Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa! IX/X - Strona 113 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Najlepszy tytuł nowego wątku to:
Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy. 32 66,67%
Dzieci nasze wyskoczyły z brzuchów jak z procy, a my na odchowalnię idziemy na ploty. 1 2,08%
Brzuszków już nie mamy, nasze dzieci już bujamy. 1 2,08%
Trudy porodu nareszcie za nami - od kilku tygodni jesteśmy mamami. 10 20,83%
Wszystkie w komplecie jesteśmy mamami ,więc w odchowalni rozmowy zaczynamy. 6 12,50%
Ciąża, poród już za nami, grzecznie zmykamy do odchowalni. 0 0%
Franek rozpoczął, Kamilka peleton zamyka, do odchowalni nasza drużyna zmyka. 3 6,25%
Franek był pierwszy, Kamilka ostatnia, teraz naszym miejscem będzie odchowalnia. 10 20,83%
Kolorowe liście z drzew spadają, jesienne mamy na ochowalnię zmykają. 6 12,50%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-25, 19:57   #3361
danika
Zakorzenienie

Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa

Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość
Ja to już się gubię w godzinach karmienia bo zpaisze o której zaczełam, po 2h dalej karmię a to już powino być nastepne
Za każdy mrazem jak śpi po 2h to mam nadzieję, że zacznie się normować. Następne karmienie i kapa
Dokarmiam mm. Poczekamy zobaczymy. Poki co lepiej lub gorzej jakoś idzie
mamy podobnie...z tą różnicą ze młoda sypia po 2-3h w standardzie o ile brzuchol jej nie boli, ale z godzinami karmien to juz dawno sie pogubiłam

idziemy kąpać brzdąca, dam cyca głodomorowi i moze mi sie uda przeczytac ze 2 strony jakiejs książki bo juz mi tęskno do literatury a na noc chyba dostanie modyfikowane bo pasuje sie troche przespac

dobranoc mamusie i dzieciaczki
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-25, 20:01   #3362
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
mamy podobnie...z tą różnicą ze młoda sypia po 2-3h w standardzie o ile brzuchol jej nie boli, ale z godzinami karmien to juz dawno sie pogubiłam

idziemy kąpać brzdąca, dam cyca głodomorowi i moze mi sie uda przeczytac ze 2 strony jakiejs książki bo juz mi tęskno do literatury a na noc chyba dostanie modyfikowane bo pasuje sie troche przespac

dobranoc mamusie i dzieciaczki
Dobranoc
Ja też uciekam moczyć Leniwca
Chyba większość z nas kąpie mniej więcej koło 20.
Stary 2011-10-25, 20:24   #3363
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 81gosia Pokaż wiadomość
I moja kolejna obiecana litania
Uciekam sprzątać w kuchni bo obiad trzeba zrobić i zjeść. Mąż właśnie wrócił z pracy, a mała jeszcze powinna z godzinę pospać.

Moje zapiski po rozmowie z pediatrą - co nie oznacza, że ze wszystkim się zgadzam i się zastosuję - jak to ja
ogólnie na 3 pierwsze miesiące życia

CO WOLNO JEŚĆ:
- wszystkie warzywa gotowane z ograniczeniem ilości kapusty i fasoli
- ziemniaki, kluchy w każdej wersji (np. kopytka i te z serka) kasze i ryż
- wszystkie mięsa gotowane, duszone i pieczone w folii z ograniczeniem wołowiny
- wszystkie ryby
- zupy na wywarze warzywnym ( nie mięsnym) doprawiane naturalnymi przyprawami a nie np. kucharkiem czy vegetą
- plaski, placki z jabłkiem, ziemniaczane, omlety - oczywiście z umiarem bo to smażone
- wszystkie owoce suszone surowe i z kompotu ( ja właśnie popijam kompot ze śliwek - pycha i juz czuje, że pomógł mi na wypróżnienie )
- ciasta piaskowe na proszku i drożdżowe, ale te domowej roboty
- herbaty ziołowe, laktacyjne i kompoty
- pieczywo białe ( ciemne powoduje wzdęcia u maluszka)
- po każdym karmieniu wypić szklankę płynu
- jeść małe porcje ale 5x na dzień
- pieczone domowej roboty wędliny i pasztety

NIE WOLNO JEŚĆ:
- rosołu ( mama mi serwowała, bo wszyscy tak radzili i może dla tego mała miała ostatnio problem z brzuszkiem)
- mleka więcej niż 1/3 szklanki
- serków, twarożków i jogurtów więcej niż 3 łyżeczki
- owoców więcej jak 1/2 jabłka, gruszki, banana (??? a drugie pół do kosza???)
- śmietany
- zupy pomidorowej i zbyt dużej ilości pomidorów
- kupnych ciasteczek
- orzechów
- szarlotki i ciast kruchych, nawet pieczonych w domu (jeśli można ryz z jabłkami i duszone jabłka to czemu nie można szarlotki??? przez jaja? )
- jedzenia z puszek
- coli, soku malinowego, cytrusów i soków z cytrusów
- więcej niż 1/2 jajka
- wędzonych ryb

O mamusiu, gdybym się do tego stosowała to teraz bym jak patyk wyglądała Ciekawe co by p doktor powiedział na pizze i frytki

DZIECKO:
- kąpać 2-3 razy w tygodniu (akurat planuję zacząć codziennie - żeby stworzyć rytm dnia) kąpiemy codziennie
- ubranko zmieniać rano i wieczorem a powiedziała dlaczego tak? ja zmieniam codziennie po kąpieli, chyba ze przydarzy się awaria
- przecierać octeniseptem wszystkie fałdki - pod paszkami, za uszami ...
ciekawe, pierwsze słyszę
- masujemy i natłuszczamy linomagiem, alantanem lub oliwa z oliwek (jak jest maść jest gęsta to wkładamy tubkę do ciepłej wody, lub kładziemy na kaloryfer)
- czyścić oczka przegotowana wodą lub sola fizjologiczną
- przerwa w karmieniu 2,5 do 3,5h a w nocy do 5h starsze dzieci dłużej
uszy spuchnięte gdyby nie dostał na żądanie
- można dopajać glukozą z apteki (1 łyżeczka na 100ml wody)
- jak będzie starsze to herbatki Hippa
- to co dr. wyznaje, ale to jej zdanie: jeśli nie zrobi kupy w ciągu 24h to podać czopek glicerynowy dla dzieci
- na gorączkę czopek 10-12ml na 1kg ciała dziecka
- witaminy dla kobiet karmiących, tran, wapno (Kalperos 1000ml na dobę)

19natka88 - maratonu cmentarnego się nie boję, bo chcę z nią jechać tylko na 1 cmentarz i 15 minut samochodem od domu
co do soku malinowego się nie znam a co do orzechów to są ciężkostrawne nawet dla dorosłych, więc u dzieci mogą powodować wzdęcia
a no to prawie jak spacer

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-25, 20:26   #3364
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Dobranoc
Ja też uciekam moczyć Leniwca
Chyba większość z nas kąpie mniej więcej koło 20.
o a ja myslałam ze najlepiej koło 18
ale ta 20 to w sumie moze i lepiej, jakbysmy gdzies pojechali to potem na 20 do domku to tak w sam raz by było -musimy to obadac
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-25, 20:36   #3365
MoniaZ82
Wtajemniczenie

GG do MoniaZ82 Send a message via Skype™ to MoniaZ82

Cytat:
Napisane przez thelilah Pokaż wiadomość
mój też
ale po wizycie u lekarza mam się cieszyć, że chce jeść i ładnie przybiera więc się cieszę
głodomorki górą!
btw śpiący aniołeczek

za to ze ladnie przybiera...

wogóle to zauważyłam masę fotek wątkowych dzieciaczków - wszystkie takie kochane

wszystkie sa slodkie i przekochane....

i jak te kluseczki?

jak śpi to ok, już nie musisz jej na oku trzymać

za pierwszą kąpiel

moje też ma chłodne, staram się chować mu rąsie pod kocyk, ale takie ma nieskoordynowane ruchy że po 3sekundach już ich tam nie ma

danika mi też mówili żeby odbijać tak często jak się tylko da. ja też się staram po 2-3razy i jest lepiej <odpukać puk puk>
czasem tylko w nocy jak go karmię i zaśnie mi przy jedzonku to żal mi go wybudzać. ale odbijanie to jest to!

monia dobrze wychwyciłam, ze też karmisz aptamilem comfort?

zgadza sie takim mleczkiem karmie...

aga dzięki za stronkę, zamówiłam i sab simplex już do mnie leci

no i muszę pochwalić mojego Miłeczka, bo dzisiaj w nocy dał mamie pospać kładłam spać o 23 potem pobudka była o 2.30 i następna o 6.20 i tylko się zastanawiam czy to jednorazowy wyczyn czy już się przerzucimy na dłuższe spanko...

za to ze mamie dal pospac.....u mnie tez juz tak zostalo ze mala sie budzi max raz w nocy na karmienie, potem ok 5-6 rano

Mnie lekarz powiedzial zeby w trakcie karmienia robic przerwe na odbijanie tak 2-3 razy.
A w ksiazce jest napisane ze najlepiej robic co 15-20 ml....
tylko wtedy karmienie mojej malej trwaloby chyba z godzine...
Stary 2011-10-25, 20:38   #3366
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Dziwna ta lista.

Ja jem prawie wszystko z listy "nie wolno" i doradczyni laktacyjna, mówiła, żeby nie przesadzać ponieważ i tak to jedzenie w małych ilościach dostaje się do pokarmu. Mówiła, że powinno się unikać alergenów, czosnku i cebuli a resztę podawać ostrożnie i obserwować. Poza tym mówiła że właśnie kompoty wolno, ale nie te które gotuje się z pestkami. Wydawało mi się, że skoro oni mają te szkolenia z doradztwa to ich wiedza jest raczej wiarygodna... ale jak widać ile osób tyle opinii.

A ja bym się chyba wściekła gdybym miała jeść tylko 3 łyżki jogurtu . albo skończyła małego bananka w połowie

Za to pediatra jak i wiele innych źródeł podaje że po miesiącu życia dziecko wypróźnia się rzadziej, czasami właśnie do 10 dni i czopki rozleniwiają pupkę...
Zgadzam sie w 100%, czopki powinno sie stosowac jak jest naprawde juz powazny problem przy wyproznieniu bo moze rozleniwic bardzo jelitka.

Cytat:
Okej wezmę się w garść. Tylko proszę wytłumacz to mojemu 3 tygodniowemu dziecku. Wytłumacz, że mamusia ma "ambicje karmienia piersią" i, że przez pewien czas mama bedzię kłębkiem nerwow z wiszącym wiecznie na cycku dzieckiem. I jak moje dziecko będzie głodne, to również prosze wytłumacz mu dlaczego mama na daje mu mm.

Cytat:
Napisane przez thelilah Pokaż wiadomość
mój też
ale po wizycie u lekarza mam się cieszyć, że chce jeść i ładnie przybiera więc się cieszę
głodomorki górą!
btw śpiący aniołeczek

wogóle to zauważyłam masę fotek wątkowych dzieciaczków - wszystkie takie kochane

i jak te kluseczki?

jak śpi to ok, już nie musisz jej na oku trzymać

za pierwszą kąpiel

moje też ma chłodne, staram się chować mu rąsie pod kocyk, ale takie ma nieskoordynowane ruchy że po 3sekundach już ich tam nie ma

danika mi też mówili żeby odbijać tak często jak się tylko da. ja też się staram po 2-3razy i jest lepiej <odpukać puk puk>
czasem tylko w nocy jak go karmię i zaśnie mi przy jedzonku to żal mi go wybudzać. ale odbijanie to jest to!

monia dobrze wychwyciłam, ze też karmisz aptamilem comfort?

aga dzięki za stronkę, zamówiłam i sab simplex już do mnie leci

no i muszę pochwalić mojego Miłeczka, bo dzisiaj w nocy dał mamie pospać kładłam spać o 23 potem pobudka była o 2.30 i następna o 6.20 i tylko się zastanawiam czy to jednorazowy wyczyn czy już się przerzucimy na dłuższe spanko...
No to sie ciesze naszymi glodomorkami, a co!!! a kluseczki, no coz..pierwszy raz w zyciu je robilam i wyszly takie jakby bez smaku, heh rozgotowaly sie troszke ale co tam, przynajmniej zrobilam; nastepna raza zadzwonie jednak do Asi
Stary 2011-10-25, 20:39   #3367
81gosia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
a powiedzcie mi wasze malenstwa tez maja zimne łapki?
moja stópki jak nie spi z nami - dziś dr. próbowała mi wmówić, że ona marznie. Akurat chyba o krążeniu nie słyszała

mała miała na sobie koszulkę, śpiochy bez rękawów na to jeszcze kaftanik od kompletu, welurowe śpiochy bez rękawów ciepłego misiowego pajaca 2 czapeczki jedną cienka drugą taką jak dresik i ciepły kocyk i pojechaliśmy samochodem, a ona mi tu głupoty opowiada, a przez cały czas kiedy pisałam tą litanie co jeść, to mała była tak ciepło ubrana w gabinecie, co mi się wydało chore i nie wiem czy się nie przegrzewała

Cytat:
Napisane przez indygo79 Pokaż wiadomość
ja generalnie jadłam wg tej listy, a skaza się pojawiła.... mam wrażenie, że to jest w genach-jak ma być to będzie.

też tak uważam

ja np jem białe pieczywo, a w nim serwatka. a ciemnego też sama nie mogę jeść właśnie ze względu na problemy jelitowe

tez mi szkodzi w większych ilościach, a nie mogę zwłaszcza tych chlebów z ziarnami
Cytat:
Zgadzam sie co do octaniseptu. Ja poszłam starą szkołą i przemywałam spirytusem rozcieńczonym z wodą niemal przy każdej zmianie pieluszki. Pepek odpadł i ku mojemu zaskoczeniu nie bylo krwi ani innych wydzielin. Octanisept też miałam ale nie używałam tak często jak spirolu
mi akurat octenisept polecało wielu znajomuch, którym w tym roku urodziły sie dzieci, a co miesiąc było przynajmniej 1 - ale mała ma rówieśników
Cytat:
Ja to już się gubię w godzinach karmienia bo zpaisze o której zaczełam, po 2h dalej karmię a to już powino być nastepne
ja piszę godziny karmienia (od której, ile czasu i czy było to intensywne jedzonko czy słabe) i ile razy była kupa czy siusiu
wiem ze odliczają od początku 1 karmienia do początku kolejnego ale dla mnie to nie ma sensu. Moja mała często śpi po 3-3,5h między końcem karmienia, a początkiem kolejnego - nie budzę jet na siłę. Widać potrzebuje snu. Czasem to jak by dziecka nie było.

Cytat:
Dziwna ta lista.

dla mnie też trochę dziwna - mąż mi gotuje wg. innej TEJ no może nie dokładnie ale się wzoruje. Dziś była brokułowa z fetą. A mama znów nagotowała gar ryżu z jabłkami - dla mnie pycha. Cały gar tylko dla mnie

Poza tym mówiła że właśnie kompoty wolno, ale nie te które gotuje się z pestkami.

no i są na liście wolno

A ja bym się chyba wściekła gdybym miała jeść tylko 3 łyżki jogurtu . albo skończyła małego bananka w połowie

ja też zwłaszcza z tym bananem

Za to pediatra jak i wiele innych źródeł podaje że po miesiącu życia dziecko wypróźnia się rzadziej, czasami właśnie do 10 dni i czopki rozleniwiają pupkę... też znam tą wersję i w szpitalu też tak mówili. Podobno dorosły też powinien wypróżniać się codziennie, a ja potrafię i po tydzień nie i nic mi nie jest i od razu za czopek nie łapię
Listę pisałam trochę dla info co mówią lekarze, a wiadomo, że każdy co innego. Ja pewnie z połowy nie zastosuję. Zobaczymy co będzie.
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.

Edytowane przez 81gosia
Czas edycji: 2011-10-25 o 20:41
81gosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-25, 20:42   #3368
No air
Zakorzenienie

12 października o 12:45 przez cc urodziła się moja cudowna Majusia, za którą szaleję.

MOJA WYMIANKA!
No air jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-25, 20:47   #3369
thelilah
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez No air Pokaż wiadomość
12 października o 12:45 przez cc urodziła się moja cudowna Majusia, za którą szaleję.
gratulacje
thelilah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-25, 20:52   #3370
DzastaW
Zadomowienie

Cytat:
Gratulacje =)

[reebok_a]606817[/reebok_a]
DzastaW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-25, 20:52   #3371
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Cytat:
gratulacje
Stary 2011-10-25, 20:52   #3372
tusia872
Zadomowienie

nadrobiłam was cały dzien podczytuje ale nie miałam czasu nic napisac

Asia witaj brakowało tu ciebie

co do kapieli to my sie staramy kapac koło 19- 20 ale to wszystko zalezy od tego kiedy mała zjadła wybudzamy ja troszke przed nastepnym karmieniem i w tym czasie kapiemy pozniej zaraz cyc

No air GRATULUJE i witamy malutka na świecie

"Każdą sekundę mojego życia nazywam Twoim imieniem, bez Ciebie moja dziecino świat dla mnie nie istnieje."
tusia872 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-25, 21:08   #3373
anciaahk
kosmitka

