|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy temat do nowego wątku !
|
|||
| . Chwyty, obroty i pierwsze zęby – letnie maluszki robią postępy! |
|
5 | 8,93% |
| Pierwsze miesiące szybko zleciały, a dzieci jeszcze nam wypiękniały. |
|
0 | 0% |
| Drodzy państwo, oto wątek najpiękniejszych na świecie dzieciątek! |
|
6 | 10,71% |
| Pierwsze ząbki i w głos śmiechy - cudnie rosną Nam pociechy. |
|
16 | 28,57% |
| Nasi chłopcy i dziewczęta, już czekają kiedy święta. |
|
1 | 1,79% |
| Pierwsze ząbki dzieci mają i już zupki zajadają. |
|
3 | 5,36% |
| Już tak dobrze się wszystkie znamy, ze swoje dzieci wesoło swatamy! |
|
1 | 1,79% |
| To już pierwsze ząbki i zabawy, a my dalej się wspieramy. |
|
0 | 0% |
| Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. |
|
24 | 42,86% |
| Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2581 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !
Cytat:
---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ---------- Cytat:
Tak mi się przypomniało, pamiętacie jak tu narzekałam, że moja też nie chce z piersi jeść, że płacze, rzuca się i że w związku z tym kończę karmienie po chrzcinach? Otóż jak mnie wsparłyście w decyzji to się wyluzowałam, przestałam się męczyć co te 2-3 godziny i ściągam do dziś laktatorem 3 razy dziennie i daje z butelki. Reszta MM. Ale jest jeszcze coś. Myślałam, że to moja wina, że ona nie chce jeść z cycka, że źle ją trzymam, albo coś, tymczasem moja królewna nie lubi leżeć na rękach!! Na pionowo bardzo lubi, na leżąco NIE. Myślałam, że coś źle robię, do czasu, aż moja mama powiedziała, że ona tego nie lubi, bo u niej na rękach też płacze. Musi mieć nastrój, to chwilkę wytrzyma. Trafił mi się egzemplarz... Jak jedzonko to leżenie na płasko na łóżku, na macie, w wózku...
|
||
|
|
|
#2582 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !
Cytat:
![]() Cytat:
za ładne spanie!Cytat:
![]() Cytat:
dla dzielnego Igorka!Cytat:
niezły egzemplarz... są razem jeszcze?Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
a po co mu już czopek dawałaś? Działo się coś? Niekoniecznie jutro, mogą być i dziś - choć oczywiście trzymam kciuki żeby nie było. Do 3 dni mogą sie utrzymywać.
|
|
|
#2583 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2584 |
|
Zakorzenienie
|
Aaniu tak są razem, ale tam jest takie specyficzne środowisko, mieszkają na malutkiej wsi, gdzie rozwód jest nie do wyobrażenia, ona się podporządkowała temu chłopakowi ( już mężowi ) i nie ma za wiele do powiedzenia...;/
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#2585 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2586 |
|
Zadomowienie
|
w zasadzie mam ostatnio zaległości z wizażem , może mi się wydaje ale Zanka się coś nie pojawia??
co z nią?? dlaczego sie tak rzadko odzywa??
|
|
|
|
#2587 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Mnie mile zaskoczył mój sprzedawca, bo zapłaciłam w piątek, on wysłał wczoraj a dziś już jest. A płaciłam za zwykłą paczkę nie priorytet, a ona sam z siebie wysłał priorytetem ![]() A przyrząd zrobił już furorę W tej wersji do leżenia na pleckach. Tymek z godzinę leżał i cały aż się wił z radości do tych mrugających światełek A odnośnie drugiej części, to mnie to wcale nie dziwi. Wiadomo że ilość snu w ciągu doby nie jest nieograniczona i jeśli prześpi cały dzień, to musi się kiedy indziej wyszaleć ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale nie wyobrażam sobie jak to jest nosić taki ciężar JESZCZE sobie nie wyobrażam ![]() Cytat:
|
|
#2588 |
|
Zakorzenienie
|
Zakopuję się coraz głębiej w ten dół do którego wpadłam, a to nie pomoże w szybkim wyzdrowieniu.
![]() Dzięki za słowa pocieszenia Babonik, Crazy i o kimś zapomniałam (przepraszam). Jak na złość, Sara dzisiaj ma gorszy dzień również, a że na spacerze nie byłyśmy to marudzi od południa i nic nie śpi. Widać że zmęczona,a nie może usnąc, a jak uśnie po godzinie lulania to na 5 minut i za chwilę ryk. Wiecie że chrzestna Sary zobaczy ją dopiero pierwszy raz w niedzielę na chrzcie? nieźle, co? ![]() To była jedyna sensowna osoba z mojej rodziny, o bycie chrzestną poprosiłam ją przez tel, potem chcieliśmy oficjalnie do niej pojechać, ale ciągle coś wymyślała, że nie wie czy będzie w domu i takie tam. A raz mi nie pasowało, to powiedziała: "spoko, damy radę, wiem że wy chcecie tak wszystko ładnie pięknie z zaproszeniem.." Odebrałam to ak, jakby nie chciała nas ugościć, czy co? A tak na co dzień to bardzo fajna osoba.Tylko rzadko się widujemy ogólnie... I wstyd się przyznać, ale ona ma rocznego synka, którego ja również nie widziałam. |
|
|
|
#2589 | ||||
|
Zadomowienie
|
achaaa wreszcie mamusia ma czas dla siebie (tfu tfu na psa urok)
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() dzięki Aneczko ![]() Cytat:
![]() no dobra dajcie link na te magiczną zabawkę Brumku?
Edytowane przez Shira_83 Czas edycji: 2011-10-26 o 19:44 |
||||
|
|
|
#2590 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Albo ja jestem jakaś głupia, albo ślepa
Edytowane przez brunetka2000 Czas edycji: 2011-10-26 o 19:50 |
|
|
|
|
#2591 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja nie umiałam karmić na leżąco.
|
|
|
|
|
#2592 |
|
Zadomowienie
|
Krystianek i jego bioderka dziękują za oklaski
Marina Madziulka Sweetangel dla Waszych dzielnych dzieciaczków ![]() Piwnooka ja bym musiała byłej Tża podziękowac że go rzuciła i jeszcze jedno - jesteśmy równolatki ![]() iustynko no normalnie rozbudowujemy bliźniaka Wodaqua mnie niedawno sie sniło że znowu byłam w ciąży ![]() Przykre że Twoja koleżanke spotkała choroba u mnie wykryto guzek w piersi miesiac przed ślubem na szczęście niegroźny ale co mnie to nerwów kosztowało Dziubek Natka Meszsares Zaneta Zanka co ze spotkaniem Ślązaczek ?????? |
|
|
|
#2593 | |||
|
Zakorzenienie
|
dziękujemy, dziś już ogólnie lepiej - katarek mały, pokasływania prawie wcale - więc ku lepszemu idzie
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() no Jula śpi - to ja lęce bo muszę pracę mgr nadgonic na jutrzejsze seminarium bo mnie promotorka ze skóry chyba obedrze - bo od czerwca nie ruszyłam ani jednego zdania - jak skończyłam pisać na zaliczenie w czerwcu tak do dziś nic - zero jakiegokolwiek postępu - no ale może będzie wyrozumała dla mnie bo jutro pierwszy raz się z nią zobaczę
|
|
|
#2594 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja jestem za i to bardzo ale ostatnio jak próbowałam coś sklecić to cieżko było z miejscem. Zanetce gdziekolwiek pewnie będzie za daleko , Zanka też mówiła , że cięzko a ja no cóż ja mogę zaryzykowac nastrój mojego syna, bo to od niego zależy ile bym posiedziała z Wami ewentualnie
|
|
|
|
|
#2595 |
|
Wtajemniczenie
|
witam
przyznaję się bez bicia, że Was dzisiaj nie podczytywałam, jakos nie było czasu, zresztą wiecie jak to jest, zreszta chyba nawet nie zauważyłyście, ale buszowałam troszkę po necie iweczorkiem, tak sobie pozwoliłam, bo dziewczynki juz śpią, i się zstanawiałam nad kremami, znalazłam stronkę www.zrobsobiekrem.pl i tam mozna kupić produkty i zrobic sobie samemu krem, bez chemi , parabenów ogólnie naturalne produkty, trwałość mają chyba miesiąc, któraś wie coś na ten temat?? i jeszcze jedno, już kiedys chciałam sobie kupić mydło laurowe z Alep chyba z Maroka jest, ponoć jest bardzo dobre i mam pytanie tez, czy któraś urzywa tego mydła?? z góry dziękuję za odpowiedz jak się umyję to postaram się Was troszkę nadrobić |
|
|
|
#2596 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
dziękuję Wam ![]() I dziękuję każdej za wyrażone zdanie.. pojadę jutro na ten pogrzeb. Myślę że dam rade z małym, bo reszta rodzinki jedzie drugim samochodem bo się nie zmieścimy do jednego. Miałam tylko problem bo jutro mam zajęcia na uczelni, na szczęście udało mi się to jakoś załatwić.
|
|
|
#2597 |
|
Zadomowienie
|
tak lasencje pomykam na pacyfik i potem do wyrka jeśli książę pozwoli hehe a właśnie ostatnio w przychodni piguła wypisywał jakiś wywiad o małego wypytywała i rubryka jak pani pieszczotliwie mówi na syna a ja w głowie tylko "żbik, żbik żbik"
głupio było mi powiedzieć i tak gały wybałuszam pani taka konsternacja i mówi wpisze Krzysiudobranoc
|
#2598 |
|
Zakorzenienie
|
ale mamy "dziwną podgladaczkę" :
isiaok -zero wypowiedzi a zarejestrowana w 2009 r Ktoś Ty???
|
|
|
|
#2599 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Babonik, dopiero teraz odczytałam posta z wczoraj: Cytat:
ale JA nie wytrzymam choćby tygodnia a Ty mi o miesiącu piszesz.... a co do teściowej - to moja teraz jest "do rany przyłóż" - a z pomocą na chrzciny to sama się zadeklarowała że chce wnuczce na chrzciny upiec kilka ciast - i obie babcie piekły po równo - moja mama 3 ciasta i teściowa 3 ciasta żeby nie było dyskryminacja babć
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-10-26 o 21:44 |
||
|
|
|
#2600 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2601 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
czyli ponad 5 lat tylko i wyłącznie czytałam i nic nie pisałam
|
|
|
#2602 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2603 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2604 |
|
Wtajemniczenie
|
bo ja taka cicho-ciemna byłam
![]() ale dzielnie nadrabiam zaległe czasy
|
|
#2605 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mają super hydrolaty, olejki, glinki, itp ingrediencje niezbędne dla każdej zapalonej wizażanki-zakręconej kosmetycznie
|
|
|
#2606 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A magiczna zabawka to ta: http://allegro.pl/playskool-przyrzad...884102194.html Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2607 |
|
Zakorzenienie
|
o praca mgr nadrobiona co nieco, teraz lecę pozmywać gary bo cały zlew mnie zaprasza, a potem dotankuje mleczkiem Julę, przetransportuje na przedpokój w wózku bo muszę sobie pracę wydrukować na jutro dla promotorki a moja drukarka warczy okropniście, potem Jula do łóżeczka, ja do wyrka i czekać na tż-ta bo mam chciece na ten-teges, a rano wstać o 4,45 bo uczelnia - i o 6.00 mam busa... taki mam plan na dziś - zobaczymy czy Julka będzie współpracować - narazie nawet dała mamusi w spokoju popisać na komputerze półtorej godzinki magisterki z 2 przerwami na podanie smoka którego i tak po 5 minutach wypluła i drzemała dalej.
|
|
#2608 |
|
Zakorzenienie
|
Lena ma gorączkę
|
#2609 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2610 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
uwielbiam takie kudłatki bo mój Jaś też taki kudłaty ![]() a co do kąpieli też nabrałam ochoty wiec Dziś się wykąpaliśmy razem ależ cudownie było a co do wapnia to ja ogniaczam nabiał i nie biore suplementów ale chyba będe musiała pomysleć Cytat:
Cytat:
Cytat:
a lekarka ![]() Cytat:
Zankadługo już malutka gorączkuję? dawałaś jej cos? Uff nadrobiłam ![]() u nas dziś cudny dzień Dżony był niezwykle pogodny non stop miał ochotę na zabawę, obdarowywał mnie uśmiechami byliśmy nad stawami i pokazałam mu kaczuszki(zaispirowała mnie Scio) uwieńczeniem dnia była wspólna kąpiel ![]() a teraz chyba już czas zmykać lulu
Edytowane przez telik Czas edycji: 2011-10-26 o 22:34 |
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:47.

I nie mam pojęcia, którą mam kupić 

Jak jedzonko to leżenie na płasko na łóżku, na macie, w wózku...

za ładne spanie!
w sobote zrobiłam sobie makijaż permanentny powiek i wszystko mi złazi ze strupkami
niezły egzemplarz... są razem jeszcze?

. Nawet pisałam do sprzedającego i odpisał, że wysłał opek'iem 21 października. Coś mi tu śmierdzi
Mnie mile zaskoczył mój sprzedawca, bo zapłaciłam w piątek, on wysłał wczoraj a dziś już jest. A płaciłam za zwykłą paczkę nie priorytet, a ona sam z siebie wysłał priorytetem 
Jak mi to powiedziała, to tylko głupio się zaśmiałam, bo gum używamy, ale wiadomo jak to jest... Żebyśnie widziały mine mojego męża - bezcenne