|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2011 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Przyszłe młode mamusie do 23 roku życia część VI :)
Mam lekki kaszel - dostałam syrop z prawoślazu żeby na oskrzela nie przeszło, poza tym czuję się bez zarzutów
Kurcze...strasznie bym chciała żebym nagle się obudziła na porodówce...w ciąży z Miłkiem czas jakoś mi się nie dłużył (tylko przy końcu) a teraz najchętniej już teraz kupiłabym wyprawkę i leciała na porodówkę A Oliwka się nie spieszy jak widać
|
|
|
|
#2012 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jestem zmęczona, a to dopiero rano! ja dopiero będę myła hah zastanawiałam się nad kaczucha, ale Tżowi się nie podobał 39? wow kiedy rodzisz? hehe jedyne co zauważyłam u siebie, to problemy z żołądkiem i jelitami. denerwuje mnie ten brak objawów Cytat:
Edytowane przez agnesuk Czas edycji: 2011-10-27 o 11:24 |
||
|
|
|
#2013 |
|
Zakorzenienie
|
agnes a chcesz
za to pytanie? a ty kiedy? do ciebie tez juz wszyscy pisza i wydzwaniaja: kiedy? czy juz? bla bla bla... ![]() wczoraj to myslalam, ze sie posikam ze smiechu: dzwoni mama, pogadalysmy, ona na koniec, ze zaraz babcia bedzie dzwonic. Dzwoni babcia, pogadalam, odkladam sluchawke, dzwoni tata: bo mama dzwonila i powiedziala, ze u mnie cos tam to chcial wiedziec, odkladam sluchawke, dzwoni mamy brat... dodam, ze nie bylo jeszcze poludnia
|
|
|
|
#2014 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mnie też ciągle każdy męczy pytaniami : rodzisz już? dlaczego nie rodzisz? urodziłaś? ile jeszcze mamy czekać? moja mama to już w ogóle panikę robi idzie oszaleć
|
|
#2015 |
|
Zakorzenienie
|
hahaha, moja tez
stwierdzila ze przyjezdza 06.11 i pewnie jak jeszcze nie urodze to przy kazdym skurczyku-straszaku bedzie panika, ze juz i jedzmy do szpitala![]() ---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ---------- matko, ide cos robic, bo jak to mozna tak caly dzien siedziec snilo mi sie, ze chodzilam po schodach w jakims wiezowcu, zeby urodzic
|
|
|
|
#2016 |
|
Wtajemniczenie
|
no ja jak na razie nic innego nie robię tylko siedzę z lapkiem na kolanach
a mi się śniło,że miałam robioną cesarkę, bo nie byłam w stanie urodzić naturalnie
|
#2017 |
|
Zakorzenienie
|
agnes my musimy sie wyluzowac, bo nam na glowe pada widze
dobra ide sobie, juz teraz naprawde
|
|
|
|
#2018 |
|
Wtajemniczenie
|
zdecydowanie się z Tobą zgadzam
tylko jakoś nie potrafię się wyluzować i nie myśleć o porodzie. nie spodziewałam się,że ta końcówka aż tak mnie zmęczy... ja idę umyć głowę
|
#2019 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Ciebie też to niedługo czeka, już bliżej niż dalej. A do szkoły wracam na następne zajęcia tzn. za 2 tygodnie.Cytat:
No i to dobre dla maluszka jest. Butelka na noc to moje zbawienie, a położna chce dążyć do tego żeby z niej całkowicie zrezygnować ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Muffinka, agnesuk - miałam tak samo z tymi pytaniami czy już urodziłam ![]() ---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ---------- Wróciłam niedawno z małym od lekarza. Wszystko w porządku, moje słoneczko utyło już ładnie Teraz jak pośpi chwilę to kładę się spać bo jestem wykończona nocką.. Jutro przyjdzie odwiedzić mnie położna, mam sobie przygotować pytania jakie mam jej do zadania.. kurcze zupełnie nie mam pomysłu o co ją spytać, wszystko praktycznie już wiem.
|
|||||
|
|
|
#2021 |
|
Zakorzenienie
|
aguu a polozna nie trula Ci zebys chodzila do poradni laktacyjnej?
Bo moja mala nie potrafila ssac piersi, mowilam poloznej ze sciagam moje mleko i karmie z butli a ona za kazdym razem jak przyjezdzala to mowila zebym poszla do poradni laktacyjnej. Nie bylam tam ani razu. agnesuk myslalam, ze wejde na watek i przeczytam, ze juz urodzilas. Pati jeszcze troche i zaczniesz sie wysypiac Pamietam jak przez pierwsze dwa mies chodzilam jak zombie bo nikogo do pomocy nie mialam i bylam zdana tylko na siebie a po tym czasie zaczelam przesypiac cale noce
|
|
|
|
#2022 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuję ![]() Cytat:
Magda 21 lat tp.25.01.2012r Cytat:
![]() Cytat:
Mnie się już zaczęły sny o porodzie i w ogóle związane z ciążą |
||||
|
|
|
#2023 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Brawa dla Filipka niech chłopak rośnie duży i zdrowy no właśnie, ile już waży? odpocznij sobie, należy Ci się Cytat:
|
|
#2024 |
|
Zakorzenienie
|
hej
wpadłam na momencik dosłownie. ![]() Z dzidzią dobrze, Pani dr mnie zbadała, wszystko dobrze, posłuchałam serducha zostaje nam czekać do tego usg 3d ![]() a teraz znów uciekam bo dzisiaj trochę latania mam, buziaki miłego popołudnia
|
#2025 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Karo, a to kiedy masz to usg? ![]() Pati, to Ty urodziłaś przed terminem? Dziadek poszedł z wnukiem na spacer więc mam chwilę dla siebie obejrzę nowy odcinek przepis na życie i idę się położyć bo mój kręgosłup już dziś wymięka.
Edytowane przez aguu00 Czas edycji: 2011-10-27 o 14:57 |
|
|
|
|
#2026 |
|
Wtajemniczenie
|
Własnie robię listę zakupów i mam do Was kilka pytan, a jestescie teraz na bieżąco, więc:
Ile majtek poporodowych mniej więcej jest potrzebnych? Ile podkładów na łózko? Ile takich podpasek poporodowych? Oczywiscie mniej więcej. Lepsza gruszka czy aspirator ? Nie znam się, a wolałam zapytać Was , z pierwszej ręki wolałabym wiedzieć
|
|
|
|
#2027 | |
|
Zakorzenienie
|
Karo ciesze sie, ze z dzidziem w porzadku
Cytat:
1) 5 sztuk jednorazowych z Canpol: http://www.ceneo.pl/2342094 2) nie mam zadnego ![]() 3) tych nart mam 3 paczki z Belli: http://www.blizejciebie.pl/podklady_...146_283,1398,1 jak cos to dokupie, ale mam nadzieje po nich przerzucic sie juz na normalne wieksze podpaski 4) kupilam gruszke, chociaz duzo dziewczyn chwali sobie aspiratory |
|
|
|
|
#2028 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
-podklady na lozko- u mnie w szpitalu dawali swoje, zuzylam 2 przez 3 dni pobytu w szpitalu. -podpasek zuzywalam okolo jednej paczki dziennie przez pierwsze dwa dni. Pozniej szlo mniej. -nie mam aspiratora, mam zwykla gruszke i dobrze sie spisuje. Na poczatku nie wiedzialam jak sie zabrac za czyszczenie noska i szlo troche ciezko ale za drugim razem nosek wyczyscilam bardzo szybko |
|
|
|
|
#2029 |
|
Raczkowanie
|
Ojj bardzo różnie. Cały czas mi się chce spać, nie mogę się na niczym skupić, rano mam olbrzymie mdłości i cały czas problemy z zaparciami
![]() Wg. moich obliczeń to koniec 5 tygodnia - ale jutro idę do ginekologa i dowiem się wszystkiego na 100%. ---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ---------- Dziękuję Ojj do poznania płci to jeszcze długa droga, jestem na samym początku ciąży, ale mój mąż bardzo chciałby dziewczynkę - a mi wszystko jedno, byle było zdrowe
|
#2030 |
|
Zakorzenienie
|
Ostrovia to trzymam kciuki za wizyte
to pierwsza? i z usg? |
|
|
|
#2031 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuję za odpowiedzi
![]() Jeszcze jedno, co z wozkiem? Osobna posciel kupujecie? A materacyk do wozka tez? Ja mam wozek uzywany ,wiec nie mam nic z tym rzeczy. A nosidełko? My mamy fotelik do samochodu, ale to chyba nie to samo.. Jest w ogole potrzebne takie cos? Wydaje mi sie, ze z dzieckiem biegac nie bede wszedzie. Ale ja mam pytań ;P Edytowane przez zoskasamoska Czas edycji: 2011-10-27 o 16:11 |
|
|
|
#2032 |
|
Zakorzenienie
|
zoska pytaj ile chcesz
moj wozek oczywiscie jeszcze nie dotarl, wiec nie wiem jak tam w srodku wyglada, ale jak cos to bede na spod kladla kocyki, bo to jednak zima bedzie, a kolderke taka cienka do wozka dostalam, nie wiem czy bym kupowala sama, no i spiworek do wozka tez dostalam, mlody bedzie i tak w kombinezonie wiec nie powinien marznac
|
|
|
|
#2033 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Aguś u mnie akurat skurcze to nie było to słynne stawianie się brzucha, tylko najpierw występowały bóle jak na okres i to takie fest silne, dopiero po jakimś czasie doszło tamto. Cytat:
Już dopisuję ![]() Cytat:
![]() Cytat:
1. 2 opakowania po 9 sztuk z takiego materiału co są szpitalne fartuchy, ale byłam w szpitalu 4dni no i co parę godz zmieniałam je. 2. 2 opakowania, ale jedno skończyłam w domu, wystarczy spokojnie jedno, tam jest jakoś 5szt 3. Ja podpaski poporodowe używam wciąż i teraz mam już chyba 5-te opakowanie tych z belli, gdzie jest 10szt 4. Podobno aspirator jest lepszy, ja go posiadam ale jeszcze nie używałam więc nie mogę ocenić |
||||
|
|
|
#2034 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do majtek to nie miałam w ogóle po porodzie przez noc nie mogłam się ruszyć więc leżałam bez majtek w sumie nie wiem jakbym miała je założyć z cewnikiem następnego dnia nosiłam już normalne ( ale to nie wiem jak to jest po porodzie sn) podkłady też dostałam w szpitalu i zużyłam 2 ( co do tego to myślę że w szpitalu je mają i nie musisz kupować ) ja miałam 1 paczkę podpasek i mi starczyło na 4 dni ale możesz wziąć dwie na wszelki wypadek. Wiesz w jakim szpitalu będziesz rodzić? Jak tak to idź przy okazji albo zadzwoń i się dowiedz co musisz mieć dla siebie i dziecka bo to najlepiej żeby nie brać bóg wie ile. Pati aha
|
|
#2035 |
|
Wtajemniczenie
|
A taka folia przeciwdeszczowa na fotelik i gondole jest potrzebna? Od razu mówie, że do lekarza mam jakies 5 min drogi, autobusem z dzieckiem nie bede jezdzic, nigdzie z nim biegac nie bede , no tyle co do mamy, to kawalek jest, wiec nie wiem, moze na gondole jednak sie przypada, ale na fotelik juz nie.
|
|
|
|
#2036 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poscieli do wozka nie kupowalam bo poduszki sie malutkiemu dziecku do wozka nie wklada (moze sie udusic), mam w wozku jedynie polarowe przescieradlo na materacyku a jak mala zabrudzi przescieradla to naciagam na materacyk pieluche flanelowa- w sumie na jedno wychodzi. No i przykrywam mala kocem, nie mam zadnego spiwora do gondoli bo nie potrzebuje. Spiworek mam jedynie do spacerowki. A o nosidlo jakie Ci chodzi? Bo ja mam nosidlo- fotelik czyli zwykly fotelik samochodowy dla malutkich dzieci z raczka i daszkiem materialowym- uzyte tylko zeby zabrac mala ze szpitala i pozniej jeszcze dwa razy, wszedzie zabieram mala w wozku. Folia p. deszczowa powinna byc w zestawie z wozkiem.
http://www.suwaczki.com/tickers/dxomtv73c3divcga.png https://www.suwaczki.com/tickers/2nn3pc0z5zbajn3t.png Edytowane przez martynka89 Czas edycji: 2011-10-27 o 16:52 |
|
|
|
|
#2037 |
|
Raczkowanie
|
Hey
![]() Pati- ja również poproszę o dopisanie Karolina 21 lat tp. 3.032012 |
|
|
|
#2038 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Edytowane przez Patiisia Czas edycji: 2011-10-27 o 17:06 |
|
|
|
|
#2039 |
|
Wtajemniczenie
|
Wózek dostalismy od brata TŻta, nie było w nim żadnego matercyka, dlatego sie zastanawiam. Tak samo nie było foli.
Co do fotelika, to mam taki typowy do samochodu, ale to chyba jak wyjdziemy ze szpitala to w tym można dziecko nieść, nie bede kupowała specjalnych nosidełek, bo to i tak zima będzie , a jak zacznie sie ładnie robic to bedzie za duze na nosidełko ![]() Mam wybranego sprzedawce na allegro i u niego chce kupic wiekszosc to co potrzeba, ale kuszą rózne takie pierdołki, niby tanie, a po podliczeniu kupa kasy na to wychodzi. Edytowane przez zoskasamoska Czas edycji: 2011-10-27 o 17:20 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:54.

jestem zmęczona, a to dopiero rano!
kiedy rodzisz?

ehhu.