Ehh nadrabiam Was od obiadu i masakra.
Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
ja też biegam przy dziecku, biegam w domu jak śpi żeby posprzątać , coś zjeść , a na spacerze też mam ruch , na dodatek mamie liście grabie codziennie i orzechy włoskie zbieram może któraś chce kilka kilo hahha
także ruchu mam aż nadto
Tak pomyślałam, że kiedy Ty przy Stasiu znajdujesz czas na liście i orzechy, co? Chyba jest grzeczny, że masz na to czas.
Cytat:
Napisane przez kapka Pokaż wiadomość
oby to nie bylo nic powaznego

co robisz??
No wiesz, z kiszkami pogadałam i jest lepiej .
Cytat:
Napisane przez stokrotka_ Pokaż wiadomość
kellysss urodziła

Gratulacje!!!!!!!!!!!!!! Koniec męki biedaczki!!!
Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
Ancia ale Ty jestes wysoka kobietka i w ogole tego po Tobie nie bylo widac..i tak bardzo duzo zrzucilas, poza tym ze spokojem, zgubisz te 10 kg szybciutko, przeciez karmisz piersia a co z tymi jelitkami? bo brzmi bardzo powaznie, zebys tego nie zbagatelizowala
Oj widać widać, każdy zauważa . Jakoś tam zgubię, teraz się tym nie przejmuję, chciałabym by do świąt mi to zeszło i tyle, bym mogła zmieścić się w stare ubrania i buty.
Jelit nie zbagatelizuję ze względu na Franka, na szpital teraz nie mogę sobie pozwolić.
A jak głowa? Za to chodzenie z mokrą należą się baty.

Cytat:

Ancia W książce było dużo fajnych informacji. NP. o tym by szanować dziecko, mówić do niego, o wprowadzeniu rytmu dnia sen-karmienie-aktywność., Chyba tak to było. Potem w dalszych rozdzialach jest jak odróżnić płacz dziecka, czy jest głodne, czy go coś boli...opis np. grymasów twarzy i ułożenia języka co może oznaczać...Jest też test do zrobienia "jaki temperament/charakter" ma dziecko...czy jest aniołkim, wrażliwcem itd. Ogólnie sporo informacji. Ja to czytałam będąc w ciąży i nie wiele pamiętam. Ot ciążowa koncentracja

Ubierasz dobrze i nie masz się czym stresować Grunt, że Frankowi jest ciepło i się nie przegrzewa ani nie marznie.

Mi też zostało 10kg do zrzucenia.
To cieszę się, że kupiłam, zobaczymy czy Franek pozwoli mi czytać, tym bardziej, że doszły teraz zaliczenia na uczelni, ale jakoś damy radę. Chyba.
Cytat:
Napisane przez DzastaW Pokaż wiadomość
Kurde dwa razy nakarmiłam Czarka z butelki i od tego czasu nie chętnie chce cycka =/
Oj tego też się boję. Chociaż Franek codziennie je butlę - herbatki, ale jakoś go to nie zniechęca.
Cytat:
co do pierwszego.... to wczoraj wieczorem jak mały zasnął zaczełam czytac jak ja to trafiłam na porodówkę , boziu aż mi łzy staneły w oczach ehh fajnie powspominać bo dziś mija 2 mc odkąd Staś się urodził!!!
Staś to dorosły facet, gratuluję 2 miesięcy!

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-25, 21:36   #3374
spray
KWC

Gratulacje dla Kellys i No air.
I dla Stanisława z okazji drugiej miesięcznicy urodzin.

Jestem fatalną matką. Nie radzę sobie. I dzisiaj po prostu odpuściłam jak płakał pół dnia prawie bez przerwy. Po prostu ubrałam się i wyszłam i zostawiłam to wszystko na głowie męża.
Najgorsze, że wcale nie miałam ochoty wracać z tego samotnego spaceru, lecieć i sprawdzać jak się moje własne dziecko czuje. Na dworzu taka cisza... A w domu myślałam, że mi łeb eksploduje.
Synka wreszcie uspokoił TŻ.
Nie wiem co to będzie w nocy, jak znowy będzie taki wrzask to chyba się powieszę.
Czuję się potwornie zmęczona i sfrustrowana.
spray jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-25, 21:46   #3375
golgie
Zakorzenienie

GG do golgie

Kellys,No air-wielkie gratulacje i uściski

A tu jeszcze troszkę Julki zapodam:P
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 006 (2).jpg (92,2 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 011 (2).jpg (98,8 KB, 24 załadowań)

Moja fragrantica

WYMIANA
golgie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-25, 21:46   #3376
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez spray Pokaż wiadomość
Gratulacje dla Kellys i No air.
I dla Stanisława z okazji drugiej miesięcznicy urodzin.

Jestem fatalną matką. Nie radzę sobie. I dzisiaj po prostu odpuściłam jak płakał pół dnia prawie bez przerwy. Po prostu ubrałam się i wyszłam i zostawiłam to wszystko na głowie męża.
Najgorsze, że wcale nie miałam ochoty wracać z tego samotnego spaceru, lecieć i sprawdzać jak się moje własne dziecko czuje. Na dworzu taka cisza... A w domu myślałam, że mi łeb eksploduje.
Nie wiem co to będzie w nocy, jak znowy będzie taki wrzask to chyba się powieszę.

Oj kochana.... ja mysle ze kazda z nas tak o sobie pomyslala.....
Ale wiesz jaka byla przyczyna placzu?? Moze cos go bolalo...??Wspolczuje .....i wiem ze bedzie dobrze , zobaczysz. A pewnie dlatego tz go uspokoil bo jak twierdza ksiazki maluszek czul ze bylas juz zdenerwowana....
Nie przejmuj sie....
Stary 2011-10-25, 21:48   #3377
agnyska81
Zakorzenienie

Ja z doskoku, trochę podczytałam, ale Beniutek nie daje mi spokoju

Kellysss - serdecznie Ci gratuluję Mam nadzieję, że poród był tak lekki, co krótki Dużo zdrowia dla Kiary
Asiu, super, że już w domu

Sonia, mocno Cię ściskam... Ja chyba dopiero teraz widzę, co straciłam, wcześniej dziecko było dla mnie zupełną abstrakcją...

Minio, mi okulistka kazała przyjść jak urodzę i przestane karmić, właśnie nie wiem, czy przy karmieniu można zakraplać oczy? Wizytę mam dopiero 01.12.

My też po szczepieniu dziś (Natka i Szymek ) i ważeniu Nie wierzę, że Beniu waży już prawie 5 kilo! A w klacie rozrósł się o 5 cm

Joga z rana jak śmietana.
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-25, 22:06   #3378
anciaahk
kosmitka

Asia witaj w domku mamusiu , jak Marcelek, jak sobie radzicie??
Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Wróciliśmy ze szczepienia właśnie - Szymon był całkiem dzielny Waży już 5850g i ma 65 cm czyli od urodzenia przytył 2kg i urósł 8cm te dzieci stanowczo za szybko rosną

Dzięki O ile dobrze sobie przypominam to jeszcze Prenalen jest dla mamy karmiącej - muszę do apteki skoczyć koniecznie.
Ależ rosną nam chłopaki !
A prenalen był chyba dla kobiet w ciąży? Czy dla karmiących też można? Bo tam w składzie jest czosnek.
Cytat:
Napisane przez minio1984 Pokaż wiadomość
Od razu powiem, że przeczytałam tylko ostatnie 3 strony, resztę nadrobię później.
My już nareszcie po chrzcinach , Adaś spisał się super, całą mszę przespał, nawet nie zapłakał jak ksiądz polewał główkę wodą, nie mógł się proboszcz nachwalić jaki on grzeczny Za to później w domu już nie był taki grzeczniutki, wogóle nie chciał usnąć, cały czas wisiał na cycku i prawie całą imprezę przesiedziałam sama w sypialni, a gośćmi musiał się tz zająć. A jak goście poszli do dał taki koncert do 1.30 że ledwo byłam żywa, aż tz zapodał mu czopka na uspokojenie i chyba trochę pomogło bo potem usnął na 3 godz, tyle że w naszym łóżku. Za to wczoraj sobie chyba odsypiał, bo spał całe rano, do południa aż do 17
Ale powiem wam że na drugi raz to bym chyba zrobiła w lokalu taką imprezę, bo robić w domu na 18 osób to łatwo nie jest a najgorzej było wczoraj, to zmywanie i sprzątanie, dobrze, że adaś spał to we dwoje jakoś szybko nawet ogarnęliśmy.
Gratuluję chrzcin, super synek się zachowywał. Obawiam się troszkę o naszego łobuza - my mamy chrzciny za 1,5 tygodnia i obiad będzie w lokalu. Nie mam nastroju na gości w domu, poza tym to cicha i skromna uroczystość będzie.
I za mało na niej o 1 osobę.
Cytat:
Napisane przez MoniaZ82 Pokaż wiadomość
ja tez mialam problem jelitami.....dwa tyg po porodzie...dlatego szybko zrzucilam kg.....ale od tamtej pory nie mam apetytu...a najgorsze jest to ze jak bylam u lekarza i jej o tym powiedzialam to ona nic.........no i dalej mam anemie....miala dac skierowanie na badania krwi i cisza.....wykoncze sie...
To dziwne. Mi anemia bardzo szybko się cofnęła po porodzie, ale właśnie z jelitami też mam rewolucję. Ciekawe czy to efekt ciąży czy cc.
Cytat:
Ja mialam tuz po cc caly czas biegunke, trwalo to jakies 4 tyg, zreszta nadal jestem na sucharkach, od paru dni zaczelam wprowadzac jakies normalne jedzenie bo przeciez czlowiek nie jest w stanie tak normalnie funkcjonowac, zaczely sie gotowane ziemniaki, jakies lekkie rzeczy i sucharki z jakims obkladem ale nadal jem malo. Wiesz, jak tak walczylam z tymi jelitakmi bo organizm niczego nie przyjmowal w ogole z pokarmu to zaczelam sobie czytac mnostwo rzeczy i generalnie rzadko sie to zdarza ale czasami przy cc mozna podraznic jelito grube, co dalej za tym idzie-jelito przez jakis czas po operacji jest sparalizowane a co dalej za tym idzie-jest zle udroznione i stad tez takie problemy, moze u Ciebie bylo to samo? staraj sie jesc duzo warzyw i owocow, zmuszaj sie do jedzenia czegokolwiek bo dopiero sie nabawisz anemii
Lulla u mnie to samo, zakończyło się jak widzisz teraz skierowaniem do szpitala. W szoku jestem, że to mogło być od cc. U mnie po lekach dzisiaj zdecydowanie lepiej. Ale mam trzymać dietę i uważać.
Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Nie ma to jak wybrać się na zakupy i do fryzjera Zaopatrzyłam się w aptece i choroba już nie straszna
A ja się w czwartek wybieram , bo już cała głowa siwa.
A co robiłaś - malowałaś czy strzygłaś?
Cytat:
Napisane przez indygo79 Pokaż wiadomość
czuję się jak najgorsza matka, że uważam że karmienie piersią nie jest dla mojego dziecka najlepsze. i jeszcze pediatra i wszyscy ( czytajcie rodzina małża) naciskają mnie na to karmienie. a tak na logikę czy jeżeli dziecko co rusz będzie dostawała uczuelnia, bo przypadkiem jakis produkt je uczuli to to dla niego dobre? wybaczcie za durne porównanie ( archi mnie zrozumie ) ale mój pies alergik doszedł do siebie dopiero po podaniu specjalistycznej karmy ( hydrolizat białkowy) i absolutnym zakazie jedzenia czegokolwiek innego. to po co tak testować na dziecku????

