Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa! IX/X - Strona 123 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Najlepszy tytuł nowego wątku to:
Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy. 32 66,67%
Dzieci nasze wyskoczyły z brzuchów jak z procy, a my na odchowalnię idziemy na ploty. 1 2,08%
Brzuszków już nie mamy, nasze dzieci już bujamy. 1 2,08%
Trudy porodu nareszcie za nami - od kilku tygodni jesteśmy mamami. 10 20,83%
Wszystkie w komplecie jesteśmy mamami ,więc w odchowalni rozmowy zaczynamy. 6 12,50%
Ciąża, poród już za nami, grzecznie zmykamy do odchowalni. 0 0%
Franek rozpoczął, Kamilka peleton zamyka, do odchowalni nasza drużyna zmyka. 3 6,25%
Franek był pierwszy, Kamilka ostatnia, teraz naszym miejscem będzie odchowalnia. 10 20,83%
Kolorowe liście z drzew spadają, jesienne mamy na ochowalnię zmykają. 6 12,50%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-27, 23:26   #3661
pestka78
Rozeznanie

Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa

Lenka ma właśnie skaze i karmie jąbebilonem pepti . Ma uczulenie tylko na buzi narazie.... Miała straszna ciemieniuche na barwach ale już zeszła i zostały na buzię krostki i skóra jak tarka ....
pestka78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-27, 23:40   #3662
lullaby_ml
Zakorzenienie

Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa

Cytat:
Napisane przez martunia_199 Pokaż wiadomość
Sama nie wiem, u nas lekarz tylko podejrzewa skazę, kazał dietę eliminacyjną stosować, małej przepisał do dokarmiania bebilon pepti 1 i kąpać w oilatum i nic więcej.

Kąpałam ją 2 albo 3 razy w krochmalu i wysypka jest już inna, jakby miała schodzić ale póki co utrzymuje się tylko nie jest już taka zaczerwieniona.

Co do skazy to chyba co dziecko to inne objawy troszkę. Moja siostra miła skazę i jej wysypało głównie główkę. A Zuzia ma wysypaną buźkę i zaczyna jej się koło uszek robić taka sucha skóra też. Przy skazie jeszcze wyczytałam że w zgięciach łokci i kolan robią się rany a tego póki co nie ma i oby nie było

Kupki u nas były bardzo wodniste, teraz są gęstsze i są często ale "małe" a brzuszek no niestety są z nim problemy, jest często wzdęty

zmykam spać, tatuś czatuje przy małej

dobranoc

No to moze zejdzie za chiwle to dziadostwo po tym krochmalu? no oby. Kurcze z tymi uszkami to u Mikiego jest identycznie, w niektorych miejscach za uszkiem ma taka mega sucha i to sa takie suche krosty na szczescie zadnych ran nie odnotowalam u niego wiec trzymam kciuki zeby i wam i nam sie to nie przypałętało
Dobranoc

---------- Dopisano o 23:40 ---------- Poprzedni post napisano o 23:37 ----------

Pestus a Lenka miala taka "tarke" na policzkach czy nie?
Stary 2011-10-27, 23:48   #3663
81gosia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ellabailasola Pokaż wiadomość
robie tak samo. Mala sie drze w nieboglosy, ale coz zrobic. Trzeba troche pomoc biednemu noskowi. Jak czesto czyscisz? ja raz w ciagu dnia i raz przed noca.
u nas to raczej nie typowy katar, bo czyściłam dopiero 3 razy
jednego dnia obie dziurki potem jakoś jedną i wczoraj jedną - dziś czysto

Cytat:
Napisane przez indygo79 Pokaż wiadomość
ja dzis pytająca - w jakiej pozycji układzacie Maluszki spać? na pleckach, na boczkach?
na boczku, raz na 1 raz na 2 żeby główki nie zdeformować
sporadycznie na plecach, ale na pewno nie po jedzeniu

Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość
Moja siostra wogóle nie widziała małego. A ten jutro 4 tygodnie.... Dodam, że mieszka 15 minut tramwajem od nas. Nawet tego nie komentuje, bo teraz mnie to ani grzeje ani ziębi.
mój teść małą tylko na zdjęciach - jakoś mu się nie pali do wizyty, a to 15 minut samochodem - nie to nie

Cytat:
Napisane przez spa82 Pokaż wiadomość
A jednak musiałam Was nadgonić I jakos tak mi ją trudno obudzic
a musisz budzić? ja nigdy nie budzę

Cytat:
Napisane przez spa82 Pokaż wiadomość
Np. w ciąży jak sie uzalalm nad soba że celulit ż gruba bla bla to chciałam żeby powiedział "dla mnie jestes sliczna czy cos tam cos tam" a ten "myszko przeciez wiem ze po porodzie zrzucisz i znowu bedziesz szczupła jak wczesniej"
mój jak się starał przed ślubem to co chwila słyszałam "moja piękna" teraz to już nie pamiętam kiedy to powiedział ostatni raz tak dawno było

Cytat:
Napisane przez mmadziaa Pokaż wiadomość
kaczka bright starts i ona ma regulowane to lezysko czy jak to nazwac w 2 plaszczyznach.
nie masz wrażenia, że jak się buja to czasem główka jest niżej niż nogi?
ja mam inny tej formy i właśnie wydaje mi się za leżący - osobiście preferuję te bardziej pionowe

Cytat:
Napisane przez MoniaZ82 Pokaż wiadomość
Gosia fajny wozeczek..........pewnie drogi taki...
1200 niecałe bo jeszcze jakiś rabat dostaliśmy i jest w wersji "elegance" chyli teoretycznie droższej, a z tym rabatem to chyba tyle samo wyszło co w wersji podstawowej. W wersji 2 w 1 bo mógł być też 3 w 1 z fotelikiem samochodowym i ten był chyba 200-300zł droższy nie pamiętam bo fotelik kupiłam okazyjnie za 70zł i potem się nim już nie interesowałam
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.

Edytowane przez 81gosia
Czas edycji: 2011-10-27 o 23:49
81gosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-28, 01:08   #3664
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
Cotka mam pytanie-Twoj Filipek mial kiedys cos jakby wysypke, co mu podalas albo co zastosowalas na to? Bo Mikiemu wyszlo na klatce piersiowej, za uszkami i na buzce
lulla te na brzuszku sudocremem.
niecikawie to wyglada z tego co piszesz. biedny mikus

Dzieki dziewczyny za pomoc. Mi tez ten najbardziej sie podoba.

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-28, 04:39   #3665
pestka78
Rozeznanie

Cytat:
pestus a Lenka miala taka "tarke" na policzkach czy nie?
Ma nadal taka tarka właśnie...najpierw były same krostki a teraz taka taka sucha skóra jest.
pestka78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-28, 07:40   #3666
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pestka78 Pokaż wiadomość
Ma nadal taka tarka właśnie...najpierw były same krostki a teraz taka taka sucha skóra jest.
U nas też taka sucha skóra i taka jakby tarka była ale wykąpałam ją wczoraj w jakimś allerco czy jakoś tak (ze szpitala to dostałam) i smaruję buzię jakąś próbką oilatum. A dzisiaj odbieram z apteki oilum i będę w tym kąpała, mam nadzieję że pomoże mojej niuni i nie będzie ją swędziało i wszystko zejdzie i nie wróci!!!!

A tak w ogóle to Dzień dobry wszystkim!

Zuzia dzisiaj przespała prawie całą noc na brzuszku najpierw tatuś koczował z nią w salonie do 3.20 bo tyle czasu sobie spała po karmieniu piersią o dziwo nawet butelki przez to wczoraj nie dostała. Potem przynieśliśmy ją do łóżeczka, nakarmiłam ale coś usnąć nie mogła, ponosiłam i tatuś położył ją znowu na brzuszku w łóżeczku i tak mój brzdąc do 6 spał na brzuszku dobrze jej to zrobiło na brzuszek bo od razu gazy szły i tak nie płakała. Trochę się bałam że coś jej się stanie więc czuwałam i co chwilę sprawdzałam jej ułożenie, ale leżała grzecznie całą noc, nie przekręcała się nawet

---------- Dopisano o 07:40 ---------- Poprzedni post napisano o 07:36 ----------

Cytat:
Napisane przez mmadziaa Pokaż wiadomość
kurde no nie wiem, jest najladniejsza ale mi sie to oparcie wydaje dość w pionie. zobacz moja jest taka

Mmadziaa a jak Ci się ta kaczucha sprawuje? Ja mam z tej serii leżaczek ale Zuzia coś nie bardzo go na razie lubi, myślę że może jest jeszcze za mała ale za to lubi się huśtać i tatuś stwierdził że trzeba jej kupić huśtawkę. Widziałam taką w smyku, a że mam kupon rabatowy to na to samo wychodzi czy kupię tam czy na all a może nawet taniej

czekam na opinię mamuśki

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-28, 08:51   #3667
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
Napisane przez pestka78 Pokaż wiadomość
Lenka ma właśnie skaze i karmie jąbebilonem pepti . Ma uczulenie tylko na buzi narazie.... Miała straszna ciemieniuche na barwach ale już zeszła i zostały na buzię krostki i skóra jak tarka ....
U nas to samo jest - policzki szorstkie strasznie.
Tom pije B. Pepti już tydzień i w sumie poprawa jest - bo zeszło to cholerstwo z czoła, no i trochę mniej na policzkach, może z czasem całkiem się tego pozbędziemy

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-28, 09:00   #3668
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

Cytat:
zgadzam sie ...jeszcze moja sis ma synka i corke...wiec doswiadczona mamusia jest i przydalaby mi sie teraz...
u mnie to samo, siostra ma parkę i doswiadczenie duuże

witajcie

Cytat:
Napisane przez martunia_199 Pokaż wiadomość
Sama nie wiem, u nas lekarz tylko podejrzewa skazę, kazał dietę eliminacyjną stosować, małej przepisał do dokarmiania bebilon pepti 1 i kąpać w oilatum i nic więcej.

Kąpałam ją 2 albo 3 razy w krochmalu i wysypka jest już inna, jakby miała schodzić ale póki co utrzymuje się tylko nie jest już taka zaczerwieniona.

Co do skazy to chyba co dziecko to inne objawy troszkę. Moja siostra miła skazę i jej wysypało głównie główkę. A Zuzia ma wysypaną buźkę i zaczyna jej się koło uszek robić taka sucha skóra też. Przy skazie jeszcze wyczytałam że w zgięciach łokci i kolan robią się rany a tego póki co nie ma i oby nie było

Kupki u nas były bardzo wodniste, teraz są gęstsze i są często ale "małe" a brzuszek no niestety są z nim problemy, jest często wzdęty

zmykam spać, tatuś czatuje przy małej

dobranoc
to niestety jedne z podstawowych miejsc gdzie robi się wysypka przy skazie, taka pękająca skórka na płatkach uszu no i policzki

"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C.

indygo79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-28, 09:17   #3669
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez indygo79 Pokaż wiadomość
u mnie to samo, siostra ma parkę i doswiadczenie duuże

witajcie

to niestety jedne z podstawowych miejsc gdzie robi się wysypka przy skazie, taka pękająca skórka na płatkach uszu no i policzki
Na razie jej nie zaatakowało uszek tylko przy uszku na buzi zrobiła się też sucha skóra. Ja i tak nie jem już białka a mała ma przepisany bebilon pepti do dokarmiania więc tak jakby ta skaza już była na 100% potwierdzona.

Powiedziałam sobie że do świąt mogę ją karmić piersią i się wszystkiego wyrzekać ale w święta nie ma bata chcę zjeść normalnie jak ludź a nie. Najwyżej parę dni na sztucznym pojedzie co by się wszystko nie zdrowe dla Zuzi żarło z mojego organizmu ulotniło taki oto mam plan

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-28, 09:33   #3670
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
Cotka mam pytanie-Twoj Filipek mial kiedys cos jakby wysypke, co mu podalas albo co zastosowalas na to? Bo Mikiemu wyszlo na klatce piersiowej, za uszkami i na buzce
to samo miałam i ja... z tego powodu pediatra odmówiła mi szczepienia, u mnie pod odstawieniu białka, niabiału ustąpiło do dwóch tygodni, nic nie pomagała kąpiel w krochmalu
Wogóle jak dbam o dietę , nie jem tego nabiału , kopa nie jest wodnista , nie robią się ranki w załamaniach ( a mój mały to taki misio jest więc tym bardziej mu się robiło) , nie jem też smażonego i mały nie jest aż tak marudny, jest ok, widać że go brzuszek nie boli, a płacze bo np ma mokro czy mu nie wygodnie
z brwi już mu zeszła skórka, z uszu się łuszczy tak w środku, aaa i zrobiła się mega giga ciemieniuszka fak musze kupić tej olejek i wyczesać to wszsytko

spadam do mojego purchatka bo się obudził spał dziś pięknie bo tylko 3 razy wstawałam oczywiście tylko cyc był rano o 7-30 obudził nas cudnym gaworzeniem i tak z godzine nawijał a teraz strzelił sobie 15 minutową drzemke

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-28, 09:38   #3671
MoniaZ82
Wtajemniczenie

GG do MoniaZ82 Send a message via Skype™ to MoniaZ82

Hej maminki i brzuchatko .....

Tak sie przejelam tym czyms na skorze Olivki za az mi sie snilo ze wywalilam caly sudocrem na jej skore.....

Moja Olivka jakos dziwnie je czasami.....ostatnie karmienie przed snem bylo o 22 i zjadla 120,potem o 4 zjadla 85 ( wiec po 5 godzinach ) , o 6 zjadla 50 a teraz o 8 75 ml. I czesto mi zasypia przy butli ....wiem ze jest glodna a ona po prostu zasypia.
Nie wiem czy nie przejsc juz na zwykle mleko bo moze to jej nie smakuje.....

martunia niezly masz plan swiateczny.....Ja tez mam ten lezaczek z kaczucha i ta hustawke co madzia....Moja ogolne zaczela juz siedziec w lezaczku bo wczesniej jej nie sadzalam bo byla wykrzywiona...Hustawka jej sie podoba oczywiscie to nie jest tak ze jest w niej nie wiadomo ile czasu ale jakies 15 min mam spokoju ......zauwazylam ze jej sie melodyjki podobaja...no ale kazde dziecko inne ......

81gosia cena tego wozka nie taka straszna....choc tutaj takie sa drogie a mnie sie one bardzo podobaja.......moze przy nastepnym dzidziusiu sie skusze...
Stary 2011-10-28, 09:59   #3672
spray
KWC

Cytat:
Moja Olivka jakos dziwnie je czasami.....ostatnie karmienie przed snem bylo o 22 i zjadla 120,potem o 4 zjadla 85 ( wiec po 5 godzinach ) , o 6 zjadla 50 a teraz o 8 75 ml. I czesto mi zasypia przy butli ....wiem ze jest glodna a ona po prostu zasypia.
Nie wiem czy nie przejsc juz na zwykle mleko bo moze to jej nie smakuje.....
Ja już pisałam, że wersja Comfort (Mieliśmy polską wersję Aptamilu - Bebilon) jest ohydna w smaku i syn nie chciał tego jeść, zostawiał połowę butelki. Spróbuj na łyżeczce - to mleko jest GORZKIE. Zmieniłam mu na zwykłego Gerbera i Eryk dudli wszystko do dna. Poza tym smoczek już się nie zapycha, w tym Comforcie były wielkie grudy skrobii.

Wczoraj Eryk wymachując łapkami rozdrapał mi pieprzyk na dekolcie
Ależ to paskudnie wygląda i jak boli Mam nadzieję, że nie będzie z tego czerniaka.

I jeszcze smutna historia - 8 miesięczny synek naszych dalekich znajomych bardzo się męczył wyrzynającymi się zębami. Pediatra przepisał mu jakiś syrop łagodzący. Nie wiem jaki i nie wiem czy na receptę czy nie. Podali mu jedną dawkę. Rano okazało się, że dziecko się nie rusza, nie ma z nim kontaktu - warzywo. Okazało się, że w nocy miało obustronny wylew do mózgu. Najprawdopodobniej przyczyną była silna reakcja alergiczna na syrop. Historia sprzed kilku dni.
tak sobie pomyślałam, że zbyt beztrosko podaję różne preparaty mojemu dziecku. Nikogo nie pytałam o zdanie podając mu na przykład Bobotic albo ten Delicol. ...
spray jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-28, 10:01   #3673
anciaahk
kosmitka

Hej Maminki, my wczoraj cały dzień poza domem, zaliczyłam fryzjera a potem mieliśmy gości.

W kwestii karmienia piersią - nie darowałby mi mąż, gdybym nie karmiła, ale to mniejsza z nim. Ze strony jego siostry jestem atakowana za karmienie piersią, macie pojęcie - że mleko jałowe, ze nie wiem, ile dziecko zjada, że je głodzę . Dlatego Franek utył 2 kg w 6 tygodni. Masakra jakaś. I non stop mnie dręczy, żebym zaczęła dokarmiać, żebym jak najszybciej zaczęła wprowadzać dodatkowe pokarmy itd. Już mam dość.

Cytat:
Ancia
Źle to napisałam. Podczas porodu był użyty taki jakby próżniowy ssak. Vacuum coś tam...Przyssali to do główki dziecka i pomogli mu wyjść.
Nie było lekko. Jak mi polożyli Stefka, to miał zdeformowaną główkę - takie jajko. Zniknęło na następny dzień.

Czytałam, że pierś wyprodukuje tyle pokarmu ile wypije dziecko. Więc jeśli to prawda, to im więcej Franek będzie wypijał tym więcej będzie pokarmu.
Mam nadzieję, że to prawda.

Autem się boję. Nie o swoje umiejętności, ale innych kierowców. Chyba potrenuje dookoła bloku
Małgosia nie słyszałam nigdy o takim wspomaganiu porodu. Najważniejsze, że Stefek jest cały i zdrowy , a usg i neurolog na pewno to potwierdzą .
Wczoraj autem zaliczyłam podróż 2 razy i przeżyłam. Ale stresik był.
Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
Z cycka leci a ze smoka nie, jak cche tylko pociumkać co by usnać to woli smoka, a jak chce jeść to je pięknie. Zaobserwuj czy on nie chce już ssać bo jest najedzony może ? Przynajmniej mój tak robi
U nas też to pomaga.
Brawa dla Stasia .
Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
To teraz spróbuje dodac znowu fotki Natalki wczoraj próbowałam chyba z 5 razy i ciągle coś z netem się działo myślałam że wywale kompa przez okno
Śliczna panienka i jaka pucata
Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Mi też,ale znajac zycie bedzie chlopiec.
Wiesz, że mam podobnie?
Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
Wogóle jak dbam o dietę , nie jem tego nabiału , kopa nie jest wodnista , nie robią się ranki w załamaniach ( a mój mały to taki misio jest więc tym bardziej mu się robiło) , nie jem też smażonego i mały nie jest aż tak marudny, jest ok, widać że go brzuszek nie boli, a płacze bo np ma mokro czy mu nie wygodnie
I znowu brawa dla Stasia. Małgosiu, Stasio już jest duży chłop to i też to marudzenie jest mniejsze.
U nas też jest mniejsze, ale boję się jeszcze chwalić, więc nic o Franiu nie piszę.

Z wózka jestem zadowolona, lekko się prowadzi, jest duży, a Frankowi w nim wygodnie. Minusem jest waga niestety, ale ja go nie wnoszę po schodach.
Nad śpiworkiem do wózka też się zastanawiam, ale póki co kupię tylko chyba grubszy kocyk i z głowy.

Spray - zmieniacie wózek na inny? A co z inglesiną?

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-28, 10:06   #3674
spray
KWC

Ancia - chodzi nam o spacerówkę, bo z Inglesiny zostaniemy przy samej gondoli. Te wielkie retro koła są śliczne, ale przy jeżdzie po chodniku, który ma 40 lat.. Dobrze, że Eryk lubi jak się wózek trzęsie.
Chcemy Elea Comfort, a jest dosyć droga. Znalazłam ogłoszenie, że ktoś z naszych okolic chce taki sprzedać za połowę ceny (używany ofc.), ale już przepadło, mąż się zaparł z tym kolorem i już.
Stary 2011-10-28, 10:08   #3675
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Spray ... Dramat... Ja bym oszalała, dostałabym do głowy jakby mojemu Stefkowi się coś stało... I masz rację...czasem tak beztrosko coś podajemy...
Stary 2011-10-28, 10:09   #3676
anciaahk
kosmitka

Spray porażająca historia .
A wózek bardzo oryginalny, te kółka są praktyczne właśnie na 40-letnich chodnikach?

Stary 2011-10-28, 10:11   #3677
spray
KWC

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Spray porażająca historia .
A wózek bardzo oryginalny, te kółka są praktyczne właśnie na 40-letnich chodnikach?
Nie nie, źle wyszło. Chodzi o to, że koła są duże i cieńkie i wyglądają ekstra, ludzie się gapią i zachwycają, ale jazda tym wózkiem to horror jeśli nie jest idealnie równo. Na starych chodnikach są potworne wertepy i wózek mi lata.
Stary 2011-10-28, 10:12   #3678
anciaahk
kosmitka

Ok, tylko pytałam o ten co chcesz kupić, czy te kółka będą lepsze?

Stary 2011-10-28, 10:14   #3679
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
Małgosia nie słyszałam nigdy o takim wspomaganiu porodu. Najważniejsze, że Stefek jest cały i zdrowy , a usg i neurolog na pewno to potwierdzą .
Wczoraj autem zaliczyłam podróż 2 razy i przeżyłam. Ale stresik był.

U nas też jest mniejsze, ale boję się jeszcze chwalić, więc nic o Franiu nie piszę.
Musi być dobrze, nie ma innej opcji
Łał Ja chciałabym dziś do rodziców podjechać, ale nie wiem...nie wiem

No to ja powiem tak jak mówi moja mama (żeby nie zapeszyć) okropny łobuz ten Twój Franciszek. i do teog brzydal
Stary 2011-10-28, 10:16   #3680
anciaahk
kosmitka

Cytat:
No to ja powiem tak jak mówi moja mama (żeby nie zapeszyć) okropny łobuz ten Twój Franciszek. i do teog brzydal
Otóż to.

Stary 2011-10-28, 10:17   #3681
spray
KWC

Cytat:
Ok, tylko pytałam o ten co chcesz kupić, czy te kółka będą lepsze?
Umm, sprzedawca w wózkowym sklepie zachwalał. Fajnie się składa, jest lekki. Koła się podobno sprawdzają chcociaż nie są pompowane.
No i wizualnie mi się podoba.
Stary 2011-10-28, 10:24   #3682
anciaahk
kosmitka

Też mi się podobają takie lekkie spacerówki, ale boję się tych kółek, nigdy nie miałam okazji sprawdzić, jak się prowadzą.
Szwagierka ma podobne kółka to wózek chodzi ciężko - chociaż to bliźniaczy, więc może jest jakaś inna konstrukcja czy technologia.
Taka spacerówka chyba lepsza na okresy wiosenno-letnie, bo na zimę ciężko byłoby dzieciątko opatulić, co?

Też się rozglądam za spacerówką, póki co stawiam na emmaljungę scooter S.

Stary 2011-10-28, 10:29   #3683
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
I znowu brawa dla Stasia. Małgosiu, Stasio już jest duży chłop to i też to marudzenie jest mniejsze.

wogóle wczoraj miałam refleksje że już mam takiego dużego chłopaka, jak to szybko mineło i że naprawdę jestem mama naprawdę w przyszłości chce następnego dziecka ajjj

Ancia a tak miałam zapytać Twój Franuś nie chce wogóle smoka ssać ? Pamietasz mój też nie chciał, wkurzyłam się raz przeokropnie bo marudził, smoka nie i nie, cyca do buzi i tylko ciamciać nie pić, to położyłam go w łóżeczko, melodyjkę włączyłam i trzymałam delikatnie smoka w buzi , on rzucał się , płakał, darł się , ale po około 10 minutach jak zassał to do tej pory, szok może trochę metoda nie bardzo, ale nie traktuje mnie i moich sutków jak rzeczy do ciumkania tylko do jedzenia! Po tym jak nauczył się smoka , je mi co 2 godziny , nie wiecie jaka ulga , wogóle mogę go zostawić tacie, babci... tata teraz nie boi się zostać sam z niuniem i mam wolną chwilę na kąpiel, wyjazd szybki do sklepu no super

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-28, 10:33   #3684
spray
KWC

Fajna ta Emmaljunga, ale też do najtańszych nie należy.
Stary 2011-10-28, 10:40   #3685
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
Napisane przez spray Pokaż wiadomość

I jeszcze smutna historia - 8 miesięczny synek naszych dalekich znajomych bardzo się męczył wyrzynającymi się zębami. Pediatra przepisał mu jakiś syrop łagodzący. Nie wiem jaki i nie wiem czy na receptę czy nie. Podali mu jedną dawkę. Rano okazało się, że dziecko się nie rusza, nie ma z nim kontaktu - warzywo. Okazało się, że w nocy miało obustronny wylew do mózgu. Najprawdopodobniej przyczyną była silna reakcja alergiczna na syrop. Historia sprzed kilku dni.
tak sobie pomyślałam, że zbyt beztrosko podaję różne preparaty mojemu dziecku. Nikogo nie pytałam o zdanie podając mu na przykład Bobotic albo ten Delicol. ...
OMG nie wiem co ja bym zrobiła w takiej sytuacji
Straszna historia

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-28, 10:59   #3686
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Ja już pisałam, że wersja Comfort (Mieliśmy polską wersję Aptamilu - Bebilon) jest ohydna w smaku i syn nie chciał tego jeść, zostawiał połowę butelki. Spróbuj na łyżeczce - to mleko jest GORZKIE. Zmieniłam mu na zwykłego Gerbera i Eryk dudli wszystko do dna. Poza tym smoczek już się nie zapycha, w tym Comforcie były wielkie grudy skrobii.

Ależ to paskudnie wygląda i jak boli Mam nadzieję, że nie będzie z tego czerniaka.

O kur...cze. aż płakać się chce jak się czyta takie rzeczy. A pediatrę bym chyba rozszarpała

Wymianka.
Stary 2011-10-28, 10:59   #3687
81gosia
Zadomowienie

Cytat:
81gosia cena tego wozka nie taka straszna....choc tutaj takie sa drogie a mnie sie one bardzo podobaja.......moze przy nastepnym dzidziusiu sie skusze...
bo to krajowa produkcja i jakaś firma rodzinna i niewiele sklepów to u nas ma + allegro. Jak pytałam w innych sklepach czemu nie mają to tłumaczyli ze mają tylko te sklepy, gdzie ktoś z rodziny producentów pracuje a reszta idzie za granicę.

Cytat:
Ja małej nawet witaminy K i D nie podaje, mimo iż na wypisie były.
Pediatra z którą rozmawiałam uznała, że to zbyt nowe i nieprzebadane, a po za tym ja biorę Centrum Materna i żelazo (na moja niedokrwistość), a to też trafia do małej. Według jej zaleceń powinnam jeszcze brać tran (na wzmocnienie) i wapno (na kości)
Jedyne co się odważyłam to Espunisan za radą koleżanki. Ona brała 2 pastylki co 6h. Ja wczoraj na cały dzień wzięłam 2 pastylki i do czasu konsultacji z lekarzem więcej nie wezmę niż 2 dzienni (obiad i kolacja). Ale wydaje mi się, że jest poprawa. Ja nie miałam wczoraj wzdęć i gazów, za to mała się mniej prężyła i puszczała bączki.

nie wiem czemu schodzi jej skórka już z całego ciałka - chyba zacznę 2x dziennie smarować oliwką
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
81gosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-28, 10:59   #3688
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Cytat:

o rany ale historia... trzeba byc naprawde ostroznym....

co do mleka to kupie dzisiaj zwykly aptamil.....

Cytat:
Hej Maminki, my wczoraj cały dzień poza domem, zaliczyłam fryzjera a potem mieliśmy gości.

zazdroszcze wizyty u fryzjera....

u nas jak nie urok to sraczka.....alej znowu oczko ropieje.....
Stary 2011-10-28, 11:06   #3689
cotynato
Zakorzenienie

Niesamowite jak te maluchy rosną. Mój mały robi jakieś szaleństwa w łóżeczku. Kładę go pionowo a znajduję poziomo . I na przewijaku już od dawna strach go zostawić na sekundę bo tymi zabimi chudymi nogami odpycha się od czego się da

Poza tym jak wy odpbijacie na siedząco? Jak ja biorę małego na ręce to on chce dalej do cycka i robi mi jakieś cuda, staje na nogach swoich odbija sie haha i ja się boję że mu to szkodzi na kręgosłupik czy coś...

---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ----------

Cytat:
o rany ale historia... trzeba byc naprawde ostroznym....

co do mleka to kupie dzisiaj zwykly aptamil.....
Sama jednak zmieniasz mleko?

Wymianka.
Stary 2011-10-28, 11:18   #3690
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość

Sama jednak zmieniasz mleko?

dzwonilam do poloznej powiedziala ze jesli mala nie ma juz problemu z brzuszkiem to moge smialo zmienic......wiedzialam ze zapytasz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości