|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#961 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Oj córuś, córuś...Lubelskie PMki 2011 i 2012 wychodzą za mąż! - cz.X
Hej
![]() Czytam Was trochę na wyrywki ( ), ale dzień ślubu zbliża się wielkimi krokami (21.07.2012), a my od kilku miesięcy stoimy w miejscu z przygotowaniami. Przyszedł czas na wybór sukni i mam do Was ogromną prośbę. Nie mieszkam na Lubelszczyźnie, ale stamtąd pochodzę i tam będzie ślub. Wybieram się do Lublina obejrzeć suknie ślubne. Czy możecie mi polecić miejsca z nowoczesnymi i oryginalnymi sukniami? Słyszałam, że salony są koło Gali, na Głębokiej, Narutowicza i Bernardyńskiej. Gdzieś jeszcze?---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#962 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mianowicie zarówno ja jak i mój Tż pracujemy na budowie.. I stwierdziliśmy że nie chcemy mieć żadnych kwiatków i innych takich tylko zdjęcia na rusztowaniach, ścianach, wykopach a nawet na dachu jak się uda Niestety o fotografie który robi konkretnie zdjęcia w plenerze ze zwierzętami nie słyszałam ale będę się pytać znajomych czy takiego nie znają ![]() ---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ---------- Cytat:
Najpierw i tak pójdę na próbny makijaż żeby widzieć czy w 100% będę zadowolona (bo jednak nie zawsze mi może się podobać to co komuś innemu) A fryzjerkę mam tą do której chodzę cały czas i już mówiłam żeby sobie wolny termin 12.05 dla mnie szykowała Więc poza sukienką w moim przypadku już większość rzeczy jest załatwionych Oczywiście mój Tż się ze mnie śmieje i twierdzi że to za wcześnie, ale ja wole korzystać z rad koleżanek "po fachu", które mówią że najlepiej od razu wszystko załatwiać, bo później będzie ciężko kogoś dobrego trafić![]() ---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ---------- Cytat:
ogólnie mniej płacę bo to mój kolega. Normalnie z tego co wiem bierze koło 1900 zł
http://www.fotografia.slubna.com.pl/...2-05-12/01.jpg Razem od 3.03.2011 Zaręczyny 16.09.2011 ![]() Ślub gdzieś kiedyś o 16:00
|
|||
|
|
|
#963 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
). Pakiet od przygotowań (zakładanie sukni itp) do oczepin. Do tego sesja w plenerze, album (ok 60 zdjęć) i płyta (1000 ujęć). Fotograf jest nam znany ze ślubu koleżanki, zachwyciły nas jego zdjęcia, ponieważ robi bardzo naturalne ujęcia
Edytowane przez wisienka25 Czas edycji: 2011-10-24 o 17:04 |
|
|
|
|
#964 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
PLISSS
|
|
|
|
|
#965 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niestety słowo naturalne zdjęcia nic nie mówi, zresztą tak samo jak piękne itd. bo każdy ma inną percepcję fotografii. I nie zwracać uwagi tylko na cenę bo ktoś może być tańszy tylko pozornie. Np. Albumy, pudełka, oprawy na płyty itd. Można dawać tanią chińszczyznę, słaba jakość (sam do tej pory takie dawałem) cena 32 zł http://www.fotokoszyk.pl/Album_Slubn...stron-663.html Można dawać najwyższej jakości(od teraz takie są u mnie) cena 120 zł http://baranski.com.pl/album-plener/...5?options=cart
|
|
#966 |
|
Raczkowanie
|
Tutaj masz link do jego strony http://www.mariuszzwolak.pl/, tylko on jest z Biłgoraja i dodatkowo liczy sobie za dojazd...
Edytowane przez wisienka25 Czas edycji: 2011-10-24 o 19:35 |
|
|
|
#967 |
|
Rozeznanie
|
a ja się zaczynam załamywać nie mogę się dogadać tż ani z jego rodzicami zaczyna mnie wszystko denerwować i mam już dość.. wesele jest planowane na 19 maja a mamy wstępną rezerwacje na sale, zespół i dj. (mamy problem z decyzją) a wszystko inne jest w czarnej d.... bo jak stwierdził mój przyszły teść do maja jeszcze daleko więc po co się śpieszyć.
|
|
|
|
#968 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Już nawet biegam po sklepach za wódeczką weselną żeby jakąś tanią w promocji trafić Też mi mówią że mam wesele dopiero w maju i jeszcze kupa czasu ale ja wole mieć zawsze wszystko wcześniej zorganizowane niż później na tydzień przed weselem się denerwować
http://www.fotografia.slubna.com.pl/...2-05-12/01.jpg Razem od 3.03.2011 Zaręczyny 16.09.2011 ![]() Ślub gdzieś kiedyś o 16:00
|
|
|
|
|
#969 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Teraz powoli rozglądamy się za dekoracją sali i Kościoła i rozważamy limuzynę, choć to dość droga atrakcja. Suknie narazie tylko przeglądam na necie ze względu na moje ogromne wahania wagi.. Wybieram się jeszcze na targi ślubne w listopadzie, to może tam mi coś wpadnie w oko
|
|
#970 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja też jestem wielką fanką wszystkiego co niebanalne... Kurcze, w końcu te zdjęcia będziemy pokazywać dzieciom i wnukom, no nie? ![]() Powiem Ci szczerze, że ani trochę nie podoba mi się ten nasz kościół, dla mnie zawsze będzie wyglądał jak pusty hangar, ale co zrobić - oboje jesteśmy z tej parafii więc tak jakby nie mamy wyjścia... a tak na poważnie to chyba nam się po prostu nie chce nic kombinować. Mam nadzieję, że może dekoracja trochę "ociepli" to wnętrze. Masz już może na to jakiś pomysł?
|
|
#971 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mamy też spory problem z zespołem. Większość z tych, które nam się podobają mają zajęty nasz termin. Swoją drogą, przeraża mnie to, bo wesele jest za 11 miesięcy, myślałam że rok na organizację wesela wystarcza, a tu już mało co zostało do wyboru... Mam do Was prośbę, o radę. Czy słyszałyście coś o zespołach Expose, Fiesta i Mix Band? Któryś z nich będziemy musieli wybrać. Wszelkie uwagi mile widziane! |
|
|
|
|
#972 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Osobiście bardzo polecam Megido Band - chłopaki grają świetnie i mają duży repertuar. Jeżeli ja miałabym się w tej chwili decydować na zespół to właśnie na nich. Natomiast szerokim łukiem omijajcie zespół Kaktus - totalne dno.
|
|
#973 |
|
Zakorzenienie
|
A moja teściowa jest boska i mam nadzieję, że już tak zostaje
ostatnio pokazywała mi nawet jaką sukienkę chce na nasz ślubA co do sesji to ja już postanowiłam, że chcę sesję w wodzie i nie będzie mi szkoda sukni ani trochę
|
|
|
|
#974 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#975 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
My wybraliśmy zespół FIESTA, na szczęście już mamy załatwiony kościół, salę, fotografa, kamerzystę czyli wszystko najważniejsze
|
|
#976 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też 19.05. I mamy Kościół i salę.. Nad zespołem i fotografem się zastanawiamy właśnie.. W cenie sali mamy wszystko oprócz alkoholu, ale za tym jeszcze się nie rozglądaliśmy.. Sukni jeszcze nie wybierałam, zaproszeń też jeszcze nie.. Ale spokojnie.. Ja też panikowałam i się denerwowałam, że jeszcze niczym się nie zajmujemy.. I samo przyszło.. ![]() Nie dajmy się zwariować!!! ---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ---------- Cytat:
Jeśli chodzi o dekorację to pod koniec roku będę się kontaktowała z dwoma innymi parami, które biorą ślub tego samego dnia.. My jesteśmy jako pierwsi póki co (godz. 15) i jakoś chce się dogadać.. Nie myślałam jeszcze o szczegółach dekoracji.. Ale na pewno coś wymyślę.. ![]() ---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ---------- Cytat:
Edytowane przez Myska0 Czas edycji: 2011-10-25 o 09:43 |
|||
|
|
|
#977 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
teściem sie nie przejmuj, on już organizował swoje wesele, teraz kolej na Was. Życzę powodzenia ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#978 |
|
Zakorzenienie
|
ja miałam na swoim weselu fiestę
i polecam - widze ze w tym roku sa popularniejsi :Psalon paris tez polecam
|
|
|
|
#979 |
|
Rozeznanie
|
tylko że moja przyszła teściowa ma wesele chrześnicy w czerwcu i nie bardzo pasuje jej nasz termin ponieważ dwa wesela podrząd to trochę duży wydatek na rodzinę z jej strony, poza tym o tamtym weselu wiedziała już od 1,5 roku a o naszym od 2 tygodni i też ją to złości.
|
|
|
|
#980 |
|
Raczkowanie
|
Witam,
chciałabym się przywitać i dołączyć do grona lubelskich PM zwłaszcza tych na 2012 rok ![]() daet mamy , sale mamy, nad zespołem sie zastanawiamy i stąd moje pytanie czy któraś mogłabym mi opwiedzieć na temat zespołóę Eden ( Łęczna), Vademecum (Łęczna) , Focus (chyab Świdnik)??? z góry wieki buziak
|
#981 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Eden ma dość dobre opinie z tego co wiem ogólnie te zespoły są na podobnym pułapie cenowym (ponad 4 tyś za dwa dni) też brałam je pod uwagę ale zdecydowałam się na tańszy a wypróbowany
|
|
#982 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A kiedy bierzecie ślub i gdzie? ![]() Ja niestety nie znam tych zespołów i o nich nie słyszałam.. Szukam zespołu w większym składzie.. Perkusja, gitara.. Edytowane przez Myska0 Czas edycji: 2011-10-25 o 21:21 |
|
|
|
|
#983 |
|
Zakorzenienie
|
Ja niestety też nie znam tych zespołów a sama mam wybrany mało znany zespół ale sprawdzony
![]() A wczoraj mój TŻ wymyślił, że do ślubu pojedziemy kabrioletem ! |
|
|
|
#984 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko oby była pogoda My nie szalejemy, będziemy mieć auto brata ciotecznego.. Akurat myślę, że transport na wesele to rzecz na której można troszkę zaoszczędzić A że auto jest śliczne i sporawe to czemu nie?
|
|
|
|
|
#985 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#986 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ślub bierzemy we wrześniu 2012 r. w domu weselnym "Korona" w Czemiernikach ogólnie mieliśmy dość duży problem z lokalem bo na liście gości mamy ponad 200 osób a w Lubartowie i okolicach nie ma dużych,fajnych sal i do tego zależało nam na noclegach w tym samym miejscu.
|
|
#987 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie mogę przecież myśleć tylko o tym czego ja chcę
|
|
|
|
|
#988 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#989 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ---------- Cytat:
hihihihi.. A co! ![]() ---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ---------- Jakoś mnie nie przekonują.. Trochę wybredna jestem..
|
||
|
|
|
#990 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:25.

), ale dzień ślubu zbliża się wielkimi krokami (21.07.2012), a my od kilku miesięcy stoimy w miejscu z przygotowaniami. Przyszedł czas na wybór sukni i mam do Was ogromną prośbę. Nie mieszkam na Lubelszczyźnie, ale stamtąd pochodzę i tam będzie ślub. Wybieram się do Lublina obejrzeć suknie ślubne. Czy możecie mi polecić miejsca z nowoczesnymi i oryginalnymi sukniami? Słyszałam, że salony są koło Gali, na Głębokiej, Narutowicza i Bernardyńskiej. Gdzieś jeszcze?

Ale może któraś z was zna kogoś takiego albo widziała tego typu fotki i jest w stanie dać jakieś namiary, czy chociaż wskazówki gdzie szukać...?
A fryzjerkę mam tą do której chodzę cały czas i już mówiłam żeby sobie wolny termin 12.05 dla mnie szykowała

Ja też jestem wielką fanką wszystkiego co niebanalne... Kurcze, w końcu te zdjęcia będziemy pokazywać dzieciom i wnukom, no nie?
a tak na poważnie to chyba nam się po prostu nie chce nic kombinować. Mam nadzieję, że może dekoracja trochę "ociepli" to wnętrze. Masz już może na to jakiś pomysł?