|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2041 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Przyszłe młode mamusie do 23 roku życia część VI :)
![]() Pati: widzę, że wróciłam na listę ale dalej do mamuś starających się:p tp. o3.05.2012
|
|
|
|
#2042 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2043 |
|
Zadomowienie
|
Zosiu, no niestety dziecko nie jest tanie.. ale po porodzie jest łatwiej bo nie trzeba na raz wydawać bóg wie ile.
Folia się przydaje zwłaszcza zimą bo jakby ciągle śnieg padał a trzeba wyjść to żeby nie przemókł.
|
#2044 |
|
Raczkowanie
|
muffinka90- No własnie widzę, ten sam rocznik. U mnie w szkole w klasie były 3. Moja mama mi powiedziała że jak się rodziłam to była moda na to imię. To strasznie oryginalna ta moja mamuśka hehe.
Nie mam czasu za bardzo wchodzić i pisać W domu brak neta (chwilowo) a w pracy jakoś ostatnio duży ruch. Dziś mój maluszek pierwszy raz mnie tak kopnął że aż się złożyłam w pół.
|
|
|
|
#2045 |
|
Zakorzenienie
|
zajunia to teraz bedzie tylko gorzej
![]() tez tak sie zastanawialam, czy to nie moda jakas byla ja mialam byc Zuzia na szczescie nie jestem...a tu ja, Karo, Karla, zabcia i ty... nie pominelam nikogo?
|
|
|
|
#2046 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2047 |
|
Wtajemniczenie
|
Co tu tak cicho?
Boże mały mnie wykończy. co godzinę jak nie mniej woła o jedzenie.. a mi głowa pęka niesamowicie dziś, ech nie wiem co się dzieje. |
|
|
|
#2048 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem, ze jest ciezko, ale niestety nic nie poradzisz. A dajesz malemu smoczek? Bo moze nie tyle jest glodny co chce zaspokoic odruch ssania? |
|
|
|
|
#2049 |
|
Zakorzenienie
|
myślałam, że jak zawitam to muffinka i agnesuk będą już rozpakowane, a tu nic..
miałam koszmarne dwa dni.. z przeprowadzki nic nie wyszło, znaleźliśmy świetne ogłoszenie, ale oczywiście okazało się przy oglądaniu, że cena była o połowę wyższa.. mieliśmy z tż'tem straszliwy kryzys.. dwie noce praktycznie przepłakałam. Dzisiaj wchodzimy w 17 tydzień. Ale mi przez ten tydzień brzuch się powiększył.. jestem w szoku.. nic nie było widać jeszcze tydzień temu, a teraz.. Na uczelni oczywiście już zaczęły się głupie komentarze za plecami i ukradkowe spojrzenia, ale jakoś szczególnie się tym nie przejmuję. Mam zamiar dotrwać do sesji, zdać wszystkie egzaminy i pokazać im, że w ciąży też można, a co ![]() i od 3 dni mam straszliwą, wręcz chorobliwą chcicę na maślankę ! Edytowane przez ZacpanaRapem Czas edycji: 2011-10-27 o 21:13 |
|
|
|
#2050 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Można spytać co się działo? |
||
|
|
|
#2051 |
|
Zadomowienie
|
Pati może zmień smoczka ? może kształt mu nie pasuje.
och ten wynalazek jest genialny daje mi dodatkową godzinę snu
|
#2052 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeśli ze mną i maluchem wszystko będzie ok to chciałabym zdać sesję zimową, letnią i jeszcze się obronić (pogadam z dziekanem - może pozwoli mi trochę wcześniej np. pod koniec maja) nie wiem tylko czy wytrzymam psychicznie te wszystkie spojrzenia i ciągłe szepty za plecami... ![]() ---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ---------- Patiisia dziękuję, że mnie wpisałaś na pierwszą stronę Jutro po wizycie u gina podam Ci termin porodu wg. moich obliczeń będzie to 26/27 czerwiec 2012 a licząc od dnia OM to 22.06.2012.
