|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy temat do nowego wątku ! ![]() |
|||
. Chwyty, obroty i pierwsze zęby – letnie maluszki robią postępy! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 8,93% |
Pierwsze miesiące szybko zleciały, a dzieci jeszcze nam wypiękniały. |
0 | 0% |
Drodzy państwo, oto wątek najpiękniejszych na świecie dzieciątek! |
6 | 10,71% |
Pierwsze ząbki i w głos śmiechy - cudnie rosną Nam pociechy. |
16 | 28,57% |
Nasi chłopcy i dziewczęta, już czekają kiedy święta. |
1 | 1,79% |
Pierwsze ząbki dzieci mają i już zupki zajadają. |
3 | 5,36% |
Już tak dobrze się wszystkie znamy, ze swoje dzieci wesoło swatamy! |
1 | 1,79% |
To już pierwsze ząbki i zabawy, a my dalej się wspieramy. |
0 | 0% |
Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. |
24 | 42,86% |
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2521 |
Raczkowanie
|
Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !
wcięło mi posta... no nic jeszcze raz;(
czeeeeeeść!!! 1. kąpanie wspólne- od ponad miesiąca jakieś 2-3 razy w tyg, reszta w wanience najpierw sama się kąpię, spuszczam wodę, płuczę wannę i nalewam świerzej wody i niej się pluskamy z małą robię wszystko ![]() ![]() tylko potem jest problem bo po wyciągnięciu mała zanosi się aż płaczem;( ale i tak warto jak się patrzy na jej szczesliwą minkę ![]() a że nie higieniczne??? bez jaj! to jeśli Matki zarazki są niebezpieczne to co z resztą??? a basen???? a przedszkole i wpólna toaleta? a przewijak w supermarkecie? a ręce matki czy ojca (przecież nie myjemy co 30 sek) ja jestemj zdania, że dziecko powinno mieć dostęp do małęj ilości bakterii czy wirysów bo wtedy jak szczepionka. u mnie mała jeżdzi z nami po znajomych, dotykała już kotki, psy (domowe, zaszczepione), mąż biega w pracy po przychodniach, więc też wiecznie coś przynosi na ciuchach (umycie rąk nie załatwia sprawy) i mała do tej pory katary nawet nie miałą 2. okres- za chcwilę minał 3 miesiące i nadal brak (ja karmię tylko UU) 3. libido- a co to??? ![]() 4. kolejne dziecko- my zaczynam starania od marca/kwietnia. jedziemy wtedy na wakacje (z małą) gdzieś gdzie ciepło, ale cywilizoanie, więc pewnie jakaś wyspa hiszpanska i tam damy w palnik ![]() ![]() mam nadzieję, że wyjdzie jak ostatnio (pierwszy możliwy termin), bo nie ukrywam, że chcę się załapać na wysoką średnią w pracy.... iwona |
![]() ![]() |
![]() |
#2522 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !
A dziękuję, dobrze
![]() ![]() ![]() Ej dwóch młodych budowlańców kończy coś przy elewacji i zaglądają mi w okna. No trafia mnie. Czuję się jak w domu wielkiego brata... ![]() Odwykłam na wsi od ludzi ![]()
![]() |
#2523 |
Zadomowienie
|
Jaciee, Monia przepraszam dziewczyny
![]() ![]() Iustyna, to w co Ci to libido zapakować? ![]() Madzia, podaję jeszcze raz bloga nowy http://margarytka.blogspot.com/ stary http://margarytka-kulinarnie.blog.onet.pl/ Mi też marzy się jakiś wspólny zjazd- ciekawe czy udało by się zwerbować większą ilość osób. ![]() ![]() Aaa, no i znowu bym zapomniała Piwnooka witaj i zostań z Nami. ![]() Twoja Helenka śliczna ![]() ![]() Edytowane przez marzena_S Czas edycji: 2011-10-26 o 11:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#2524 |
Zadomowienie
|
Patik- tak patrze na stronę Bobovity i się zastanawiam czy to będzie ten sam poradni,mój wyglądał ciut inaczej,może go trochę unowocześnili
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ---------- a ja zła ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2525 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Myśle, ze na wiosne można by pomyśleć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2526 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Źle się czuje, przeziębienie czy to co to nadal postępuje ![]() Sara już ma katarek, narazie nie kaszle więc obserwuję.. Dobrze, że mama przygotuje chrzciny i większość potraw... Nie miałam kiedy chorować. Mam doła. ![]() Marzena widziałam w tv o tej kobiecie..też się powyłam, i mój tż minę miał nietęgą. Babonik fajnie napisałaś o swoim gniazdku ![]() Aniaa to straszne, że tak młodzi ludzie umierają. Okropne, mi się w głowie nie mieści, nie dopuszczam do siebie myśli o tak wczesniej śmierci..Jak czujesz potrzebę to jedź na pogrzeb. Ja bym się bała tak długiej wyprawy z dzieckiem, pozycja w foteliku mało wygodna.. ale ja to ja. ![]() Kajool potrzebuje kciuków więc zaciskam. Natka nie gratulowałam działeczki- ![]() Jaciee ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2527 |
Zadomowienie
|
Widzę, że poruszyłyście temat ubierania. U nas to już jest dramat. Na wyjście ubieram małej jesienny kombinezon. Podczas ubierania zazwyczaj jest płacz, ale jak coś zaśpiewam, powygłupiam się to jeszcze jakoś idzie. Gorzej z samym spacerem. Kropka spina się i płacze w wózku. Obstawiam, że jej za ciasno, bo i bez kombinezonu na długość nie ma już dużo miejsca, a jak ją ubiorę to zwyczajnie ciasno jej tam chyba jest, nie ma takiej swobody ruchu. Nie chcę zamieniać teraz na spacerówkę. W gondoli cieplej....
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2528 |
Wtajemniczenie
|
Weź w kieszeń i przywieź, strasznie daleko nie masz
![]() ![]()
![]() |
#2529 |
BAN stały
|
![]() Iza ma skok ![]() Piwnooka witaj ![]() Śliczna jest Helenka ![]() Szymuś jaki słodziusny ![]() Brunetko biedna Alunia ![]() Jak sie ma? Shirko ależ klocuś z Krzysia ![]() Co do teges meges-to u mnie ojoj,tylko,żeby T. był w domu. A jak wraca,to niemal padam na pysk,no chyba,ze sie postara mnie rozbudzic ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2530 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ---------- Cytat:
![]() ![]() daje Izuchna w kość? ![]()
![]() |
#2531 |
Zadomowienie
|
Iustyna, o kurczę, to faktycznie nie najgorzej z tą odległością- możemy się spotkać w połowie drogi.
![]() ![]() Scio, to faktycznie fajnie to zorganizowały, trzeba zapożyczyć taki sposób i zorganizować ankietę na wiosnę. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2532 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Która zgadnie do której dzisiaj spała? No, która ? ![]() Do ........... 10.48 ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Właśnie kurier przyniósł ten słynny przyrząd gimnastyczny ![]() ![]()
![]() |
#2533 | ||
Zakorzenienie
|
My już u dziadka, Domek drzemie
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() [QUOTE=iustyna1;30158789 Ej dwóch młodych budowlańców kończy coś przy elewacji i zaglądają mi w okna. No trafia mnie. Czuję się jak w domu wielkiego brata... ![]() Odwykłam na wsi od ludzi ![]() Spodobałaś im się mamuśka ![]() Cytat:
![]() ![]() My w niedziele mamy pierwszą rocznicę ślubu ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2534 |
Zadomowienie
|
Witam z nad kubka kawy.
Moja córcia zapoczątkowała wczoraj wieczorem strajk pod hasłem: "Nie będę spać". Nawet nie wiem ile razy się budziła po kąpieli. O dziwno nie była marudna, gdy podchodziłam do wózka to się śmiała, więc pewnie po prostu nie chciało jej się spać i tyle. Na dobre zasnęła o 00.20...Ale nie narzekam, bo pospałyśmy do 7.30, nakarmiłam i pospałyśmy jeszcze do 10.30, aż wstyd się przyznać... Natka gratuluję kupna działki ![]() Piwnooka ale śliczna masz córcię i jakie długie włoski ma ![]() ![]() Babonik i jak się Nadinka czuje? Goi się rana? Chciałam też zapytać o ten makijaż permanentny, chętnie bym się zdecydowała. Robiłaś kreskę i kontur ust? Jeśli mogę zapytać-ile zapłaciłaś za kreskę? Aania współczuję śmierci w rodzinie ![]() Tyle pamiętam... A zapomniałabym, dawno tutaj mojego Słoneczka nie było ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2535 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ---------- Cytat:
![]() Czyli będziemy się prawdopodobnie zmagać z budową ![]() Malwinka słodziutka ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2536 |
Zadomowienie
|
Brumek- ale masz wyrozumiałego syna
![]() ![]() Patik- wracaj do zdrówka,obyście się do niedzieli wykurowały!!! ---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ---------- DaKaro- Nadinka nie pamięta w ogóle że się coś stało.W niedziele wyciągniemy szwy,bo na chrzciny przyjżdża do nas ciocia pielęgniarka.Zobaczymy wtedy jak to bedzie wyglądać. A makijaż to moje kreski http://www.facebook.com/photo.php?fb...type=1&theater zdjęcia straszne,ale to Pani sobie robiła telefonem ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2537 |
Zadomowienie
|
Helo
![]() My po usg bioderek wszystko jest ok ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jacieee my juz nie mamy kontroli za pół roku ![]() ![]() ![]() ![]() Natka fajna działeczka nie za duża nie za mała ![]() ![]() Iustynko chyba dziś pierwszy raz wyniose Krystka do sypialni po kąpieli Dziubek Szymek wie że wszystkie urządzenia muszą mieć aktualny przegląd ![]() Piwnooka córeczka śliczna ![]() ![]() Madziulka przystojniak z Szymka ![]() Aania współczuje straszna tragedia , dziewczyna w moim wieku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2538 |
BAN stały
|
Shirko oj daje,daje mi.
No ale przejdzie Jej.Ten skok najdłuższy ze wszystkich ![]() Paticzku kuruj sie ![]() Dobrze,ze mama wzięła czesc obowiazków na siebie ![]() Chce mi się serków czekoladowych a nie ma mi kto kupić ![]() ![]() Chce 4!!! Edytowane przez nerola Czas edycji: 2011-10-26 o 13:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#2539 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Brunetko biedna Alunia ![]() Patik Wam zdrówka zycze ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ---------- Natka DaKaro my na wiosne chcemy sie rozbudowywać ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2540 |
Zakorzenienie
|
wy tu piszecie ze wam dzieci tak ladnie spia... moja moze by i spala gdyby meza budzik nie dzwonil. ona zaraz sie wtedy wybudza i sniadania woła. zaraz po niej (a czasem w tym samym czasie) budzi sie artur i tez wola mleka! tyle ze jemu to trzeba zrobic kubek, do tego ma swoje typy ("dzis z miodem", "chce z kakałem"
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2541 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() My starania o kolejne dziecko zaczniemy za około rok, muszę odczekać to minimum po cc. Bardzo chce mieć jeszcze jedno dziecko a jakby się udało jeszcze dwoje to nie miałabym nic przeciwko ![]() ![]() brumek, jacieeeee, Natka_, marzena_S, nerola, DaKaro, Vaniliova11, dziękuję za komplementy w imieniu Helenki ![]() My jesteśmy w trakcie budowy domu ( a raczej przebudowa z rozbudową) i będziemy mieć ponad 300m powierzchni ( razem z piwnicą i garażem); będzie co sprzątać ![]() U mnie teraz Mała się bawi na macie, obiad się gotuje, placek z jabłkami stygnie (chyba jedyne ciasto jakie mogę jeść przy skazie a do tego takie proste ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2542 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Vaniliowa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2543 |
Zadomowienie
|
Brumek, my dzisiaj też prawie do 11 spałyśmy- nie chciałam pisać, bo aż wstyd.
![]() Vaniliova, gratulujemy zdrowych bioderek. ![]() DaKaro, Malwinka ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2544 | |
Zadomowienie
|
Natka Vaniliova Marzena
![]() Cytat:
![]() Hmm myślałam, że grubsze te kreski robią. Strupki zejdą i będzie ok ![]() Marzena to ładnie dzisiaj pospałyśmy, Tymek Brumka też ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2545 |
Zakorzenienie
|
Baboniku nie martw sie! Tak ma być, to działa na zasadzie tatażu, a tatuaż też schodzi strupami czarnymi jak się goi!
A my już po szczepieniu. Mały miał dwa wkłucia, a nie zapłakał ani razu! Chyba nie czuł wkłucia. Za to jaki koncert dał przy ubieraniu kombinezonu- aż pielęgniarki wyszły z pokoju. No tak się pieron nienawidzi ubierać, a rękawki to już tragedia. Także wyszliśmy zapłakani ( znaczy mały) z przychodni, a kto by pomyślał, że to przez głupi kombinezon a nie szczepienie :co jest: W domu pomarudził i zasnął właśnie. A i spotkałam Beatkę z Julcią i tżtem pod przychodnią ![]() A IGi waży 9300, ale pani pediatra powiedziała, że przy takiej długości mógłby spokojnie ważyć i kilogram więcej. Tak że wszystko gra i buczy ![]() Aaaaaa no i witaj piwnooka! :hej: Twoja córcia - bombowa jest! Przypuszczam, że Ty lub Twój tż macie ciemne włosy albo karnację, bo mała jest czarnulka! A i imię też pomysłowe, no i piękne - W końcu Helena Trojańska była ponoć najpiękniejszą kobietą swoich czasów.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Edytowane przez Marina1 Czas edycji: 2011-10-26 o 13:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#2546 |
Rozeznanie
|
Dobry
![]() u nas masakra. Zuzka cały czas na stani podgorączkowym, ale lkarz kazał zbijać dopiro przy goraczce. Nos ma cały zawalony, co chwila odciagamy, no i płacz przy tym.. W ogóle Zuzak ni pozwala sie dotykac, a juz absolutnie nie do głowy i twarzy ![]() ![]() ![]() czy Wasze dzieci też sie tak okrutnie pocą przy jedzeniu? moja sie poci nawet jak zdrowa. |
![]() ![]() |
![]() |
#2547 |
Zakorzenienie
|
piwnooka - daj przepis na ciasto!!! szukam jakiegos łatwego i sprawdzonego jabłecznika...
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2548 |
Zadomowienie
|
Cześć!
Czytam, czytam i dogonić Was nie moge ![]() Póki coś tam pamiętam, to odpiszę... Sex - ja ochotę mam, aż miło, ale cosik mnie w środku ciśnie podczas, więc poszłam do gina. Mój nic nie znalazł, więc poszłam na nfz do mojej pierwszej ginki - nie mam nic oprócz powiększonego trzonu macicy, co może oznaczać ciążę ![]() ![]() @ - jeszcze nie dostałam, karmię UU. Nocka dziecka - Zosia od około 2 tyg życia śpi u siebie w łóżeczku w osobnym pokoju przy naszej sypialni - nie mamy drzwi pomiędzy tymi pokojami więc słyszę wszystko. Po kąpieli (około 19) mamy karmienie w sypialni na leżąco, zazwyczaj tak sobie zasypia, około 23 dokarmiam bardziej ze względu na piersi niż jej potrzeby i przenosimy ja do łóżeczka. Tak do rana sobie śpi, około 6 pobódka i znów na leżąco karmienie i śpimy ile wlezie, czasem do 8 czasem do 10 ![]() ![]() Brumek, trafiłaś pewnie na osobę chorą psychicznie... Nawet nie wiecie ile ludu z zaburzeniami w głowie chodzi między nami, aż strach pomyśleć. W pracy opinie psychiatryczne są moją ulubioną lekturą ![]() ![]() ![]() W pt mamy szczepienie, już się boję Meszares mnie właśnie przeraża to ubieranie, rozbieranie, pocenie... A na wizytę do lekarza to tez logistycznie dzień wcześniej planuję, wszystko szykuję, a potem padam z nóg po takiej akcji, a Ty z 2 jeszcze... Mamy z 2 dzieci - podziwiam. Baboniku, ja coraz bardziej zadowolona jestem, ze w domu nie robimy tych chrzcin, bo też pewnie juz bym na szmacie jeździła... Mam nadzieję, że goście docenią... Juz mi mama podgadywała, że ona pomoże w domu.... Pogoniłam ją. Potem babcia powiedziała, że mama by makaronu na rosół nagotowała i byłoby dobrze ![]() ![]() Kobiece badania - pilnujcie, pilnujcie - moja koleżanka rówieśniczka od 2 lat nie ma 1 piersi przez guza. Trzyma się dziewczyna dzielnie - jak mi powiedziała co sie stało to ja plakałam a ona pocieszła, tearz kontrole, leki, chemie a za kilka lat może dziecko. Przyznała, że żałuje że tak długo z dzieckiem zwlekali. Mam nadzieję, że jeszcze będą mieli. Edytowane przez wodaqua Czas edycji: 2011-10-26 o 14:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#2549 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2550 |
Zadomowienie
|
No właśnie, miałam cc.... Ale mam nadzieję, że to tylko włanie efekt zrastania się tych wszystkich powłok po cięciu... Pewnie gdzieś za tydzień na usg się zapiszę...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:15.