|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Tytul kolejnego wątku | |||
Raczkujemy i wstajemy, wszsytko w domu popsujemy II-IV 2011 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
9 | 23,68% |
Kilka ząbków już mamy, teraz pierwsze kroki stawiamy III-IV 2011 |
0 | 0% |
Pół roczku już za nam,i coraz mniej czasu mamy III-IV 2011 |
0 | 0% |
Dzieci nasze już raczkują, a mamusie ciągle plotkują III-IV 2011 |
0 | 0% |
Dzieci wiosną się rodziły.. pierwszą gwiazdkę obchodzimy III-IV 2011 |
1 | 2,63% |
Lato, jesień już za nami, pierwsza choinka z maluchami III-IV 2011 |
2 | 5,26% |
Coraz mniej czasu na wizaz mamy, ale chętnie tu zaglądamy III-IV 2011 |
0 | 0% |
"Mama" mówić zaczynają, dzieci łezka w oku się kręci III-IV 2011 |
0 | 0% |
I do taty i do mamy sami już się przemieszczamy - III-IV 2011 |
1 | 2,63% |
Zęby szczerzą, wszędzie właźą, co potrafią nam pokażą III-IV 2011 |
22 | 57,89% |
Kilka ząbków już mamy, więc raczkować zaczynamy III-IV 2011 |
0 | 0% |
Na czworaka świat zwiedzamy, pierwszego Mikołaja wyglądamy III-IV 2011 |
3 | 7,89% |
Głosujący: 38. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4171 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci nasze już siadają i zupeczki zajadają, III-IV.2011
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4172 | |||||
Zadomowienie
|
dzień dobry
u nas ciąg dalszy nieprzespanych nocy. niech to choróbsko już mija bo się wykończymy ![]() ![]() co do chodzika u nas nie będzie a dlaczego to już dziewczyny pisały. czekam aż sam zacznie chodzić. mój mąż jak był mały to zasuwał w chodziku. do momentu gdy się przewrócił i złamał sobie żebro ![]() ja wolę nie ryzykować Cytat:
Mateuszowi daję syropy i witaminy. Pulneo, Mucosovan, Fenistil, juvitC, dicoflor osłonowo 300 ![]() Cytat:
3mam kciuki żeby wszystko pięknie się udało ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a jak brzuch?? Cytat:
![]() dziewczyny dziękujemy za życzenia zdrówka ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4173 |
Zadomowienie
|
Ogólnie razem z robocizną wyszło 2300,00
![]() Dzisiaj mąż ma imieniny i do pracy zabrał ciasto. Od kilku dni zastanawiałm się co upiec i padło na nowość. Trochę się denerwuję, bo nie powinnam robić nie sprawdzonego przepisu na jakąś okazję, bo co będzie jak się w pracy okaże, że ciasto jest nie jadalne... A wybór padł na ciasto Guinnessowe, czekoladowe. Wyglądało ładnie, mam nadzieję, że będzie równie dobre. |
![]() ![]() |
![]() |
#4174 | ||||
Wtajemniczenie
|
heloł
u nas noc masakryczna Olek poszedł spać o 21:30 do 23 budził się ze 4 razy, potem o 1 na smoka, potem od 2 do 2:40 wstawalam dawałam smoka i jak zdążyłam usiąść na łóżku to znowu płacz, potem o 4 postanowił, że się wyspał, przewinęłam dałam wody, lulałam na rękach i nic, zasnął dopiero o 5:30 i o 7 juz znowu jęczał, nie wiem co mu było no i mieli cały czas jęzorkiem, jakby mu zęby szły i przeszkadzały ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() brzuch lepiej dzis, dziękuje ale wczoraj musialo cos mi zaszkodzić ![]() ale mam dziś lenia, miałam dziś poodkurzać i kurze pościerać, musze umyc glowę iść do sklepu po ziemniaki i nic mi się nie ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4175 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
jezuuuu, ja też muszę włosy umyć, a tak mi się nie chce ![]() chyba sobie dobieranego zrobię a jutro włosy umyję ![]() zmykam do dziecka mojego bo pospał 40min po śniadaniu i teraz się dobiera do suszarki i prania miłego dnia ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4176 |
Zakorzenienie
|
Ja wczoraj na spotkaniu z koleżankami z pracy zatęskniłam za pracą
![]() Na prawdę, pierwszy raz pomyślałam, tak serio, że można by wrócić w najbliższym czasie, ale potem zeszłam na ziemie i chyba przyszła jesień jest najrozsądniejszym terminem. U nas nocka była by super, gdyby o 2 w nocy nie obudziła małej mokra pielucha, pierwszy raz przesikła mi pieluchę, tak, że cały pajac był mokry, musiałam przebrać i się rozbudziła, więc mleko itp jak ja nie cierpię tych Pampers Premium Care ![]()
#4177 |
Rozeznanie
|
Hej Lejdis
![]() U nas nocki są standardowe z jedną pobudką w nocy, a później spanie do 7-8 ![]() ![]() ![]() Współczuję nocek nieprzespanych, trzymajcie się na pewno będzie lepiej W albumie zdjęcie Anastazji jak stoi w łóżeczku ![]()
![]() |
#4178 |
Wtajemniczenie
|
hej, dołaczam do niewyspanych
![]() nie bede opisywac naszej nocki bo po prostu brak słów ;/;/;/ ide wywiesic pranie....słonko dzis sliczne. przynajmniej moze spacer bedzie fajny agagaga wiesz co nie wyobrazam sobie isć do pracy po takich nockach ![]() ale kurcze tż też nie śpi a iść musi i co zrobić....jakoś funkcjonuje. mało tego jak mała wstaje a on idzie na 10 to ją bierze do salonu a ja śpię jeszcze troszkę, raczej drzymę. kurcze a on z nią siedzi ![]() chyba jestem za wygodna. jutro mu dam pospać ja dłużej..... |
![]() ![]() |
![]() |
#4179 |
Rozeznanie
|
Kurcze coś mi się zdjęcie nie chce wkleić do albumu
![]() ![]()
![]() |
#4180 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moje dziecko pierwszy raz od obnizenia lozeczka na samo dno wstalo w lozeczku:P wczesniej mogla chwycic sie gornej barierki a teraz tylko szczebelkow u nas nocka ok, ale jak zimno w domu to masakra, tu nie ma zadnego ogrzewania. Lena spala od 20.40 do 4, ale o 3 tz stwierdzil, ze Lenie zimno(body+ciepla pidzama+2 kocyki) i wzial ja do nas na spiocha lobuz jeden... rano wstalysmy o 8.20 tzn Lena wstala o tej porze a ja o 8.40 a przez 20 minut wstawala podciagajac sie o mnei bo lezalam na boku i normalnie mnie ramie boli:P DODALAM FOTKE JAK CALUJE SZYBE:p tzn nei ja tylko Lena:P i jedno wiecej Dzis u nas zimno, Lena musiala ubrac b luze i kamizelke ![]() moje dziecko wstaje podciagajac sie o mnie i trzyma sie tlyko jedna reka za moja kszulke, juz z 3 razy ja zlapalam walnie porzadnie za niedlugo... i jeszcze nauczyla sie wstawac chwytajac za skore... masakra jak mnie szczypnie.. Lena spi od 11.20
Puedes ser nada para el mundo pero para alquien puedes ser el mundo entero ![]() Edytowane przez tajka88 Czas edycji: 2011-10-28 o 12:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4181 |
Rozeznanie
|
Hej!
Witam Was znów po kilkudniowej przerwie, ale zawalona robotą byłam. Dziś już mam wolne i zamierzam nic nie robić ![]() Współczuję wszystkim ciężkiej nocy i dołączam do Was niestety. Lenka wczoraj spała mi tylko raz w ciągu dnia, bo po południu była u mnie jej chrzestna z synkiem, więc bawiła się na całego. Ok 19 zaczęła się do mnie tulić i normalnie na stojąco niemal spać, więc szybko wykąpaliśmy ją i myślałam, że na ,śpiąco wypije kaszę z butelki, ale ta nie dała się oszukać i się wybudziła przy butli. Karmiłam więc jak co dzień łyżeczką tylko, że rzadszą kaszą. Potem gwiazda na chwilkę energii dostała, ale o 20 już padła. Miałam nadzieję, że po tak intensywnym dniu pośpi spokojnie, ale nie - budziła się, niespokojnie spała, popłakiwała, więc do pracy niewyspana pomaszerowałam. Całe szczęście że kilka dni wolnego mamy... Gratuluję Wam nowych umiejętności i zębów, życzę spokojnych nocy i zdrówka chorym!! ![]()
Szymek ![]() Lenka ![]() Edytowane przez szymelka Czas edycji: 2011-10-28 o 12:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#4182 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4183 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() ![]() śliczny, duży chłopak ![]() wszystkiego dobrego z okazji 7 miesięcy Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a prysznic rzeczywiście się podobał, zdjęcia mam jakieś, ale mąż by chyba wolał żebym nie wstawiała ![]() Cytat:
Cytat:
![]() no i że nie ma już skazy ![]() Cytat:
![]() póki co tyle, reszta jak ktoś znów Dawidka przejmie ![]() Edytowane przez kasiuni_a Czas edycji: 2011-10-28 o 15:21 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4184 |
Zadomowienie
|
witam kochane
![]() ![]() u nas nocka super. Mała wstała na jedzenie tylko raz, standardowo o 4 ![]() A udało mi się za pierwszym razem złapać mocz do woreczka. wynik na cito i niby wszystko ok ale matwią mnie pojedyńcze leukocyty w polu widzenia i coś tam jeszcze. Kurcze, żeby nie miała żadnej infekcji moje drogie wiem, że pytałam juz o to ale czy możecie mi przypomnieć jak się przechodzi na to mleko nr2. Zamierzam robić tak np. 4 łyżeczki 1 i jedna 2 (tak przez jeden dzień) nastepnego 3/1 i 2/2 i z każdym dniem zwięszać liczbę 2 ...a może to podawanie ma trwać dłużej niż jeden dzień?
![]() |
#4185 | |
Wtajemniczenie
|
tajka cóż to za zmiany avatarków???
Cytat:
![]() ja miałam sporo mleka nr1 więc np 3 dni dawałam 5/1 1/2 potem ze 2 dni 4/1 i 2/2 itd, ale jak masz mało mleka nr1 to myśle, że po 1 dniu starczy |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4186 |
Zakorzenienie
|
eh nie moge sie zdecydowac. chcialam dac foto Lenyy, ale pozniej latwiej bedzie mnie rozpoznac(chociaz juz nie jest trudno:P) ale juz chyba pozostane przy swinkach
![]()
#4187 |
Rozeznanie
|
Dziękuję
![]() Wzruszyłam się normalnie ![]() Fajny awatarek ![]() A tak wogóle to co z adą? czyżby też do pracy wróciła?? nie jestem na bieżąco z Wami, choć staram się podczytywać czasem...
#4188 |
Zadomowienie
|
ego_ego trochę mam ale nie jest tego dużo...zacznę wprowadzać od jutra
![]()
![]() |
#4189 | |||
Raczkowanie
|
hej
![]() ale tu dzis cicho, ja dzisiaj cały dzien latałam, uzbierało sie pare spraw do załatwienia itd. m.in. byłam pozałatwiac parę spraw w pracy i stweirdzam ze tęskni mi sie baardzo za kontaktem z ludzmi, spotkałam paru znajomych , poplotkowałam i od razu lepiej sie czuję, fajna odskocznia od codziennosci, ale mimo wszystko nie chce mi sie wracc do pracy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja od tego sprzedawcy zawsze wywołuję, na prawde super jakosc za małe pieniądze, Cytat:
![]() ja nie lubie w Pampers Premium Care tych siateczek, tzn. w 2 przynajmniej były, bo ostatnie takie mialam i juz nie kupiłam wiecej
![]() |
#4190 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A wrocilam wlasnie z Sainsbury's i na wszystkie zabawki jest -50% . Na stronie jest informacja,ze tylko na niektore, ale w moim sklepie byla na wszystkie zabawki i nawet na plakatach byla informacja,ze na wszystkie. Ogladalam taki pchacz z kubusiem puchatkiem i jest przeceniony z 35 funtow na 17 http://www.sainsburys.co.uk/sol/shop...nav=4294903984 Takiego pchacza jak Ty chcesz nie bylo. Za to ja kupilam pare innych zabaweczek m.in. taka piramidke drewniana, na ktora wklada sie kóleczka (ktoras z Was wklejala linka do ikei). I musze powiedziec,ze Lilly bardzo sie spodobal! Az z kólka do siedzenia "wyszla" zeby sie tym pobawic i wrzeszczy do tych kolek strasznie. Wyciaga i wklada spowrotem. Nie sadzilam,ze jest juz na tyle dorosła, zeby tak mądrze bawic się tą piramidką.Pol godziny tak sie bawilysmy! A jak te kółka jej smakują ! Edytowane przez kasienkakg Czas edycji: 2011-10-28 o 20:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4191 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4192 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() raczej bym nie zobaczyła jego miny, bo pewnie stałabym przygnieciona do ściany, tak mamy ciasno pod prysznicem ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
a to zamówione jest z datą i imieniem? ehh zapomniałam, że Wy w piatek chrzcicie, czyli już dziś ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mały znów się męczy i nie może zasnąć, a ja tylko czekam żeby wskoczyć pod prysznic i też się klaść, bo nie mam pojęcia ile dziś w nocy postanowi szaleć. A jutro jadę autobusem do innego miasta załatwić pewną sprawę i zostawiam małego z babcią na ok. 8 godzin ![]() Dobranoc kobitki, obyśmy się wszystkie dzisiejszej nocy wyspały ![]() Edytowane przez kasiuni_a Czas edycji: 2011-10-29 o 07:40 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4193 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a o małego się nie martw, babcia na pewno da radę i będzie dobrze ![]() moja też ostatnio kombinuje ze spaniem. Coś jej się poprzestawiało chyba, bo nawet w dzień wczoraj i dziś tylko 1 raz spała. To chyba za wcześnie na jedno spanie?? Wolałabym aby jeszcze miała 2 drzemki... A jak śpią Wasze dzieci w dzień?? Śpijcie smacznie i bez pobudek ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4194 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
http://mojewypieki.blox.pl/2011/10/C...uinnessem.html W ogóle ten blog bardzo mi się podoba. Na pewno będę z niego korzystała. Mąż przywiózł z pracy połowę ciasta i zjadłam wieczorem spory kawałek. Pyszne jest. Polecam! Poza tym jest to jedyna forma prawdziwego piwa, jakie spożyłam od początku ciąży. A ja jestem piwolubna i bardzo mi go brakuje ![]() Ja też za nimi nie przepadam. Na dzień są ok. Miękkie, i cienkie. Ale na noc się nie nadają, Mateusz je przesikuje. Mateusz jeszcze nie staje, ale szczypanie ma opanowane do prefekcji. Dzisiaj rano ćwiczył na mamie. Młody obudził się ok. 7:00, jak zawsze, i przewinęłam go. Ale jakoś tak ciemno i sennie było, więc wróciliśmy do łóżka. Ja trochę przysypiałam, a młody gadał do zabawek, do sufitu i do mnie. A że nie specjalnie reagowała, to szczypał mnie co chwilę w rękę. Jakoś taka byłam senna, że nie zmieniłam pozycji i co chwilę budziłam się z krzykiem "Ałłłł...". Na co Mateusz podskakiwał przestraszony, ale po chwili się rozkosznie uśmiechał. Ok . 7:50 poddałam się i wstaliśmy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4195 | |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry, u nas kolejna noc taka że szkoda nawet pisać
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4196 | ||||||||
Zadomowienie
|
dzień dobry
nareszcie noc w miarę normalna. Mati przebudził się tylko ok. 4, dałam smoka i pospał do 6. o 6 wzięłam bąbla do łóżka na cycusia i prawie do 7 spałam ![]() wczoraj pojechaliśmy z Mateuszem jeszcze raz do lekarza. tym razem prywatnie bo kaszlał coraz bardziej. no i osłuchowo czysto, nic nie słychać więc na płucach i oskrzelach jest ok ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mateusz też szczypie, a najbardziej lubi wyrywać tacie włosy z rąk i klaty ![]() Cytat:
Cytat:
![]() u nas po dwa dni było. 2 dni dawałam 4łyżeczki 1 i 1 łyżeczkę 2, kolejne dwa dni 3łyż. 1 i 2łyż 2 i tak po dwa dni. ale to dlatego że mieliśmy całą puszkę pierwszego mleka i chciałam wszystko zużyć. z reguły po jednym dniu trwa przechodzenie Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4197 | ||
Rozeznanie
|
super
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4198 |
Wtajemniczenie
|
hej dziewczyny
na starcie współczuje nocki każdej niewyspanej mamusi. ja dołączam dziś do tych którym dziecko spadło z łóżka ![]() wzięłam małą na karmienie w nocy i leżała z brzegu a ja zasnęłam ![]() obudziło mnie łubudubu ![]() ja czesto zasypiam przy karmieniu nocnym, w koncu wiedziałam że do tego doprowadze. głupia jestem ![]() ide robic jakieś ciacho i sałatkę. mamy dziś gości. teraz co tydz nas ktoś odwiedza. za tydz robimy dużą parapetówę dla rodziny. na samą myśl mi się nie chce za to zabierać ;/ Harrods też robię dziś ciacho z tego bloga ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4199 |
Zadomowienie
|
Castia - oj przestan! Nie jestes glupia! Kazda z nas na pewno zaliczyla juz wpadkę z braku dostatecznej uwagi nad dzieckiem! Moja ostatnio zaryła w podłoge jak wylazła z kółka do siedzenia. Sekunda nieuwagi, a siedzialam tuz przy niej, spojrzalam w tv.... Pierwszy raz sama siegnela do zabawki tak daleko oddalonej...
U mnie od rana dzien marudersa. Mam wrazenie,ze to zeby. Dalam jej syrop p/bolowy. Ponad 2h temu powinna zasnac, zawsze juz spala. Syrop juz ją uspokaja i zasypia mi na rekach A ja na wizazu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4200 |
Wtajemniczenie
|
kasienkakg wiesz tż mnie uprzedzał, bo już kilka razy zasnęłam przy karmieniu i kazał zawsze Malwinkę dawać w środek.
no ale myślałam że nie zasnę i odłożę ją normalnie do łóżeczka ![]() moja śpi własnie już 1h 20 minut ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:20.