sorki, że tak o sobie
Nie jesteś żadna najgorsza matka. Akurat porównanie doskonale rozumiem, bo mój Karmel też jest alergikiem i jest na specjalnym jedzeniu i jest dużo lepiej.
Jako matka sama wkesz co jest dla Twojego dziecka najlepsze, więc zrobisz tak, by było zdrowe, szczęśliwe i najedzone.
Straszne jest to naciskanie na pierś, zupełnie tego nie rozumiem.
Cytat:
Stefek denerwuje się przy cycku, wygina, pręży, odchyla główkę...jak go odstawie to ryczy i tak w kółko. Ciągle boję się o kolki żeby czegoś nie zjeść i mu nie zaszkodzić.....Nie zawsze, ale na 5 karmień 4 to jakaś porażka kończąca się i tak mm...Albo odciągam i daję z butli. Więc nie wiem czy jest sens żebyśmy się oboje męczyli. Póki co dostawiam go a jak są cyrki, to wytrzymujemy ile się da i daję mm. Nie mam dużego parcia na karmienie piersią. Ważny jest dla mnie spokój ducha. Dziecka i mój. Zresztą ja byłam karmiona mm od 1 miesiąca i nie byłam chorowitym dzieckiem, nie miałam nadwagi, normalnie się rozwijałam Więc nie uważam że to coś gorszego.
Mieszane karmienie tez jest ok.
Dokładnie tak, zgadzam się na 200%. Męczyć się nie ma sensu.
Cytat:
Napisane przez 81gosia Pokaż wiadomość
I moja kolejna obiecana litania
Najbardziej zszokował mnie rosół. Ciekawe, czy można jeść krupnik, bo ja jem wszystkie zupy w sumie. Pomidorową też. I nie ma po tym sensacji. Czasem boli go brzuszek mimo, ze nic nie zjem. A czasem zjem coś podejrzanego, a jest wszystko ok.

Madzialena nieustająco. Czekamy tu na Ciebie.

Cytat:
Gratulacje!!

W ogóle w szoku jestem, że tak szybko się rozpakowałyśmy. Czas pędzi jak zwariowany.

---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ----------

Spray Twoje zachowanie jest zupełnie normalne, nie jesteś wcale złą matką! Dobrze, że wyszłaś, odpoczęłaś, ochłonęłaś. Współczuję synkowi, on ma takie kolki? Czy coś mu dolega?

---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ----------

O matko, ja przyszłam, to wszystkie śpią. To też idę.

A Archi moja kochana gdzie??

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-25, 22:20   #3379
agnyska81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
I za mało na niej o 1 osobę.

A z brzuchem - dobrze, że po lekach lepiej

Indygo, współczuję tej całej sytuacji i nacisków, na pewno dobrze zadecydujesz, cokolwiek wybierzesz

Karmienie piersią - dziś musiałam się kolejny raz tłumaczyć, pielęgniarce w przychodni Mąż był ze mną w gabinecie i jak ona wyszła to ja mu mówię "widzisz, tak to właśnie jest z tym naciskiem na karmienie", bo wcześniej tego nie zauważał. Teraz już widzi

No air - gratuluję córci

Edytowane przez agnyska81
Czas edycji: 2011-10-25 o 22:26
Stary 2011-10-25, 22:33   #3380
Sharifa
Rozeznanie

Czesc Mamusie

W koncu mam mala chwile zeby do Was zajrzec i po przeczytaniu paru postow stwierdzam, ze sie stesknilam za Wami. No i pewnie jakbym miala mozliwosc na biezaco sie wygadac i Was poczytac i poradzic to bym malzowi nie marudzila i nie czula taka zagubiona czasem mam nadzieje, ze uda mi sie wrocic bardziej na stale i popisac z Wami.

Moja Nadulka na szczescie po 11 dniach w szpitalu chowa sie zdrowo i zdazylysmy troche sie poznac nawzajem, w koncu ma juz miesiac i 2 dni

Buziaczki dla wszystkich Mamus
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCF3360.jpg (77,3 KB, 45 załadowań)
Stary 2011-10-25, 22:36   #3381
MalgosiaM8
Zakorzenienie

No air - gratuluję córci
Dziękujemy za gratki, Staś dziś świętował śpiaco ciekawe co nocka pokaże

ja karmie piersią bo sie udało, prawie odrazu miałam pokarm i mały zassał, ale kobitka co ze mną leżała, walczyła przez kapturki, karmiła, karmiła , karmiła , ale mała wciąż spadała . Spotkałam ją na usg bioderek, mówiła że jak tylko wyszła ze szpitala dawała mm, że jej jest lepiej, że miała dość tego nacisku.

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-25, 22:54   #3382
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Cytat:

To dziwne. Mi anemia bardzo szybko się cofnęła po porodzie, ale właśnie z jelitami też mam rewolucję. Ciekawe czy to efekt ciąży czy cc.

Ancia ja walcze z anemia juz od kilku lat...cala ciaze bylam na zelazie i to mocnym....

Cytat:
Napisane przez Sharifa Pokaż wiadomość
Czesc Mamusie

W koncu mam mala chwile zeby do Was zajrzec i po przeczytaniu paru postow stwierdzam, ze sie stesknilam za Wami. No i pewnie jakbym miala mozliwosc na biezaco sie wygadac i Was poczytac i poradzic to bym malzowi nie marudzila i nie czula taka zagubiona czasem mam nadzieje, ze uda mi sie wrocic bardziej na stale i popisac z Wami.

Moja Nadulka na szczescie po 11 dniach w szpitalu chowa sie zdrowo i zdazylysmy troche sie poznac nawzajem, w koncu ma juz miesiac i 2 dni

sliczna
Stary 2011-10-25, 23:03   #3383
Aiszka22
Raczkowanie

Cytat:
A wysłała Cię na morfologię albo badanie moczu? Bo mnie od razu żeby sprawdzić o co chodzi.Bo problem może gdzie indziej? Ja też mam niby pokarm, czasami mnie zalewa, jak karmię na boku to czasami budzę się w kałuży ( bleee ) , czasami jak mały puści cyca to mu się bokiem buzi wylewa, a mimo to go dokarmiam bo mimo, że prawie non stop na cycku to waga ledwo co.
poza tym jak miał żółtaczkę (miał?) to , to też zmienia obraz rzeczy. Bo one senne i zasną nawet głodne.
Ja pamiętam jak Filip miał poziom powyżej 10-ciu to spał głodny a teraz to awantura roku jak nie da się jeść. Dosłownie krzyczy na mnie , bije piąstkami ( chociaż wiem, że to akurat jeszcze nieświadomie ).
Morfologię robiliśmy mu tydzień temu razem z poziomem bilirubiny i wtedy żółtaczka jeszcze była, ale morfologia ok. Siuśków tylko nie badaliśmy. Ale dzisiaj na kontroli pediatra powiedziała, że żółtaczki już nie widzi i rzeczywiście od wczoraj Tymon jest dużo bardziej ruchliwy i płacze za każdym razem jak się przebudzi (właśnie chyba jest głodny) Więc dokarmię mm i zobaczymy. Oby przybrał przez ten tydzień

I też Młodemu wylewa się mleko z buzi, ale zasypia przy cycu aż miło. A Filip nieźle zaczyna jak już do mamusi z piąstkami wyskakuje

Cytat:
Kochana dokarm go troszkę mm. Nic mu nie będzie. Zobaczysz.
Ja też mam dużo pokarmu i dokarmiam mm.
Nie zadręczaj się tylko dzialaj. Jeden posiłek mm i będzie dobrze. Zobaczysz
No i właśnie zwątpiłam czy jednak mam dużo pokarmu. Próbowałam odciągać laktatorem i wyciągam max 20-30 ml, więc nie dziwię się, że się nie najada Jak narazie po każdym karmieniu z cycka jest niespokojny, a po mm śpi jak suseł. Muszę go poobserwować.

Niby sama natura, a tyle problemów z tym karmieniem, masakra.
Aiszka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-25, 23:11   #3384
agnyska81
Zakorzenienie

Spray, nie rób sobie wyrzutów Moje dziecko generalnie grzeczne, a też jak dłużej popłacze to się denerwuję. Nie wiem jak bym się czuła, jakby te płacze były częstsze...

Sharifa, witaj z powrotem Nadia śliczna dziewczynka To mówisz, Benia byś dla niej chciała? Zgoda!
A jak teściowa i szwagierka? Nadal jesteś u nich?

Stary 2011-10-25, 23:13   #3385
stokrotka_
Zadomowienie

zostanę chyba pierwszym forumowym włóczykijem z Sarą
dziś znów jak wywędrowałyśmy przed 14... to dotarłyśmy koło 20..
spacerek długi, a wieczorkiem u znajomej na herbatce
a potem powiesiłam pranie,kąpiel...i niedawno siadłam na tyłku (u nas 22)

widziałam fotki kolejnych cudnych maluszków dzisiaj

jutro może uda mi się nadrobić.. teraz Sarunia płacze..robi kupkę i się męczy. tż ją tuli... a ja zaraz zadebiutuje z herbatką koperkową..może wypije z butelki...nasz pierwszy raz

a na koniec jeszcze wieści o Kellysss...
czuje się ok. miała 2 parte skurcze..parła 6 minut!!! (maliny chyba zadziałały )
a Kiara waży 4280

Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie uśmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo"

stokrotka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-25, 23:29   #3386
Aiszka22
Raczkowanie

Jeszcze doczytałam - Spray nie jesteś złą matką, tylko kobietą w nowej roli i nie zawsze możemy od tak wspaniale sobie poradzić. Na pewno każda z nas ma takie momenty, że chce wyjść i nie wracać, różne są dni. Ale będą też te dobre, z czasem będzie ich co raz więcej (sama to sobie powtarzam i nawet trochę działa)

Stokrotka Twoje posty są niesamowicie optymistyczne, a opisy Waszych dni są cudowne. Podnoszą na duchu takie zestresowane mamuśki jak ja Tak bym chciała móc kiedyś opisać nasze dni w podobny sposób.
Aiszka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-25, 23:35   #3387
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
Napisane przez Aiszka22 Pokaż wiadomość
Morfologię robiliśmy mu tydzień temu razem z poziomem bilirubiny i wtedy żółtaczka jeszcze była, ale morfologia ok. Siuśków tylko nie badaliśmy. Ale dzisiaj na kontroli pediatra powiedziała, że żółtaczki już nie widzi i rzeczywiście od wczoraj Tymon jest dużo bardziej ruchliwy i płacze za każdym razem jak się przebudzi (właśnie chyba jest głodny) Więc dokarmię mm i zobaczymy. Oby przybrał przez ten tydzień

I też Młodemu wylewa się mleko z buzi, ale zasypia przy cycu aż miło. A Filip nieźle zaczyna jak już do mamusi z piąstkami wyskakuje

No i właśnie zwątpiłam czy jednak mam dużo pokarmu. Próbowałam odciągać laktatorem i wyciągam max 20-30 ml, więc nie dziwię się, że się nie najada Jak narazie po każdym karmieniu z cycka jest niespokojny, a po mm śpi jak suseł. Muszę go poobserwować.

Niby sama natura, a tyle problemów z tym karmieniem, masakra.
Ja też tyle odciągam.
A dzisiaj to odstawiłam medelę elektryczną i awenta ręcznego i ściągam rEncami
Mi też wychodzi mało przy ściąganiu, niby pokarm się tworzy przy ssaniu na bierząco, więc nie wiem czy faktycznie mleka mało, czy może to ssanie laktatora nie jest takie "pobudzające"- już sama nie wiem.
Dzisiaj karmiłam Filipa strzykawką z tż, MASAKRA. Ja nie wiem czemu dziecko nie może mieć dwóch trybów ssania bez obawy że zapomnie jak się przechodzi z jednego trybu na drugi.

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-26, 00:35   #3388
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Gratulacje!

Cytat:
Ehh nadrabiam Was od obiadu i masakra.

Oj widać widać, każdy zauważa . Jakoś tam zgubię, teraz się tym nie przejmuję, chciałabym by do świąt mi to zeszło i tyle, bym mogła zmieścić się w stare ubrania i buty.
Jelit nie zbagatelizuję ze względu na Franka, na szpital teraz nie mogę sobie pozwolić.
A jak głowa? Za to chodzenie z mokrą należą się baty.
Łoo do swiat to jeszcze chwila, napewno zrzucisz
kurcze oby przeszlo..
No baty, bij mnie mocno, za glupote trzeba

Cytat:
Napisane przez spray Pokaż wiadomość
Nie jestes fatalna matka, moze Cie to wszystko po prostu przeroslo, moze gdzies w glebi sama musisz miec ten wewnetrzny spokoj..

Cytat:
Napisane przez golgie Pokaż wiadomość
Kellys,No air-wielkie gratulacje i uściski

A tu jeszcze troszkę Julki zapodam:P
Jeju, sliczna jest gdybym miala coreczke tez mialaby na imie Juleczka

Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
My też po szczepieniu dziś (Natka i Szymek ) i ważeniu Nie wierzę, że Beniu waży już prawie 5 kilo! A w klacie rozrósł się o 5 cm
O kurcze, ale fajna waga no klata musi byc

Cytat:

Lulla u mnie to samo, zakończyło się jak widzisz teraz skierowaniem do szpitala. W szoku jestem, że to mogło być od cc. U mnie po lekach dzisiaj zdecydowanie lepiej. Ale mam trzymać dietę i uważać.
A Archi moja kochana gdzie??
Nie wiedzialam ze mialas podobnie po cc, to tez mialas takie przeboje? i mowisz ze od tego sie zaczelo??? nie strasz, nie strasz..ale dobrze ze po lekach lepiej, to najwazniejsze.
Archi chyba teraz nie bardzo moze pisac..

Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość

A z brzuchem - dobrze, że po lekach lepiej

Indygo, współczuję tej całej sytuacji i nacisków, na pewno dobrze zadecydujesz, cokolwiek wybierzesz

Karmienie piersią - dziś musiałam się kolejny raz tłumaczyć, pielęgniarce w przychodni Mąż był ze mną w gabinecie i jak ona wyszła to ja mu mówię "widzisz, tak to właśnie jest z tym naciskiem na karmienie", bo wcześniej tego nie zauważał. Teraz już widzi

No air - gratuluję córci
Nie ogarniam tego szalu na laktacje, to jest naprawde chore.

Cytat:
Napisane przez Sharifa Pokaż wiadomość
Czesc Mamusie

Ale zrobila minke pisz pisz

Cytat:
No air - gratuluję córci
Dziękujemy za gratki, Staś dziś świętował śpiaco ciekawe co nocka pokaże

ja karmie piersią bo sie udało, prawie odrazu miałam pokarm i mały zassał, ale kobitka co ze mną leżała, walczyła przez kapturki, karmiła, karmiła , karmiła , ale mała wciąż spadała . Spotkałam ją na usg bioderek, mówiła że jak tylko wyszła ze szpitala dawała mm, że jej jest lepiej, że miała dość tego nacisku.
Jak sobie przypomne kapturki to szalu dostaje

---------- Dopisano o 00:35 ---------- Poprzedni post napisano o 00:27 ----------

A ja sie dzisiaj "spelniam" jako domowa koko zrobilam obiadek, posprzatalam, zrobilam pranie, wyprasowalam wszystkie Mikusiowe ubranka, przed chwila zrobilam porzadek w kuchni i moge zaraz isc sie kapielkowac i pospac z 3-4 godzinki jak lulek nie wstanie, heh
Aaa i mam nadz ze jutro zobacze efekty krochmalu, dziadostwo jest sliskie jak nie wiem
Stary 2011-10-26, 00:45   #3389
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:

[/COLOR]A ja sie dzisiaj "spelniam" jako domowa koko zrobilam obiadek, posprzatalam, zrobilam pranie, wyprasowalam wszystkie Mikusiowe ubranka, przed chwila zrobilam porzadek w kuchni i moge zaraz isc sie kapielkowac i pospac z 3-4 godzinki jak lulek nie wstanie, heh
Aaa i mam nadz ze jutro zobacze efekty krochmalu, dziadostwo jest sliskie jak nie wiem
ile czasu, wow maly tyle spi czy masz jakies extra sposoby?

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-26, 04:10   #3390
81gosia
Zadomowienie

Cytat:

A ja myślałam, że dziś mi coś zaszkodziło (brokułowa) taką właśnie miałam rewolucję. Jak mnie do kompletu złapał ból brzucha, to mnie mąż prowadził do WC. Na szczęście po kilku minutach i wypróżnieniu się wszystko mi przeszło. Mam nadzieję, że nie przejdzie na małą.

Najbardziej zszokował mnie rosół. Ciekawe, czy można jeść krupnik, bo ja jem wszystkie zupy w sumie. Pomidorową też. I nie ma po tym sensacji. Czasem boli go brzuszek mimo, ze nic nie zjem. A czasem zjem coś podejrzanego, a jest wszystko ok.

moją mamę i męża też. Nawet niania sąsiadów polecala dla mnie rosół
Rozbraja mnie to moje małe.
Nie wiem czy pisałam ale raz na tekst taty "nasiusiaj mamie na przewijak", ona momentalnie wykonała.
Dziś krzyk przy przewijaniu i rzucanie nogami mąż wyskakuje "niunia spokój bo mama nie da cyca" i ... cisza jak makiem zasiał i bezruch
Jak sie karmimy na leżąco to na koniec jej głowa ląduje na cycu jak na poduszce
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
81gosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości