Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa! IX/X - Strona 100 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Najlepszy tytuł nowego wątku to:
Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy. 32 66,67%
Dzieci nasze wyskoczyły z brzuchów jak z procy, a my na odchowalnię idziemy na ploty. 1 2,08%
Brzuszków już nie mamy, nasze dzieci już bujamy. 1 2,08%
Trudy porodu nareszcie za nami - od kilku tygodni jesteśmy mamami. 10 20,83%
Wszystkie w komplecie jesteśmy mamami ,więc w odchowalni rozmowy zaczynamy. 6 12,50%
Ciąża, poród już za nami, grzecznie zmykamy do odchowalni. 0 0%
Franek rozpoczął, Kamilka peleton zamyka, do odchowalni nasza drużyna zmyka. 3 6,25%
Franek był pierwszy, Kamilka ostatnia, teraz naszym miejscem będzie odchowalnia. 10 20,83%
Kolorowe liście z drzew spadają, jesienne mamy na ochowalnię zmykają. 6 12,50%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-22, 12:29   #2971
caroline_1988
Zakorzenienie

GG do caroline_1988
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa

Hej mamusie!
Dawno się nie odzywałam ale nie mam zupełnie czasu na forum
Teraz zajrzałam do netu bo szukam pomocy. Mój kamilek ma problemy ze zrobieniem kupki Strasznie się męczy i płacze Nie wiem już czy mogę mu kupić ta herbatkę na trawienie z Hippa? Ona jest po 1 miesiącu a on we wtorek dopiero 3 tygodnie skończy
Tyś moje dziecko, a ja ...Twoja mama!
caroline_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-22, 12:37   #2972
MoniaZ82
Wtajemniczenie

GG do MoniaZ82 Send a message via Skype™ to MoniaZ82
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa

Cytat:
Napisane przez kellysss Pokaż wiadomość
Witam maminki...

A nie ma u Was czegos takiego jak child benefit co dostaje sie co miesiac....??
Tutaj tez nie ma becikowego ale na kazde dziecko (niewazne jaki jest stan materjalny rodzicow) daja miesiecznie 140 euro i to chyba jak dobrze pamietam dopoki sie uczy....

Nic mi sie dzisiaj nie chce..................... .

ide leniuchowac...
Dobrze ze Alan juz tak ladnie sam sie bawi..
Kochane moje dziecko
hello.....

Tak jest Child benefit...wlasnie czekamy na pieniadze....plus do tego zalatwilismy Child Tax Credit ( to juz zalezne od naszych zarobkow) a becikowe jest tutaj i to w wysokosci 500 £...z tym ze nam odmowili ba mamy za wysokie zarobki......no tak zapomnialam ze mamy przeciez wille z basenem i 2 auta w garazu...a i ostatnio zatrudnilismy nianke do dziecka.......... ..

Fajnie ze siostra z mama przylatuja do Ciebie....tez bym tak chciala...

Cytat:
Napisane przez irmith Pokaż wiadomość
Dzieńdobry

Napisałam takiego długiego posta i zamknęłam sobie okienko

Przepraszam że nie zaglądam albo nie nadrabiam ale moja niunia sypia po parę minut odłożona do łóżeczka tylko, a potem tylko na ręce inaczej płacz

Fotka dla cioteczek

..... cudo.....

Wlasnie przyszla masc majerankowa i frida do nosa.....
Jak uzywacie tej masci??

---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ----------

Cytat:
Napisane przez caroline_1988 Pokaż wiadomość
Hej mamusie!
Teraz zajrzałam do netu bo szukam pomocy. Mój kamilek ma problemy ze zrobieniem kupki Strasznie się męczy i płacze Nie wiem już czy mogę mu kupić ta herbatkę na trawienie z Hippa? Ona jest po 1 miesiącu a on we wtorek dopiero 3 tygodnie skończy

A masz czopkii glicerynowe?? Mozesz dac cwiartke i pomoze....moja sis tak miala z coreczka....
Stary 2011-10-22, 12:45   #2973
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez madzialena-lublin Pokaż wiadomość
Dzień dobry Mamusie

Byłam dzisiaj na ktg, wszystko dobrze. Miał mi zbadać podwozie, ale się spieszył więc nic z tego Mam przyjść we wtorek, środę znowu i wtedy też "zważy" Małą i zobaczymy co dalej. Ale powiedział coś, co na mnie wrażenie zrobiło: "za tydzień dzidziuś już będzie"
No to czekamy czekamy
A ogólnie jak samopoczucie?

Cytat:
hej..

Przychodze tylko zameldowac ze dzis moj TP a ja nadal dwa w jednym

Chyba zaczne odliczac od nowa
Kiara chyba chce byc wywolywana i chce pewnie przebic waga Alana....
Chociaz zobaczymy.. Alan urodzil sie piec dni po terminie...

We wtorek kolejna wizyta z umowieniem sie na wywolanie...

och..........czuje sie juz taka ciezka i nieporeczna i ogolne zmeczenie psychiczne i fizyczne itd.. itp..e

Niech ta cora sie nade mna zlituje juz

Jutro ostatni dzien znaku wagi..... A moze mala chce byc skorpionica....??:rolleye s:
Jak tak to bedzie niezle ziolko z charakterkiem
Mój Tż też skorpion. Nie narzekam
Kurde hormony w ciaży, hormony po ciaży...kiedy się to unormuje

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Do kąpieli, 2-3 łyżki.
Jak ja bym chciała, żeby u nas też się unormowało .

Pewnie, że się unormuje. Na wszystko potrzeba czasu.

Edytowane przez Malgosia1983
Czas edycji: 2011-10-22 o 12:47
Malgosia1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-22, 12:46   #2974
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
Hej mamusie!
a czopki,masaz brzuszka albo heerba koperkowa?

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-22, 12:47   #2975
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mmadziaa Pokaż wiadomość
dobry wieczór

serio? Ania to mnie podniosłaś na duchu
Aha Ania to wypas ta Wasza owca

mój wtrąbi tak 120 na raz, śpi około 4 h, czasem dłuzej, w miedzyczasie staram sie dac herbatkę, kiedys nie lubil teraz wypije nawet 100. to zależy od wieku, ja staram się tak jak na opakowianiu jest zalecane

dzięki kapka
ja wyjście zawdzięczam mm i tż

dzieki Aguś , a chłopa to

Monia wążne że wiesz na czym stoisz a mama jesteś najlepsza pod słońcem mój bartek też miał katar nie wiadomo skąd

ta połozna musi do ciebie przychodzić ? moja była 2x obowiązkowo i nara.
aha lulla jakie w końcu dajesz Mikiemu mleko bo czytałam dalej i jakaś ciemna jestem albo rozkojarzona ze z witaminami - spoko - my dodatkowo podajemy D. i jaka cena tego mleczka za jaka pojemność?

miss.hot to Tomcio je wzorowo

ja też mam ta kreche

thelilah
dzięki kurcze jednak karmienie mm to też nie taka łatwa sprawa
Bebilon 1 mleko poczatkowe od urodzenia, 800 g za ok 37 zl

Cytat:
Napisane przez MoniaZ82 Pokaż wiadomość
ale sie poryczalam...

http://bebzol.com/pl/Sa-momenty-kied...ame.34735.html

---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ----------

za nocke i badanie.....
O ja...

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
witam

moja córcia postanowiła wczoraj nie spać od 20 do 24, nawet kąpiel nie pomogła po czym wtrąbiła dwie piersi i 40 ml modyfikowanego i spała do 6.40 ja nie kapuje tego mojego dziabąga...zero rytmu dnia i nocy, codziennie inaczej

ale cudna jest moja niuńka juz patrzy tak mądrze tymi oczyskami i wydaje sie ze poznaje nas i na moja mame tak reaguje jakby ja poznawala tez...

współczuje...
moja kwęka i się pręży i po moim i po modyfikowanym...juz sie zastanawiałam czy nie odstawić nabiału, ale moja mama mówi ze miałaby wysypkę jakby to była skaza a ona nie ma, ma tylko takie zatkane gruczoły łojowe na policzkach i białe krosteczki jej sie robią od tego.

no to czekamy na malutką

ja byłam u okulisty, mam -3,5 i -3,75. Sprawdził mi siatkówkę, pomierzył ciśnienie i powiedział ze moge rodzić a podczas parcia kazali zamykać oczy - zresztą ja i tak mialam prawie cały poród zamknięte bo jakos tak lepiej mogłam sie skupic wiec rodziłam bez okularów i nic nie widziałam

coby sie udało bez wypędzania

super, ze mały ma lepszy humor a co do jedzenia to moja tez chyba ma jakis skok bo coraz częściej zjada na raz z dwóch piersi a potem za 2h znowu chce a matka nie ma no i flacha w ruch idzie...

czyli Pepti działa brawo za wizytę

znaczy ze sie najada twoim mleczkiem

e tam wstyd - modyfikowane jej dobrze służy to po co obie macie sie mordować

moja je mało mm ale jeszcze malutka jest max 90 ml na dobe zjada do tej pory, ale ja dokarmiam zwykle tylko raz, w nocy, max 2 razy na dobe

za kąpiel i dla TZ

moja tez nosi 50-52 i niektóre 56 są na nią dobre my mamy mleko NAN i tez na nim jest napisane zeby zuzyc do 3 tyg
Kurcze a moj nie miesci sie juz w 56 o rozmiarze 52 to juz sobie moge pomarzyc, niektore pajacyki z rozmiaru 62 sa mu dobre nasz maly jamochlon

Cytat:
Hej mamusie!
Tez mialismy ten problem jak maluszek byl za nami juz w domku, mial niecale dwa tyg wtedy i mial konkretne zatwardzenie..sprobuj tak jak dziewczyny radza ten czopek glicerynowy a jak to nie zadziala to sprobuj mu pomoc termometrem, nam pomogla mama Ł bo my nie bylismy w stanie tak plakalismy nad nim bo sie tak meczyl ale rzczywiscie to pomoglo..
Stary 2011-10-22, 13:08   #2976
mmadziaa
Rozeznanie

caroline pediatra polecił nam podanie gran hipp koper zanim bart ukonczyl miesiac. bylam zdziwiona ale podalam, nie chciał wtedy za bardzo pic, teraz żłopie

---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ----------

aaa no widzisz Lulla, czyli nie podajesz dodatkowo zadntch witamin? my nan i dajemy D, miałam pierwsze op beb1 ale przeszlismy na nan, nie zwrocilam uwagi na zawartosc, sklad, w takim razie beb by sie bardziej oplacal. sorki pisze 1 reka z wiadomych powodow

---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ----------

nie no bez sensu, w nan też jest D

---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ----------

nie kumam - po co on kazał dawać D skoro jest ona w mm a teraz wyczytałam na opakowaniu witaminy że zalecana jest dla dzieci karmionych piersia
mmadziaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-22, 13:11   #2977
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzieńdobry

Cotuś pytałaś o moje karmienie... otóż nas załatwiono w szpitalu... na porodówce przy 1 przystawieniu usłyszalam ze mam plaskie brodawki i czemu nic z tym w ciąży nie robiłam a potem to juz z górki... ściskanie cycków, dokarmianie ze strzykawki a jako że długo byłam w szpitalu przez dużą ranę krocza i krwotok dostałam butlę, adres do "kuchni mlecznej" i zostałam olana dozór panie od laktacji pełniły przy koleżankach które ich pomocy nie potrzebowały łatwiej coś robić jak sukces pewny prawda

Przepraszam że nie zaglądam albo nie nadrabiam ale moja niunia sypia po parę minut odłożona do łóżeczka tylko, a potem tylko na ręce inaczej płacz

Fotka dla cioteczek
ślicznotkai jakie ma duże oczęta

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-22, 14:07   #2978
anciaahk
kosmitka

Dzisiaj szał, Franek spał prawie do 8 .
Cytat:
Napisane przez mmadziaa Pokaż wiadomość
serio? Ania to mnie podniosłaś na duchu
Aha Ania to wypas ta Wasza owca
a owieczka tańsza niż ta tylko z serduszkiem.

Cytat:
Napisane przez indygo79 Pokaż wiadomość
ancia mi też trochę żal, że psina odsunięta, staramy się to jakos nadrabiać. najbardziej mi żal, że mniąnie spi - bo ja z malą w pokoju. ale jak tylko ide drzemać do sypialni ona za mną drepta więc nadrabiamy.

Myślę, że o wiele więcej też się nadrobi, jak dziecię będzie ciut starsze, zacznie rzucać psu zabawki itp.A z piersia - skoro malej nie służy - to chyba nie musisz mieć skrupułów, żeby zaprzestać karmienia.
Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
ja też nie których rzeczy nie założyłam, niektóre tylko raz a dostałam setki ubranek do roku czasu od koleżanki i może z połowe włoże w takim tempie, a takie piękne kurteczkii były, ajj teraz mam mnóstwo dżinsów i koszulek, bedzie mały kawaler jak nic zalożyłam raz dżinsy, nie było tak źle, nawet zdjęcie mam, wrzuce przy okazji, bo wygląda ekstra, nawet wydają się wygodne

mój zauważyłam na rytm dnia już swój, szkoda że nocny jeszcze trochę zaburzony
Małgosiu, mój jakby też ma rytm dnia stały, nocka się stabilizuje. Normalnie dorośleją Ci nasi synowie.
Cytat:
aha, zapomniałam wam napisać - małż wczoraj poszedł do mopru załatwić becikowe i ... dali mu je do ręki, od razu. no ja nie wiedziałam, że u nas to możliwe

Cytat:
Dam znać na pewno, naładuj telefon
A pokoik urządzony, zdjęcie wrzucę, tylko muszę jakieś ładne Wam zrobić bo na razie mam takie z wszystkimi rzeczami na wierzchu
Aż troszkę zazdroszczę Ci tego brzuszka i ostatnich przygotowań .

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-22, 14:15   #2979
cotynato
Zakorzenienie

Zważyłam małego na wadze kuchennej znowu i wychodzi 4200 , mam nadzieję że w poniedziałek wyjdzie tyle samo jak wepchamy się na ważenie jejjuu obyyy

Wymianka.
Stary 2011-10-22, 14:19   #2980
mmadziaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Zważyłam małego na wadze kuchennej znowu i wychodzi 4200 , mam nadzieję że w poniedziałek wyjdzie tyle samo jak wepchamy się na ważenie jejjuu obyyy

Ancia no wiesz co poka no tą owce, kurde dobrze że ja używana kupiłam
mmadziaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-22, 14:38   #2981
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Cytat:
a owieczka tańsza niż ta tylko z serduszkiem.

.
A my pospalysmy do 9.30, wczoraj to samo....
Fajnie Ancia tak pospac no nie?

Co TY masz za owieczke?? BO ja mam ta z bijacym serduszkiem......szkoda tylk ze nie potrafi bic 30 jin...bo moja czasami potrzebuje dluzej zeby usnac....

Cytat:

Stary 2011-10-22, 16:11   #2982
archinta
Zakorzenienie

odpisze po troszke co by mi cytatów nie zezarło, ale najpierw się pochwale:
na wczorajszym ważeniu wyszło do przodu 310 g od poniedziałku a w tym czasie tylko 1x dokarmiliśmy mm jak był kryzysowy wieczór.

Wczoraj mały tez syrenę uruchomił od 21 do 1 nie wiem czy to czasem nie zasługa zupy buraczkowej... nawet maż wczoraj wymiękł, a on ostoja spokoju Mały dostał w butelce moje mleko - wydudnił 50 ml, potem jeszcze poprzytulał sie do piersi i zasnął... ufff

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
Sms od Asi: "pozdrawiamy wszystkie ciocie wizazowe trzymajcie kciuki zeby jutro wyniki malucha byly ok to w niedziele bedziemy w domku"

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość

Rozmawialam wlasnie przed chwila z Asikiem i szpitale to jest jakas patologia u nas malutki ma żółtaczke i dopiero dzisiaj lekarz stwierdzil ze w sumie to dadza go na mocniejsze lampy bo nie schodzi..to nie mozna bylo wczesniej dac go na te mocniejsze skoro zoltaczka sie utrzymywala caly czas? niech wyjda w ta niedziele bo naprawde jak czlowiek tak siedzi w szpitalu to moze zwariowac..
No nie moge- to jak u nas- już z krwi pępowinowej wyszła podwyższona bilirubina, a malego pod lampy dopiero po 2 dniach dali...
Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
a my dziś zaliczyliśmy pierwszy spacerek z Bartusiem 20 minw końcu odżylam i się trochę dotleniłam
super!
Ja na razie dotleniam się na spacerach z psem
A werandowaliscie malego??? Jak go ubierasz teraz na dwór? Przykrywasz jeszcze dodatkowo czyms??
Cytat:
tak obserwuje siebie , syna, i wam coś powiem ...

wierzę w to że dieta jednak ma znaczenie w moim przypadku i to wielkie
no proszę- ja sobie zapisuje co jem zeby wlasnie szukac przyczyn ryku. Mam nadzieje,ze u Was bedzie juz tylko dobrze pod tym względem
Cytat:
Napisane przez SONIA004 Pokaż wiadomość
Jak przysypia to "stawiam" go do pionu na odbijanie, mówię do niego, przejdę się trochę po mieszkaniu... i "apiać" przystawiam do tego samego syska. I tak kilka razy. Czasem sprawdzam pieluchę i znów staram się przystawiać do drugiego. On lubi ciągnąć tylko się "pierdółce małej" zasypia i trzeba mu przypominać. Tak że czasem 2 godziny na karmienie nam schodzi (najgorzej w nocy- ale budzi się tylko raz ok 2 a potem już przed 6)
Ja robie dokladnie tak samo bo mój to leniuszek przy piersi- jak to jedna położna w szpitalu stwierdziła "cycoman"
Cytat:
Przypomniało mi się, że Agnyska miała z tym problem i chyba nawet odwiedziła okulistę.

To fajnie raguje, nasz Karmel rzadko obwąchuje, raczej teraz dzień spędza poza salonem, w małym pokoiku sobie śpi, a przychodzi nad ranem lub wieczorem się poprzytulać. W dzień jak gugam do małego to też leci, myśli że do niego i jest rozczarowany. Strasznie żałuję, że się odsunął, ale myślę, że jak Franek stanie się mniej absorbujący to nadrobimy.
Kotka początkowo więcej się interesowała, teraz olewa. Ale za to częściej sama dopomina się o piesczoty.
Mam wyrzyty sumienia, że ich zaniedbuję, ciężko mi pogodzić wszystko, Franek za bardzo angażuje.
Tez mam wyrzuty co do zwierzaków.
Kocica w sumie olała małego, nie podchodzi w ogole, no ale domaga sie pieszczot wiecej.
Jatka z kolei nakrecona jak katarynka przez pierwsze 3 dni byla- teraz juz nieco lepiej- w koncu spi w dzien
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-22, 16:27   #2983
anciaahk
kosmitka

Owieczka taka.

Archi ja zakładam body i rajstopki, pakuję w kombinezon a nózki okrywam kocykiem. Oczywiście wózek zakryty.
A czemu swoje mleczko dajesz w butelce?
Do buraczkowej dałaś ocet lub kwasek?

Cotka brawo, Twoja determinacja jest nagrodzonaq!!

---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ----------

Kurde cytuję Was, ale mały nie daje odpisywac, spi na rekach, odkładam to w ryk.

---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ----------

Archi cycoman mnie rozwalił .

Stary 2011-10-22, 16:28   #2984
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Cytat:
Owieczka taka.

Archi ja zakładam body i rajstopki, pakuję w kombinezon a nózki okrywam kocykiem. Oczywiście wózek zakryty.

Cotka brawo, Twoja determinacja jest nagrodzonaq!!

---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ----------

Kurde cytuję Was, ale mały nie daje odpisywac, spi na rekach, odkładam to w ryk.

---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ----------

Bajerancka ta owieczka.....jak pokaze TZ to znowu powie ze przesadzam....
Ale moja lubi usypiac przy owieczce
Stary 2011-10-22, 16:30   #2985
cotynato
Zakorzenienie

No to moje kochanie jest lżejsze o ponad 100g Własnie zwalił takiego koopala że dorosły by się nie powstydził. Obsikał siebie, później tatusia. W efekcie musieliśmy go wykąpać i nie wiem jak to będzie z naszymi zakupami na które mieliśmy jechać

Ile dawałyście za te owieczki?

Wymianka.
Stary 2011-10-22, 16:32   #2986
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Cytat:
No to moje kochanie jest lżejsze o ponad 100g Własnie zwalił takiego koopala że dorosły by się nie powstydził. Obsikał siebie, później tatusia. W efekcie musieliśmy go wykąpać i nie wiem jak to będzie z naszymi zakupami na które mieliśmy jechać

Ile dawałyście za te owieczki?

Ja dalam 99 zl....ale mam ochote na ta co ma Ancia....jakas taka lepsza jest.....

Edytowane przez MoniaZ82
Czas edycji: 2011-10-22 o 16:40
MoniaZ82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-22, 16:35   #2987
anciaahk
kosmitka

W ogóle to Franek tak się zmienił przez te 2 mce, rosną mu włosy, rzęsy ma śmieszne długie. Jak zapłacze w łóżeczku i podejdę i zobaczy mnie, to się uspokaja. A już uśmiechy i guganie tak ma rozwinięte, że szok.

---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ----------

Nie wiem, czy lepsza, ale ma więcej dźwięków, u nas to bicue serca na niegi nie działa, tylko szum fal lub ten spiew kogos tam.

Stary 2011-10-22, 16:41   #2988
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
W ogóle to Franek tak się zmienił przez te 2 mce, rosną mu włosy, rzęsy ma śmieszne długie. Jak zapłacze w łóżeczku i podejdę i zobaczy mnie, to się uspokaja. A już uśmiechy i guganie tak ma rozwinięte, że szok.

---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ----------

Nie wiem, czy lepsza, ale ma więcej dźwięków, u nas to bicue serca na niegi nie działa, tylko szum fal lub ten spiew kogos tam.
Podawałaś linka i przeoczyłam ? Czy będę pierwsza jak poproszę ?

Wymianka.
Stary 2011-10-22, 17:01   #2989
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
ja właśnie uwierzyć nie mogę, że zostały tylko dwie dziewczynki do porodu. dopiero było usg połówkowe, określanie połci, no i końcówka ciąży wykańczająca a tu szkraby po 2 miesiące już mają . zaraz nasze dzidziolki do szkoły poślemy
toś się zagalopowała
Cytat:
Napisane przez spray Pokaż wiadomość
a, i pochwalę TŻa - wczoraj znów przyniósł mi bukiet 20 róż - bo cytuję 'kocha mnie'
no fiu fiu !!!
Cytat:
j
A ja becikowe tutaj nie dostalam........ bez komentarza....
no tak ten dom z basenem i dwa auta...
Cytat:
Napisane przez martunia_199 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

My dzisiaj spałyśmy do 3.30 potem pobudka o 6.30 i potem to już razem z nami malutka spała. Tatuś ją lulał w łóżku, dał jej mleczka bo ja robiłam badanie cukru i nie widziałam czy nie zaszkodzi jej taka porcja cukru w mleku więc wolałam dać butle, co by też i mi to wyniku nie zaburzyło. I tak na czczo było 79, po 1h 107 a po 2h 91 więc nie ma mowy o dalszej cukrzycy, tak się ciesze Bo jakby mi przyszło teraz jeszcze na cukry uważać to bym się chyba już załamała. Wystarczy że nie mogę mleka i jego pochodnych
suuuuuuuuuuper
Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
A do mnie własnie dzwoniła mama kumpeli, że ta dziś urodziła bliźniakidwie dziewczynki po 3kg i 56cm i to w 36tyg
gdzie ona je zmieściła
Cytat:
Fotka dla cioteczek
taka trochę przestraszona ta fotka dla cioteczek
Cytat:
wow- - tos chyba wyspana za wszystkie czasy??
Cytat:

cycoman tez mnie rozwalił - hihih

No wlasnie nie wiem co bylo w zupce- u mamy jadłam- musze ją potem dokladnie wypytac

A kombinezon masz taki z materiału jak kurtka czy welurkowy?

Mleko ściagam swoje bym czasem mogla sie kimnac - mąż wtedy dokarmi Mamy też mm- i dawalismy jak z moich nic nie lecialo. A teraz jak udaje mi sie sciagac to sie zobaczy czy bedzie jeszcze trzeba bedzie mm kupowac. Ja tam akurat z tych co nie ma oporów by podac mm- zwlaszcza na nc.
Wczoraj wlasnie po tej zupie zobaczylam ze maly tak sie wymeczyl wrzaskiem ze piersi nie chciał, wypluwał nerwowo, mojego mleka odciągniętego tez nie - ale najpierw podalismy z butelki medeli (z tym specjalnym smokiem ) , dopiero ze zwyklej butli zjadl. Trzeba kombinowac.
Cytat:

Cytat:

ja bym bardzo chciała by Piotrus miał już parę miesięcy.. a to dopiero 12 dni minęło
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-22, 17:45   #2990
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Podawałaś linka i przeoczyłam ? Czy będę pierwsza jak poproszę ?
Owieczka taka.

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
No wlasnie nie wiem co bylo w zupce- u mamy jadłam- musze ją potem dokladnie wypytac

A kombinezon masz taki z materiału jak kurtka czy welurkowy?

Mleko ściagam swoje bym czasem mogla sie kimnac - mąż wtedy dokarmi Mamy też mm- i dawalismy jak z moich nic nie lecialo. A teraz jak udaje mi sie sciagac to sie zobaczy czy bedzie jeszcze trzeba bedzie mm kupowac. Ja tam akurat z tych co nie ma oporów by podac mm- zwlaszcza na nc.
Wczoraj wlasnie po tej zupie zobaczylam ze maly tak sie wymeczyl wrzaskiem ze piersi nie chciał, wypluwał nerwowo, mojego mleka odciągniętego tez nie - ale najpierw podalismy z butelki medeli (z tym specjalnym smokiem ) , dopiero ze zwyklej butli zjadl. Trzeba kombinowac.

ja bym bardzo chciała by Piotrus miał już parę miesięcy.. a to dopiero 12 dni minęło
Kombinezon mam jak kurtka, ale ja z tych ciepłolubnych i dzieciątko te z ciepło ubieram.
Mamusie a wy jak ubieracie teraz dzieci?
Dobry pomysł z tym ściąganiem mleka. Muszę też czasem to zastosować.

A co do wieku - też początkowo chciałam, by był już większy, ale po 1. myslę, że trzeba się cieszyc kazdym wiekiem, bo sie nie powtórzy, a po 2. im dziecko starsze, tym i ja starsza .

Stary 2011-10-22, 18:20   #2991
Aiszka22
Raczkowanie

Witajcie mamusie

Cytat:
Widzę, że nie tylko ja ważę dziecko na różne sposoby Ja wchodzę najpierw sama na wagę, a potem z Małym na rękach i dzisiaj wyszło, że waży 3400 a w zeszły poniedziałek było 3070 Ciekawe tylko czy we wtorek na kontroli waga pokaże tyle samo Trzymam kciuki za Waszą wagę!

A ja mam gorączkę od 2 dni i nie wiem kompletnie co ona oznacza raz trochę spada, raz jest wyższa i boli mnie głowa, ale nic więcej. Myślałam, że się przeziębiłam i nawet podchodzę do Tymona w maseczce na wszelki wypadek, ale to chyba nie to

A od poniedziałku zostaję sama z Małym...jestem przerażona...co ze mnie za matka, która boi się zostać sama ze swoim dzieckiem

---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ----------

Cytat:
Ja ubieram w domu bodziaki na krótki rękaw + śpiochy, ewentualnie bodziaki na długi rękaw + półśpiochy, a na spacer do tego czapeczka i kombinezon, i wkładam Młodego do śpiworka w wózku
Aiszka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-22, 18:50   #2992
stokrotka_
Zadomowienie

hello

wróciłyśmy do domu..pogoda do bani... pada cały czas....ale byłam dzielna..mała opatulona,przykryty wózek folią.. ja ubrana na deszcz.. i był spacer po deszczu i po sklepach hehe

zjadłoo mi cytat....ala pamiętam

MONIA super,że zakupki się udały i tak miło dzień Wam minął

COTKA świetnie,że waga rośnie twoje wysiłki skutkują !! gratki
Cytat:
ja też nie których rzeczy nie założyłam, niektóre tylko raz a dostałam setki ubranek do roku czasu od koleżanki i może z połowe włoże w takim tempie, a takie piękne kurteczkii były, ajj teraz mam mnóstwo dżinsów i koszulek, bedzie mały kawaler jak nic zalożyłam raz dżinsy, nie było tak źle, nawet zdjęcie mam, wrzuce przy okazji, bo wygląda ekstra, nawet wydają się wygodne

mój zauważyłam na rytm dnia już swój, szkoda że nocny jeszcze trochę zaburzony
za szybko nam rosną moja też nie wszystkie cuda ubrała...mimo ze pajaców ani innych takich w dzien nie nosi ..
dawaj fotke

