|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Najlepszy tytuł nowego wątku to: | |||
| Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy. |
|
32 | 66,67% |
| Dzieci nasze wyskoczyły z brzuchów jak z procy, a my na odchowalnię idziemy na ploty. |
|
1 | 2,08% |
| Brzuszków już nie mamy, nasze dzieci już bujamy. |
|
1 | 2,08% |
| Trudy porodu nareszcie za nami - od kilku tygodni jesteśmy mamami. |
|
10 | 20,83% |
| Wszystkie w komplecie jesteśmy mamami ,więc w odchowalni rozmowy zaczynamy. |
|
6 | 12,50% |
| Ciąża, poród już za nami, grzecznie zmykamy do odchowalni. |
|
0 | 0% |
| Franek rozpoczął, Kamilka peleton zamyka, do odchowalni nasza drużyna zmyka. |
|
3 | 6,25% |
| Franek był pierwszy, Kamilka ostatnia, teraz naszym miejscem będzie odchowalnia. |
|
10 | 20,83% |
| Kolorowe liście z drzew spadają, jesienne mamy na ochowalnię zmykają. |
|
6 | 12,50% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3031 | ||
|
kosmitka
|
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa
Cytat:
.\Buziaczki dla Stasieńki .Cytat:
Od 21, ale oczywiście z co 2-godzinnymi przerwami na karmienie. Ale i tak sukces. Ale będę stara .Wiecie jak mój Franek teraz guga, normalnie szok, gada już chyba z 15 minut .
|
|
|
#3032 | ||
|
KWC
|
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa
Cytat:
Cytat:
![]() Wczoraj śmiać mi się z małża chciało - Eryk ryczal bo była jego godzina na karmienie, ale zanim się doczekał na mleko to mu się przysnęło. TŻ przychodzi ze zrobioną butelką, patrzy na syna i mówi (zupełnie serio) - ZEMDLAŁ Z GŁODU!! |
||
|
|
|
#3033 | |
|
kosmitka
|
Indygo mam w najbliższym otoczeniu kilka osób, które przed 40tką urodziły fajne dzieciaki. I sporo je to odmlodziło. Ale rozumiem, że nie to jest problemem tylko kolejna ciąża.
Ja mieć bym chciała bardzo. Jestem jedynaczka i w różnych sytuacjach życiowych mocno mnie to dotyka, doskwiera brak rodzeństwa, jak teraz przy śmierci taty. Oczywiście los pokaże, czy i ile będę miała. ---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ---------- Cytat:
.A że Twój Eryk przysnął z głodu, to w szoku jestem, mój tak się drze, że na pewno nie przyśnie, nie ma szans. Biada temu, kto mu jedzenia odmówi.
|
|
|
#3034 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3035 | |||||
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry
![]() brzydka pogoda znowu dzis...ale po obiedzie zamierzamy pojsc z młodą na spacerek chociaz na pół godziny bo wczoraj przez te mgły nie bylismy Kluseczka cudna Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
za spanie i za 9 tygodni ![]() Cytat:
![]() daliśmy w nocy małej ten Delicol przed każdym karmieniem i wydaje mi sie ze było duzo lepiej, nie stękała przez sen, wogóle sie nie wybudzała tylko na karmienia a nawet wtedy nie krzyczała - od wczoraj od 22 cały czas na cycu jestesmy ![]() troche sie preżyła ale tylko na kupę teraz tez dajemy i zobaczymy co bedziemy robic dalej....po karmieniu mi troche ulała ale mam nadzieje ze kropelki zdążyły juz za te pol godziny pójsc do jelitek
|
|||||
|
|
|
#3036 | |||
|
Wtajemniczenie
|
wylalam w ogrodzie....i chyba pomoglo bo TZ kichnal w nocy a ona nawet nie drgnela....Ale mam jeszcze raz wylac wosk bo ponoc jeszcze cos w malej siedzi, tzn czegos sie jeszcze boi....
Cytat:
Oj, wspolczuje zachowania meza.....nie ladnie.....Co jego zdaniem jest normalne...?? Zostawic placzace dziecko i nie zwracac uwagie na nie...??A jego matka .....kobieta i tak sie wypowiada na temat drugiej kobiety? Przeciez kobiety po porodzie potrzebuja wsparcia....Brak slow.... . Ja bym sie ubrala i wyszla z dzieckiem i niech sie zastanawia co i jak,.....Cytat:
za skonczone 9 tygCytat:
Tak, ja tez musze wosk zatrzymac..... ![]() Nie wiem czy to zasluga wosku ale moja spala cala noc w swoim lozeczku
|
|
#3037 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. Ja też bym chciała drugie dziecko, zapewne na wychowawczym jeszcze będziemy się starać Cytat:
Cytat:
po przytulankach nie krwawiłam ---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ---------- a ja wosk wywaliłam
|
|||
|
|
|
#3038 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
no to fajnie, że sa efekty i małej dużo lepiej, już się nie męczy. mi pediatra kazała jeszcze obserwować czy nie wystąpią objawy skazy białkowej i chyba tak jest ech muszę obserwować i spróbować wmusić Młodej nutramigen, który śmierdzi czipsami
|
|
#3039 |
|
kosmitka
|
Muszę chyba i ja tego wosku spróbować!!!
Czy Wasze dzieci mają jeszcze ten odruch z wyrzutem rąk do góry? bo mój ma jak zasypia i to go budzi.
|
|
#3040 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pytalam sie o wczoraj o plamki na buzce mojej malej..... cyt. Moja ma na buzce takie male czerwone kropeczki....jak dotkne to pod palcem je czuje i skora jest taka sucha.... nie wiecie moze co to moze byc?? ---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ---------- Cytat:
miala tak ale teraz ostatnio nie zauwazylam nic takiego
|
|
#3041 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wogóle stwierdzam ze laktator jest nie na moje cycki młoda je czasem pół godziny po czym usnie i dlalej dziama ale nie łyka - wtedy jej sie wylewa mleko z kącika ust dość obficie - znaczy leci a jak odciągam laktatorem to po 10 minutach juz srtrasznie kiepsko mi leci...Cytat:
a ile waży mały?ile przybrał? musze sie z nia dzis zważyc zeby zobaczyc jak z jej przybieraniem ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3042 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja uwierzyłam i jest dobrze Też mam powtórnie wylać wosk bo pryskał Cytat:
ale ktoś kiedyś podawał na necie linka że to jakiś odruch jest "moro" chyba ?mi powiedziała babka jak lała wosk że jak dziecko wyrzuca ręce i się budzi to jest właśnie przestraszone ![]() Buziaki dla Frania
![]() Edytowane przez MalgosiaM8 Czas edycji: 2011-10-23 o 11:36 |
|||
|
|
|
#3043 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja wczoraj z 1 odciągnełam 60ml - z takiej troche nawałowej, bo twardniała a dziś obie miękkie i w sumie ledwie 15ml
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
|
|
|
|
|
#3044 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Anciu a ta owca jest miła w dotyku? Może służyć za przytulanke? |
|
|
|
|
#3045 | ||
|
kosmitka
|
Cytat:
.Idziesz na wychowawczy? Na ile? Cytat:
Danika to Ty pisałaś że masz dziecko na dole w ciągu dnia? W czym trzymasz? ---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ---------- Owca jest miła, ale do przytulania trzeba byłoby wyjąć z niej bateryjkę z pozytywką, bo to jest twarde, plastikowe.
|
|
|
#3046 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za to dzisiaj jak rano karmilam na lezaco i przysnelam z malym na cycku, to obudzilam sie w kaluzy ![]() a gdzies slyszalam ze kupka jest musztardowa a po zetknieciu z powietrzem zielenieje
|
|
|
|
|
#3047 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
moja mała już ma coraz rzadziej ja też taki czasem mam, taką jakby drgawkę jak już przysypiam wczoraj jak skoczyłam to aż męża obudziłam
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
|
|
|
|
|
#3048 |
|
Zakorzenienie
|
Ancia ja idę na 3 lata na wychowawcze, nie chce wracać do pracy. A na wychowawczym postarać się o drugiego maluszka, pociągnąć l4 i znów na wychowawcze. A co
![]() Dzięki za odp o owce, bo zastanawiam się właśnie nad jej kupnem b. mocno |
|
|
|
#3049 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję Kochane
Po pierwsze - jeśli o dziecku to chyba nie o niczym, a po drugie - rozumiem, że ciągle jest o tym mowa, ale to chyba jest normalne pod koniec ciąży i po urodzeniu dziecka. Oj ciężko mi dzisiaj... Dziękuję za wszystkie słowa wsparcia, jesteście niezastąpioneSoniu a ile waży Twój synek? Na pewno najada się Twoim mlekiem jeżeli ładnie śpi, więc się nie martw, może potrzebuje więcej czasu, żeby zaczął przybierać
|
|
|
|
#3050 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja uwierze jak mala zacznie spac mi w ciagu dnia.... ![]() ---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ---------- Cytat:
a skaza tez moze wyjsc jesli mala jest na mm? sorry za glupie pytanie ale nie wiem...
|
|
#3051 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3052 |
|
Zadomowienie
|
niektóre dzieci nie sypiają w ciągu dnia i wosk nawet jeśli działa nie musi przynieść zmiany
moja mała dziś od północy mało je po 10 max 15minut i też czasem po prostu ssie
|
|
|
|
#3053 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3054 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
może, nawet na mlekach typu HA, dla dzieci ze skazą jest nutramigen lub bebilon pepti, to są hydrolizaty białka tzw produkty mlekozastepcze
|
|
#3055 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w sobote dostanie łózeczko turystyczne od moich przyjaciół to juz bedzie w łózeczku sobie rezydowała ![]() zamówiłam własnie owcę ![]() Cytat:
tez bym tak chciała ale nie dalibysmy rady finansowo z jednej pensji...znaczy jakos bysmy przewegetowali ale ciezko by było, jeszcze kredyt do spłaty Cytat:
|
|||
|
|
|
#3056 |
|
Zadomowienie
|
Mój już chyba żółtaczki nie ma, bo oczka już ma normalne.
Tak na 100% to nie wiem ile teraz waży... w piątek mamy kolejne kontrolne ważenie, ale sprawdzaliśmy dzisiaj na naszej wadze i niby od zeszłego tyg. nic nie przybrał. A wyszło nam 3900 w 5 tyg ![]() Do tego jest strasznie marudny i choć zmęczony to ciężko mu usnąć ![]() Myślałam, że jakimś cudem ominął mnie baby blues...a tu Przepraszam, że Wam się tak żalę tylko... Ja bym chciała jeszcze jedno dzieciątko... Nie chcialabym, żeby mały był jedynakiem a poza tym okres ciąży był dla mnie magiczny (choć nie bez komplikacji)...ale chyba jednak będziemy "zmuszeni" poprzestać na Mateuszku ze względów finansowych ![]() Ancia ![]() dla Was za 9 tyg!!!! strasznie ten czas zasuwa |
|
|
|
#3057 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a póki nie minie to się żal - ulży ci sie troche ![]() my sie zbieramy do tesciów na obiadek - młoda kima od 11 i pewnie sie obudzi w momencie jak mamusia włozy do buzi pierwszy kęs do później |
|
|
|
|
#3058 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja już mam oczywiście stresa- dobrze ,ze TŻ jest ![]() Kąpiemy o 20, chodzimy spać różnie- jak maly zaśnie to spimy. Rytm dnia u nas nie istnieje. A kąpiele u nas na razie co 2 dni i idziemy na łatwe- kąpiemy na gąbce a nie w rękach w "powietrzu" My więcej wiemy dzieki Wam- Ty z Franiem przetarliście szlak Gdyby mamuśki nie pisały o swoich problemach to przecież tez byly bysmy zielone jak szczypiorek na wiosnę No właśnie- gdzie Natka???????? Cytat:
A nie łam się tą bratową- zobacz ile stresów już unikniesz ciążowych Cytat:
chociaz nei wiem jak on ma zaparcie ech... i temp. spadla bardzo. No zobaczymy jak bedzie pozniej.Piotrek przy przebieraniu tez "spiewa" , a jak już zaczynam wkladac nózki w spiochy to zaczyna sie uspakajac. ![]() Cytat:
ja tak jeszcze mysleCytat:
Cytat:
W potylice go i to porzadnie!!! Cytat:
![]() 9 tyg- szok! Nasz mały jutro bedzie mial 2 tyg. tez mi szybko zleciało... ale wolałabym by miał juz pare m-cy Szkoda tylko,ze wtedy macierzynski sie konczy
|
|||||||
|
|
|
#3059 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3060 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Jak przyszłam to wszystkie uciekły
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Jakoś wyjdziemy z tego udanego obiadku! |
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:10.

ale ważne że umie
a potem będę płakać jak nie będzie chciał tego smoka puścić 

.
(normalnie były 2 na dzień a wczoraj chyba z 5)

.
za spanie i za 9 tygodni 

ech muszę obserwować i spróbować wmusić Młodej nutramigen, który śmierdzi czipsami