15.10.2011 - podcięcie końcówek (-4cm) ![]() 10.10.2011 - intensywna pielęgnacja włosów (oleje, drożdże, pokrzywa) ![]() 24.09.2011 - młoda mężatka Edytowane przez Ostrovia Czas edycji: 2011-10-27 o 22:28 |
|
|
|
|
#2053 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a gadaniem czy spojrzeniami się nie przejmuj tacy są ludzie nic się nie da na to poradzić a nie ma się co przejmować
|
|
#2054 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Właśnie luknęłam że urodziłaś synka w dniu mojego ślubu - GRATULUJĘ i zarazem strasznie Ci zazdroszczę, że masz malutkiego już przy sobie i ogólnie wszystkim, rozpakowanym mamusiom...
15.10.2011 - podcięcie końcówek (-4cm) ![]() 10.10.2011 - intensywna pielęgnacja włosów (oleje, drożdże, pokrzywa) ![]() 24.09.2011 - młoda mężatka Edytowane przez Ostrovia Czas edycji: 2011-10-27 o 23:19 |
|
|
|
|
#2055 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Ok, dopiszę jak dasz znać
|
||
|
|
|
#2056 |
|
Zakorzenienie
|
A co ty Pati nie spisz? Swoja droga to synio charakterek juz pokazuje
![]() ---------- Dopisano o 00:37 ---------- Poprzedni post napisano o 00:32 ---------- ZacpanaRapem ale juz wszystko ok miedzy wami? pokaz brzucha i gratulacje z okazji nowego tygodnia![]() a my jeszcze two in one jak widzisz i cos mi sie widzi, ze u mnie to jeszcze potrwa... Ostrovia nie przejmuj sie gadaniem, tez sie spodziewalam glupich komentarzy itd, jak konczyla sie sesja letnia, to po mnie nie bylo jeszcze widac (chociaz to juz 23tc byl) i jeszcze sporo osob nie wiedzialo o malym, ale teraz po wakacjach jak juz ledwo sie tocze to nie da sie ukryc wszyscy sa dla mnie mili, zadnych glupich uwag nie slysze, kazdy chce pomoc jakbym potrzebowala notatek itd, czy jak przyjde pozaliczac to chetni na malego spojrzec w miedzyczasie, naprawde jestem zaskoczona na plus![]() a ja sie przewalam na lozku od 22:00, wszystko mnie wkur..., nie moge sie ulozyc, brzuch przeszkadza, a jak mi wygodnie to malemu nie i sie wierci strasznie, skurcze sie przyplataly jakies... nie da sie spac, zrobilam sobie herbate i siedze, moze mnie zmuli troche... Edytowane przez muffinka90 Czas edycji: 2011-10-28 o 00:40 |
|
|
|
#2057 |
|
Zakorzenienie
|
Pati to jezeli chcesz pospac, wpakuj malemu smoka do buzi i poloz sie razem z nim, tak, zeby czul ze jestes obok. Bo jemu chyba nie tyle chodzi o jedzenie co o zaspokojenie odruchu ssania i Twoja obecnosc. Dziwne, zeby co godzine byl glodny
|
|
|
|
#2058 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Maz dzisiaj byl w domu wiec bylismy zalatwic pare spraw .. i .. troche Was oklamalam juz w poniedzialek 31go bede miala usg
|
|
|
#2059 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ciągle płacze, niby chce jeść, a ja już nie wiem O CO mu chodzi. Masakra. Normalnie mam dość.
|
|
|
|
|
#2060 |
|
Zakorzenienie
|
Pati
zabcia tez mam w pon wizyte ale juz chyba bez usg... nastepnym razem jak zobacze moje dziecie to juz chyba na zywo bedzie
|
|
|
|
#2061 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale Ty swoja dzidzie juz zaniedlugo bedziesz na zywo widziec
|
|
|
#2063 |
|
Zadomowienie
|
Patisiu Filipek jest maleńki, dopiero uczy się życia - teraz dla niego jesteś najważniejsza Ty
Jeśli chce ssać pierś co godzinę to mu ją podaj, takie maleństwa wypijają malutko i muszą się nauczyć 'najadania ' piersią. Nie wiem, może masz mało pokarmu, może z tych nerwów jest go mniej? Kiedy odwiedzi Cię położna zapytaj ją Mi położna w szpitalu mówiła, że karmienie piersią + butelką to dobre rozwiązanie dla dziecka, które ma 3-4 miesiące bo wcześniej zaburza się u niego odruch ssania piersi Smoczek nie podpasuje każdemu dziecku, często te na piersi nie chcą ich ssać ale jeśli Ci zależy to faktycznie są różne kształty Ja gdyby Miłek nie chciał smoka pewnie bym się cieszyła bo z tym później wiele zachodu (próchnica, krzywy zgryz, problemy z odstawieniem) ![]() Musisz być cierpliwa ![]() Kurcze, nie wiem czy takie zostawianie płaczącego noworodka to dore rozwiązanie...może połóż się obok niego, przytul, weź na ręce wtedy poczuje się bezpiecznie ![]() Zośka folię do wózka taką uniwersalną można dokupić a wydaje mi się, że na 'zimowe' dziecko warto - czy śnieg, czy deszcz. Ja nawet jak był silny wiatr kiedy byliśmy nad morzem jak Miłek miał 5,5 miesiąca to też zakładaliśmy i mu nie wiało. Ten naciągany śpiworek czy osłonka (mam na myśli to zakładane na gondole i takie na spacerówkę tez jest) to też dobre rozwiązanie na chłodniejsze dni ![]() Co do tych wszystkich podkładów, majtek i podpasek to najlepiej skontaktować się ze szpitalem bo u mnie wszystko było na miejscu a w domu pewnie tych gigantycznych podpasek nie wykorzystasz ![]() Zaaaabcia dokładnie, w czerwcu będziemy się ścigać
|
|
|
|
#2064 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nim sie obejrzysz i Ty bedziesz miala obok siebie ps. Gratuluje jak sie czujesz jako młoda mężatka Pati, tez miałam krzyk nie wiadomo o co, co doprowadza do szalu ale po tygodniu sie to unormowało Agnes
Edytowane przez aguu00 Czas edycji: 2011-10-28 o 10:13 |
|
|
|
|
#2065 |
|
Zakorzenienie
|
Hejo.
Ja dzisiaj też na chwilę bo zaraz na uczelnie się zbieram. Usg 3d mamy 14 listopada Przeczytałam, ale pewnie nadrobię jak będę mieć trochę więcej czasu
|
#2066 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2067 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Hej Wam
Cytat:
za wizytę Cytat:
na zaparcia brałam xenne Cytat:
z Tżem już lepiej? wszystko wyjaśnione? pokaż zdjęcie! ![]() Cytat:
Cytat:
do poniedziałku już blisko Cytat:
taaaaaaak? jestem, jestem Cytat:
|
|
#2068 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Agnes no już miałam nadzieje że Cię nie będzie ![]() ja lecę po smażony ser.. ajć ostatni tak za mną chodzi, że nie wiem. A korzystam dopóki ładną pogodę mamy.
|
|
#2069 |
|
Zadomowienie
|
Proszę mi tu nie mówić o jedzeniu...zapomniałam zabrać jabłka do pracy i teraz pokutuję a wyjść mi się nie chcę
|
|
|
|
#2070 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
no zdjęcie zrobię tylko aparat mi się musi podładować ![]() ciekawe, która z was będzie pierwsza ![]() no u mnie niby też każdy chce pomagać-dostarczać notatki, jakieś zagadnienia, ale i tak wiem, że jesteś nieźle obgadana za plecami.. ![]() ser smażony, mniam Edytowane przez ZacpanaRapem Czas edycji: 2011-10-28 o 12:52 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:48.

W domu brak neta (chwilowo) a w pracy jakoś ostatnio duży ruch. Dziś mój maluszek pierwszy raz mnie tak kopnął że aż się złożyłam w pół.
na szczescie nie jestem...
nie pominelam nikogo?

Jutro po wizycie u gina podam Ci termin porodu
i gratulacje z okazji nowego tygodnia