|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł IIcz. wątku "Mamuś Majowo-Czerwcowych 2012" podoba Wam się najbardziej? | |||
| Zimę z brzuszkiem przechodzimy, w maju-czerwcu urodzimy |
|
29 | 54,72% |
| Nasze brzuszki szybko rosną, urodzimy późną wiosną |
|
20 | 37,74% |
| Majowo-czerwcowe mamy, na nasze dzieci jeszcze trochę poczekam |
|
1 | 1,89% |
| Na święta czekamy i po brzuszkach się głaskamy |
|
3 | 5,66% |
| Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2851 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Majowo-Czerwcowe 2012
no u mojego możesz akurat poczekać 10minut aż wyjdzie pacjentka ale tak są poumawiane że przepychanek nie ma w poczekalni bo tak umawia każda
---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ---------- i kasy nie bierze za zaświadczenia
|
#2852 |
|
Zakorzenienie
|
wiecie co - a ja mdłości dostaje właśnie teraz - w 13 tygodniu, co zjem, to od razu chce biec do kibla... jaka to udręka - współczuję wszystkim, teraz wiem o czym pisałyście dziewczyny, najgorsze, że muszę jeść jakieś mini mini porcje bo inaczej od razu mnie odrzuca i nie daje spokoju... cholera, a może to przez te leki? zobaczymy jak będzie dalej
|
|
|
|
#2853 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
faktycznie teraz to juz coraz trudniej o wizyte na czas. nawet u fryzjera trzeba sie czasem niezle wyczekac ![]() ---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ---------- Cytat:
sliwenka na pewno doradzi co tu dalej robic. ona wydaje sie byc ekspertem w tym temacie ja poki co nie wiem co to mdlosci, ale kto wie co mnie jeszcze czeka
|
||
|
|
|
#2854 |
|
Wtajemniczenie
|
cate_ gratuluję. Ja jeszcze nie słyszałam serduszka, ale 3 listopada mam wizytę i może wtedy już będzie biło. Będzie 8tc 4dc.
Ostrovia ja byłam na pierwszej wizycie w 5tc 4dc, i miałam robione usg, na którym było widać zarodek. Drugą wizytę będę miała w 8tc więc chyba częściej są wizyty, niż byłoby u Ciebie. 8ewus8 w którym jesteś tyg że serduszko jeszcze nie biję. Ja mam nadzieję, że w 8tc już usłyszę. La Monica witaj. Betti_84 któż to wie, kiedy przejdą mdłości. Niestety nie ma na to definicji. Moje zaczęły się w 7tc i trwały 3dni, a dziś już jest o niebo lepiej, co jednak nie oznacza, że odeszły bezpowrotnie. liveinhope zapytam swojego gina jak to jest z tymi soczewkami. Póki co, zdarzają mi się takie dni, kiedy muszę się ratować kroplami, takie mam suche oczy. Freya_85 żartujesz z tym aktem ślubu. Nie każda rodząca jest po ślubie. Ogólnie dodam, że wczorajsza noc i poranek to była katastrofa. ok 10 mi przeszło, i do teraz funkcjonuje normalnie
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" Edytowane przez stokroteczka777 Czas edycji: 2011-10-27 o 21:00 |
|
|
|
#2855 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2856 |
|
Zakorzenienie
|
hej
ja mam termin na 10 maja wg mojego ginekologa, a jestem w 12 tygodniu równo Tak w ogóle dziewczyny to wprowadzam sobie dietę. Bo niby jem zupełnie normalnie, a strasznie tyję !! Już 3 kg idzie mi do przodu. W takim tempie to ja będę jak amfibia wyglądać ![]() Jakie macie sposoby na nieprzytycie?
Run Girl Run ! Edytowane przez andzya Czas edycji: 2011-10-27 o 21:06 |
|
|
|
#2857 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Twoim problemie |
|
|
|
|
#2858 | |
|
Wtajemniczenie
|
Agatko, przepraszam, jakaś przyślepa jestem
![]() ---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ---------- Cytat:
jaka amfibia będzie ze mnie??
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|
|
|
|
#2859 |
|
Zakorzenienie
|
ja w 14 tygodniu i jestem na minusie 2kg
![]() kapukat mój gin jest taki delikatny że nawet nie wiem kiedy badanie robi a co dopiero usg w przeciwieństwie do jednej lekarki na nfz co byłam to burzyła się do mnie że jak mnie boleć to może
|
#2860 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2861 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2862 |
|
Wtajemniczenie
|
Czesc dziewczyny
![]() Znowu nie moge za Wami nadazyc, w dodatku cos mi net wysiada i pisze z nie swojego kompa. Mam pytanko: jak idziecie z Waszymi TZtami na USG ogladac dzidziola to lekarz Wam robi USG dopochwowe czy przez brzuch? Bo za 2 tyg mam wizyte i chcemy isc razem, tylko troche to niezreczne jak gin mi bedzie wsadzal ta koncowe przy mezu
|
|
|
|
#2863 |
|
Zakorzenienie
|
rinco, zapytaj lekarza przed wizytą w jaki sposób będzie robił USG.
Ja na dopochwowe nie brałam męża.
|
|
#2864 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
właśnie tego mi brakuje - mojego ginaja nie jem, ale ponieważ byłam na diecie więc jak doszło mi więcej węglowodanów to też przytyłam, na początku mnie to przerażało, ale teraz mam to w nosie - przytyję to i schudne
|
|
|
|
|
#2865 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2866 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#2867 |
|
Zakorzenienie
|
sorki dziewuchy, ze sie nie odzywam ale mdli mnie jak cholera!
zeby o tym nie myslec zrobilam placka i salatke co mi zajelo pol dnia wszytko juz bylo ok a teraz ciagle mi do gardla podchodzi cos;/ zgrozo ;/ wy sie martwicie, ze przytylyscie 3 kg eh, ja juz mam 8.5 ,,, juz sie przestalam przejmowac nawet chyba... obojetnosc :Pwitam nowe ![]() co do plaszczyka ja sobie ten kroj kupilam- http://allegro.pl/40-42-vila-dla-aso...867176431.html (tylko nie za ta cene, bo ta na allegro jest pare razy wyzsza niz w sklepie) mysle, ze brzusio sie zmiesci
http://www.suwaczki.com/tickers/n59yx1hp79isyitx.png" Leos http://www.suwaczki.com/tickers/ckaiebkmv17sjqus.png Fosolka Edytowane przez agatka661 Czas edycji: 2011-10-27 o 22:11 |
|
|
|
#2868 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To najwyżej zabiorę męża następnym razem
|
|
|
|
|
#2869 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Timii a w którym tygodniu jesteś?? ---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ---------- Cytat:
10.06 Edytowane przez lijuana Czas edycji: 2011-10-27 o 22:17 |
||
|
|
|
#2870 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny, ja dzisiaj byłam u lekarza na sprawdzeniu przezierności karkowej. Dzidziuś zdrowy, mierzy już prawie 6cm. Niestety skrzyżował nóżki przez co nie dało się zerknąć czy to chłopczyk czy nie. Lekarz kazał mi jeszcze zrobić PAPPa, koszt 175zl
![]() Troszkę byłam rozczarowana bo myślałam, że badanie będzie w 3D i że będę widziała dokładnie maluszka, ale lekarz powiedział, że w tym tygodniu to tak naprawdę bez sensu i dużo nie zobaczę i on nie chce mnie naciągać. Po świętach powrót do sexu i basenu
|
|
|
|
#2871 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurde rzucacie takimi terminami medycznymi .... ;/ ze ?! ja nawet nie wiem czy mialam na usg robione takie rzeczy... trwalo to z 3 min, znalazl dziecko, zmierzylk jakies 2 rzeczy... dlugosc i glowke chyba, puscil z 3 sek serce jak bije i powiedzial ze dziecko wyglada na 12 tydz i w sumie tyle...aha no i jeszcze pokazal gdzie mam krzyz a tak to serio tyle... ;/ takze kurde wy mowicie o rzeczach, ktore sa dla mnie ciemna magia ?! wszystkie macie takie dokladne badania jak kolezanka wyzej? ja tylko mialam takie szybkie ?
http://www.suwaczki.com/tickers/n59yx1hp79isyitx.png" Leos http://www.suwaczki.com/tickers/ckaiebkmv17sjqus.png Fosolka Edytowane przez agatka661 Czas edycji: 2011-10-27 o 22:54 |
|
|
|
|
#2872 |
|
Zadomowienie
|
agatka661, moje badanie właśnie tak wyglądało jak opisałaś. Trwało z 5-8 minut. A to PAPPa to chyba mało który lekarz zleca.
|
|
|
|
#2873 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ale fajnie coraz wiecej nas ![]() Cytat:
to i tak maz bedzie stal przy mojej glowie wiec spoko zreszta .. jedmu to chyba nie dziwne ![]() A ja Was dziewczyny troche oklamalam
|
|
|
#2874 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() GOdzinę to ja bym mogła w przychodni poczekać. Ale nie prywatnie. Za dużo pacjentek zapisują, niestety...
|
|
|
#2875 |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry ;]
dzien przywital mnie bez nudnosci, bolow glowy i tp ![]() maz pojechal na ryby, ja jeszcze lezakuje z kotem ![]() co do wizyt to u nas zawsze sie czeka w kolejce, bo jakies opoznienie albo cos <na kase chorych>niebawem juz sie umawiam na to usg 3d bo podobno trzeba miesiac wczesniej do lekarza do ktorego chce. Tylko najpierw spytam mojego ginekologa w ktorym tyg mam na nie isc juz sie nie moge doczekac, teraz juz bedzie widac duzoo wiecej
http://www.suwaczki.com/tickers/n59yx1hp79isyitx.png" Leos http://www.suwaczki.com/tickers/ckaiebkmv17sjqus.png Fosolka Edytowane przez agatka661 Czas edycji: 2011-10-28 o 08:24 |
|
|
|
#2876 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ten gin przy dowcipie mojego wymięka ;p jak byłam za pierwszym razem, robił usg i spytałam czy wszystko w porządku, powiedział że pierwszy płód tak, drugi.... w sumie też ok. Spytałam, czy mówi poważnie bo mam teściową bliźniaczkę. No i jak to usłyszał wycofał się z żartu
|
|
|
|
|
#2877 | ||
|
La Moderatoiure
|
Dziękuję za miłe powitanie
![]() Cytat:
Ja nic nie tyję, schudłam prawie kilogram, ale widzę, tak od tygodnia, że baaardzo wolno mi idzie waga do góry. Ja się nie "obżeram" nie mam smaków ani zachcianek więc i waga mi pewnie nie szaleje. Cytat:
|
||
|
|
|
#2878 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Ja też na minusie 2 kg, tylko u mnie to 9t3d
![]() Cytat:
Cytat:
I normalnie zrobiła USG dowcipnie ![]() Cytat:
My mamy badanie 14 listopada - koszt 200 zł za USG i nie wiem, czy za wizytę też policzy.Cytat:
![]() Ja już po pseudośniadanku - pół bułki tej dużej i na razie na tym poprzestanę. Nie chcę się witać z muszelką Musiałam wstać wcześniej, bo troszeczkę ogarnę włości zanim wyjedziemy, a poza tym babcia przychodzi i żeby nie gadała, że w domu siedzę, a nic nie robię.Tak więc ja się już ulatniam - będę tańczyć na rurze od odkurzacza i kiju od mopa ![]() Trzymajcie się Dziewczyny i życzę spokojnego weekendu Zajrzę pewnie od czasu do czasu i coś naskrobię
|
|
#2879 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczynki, coś mi się nie zgadza.
Wczoraj pan dr na usg powiedział mi, że to małe stworzenie ma 14,5 mm długości i określił wiek ciąży na 6 tydzień. Jedyne co widziałam na monitorze to taka maleńka pulsująca kropeczka i lekarz powiedział, że stworek jest zbyt maleńki, żeby go teraz oglądać, i zalecił przyjść na ponowne badanie (usg dowcipne) za 2 tygodnie.Z tego, co czytam w Internecie, 14mm to raczej ósmy tydzień. I tu się przyznaję, że trochę się gubię w tym liczeniu tygodni, jedni liczą od ostatniej miesiączki (moja była wiosną No i od dwóch dni dosłownie chodzę po ścianach: nie dość, że nie śpię połowę nocy (od miesiąca!), to jeszcze, za przeproszeniem, gonię pawia odkąd tylko wstanę z łóżka. AJedyna dobra wiadomość jest taka, że po 9:00 zaczyna się to powoli uspokajać. Ale do niczego się w tym tygodniu nie nadaję, nie mam siły odkręcić świeżo kupionego słoika , ledwo wypełzam po zakupy.
|
|
|
|
#2880 | ||
|
Zakorzenienie
|
stokroteczka777 z soczewkami to jest tak, że w ciąży mamy sklonność do suchego oka. Jeśli musisz się ratować kroplami to może przemyśl na te kilka miesięcy okulary, a soczewki sporadycznie. Jakich soczewek używasz? Może trzeba zmienić na mniej wysychające.
Przy porodzie zalecają okulary, bo gdyby cokolwiek się działo niedobrego /utrata przytomności/ to w większości soczewek nie wolno spać/mieć zamkniętych długo oczu, a lekarz nie wtedy ma czasu na takie pier... jak zdjęcie soczewek pacjentce Cytat:
Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:40.

sliwenka na pewno doradzi co tu dalej robic. ona wydaje sie byc ekspertem w tym temacie
ja poki co nie wiem co to mdlosci, ale kto wie co mnie jeszcze czeka

,,, juz sie przestalam przejmowac nawet chyba... obojetnosc :P