Cytat:
Napisane przez 81gosia Pokaż wiadomość

w przypadku żółtaczki to ja bym wolała jednak dłużej zostać w szpitalu, a nie po 2-3 dniach w domu usłyszeć, że muszę tam wrócić. A żółtaczka właśnie objawia się w 2-3 dobie
jej żeby i u nas tak dawali
ale to nie chodziło o to,że trzymać nie chcą te 3-4 dni.. tylko u Asi dali małą dawkę lamp a dopiero póżniej mocniejsze... i przez to długo trzymają męcząc dziecko i mamę... i marnując kasę. mogliby od razu zadziałać porządnie.

Cytat:
Napisane przez martunia_199 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

My dzisiaj spałyśmy do 3.30 potem pobudka o 6.30 i potem to już razem z nami malutka spała. Tatuś ją lulał w łóżku, dał jej mleczka bo ja robiłam badanie cukru i nie widziałam czy nie zaszkodzi jej taka porcja cukru w mleku więc wolałam dać butle, co by też i mi to wyniku nie zaburzyło. I tak na czczo było 79, po 1h 107 a po 2h 91 więc nie ma mowy o dalszej cukrzycy, tak się ciesze Bo jakby mi przyszło teraz jeszcze na cukry uważać to bym się chyba już załamała. Wystarczy że nie mogę mleka i jego pochodnych
to u nas nocka podobna... o 6.30 młoda do łóżka..i do 9.30 kimałyśmy dwie...bo tata do pracy poszedł.
no i super,ze cukrzyca minęła.

Cytat:
Witam maminki...

Melduje sie juz oficjalnie jako przeterminowana i nadal w dwupaku

Mam juz dosc ale w sumie nie jest zle....

hej Kellyssku widzę,że Kiara idzie śladem Sary...oby w nagrodę chociaz szybko brzuch opuściła jak się akcja zacznie

Cieszy mnie fakt ze 26 przylatuje moja mama z siostra takze to utrzymuje mnie jakos
w pozytywnym mysleniu i nie skupianiu sie tylko na tym kiedy wreszcie urodze.....

super,że rodzinkę do pomocy będziesz miała

Czas leci nieublaganie...
Ja dopiero co bylam w pierwszej ciazy i niewiadomo kiedy to moje pierwsze dziecie tak uroslo..
W styczniu 3 lata skonczy Masakra... A dopiero co byl taki malusi... A teraz czekamy na siostrzyczke dla niego..... Normalnie szok

pamiętam jak mówiłaś o starankach...ahhh...pędzi czas...

A nie ma u Was czegos takiego jak child benefit co dostaje sie co miesiac....??
Tutaj tez nie ma becikowego ale na kazde dziecko (niewazne jaki jest stan materjalny rodzicow) daja miesiecznie 140 euro i to chyba jak dobrze pamietam dopoki sie uczy....

to tyle child wynosi??nawet nie wiedziałam....przysłali już nam papiery..ale nie wypełnialiśmy jeszcze... nie przepadają zaległe..to się nie śpieszy

Cytat:
Dzieńdobry

Cotuś pytałaś o moje karmienie... otóż nas załatwiono w szpitalu... na porodówce przy 1 przystawieniu usłyszalam ze mam plaskie brodawki i czemu nic z tym w ciąży nie robiłam a potem to juz z górki... ściskanie cycków, dokarmianie ze strzykawki a jako że długo byłam w szpitalu przez dużą ranę krocza i krwotok dostałam butlę, adres do "kuchni mlecznej" i zostałam olana dozór panie od laktacji pełniły przy koleżankach które ich pomocy nie potrzebowały łatwiej coś robić jak sukces pewny prawda

Fotka dla cioteczek
ale cudeńko......

Cytat:
hello.....

Tak jest Child benefit...wlasnie czekamy na pieniadze....plus do tego zalatwilismy Child Tax Credit ( to juz zalezne od naszych zarobkow) a becikowe jest tutaj i to w wysokosci 500 £...z tym ze nam odmowili ba mamy za wysokie zarobki......no tak zapomnialam ze mamy przeciez wille z basenem i 2 auta w garazu...a i ostatnio zatrudnilismy nianke do dziecka.......... ..

.
Monia...to jest nas dwie... mi poza maternity ... i tym child benefit nie należy się nic...
no cóż...te nasze bogactwa..

Cytat:
Cytat:
Owieczka taka.

.
super owieczka... pomyślę o niej jak polecę do pl...

Cytat:
.
dla Franusia... ojjj rozwijają się pięknie dziciolki tylko się cieszyć.

Cytat:

Kombinezon mam jak kurtka, ale ja z tych ciepłolubnych i dzieciątko te z ciepło ubieram.
.
ja grubo nie ubieram... dziś padało i wiało (mieszkamy blisko morza więc potrafi tu wiać czasem nieźle ) to miała kombinezonik podszyty polarkiem cienki a pod spodek skarpetki i krótki rękaw
ale na wierzchu ta przykrywka do wózka i folia pl.deszczowa...więc spora ochrona.

a tak...to np.body krótki na to bluzeczka dł.rękaw..i na to bluzo kurteczka , zależy od pogody ... i kocyk na nogi.
teraz jak chłodniej to pod spodnie nakradam rajtuzki i buciki do tego.
a jak sukienka to też rajstopki tylko i butki.

mam do was pytanko...możecie polecić jakiś sprawdzony tani materac do łóżeczka?? będziemy leciały do pl... siostra ma drewniane łóżeczko...ale nie ma materaca..i chce kupić..a że to na 2-3 tyg do użytku...to nie chce drogiego brać.

Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie uśmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo"

Edytowane przez stokrotka_
Czas edycji: 2011-10-22 o 18:51
stokrotka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-22, 19:36   #2993
danika
Zakorzenienie

ja chyba mam nawrót baby bluesa młoda znowu od 14 przespała dzis całe pół godziny na brzuszku na moich cyckach... brzuchol chyba ją bolał, w koncu dałam espumisan, koopska dwa walnęła takie ze musiałam ją całą przebrac bo sie przelało
teraz wrypała 50 mm i śpi...juz nie mialam siły jej karmić piersią, jestem beznadziejna

dostałam od koleżanki te kropelki Delicol o których pisała Indygo...Indygo myslisz ze mogę podać małej na próbę bez zalecenia lekarza? chyba jej nie zaszkodzi?

Cytat:
Dzieńdobry

Fotka dla cioteczek
kurcze to beznadziejnie z tym szpitalem...współczuje ale u nas w szpitalu tez nie pomagali...dobrze ze wyszłam w drugiej dobie to sama jakos ogarnelam to karmienie w domu

Cytat:
Owieczka taka.

ja ubieram podobnie jak ty - bodziak, cienki pajacyk i do śpiworka takiego z polarkiem w środku no i czapa na łepek taka welurowa

Cytat:
Napisane przez Aiszka22 Pokaż wiadomość

A ja mam gorączkę od 2 dni i nie wiem kompletnie co ona oznacza raz trochę spada, raz jest wyższa i boli mnie głowa, ale nic więcej. Myślałam, że się przeziębiłam i nawet podchodzę do Tymona w maseczce na wszelki wypadek, ale to chyba nie to

A od poniedziałku zostaję sama z Małym...jestem przerażona...co ze mnie za matka, która boi się zostać sama ze swoim dzieckiem

Ja ubieram w domu bodziaki na krótki rękaw + śpiochy, ewentualnie bodziaki na długi rękaw + półśpiochy, a na spacer do tego czapeczka i kombinezon, i wkładam Młodego do śpiworka w wózku
tez sie bałam zostać z olgą sama...ale powiem ci ze nie jest źle dajemy sobie radę a czas tak szybko leci jak nie wiem trzymaj sie

Cytat:
Napisane przez stokrotka_ Pokaż wiadomość
hello

wróciłyśmy do domu..pogoda do bani... pada cały czas....ale byłam dzielna..mała opatulona,przykryty wózek folią.. ja ubrana na deszcz.. i był spacer po deszczu i po sklepach hehe
u nas tez jest paskudnie, mgła taka była gdzies do 14...wogóle nie bylismy dzis na spacerku. Jutro ma byc lepiej to pojdziemy na dłużej
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-22, 19:41   #2994
BordAna
Zadomowienie

Że tak się bezczelnie wtrącę :
ja ubieram Leosia w body zazwyczaj z dłlugim rekawem na to pajacyka, skarpetki, wczoraj np zalozyłam jeszcze spodenki i sweterek i na to polarowy kombinezon i jeszcze kocem przykrywam no i zakrywam wózkiem.
A czapkę to już taką grubszą i na to kaptur na głowę.
Dzisiaj było tak sympatycznie na dworzu że spacerowałam z młodym ponad 2 godz.. aż mnie nogi rozbolały

co do owieczki to muszę pokazac TŻ, ale jakbym miała sama decydowac to już bym przelewała kasę za nią temu sprzedającemu

jejku..siedze i czekam aż moje dziecię sie wybudzi by go do kapieli zabrać ale śpi juz prawie 2 godz...
będzie to moja 3 kapiel synka, jak tż jest w domku do kapiemy go razem a tak to "twardym trzeba być, nie miętkim"

ehh..
BordAna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-22, 19:45   #2995
danika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BordAna Pokaż wiadomość

co do owieczki to muszę pokazac TŻ, ale jakbym miała sama decydowac to już bym przelewała kasę za nią temu sprzedającemu

jejku..siedze i czekam aż moje dziecię sie wybudzi by go do kapieli zabrać ale śpi juz prawie 2 godz...
będzie to moja 3 kapiel synka, jak tż jest w domku do kapiemy go razem a tak to "twardym trzeba być, nie miętkim"

ehh..
to dzielna jesteś mamuska ja jeszcze sama nie kąpałam

a tą owieczkę chyba tez kupie niunia dostała takiego fajnego hipcia do zawieszania ale bez pozytywki...a owca jest super
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-22, 19:58   #2996
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

Cytat:
Dam znać na pewno, naładuj telefon

telefon w pogotowiu

Cytat:
Napisane przez spray Pokaż wiadomość

Indygo, a jakie dokumenty trzeba złożyć na to becikowe? Jakoś mi ciągle nie po drodze do mojego urzędu.

u nas trzeba: nipy, pesele rodziców oraz pesel dziecka. oryginał i kopie aktu urodzenia oraz oryginał i kopię karty ciąży ( czasem chcą zaśw. od lekarza, ponoć ustawa nie narzuca na jakim druku, trzeba we własnym MOPRze spytać czego wymagają).

a, i pochwalę TŻa - wczoraj znów przyniósł mi bukiet 20 róż - bo cytuję 'kocha mnie'
dla tż

ancia
- ja myślę, że jak nasze szkarby będą biegać to psy zwieją ze strachu u nas na pewno zabawnie będzie wyglądać jak Agatka będzie pokazywać gdzie piesek ma oczko, bo Oksa ma tyle fałd że ledow oczy widać

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
Tez mam wyrzuty co do zwierzaków.
Kocica w sumie olała małego, nie podchodzi w ogole, no ale domaga sie pieszczot wiecej.
Jatka z kolei nakrecona jak katarynka przez pierwsze 3 dni byla- teraz juz nieco lepiej- w koncu spi w dzien
cycoman no moja psina głównie śpi, kontrolnie sprawdza co u mnie i u Agatki, a jak mała zasypia to przylatuje do nas na pieszczochy

Cytat:

A co do wieku - też początkowo chciałam, by był już większy, ale po 1. myslę, że trzeba się cieszyc kazdym wiekiem, bo sie nie powtórzy, a po 2. im dziecko starsze, tym i ja starsza .
trzeba chłonąć każdą chwilę

Cytat:
ja chyba mam nawrót baby bluesa młoda znowu od 14 przespała dzis całe pół godziny na brzuszku na moich cyckach... brzuchol chyba ją bolał, w koncu dałam espumisan, koopska dwa walnęła takie ze musiałam ją całą przebrac bo sie przelało
teraz wrypała 50 mm i śpi...juz nie mialam siły jej karmić piersią, jestem beznadziejna

dostałam od koleżanki te kropelki Delicol o których pisała Indygo...Indygo myslisz ze mogę podać małej na próbę bez zalecenia lekarza? chyba jej nie zaszkodzi?

kurcze to ciężki dzień , a u nas też były takie wielkie lejące kupy, po delicolu i zmianie MM na bezlaktozowe, jak ręką odjął.

moja pediatra nie wiedziała o istnieniu tych kropli ja jej op nich powiedziała, podawaj. w ulotce nawet pisze, że nie ma mozłwiosci przedawkowania.

"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C.

indygo79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-22, 20:10   #2997
tusia872
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Aiszka22 Pokaż wiadomość
Witajcie mamusie

Widzę, że nie tylko ja ważę dziecko na różne sposoby Ja wchodzę najpierw sama na wagę, a potem z Małym na rękach i dzisiaj wyszło, że waży 3400 a w zeszły poniedziałek było 3070 Ciekawe tylko czy we wtorek na kontroli waga pokaże tyle samo Trzymam kciuki za Waszą wagę!

---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ----------

ja tez tak ważyłam mala

nic sie nie martw damy rade bo ja tez od poniedziałku zostaje sama z malutka

co do ubierania to ja tez body na krotki rekaw i spiochy a na spacer do kombinezona i kocykiem przykrywam no i czapka
Cytat:

nie jestes beznadziejna
wiem co czujesz rano mała dała taki koncert bo ja brzuszek bolał prezyla sie i nic nie pomagało TZ ja uspokajał bo ja nie umiałam i oczywiscie wpadłam w doła i do południa płakałam a wszystko przez to ze przystawiła ja do piersi tez juz nie mam siły ale sciagam laktatorem zeby utrzymac laktacje a mała dostaje tylko mm... tylko ze teraz po karmieniu mm znowu powtorka z rana... w poniedziałek do lekarza zobaczymy co mi powie...

tak bardzo byłam nastawiona na karmienie piersia a tu takie problemy

"Każdą sekundę mojego życia nazywam Twoim imieniem, bez Ciebie moja dziecino świat dla mnie nie istnieje."

Edytowane przez tusia872
Czas edycji: 2011-10-22 o 20:11
tusia872 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-22, 20:11   #2998
BordAna
Zadomowienie

Cytat:
to dzielna jesteś mamuska ja jeszcze sama nie kąpałam

a tą owieczkę chyba tez kupie niunia dostała takiego fajnego hipcia do zawieszania ale bez pozytywki...a owca jest super
jakbym sama go nie kapała to teraz trzeci dzień by był "brudny"
czasami myslę sobie jaki jest sens kapania takiego małego dziecka dzień w dzień .. przecież ono się nie poci, nie smierdzi cy cuś...

dzwoniłam do męza, powiedziałam mu o owieczce. A on do mnie "po co Ci druga owieczka? przecież mamy w domu jedna owieczkę..." mówimy na L. "owieczka" bo wydaje rożne dziwne dźwieki typu "eeeee"
BordAna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-22, 20:14   #2999
tusia872
Zadomowienie

indygo a ty mimo tej nietolerancji laktozy karmisz piersia??

"Każdą sekundę mojego życia nazywam Twoim imieniem, bez Ciebie moja dziecino świat dla mnie nie istnieje."
tusia872 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-22, 20:30   #3000
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stokrotka_ Pokaż wiadomość
hello

ale to nie chodziło o to,że trzymać nie chcą te 3-4 dni.. tylko u Asi dali małą dawkę lamp a dopiero póżniej mocniejsze... i przez to długo trzymają męcząc dziecko i mamę... i marnując kasę. mogliby od razu zadziałać porządnie.
tylko to też wg mnie ma drugie dno: po co dziecko naświetlać od razu porządną dawką i stosować silne naświetlanie skoro może pomoże mała dawka lamp?? Na takie maluszki trzeba uważać, ale to tylko moje zdanie. Co nie zmienia faktu, że bardzo współczuje mamusiom, które musiały zmagać się z tą wstrętną chorobą

A jeśli chodzi o ubieranie - widzę, że jetem przewrażliwiona, bo Amelie ubieram b. ciepło. Zawsze body długi rękaw + śpiochy, a na spacer polarowy kombinezon, kocyk i przykrycie po uszy mojej królewny.

Brata żona jest w ciąży. I jestem wstrętna, bo jakoś wcale się nie ucieszyłam Chyba już zazdroszczę jej brzuszka.... i tych kopniaczków

A moje dziecię śpi w najlepsze... Czyżby czekała mnie ciężka noc???

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości