|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Najlepszy tytuł nowego wątku to: | |||
| Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy. |
|
32 | 66,67% |
| Dzieci nasze wyskoczyły z brzuchów jak z procy, a my na odchowalnię idziemy na ploty. |
|
1 | 2,08% |
| Brzuszków już nie mamy, nasze dzieci już bujamy. |
|
1 | 2,08% |
| Trudy porodu nareszcie za nami - od kilku tygodni jesteśmy mamami. |
|
10 | 20,83% |
| Wszystkie w komplecie jesteśmy mamami ,więc w odchowalni rozmowy zaczynamy. |
|
6 | 12,50% |
| Ciąża, poród już za nami, grzecznie zmykamy do odchowalni. |
|
0 | 0% |
| Franek rozpoczął, Kamilka peleton zamyka, do odchowalni nasza drużyna zmyka. |
|
3 | 6,25% |
| Franek był pierwszy, Kamilka ostatnia, teraz naszym miejscem będzie odchowalnia. |
|
10 | 20,83% |
| Kolorowe liście z drzew spadają, jesienne mamy na ochowalnię zmykają. |
|
6 | 12,50% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3631 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa
hej
![]() ja sie dzis nawet nie usiłuje wbić ani nadrabiać... moja ma chyba jakiś przedwczesny skok rozwojowy bo od wczoraj cały dzien na mnie wisi i non stop je bo sie stesknilam za wami od wczoraj ![]() ja tez mam taki spiworek na wełnie z firmy womar ale on sie nadaje tez do fotelika smaochodowego - za to do sanek sie nie nada za rok bo jest mały, ale dałam 70 zł chyba to za rok sie kupi drugi i juz Cytat:
![]() Aguś mnie sie bardziej podoba pierwszy domek ale oba sa fajne pod względem funkcjonalności moim zdaniemMałgosia M8 brawo dla Stasia akrobaty ![]() Indygo ja tez mam mniej kilogramów niz przed ciążą - o 5 i musze kupic portki jakies bo mi wszystkie z tyłka lecą Spray moim zdaniem czerwony wózek jak najbardziej dla faceta ![]() Ellabailasola Majka cudna Acelinko Natalcia też przeurocza ksieżniczka ![]() Aiszko ja tez nie wiem o co małej biega..jedynie płacz na jedzenie rozpoznaje bo to sie nie da z niczym pomylic tak wrzeszczy ![]() Kapka fajny ten artykuł o skokach rozwojowych Cotka i jak tam ważenie??? a my jutro do lekarza... trzymajcie kciuki coby wszystko było ok i mała ładnie przybierała bo sie denerwuje....
|
|
|
|
|
#3632 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa
Ja mam Roana Maritę i jest ok. Co prawda my na spacer nie chodzimy codziennie ( wiem wstyd
), ale jak już wychodzimy - my czy mama to jesteśmy zadowoleni.Masakra. Moje dziecko od rana śpi tyle co przy cycku. Jestem tak kosmicznie rozdrażniona i rządna chwili dla siebie tzn drzemka i spokojne usiąście do komputera, że szok. Mały mógłby jeść i jeść i ja już nie wiem czy on z nudów nie je do oporu czy jak. Widzę, że łyka z piersi. Dałam mu odciągniętego melka trochę, cycki i 90 ml a ten dalej marudzi i oczy jak 5 zł. Ryczeć mi się chce. ---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ---------- Na wadze kuchennej niby 4300 około, ale dopiero jutro możemy ważyć w przychodni bo dzisiaj za duża kolejka była i Pani powiedziała, że nas jutro wpuści. |
|
|
|
#3633 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Helloł
Cytat:
Cytat:
![]() [QUOTE=[B]aa2;30167597][/B]heja ![]() my dziś po pierwszej kontrolnej wizycie u pediatry z małym wszystko ok, prawidłowe odruchy itd cieszę się strasznie![]() QUOTE] Cieszymy sie i my ![]() [QUOTE=[B]agnyska81[/;30168187]Dziękujemy za miłe słowa QUOTE][/B]Agnyska BENIO jest bosssssski Cytat:
Moja narazie umie z boczku na plecki![]() [B] Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A co do brzusia to śmiało! ![]() [QUOTE=spray;30177638]Bez recepty. Mnie biogaję poleciła pediatra własnie, jak Eryk miał kłopoty trawienne. Jest od pierwszego dnia życia i nie można jej przedawkować więc myślę, że nikomu nie zaszkodzi. Nam troszkę pomógł i unormował kupy. Tylko cena nie bardzo - prawie 40zł a kończy się po tygodniu. Dicoflor w kropelkach tańszy - jakieś 25zł za tę samą pojemność. Z tym, że dicofloru nie próbowałam. QUOTE]Ja najpierw uzywałam dicoflor a później biogaje bo akurat nie było dico w aptece. I fakt dicoflor tanszy ale powiem Ci że bo biogaji auważyłam lepszy rezultat-albo może jelitka odjrezwaja i takie moje złudne wrazenie Tak czy siak kupiłam dzisiaj znowu biogaje...Cytat:
i usciski dla króliczkaA z projektów jak dla mnie Kalisto. hmm na dzisiaj kończe odpisywanie chyba ze uda mi sie jeszcze po kapieli i usypianiu ale dzisiaj jestem po przeglądzie więc czeka mnie wieczorek zapoznawszy z tż-em ..trzymac kciuki co by pierwszy drugi raz był znosny![]() Idę budzić spiaca królewnę bo trzeba ja troche pomęczyć... Pa! Edytowane przez spa82 Czas edycji: 2011-10-27 o 19:35 |
|||||||
|
|
|
#3634 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
TAKI płaciłam 55 zł w sklepie stacjonarnym Dzięki za odp odnośnie domków |
|
|
|
|
#3635 | |||||||
|
Raczkowanie
|
A jednak musiałam Was nadgonić
I jakos tak mi ją trudno obudzic![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do podkreslonego mam to samo. Np. w ciąży jak sie uzalalm nad soba że celulit ż gruba bla bla to chciałam żeby powiedział "dla mnie jestes sliczna czy cos tam cos tam" a ten "myszko przeciez wiem ze po porodzie zrzucisz i znowu bedziesz szczupła jak wczesniej"![]() Cytat:
Aiszka ![]() Właśnie dzisiaj rozmawiałam na ten temat ze strasznie wkurzaja mnie atykuły typu "Jako mama bedziesz wiedziec najlepiej czego Twoje dziecko chce" "dla Twojego dziecka Twoj glos to ukojenie" "Odgłos Twojego serca uspokoi Twoje dziecko" i rzeczy w tym stylu. G.ó.w.n.o prawda! Spiewam Malej RYK, przytulam do serca RYK i nie wiem DLACZEGO jest ten ryk. Czyli co? Jestem beznadziejna tak?! Więc wszystkim tym co to pisza niech sie zastanowia bo nie jedną mamusie mogą wpedzic w jakieś chore poczucie winy itp. NO to napisala co wiedziała!![]() Cytat:
![]() Co do podkreslonego-mój tż tez w nocy spi jak zabity ![]() Co do kąpieli-my kąpiemy codziennie-wprowadzam rytm dnia-jedynie jak byla podziebiona to nie ryzykowałam i nie kapałam jej ze 3 dni...Ale raz na tydzień Przecież dzieciaczek sie poci chociaż jak sie wkurza denerwuje itp.Cytat:
![]() Cytat:
Miałam ja na chrzestna brac...ale teraz to nie wiem.Cytat:
Ja taki dzień miałam przedwczoraj-mała spała mi 2x po 20min i tylko na rękach-myslałam że osiwieje! A dzisiaj jak miała czas wkurzenia darcia się i wszystko na nie to położyłam ją na takiej macie z zabaweczkami sama włożyłam stopery do uszu i wzielam się za prasowanie-Judyta darła sie darła nagle cisza i patrze a ona śpi A chwile później miałam oczywiście wyrzuty sumienia ![]() Boszzzzze uciekam bo juz 20! Do jutra Maminki!
|
|||||||
|
|
|
#3636 |
|
Rozeznanie
|
mam to samo, wogóle beznadziejne te zdjęcia, jak dla mnie są za bardzo, niby wszytsko ok ale nie na ciążę, tak samo nie wiem czy kojarzycie jak natasza urbanska miala sesje z brzuszkiem w jakiejs gali czy vivie - przesada puscic takie foty w obieg.
Aguś zazdroszczę domku, ehh ... śpiworek do wózka spoko w szczególności ze tak jak mowisz na sanki sie wykorzysta, musze pomyslec nad tym tez któras z Was pytała czy jestesmy zadowolone z wozków? ja mam skate m&p i jestesmy zadowoleni bardzo naprawde jezu jak ja bym chciala pokazac Wam jak bartek mi spi na rece teraz, chyba go zjem na kolacje ![]() Elabailasolla w stanach podobno zalecaja kapac dziecko dopiero dwa tyg po porodzie albo co dwa tyg - jakos tak. my kapalismy co 2 dnio ale jak sie okazalo bartek poprostu love wanna i woda wiec teraz jest codzien i np teraz czekam z kapiela na tz ktory konczy prace o 22 bo sama nie umiem / boje sie ![]() a juz wiem, to byla indygo Edytowane przez mmadziaa Czas edycji: 2011-10-27 o 20:23 |
|
|
|
#3637 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
chyba bede musiala ten sposob wyprobowac... ![]() ---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ---------- Cytat:
|
|
#3638 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
moja też dalekooooo i też mi tęskno chlip, chlip nie ma to jak siostrunia, nie??
|
|
#3639 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zgadzam sie ...jeszcze moja sis ma synka i corke...wiec doswiadczona mamusia jest i przydalaby mi sie teraz...
|
|
#3640 |
|
Zakorzenienie
|
Pomóżcie. Dzisiaj stwierdziłam, że koniec, kupuję huśtawkę albo bujaczek bo muszę mieć chwilę dla siebie. I mam możliwość nabycia jednego z tych trzech. Jak myślicie który najlepszy?
1.160zł 2.140zł 3.150zł |
|
|
|
#3641 |
|
Rozeznanie
|
wizualnie najbardziej nr 1 ale czy dziecko nie bedzie w tym za bardzo"siedziec" ja mam jobla na tym punkcie. moj mi tak wlasnie jakby siedzial <mam inna> ale w sumie juz podrosl i jest ok.
|
|
|
|
#3642 |
|
Zakorzenienie
|
tu wyglada na lezace i glebokie.
|
|
|
|
#3643 |
|
Zakorzenienie
|
dla mnie tez ta lepsza, ale zwrocilabym uwage na kg co by na dłużej posłużyła
|
|
|
|
#3644 |
|
Rozeznanie
|
kurde no nie wiem, jest najladniejsza ale mi sie to oparcie wydaje dość w pionie. zobacz moja jest taka
|
|
|
|
#3645 |
|
Zakorzenienie
|
a jaka to?
|
|
|
|
#3646 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3647 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nawet nie popatrzałam na układ pokoi ![]() nie miej wyrzutów sumienia kochana nic a nic bo wiemy jak jest ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja mam Tako Ballile i jestem meeeega zadowolona! Prowadzi się jak po masełku i wszystkie krawężniki i nierówności to dla tego wózka pikuś i ludzie na drodze czy w sklepie normalnie mi mówia : "Ale ma pani ładny wózek" o ile pamiętam to ok. 1500 zł bo tez go brałam pod uwage ![]() jaka kochana! ![]() raz na tydzień to ja dla mnie mało ... my kąpiemy codziennie, to taki nasz wieczorny rytuał i czas dla Natalki i tż bo to on zazwyczaj kąpie czasami tylko jak Nati zaśnie to nie kąpiemyCytat:
jakie fajne ceny!Ja po "przeglądzie" jest już prawie ok, jeszcze tam mam jakieś zaczerwienienie i mam używac tantum rosa ![]() dostałam tabletki - Azalia, zobaczymy jak mój organizm je będzie tolerował z poprzednimi nie miałam problemów ani żadnych skutków ubocznych jak np. tycie mam nadzieje że teraz też tak będzie
|
||||
|
|
|
#3648 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a do ilu one są kg? Wszystkie do 12? Edytowane przez agnieszka 0605 Czas edycji: 2011-10-27 o 22:11 |
|
|
|
|
#3649 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ---------- Cytat:
jest idealna dla maluszkow...(moim zdaniem)
|
|
#3650 |
|
Zakorzenienie
|
Cotka mam pytanie-Twoj Filipek mial kiedys cos jakby wysypke, co mu podalas albo co zastosowalas na to? Bo Mikiemu wyszlo na klatce piersiowej, za uszkami i na buzce
|
|
#3651 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aż tyle tej wysypki? Ojoj, może to jakieś uczulenie? ![]() Moje dzieci śpią od 21 a ja miałam pisac prace z pedagogiki porównawczej bo musze ją mieć na niedzielny zjazd a zamiast tego siedze na necie ![]() no nic skoro nie pisze to ide spać, jutro napisze (może) ![]() Dobrej nocki Wam i maluszkom także tym brzuszkowym jeszcze |
|
|
|
|
#3653 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kapie go w krochmalu, oliwie pozniej bardzo mocno i sie zastanawiam czy to wysypka, uczulenie czy tradzik niemowlecy.. i dziekuje za odp---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ---------- Moze nie tyle na wysypke co ogolnie na skore, dziala odkazajaco i odparzeniowo, super rzecz.
|
|
|
#3654 |
|
Rozeznanie
|
witajcie![]() Na krostki i zaczerwienienia dobry jest też krem specjalny emolium.. |
|
|
|
#3655 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oo Pestus
|
|
|
#3656 |
|
Rozeznanie
|
Pestus się wyrwała jak Filip z....ale co tam....może mnie jeszcze pamiętają co niektóre maminki . Krem jest bez recepty ale z tego co wiem tylko w aptekach. Ogólnie fajna ta seria jest. Płyny do kąpieli. Do ciała....
Lulka a oliwkaMikiego nie uczula? Edytowane przez pestka78 Czas edycji: 2011-10-27 o 22:54 |
|
|
|
#3657 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3658 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moją Zuzię zaczyna to paskudztwo chyba swędzieć teraz bo strasznie kręci główką jak ją przytulam do siebie i rączkami sobie po buźce macha a głupi konował lekarz nic mi nie przepisał w razie swędzeniaZuzię strasznie bolał brzuszek, płakała przeokropnie a wyrodna mama zamiast wziąć dziecko na rączki i nosić położyła na brzuszku. Męczyła się z 10 minut płacząc strasznie aż w końcu puściła parę bączków, brzuszek przestał boleć i smacznie sobie śpi na brzuszku tylko szkoda że nie w tym pokoju w którym śpimy żal mi jej budzić i tak będę chyba przy niej koczować aż się nie obudzi na jedzenie, a woda na butle już się zdążyła wystudzić
Edytowane przez martunia_199 Czas edycji: 2011-10-27 o 23:16 |
|
|
|
|
#3659 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
swedzi mowisz? kurcze niedobrze
|
|
|
#3660 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kąpałam ją 2 albo 3 razy w krochmalu i wysypka jest już inna, jakby miała schodzić ale póki co utrzymuje się tylko nie jest już taka zaczerwieniona. Co do skazy to chyba co dziecko to inne objawy troszkę. Moja siostra miła skazę i jej wysypało głównie główkę. A Zuzia ma wysypaną buźkę i zaczyna jej się koło uszek robić taka sucha skóra też. Przy skazie jeszcze wyczytałam że w zgięciach łokci i kolan robią się rany a tego póki co nie ma i oby nie było ![]() Kupki u nas były bardzo wodniste, teraz są gęstsze i są często ale "małe" a brzuszek no niestety są z nim problemy, jest często wzdęty zmykam spać, tatuś czatuje przy małej ![]() dobranoc Edytowane przez martunia_199 Czas edycji: 2011-10-27 o 23:23 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:28.

bo sie stesknilam za wami od wczoraj 
trzymajcie kciuki coby wszystko było ok i mała ładnie przybierała bo sie denerwuje....

A do tego jest taki senny... Boję się, że jest taki, bo jest osłabiony i się nie nadaja, nie wiem już co robić
Jechałam z 3 tygodniowym dzieckiem po nic...
A pewnie jakby to była prywatna wizyta to pani doktor cudem by ozdrowiała...
QUOTE][/B]
?
Moja narazie umie z boczku na plecki
a kończy się po tygodniu. Dicoflor w kropelkach tańszy - jakieś 25zł za tę samą pojemność. Z tym, że dicofloru nie próbowałam. QUOTE]
Tak czy siak kupiłam dzisiaj znowu biogaje...

- jakos tak.