|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Najlepszy tytuł nowego wątku to: | |||
| Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy. |
|
32 | 66,67% |
| Dzieci nasze wyskoczyły z brzuchów jak z procy, a my na odchowalnię idziemy na ploty. |
|
1 | 2,08% |
| Brzuszków już nie mamy, nasze dzieci już bujamy. |
|
1 | 2,08% |
| Trudy porodu nareszcie za nami - od kilku tygodni jesteśmy mamami. |
|
10 | 20,83% |
| Wszystkie w komplecie jesteśmy mamami ,więc w odchowalni rozmowy zaczynamy. |
|
6 | 12,50% |
| Ciąża, poród już za nami, grzecznie zmykamy do odchowalni. |
|
0 | 0% |
| Franek rozpoczął, Kamilka peleton zamyka, do odchowalni nasza drużyna zmyka. |
|
3 | 6,25% |
| Franek był pierwszy, Kamilka ostatnia, teraz naszym miejscem będzie odchowalnia. |
|
10 | 20,83% |
| Kolorowe liście z drzew spadają, jesienne mamy na ochowalnię zmykają. |
|
6 | 12,50% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3661 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa
Lenka ma właśnie skaze i karmie jąbebilonem pepti . Ma uczulenie tylko na buzi narazie.... Miała straszna ciemieniuche na barwach ale już zeszła i zostały na buzię krostki i skóra jak tarka ....
|
|
|
|
#3662 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa
Cytat:
No to moze zejdzie za chiwle to dziadostwo po tym krochmalu? no oby. Kurcze z tymi uszkami to u Mikiego jest identycznie, w niektorych miejscach za uszkiem ma taka mega sucha i to sa takie suche krosty na szczescie zadnych ran nie odnotowalam u niego wiec trzymam kciuki zeby i wam i nam sie to nie przypałętałoDobranoc ---------- Dopisano o 23:40 ---------- Poprzedni post napisano o 23:37 ---------- Pestus a Lenka miala taka "tarke" na policzkach czy nie?
|
|
|
#3663 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jednego dnia obie dziurki potem jakoś jedną i wczoraj jedną - dziś czysto Cytat:
sporadycznie na plecach, ale na pewno nie po jedzeniu Cytat:
a musisz budzić? ja nigdy nie budzę Cytat:
Cytat:
ja mam inny tej formy i właśnie wydaje mi się za leżący - osobiście preferuję te bardziej pionowe 1200 niecałe bo jeszcze jakiś rabat dostaliśmy i jest w wersji "elegance" chyli teoretycznie droższej, a z tym rabatem to chyba tyle samo wyszło co w wersji podstawowej. W wersji 2 w 1 bo mógł być też 3 w 1 z fotelikiem samochodowym i ten był chyba 200-300zł droższy nie pamiętam bo fotelik kupiłam okazyjnie za 70zł i potem się nim już nie interesowałam
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
Edytowane przez 81gosia Czas edycji: 2011-10-27 o 23:49 |
|||||
|
|
|
#3664 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niecikawie to wyglada z tego co piszesz. biedny mikus ![]() Dzieki dziewczyny za pomoc. Mi tez ten najbardziej sie podoba. |
|
|
|
|
#3665 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3666 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tak w ogóle to Dzień dobry wszystkim! Zuzia dzisiaj przespała prawie całą noc na brzuszku najpierw tatuś koczował z nią w salonie do 3.20 bo tyle czasu sobie spała po karmieniu piersią o dziwo nawet butelki przez to wczoraj nie dostała. Potem przynieśliśmy ją do łóżeczka, nakarmiłam ale coś usnąć nie mogła, ponosiłam i tatuś położył ją znowu na brzuszku w łóżeczku i tak mój brzdąc do 6 spał na brzuszku---------- Dopisano o 07:40 ---------- Poprzedni post napisano o 07:36 ---------- Cytat:
Mmadziaa a jak Ci się ta kaczucha sprawuje? Ja mam z tej serii leżaczek ale Zuzia coś nie bardzo go na razie lubi, myślę że może jest jeszcze za mała ale za to lubi się huśtać i tatuś stwierdził że trzeba jej kupić huśtawkę. Widziałam taką w smyku, a że mam kupon rabatowy to na to samo wychodzi czy kupię tam czy na all a może nawet taniej czekam na opinię mamuśki
|
||
|
|
|
#3667 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tom pije B. Pepti już tydzień i w sumie poprawa jest - bo zeszło to cholerstwo z czoła, no i trochę mniej na policzkach, może z czasem całkiem się tego pozbędziemy
|
|
#3668 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
witajcie Cytat:
no i policzki
|
|
#3669 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powiedziałam sobie że do świąt mogę ją karmić piersią i się wszystkiego wyrzekać ale w święta nie ma bata chcę zjeść normalnie jak ludź a nie. Najwyżej parę dni na sztucznym pojedzie co by się wszystko nie zdrowe dla Zuzi żarło z mojego organizmu ulotniło taki oto mam plan
|
|
|
|
|
#3670 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wogóle jak dbam o dietę , nie jem tego nabiału , kopa nie jest wodnista , nie robią się ranki w załamaniach ( a mój mały to taki misio jest więc tym bardziej mu się robiło) , nie jem też smażonego i mały nie jest aż tak marudny, jest ok, widać że go brzuszek nie boli, a płacze bo np ma mokro czy mu nie wygodnie z brwi już mu zeszła skórka, z uszu się łuszczy tak w środku, aaa i zrobiła się mega giga ciemieniuszka ![]() spadam do mojego purchatka bo się obudził spał dziś pięknie bo tylko 3 razy wstawałam a teraz strzelił sobie 15 minutową drzemke
|
|
|
#3671 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej maminki i brzuchatko .....
Tak sie przejelam tym czyms na skorze Olivki za az mi sie snilo ze wywalilam caly sudocrem na jej skore..... ![]() Moja Olivka jakos dziwnie je czasami.....ostatnie karmienie przed snem bylo o 22 i zjadla 120,potem o 4 zjadla 85 ( wiec po 5 godzinach ) , o 6 zjadla 50 a teraz o 8 75 ml. I czesto mi zasypia przy butli ....wiem ze jest glodna a ona po prostu zasypia.Nie wiem czy nie przejsc juz na zwykle mleko bo moze to jej nie smakuje..... martunia niezly masz plan swiateczny..... Ja tez mam ten lezaczek z kaczucha i ta hustawke co madzia....Moja ogolne zaczela juz siedziec w lezaczku bo wczesniej jej nie sadzalam bo byla wykrzywiona...Hustawka jej sie podoba oczywiscie to nie jest tak ze jest w niej nie wiadomo ile czasu ale jakies 15 min mam spokoju ......zauwazylam ze jej sie melodyjki podobaja...no ale kazde dziecko inne ......![]() 81gosia cena tego wozka nie taka straszna....choc tutaj takie sa drogie a mnie sie one bardzo podobaja.... ...moze przy nastepnym dzidziusiu sie skusze...
|
#3672 | |
|
KWC
|
Cytat:
Wczoraj Eryk wymachując łapkami rozdrapał mi pieprzyk na dekolcie Ależ to paskudnie wygląda i jak boli Mam nadzieję, że nie będzie z tego czerniaka. ![]() I jeszcze smutna historia - 8 miesięczny synek naszych dalekich znajomych bardzo się męczył wyrzynającymi się zębami. Pediatra przepisał mu jakiś syrop łagodzący. Nie wiem jaki i nie wiem czy na receptę czy nie. Podali mu jedną dawkę. Rano okazało się, że dziecko się nie rusza, nie ma z nim kontaktu - warzywo. Okazało się, że w nocy miało obustronny wylew do mózgu. Najprawdopodobniej przyczyną była silna reakcja alergiczna na syrop. Historia sprzed kilku dni. tak sobie pomyślałam, że zbyt beztrosko podaję różne preparaty mojemu dziecku. Nikogo nie pytałam o zdanie podając mu na przykład Bobotic albo ten Delicol. ...
|
|
|
|
|
#3673 | ||||
|
kosmitka
|
Hej Maminki
W kwestii karmienia piersią - nie darowałby mi mąż, gdybym nie karmiła, ale to mniejsza z nim. Ze strony jego siostry jestem atakowana za karmienie piersią, macie pojęcie - że mleko jałowe, ze nie wiem, ile dziecko zjada, że je głodzę Cytat:
Wczoraj autem zaliczyłam podróż 2 razy i przeżyłam. Ale stresik był. ![]() Cytat:
Brawa dla Stasia .Cytat:
Wiesz, że mam podobnie? Cytat:
U nas też jest mniejsze, ale boję się jeszcze chwalić, więc nic o Franiu nie piszę. Z wózka jestem zadowolona, lekko się prowadzi, jest duży, a Frankowi w nim wygodnie. Minusem jest waga niestety, ale ja go nie wnoszę po schodach. Nad śpiworkiem do wózka też się zastanawiam, ale póki co kupię tylko chyba grubszy kocyk i z głowy. Spray - zmieniacie wózek na inny? A co z inglesiną?
|
|
|
#3674 |
|
KWC
|
Ancia - chodzi nam o spacerówkę, bo z Inglesiny zostaniemy przy samej gondoli. Te wielkie retro koła są śliczne, ale przy jeżdzie po chodniku, który ma 40 lat..
Chcemy Elea Comfort, a jest dosyć droga. Znalazłam ogłoszenie, że ktoś z naszych okolic chce taki sprzedać za połowę ceny (używany ofc.), ale już przepadło, mąż się zaparł z tym kolorem i już. |
|
|
|
#3675 |
|
Wtajemniczenie
|
Spray ... Dramat... Ja bym oszalała, dostałabym do głowy jakby mojemu Stefkowi się coś stało... I masz rację...czasem tak beztrosko coś podajemy...
|
#3676 |
|
kosmitka
|
Spray porażająca historia
.A wózek bardzo oryginalny, te kółka są praktyczne właśnie na 40-letnich chodnikach?
|
|
#3677 |
|
KWC
|
Nie nie, źle wyszło. Chodzi o to, że koła są duże i cieńkie i wyglądają ekstra, ludzie się gapią i zachwycają, ale jazda tym wózkiem to horror jeśli nie jest idealnie równo. Na starych chodnikach są potworne wertepy i wózek mi lata.
|
|
|
|
#3678 |
|
kosmitka
|
Ok, tylko pytałam o ten co chcesz kupić, czy te kółka będą lepsze?
|
|
#3679 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Łał Ja chciałabym dziś do rodziców podjechać, ale nie wiem...nie wiem ![]() No to ja powiem tak jak mówi moja mama (żeby nie zapeszyć) okropny łobuz ten Twój Franciszek. i do teog brzydal
|
|
#3680 |
|
kosmitka
|
Otóż to.
|
|
#3681 |
|
KWC
|
|
|
|
|
#3682 |
|
kosmitka
|
Też mi się podobają takie lekkie spacerówki, ale boję się tych kółek, nigdy nie miałam okazji sprawdzić, jak się prowadzą.
Szwagierka ma podobne kółka to wózek chodzi ciężko - chociaż to bliźniaczy, więc może jest jakaś inna konstrukcja czy technologia. Taka spacerówka chyba lepsza na okresy wiosenno-letnie, bo na zimę ciężko byłoby dzieciątko opatulić, co? Też się rozglądam za spacerówką, póki co stawiam na emmaljungę scooter S.
|
|
#3683 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wogóle wczoraj miałam refleksje że już mam takiego dużego chłopaka, jak to szybko mineło i że naprawdę jestem mama Ancia a tak miałam zapytać Twój Franuś nie chce wogóle smoka ssać ? Pamietasz mój też nie chciał, wkurzyłam się raz przeokropnie bo marudził, smoka nie i nie, cyca do buzi i tylko ciamciać nie pić, to położyłam go w łóżeczko, melodyjkę włączyłam i trzymałam delikatnie smoka w buzi , on rzucał się , płakał, darł się , ale po około 10 minutach jak zassał to do tej pory, szok może trochę metoda nie bardzo, ale nie traktuje mnie i moich sutków jak rzeczy do ciumkania tylko do jedzenia! Po tym jak nauczył się smoka , je mi co 2 godziny , nie wiecie jaka ulga , wogóle mogę go zostawić tacie, babci... tata teraz nie boi się zostać sam z niuniem i mam wolną chwilę na kąpiel, wyjazd szybki do sklepu no super
|
|
|
#3684 |
|
KWC
|
Fajna ta Emmaljunga, ale też do najtańszych nie należy.
|
|
|
|
#3685 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Straszna historia
|
|
#3686 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aż płakać się chce jak się czyta takie rzeczy. A pediatrę bym chyba rozszarpała
|
|
|
|
|
#3687 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Pediatra z którą rozmawiałam uznała, że to zbyt nowe i nieprzebadane, a po za tym ja biorę Centrum Materna i żelazo (na moja niedokrwistość), a to też trafia do małej. Według jej zaleceń powinnam jeszcze brać tran (na wzmocnienie) i wapno (na kości) Jedyne co się odważyłam to Espunisan za radą koleżanki. Ona brała 2 pastylki co 6h. Ja wczoraj na cały dzień wzięłam 2 pastylki i do czasu konsultacji z lekarzem więcej nie wezmę niż 2 dzienni (obiad i kolacja). Ale wydaje mi się, że jest poprawa. Ja nie miałam wczoraj wzdęć i gazów, za to mała się mniej prężyła i puszczała bączki. nie wiem czemu schodzi jej skórka już z całego ciałka - chyba zacznę 2x dziennie smarować oliwką
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
|
||
|
|
|
#3688 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
co do mleka to kupie dzisiaj zwykly aptamil..... Cytat:
zazdroszcze wizyty u fryzjera.... u nas jak nie urok to sraczka.....alej znowu oczko ropieje.....
|
|
#3689 |
|
Zakorzenienie
|
Niesamowite jak te maluchy rosną. Mój mały robi jakieś szaleństwa w łóżeczku. Kładę go pionowo a znajduję poziomo
. I na przewijaku już od dawna strach go zostawić na sekundę bo tymi zabimi chudymi nogami odpycha się od czego się da Poza tym jak wy odpbijacie na siedząco? Jak ja biorę małego na ręce to on chce dalej do cycka i robi mi jakieś cuda, staje na nogach swoich odbija sie haha i ja się boję że mu to szkodzi na kręgosłupik czy coś... ---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ---------- Sama jednak zmieniasz mleko? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:22.

na szczescie zadnych ran nie odnotowalam u niego wiec trzymam kciuki zeby i wam i nam sie to nie przypałętało

Mierzyłam 54 cm.

no i policzki

Mam nadzieję, że nie będzie z tego czerniaka. 
.
aż płakać się chce jak się czyta takie rzeczy. A pediatrę bym chyba rozszarpała