|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#44401 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. IX
Wlaśnie zaraz tak zrobię, nie mam dziś możliwości eksperymentowac a może akurat znów zadziała
![]() Cytat:
A zwierzaki cudne Nie wiem jak do ciała (przypuszczam że ok skoro osobno działają w porządku), ale ostatnio olejowałam tak włosy i efekt był super. Chyba moje włosy lubią oleje wnikające
|
|
#44402 |
|
Strażnik Wizażu
|
Dzień dobry lokasy
|
|
|
|
#44403 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Żelu aloesowego szukałam wczoraj w aptekach... niestety nigdzie ni było... Wizażanki wykupiły? Mogłabyś podpowiedzieć, gdzie kupujesz swój - apteka, drogeria, sklep internetowy? Cytat:
Będę szukać ![]() Cytat:
![]() Alterry nie lubię i moje włosy tyż... Niestety i po szamponach i po odżywkach (a różnych próbowałam) włosy mam twarde, sztywne i bez połysku. Dodatkowo odżywki bardzo mi obciążają włosy - na drugi dzień są zupełnie oklapnięte wyglądają jak dawno nie myte...Po innych naturalnych, tak nie mam Cytat:
![]() Cytat:
![]() No to słów kilka o dniu wczorajszym i jego dzisiejszych efektach ![]() Jak na zawołanie padało, więc jako zmokła kura do domu dotrałam, zmolestowałam Męża coby zrobił "pokręconą" fotkę ( zdjęć nie przerzuciłam, bo prąd mi wyłączyli... na cała noc) i zajęłam się kłakami: - oleje: rycynowy, kokosowy, troszkę makadamii i kilka kropli eterycznego rozmarynowego na skalp i włosy - i tak dwie godziny; - zmyłam szamponem Isana 7-kreuter; - drugie mycie odżywką Isana z babassu (która trochę jeszcze na kłakach potrzymałam; - spłukałam chłodną woda i przeczesałam palcami (o dziwo nawet nie były bardzo poplątane) - zawinęłam zgodne z instrukcją ![]() - z braku prądu suszarka dopadała, więc poczekałam, aż podeschną i poszłam spać z wilgotnymi. Efekt na zdjęciu - fotka sprzed chwili robiona badziewnym aparatem (mega prześwietlone, pod jarzeniówką w biurze zrobione), ale skręt widać. Jestem w szoku, że zwykła zmiana suszenia dała aż taki efekt... ja chcę więcej |
|||||
|
|
|
#44404 |
|
Zadomowienie
|
Kurcze, wypadło mi dziś przy myciu mnóstwo włosów... Mam wrażenie że po prostu je wyrwałam przez to że BD jest taki tępy. Chyba spróbuję się znów przestawic na mycie odżywką.
Za to znowu wystylizowałam się jak wczoraj i efekt super
|
#44405 |
|
Raczkowanie
|
Heloł
![]() Pozdrawiam Was lokaski i wzdycham do tego coście tu wrzuciły na zdjęciach Forum podczytuję, ale niestety wszystkiego nie jestem w stanie ogarnąć - o pisaniu nie wspomnę. Ja zrezygnowałam z mycia odżywką, bo skalp cierpi. W tej chwili myję HIPPEM i pomału leczę te wstrętne bolące wykwity na głowie. Niby jest lepiej, ale doszło swędzenie
|
|
|
|
#44406 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Myszko, Twój ostatni wpis mnie natchnął. Dodałam keratyny do odżywki ds, a potem po żelu jesczze troszkę wtarłam oleju z pestek winogron. Efekt jest przepiękny, ja jestem zachwycona Ogólnie chyba pasują nam podobne rzeczy. Chcociaż na mnie gliceryna działa świetnie, jak chce rozprostować trochę włosy ![]() Mam pytanie, czy do OMO można stosować szampon z SLS? Np. ten https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2392 Jumaatt napisała, że zgodny z CG. Rozumiem, że do takiego zastosowania? Edytowane przez Stefannia Czas edycji: 2011-10-21 o 10:35 Powód: Zapomniałam dodać zdjęć :torba: |
|
|
|
#44407 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tak samo jak odżywkę - wlej porcję szamponu do kubeczka/butelki, uzupełnij wodą, potrząśnij aby wytworzyć pianę. Dzięki temu nie musisz mocno szorować skalpu, aby spienić szampon, tylko masujesz tak intensywnie jak lubisz. Tu widać jak niszczą się włosy przy używaniu nie rozcieńczonego szamponu.
zakręcona od: 2010-07-30 Moje włosy Dumna fala (klik) Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog ![]() Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc |
|
|
|
|
#44408 | |||||||||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Cytat:
Zakładanie zaczynam od karku, pochylam się jak do plunkingu. Włosy są dzięki temu uniesione. Na końcu delikatnie wsuwam loki z przodu pod materiał i wyglądam jakbym w ogóle włosów nie miała. Rano, gdy reanimuję, nakładam nieco więcej żelu. Włosy są już suche przed nałożeniem kaszkietu, więc zakładanie idzie bajkowo Po przyjściu do pracy zwykle nie mam co odgniatać, ale i tak nakładam kapkę kokoska, by odzyskały choć nieco blasku (żel matowi, a do tego woda ucieka i po efekcie błyszczących włosów)Cytat:
Jeśli wycieniuje, to warstwy góry winny się zgadzać. Trochę dziwnie może wyglądać długi przód przy krótkiej wierzchnie warstwie tyłu. Te powinny być w długości zgodne. Odległości między warstwami powinny być mniej więcej równe - wówczas loki ułożą się w ciekawą burzę. Cytat:
![]() Lepiej było z shea - Ajrisz - to dzięki Tobie Takiej objętości nie miałam dawno! Jestem tak zadowolona, że mimo iż myłam we wtorek, to nadal nie mam ochoty rezygnować z efektu. Zaznaczam, ze rano nosze kaszkiet, reanimuję Isaną, wieczorem Jantar z żelem aloesowym na skalp (nadal cierpimy po Radicalu i cierpieć będziemy póki będę uskuteczniać zabawy szamponowo-Pilowaxowe ). Jak tu nie kochać zimy? ![]() Cytat:
Na krótko nie powinnaś zaszkodzić, choć raczej olejowałabym co drugie mycie niż co każde. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Zobacz, moje przez ostatni miesiąc dostawały kręćka (w sumie to chyba nieodpowiednie określenie nieposłusznych loków ). Robiłam wszystko i skutek był na krótko. W końcu odpuściłam i zaczęłam postępować zgodnie z pogodą. Pomogło A może po prostu się uspokoiły, bo i ja jestem spokojniejsza.Cytat:
Cytat:
Nie poddawaj się.Woda wystarcza, gdy włosy są zdrowe, dobrze odżywione i niespecjalnie niszczone, a organizm nie jest poddawany próbom wytrzymałościowym. Też mi wystarczała, gdy byłam w podstawówce i liceum. Potem zaczęły się schody. Mnie się nie musisz przypominać. Takie cudowne loki wystarczą Boskie! Widać, że trudny czas minął, odreagowały i są przepiękne. Uwielbiam oglądać Twoje zdjęcia.
|
|
#44409 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Są tam też inne. nie dam linka bo mogę teraz otwierać tysiąca zakładek - w pracy jestem i się czaję ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Proszem Mój wniosek - masła są boskie ale w gotowych mieszankach (albo jak dojrzeję do emulgowania z cetearyl alkohol, w sensie kremik z shea a nie shea; a masełka do ciałka )Kciuki za skalp. Musi mu się poprawić całkiem! Fajne zdjęcia w codzienniku - będzie z tego dobry kawał loka / fali ![]() No a u mnie zestaw zadziałał Skalp natłuszczony, włosy mięsiste i błyszczące i zdecydowanie faliste, pierdzielnikus jak się patrzy ![]() Pół dnia neta nie było - bez wizażu jak bez ręki Miłego dnia
Edytowane przez AjriszMarta Czas edycji: 2011-10-21 o 12:53 |
||||||
|
|
|
#44410 | |
|
Wtajemniczenie
|
Upsss... ja nie mam albumu
![]() Cytat:
A będzie jeszcze lepiej!Chora jestem... a do tego skalp złapał jakieś podrażnienie nie wiem od czego :/ Za to dobra wiadomość jest taka, że właśnie przyszły pocztą 3 kremy do stylizacji Dabur Vatika Zamówiłam na Allegro za grosze małe pojemności do potestowania... Pierwsze wrażenie - jakie zapachy
|
|
#44411 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
A shea jest mało wnikające? Myślałam że bardzo wnikające... ![]() Masz rację, w końcu zaczęły się jakoś tam układac, lepiej, gorzej, ale fale są Po prostu odkryłam że trzeba im końskiej dawki stylizatora. W ogóle ostatnio najlepsze są jak nawalę na nie po kolei na noc mnóstwo oleju, potem po myciu ciężką odżywkę d/s na min. 30min, a potem mnóstwo odżywki b/s i mnóstwo stylizatora Cytat:
![]() Znowu falki się ładnie trzymają, jestem w szoku. Dodaję zdjęcie sprzed chwili, może nie jest to ideał, ale w końcu nie są proste.
Edytowane przez Miss Transept Czas edycji: 2011-10-21 o 13:15 |
|||
|
|
|
#44412 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Efekt przeszedł moje najśmielsze oczekiwania, przy następnym myciu rozczeszę i pokażę jak wyglądam "normalnie" i zrozumiesz czemu się tak zdziwiłam ![]() Co do masełek, to przetrenowane przez dziewczyny z biochemii (ja się jeszcze nie zebrałam) jest łączenie masło+olej. Jedno i drugie trzeba pogrzać i dokładnie zmieszać. Zmienia wtedy formę ze stałej (masło) na bardziej miękką i łatwiejszą w nakładaniu. W sumie każde podgrzanie powoduje, że łatwiej się nakłada... Dziękuję ![]() Album w sensie "szukam wpisów, oglądam dołączone fotki"
Edytowane przez vea7 Czas edycji: 2011-10-21 o 13:08 |
|
|
|
|
#44413 |
|
Zadomowienie
|
Witam
Jak zwykle nie wiem jak zacząć, więc może po prostu powiem, że zachęciło mnie "zaproszenie" kręconowłosej DMKAnia i oto jestem. Jako dziecko miałam fale które się co raz to bardziej kręciły. Później niestety przyszły czasy prostownicy, jak odeszła prostownica to przyszły farby (istne szaleństwo i jakże istna głupota w moim wykonaniu). W końcu zmądrzałam, wiem późno, ale lepiej późno niż wcale Stwierdziłam, że jednak przestaje farbować włosy, kolor mam na głowie zbliżony do swojego (chociaż go już ledwo pamiętam...)Dodatkowo zapuszczam włosy i pomyślałam, że jak może warto też wrócić do tego co było, nie marze o mega lokach, albo takich jak kiedyś, niech to będą chociaż przyzwoite fale. Od 2 dni chodzę z takimi na próbę, nie czesanych po myciu jak zawsze i nie prostowanych na grzebieniu. Większość domowników i bliskich stwierdziło, że powinnam "oddać się naturze" i zadbać o swoją tendencję do kręciołów A TŻ też zadowolony, twierdzi, że jak odpowiednio o nie zadbam, przestanę farbować i zapuszczę to takie loki czy fale świetnie wyglądają, niż takie przylizane proste. Może i coś w tym jest, przy okazji jak są pofalowane nie rzuca mi się w oczy fatalne pocieniowanie przez fryzjerkę z którego wychodzę, wychodzę i jeszcze szmat drogi przede mną. 1 foto: jeszcze mokre, 2 i 3 po wyschnięciu. Naczytałam się o pielęgnacji Curly Girl, o kosmetykach jakie powinno się stosować etc. Najturdniej mi pojąć jak wygląda i jak zrobić ten cały plunking z pieluszką muszę sobie w ogóle kupić pieluszkę. Mam jeszcze niektóre odżywki czy maski które nie do końca są zgodne z CG, ale na szczęście na wyczerpaniu. Dlatego nie zdziwię się jak moje rezultaty będą opóźnione, bo nie wyrzucę tych masek/odżywek ale jest zaledwie 3? no i jedwab biovaxu i serum rzepa do końcówek z silikonami... Z odżywkami sobie jakoś poradzę. Ale niestety mam jeszcze 2 szampony - BingoSpa jajeczny z kolegenem i NaturVital do wypadających, ten drugi zwłaszcza muszę użyć na razie chociaż ten 1-2 razy w tygodniu, bo pomógł mi na jesienne wypadanie włosów. A potem już postaram się być solidniejszą CG. Kupiłam sobie dzisiaj szampon Babydream, piankę z Nivea flexible curls, oraz krem do brodawek fur Mama (ma bogaty i naturalny skład i chętnie do będę dawać na końce po myciu ). Oprócz tego w domu miałam już żel artiste zielony i balsam nivea flexible curls poziom 2 chyba, też skład ma fajny. Tak poza tym myślę, że nie będę musiała dratycznie zmienić pielęgnacji z tą którą czytałam : mam kuracje bingo, glorię emulsję i glorię maskę, maskę altterry z granatem i odżywkę alterry z morelą, biovaxa do blondu, garnier avocado i karite, isana z babasu, balsam joanna z AB i odżywkę z tej samej serii ale jajeczną, wcierki myślę nie robią wielkiego znaczenia bo w końcu są na skórę głowy i nafta z witaminą a+e, odżywkę b/s joanna mak i bawełna i dzisiejsze zakupy. Myślę, że jak tylko pozbędę się szamponów i przerzucę się jedynie na babydream + awaryjnie do zmywania barwa ziołowa np. pokrzywowa, brzozowa etc. to będzie super ![]() A co Wy na to drogie,piękne i kręconowłose panie? Będzie ze mnie kręconowłosa-maniaczka i czy mogę się do Was przyłączyć?
|
|
|
|
#44414 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cudne zwierzaki, a u Ciebie widzę śliczne ruloniki Cytat:
![]() Mój mówi, że robię to dla włosków, które uwielbia, to mogę robić turbany i niewiadomo co ![]() Cytat:
Bo jak włoski, to może spróbuję. Miałam ją już jako żel pod prysznic, fajny był, nie wysuszał i pachniał pięknie Cytat:
Bezapelacyjnie orzech włoski, kiełki pszenicy i konopny (wszystkie wielonienasycone ).Balsamy mypy faktycznie fajne, mam teraz 3 i na brzuszek stosuję, lawendowy, różany i owoce cytrusowe. Cytat:
![]() Cytat:
A na swędzenie żel aloesowy spróbuj, albo lniany. Cytat:
Gliceryna też mi zmniejsza skręt, ale i piórkuje włosy.Cytat:
![]() Cytat:
Kupiłam w biedronce dziś wreszcie ten duży olej z pestek winogron. I zielony krem do rąk. Ajrisz kochana, bo wiem, że używasz go namiętnie, używasz kapkę do stylizacji i zabezpieczenia przed wyjściem na polko, czy jeszcze do czegoś innego? ![]() TŻ zwariował, zaczął czytać składy kosmetyków. Dziś jakiś szampon w biedronce dopadł, niby coś tam repair, czyta skład na głos i pyta, co oznacza dany składnik, ludzie się na nas patrzyli jak na ufo ![]() Anggeli - witamy serdecznie ![]() Edytowane przez myszka2020 Czas edycji: 2011-10-21 o 14:08 |
|||||||||
|
|
|
#44415 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ale kojarzy mi się z maścią rozgrzewającą )Poprzednio miałam różany i waniliowy i nic się nie działo. Ale każdy super i na długo nawilża moją bardzo wymagającą, łuszczącą się skórę na nogach.
zakręcona od: 2010-07-30 Moje włosy Dumna fala (klik) Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog ![]() Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc |
||
|
|
|
#44416 |
|
Zadomowienie
|
Wczoraj:
Mycie szamponem rumiankowym, odżywka ziaja (włosy po niej są ładne, ale nie wiem czy ma silikony... W każdym razie nie pozbawiła mnie skrętu) na koniec harmonijkowanie, ale nie zbyt intensywne bo byłam zmęczona, rano nałożyłam żelu lnianego Daje zdjęcia zboku i z przodu O dziwo nawet się trzymają, poprzednim razem na drugi dzień po moich działaniach nie było śladu
|
|
|
|
#44417 | ||||||||
|
|
Rozumiem, ze ofc to ofkors, ale "pszenica"?
Powiesz mi? Proszę ![]() W takiej pozycji też łatwiej poszarpać włosy. Cytat:
Jeśli nie czeszesz ich na sucho, to norma jest wyczesywanie nadmiaru podczas mycia. Nie martw się. Zaobserwuj tylko, co jest normą, by móc porównać w chwilach ewentualnej zmiany.[quote] Właściwie swoje do tego plątania dokłada pewnie BD, tępak cholerny. Mieszanie z lnianym jakoś nie pomogło. Wróciłam do mycia Isaną i jest lepiej O widzisz! To też jest istotna przyczyna. Alterra Perfumfrei też plącze. Zwykle nakładałam więcej odżywki, delikatniej i wolniej po zastosowaniu takiego szamponu.Cytat:
Wyczułaś moje intencje ![]() Cytat:
Rulon zachwycający Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja kupiłam, ale jedną...
|
|
#44418 |
|
Raczkowanie
|
Strasznie jestem zarobiona, więc tylko znowu takie szybkie pytanko: który potters jest najlżejszy? Mam tego z arniką i skalp go bardzo lubi, ale włosy już mniej. Mam po nim owszem, gładkie, ale straszny przyklap. Dać sobie spokój, czy kombinować z pottersami? Najlepiej jednak sprawdza się do mycia gloria, ale z kolei drazni skalp. No maaatkooo nie ma dla mnie odżywki do mycia noo...
|
|
|
|
#44419 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Początki są trudne;/Życzę powodzenia i cierpliwości
|
|
|
|
|
#44420 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
na pewno tak zrobię. A czy wytłumaczy mi jak zawijać te włosy w pieluszkę i jaki efekt to może dać? ![]() Cytat:
Ale jakoś dam radę, mam cały aresnał porządnych masek i odżywek, podcięłam włosy 4 cm i zapuszczam naturalne więc liczę na to, że na urodziny będą już widoczne efekty Nie dziękuje i wzajemnie |
||
|
|
|
#44421 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Z tego, co mi się przypomina, to odżywki ziai mają chyba dimethicone. Cytat:
Stwierdziłam, oglądając stare zdjęcia moje, że lepiej działają na mnie jednak oleje nierafinowane, niż rafinowane. Na przykładzie jojoby np. z mazideł nierafinowana działała dużo fajniej, niż rafinowana z ZSK. |
|||
|
|
|
#44422 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#44423 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie w pieluszkę Dziękuję za komplement Dasz radę![]() |
|
|
|
|
#44424 | ||||
|
Rozeznanie
|
![]() Cytat:
![]() Zwierzaki - rozkoszniaki... Cytat:
I są dla mnie idealne - zwykłe proste nożyczki, ostre, wygodnie, nierdzewne, no nie wiem jakie mogą mieć jeszcze zalety nożyczki fryzjerskie. A zdarzyło mi się raz i drugi użyć je do czegoś innego niż włosy, i nic im nie jest. Więc polecam
|
|
|
#44425 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A co to jest dimethicone ?? Widzę to w składzie faktycznie... Nie dużo mi tej odżywki zostało już... więc pewno i tak kupię inną
|
|
|
|
|
#44426 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale zmywalny bodajże już delikatnym szamponem z cocamidopropyl betaine. Ja też mam coś z dimethicone, chyba maskę mypa z masłem shea, ale raz w miesiącu myję szamponem z SLES, to nie przejmuję się specjalnie, też bardzo często jej nie używam. Ale może mały przyklapik powodować u niektórych.
|
|
|
|
|
#44427 | ||||||||||
|
|
Zastanawiam się, czy nieco się włosy nie przejadły i teraz lepiej mniej lub przed myciem niż więcej albo po myciu.
Cieszę się, że każda z nas ma swój sposób, zawsze to jakiś pomysł, by spróbować coś nowego A nuż będzie pasowało i naszym włosom? ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Widać tak źle i tak niedobrze.Ale najważniejsze jest nie być zbyt krytyczną i dostrzegać te małe kroczki, które robimy. Powolutku, ale do celu. Włosy sprawiają wiele niespodzianek, to miłych, to znów nieprzyjemnych. Jednak po pewnym czasie dbania, nabycia przyzwyczajeń, podobnego postępowania z włosami widać odpowiedź, widać postępy. Hihi - nawet ja usłyszałam wczoraj komplement Moim zdaniem efekt zależy od kosmetyków. Pamiętaj, że będzie większe rozwarcie łuski - w końcu nie siedzisz co dzień w takiej temperaturze. Warto więc wziąć coś emolientowego, ale może lepiej niech to nie będzie Alterra, ale Garnier awokado lub Biowax do słabych (możesz wzmocnić miodkiem ![]() O! Co to za emulsja? Własna czy wg. przepisu Eiri? Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Obawiam się tylko, ze w kraju nie dowiesz się zbyt wiele o postępowaniu z kręciołkami Jedziemy do Lorraine? Cytat:
|
|
#44428 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję za wszystkie zachwyty nad moimi włosami
Przeżyły wczorajszą pogodę, całonocne balowanie i nawet dziś rano mogłam wyjść w rozpuszczonych Jak to dobrze, że Was odkryłam Wpakowałam Seboradin w skalp, potem zrobię maskę z miodkiem, zmyję i olej na noc, tylko nie wiem jaki ![]() Niebiosa! Włosy w 2 tygodnie urosły mi 3 cm
Edytowane przez kascysko Czas edycji: 2011-10-21 o 16:16 |
|
|
|
#44429 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do zawijania w pieluchę - czy chodzi Ci o plunking? Zobacz tutaj są filmiki, m.in. jak plunking wykonać. Choć ja się przyznam, że lepiej mi się kręcą jak nie robię plunkingu, tylko harmonijkuję. Jakoś takie przygniecenie ręcznikiem pogarsza u mnie skręt. Ty masz krótsze włosy, więc tym bardziej efekt może być niezadowalający. Ale spróbować nie zaszkodzi
|
|
|
|
#44430 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wszelkie zawijanie, plunkingi zmniejszają mi skręt i robią przyklap. Za to harmonijkowanie, dłuższe ugniatanie i suszarka z dyfuzorem sprawują się bardzo dobrze
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:06.

Piękny przykład - Edith

i po efekcie błyszczących włosów)
zaznacze fryzjerce ze nie za wysoko 
Boskie! Widać, że trudny czas minął, odreagowały i są przepiękne. Uwielbiam oglądać Twoje zdjęcia.
)

)
Jeśli nie czeszesz ich na sucho, to norma jest wyczesywanie nadmiaru podczas mycia. Nie martw się. Zaobserwuj tylko, co jest normą, by móc porównać w chwilach ewentualnej zmiany.

ZUMBA
Widać tak źle i tak niedobrze.
Niestety nie mam pojęcia, co z tym robić, jakich składników w odżywkach szukać. Niby kolagen poprawia sprężystość, ale jakoś nie mam przekonania, że zadziała również na włosy...