|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Najlepszy tytuł nowego wątku to: | |||
| Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy. |
|
32 | 66,67% |
| Dzieci nasze wyskoczyły z brzuchów jak z procy, a my na odchowalnię idziemy na ploty. |
|
1 | 2,08% |
| Brzuszków już nie mamy, nasze dzieci już bujamy. |
|
1 | 2,08% |
| Trudy porodu nareszcie za nami - od kilku tygodni jesteśmy mamami. |
|
10 | 20,83% |
| Wszystkie w komplecie jesteśmy mamami ,więc w odchowalni rozmowy zaczynamy. |
|
6 | 12,50% |
| Ciąża, poród już za nami, grzecznie zmykamy do odchowalni. |
|
0 | 0% |
| Franek rozpoczął, Kamilka peleton zamyka, do odchowalni nasza drużyna zmyka. |
|
3 | 6,25% |
| Franek był pierwszy, Kamilka ostatnia, teraz naszym miejscem będzie odchowalnia. |
|
10 | 20,83% |
| Kolorowe liście z drzew spadają, jesienne mamy na ochowalnię zmykają. |
|
6 | 12,50% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2941 |
|
kosmitka
|
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa
Dziękuję, tak też spróbuję, bo za surowymi nie przepadam.
|
|
#2942 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa
Cytat:
![]() Cytat:
![]() juz koncówka jeszcze troche i odchowalnia nas czeka... ale to zleciało ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#2943 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Swoją drogą nie wiedziałam, że będę tak przeżywać, że mi dziecko kłują - próbowali z paluszka, później z żyłek i nie szło, dopiero na końcu z piętki, no myślałam, że zejdęAaaa zapomniałam napisać - rano przeżyłam chwile grozy, obudziłam się a Tymon leżał w łóżeczku spokojnie na prawym boczku, ale z główką przekręconą w lewo!!! Przekręciła mu się główka o 180 stopni! Wyjęłam go szybko i sprawdziłam czy wszystko z nim w porządku, jak się rusza, patrzy i wygląda na to, że jest w porządku, ale mam strasznie wyrzuty sumienia, że go nie dopilnowałam i że coś mu przez to może być |
|||
|
|
|
#2944 |
|
Wtajemniczenie
|
a mój synek dostał o 18:30 cyca, przebudził się po 20tej, to tatuś go ululał i śpi dalej
a tatuś obok niego a mamusia by chciała iść pod prysznic, ale sie boję że zaraz się obudzi i będzie chciał cyca
|
|
#2945 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
witajcie no i jaka pieknosc.... Cytat:
moja dokladnie tak samo robi...czasami jak zasypia ( a juz prawie spi) to wydaje mi sie ze patrzy na mnie.... ![]() Cytat:
....ja jeszcze pamietam jakie to jest zmeczenie pod koniec ciazy...a to juz drugie Twoje dziecko i powinno byc w terminie lub przed ?/Cytat:
Cytat:
....jak zawsze jadla od 60-80 to teraz wcina 100-120 ml
|
|
#2946 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz czuje że już ze 6 kg waży dobre sa na niego rzeczy 62 , a koszulki 68 juz prawie prawie ![]() a startowałam z 56 w których się topił ![]() Cytat:
U mnie reakcja od odstawienia po jakiś dwóch dniach dopiero nastąpiła. cieszę się że Franek ma lepszy humor ![]() a mój za to zaczyna jeść rzedziej ? Patrz ciebie martwi że czesćiej a mnie że rzadziej znaczy większe odstępy sobie robi pomiędzy posiłkami teraz mały troche płakał, ale zachłysnął się cyckiem, bo mu pryskało i nie chciał się uspokoić , ale dało radę ![]() ps. dziękujemy ze Stasiem za pochwały już nie długo u was wszystkich będzie tak samo!
![]() Edytowane przez MalgosiaM8 Czas edycji: 2011-10-21 o 21:32 |
||
|
|
|
#2947 |
|
Wtajemniczenie
|
A my dzisiaj prawie caly dzien poza domem... Moj TZ wzial wolne i bylismy zlozyc wniosek o paszport dla malej...Nawet bylismy na kawce....ale bylo milo....
Mala dzisiaj zaliczyla najslynniejsza ulice Oxford i pozwolila mamusi na male zakupy.... ...cal y czas byla grzeczna i sobie spala......Ale sie odprezylam...... Mieli mi dzisiaj przywiezc hustawke i nie wiem czy byli ..... ....... nawet jak byl kurier to nawet kartki nie zostawil...
|
#2948 | |||
|
kosmitka
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
. Teraz kupuję mu rozmiar 74 . Niektórych ubrań nie zdążył znosić.Kurcze ciastka wcinam - zwykłe herbatniki, ale jakoś chyba mu nie szkodzą, skoro już 2 dni wieczorem nie wyje. Żeby jeszcze chociaż godzinkę spał po południu, byłoby elegancko. Jak ja bym chciała, żeby u nas też się unormowało .
|
|
|
#2949 | |||||||
|
Rozeznanie
|
dobry wieczór
![]() Cytat:
Aha Ania to wypas ta Wasza owca ![]() Cytat:
Cytat:
ja wyjście zawdzięczam mm i tż ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
aha lulla jakie w końcu dajesz Mikiemu mleko bo czytałam dalej i jakaś ciemna jestem albo rozkojarzona ze z witaminami - spoko - my dodatkowo podajemy D. i jaka cena tego mleczka za jaka pojemność?miss.hot to Tomcio je wzorowo ![]() Cytat:
thelilah dzięki kurcze jednak karmienie mm to też nie taka łatwa sprawa
|
|||||||
|
|
|
#2950 | |
|
Zadomowienie
|
ancia mi też trochę żal, że psina odsunięta, staramy się to jakos nadrabiać. najbardziej mi żal, że mniąnie spi - bo ja z malą w pokoju. ale jak tylko ide drzemać do sypialni ona za mną drepta więc nadrabiamy. Cytat:
nie, po mm kolek nie ma (pije enfamil o-lac), ale mam jakby wrażenie jakby się tym nie najadła. powoli dojrzewam do decyzji, że pokarmię mała piersią do dwóch mies i zrezygnuję. będę obserwować jej zachowanie po piersi w najbliższych dniach - jedli będzie dobrze tylko po podaniu delicolu to chyba odstawię powód głupi ale ten delicol kosztuje 40-50 zł za butelke wystarczającą na 5-6 dni, to strasznie drogo wychodzi
|
|
#2951 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a dostałam setki ubranek do roku czasu od koleżanki i może z połowe włoże w takim tempie, a takie piękne kurteczkii były, ajj teraz mam mnóstwo dżinsów i koszulek, bedzie mały kawaler jak nic zalożyłam raz dżinsy, nie było tak źle, nawet zdjęcie mam, wrzuce przy okazji, bo wygląda ekstra, nawet wydają się wygodnemój zauważyłam na rytm dnia już swój, szkoda że nocny jeszcze trochę zaburzony
|
|
|
#2952 |
|
Zakorzenienie
|
Jeeej a ja nie pisałam że dzisiaj byliśmy o okulisty ( nie wiem czy to standard czy tylko dla naświetleniowych?) , ale powiem wam, że nie mogłam na to patrzeć.
Babka rozszerzała oczko takim metalowym brrrr. Mały tak płakał i jeszcze raz zerknęłam i jak widziałam to takie oko jak u laleczki wielkie z wielką źrenicą po kropekach to masakra. Na szczęście okazało się, że wszystko ok i nie musimy tego powtarzać na kontroli Mamy dokarmiające. Ile mniej więcej wasze dzieci przyjmują mm dziennie? Mój od kilku dni 180-210ml + cycka. Mam nadzieję że będzie przybierał przy takiej kombinacji, bo wcześniej dostawał więcej mm. A właśnie i ta zabytkowa waga na suwkę pokazuje poniżej 4 kg a waga kuchenna elektryczna 4140 około, ciekawe która mówi prawdę
Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2011-10-21 o 23:33 |
|
|
|
#2953 |
|
Zakorzenienie
|
pierwszy raz chyba tak pusto na forum przez tyle godzin
![]() prawie wszystkie mamusie i nie mamy czasu jeszcze madzialena się ostała i kelysss
|
|
#2954 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny czym moge malej posmarowac na ten nieszczesny katar ? Na masc majerankowa vzekam a ona w nocy ma taki mega katar ze nawet krople z gruszka nie pomagaja???
|
#2955 | |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry!
Cytat:
ja właśnie uwierzyć nie mogę, że zostały tylko dwie dziewczynki do porodu. dopiero było usg połówkowe, określanie połci, no i końcówka ciąży wykańczająca a tu szkraby po 2 miesiące już mają . zaraz nasze dzidziolki do szkoły poślemy ![]() aha, zapomniałam wam napisać - małż wczoraj poszedł do mopru załatwić becikowe i ... dali mu je do ręki, od razu. no ja nie wiedziałam, że u nas to możliwe
|
|
#2956 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A pokoik urządzony, zdjęcie wrzucę, tylko muszę jakieś ładne Wam zrobić bo na razie mam takie z wszystkimi rzeczami na wierzchu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2957 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie wie, że dziecko nie może przebywać za długo w foteliku. teraz nie pamiętam ile ale jak jedzie się gdzieś dalej to trzeba robić dość częste przerwy i wyjmować dziecko z fotelika Cytat:
Cytat:
w poniedziałek musimy sie zapisać do pediatry, ja nie przyjdzie w przeciągu kilku dni to wezwę prywatną, która jeszcze do mnie przychodziła u nas pobierali z rączki i z piętki Cytat:
a potem przy niej to i ja padłamCytat:
na razie mamy na 25.10 termin na rejestrację, ale chyba zadzwonię i przełożę na 24 bo mam zdjęcie szwów (strasznie się boję - tak jak cc, a było spoko) to byśmy załatwili za jednym zamachem, bo akurat to w budynku obok szpitala. Pewnie to z godzinę zajmie. Ciągnąć małej nie chcę, a i zostawić w domu jakoś mi będzie ciężko.
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
|
|||||
|
|
|
#2958 |
|
Raczkowanie
|
hej
![]() Madzialena to juz niedługo bedziesz tulić swoją kruszynkę ![]() Monia ja mam właśnie maść majerankową. Nie wiem czym więcej można.. Małgosiu super, że zmiana diety pomogła ! ![]() Ale duże Wasze dzieciaczki już. Mój jeszcze niektóre rzeczy 56 nosi. Ale też ładnie przybiera, Z wagi 3650g w 3tyg do 4400 doszedł. Trzymam kciuki za Asię i Marcelka - niech szybciutko wychodzą! Cotynato opis badania przera żający 0 współczuję! Najważniejsze, że wszystko w porządku! Miss super, że z bioderkami ok! ![]() No tak.. mały głodomorek wzywa
|
|
|
|
#2959 | |
|
KWC
|
Cytat:
W gazecie znalazłam jeszcze info o podawaniu dużej ilości płynów i układaniu tylko na boku i nie płasko. Madzialena, ale zleciało Życzę łatwego porodu i 3mam kciuki!Indygo, a jakie dokumenty trzeba złożyć na to becikowe? Jakoś mi ciągle nie po drodze do mojego urzędu. cotynato, miałam napisać jak się używa tego wiaderka TUMMY TUBE. Wczoraj mieliśmy premierę - wcześniej nie mieliśmy odwagi. Kąpiel nie okazała się trudna, wystarczy podtrzymywać główkę pod brodą. No i zużywa się mniej wody. Młody zasnął w tym wiadrze w momencie posadzenia go na dnie a, i pochwalę TŻa - wczoraj znów przyniósł mi bukiet 20 róż - bo cytuję 'kocha mnie'
Edytowane przez spray Czas edycji: 2011-10-22 o 10:37 |
|
|
|
|
#2960 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja uzywam Noasal....sa do niczego.....Oczywiscie klade mala na bok.....ale najgorzej jest tak ok3 -4 w nocy.....nie dosc ze zatkany to jeszcze glodna jest i bardzo sie denerwuje.... ![]() A w ogole to chcialam sie poprawic bo zawsze pisze jak cos jest nie tak z mala...a musze ja pochwalic....bo tak ladnie sie usmiecha do mamusi i tatusia.... . Zaczela juz zwracac uwage na swiatelka przy macie i bardzo jej sie to spodobalo....uwielbia sie przebierac i kapac....Spray a moze maly teraz zawsze Wam bedzie spac przy kapieli....?? No i brawa dla TZ-a za roze..... ![]() Ja tez sie pochwale.....ja dostalam tydzien temu..... ....Moj TZ czesto mi kupuje....czasami mi nawet przynosi maskotki... ![]() A ja becikowe tutaj nie dostalam..... ... bez komentarza....---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ---------- A co sie dzieje z Agnyska...?? Nie widzialam jej od jakis paru dni.... ![]() Juz za pare chwil na odchowalnie....
|
|
#2961 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() My dzisiaj spałyśmy do 3.30 potem pobudka o 6.30 i potem to już razem z nami malutka spała. Tatuś ją lulał w łóżku, dał jej mleczka bo ja robiłam badanie cukru i nie widziałam czy nie zaszkodzi jej taka porcja cukru w mleku więc wolałam dać butle, co by też i mi to wyniku nie zaburzyło. I tak na czczo było 79, po 1h 107 a po 2h 91 więc nie ma mowy o dalszej cukrzycy, tak się ciesze
|
|
|
|
#2962 | |
|
Wtajemniczenie
|
ale sie poryczalam...
http://bebzol.com/pl/Sa-momenty-kied...ame.34735.html ---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ---------- Cytat:
za nocke i badanie.....
|
|
#2963 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ...ale już na szczęscie powoli wyrasta! Cytat:
![]() Kupiłam tym razem mleko Hipp i własnie doczytałam, że musze to zużyć w 3 tyg. od otwarcia. Bebiko miało miesiąc i to było mało czasu, ale te 3 tyg. to już przegięcie....
|
|
#2964 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wow. nie pamietam kiedy ost. dostalam kwiatka
|
|
|
|
|
#2965 | |||
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry Mamusie
![]() my dzis nockę pięknie przespaliśmy 3h,2h,3h z przerwą na cyca rano troche pomarudzil, ale w końcu zasnął więc muszę się trochę zabrać za sprzatanie i obiad a dziś słoneczko świeci![]() Cytat:
mój maż złożyl zaraz po porodzie wniosek o becikowe i za 2 tyg. ma być decyzja. Ale za to z ubezpieczenia już dostaliśmy kasiorkę![]() Cytat:
![]() dla mężusia, super![]() Cytat:
za ładne spanie i brak cukrzycy![]() A do mnie własnie dzwoniła mama kumpeli, że ta dziś urodziła bliźniaki i to w 36tyg kurcze to mój jeden tyle nie miał ale się cieszę
Edytowane przez Martusiaaa21 Czas edycji: 2011-10-22 o 11:36 |
|||
|
|
|
#2966 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
noooo..... zazdraszczam ![]() no właśnie!I natki też nie było ... |
|
|
|
|
#2967 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
witam
![]() moja córcia postanowiła wczoraj nie spać od 20 do 24, nawet kąpiel nie pomogła ja nie kapuje tego mojego dziabąga...zero rytmu dnia i nocy, codziennie inaczej ![]() ale cudna jest moja niuńka i na moja mame tak reaguje jakby ja poznawala tez...Cytat:
moja kwęka i się pręży i po moim i po modyfikowanym...juz sie zastanawiałam czy nie odstawić nabiału, ale moja mama mówi ze miałaby wysypkę jakby to była skaza a ona nie ma, ma tylko takie zatkane gruczoły łojowe na policzkach i białe krosteczki jej sie robią od tego. Cytat:
ja byłam u okulisty, mam -3,5 i -3,75. Sprawdził mi siatkówkę, pomierzył ciśnienie i powiedział ze moge rodzić a podczas parcia kazali zamykać oczy - zresztą ja i tak mialam prawie cały poród zamknięte bo jakos tak lepiej mogłam sie skupic wiec rodziłam bez okularów i nic nie widziałam ![]() Cytat:
coby sie udało bez wypędzania ![]() Cytat:
a co do jedzenia to moja tez chyba ma jakis skok bo coraz częściej zjada na raz z dwóch piersi a potem za 2h znowu chce a matka nie ma no i flacha w ruch idzie...Cytat:
brawo za wizytęCytat:
![]() Cytat:
Cytat:
max 90 ml na dobe zjada do tej pory, ale ja dokarmiam zwykle tylko raz, w nocy, max 2 razy na dobeCytat:
za kąpiel i dla TZ Cytat:
my mamy mleko NAN i tez na nim jest napisane zeby zuzyc do 3 tyg
|
||||||||||
|
|
|
#2968 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Witam maminki...
Melduje sie juz oficjalnie jako przeterminowana i nadal w dwupaku ![]() Mam juz dosc ale w sumie nie jest zle.... Troche mi hormonki swiruja i raz mi sie chce smiac raz plakac no ale jeszcze daje rade.... Cieszy mnie fakt ze 26 przylatuje moja mama z siostra takze to utrzymuje mnie jakos w pozytywnym mysleniu i nie skupianiu sie tylko na tym kiedy wreszcie urodze..... Cytat:
Cytat:
Ja dopiero co bylam w pierwszej ciazy i niewiadomo kiedy to moje pierwsze dziecie tak uroslo.. W styczniu 3 lata skonczy Masakra... A dopiero co byl taki malusi... A teraz czekamy na siostrzyczke dla niego..... Normalnie szok ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Tutaj tez nie ma becikowego ale na kazde dziecko (niewazne jaki jest stan materjalny rodzicow) daja miesiecznie 140 euro i to chyba jak dobrze pamietam dopoki sie uczy.... ![]() Nic mi sie dzisiaj nie chce..................... . ide leniuchowac... Dobrze ze Alan juz tak ladnie sam sie bawi.. Kochane moje dziecko
|
||||
|
|
|
#2969 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzieńdobry
![]() Napisałam takiego długiego posta i zamknęłam sobie okienko ![]() Cotuś pytałaś o moje karmienie... otóż nas załatwiono w szpitalu... na porodówce przy 1 przystawieniu usłyszalam ze mam plaskie brodawki i czemu nic z tym w ciąży nie robiłam a potem to juz z górki... ściskanie cycków, dokarmianie ze strzykawki a jako że długo byłam w szpitalu przez dużą ranę krocza i krwotok dostałam butlę, adres do "kuchni mlecznej" i zostałam olana dozór panie od laktacji pełniły przy koleżankach które ich pomocy nie potrzebowały łatwiej coś robić jak sukces pewny prawda ![]() Przepraszam że nie zaglądam albo nie nadrabiam ale moja niunia sypia po parę minut odłożona do łóżeczka tylko, a potem tylko na ręce inaczej płacz ![]() Fotka dla cioteczek
|
#2970 |
|
KWC
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:11.

Strasznie się tym martwię.
Mam przyjść we wtorek, środę znowu i wtedy też "zważy" Małą i zobaczymy co dalej. Ale powiedział coś, co na mnie wrażenie zrobiło: "za tydzień dzidziuś już będzie" 

a to dobrze ze tak sporo w takim czasie?? Bo ja nawet nie wiem...

. Teraz kupuję mu rozmiar 74
.
".

17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię 

rano chleb razowy z szynka pozniej jabłko na obiad kurczaka gotowanego i ziemniaki z marchewka a mała po cycy preży sie robi sie czerwona brzuszek twardy
coby sie udało bez wypędzania
łatwiej coś robić jak sukces pewny prawda