|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Najlepszy tytuł nowego wątku to: | |||
| Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy. |
|
32 | 66,67% |
| Dzieci nasze wyskoczyły z brzuchów jak z procy, a my na odchowalnię idziemy na ploty. |
|
1 | 2,08% |
| Brzuszków już nie mamy, nasze dzieci już bujamy. |
|
1 | 2,08% |
| Trudy porodu nareszcie za nami - od kilku tygodni jesteśmy mamami. |
|
10 | 20,83% |
| Wszystkie w komplecie jesteśmy mamami ,więc w odchowalni rozmowy zaczynamy. |
|
6 | 12,50% |
| Ciąża, poród już za nami, grzecznie zmykamy do odchowalni. |
|
0 | 0% |
| Franek rozpoczął, Kamilka peleton zamyka, do odchowalni nasza drużyna zmyka. |
|
3 | 6,25% |
| Franek był pierwszy, Kamilka ostatnia, teraz naszym miejscem będzie odchowalnia. |
|
10 | 20,83% |
| Kolorowe liście z drzew spadają, jesienne mamy na ochowalnię zmykają. |
|
6 | 12,50% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3721 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa
Cytat:
http://allegro.pl/pieluchowanie-piel...878814311.html dużo wygodniejsze rozwiązanie. cotka ja pieczarki wsuwam od samego początku i nic się nie dzieje. Nawet suszonego grzybka dodałam kiedyś do krupniku i wszystko było ok. Ruskie jadłam tydzień temu (sama robiłam więc cebulki dalam tyle tylko coby aromat jakiś marny był) i też było ok Byłam dziś z małym na ważeniu.... i chyba upiję się z radości Piccolo ![]() Ważymy już 4055g (wiem, wiem... przy Waszych 6-cio kg szkrabach głupio się chwalić , ale dla nas to duuuuuży sukces ), czyli wychodzi, że przez 12 dni przybyło nam 400g
|
|
|
|
|
#3722 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa
rzadko tu wpadam niestety nie mam nawet chwilki żeby poczytać a tyle ciekawych tematów poruszacie buuu malutka niestety ma ciągłe problemy z brzuszkiem..dużo je, nerwusek straszny po mamusi i ciągle wzdęty brzuszek...nawet przez niego mieliśmy wyjazdówkę do szpitala nenatolog się śmiała że żarłoczek taki bo w 12 dobie przybrała 350 g (500g to niby w miesiąc dziecicaczki przybierają) to nic dziwnego że brzuszek cierpi bo nie daje rady przetrawić, do niczego się nie przyczepili niby wszystko okej tylko co to zmienia jak malutka wyje przed każdą kupką uchhh...chyba przestanę się męczyć dietką lekkostrawną i zacznę jeść normalnie bo tak czy siak dzieciak mi się męczy ![]() mąż zamiast w domu to na wyjazdach fajny mi urlop wczoraj u klienta w warszawce dziś na zebraniu jednego dnia całego nie był w domuwczoraj sama wykąpałam małą ...bardzo ładnie nam samym poszło ...no cóż tyle w skrócie u mnie ![]() pozdrawiam was wszystkie cieplutko bo mała już zaczyna stękać może uda się za jakiś czas choć troszkę unormować to jej spanko i będę miała chwilkę na podczytanie ![]() trzymajcie się i do zobaczenia pewno na wątku w odchowalni ![]() madzialena-lublin mam nadzieję że u was wszystko okej i już niedługo będziesz szczęśliwą mamusią w każdym razie czekamy na Ciebie
|
|
#3723 | ||||||
|
kosmitka
|
Cytat:
Cena taka sama jak tego co wklejałaś Cytat:
A odbijam na siedząco i mam podobne myśli. Cytat:
Mój na brzuszku nei chce wcale leżeć. Też chcę następną dzidzię!!! Cytat:
Cytat:
Dzisiaj położna w tvn mówiła, że nie wolno. Cytat:
.To było ironicznie, na to zagłodzenie piersią. Oj ruskie bym zeżarła
|
|
|
#3724 |
|
Zadomowienie
|
A my byłyśmy na godzinnym spacerku, taka śliczna pogoda dzisiaj. I nawet okazało się że jest cieplej niż pokazał termometr
A teraz już 15 minut wcinamy cyca
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
|
|
|
|
#3725 |
|
kosmitka
|
My też dzisiaj 2 godziny, nawet Franuś mi dał ładnie grób Taty posprzątać.
|
|
#3727 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
przecież po to są żeby dziecko się nie podrapało nawet obciętymi pazurkami na mam pajace i kaftaniki z wywijanymi niedrapkami w szpitalu też było niedopuszczalne bez a jak mała leżała bez czapki to się krzywo patrzyli, ale ona nie lubi czapek i zawsze znajdzie sposób żeby zdjąć przy każdym zakładaniu na spacer jest ryk, ale wtedy musi przeżyć
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3728 |
|
kosmitka
|
Dokładnie nie słuchałam, chodziło o to, że dziecko dotykiem poznaje świat, tak zaburza się jego zmysł.
---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ---------- A gdzie wszystkie wymiotło?
|
|
#3729 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a z tymi niedrapkami to jest w ogole jakas masakra, dwa razy zalozylam Mikiemu to je sciagnal w minute, u nas no way
|
|
|
#3731 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
mam nadz ze to tylko przejsciowe z tymi kolkami i wzdetym brzuszkiem![]() Cytat:
|
|
|
#3732 |
|
Zakorzenienie
|
ja też! ja też!
![]() Ale nie wcześniej niż za 2 lata ![]() Co do niedrapek- mi położna też nie kazała ubierać i dlatego szybko obcięłam małej pazurki. A jak są obcięte to już wogóle nie widzę potrzeby ich zakładania. My też po 2 h spacerze. Byliśmy w lesie i oczywiście mała zgłodniała. I co? Mama musiała poczęstować cycem w lesie Patologia
|
|
|
|
#3733 |
|
Zakorzenienie
|
Co sie stalo? przesilenie jesienne?
|
|
#3734 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
robiłam kebaba sama w domu , to samo tortille i pizze , tylko pilnuje co moge jesc i jest git ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() na prosto juz nie a na ukos ---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#3735 | ||
|
KWC
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3736 | |
|
kosmitka
|
Nie wierzę, znów uspałam Franka
![]() .Poproszę .Cytat:
Niedrapki miał tylko w 1 dniu, potem nie zakładaliśmy, było tak duszno, że okna były otwarte. A jak jej tego cyca dałaś? usiadłaś na drzewie? ![]() MalgosiaM8 z czym pizzę jadlaś? Czyli u Ciebie sprawdziło się odstawienie nabiału tak? Bo na resztę reaguje Staś prawidłowo? Tak sobie myślę, że może dlatego mi kazała pediatra odstawić nabiał -własnie ze względu na kolki. Bo jak badała brzuszek Frania, to własnie powiedziała, że ma taki "kolkowy". Jadłyście smażoną rybę? Bigos? Za mną sałatka taka tradycyjna z majonezem chodzi, ale w niej ogórki kiszone, groszek, to chyba nie bardzo .
|
|
|
#3737 |
|
KWC
|
bigos odpada, pytałam połoznej.
|
|
|
|
#3738 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to przesle padlam z tym cycem na drzewie---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ---------- Zeżarłabym bigos
|
|
|
#3740 |
|
Zakorzenienie
|
Juz wszystko wiem..
![]()
|
|
#3741 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też szybciutko obcięłam 2. właściwie to pod drzewem było karmienie... Dobrze, że nikt nie przechodził bo miałby niezłe widoki 3. rybę smażoną jadłam i było ok, położna przestrzegała mnie przed sałatką tradycyjną min. ze względu na majonez. Ale Franio już duży chłopak, więc może spróbuj trochę, żeby zobaczyć co i jak, żeby go trochę uczyć różnych smaków |
|
|
|
|
#3742 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a Ty zakładasz na pajaca własnie, czy w środek?? i ile ich zakupiliście?? muszę to przemyśleć, bo jak se pomyśle, że kilka tygodni mam się tak męczyć z tą pieluchą to mi się odechciewa![]() za wagęCytat:
![]() Cytat:
![]() ja byłam na godzinny spacerku, niby pochmurno, ale ciepło i az chce się życ ![]() a majonez można jesc??
|
|
|
#3743 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a na wierzch szynka, pieczarki, kukurydza , sos , no i bez sera , ale pycha ![]() Staś reaguje jeszcze kiepsko na smażone kotlety (łącznie ze mną) ,na ocet , cebulę Jadłam smażoną rybkę na masełku, było ok a sałatkaaaa o matulu, zrobię chyba, po ogórkach kiszonych u mnie ok, gorzej koniszony, a skład majonezu luknełam nie ma białka, a jest
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3744 |
|
Zakorzenienie
|
Pytanie techniczne do dziewczyn ktore kapaly w krochmalu albo kapia:
czy po kapielce natluszczacie skore oliwka czy czymkolwiek? bo ja po kapieli smaruje Mikiego oliwka ale teraz czytam ze krochmal ma wlasnie wysuszyc, a ja sie boje ze az za bardzo wysuszy skore i smaruje, potrzebnie czy nie????
|
|
#3745 |
|
Zakorzenienie
|
Eee ja tam jem i obserwuję bo widzę co położna to inne zdanie-zwariować można
![]() Pieczarek nie jem bo pediatra ze szkoły rodzenia, który wykłada na medycznej powiedział, że dziecko nie powinno jeść żadnego grzyba do któregoś roku życia bo nie jes w stanie go przetrawić. I dlatego wolę nie jeść sama - w sumie da się żyć bez ale za to kapustę jem i uważam że jest OK.Sonia, widzę że u was waga wzrosła , gratuluję ![]() I ja też się pochwalę bo mój Filipek waży 4460g. Co prawda nie pamiętam kiedy dokładnie byliśmy na ważeniu, ale chyba 2 tygodnie temu i wtedy było 4020 |
|
|
|
#3746 | |||
|
kosmitka
|
Cytat:
Sałatkę spróbuję. W srodę przychodzi pielęgniarka środowiskowa, to jeszcze jej podpytam. Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3747 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3748 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chybaa frytki są do pieczenia takie w pikarniku, są ok nie było po nich rewolucji brzuszkowych ![]() a jak chcesz pizze zrobić wiesz sama , żeby się nie bać, teraz z winiary wyszła taki pomysł na "pizzerinki" także można samemu podziałac mój babel śpi od 12 z przerwami na jedzenie i przeciąganie sie , bożesz co będzie w nocy :P
|
|
|
#3749 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() my juz po wizycie, po obiedzie i po spacerze bo dzis piekna pogoda i ciepełko z młodą wszystko ok. Waży 3500g wiec przybrała 550g za 25 dni niby to dolna granica normy bo wychodzi po 150g na tydzien ale ona wogole malutka wiec chyba jest ok mamy ją zważyć znowu za tydzien i zobaczymyco do brzuszka to lekarka kazała podawać i espumisan i delicol i zmienic mleko na Nan sensitive (ono ma mniej laktozy i czesciowo zhydrolizowane białko) ale ja mam normalnie jeść nabiał i wogóle kazała jeść normalnie. No i na 22 listopada mamy szczepienie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
oby tak dalej Cytat:
![]() a mleko moze faktycznie niedobre ![]() Cytat:
![]() 2 5 tydzien - ale jesli dziecko urodzone wczesniej to skok bedzie miało odpowiednio pozniej (w 5 tyg wg terminu) 3 espumisan rozbija bąbelki powietrza w jelitkch i pomaga na bąki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() miło ze strony młodego ze tyle śpi ![]() ok czytam dalej i moze nadrobie....sterta prasowania czeka na mnie ale nie mam weny
|
||||||
|
|
|
#3750 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a 1 mam takie maciupkie że jak założę na ściągacze u rączek pajace to też nie do zdjęcia. Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:26.

a strasznie bym chciała

, ale dla nas to duuuuuży sukces
fajny mi urlop wczoraj u klienta w warszawce dziś na zebraniu
jednego dnia całego nie był w domu
Pewnie bedzie takich dni teraz coraz wiecej.

.
a na wierzch szynka, pieczarki, kukurydza , sos , no i bez sera , ale pycha