|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy temat do nowego wątku ! ![]() |
|||
. Chwyty, obroty i pierwsze zęby – letnie maluszki robią postępy! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 8,93% |
Pierwsze miesiące szybko zleciały, a dzieci jeszcze nam wypiękniały. |
0 | 0% |
Drodzy państwo, oto wątek najpiękniejszych na świecie dzieciątek! |
6 | 10,71% |
Pierwsze ząbki i w głos śmiechy - cudnie rosną Nam pociechy. |
16 | 28,57% |
Nasi chłopcy i dziewczęta, już czekają kiedy święta. |
1 | 1,79% |
Pierwsze ząbki dzieci mają i już zupki zajadają. |
3 | 5,36% |
Już tak dobrze się wszystkie znamy, ze swoje dzieci wesoło swatamy! |
1 | 1,79% |
To już pierwsze ząbki i zabawy, a my dalej się wspieramy. |
0 | 0% |
Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. |
24 | 42,86% |
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2371 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !
Witam
Co do kąpieli, to ja sie zawsze z TZ kąpie ![]() ![]() Co do libido u mnie jest -10 ![]() ![]() ![]() ![]() Kochane ![]() ![]() ![]() ![]() My mamy dzisiaj szczepienie już się boję ![]() ![]() Edytowane przez brunetka2000 Czas edycji: 2011-10-25 o 07:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#2372 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !
I Ja jestem.
U mnie noc jakiej dawno nie było, obudziła się o 24 o 3 5 i 6 i 8 ! ![]() ewidentnie chciała tylko pić, bo pociumkała chwilę i zasnęła. Pewnie przez te zasrane suche powietrze ![]() Teraz dosypia, pewnie się zaraz obudzi. DZIEWCZYNY ![]() śniłyście mi się każda , poleciałyśmy na wakacje do Brazylii i jak wracałyśmy to siedziałyśmy tak gdzie jest silnik w samolocie ![]() coś było na środku i miałyśmy tam dać wszystkie pieluchy jakie mamy, wyglądało to jak silnik.Dałyśmy te pieluchy nie minęła chwila a ten silnik padł , zaczęły pieluchy latać...i nie wiem co dalej,ale potem widziałam jak Patik i Beatka siedziały na jakimś murku i skubały kaczki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2373 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() chociaz zeber mu juz nie widac i ma wielkie puchate policzki ![]() dostaje tyle samo ml MM co na poczatku i moze dlatego na poczatku skoczyl bo nadrabial a teraz jak wyrownal to idzie powoli w gore...nie wiem trudno orzec ale wazne jest zdrowy ![]() ah i dizekuje za pamiec o NAS kochana ![]() brunetka - trzymama kciuki za szczepienie ![]() piwnooka - zapraszamy zanetka - ty to masz sny....... a te o samolotach to niemaja podloza zwizanego z seksem przypadkiem ![]() u nas noc spokojna pobudki o 00.20 i 4.00 a potem o 6 ale zjadl tylko 60 ml noi o 8.30 wydodonil 120 ml a teraz dosypia ![]() jutro mamy szczepienie (pierwsze) troche pozno ale szpital pokrzyzowal nam plany i nam sie przesunelo o 2,5 tyg. noi obserwuje Maluszka niby juz nie chrypi ale z tym pokaslywaniem to nie iwem do konca jeszcze..... Ah i odradzam wszystkim krople NASIVIN moje dizecko malo co ponich nie zeszla z tego swiata!!!!! (chyba ze jestuczulone na jakis skladnik) DZIŚ KOŃCZYMY 2 MIESIĄCE! ![]() ![]() ![]()
Złoty krążek mi wcisną na ręce.... ![]() A ja rosnę i rosnę latem, zimą na wiosnę ![]() Jeszcze tylko..... ![]() Ząbki Igorka ![]() Edytowane przez SweetAngel1984 Czas edycji: 2011-10-25 o 08:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2374 |
Zakorzenienie
|
A nam Nasivin bardzo pomógł...
Wydaje mi się, że nie ma co generalizować, bo to wszystko zależy od danego dziecka. Tak samo jak i z MM- jedno przypasuje, a drugie ( chociażby najdroższe ) nie, a całkiem odwrotnie u innego szkraba. Cieszę się, że z Igim już wszystko dobrze! ![]() Witam. U nas noc nawet ok. Dziś wprowadziłam nowy słoiczek- jabłuszka. Moje dziecko aż się trzęsło, gdy widziało kolejną łyżeczkę zbliżającą się do niego. Bardzo mu smakowało. Ale dałam 5 łyżeczek ( choć miałam ochotę dać z 7- 8 ). Trzymam kciuki za szczepienia ! Mnie to czeka jutro, i trochę się cykam reakcji poszczepiennej. Ale wiem, że jej nie będzie i będzie ok ![]() Ajjj, tylko będę musiała się zaporzyczyć u mamy z kasą, bo potrzeba aż 380 zł ![]() BRAWA ZA KOŃCZĄCE SIĘ MIESIĄCE!
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
![]() ![]() |
![]() |
#2375 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() melduje że żyje ale nie mam czasu na wizaż niestety w sobote mieliśmy chrzciny i Julka skończyła w ten dzień 3 miesiące - zaraz wkleje kilka zdjęć w klubie - kilka już na nk jest więc niektóre z Was widziały ![]() Jutro mamy mieć drugą dawkę szczepienia ale stoi pod znakiem zapytania bo Julkę coś bierze - pokasłuje troche od wczoraj, katarku bardzo nie ma - trochę jej w nocy nosek zatkało o 4 ale wydzieliny dużo nie ma. Troszkę kaszle w sumie i tyle - gorączki w nocy nie było wię cnie wiem czy się nada do szczepienia jutro.... zobaczymy co Pani doktor powie.
![]() ![]() |
![]() |
#2376 | |
Zakorzenienie
|
hej
Cytat:
![]()
![]() |
#2377 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez brunetka2000 Czas edycji: 2011-10-25 o 08:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2378 | ||
Raczkowanie
|
A jak tak po krótkiej przerwie. Przez weekend wcale nie wchodziłam na wizaż i miałam wczoraj trochę nadrabiania. Ostatnio jak czytałam Was w piatek to zaczeliście pisać o duchach i miałam wtedy takiego cykora, że hej
![]() Przepraszam, że nie odniosę sie do waszych postów, ale nadrabiałam wczoraj i juz mi zabrakło sił na odpisywanie. Poruszyłyście temat libido. U nas nie jest źle, średnio 2x tygodniu, zazwyczaj 1 raz w tygodniu a drugi w weekend jak mamy wspólny wieczorek tylko dla siebie. oglądamy sobie seriale, pijemy winko i przytulamy się, jak za starych dobrych czasów ![]() Ja nawet częściej mam ochotę na małe co nieco, ale niekiedy wieczorem już taka senna jestem, że kapituluje albo wolę z Wami posiedzieć ![]() My dzisiaj byliśmy na pobieraniu krwi. Dominik płakał bardzo, ale szybciutko się uspokoił w ramionach mamusi. jutro się okaże, czy Dominik ma anemie, ale teraz juz sama to widzę, że bladziutki jest, więc pewnie ma. A Brumku jak Tymek miał pobierana krew to w jaki sposób?? Bo u nas normalnie tak jak dorośli z rączki. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2379 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Dzień Dobry mamusie ![]() U nas ok- Julcia grzeczna w miarę, apetyt dopisuje-nadal karmię piersią, ale butelką też i to głównie. Dzisiaj znowu pobiła swój rekord spania-8,5h i teraz dosypia ![]() Miłego dnia. ---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2380 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Musimy sobie jakoś poradzić... ![]()
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2381 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
Zanetaa co za sen ![]() ![]() Brunetka i kto jeszcze szczepi ( zapomniałam ![]() Ja sprzątam podobnie jak Ty. Jakbyś zobaczyła jak zmywam podłogi.. ![]() ![]() Aniaa jak się nazywa ten środek na pleśń? bo nam w zimie zawsze wychodzi ![]() ![]() Źle się czuje, katar męczy i zatoki. Sama sobie jestem winna, bo bez czapki czy opaski spaceruje w takie wiatry.. Piwoooka witaj. Zaglądaj do nas, służymy pomocą, my fajne dziołchy. ![]() Sara mi się często w nocy budzi ostatnio. |
![]() ![]() |
![]() |
#2382 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
To fajnie, że już po chrzcinach, pewnie Juleczka grzeczna była, co? A to ze nie masz czasu to wierze, studia, malutkie dziecko i jeszcze dom ogarnąć.
![]() |
#2383 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Z nowości Agata ma pieprzyk na ręce ![]() ![]() ![]() zaneta niezly sen ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2384 |
Zadomowienie
|
Witam.
Gratuluję kolejnych skończonych tygodni i miesięcy! ![]() Moje dziecko wczoraj załapało, o co chodzi z tym przewracaniem się z brzucha na plecy ![]() ![]() Zaneta ale sen ![]() My powoli wracamy do 2 karmień w nocy (ostatnio wstawałam częściej). Niewyspanie daje się we znaki - obudziłam się w nocy z dzieckiem przy piersi i nie wiedziałam, kiedy go wzięłam z łóżeczka... |
![]() ![]() |
![]() |
#2385 |
Wtajemniczenie
|
Hejo mamusie
Sweet brawa i gratki za 2 miesiąc ![]() żanetka niesły sen ![]() pieleszka ale świetny prezent mąż Ci zrobił a daleko mieliście do tego SPA jak Twoje słońce zniosło podróż? Brumeczku co do kąpieli to świetny pomysł tylko organizację by trzebabyło wzmocnić może na początku wsadzę do wanny moich facetów?:P brunetka kciuki za szcepienie pytanie: czy wasze dzieciaczki jeszce ulewają bo Jas non stop, lekarz mu przepisał jakieś beznadziejne leki (takie kapsułki z granulkami) po których on się strasznie krztusi wiec odstawiłam ten lek... ale juz sama nie wiem czy dobrze ![]() trzeba szykować się na spacerek...
#2386 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() My tez jutro szczepimy, na razie tylko na wzw, bo u nas lekarka nie daje dwoch szczepionek na raz. Tak ze jutro za darmo... Cytat:
![]() U nas w koncu sloneczko, wiec zaraz spacerek, a potem ide do Zuzi na pasowanie na przedszkolaka... |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2387 |
Zakorzenienie
|
Telik pewnie że Emi ulewa, zdecydowanie więcej serkiem niż takim zwykłym mlekiem. Przyzwyczaiłam się.Jak przybiera to się nie martw. Ja na ulewanie nic nie dostałam,doktorek powiedział że normalne.
A u mnie pada ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2388 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bardzo grzeczna była, podczas polewania się ocknęła ze snu, ale oczu nie otworzyłą a podczas namaszczania otworzyłą wielkie oczyska i już myślałam że będzie płacz a ona tylko patrzyła nimi do końca mszy dokoła, po lampach, suficie ![]() A co najśmieszniejsze - zaraz po poalaniu główki i namaszczeniu jak wróciliśmy na miejsce to padła taka seria bąków, normalnie jak z karabinu maszynowego i na koniec poszła koopka - bo miała zrobić ją rano i nie zrobiła i czułam że specjalnie ją będzie trzymać żeby w kościele zrobić ![]() ![]() ![]() chrzestna słyszała jak koopka poszłą i o mało śmiechem nie parsknęłą - na ucho mówiła mi że chyba zauważyła którędy "diabełek" uciekł z Juli ![]() musiało być z atrakcjami - ale w sumie cała msza z chrztem trwała pół godziny i jak wróciliśmy do domu to ją przewinęłam, przebrałam w sukieneczkę - pokazaliśmy się gościom którzy akurat jedli obiad a potem zaczęła kwękać na spanie i zasnęła i spała do 18 i dopiero wtedy jak wstała to był tort bo chcieliśmy żeby miała zdjęcie z tortem ![]() ogólnie impreza udana bardzo ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() na pewno Igi dobrze zniesie i żadnej reakcji nie będzie Cytat:
dokładnie, ja płacę za Pepti 11zł z groszami a to jest 450g puszka - choć ostatnio musiałam wracać do przychodni bo mi lekarka wypisała pełnopłatną receptę bez "P" że przewlekłe, wyszłam z przychodni i zauważyłam dopiero ale bez problemu przepisała receptę na nową.
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-10-25 o 09:55 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2389 |
Zakorzenienie
|
Patik pamiętam jeszcze ze snu, że tak cholernie czekałam na Ciebie na tym spotkaniu, a Ty się nie zjawiłaś
![]() Fajnie by było jakbyśmy się spotkały, ale chyba to nie realne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2390 |
Wtajemniczenie
|
witam
Marina ![]() wczoraj wieczorem wygrałam dwie aukcje, pochwalę się ![]() http://allegro.pl/ShowItem2.php/run?...2118948&beta=0 http://allegro.pl/ShowItem2.php/run?...2118730&beta=0 83monia gr. 3 miesięcy bella7 gr,. pół roku- jejku jak to zleciało meszsares- z tym libido też tak mam, do południa jak mąż dzwoni z pracy, to sama mówię, że wieczorkiem, a co do czego nawet nieraz nie doczekam do ' m jak miość' taka padnięta jestem, dziewczyny też dają mi popalić, brumek ![]() piwnooka77 witaj ![]() jak którąś ominęłam to przepraszam, gr. rozpoczętych tygodni i trzymam kciuki za potrzebujące |
![]() ![]() |
![]() |
#2391 |
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() brumku - jakbym miała wanne, to bym się nie zastanawiała! niestety, prysznic to nie to samo ![]() shira - ja nie pomoge, Zuziak śpi z nami w łóżku.. baboniku - z moim libido jest wręcz przeciwnie ![]() brunetka - u mni sprzątani wygląda tak samo ![]() telik - Zuzianka nie ulewa ![]() piwnooka - witaj ![]() marzena - ja korzystałam z tego bloga dłuuuuuuuuuugo ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() U nas ok, noc w standardzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2392 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() i oczywiście Dzień Dobry mamusie ![]() odtransportowałam starszą do przedszkola, młodszą przy tej okazji wywietrzyłam, kawkę wypiłam i w sumie za coś bym się wzięła...ale chyba mi się nie chce ![]() Zadzwonił do mnie dziś szef z pytaniem kiedy chcę do pracy wrócić. Totalnie mnie zaskoczył i nie lubię takich telefonów, bo potem to nigdy nie wiem czy tak po prostu czy jednak coś się za tym kryje. W kościach czuję, że chciałby, żebym jak najszybciej wróciła. Powiedziałam, że planuję po macierzyńskim jeszcze z pół roku wychowawczego, w sumie już w ciąży mu o tym mówiłam.... Mam nadzieję, że będę miała gdzie wracać, bo w sumie lubię swoją pracę. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2393 |
Zakorzenienie
|
aaaa poradzcie kochne co można kupić fajnego dziewczynce dwuletniej na prezent urodzinowy?
![]()
![]() |
#2394 | ||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() trzymam kciuki za szczepienie Ależ Karolci się spodobało piszczenie i darcie - niby to śmieszne i rozkoszne ale łeb pęka po czasie ![]() ![]() Co do libido to jest nawet ok, ale przez te moje cholerne hemoroidy, które zasiedliły nowe tereny (nie bedę wdawać się w szczegóły), seksu się odechciewa ![]() My będziemy przenosić małą do swojego pokoju jakoś z końcem roku - musimy jeszcze zmienić jej okno bo jest liche i przemalować ściany, bo jest teraz za ciemno. Szczerze to nie chciałąbym jej od nas z sypialni wynosić, gdyby nie to, że z kołyski wyrasta - lubię strasznie widzieć ją jak śpi i jak się budzi ![]() ![]() Wczoraj w nocy zadzwonili do mnie od mojego ginekologa. Cytologia źle mi wyszła i muszę koniecznie dzisiaj zgłosić się po wyniki ![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2395 | ||||||||||
Zakorzenienie
|
Witam się i ja!
U nas pierwsza od wieków nocka taka sobie, bo Tymek budził się co 3 godziny i chciał jeść. Zasypiał ładnie od razu, no ale trzeba było do niego biegać ![]() Ale i tak mam mega-życzliwego synka, bo od porodu była to 4 noc gdzie zdarzyło się jakiekolwiek marudzenie. Wszystkie pozostałe idealne, więc bilans chyba niezły, co? ![]() Cytat:
![]() A Emi może się poprzytulać chciała po prostu, a nie pić, co? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() 1. U nas to chyba jednak ja pójdę "na głęboką wodę", bo mąż wszystkiego bardziej się boi i takie ekstremalne zadania przy Tymku powierza mi a sam tylko patrzy (albo i nie - jak przy pępku czy pobieraniu krwi ![]() Co do organizacji, to Zawitkowski fajnie tam wszystko pokazuje: musi być duuuuużo wody, dobrze mieć matę antypoślizgową, żeby pupa rodzica nie jeździła po dnie wanny ![]() 2. Właśnie rano czytałam że ulewanie to norma do 6 miesiąca życia. I nic się na nie nie poradzi, ani zmiana diety, ani mleka, ani nawet odbijanie czy zmiana pozycji. No więc właśnie ja spróbuję, bo wydaje mi się że to może bc dla niego bardzo przyjemna zabawa ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ---------- Cytat:
![]() Więc dodatkowo, oprócz takiej kąpieli z tżem ![]() ![]()
![]() |
#2396 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() To prawda, niezły rozstrzał wieku naszych dzieciaczków. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Do szkółki Delfin na Jasnej. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2397 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, a co się dzieje z Bridą??
I gdzie się Kajool podziewa???
#2398 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja mam dosyć prania. Piorę, wieszam, ściągam i ... odkładam na kupkę bez składania... 2 razy w tygodniu dostaję szału i to składam ![]() Cytat:
(ile chcesz wydać?) Dobry Paniom ![]() U mnie szpital, Kubę masakrycznie rozłożyło. W czwartek mamy szczepienie małej, mam nadzieję, że jej nie zarazi ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2399 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
a co do basenu i kąpania się z dzieckiem to tez zamierzam tak jak Ty - najpierw wspólne oswajanie się z wielką wodą w wannie, a niebawem zapisujemy się na basen ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2400 | ||
Wtajemniczenie
|
czKajool wczoraj o 1.00 w nocy na pasku widziałam
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() aaa Jaaaaacie co do ilości pobudek, to zależy czy dla Ciebie 6.00 rano to już dzień, czy jeszcze noc ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:52.