieć (Fasolka chyba naprawdę mnie zmieniła, nie, że zrobiłam się jakaś nieskromna i zarozumiała ale potrafię teraz dostrzegać ładne rzeczy, nawet w samej sobie, mimo że kiedyś miałam kupkę niepotrzebnych tak naprawdę kompleksów).

Coś włoskom musiało zaszkodzić - z czasem będziesz wiedzieć, jaką stylizację lubią, jakie składniki i co im szkodzi. Ja niedawno zaczęłam zwracać na to baczniejszą uwagę i unikam tego, czego nie lubią.
Jak ty mnie dobrze zrozumiałaś
Ludzie mi dookoła powtarzają czego ty wiecznie chcesz od tych włosów ?
ci za to,że umiesz to powiedzieć na głos wcale nie jesteś zarozumiała ja powiedziałam na głos zaledwie kilka razy,że mam ładne włosy. Kiedyś też byłam zakompleksiona można powiedzieć,że bardzo ale z wiekiem jakoś z tego wyrosłam jeszcze tylko muszę wyrosnąć z narzekania na włosy
Mniej więcej z przewagą na więcej już wiem co służy moim włosom ale już tak mam,że lubię testować ciągle coś nowego a wiadomo nie zawsze to przynosi upragniony efekt... no i wtedy narzekam.
62 cm
Moje włosy
Stary 2011-10-21, 18:00   #44442
anngeli
Zadomowienie

Cytat:

Musiałam się wyżalić....
Biedacto też strasznie kocham zwierzęta i przywiązuje się do nich bardziej niż do niektórych ludzi... Więc podzielam Twój ból.
Jedynie co to pomyśl, że ona na pewno jest koło Ciebie i że się nie męczy i nie cierpi

Cytat:
Ciekawe składy, jestem bardzo ciekawa, jak się będą sprawować, zdawaj koniecznie relacje na bieżąco

Chętnie obejrzę zdjęcia Z czasem będzie tylko lepiej

Basiu - pozostaje mi Cię ucałować i przytulić, wiem, co przeżywasz. Wszelkie słowa są zbędne, bo nic tu nie pocieszy.
Jutro postaram się wstawić, ale pewni dopiero wieczorkiem, bo jadę na uczelnie
Cytat:
Bardzo ci dziękuję za odpowiedź
Troche o tym czytałam i już sporo wiem ale jeszcze chciałam się dopytać tu na wizażu jakiejś mądrej głowy ja zawsze tak mam,że zanim na cokolwiek się zdecyduję musze sprawdzić wszystko dokładnie jak detektyw
Co do kosmetyków to właśnie zastanawiałam się nad Garnierem
awokado z dodatkiem olejku lub jakąś maską bingo również z olejkiem.Dobry pomysł?
Spłucze koniecznie zimną wodą
Jeszcze raz ci dziękuję

- - - - - - - - - - - - - - - -
Też tak niestety mam i jeszcze długo będę miała, bo moje włosy nie są w zachwycającej kondycji a jeszcze teraz przyzwyczajam je do zmienionej pielęgnacji i wyglądu Ale z wizażem damy radę! Będziemy miał takie piękne włosy, ze powpadamy w samozachwyt i będą się z radości kręcić jeszcze bardziej. Wysokie koki są modne, wygodne i wg mnie fajnie wyglądają więc się nie przejmuj

6.07.2008r.
T.

anngeli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-21, 18:08   #44443
milena798
Rozeznanie

Cytat:
Też tak niestety mam i jeszcze długo będę miała, bo moje włosy nie są w zachwycającej kondycji a jeszcze teraz przyzwyczajam je do zmienionej pielęgnacji i wyglądu Ale z wizażem damy radę! Będziemy miał takie piękne włosy, ze powpadamy w samozachwyt i będą się z radości kręcić jeszcze bardziej. Wysokie koki są modne, wygodne i wg mnie fajnie wyglądają więc się nie przejmuj
Pewnie,że damy radę musimy Tak jest będą takie piękne,że każdy się będzie za nami oglądał na ulicy
Wysokie koki mi się podobają jutro na pewno się uczeszę
Doszłam do wniosku,że tak na prawdę za dużo wymagam od swoich włosów dlatego wiecznie mi się nie podobają.Muszę wyluzować
62 cm
Moje włosy
Stary 2011-10-21, 18:27   #44444
Volyova
Rozeznanie

Chciałam Wam pokazać jak moje włosy reagują na spanie w chustce jedwabnej.

ostatni raz myłam włosy odżywką 18.10 wieczorem
20.10 wieczorem zrobiłam fotkę nr 1 - włosy spuszone po całym dniu, skręt rozluźniony na górze
spsikałam je samą wodą (delikatnie, jeden psik na każdą partię włosów), zawinęłam w chustę i poszłam spać z przerzuconymi przez poduszkę
21.10 rano zrobiłam fotkę nr 2 - skręt zaczyna się wyżej, są uniesione i puch zmniejszony (choć nie zlikwidowany niestety - "embrace your frizz" chciałoby się powiedzieć )

nie wygladają idealnie, ale jak na trzecią noc to wydaje mi się, że znośnie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0153.NEF-1.jpg (85,9 KB, 65 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0156.NEF-1.jpg (79,7 KB, 79 załadowań)

Dumna fala (klik)

Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog
Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc
Volyova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-21, 18:28   #44445
malgosia86
Zadomowienie

Cytat:
Cieszę się, że każda z nas ma swój sposób, zawsze to jakiś pomysł, by spróbować coś nowego A nuż będzie pasowało i naszym włosom?
Tez tak uważam. Zawsze warto spróbować nowych rzeczy

Cytat:
Nie dasz rady nałożyć popołudniu, gdy wiesz, ze już nigdzie się nie wybierasz?
No niestety, popołudniami mnie nie ma.
Z reguły jak wracam to idę prosto pod prysznic, więc nie mam kiedy olejować
Chyba, że mam cały dzień wolny i mogę poświęcić wieczór na olejowanie.

Basiu, współczuję

malgosia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-21, 18:31   #44446
Bryzejda
Raczkowanie

Hej lokaski,
Melduję się po przerwie (nie w pielęgnacji oczywiscie)

Zauważyłam, że włoski już mniej mi wypadają, a używam odżywki Joanna z apteczki babuni i raz w tyg. balsam Isana.

Niestety Emulsja Gloria jak dla mnie jest beznadziejna i nie mogę nią myć włosów (są tłuste i strąkowate). Poza tym nie lubię jej zapachu

Pogodziłam się już z tym, że moje loki nigdy nie przestaną się puszyć, widać taka ich uroda

Jesli jakims cudem jednak puch by zniknął to nie wyglądałabym chyba korzystnie bo mam mało włosów, a bez puchu jest ich jeszcze mniej

Mam drobne loczki, szorstkie w dotyku, ale lubię je
Oczywiscie wymagają długiego procesu przygotowawczo-układającego żeby pokazać je swiatu Nie przeszkadza mi to jednak aż tak bardzo. Na codzień i tak związuję włosy.

Cel:
Dbac o wlosy i skore
Bryzejda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-21, 18:37   #44447
Volyova
Rozeznanie

Cytat:
Kochana, oglądałam Twój album - Ty sobie chyba żartujesz
za narzekanie

są prześliczne
a że mają czasem gorszy dzień - przecież każda z nas to świetnie zna
tak jak pisała myszka - testuj, notuj, sprawdzaj, na błędach się uczymy co włosom służy, a co nie służy
a że wszystkie lubi eksperymentować to i wpadki się zdarzają

pamiętaj też że zmienia się pora roku i rozpoczął się sezon grzewczy - to co służyło im latem może teraz działać w zupełnie przeciwny sposób (przychodzą mi do głowy humektanty i proteiny, ale nie wiem czego używałaś, więc to może być nietrafiona rada)

będzie lepiej

---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ----------

Basiu

Dumna fala (klik)

Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog
Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc
Volyova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-21, 18:39   #44448
caskada
Zakorzenienie

Cytat:

20.10 wieczorem zrobiłam fotkę nr 1 - włosy spuszone po całym dniu, skręt rozluźniony na górze
spsikałam je samą wodą (delikatnie, jeden psik na każdą partię włosów), zawinęłam w chustę i poszłam spać z przerzuconymi przez poduszkę
21.10 rano zrobiłam fotkę nr 2 - skręt zaczyna się wyżej, są uniesione i puch zmniejszony (choć nie zlikwidowany niestety - "embrace your frizz" chciałoby się powiedzieć )

ojej to twoje zero wad jak dla mnie
Stary 2011-10-21, 18:50   #44449
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:

Musiałam się wyżalić....
Ech Sama nie wiem, co Ci powiedzieć Musi być Ci strasznie ciężko... Ale dla Kici to chyba lepiej, że już się męczyć nie będzie.

Cytat:

Świetnie wyglądają
Stary 2011-10-21, 19:00   #44450
ewcia1807
Zakorzenienie

Cytat:

Rzeczywiście jest różnica

Ja jak na razie śpię ka takiej chuście a`la satynowej, ale chyba jednak zamówię prawdziwą satynę

28-...-36-37-38-39-40-41-42-43-44-45-46 -47-48-49-50 ... 60

Zapraszam na mojego kosmetycznego bloga: www.kosmetyczny-raj.blogspot.com
ewcia1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-21, 19:02   #44451
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
Niebiosa! Włosy w 2 tygodnie urosły mi 3 cm
Jak Ty to zrobiłaś??

Cytat:
Witam, od razu mi cieplej po takich powitaniach właśnie doczytałam w tych poradach CG i w pigułce (linki z 1 strony tego wątku, bardzo pomocne z resztą) i stwierdziłam, że faktycznie przy moich włosach mogą jak pogniecione wyglądać bo sa za krótkie
Ale fajnie, że do nas przyszłaś naprawdę śliczne będą i ten kolor ...kolejna dusza na sumieniu...

Cytat:
Ojej... nic nie powiem, współczuję...

Cytat:
Pewnie,że damy radę musimy Tak jest będą takie piękne,że każdy się będzie za nami oglądał na ulicy
Wysokie koki mi się podobają jutro na pewno się uczeszę
Doszłam do wniosku,że tak na prawdę za dużo wymagam od swoich włosów dlatego wiecznie mi się nie podobają.Muszę wyluzować
No właśnie piękne masz włosy przecież...i kolor idealny

Cytat:
Jakie cudo próbowałam spać w chustce 2 razy...i miałam przyklap...ale nie poddam się tak łatwo zawiążę inną, bo coś czuję, że właśnie materiał niezbyt...chociaż niby gładka i śliska.

Cytat:
za narzekanie

są prześliczne
Ode mnie też

Mam wrażenie, że my tu wszystkie mogłybyśmy się bez słów rozumieć

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-21, 19:06   #44452
yarrowia
Zadomowienie

Cytat:
Efekt na zdjęciu - fotka sprzed chwili robiona badziewnym aparatem (mega prześwietlone, pod jarzeniówką w biurze zrobione), ale skręt widać. Jestem w szoku, że zwykła zmiana suszenia dała aż taki efekt... ja chcę więcej
To wygląda nawet jakby jeden gagatek miał ochotę się skręcić

Cytat:
Napisane przez Miss Transept Pokaż wiadomość
Kurcze, wypadło mi dziś przy myciu mnóstwo włosów... Mam wrażenie że po prostu je wyrwałam przez to że BD jest taki tępy. Chyba spróbuję się znów przestawic na mycie odżywką.
Cytat:
Napisane przez Miss Transept Pokaż wiadomość
Rozcieńczam Tylko po prostu mam mega tendencję do kołtunów, mycie odżywką daje im poślizg i nic się nie plącze, a z szamponem zawsze mam problem. Co prawda wzmaga to u mnie przetłuszczanie ale chyba znów spróbuję odżywki.
Właśnie mam to samo, wróciłam do Isany i niech się nawet szybciej przetłuszczają (więcej myć = więcej kombinowania ), ale nie mam już nawet ochoty dokańczać tej butelki BD. Zostanie na zmywanie silikonów i olei na dłuugi czas.
Fale ładne, a ja się jak zwykle na kolor nie mogę napatrzeć

Cytat:
Co do masełek, to przetrenowane przez dziewczyny z biochemii
O, już się parę razy kręciłam po biochemii, ale jakoś odnaleźć się tam nie potrafię. (No, do kręconych też podchodziłam nie raz ) A chętnie bym w końcu twarz do normalnego stanu doprowadziła

Cytat:
Będzie ze mnie kręconowłosa-maniaczka i czy mogę się do Was przyłączyć?
Kręcono lub falowłosa pewno, czy maniaczka zależy od Ciebie (wygląda na to, że tak )

Cytat:
W takiej pozycji też łatwiej poszarpać włosy.
Hmmm, niedobrze. Z drugiej strony po myciu głową w dół nadchodzi ten moment, kiedy trzeba się wyprostować i 'odrzucić' je do tyłu..też niefajne rzeczy się dzieją, chociaż już prawie ich nie tykam i pozwalam się ułożyć po swojemu.
Cytat:
Jeśli nie czeszesz ich na sucho, to norma jest wyczesywanie nadmiaru podczas mycia. Nie martw się. Zaobserwuj tylko, co jest normą, by móc porównać w chwilach ewentualnej zmiany.
Tak sobie powtarzam, za każdym razem. Jednak mam wrażenie, że albo i tak za dużo ich wypada, albo się łamią po ostatnim farbowaniu. Kiedyś wszyscy się zachwycali, że mój kucyk to jest taaaki gruby, a teraz słabo to wygląda. No ale trudno!
Cytat:
Mnie również, dlatego zadałam tak skonstruowane pytanie Wyczułaś moje intencje
To w takim razie musi być prawda Nie no, pH oznaczałam z super hiper mega dokładnością duużo razy na ćwiczeniach i nigdy temperatura nie była istotna - zawsze aby nie był to gorący roztwór.
Cytat:
Poziomy lok robi karierę
Rulon zachwycający
Niestety zaraz się przyznam do czegoś złego...
Cytat:
ja kupiłam, ale jedną...
A więc po Wrocławiu grasuje jeszcze jakaś Artisto-włoso-maniaczka

Cytat:
Niebiosa! Włosy w 2 tygodnie urosły mi 3 cm
O żesz! Ja też tak chcę ja też tak chcę!

Cytat:

Musiałam się wyżalić....
Zrobiło mi się autentycznie smutno A nie jestem typem wzruszającym się przy każdej zwierzakowej historii... Wiesz, teraz jest jej lepiej. Miała długie i na pewno cudowne życie...Trzymaj się mocno!

Cytat:
Nigdy, nigdy? Na pewno mają jakieś dobre dni, postaraj je się wyłapać i doceniać

Cytat:
Ale z wizażem damy radę! Będziemy miał takie piękne włosy, ze powpadamy w samozachwyt i będą się z radości kręcić jeszcze bardziej.
Podejście do sprawy wzorowe

No dobra, czas na spowiedź. Jestem dziś prosta Wczorajszą nażelowaną miotłę spłukałam i naodżywkowałam, ale wyschły znowu okropnie, więc je wyprostowałam. Źle, ale przynajmniej zobaczyłam w jak złym stanie są końcówki i dojrzałam do decyzji o ścięciu każdej ilości jaka będzie potrzebna, bo taki mizerny wiszący ogonek nie wygląda dobrze.
Po drugie nadszedł chyba czas na restart SLSem (wcześniej nie mogłam zrozumieć jak można wiedzieć i poznać, że to już czas) Szampon zostawiłam w domu więc za tydzień SLS + fryzjer + chyba zakoszę rodzicom aparat
Przejrzałam zdjęcia od początku prób z CG, wnioski dwa:
1. o matko, ale miałam siano!
2. jednak olej rzepakowy rządzi (??)

a spojrzałam w końcu na półkę ze-zdrową-żywnością-i-innymi-drogimi-rzeczami w Delikatesach i mnie teraz ręce świerzbią, żeby kupić jakiś olej od razu w ilości 250/500ml

Poza tym Bioactive wypuścił jakieś nowe herbatki w tym 'pokrzywa i pigwa' i się skusiłam. Samej pokrzywy w smaku nie lubię, tu jest 50% więc nieźle, reszta składu zachęcająca (biała herbata 30%, pigwa 5%, trawa cytrynowa, płatki kwiatu róży, bławatka). Skrzyp już pijam, może coś z tego będzie.
A właśnie. Powiedzcie, że na początku picia skrzypu może wysyfić, ale później już będzie lepiej?

Cytat:
Napisane przez milena798
No!

A, jeszcze jedna sprawa. Jak próbowałam spać w chustce to wiązałam ją bez pochylania się do przodu, wczoraj spróbowałam w drugą stronę. Nie spadła (czyli 3:2 dla niej), ale rano po jej zdjęciu...ała. Włosy odleżały się w drugą stronę i potem przy powrocie do normalności bolały mnie yy..cebulki no, cały skalp. Tak jak zdarza się czuć ulgę po uwolnieniu z ciasnego kucyka, ale to było gorsze Nie macie tak?
yarrowia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-21, 19:08   #44453
magdaavon
Raczkowanie

Cytat:
za narzekanie

są prześliczne
tak jak pisała myszka - testuj, notuj, sprawdzaj, na błędach się uczymy co włosom służy, a co nie służy
a że wszystkie lubi eksperymentować to i wpadki się zdarzają

pamiętaj też że zmienia się pora roku i rozpoczął się sezon grzewczy - to co służyło im latem może teraz działać w zupełnie przeciwny sposób (przychodzą mi do głowy humektanty i proteiny, ale nie wiem czego używałaś, więc to może być nietrafiona rada)

będzie lepiej

---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ----------

Basiu

o jaaaa jakie Ty masz wlosy! co za cudowny skret! Zakochałam się w Tobie
A o co chodzi z ta chustą? To jakaś specjalna do włosów? jak ją zakładać?

P.S tak szybko piszecie w tym wątku, ze nie nadążam za wami
magdaavon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-21, 19:11   #44454
yarrowia
Zadomowienie

Volvoya,ale czad! Żeby sama chustka i woda tak pomogły, eeh..
Podoba mi się tym bardziej, że ktoś (przepraszam, że nie pamiętam kto ) mi tu powiedział, że moje włosy zaczynają przypominać Twoje
yarrowia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-21, 19:12   #44455
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
Jak Ty to zrobiłaś??
Seboradin w skalp, żel lniany w skalp, psikadło z pantenolem i jantarem w skalp, keratyna i oleje na długość, mycie odżywką, skrzypokrzywa wewnętrznie Od 3 miesięcy - odkąd jestem z Wami - walnęły ok. 9-10 cm, nie lecą i wydają się grubsze
Stary 2011-10-21, 19:16   #44456
eiri
Wtajemniczenie

GG do eiri

Basiu... strasznie, przeogromnie Ci współczuję... nie wiem, jakbym zareagowała, gdyby uśpili mi psa bez mojej wiedzy. Chyba bym do końca życia nie darowała.
Utrata zwierzaka boli. Na myśl, że stracę moją psicę (mam jej zdjęcie w awatarze) cierpnie mi skóra.
W styczniu miała operację, też było podejrzenie nowotworu... na tydzień zrezygnowałam ze spania w łóżku i przeniosłam się na kanapę, żeby być blisko niej i czuwać nad jej rekonwalescencją. Jest moim absolutnym oczkiem w głowie.

Przy myciu wypadło mi dziś dwa razy więcej włosów niż zwykle. Coś im nie przysłużyło, ale co? Nie używałam niczego nowego. A może za dużo ostatnio szalałam z slsem chlip
Stary 2011-10-21, 19:25   #44457
Aoirghe
Raczkowanie

Cytat:
Niedrogi Około 15zł za litr lub 7zł za 300ml. Tu link do KWC --> https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,43350,scandic-plus-coco-mask.html&next=1

Hipp też fajny

Danke! Zakupię i przetestuję )

Cytat:

Bosz, ile tutaj jest marud
Ogólnie wyglądają fajnie, a chusta rzeczywiście się sprawdza, także u mnie na moich lichych falkach

Cytat:
Seboradin w skalp, żel lniany w skalp, psikadło z pantenolem i jantarem w skalp, keratyna i oleje na długość, mycie odżywką, skrzypokrzywa wewnętrznie Od 3 miesięcy - odkąd jestem z Wami - walnęły ok. 9-10 cm, nie lecą i wydają się grubsze
Muszę sprawdzić czy seboradin ma akohol, bo mi jantar skalp drażni. Właśnie miałam szukać, co by tu poza żelem aloesowym wrzucać. Póki co nie zamawiam z mazideł, chciałam kupić ten flos leku, ale nigdzie nie ma. Rozumiem, że zmieszanie jantara z pantenolem sprawia, że jest łagodniejszy? Przetestuję.

Ja łykam olej z wiesiołka, skrzyp, piję pokrzywę i drożdże Muszę przyznać, że urosły sporo przez miesiąc, ale niestety, nie zmierzyłam się.
I nie zdązyłam napisać, że przeuroczo wyglądasz w całości, z włosami oczywiście na czele

Cytat:

Czy ja wspominałam, że powinnaś mieć absolutny zakaz narzekania, żeby nie dołować innych? Masz boskie włosy, widocznie mają gorszy dzień, ale myślę, że gorszy dzień u Ciebie i tak wygląda pięknie.

---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ----------

A właśnie. Znacznie może takie coś jak INNEOV ? Spotkałam się z opinią, że bardzo pomaga na wypadanie włosów i wpływa na gęstość.
http://www.fabrykazdrowia.pl/info/in...aps_-3399.html

Cena niemała (w tym linku i tak w promocji). Ciekawi mnie, czy to warte tej ceny.
Stary 2011-10-21, 19:35   #44458
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aoirghe Pokaż wiadomość

Muszę sprawdzić czy seboradin ma akohol, bo mi jantar skalp drażni. Właśnie miałam szukać, co by tu poza żelem aloesowym wrzucać. Póki co nie zamawiam z mazideł, chciałam kupić ten flos leku, ale nigdzie nie ma. Rozumiem, że zmieszanie jantara z pantenolem sprawia, że jest łagodniejszy? Przetestuję.

Ja łykam olej z wiesiołka, skrzyp, piję pokrzywę i drożdże Muszę przyznać, że urosły sporo przez miesiąc, ale niestety, nie zmierzyłam się.
I nie zdązyłam napisać, że przeuroczo wyglądasz w całości, z włosami oczywiście na czele
Seboradin jest pędzony na alku, za to Jantar z tego, co wiem, nie?Osobiście tworzę tak, że nakładam Seboradin, zostawiam na godzinę-półtorej, a potem chlap na to żelem lnianym - alkohol wysusza, a tak chyba to jego działanie trochę niweluję.
Połączenie z pantenolem sprawia jak dla mnie, że mam łebek bardziej nawilżony - rzadko co mnie podrażnia, skórę jeśli chodzi o podrażnienia mam pancerną Tylko Kallos mleczny do mycia wywołał swędzenie, że o ja nie mogę.
Dziękuję za miłe słowa Jednak, jak to kobieta - sama sobie się nie podobam. Chciałabym schudnąć... i nie zgadniecie, co mnie powstrzymuje - kiedyś, dawno, trochę zrzuciłam i myślałam, że wyłysieję Już wolę mieć lekki plus size, niż żeby moje włosy się wyprowadzały z głowy
Stary 2011-10-21, 19:40   #44459
little.b.blue
Zakorzenienie

Cytat:

Znośnie? One są fantastyczne! Jak znajdę taką śliską chustę to też muszę spróbować, koniecznie. Masz przepiękne włosy

Invisalign od 20/03/2016
little.b.blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-21, 19:42   #44460
Aoirghe
Raczkowanie

Cytat:
Seboradin jest pędzony na alku, za to Jantar z tego, co wiem, nie?Osobiście tworzę tak, że nakładam Seboradin, zostawiam na godzinę-półtorej, a potem chlap na to żelem lnianym - alkohol wysusza, a tak chyba to jego działanie trochę niweluję.
Połączenie z pantenolem sprawia jak dla mnie, że mam łebek bardziej nawilżony - rzadko co mnie podrażnia, skórę jeśli chodzi o podrażnienia mam pancerną Tylko Kallos mleczny do mycia wywołał swędzenie, że o ja nie mogę.
Dziękuję za miłe słowa Jednak, jak to kobieta - sama sobie się nie podobam. Chciałabym schudnąć... i nie zgadniecie, co mnie powstrzymuje - kiedyś, dawno, trochę zrzuciłam i myślałam, że wyłysieję Już wolę mieć lekki plus size, niż żeby moje włosy się wyprowadzały z głowy
Jantar faktycznie nie ma chyba alkoholu, ale jednak coś mnie w nim drażni i swędzi. Sprawdziłam to ostatnio. Nie mam pojęcia jaki to może być składnik. Natomiast ogólnie ani mój skalp ani futro nie lubią alko :/ Więc dlatego od razu to sprawdzam. Z tym żelem to niezły pomysł, też przetestuję.

W ogóle ten żel jest idealny na wszystko, nawet jako łagodzący żel intymny Myślę smarować się nim od stóp do głów

Chyba większość kobiet obecnie chce schudnąć, ale Ty przede wszystkim buzią i włosami możesz serce skraść Co do odchudzania, jeśli będziesz się zdrowo odchudzać, to włosy jeszcze się wzmocnią. Ja schudłam, nie ponosząc absolutnie żadnego uszczerbku na włosach, nawet poprawiając ich stan.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości