Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa! IX/X - Strona 99 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Najlepszy tytuł nowego wątku to:
Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy. 32 66,67%
Dzieci nasze wyskoczyły z brzuchów jak z procy, a my na odchowalnię idziemy na ploty. 1 2,08%
Brzuszków już nie mamy, nasze dzieci już bujamy. 1 2,08%
Trudy porodu nareszcie za nami - od kilku tygodni jesteśmy mamami. 10 20,83%
Wszystkie w komplecie jesteśmy mamami ,więc w odchowalni rozmowy zaczynamy. 6 12,50%
Ciąża, poród już za nami, grzecznie zmykamy do odchowalni. 0 0%
Franek rozpoczął, Kamilka peleton zamyka, do odchowalni nasza drużyna zmyka. 3 6,25%
Franek był pierwszy, Kamilka ostatnia, teraz naszym miejscem będzie odchowalnia. 10 20,83%
Kolorowe liście z drzew spadają, jesienne mamy na ochowalnię zmykają. 6 12,50%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-21, 21:05   #2941
anciaahk
kosmitka

Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa

Dziękuję, tak też spróbuję, bo za surowymi nie przepadam.

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-21, 21:20   #2942
tusia872
Zadomowienie

Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa

Cytat:
Napisane przez Aiszka22 Pokaż wiadomość
Mamusie kochane a powiedzcie czy Wasze maluchy też tak wywracały oczkami??? Czasami jak Mały leży i przysypia (chyba) to robi takie niespokojne gwałtowne minki i do tego otwiera do połowy oczka i je wywraca w różne strony, robi zeza itp Strasznie się tym martwię.
u mnie to samo wiec chyba to normalne
Cytat:
Napisane przez madzialena-lublin Pokaż wiadomość
Dzień dobry Mamusie

Byłam dzisiaj na ktg, wszystko dobrze. Miał mi zbadać podwozie, ale się spieszył więc nic z tego Mam przyjść we wtorek, środę znowu i wtedy też "zważy" Małą i zobaczymy co dalej. Ale powiedział coś, co na mnie wrażenie zrobiło: "za tydzień dzidziuś już będzie"

Ma pytanie do tych z Was, które rodziły sn a maja wadę wzroku. Bo wiem, że oprócz mnie są też inne okularnice Badałyście się u okulisty pod kątem zdolności do porodu? Nie myślałam o tym do tej pory, ale teraz zaczęłam się zastanawiać jak to z tymi oczami...
no to czekamy na małą mam nadzieje ze szybko do nas dołaczycie w rozmowach o "kupkach"
juz koncówka jeszcze troche i odchowalnia nas czeka... ale to zleciało
Cytat:
Napisane przez indygo79 Pokaż wiadomość
u mnie jest to samo, tragedia i płacz po piersi jak nie podam delicolu. podejrzenie nietolerancji laktozy mamy, a poniewaz delicol dziala to w zasadzie pewne. poczytaj sobie tutaj'
http://www.izbapiel.wloclawek.pl/roo...d/notwilel.pdf
dziekuje zaraz poczytam a po mm twoja tez ma kolki??
Cytat:
Napisane przez kellysss Pokaż wiadomość
hej..

Przychodze tylko zameldowac ze dzis moj TP a ja nadal dwa w jednym

Chyba zaczne odliczac od nowa
Kiara chyba chce byc wywolywana i chce pewnie przebic waga Alana....
Chociaz zobaczymy.. Alan urodzil sie piec dni po terminie...

We wtorek kolejna wizyta z umowieniem sie na wywolanie...

och..........czuje sie juz taka ciezka i nieporeczna i ogolne zmeczenie psychiczne i fizyczne itd.. itp..

Niech ta cora sie nade mna zlituje juz

Jutro ostatni dzien znaku wagi..... A moze mala chce byc skorpionica....??:rolleye s:
Jak tak to bedzie niezle ziolko z charakterkiem

Buziaczki dla mamusi i dzieciaczkow: cmok:
No i dla drugiej brzuchatki madzi.... Jak sie czujesz...?
A moze zostawiasz mnie tu sama i rodzisz...?
zlituje sie córcia zobaczysz ze jeszcze bedziesz chciała zeby do brzuszka wróciła wyspij sie kochana bo juz niedługo sie zacznie
Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
może po jabłku? Położne mnie przed surowymi przestrzegały, dlatego ja jem gotowane
jabłka jem od poczatku i wczesniej tak nie było wiec nawet mi na mysl nie przyszły jutro nie zjem i zobaczymy
Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
Wiesz dużo-nie dużo, nie mnie o tym decydować, ale 5 posiłków to ciężko chyba teraz na dobę tylko tyle dać

My po wizycie u ortopedy z Tomem, wszystko ok, kolejna kontrola za 2 m-ce
Aaa i poprawa u Tomcia jest - o wiele mniej dziś płakał i ogólnie miał lepszy humor
gratulacje za wizyte
Cytat:
Napisane przez MIKESS7 Pokaż wiadomość
Kobietki może nie powinnam się wtrącać ale chcę się z Wami podzielić czymś wspaniałym.
Dzisiaj byłam przy porodzie mojej siostry.
To było coś pięknego - prawdziwy cud!!!
gratulacje dla siostry i maluszka niech sie zdrowo chowa

"Każdą sekundę mojego życia nazywam Twoim imieniem, bez Ciebie moja dziecino świat dla mnie nie istnieje."
tusia872 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-21, 21:25   #2943
Aiszka22
Raczkowanie

Cytat:
tak, wywraca oczami, a to same białka się pokażą - wydaje mi się, że to normalne
Cytat:
Napisane przez SONIA004 Pokaż wiadomość
To normalne kochana. Mój Mati też tak robi a do tego się uśmiecha albo układa buźkę w podkówkę. To jeszcze takie niekontrolowane odruchy naszych maluszków.
za "walkę"i pozdrawiam serdecznie
Cytat:
moja jak usypia też tak robi
Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość

mój też tak robi, myśle, ze to normalne
dziękuję kochane, jak to dobrze móc spytać i się uspokoić Ja to jednak panikara jestem, więc wybaczcie jak czasami wpadne z jakimś głupim pytaniem

Cytat:
Napisane przez 81gosia Pokaż wiadomość
Żółtaczkę też mamy, ale tego dowiedziałam się z książeczki zdrowia Pewnie mała, tylko czemu mi nikt nic nie powiedział. Pewnie bym jeszcze z dzień został w szpitalu, żeby poobserwować.
U mnie to samo - wypisali nas normalnie po 2 dobach i byłam pewna, że z Małym wszystko w porządku, a w domu przeglądając książeczkę zobaczyłam, że ma żółtaczkę i mam w ciągu 2-4 dni zgłosić się do pediatry i zmierzyć poziom bilirubiny Swoją drogą nie wiedziałam, że będę tak przeżywać, że mi dziecko kłują - próbowali z paluszka, później z żyłek i nie szło, dopiero na końcu z piętki, no myślałam, że zejdę

Aaaa zapomniałam napisać - rano przeżyłam chwile grozy, obudziłam się a Tymon leżał w łóżeczku spokojnie na prawym boczku, ale z główką przekręconą w lewo!!! Przekręciła mu się główka o 180 stopni! Wyjęłam go szybko i sprawdziłam czy wszystko z nim w porządku, jak się rusza, patrzy i wygląda na to, że jest w porządku, ale mam strasznie wyrzuty sumienia, że go nie dopilnowałam i że coś mu przez to może być
Aiszka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-21, 21:26   #2944
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

a mój synek dostał o 18:30 cyca, przebudził się po 20tej, to tatuś go ululał i śpi dalej a tatuś obok niego a mamusia by chciała iść pod prysznic, ale sie boję że zaraz się obudzi i będzie chciał cyca

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-21, 21:26   #2945
MoniaZ82
Wtajemniczenie

GG do MoniaZ82 Send a message via Skype™ to MoniaZ82

Cytat:
Napisane przez 81gosia Pokaż wiadomość
chcemy się tylko przywitać
od wczoraj jesteśmy w domku

dziękujemy za wszystkie gratulacje

Gratulujemy też wszystkim nowym mamom

dużo śpimy i trochę mało jemy ale chyba nie jest źle
staram się ją częściej przystawić jeśli je np tylko 20 minut
w szpitalu potrafiła po 25-30minut ssać z jednej piersi, a potem to samo z drugiej ale mniej spała teraz 20 minut na 1 piersi i zasypia, a spać mogła by i całą noc bez jedzenia.

Muszę poszukać sobie dla niej wagi, bo w szpitalu 2 razy spadła z wagi ale bardzo dużo smółki robiła. Co chwila zmiana pieluchy. Teraz już jest "jajecznica", ale bardzo rzadka. No i trochę przybieramy. Bez wagi jednak nie jestem w stanie tego kontrolować. Mleka mam sporo, ale nie umiem go odciągnąć laktatorem, bo mnie piersi bolą. Jak mi się uda odciągnąć 30ml - ręcznie to mała wypija duszkiem i dalej szuka cyca, więc chyba nie jest źle jak na razie. Ogólnie po południu jest lepiej.

cc - więc w terminie

jedna fotka z serii - na cycu mamy śpi się najlepiej

witajcie
no i jaka pieknosc....

Cytat:
Mamusie kochane a powiedzcie czy Wasze maluchy też tak wywracały oczkami??? Czasami jak Mały leży i przysypia (chyba) to robi takie niespokojne gwałtowne minki i do tego otwiera do połowy oczka i je wywraca w różne strony, robi zeza itp Strasznie się tym martwię.

moja dokladnie tak samo robi...czasami jak zasypia ( a juz prawie spi) to wydaje mi sie ze patrzy na mnie....

Cytat:
hej..

Chyba zaczne odliczac od nowa
Kiara chyba chce byc wywolywana i chce pewnie przebic waga Alana....
Chociaz zobaczymy.. Alan urodzil sie piec dni po terminie...

We wtorek kolejna wizyta z umowieniem sie na wywolanie...

och..........czuje sie juz taka ciezka i nieporeczna i ogolne zmeczenie psychiczne i fizyczne itd.. itp..

Niech ta cora sie nade mna zlituje juz

Jutro ostatni dzien znaku wagi..... A moze mala chce byc skorpionica....??:rolleye s:
Jak tak to bedzie niezle ziolko z charakterkiem

Buziaczki dla mamusi i dzieciaczkow: cmok:
No i dla drugiej brzuchatki madzi.... Jak sie czujesz...?
A moze zostawiasz mnie tu sama i rodzisz...?
juz nie dlugo sie rozpakujesz..........ja jeszcze pamietam jakie to jest zmeczenie pod koniec ciazy...a to juz drugie Twoje dziecko i powinno byc w terminie lub przed ?/

Cytat:
Napisane przez stokrotka_ Pokaż wiadomość

moja Sara ma dziś dzień na spanie.. wróciliśmy o 17 (18 na polski czas) z zakupów..gdzie spała ładnie. i śpi do tej pory -jak nigdy!!
przebrałam się,zjadłam...nadrobiłam forum.. i odpoczywam sobie
ciekawe jaka noc będzie... hehe

...wczoraj na ważeniu jak co tydzień byłyśmy..i Sara ma już 57,5cm i waży 4790 .. i nie wiem czy się cieszyć czy martwić..bo sporo przybiera a na samym cycu jest. w sumie to niecałe 6tyg.. a z wagi startowej 3450... doszła do takiej wagi..

o rany niezle przybrala..... a to dobrze ze tak sporo w takim czasie?? Bo ja nawet nie wiem...

a co do Tż-tów.. ostatnio mieliśmy ciężką przeprawę z moim.. nie mogę ogólnie narzekać na niego,ale czasem się mu zapomina chyba,że dzieckiem się trzeba codzień opiekować i nie ma wolnego na wyjścia czy piwko..(nie bronie mu-ale najpierw niech wie,że obowiązek jest) skończyło się na tym,że nie spał z nami w sypialni..i nie odzywałam się do niego.wredna jestem taka. a dodatkowo postraszyłam,że jak traktuje Sarę jak dziecko do zabawiania a nie do chowania..to ja ją biorę do Pl i wrócimy po nowym roku...
efekt..wczoraj po pracy przyjechał i był z nami na ważeniu, dziś rano ja spałam a on wziął małą i gadał z nią i zabawiał..a nie tylko usypiał na ramieniu i robi ogólnie wszystko..
kurde-ja nie wiem. oni naprawdę jak chcą to potrafią..i każdy z naszych chłopów jest super tatą...tylko szkoda,że po cudnych chwilach im oprogramowanie siada...

wspolczuje TZ-a ....szkoda, ze najpierw trzeba poszantazowac a dopiero potem widac jakies pozytywne efekty.Mam nadzieje, ze juz bedzie zawsze przy Was.......a nie tylko wtedy kiedy mu sie zachce

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość

Ogólnie od 2 dni ma jakby lepszy humor. Ale nosić go i tak trzeba. Dzisiaj o wiele częściej chciał cycka, może to taki skok pokarmowy?? że już chce więcej jeść a produkcja jeszcze aż tak nie skoczyła? Bo jadł dosłownie co godzinę, nawet herbatka go nie przytkała.
U mojej tez sie cos zmienilo.....mianowicie z jedzeniem.....bo od wczoraj pochlania takie ilosci ze az mi jest bardzo milo........jak zawsze jadla od 60-80 to teraz wcina 100-120 ml
Stary 2011-10-21, 21:29   #2946
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
...wczoraj na ważeniu jak co tydzień byłyśmy..i Sara ma już 57,5cm i waży 4790 .. i nie wiem czy się cieszyć czy martwić..bo sporo przybiera a na samym cycu jest. w sumie to niecałe 6tyg.. a z wagi startowej 3450... doszła do takiej wagi..
mój w 7 tygodni przybrał 2300 , pediatra powiedziała że dużo ale prawidłowo i to na samym cycku , także nie martw się przyborem wagi napewno jest dobry
Teraz czuje że już ze 6 kg waży dobre sa na niego rzeczy 62 , a koszulki 68 juz prawie prawie
a startowałam z 56 w których się topił
Cytat:
Małgosia chciałabym by u Franka odstawienie nabiału tak wyglądało. Normalnie aż Ci zazdroszczę. Ja nie jem nabiału, zgodnie z zaleceniem pediatry i u nas to akurat nie pomaga (jem jedynie maslo prawdziwe). Wręcz odwrotnie, wczoraj zjadłam twarożek i dzisiaj i mały mniej płakał wieczorami. Nawet do południa śpi, co mu się nie zdarzało. Oczywiście od spaceru czyli od 14 do kąpieli nie śpi wcale, i rączki, i noszenie.

Ogólnie od 2 dni ma jakby lepszy humor. Ale nosić go i tak trzeba. Dzisiaj o wiele częściej chciał cycka, może to taki skok pokarmowy?? że już chce więcej jeść a produkcja jeszcze aż tak nie skoczyła? Bo jadł dosłownie co godzinę, nawet herbatka go nie przytkała.
widzisz ja zaczełam sprawdzać nawet głupie ciastka itp odstawiam, jest ciężko , ale coś za coś
U mnie reakcja od odstawienia po jakiś dwóch dniach dopiero nastąpiła.
cieszę się że Franek ma lepszy humor ty pewnie bardziej zadowolona
a mój za to zaczyna jeść rzedziej ? Patrz ciebie martwi że czesćiej a mnie że rzadziej znaczy większe odstępy sobie robi pomiędzy posiłkami

teraz mały troche płakał, ale zachłysnął się cyckiem, bo mu pryskało i nie chciał się uspokoić , ale dało radę

ps. dziękujemy ze Stasiem za pochwały już nie długo u was wszystkich będzie tak samo!

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami

Edytowane przez MalgosiaM8
Czas edycji: 2011-10-21 o 21:32
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-21, 21:31   #2947
MoniaZ82
Wtajemniczenie

A my dzisiaj prawie caly dzien poza domem... Moj TZ wzial wolne i bylismy zlozyc wniosek o paszport dla malej...Nawet bylismy na kawce....ale bylo milo.........
Mala dzisiaj zaliczyla najslynniejsza ulice Oxford i pozwolila mamusi na male zakupy.......cal y czas byla grzeczna i sobie spala......
Ale sie odprezylam......
Mieli mi dzisiaj przywiezc hustawke i nie wiem czy byli ............ nawet jak byl kurier to nawet kartki nie zostawil... a mamusia obiecala corce hustanie na wieczor.....
Stary 2011-10-21, 21:48   #2948
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
a mój synek dostał o 18:30 cyca, przebudził się po 20tej, to tatuś go ululał i śpi dalej a tatuś obok niego a mamusia by chciała iść pod prysznic, ale sie boję że zaraz się obudzi i będzie chciał cyca
Też tak na początku się bałam i myłam pod ciśnieniem, teraz mi przeszło .
Cytat:
Napisane przez MoniaZ82 Pokaż wiadomość
U mojej tez sie cos zmienilo.....mianowicie z jedzeniem.....bo od wczoraj pochlania takie ilosci ze az mi jest bardzo milo........jak zawsze jadla od 60-80 to teraz wcina 100-120 ml
A widzisz, może to skok jakiś rozwojowo-pokarmowy.
Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
Teraz czuje że już ze 6 kg waży dobre sa na niego rzeczy 62 , a koszulki 68 juz prawie prawie

widzisz ja zaczełam sprawdzać nawet głupie ciastka itp odstawiam, jest ciężko , ale coś za coś
U mnie reakcja od odstawienia po jakiś dwóch dniach dopiero nastąpiła.
cieszę się że Franek ma lepszy humor ty pewnie bardziej zadowolona
a mój za to zaczyna jeść rzedziej ? Patrz ciebie martwi że czesćiej a mnie że rzadziej znaczy większe odstępy sobie robi pomiędzy posiłkami

teraz mały troche płakał, ale zachłysnął się cyckiem, bo mu pryskało i nie chciał się uspokoić , ale dało radę

ps. dziękujemy ze Stasiem za pochwały już nie długo u was wszystkich będzie tak samo!
Nasz Franio ubrania na 62 ma za małe, nawet niektóre 68 ma za małe, a w pepco kupiłam mu body na 6-9 miesięcy i są akurat . Teraz kupuję mu rozmiar 74. Niektórych ubrań nie zdążył znosić.

Kurcze ciastka wcinam - zwykłe herbatniki, ale jakoś chyba mu nie szkodzą, skoro już 2 dni wieczorem nie wyje. Żeby jeszcze chociaż godzinkę spał po południu, byłoby elegancko.

Jak ja bym chciała, żeby u nas też się unormowało .

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-21, 22:02   #2949
mmadziaa
Rozeznanie

dobry wieczór

Cytat:
Mmadzia mój Franio też główki nie unosi jak leży na brzuskzu, nic pediatra nie komentował. Kiedyś więcej unosił, teraz jest większy leniuszek.
serio? Ania to mnie podniosłaś na duchu
Aha Ania to wypas ta Wasza owca

Cytat:
dziewczynki karmiące MM powiedzcie mi ile jednorazowo jedza wasze dzieciatka?i na ile im to starcza? tzn jak długo spią? moja ostatnio "szaleje" zjada 100 ml i budzi sie co dwie godziny, albo zjada 50 i co godzinę muszę ją odkarmiać. w ogóle mam wrażenie, ze enfamil o-lac jej nie leży:/ wkurza sie przy butli, wyginac, meczy, złości ech...
mój wtrąbi tak 120 na raz, śpi około 4 h, czasem dłuzej, w miedzyczasie staram sie dac herbatkę, kiedys nie lubil teraz wypije nawet 100. to zależy od wieku, ja staram się tak jak na opakowianiu jest zalecane

Cytat:
Napisane przez kapka Pokaż wiadomość
Marcel jak sie usmiecha ma dziureczki w policzkach(po mamusi) takie to rozczulające, jak otworzy szeroko buźke i próbuje cos powiedziec i pomysleć,że zanim się obejrzymy, przyjdzie taki wyrostek i powie:"nie wtrącaj się, to nie Twoje życie".
Może to głupie co napisze,ale chociaż od 6 tygodni chodze niewyspana, walczyłam z cycami,laktatorem, bólem brzuszka i mam na bierząco ryk głodnego Głodomorra-to wiem,że później będzie mi tego brakować jak będzie już duży, a malizną będzie tylko na fotkach i we wspomnieniach
oo to fajowskie musi być rzeczywiście masz rację, to nie jest głupie

Będzie dobrze, zobaczyszna necie nie czytaj tych bzdur, tylko można osiewieć, znam dobrze przypadek ale wysokiego napięcia mięśniowego prawostronnego (u mojego siostrzenca), rodzice mieli pokazane jak mają ćwiczyc z małym -nawet przy zabawie z nim, a chodzili tylko do kontroli, a teraz już jest wszystko OK.
Trzeba byc dobrej mysli!!!

oo !!Ale super!! do mnie dzisiaj przyjeżdża kumpela, zrobie domowe malibu(palce lizać) o wyjściu nie ma mowy, ale dobre i to
dzięki kapka
ja wyjście zawdzięczam mm i tż

Cytat:

Kotuś - wg mnie to ten lekarz ciut na wyrost dał Ci to skierowanie. Sprawdź, ale nie panikuj. Ja wierzę, że będzie dobrze, bo przecież MUSI BYĆ DOBRZE!!
dzieki Aguś , a chłopa to

Cytat:
Witam

Dziekuje wszystkim za slowa otuchy....

A teraz wiem czemu moje dziecie nawet rano plakalo i nie chcialo jesc.....bo ma katar !!!!!! Ale ze mnie matka nic nie wyczulam wczesniej bo miala tylko zatkany nos i dlatego plakala, teraz juz ma mega katar. poki co odciagam gruszka i daje kropelki..... tylko sie zastanawiam jak sie przeziebila....?? Staram sie ja cieplo ubierac a tu prosze.....
Monia wążne że wiesz na czym stoisz a mama jesteś najlepsza pod słońcem mój bartek też miał katar nie wiadomo skąd

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
Przed chwila wyjechala ode mnie polozna. Jezeli jesczze raz uslysze ze jestem zbyt przewrazliwiona i ona musi mnie ustawiac do pionu to jej strzele w pysk, przysiegam Miki ma poczatki ciemieniuchy, ehhh
ta połozna musi do ciebie przychodzić ? moja była 2x obowiązkowo i nara.
aha lulla jakie w końcu dajesz Mikiemu mleko bo czytałam dalej i jakaś ciemna jestem albo rozkojarzona ze z witaminami - spoko - my dodatkowo podajemy D. i jaka cena tego mleczka za jaka pojemność?

miss.hot to Tomcio je wzorowo

Cytat:
Napisane przez DzastaW Pokaż wiadomość
Witam Was =)
widzę że znów narzekanie na facetów, nie będę się przyłączać do tego bo nie wiem czy mam powody do narzekania =) he he.
Mam pytanie do mamuś, które miały kreskę na brzuchu w czasie ciąży: po jakim czasie Wam zeszła? Bo Ja ją nadal mam (myślałam że zniknie po paru dniach, maksimum dwóch tygodniach)
ja też mam ta kreche

thelilah
dzięki kurcze jednak karmienie mm to też nie taka łatwa sprawa
mmadziaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-21, 22:32   #2950
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

ancia mi też trochę żal, że psina odsunięta, staramy się to jakos nadrabiać. najbardziej mi żal, że mniąnie spi - bo ja z malą w pokoju. ale jak tylko ide drzemać do sypialni ona za mną drepta więc nadrabiamy.

Cytat:
Napisane przez tusia872 Pokaż wiadomość
u mnie to samo wiec chyba to normalne
Cytat:

no to czekamy na małą mam nadzieje ze szybko do nas dołaczycie w rozmowach o "kupkach"
juz koncówka jeszcze troche i odchowalnia nas czeka... ale to zleciało

dziekuje zaraz poczytam a po mm twoja tez ma kolki??

zlituje sie córcia zobaczysz ze jeszcze bedziesz chciała zeby do brzuszka wróciła wyspij sie kochana bo juz niedługo sie zacznie

jabłka jem od poczatku i wczesniej tak nie było wiec nawet mi na mysl nie przyszły jutro nie zjem i zobaczymy

gratulacje za wizyte

gratulacje dla siostry i maluszka niech sie zdrowo chowa

nie, po mm kolek nie ma (pije enfamil o-lac), ale mam jakby wrażenie jakby się tym nie najadła.

powoli dojrzewam do decyzji, że pokarmię mała piersią do dwóch mies i zrezygnuję. będę obserwować jej zachowanie po piersi w najbliższych dniach - jedli będzie dobrze tylko po podaniu delicolu to chyba odstawię powód głupi ale ten delicol kosztuje 40-50 zł za butelke wystarczającą na 5-6 dni, to strasznie drogo wychodzi może to wsytd ale serio drenuje to kieszeń jak nie wiem co

"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C.

indygo79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-21, 22:38   #2951
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Nasz Franio ubrania na 62 ma za małe, nawet niektóre 68 ma za małe, a w pepco kupiłam mu body na 6-9 miesięcy i są akurat . Teraz kupuję mu rozmiar 74. Niektórych ubrań nie zdążył znosić.

Kurcze ciastka wcinam - zwykłe herbatniki, ale jakoś chyba mu nie szkodzą, skoro już 2 dni wieczorem nie wyje. Żeby jeszcze chociaż godzinkę spał po południu, byłoby elegancko.

Jak ja bym chciała, żeby u nas też się unormowało .
ja też nie których rzeczy nie założyłam, niektóre tylko raz a dostałam setki ubranek do roku czasu od koleżanki i może z połowe włoże w takim tempie, a takie piękne kurteczkii były, ajj teraz mam mnóstwo dżinsów i koszulek, bedzie mały kawaler jak nic zalożyłam raz dżinsy, nie było tak źle, nawet zdjęcie mam, wrzuce przy okazji, bo wygląda ekstra, nawet wydają się wygodne

mój zauważyłam na rytm dnia już swój, szkoda że nocny jeszcze trochę zaburzony

25.08.2011

Stary 2011-10-21, 23:31   #2952
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Jeeej a ja nie pisałam że dzisiaj byliśmy o okulisty ( nie wiem czy to standard czy tylko dla naświetleniowych?) , ale powiem wam, że nie mogłam na to patrzeć.
Babka rozszerzała oczko takim metalowym brrrr. Mały tak płakał i jeszcze raz zerknęłam i jak widziałam to takie oko jak u laleczki wielkie z wielką źrenicą po kropekach to masakra. Na szczęście okazało się, że wszystko ok i nie musimy tego powtarzać na kontroli

Mamy dokarmiające. Ile mniej więcej wasze dzieci przyjmują mm dziennie?
Mój od kilku dni 180-210ml + cycka. Mam nadzieję że będzie przybierał przy takiej kombinacji, bo wcześniej dostawał więcej mm.

A właśnie i ta zabytkowa waga na suwkę pokazuje poniżej 4 kg a waga kuchenna elektryczna 4140 około, ciekawe która mówi prawdę

Wymianka.

Edytowane przez cotynato
Czas edycji: 2011-10-21 o 23:33
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-22, 08:43   #2953
MalgosiaM8
Zakorzenienie

pierwszy raz chyba tak pusto na forum przez tyle godzin
prawie wszystkie mamusie i nie mamy czasu
jeszcze madzialena się ostała i kelysss

25.08.2011

Stary 2011-10-22, 08:45   #2954
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Dziewczyny czym moge malej posmarowac na ten nieszczesny katar ? Na masc majerankowa vzekam a ona w nocy ma taki mega katar ze nawet krople z gruszka nie pomagaja???
Stary 2011-10-22, 09:25   #2955
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

dzień dobry!

Cytat:

ja właśnie uwierzyć nie mogę, że zostały tylko dwie dziewczynki do porodu. dopiero było usg połówkowe, określanie połci, no i końcówka ciąży wykańczająca a tu szkraby po 2 miesiące już mają . zaraz nasze dzidziolki do szkoły poślemy

aha, zapomniałam wam napisać - małż wczoraj poszedł do mopru załatwić becikowe i ... dali mu je do ręki, od razu. no ja nie wiedziałam, że u nas to możliwe

"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C.

indygo79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-22, 09:54   #2956
madzialena-lublin
Rozeznanie

Cytat:
o matko, za tydzień? no to oby, trzymam kciuki i dawaj znać jak coś się bedzie działo a gotowy pokoik dla córeczki? może jakieś zdjątko?
Dam znać na pewno, naładuj telefon
A pokoik urządzony, zdjęcie wrzucę, tylko muszę jakieś ładne Wam zrobić bo na razie mam takie z wszystkimi rzeczami na wierzchu

Cytat:
Przypomniało mi się, że Agnyska miała z tym problem i chyba nawet odwiedziła okulistę.
Agnyska, jak wpadniesz na forum to napisz jak to z Twoimi oczkami było, cooo?

Cytat:
aha, zapomniałam wam napisać - małż wczoraj poszedł do mopru załatwić becikowe i ... dali mu je do ręki, od razu. no ja nie wiedziałam, że u nas to możliwe
Stary 2011-10-22, 10:21   #2957
81gosia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
A najlepsze- " dziecko pośpi sobie w foteliku" jak powiedziałam, że w łóżku nie chcę bo boję się
niech on pośpi zwinięty w kłębek na za krótkiej kanapie lub fotelu
Nie wie, że dziecko nie może przebywać za długo w foteliku.
teraz nie pamiętam ile ale jak jedzie się gdzieś dalej to trzeba robić dość częste przerwy i wyjmować dziecko z fotelika

Cytat:
padłam....brak słów... ja nie wiem-czemu w pl jest tak,że byle jak najdłużej w szpitalu..cholera no.bida w służbie zdrowia a oni kasę marnują i ludzi wymęczają tak...
w przypadku żółtaczki to ja bym wolała jednak dłużej zostać w szpitalu, a nie po 2-3 dniach w domu usłyszeć, że muszę tam wrócić. A żółtaczka właśnie objawia się w 2-3 dobie

Cytat:
U mnie to samo - wypisali nas normalnie po 2 dobach i byłam pewna, że z Małym wszystko w porządku, a w domu przeglądając książeczkę zobaczyłam, że ma żółtaczkę i mam w ciągu 2-4 dni zgłosić się do pediatry i zmierzyć poziom bilirubiny Swoją drogą nie wiedziałam, że będę tak przeżywać, że mi dziecko kłują - próbowali z paluszka, później z żyłek i nie szło, dopiero na końcu z piętki, no myślałam, że zejdę
o to ja zapisu o kontroli nie mam
w poniedziałek musimy sie zapisać do pediatry, ja nie przyjdzie w przeciągu kilku dni to wezwę prywatną, która jeszcze do mnie przychodziła
u nas pobierali z rączki i z piętki

Cytat:
ja byłam i myślałam, że jak mała zasnęła najedzona o połnocy to znając ją do 3 pośpi, a tu o 1:30 krzyk że głodna a potem przy niej to i ja padłam

Cytat:
jej żeby i u nas tak dawali

na razie mamy na 25.10 termin na rejestrację, ale chyba zadzwonię i przełożę na 24 bo mam zdjęcie szwów (strasznie się boję - tak jak cc, a było spoko) to byśmy załatwili za jednym zamachem, bo akurat to w budynku obok szpitala. Pewnie to z godzinę zajmie. Ciągnąć małej nie chcę, a i zostawić w domu jakoś mi będzie ciężko.
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
81gosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-22, 10:27   #2958
beti801
Raczkowanie

hej
Madzialena to juz niedługo bedziesz tulić swoją kruszynkę
Monia ja mam właśnie maść majerankową. Nie wiem czym więcej można..
Małgosiu super, że zmiana diety pomogła !

Ale duże Wasze dzieciaczki już. Mój jeszcze niektóre rzeczy 56 nosi. Ale też ładnie przybiera, Z wagi 3650g w 3tyg do 4400 doszedł.

Trzymam kciuki za Asię i Marcelka - niech szybciutko wychodzą!
Cotynato opis badania przera żający 0 współczuję! Najważniejsze, że wszystko w porządku!
Miss super, że z bioderkami ok!

No tak.. mały głodomorek wzywa
beti801 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-22, 10:29   #2959
spray
KWC

Cytat:
Dziewczyny czym moge malej posmarowac na ten nieszczesny katar ? Na masc majerankowa vzekam a ona w nocy ma taki mega katar ze nawet krople z gruszka nie pomagaja???
A Jakie te krople masz? bo można NASIVIN SOFT oprócz soli morskiej.
W gazecie znalazłam jeszcze info o podawaniu dużej ilości płynów i układaniu tylko na boku i nie płasko.

Madzialena, ale zleciało Życzę łatwego porodu i 3mam kciuki!

Indygo, a jakie dokumenty trzeba złożyć na to becikowe? Jakoś mi ciągle nie po drodze do mojego urzędu.

cotynato, miałam napisać jak się używa tego wiaderka TUMMY TUBE. Wczoraj mieliśmy premierę - wcześniej nie mieliśmy odwagi.
Kąpiel nie okazała się trudna, wystarczy podtrzymywać główkę pod brodą. No i zużywa się mniej wody.
Młody zasnął w tym wiadrze w momencie posadzenia go na dnie i nie obudził się nawet jak go już ubierałam do spania.

a, i pochwalę TŻa - wczoraj znów przyniósł mi bukiet 20 róż - bo cytuję 'kocha mnie'

Edytowane przez spray
Czas edycji: 2011-10-22 o 10:37
spray jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-22, 10:49   #2960
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez spray Pokaż wiadomość
W gazecie znalazłam jeszcze info o podawaniu dużej ilości płynów i układaniu tylko na boku i nie płasko.

Indygo, a jakie dokumenty trzeba złożyć na to becikowe? Jakoś mi ciągle nie po drodze do mojego urzędu.

cotynato, miałam napisać jak się używa tego wiaderka TUMMY TUBE. Wczoraj mieliśmy premierę - wcześniej nie mieliśmy odwagi.
Kąpiel nie okazała się trudna, wystarczy podtrzymywać główkę pod brodą. No i zużywa się mniej wody.
Młody zasnął w tym wiadrze w momencie posadzenia go na dnie i nie obudził się nawet jak go już ubierałam do spania.

a, i pochwalę TŻa - wczoraj znów przyniósł mi bukiet 20 róż - bo cytuję 'kocha mnie'

ja uzywam Noasal....sa do niczego.....Oczywiscie klade mala na bok.....ale najgorzej jest tak ok3 -4 w nocy.....nie dosc ze zatkany to jeszcze glodna jest i bardzo sie denerwuje....
A w ogole to chcialam sie poprawic bo zawsze pisze jak cos jest nie tak z mala...a musze ja pochwalic....bo tak ladnie sie usmiecha do mamusi i tatusia..... Zaczela juz zwracac uwage na swiatelka przy macie i bardzo jej sie to spodobalo....uwielbia sie przebierac i kapac..... jednym slowem jest przekochana....

Spray a moze maly teraz zawsze Wam bedzie spac przy kapieli....??
No i brawa dla TZ-a za roze.....
Ja tez sie pochwale.....ja dostalam tydzien temu.....
....Moj TZ czesto mi kupuje....czasami mi nawet przynosi maskotki...

A ja becikowe tutaj nie dostalam........ bez komentarza....

---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ----------

A co sie dzieje z Agnyska...?? Nie widzialam jej od jakis paru dni....

Juz za pare chwil na odchowalnie....
Stary 2011-10-22, 10:51   #2961
martunia_199
Zakorzenienie

Dzień dobry

My dzisiaj spałyśmy do 3.30 potem pobudka o 6.30 i potem to już razem z nami malutka spała. Tatuś ją lulał w łóżku, dał jej mleczka bo ja robiłam badanie cukru i nie widziałam czy nie zaszkodzi jej taka porcja cukru w mleku więc wolałam dać butle, co by też i mi to wyniku nie zaburzyło. I tak na czczo było 79, po 1h 107 a po 2h 91 więc nie ma mowy o dalszej cukrzycy, tak się ciesze Bo jakby mi przyszło teraz jeszcze na cukry uważać to bym się chyba już załamała. Wystarczy że nie mogę mleka i jego pochodnych

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-22, 10:57   #2962
MoniaZ82
Wtajemniczenie

ale sie poryczalam...

http://bebzol.com/pl/Sa-momenty-kied...ame.34735.html

---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ----------

Cytat:
Napisane przez martunia_199 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

My dzisiaj spałyśmy do 3.30 potem pobudka o 6.30 i potem to już razem z nami malutka spała. Tatuś ją lulał w łóżku, dał jej mleczka bo ja robiłam badanie cukru i nie widziałam czy nie zaszkodzi jej taka porcja cukru w mleku więc wolałam dać butle, co by też i mi to wyniku nie zaburzyło. I tak na czczo było 79, po 1h 107 a po 2h 91 więc nie ma mowy o dalszej cukrzycy, tak się ciesze Bo jakby mi przyszło teraz jeszcze na cukry uważać to bym się chyba już załamała. Wystarczy że nie mogę mleka i jego pochodnych

za nocke i badanie.....
Stary 2011-10-22, 10:58   #2963
AneczkaJ
Rozeznanie

Cytat:
mój w 7 tygodni przybrał 2300 , pediatra powiedziała że dużo ale prawidłowo i to na samym cycku , także nie martw się przyborem wagi napewno jest dobry

A moje 5 tygodniowe dziecię jeszcze rozm. 50 nosi
...ale już na szczęscie powoli wyrasta!

Cytat:
A pupcie i te rejony da radę umyć w tym wiadrze?

Kupiłam tym razem mleko Hipp i własnie doczytałam, że musze to zużyć w 3 tyg. od otwarcia. Bebiko miało miesiąc i to było mało czasu, ale te 3 tyg. to już przegięcie....
AneczkaJ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-22, 11:26   #2964
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:

czyli jednak dziala tak jak na filmikach.Szkoda ze takie drogie.

wow. nie pamietam kiedy ost. dostalam kwiatka

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-22, 11:34   #2965
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

dzień dobry Mamusie
my dzis nockę pięknie przespaliśmy 3h,2h,3h z przerwą na cyca rano troche pomarudzil, ale w końcu zasnął więc muszę się trochę zabrać za sprzatanie i obiad a dziś słoneczko świeciwięc na spacerek pojedziemy z tatusiem
Cytat:

ja właśnie uwierzyć nie mogę, że zostały tylko dwie dziewczynki do porodu. dopiero było usg połówkowe, określanie połci, no i końcówka ciąży wykańczająca a tu szkraby po 2 miesiące już mają . zaraz nasze dzidziolki do szkoły poślemy

dokładnie, u nas to już do przedszkola zapisują takie małe szkraby

o kurde, ale fajnie mój maż złożyl zaraz po porodzie wniosek o becikowe i za 2 tyg. ma być decyzja. Ale za to z ubezpieczenia już dostaliśmy kasiorkę
Cytat:

dla mężusia, super
Cytat:
Napisane przez martunia_199 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

za ładne spanie i brak cukrzycy

A do mnie własnie dzwoniła mama kumpeli, że ta dziś urodziła bliźniakidwie dziewczynki po 3kg i 56cm i to w 36tygkurcze to mój jeden tyle nie miałale się cieszę

Emilka ur. 05.05.14

Edytowane przez Martusiaaa21
Czas edycji: 2011-10-22 o 11:36
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-22, 11:34   #2966
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:

noooo..... zazdraszczam

Cytat:
j

[/COLOR]A co sie dzieje z Agnyska...?? Nie widzialam jej od jakis paru dni....
no właśnie!I natki też nie było ...

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-22, 11:38   #2967
danika
Zakorzenienie

witam

moja córcia postanowiła wczoraj nie spać od 20 do 24, nawet kąpiel nie pomogła po czym wtrąbiła dwie piersi i 40 ml modyfikowanego i spała do 6.40 ja nie kapuje tego mojego dziabąga...zero rytmu dnia i nocy, codziennie inaczej

ale cudna jest moja niuńka juz patrzy tak mądrze tymi oczyskami i wydaje sie ze poznaje nas i na moja mame tak reaguje jakby ja poznawala tez...

Cytat:
a u nas ciezki dzien a dla mnie i noc
mała na niestety kolki ale tylko jak je z cyca nie chcialismy jej meczyc w nocy wiec tylko na mm byla dzis tylko jak z cyca troche zjadła znowu to samo nie wiem od czego bo nic takiego nie jadłam rano chleb razowy z szynka pozniej jabłko na obiad kurczaka gotowanego i ziemniaki z marchewka a mała po cycy preży sie robi sie czerwona brzuszek twardy
i jak mam walczyc z karmieniem piersia jak mała po moim mleku sie tak meczy
współczuje...
moja kwęka i się pręży i po moim i po modyfikowanym...juz sie zastanawiałam czy nie odstawić nabiału, ale moja mama mówi ze miałaby wysypkę jakby to była skaza a ona nie ma, ma tylko takie zatkane gruczoły łojowe na policzkach i białe krosteczki jej sie robią od tego.

Cytat:
Napisane przez madzialena-lublin Pokaż wiadomość
Byłam dzisiaj na ktg, wszystko dobrze. Miał mi zbadać podwozie, ale się spieszył więc nic z tego Mam przyjść we wtorek, środę znowu i wtedy też "zważy" Małą i zobaczymy co dalej. Ale powiedział coś, co na mnie wrażenie zrobiło: "za tydzień dzidziuś już będzie"

Ma pytanie do tych z Was, które rodziły sn a maja wadę wzroku. Bo wiem, że oprócz mnie są też inne okularnice Badałyście się u okulisty pod kątem zdolności do porodu? Nie myślałam o tym do tej pory, ale teraz zaczęłam się zastanawiać jak to z tymi oczami...
no to czekamy na malutką

ja byłam u okulisty, mam -3,5 i -3,75. Sprawdził mi siatkówkę, pomierzył ciśnienie i powiedział ze moge rodzić a podczas parcia kazali zamykać oczy - zresztą ja i tak mialam prawie cały poród zamknięte bo jakos tak lepiej mogłam sie skupic wiec rodziłam bez okularów i nic nie widziałam

Cytat:
hej..

coby sie udało bez wypędzania

Cytat:
super, ze mały ma lepszy humor a co do jedzenia to moja tez chyba ma jakis skok bo coraz częściej zjada na raz z dwóch piersi a potem za 2h znowu chce a matka nie ma no i flacha w ruch idzie...

Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość

My po wizycie u ortopedy z Tomem, wszystko ok, kolejna kontrola za 2 m-ce
Aaa i poprawa u Tomcia jest - o wiele mniej dziś płakał i ogólnie miał lepszy humor
czyli Pepti działa brawo za wizytę

Cytat:
Aha i spróbowałam dać mm po swoim cycu, czyli najpierw cyc, a potem mm. Franek pluł i nie chciał jeść.
znaczy ze sie najada twoim mleczkiem

Cytat:

powoli dojrzewam do decyzji, że pokarmię mała piersią do dwóch mies i zrezygnuję. będę obserwować jej zachowanie po piersi w najbliższych dniach - jedli będzie dobrze tylko po podaniu delicolu to chyba odstawię powód głupi ale ten delicol kosztuje 40-50 zł za butelke wystarczającą na 5-6 dni, to strasznie drogo wychodzimoże to wsytd ale serio drenuje to kieszeń jak nie wiem co
e tam wstyd - modyfikowane jej dobrze służy to po co obie macie sie mordować

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Mamy dokarmiające. Ile mniej więcej wasze dzieci przyjmują mm dziennie?
Mój od kilku dni 180-210ml + cycka. Mam nadzieję że będzie przybierał przy takiej kombinacji, bo wcześniej dostawał więcej mm.
moja je mało mm ale jeszcze malutka jest max 90 ml na dobe zjada do tej pory, ale ja dokarmiam zwykle tylko raz, w nocy, max 2 razy na dobe

Cytat:

za kąpiel i dla TZ

Cytat:
Napisane przez AneczkaJ Pokaż wiadomość
Kupiłam tym razem mleko Hipp i własnie doczytałam, że musze to zużyć w 3 tyg. od otwarcia. Bebiko miało miesiąc i to było mało czasu, ale te 3 tyg. to już przegięcie....
moja tez nosi 50-52 i niektóre 56 są na nią dobre my mamy mleko NAN i tez na nim jest napisane zeby zuzyc do 3 tyg
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-22, 11:46   #2968
kellysss
Zakorzenienie

Witam maminki...

Melduje sie juz oficjalnie jako przeterminowana i nadal w dwupaku

Mam juz dosc ale w sumie nie jest zle....

Troche mi hormonki swiruja i raz mi sie chce smiac raz plakac no ale jeszcze daje rade....

Cieszy mnie fakt ze 26 przylatuje moja mama z siostra takze to utrzymuje mnie jakos
w pozytywnym mysleniu i nie skupianiu sie tylko na tym kiedy wreszcie urodze.....

Cytat:
Teraz to juz tak bedzie zawsze spokojniej na forum...

Cytat:
dzień dobry!

:
Czas leci nieublaganie...
Ja dopiero co bylam w pierwszej ciazy i niewiadomo kiedy to moje pierwsze dziecie tak uroslo..
W styczniu 3 lata skonczy Masakra... A dopiero co byl taki malusi... A teraz czekamy na siostrzyczke dla niego..... Normalnie szok

Cytat:

a, i pochwalę TŻa - wczoraj znów przyniósł mi bukiet 20 róż - bo cytuję 'kocha mnie' :
-)
Super facet z tego Twojego tz-ta

Cytat:
ja

A ja becikowe tutaj nie dostalam........ bez komentarza....[COLOR="Silver"]
pi:
A nie ma u Was czegos takiego jak child benefit co dostaje sie co miesiac....??
Tutaj tez nie ma becikowego ale na kazde dziecko (niewazne jaki jest stan materjalny rodzicow) daja miesiecznie 140 euro i to chyba jak dobrze pamietam dopoki sie uczy....

Nic mi sie dzisiaj nie chce..................... .
ide leniuchowac...
Dobrze ze Alan juz tak ladnie sam sie bawi..
Kochane moje dziecko

Stary 2011-10-22, 12:05   #2969
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Dzieńdobry

Napisałam takiego długiego posta i zamknęłam sobie okienko

Cotuś pytałaś o moje karmienie... otóż nas załatwiono w szpitalu... na porodówce przy 1 przystawieniu usłyszalam ze mam plaskie brodawki i czemu nic z tym w ciąży nie robiłam a potem to juz z górki... ściskanie cycków, dokarmianie ze strzykawki a jako że długo byłam w szpitalu przez dużą ranę krocza i krwotok dostałam butlę, adres do "kuchni mlecznej" i zostałam olana dozór panie od laktacji pełniły przy koleżankach które ich pomocy nie potrzebowały łatwiej coś robić jak sukces pewny prawda

Przepraszam że nie zaglądam albo nie nadrabiam ale moja niunia sypia po parę minut odłożona do łóżeczka tylko, a potem tylko na ręce inaczej płacz

Fotka dla cioteczek
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1020980.jpg (138,8 KB, 47 załadowań)

Magdalenka 5.11.2014

i wystarczy nam tego miodu
irmith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-22, 12:14   #2970
spray
KWC

Cytat:
Napisane przez irmith Pokaż wiadomość
Dzieńdobry

Przepraszam że nie zaglądam albo nie nadrabiam ale moja niunia sypia po parę minut odłożona do łóżeczka tylko, a potem tylko na ręce inaczej płacz

Fotka dla cioteczek
SŁODZIACZEK
spray jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości