|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy temat do nowego wątku ! ![]() |
|||
. Chwyty, obroty i pierwsze zęby – letnie maluszki robią postępy! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 8,93% |
Pierwsze miesiące szybko zleciały, a dzieci jeszcze nam wypiękniały. |
0 | 0% |
Drodzy państwo, oto wątek najpiękniejszych na świecie dzieciątek! |
6 | 10,71% |
Pierwsze ząbki i w głos śmiechy - cudnie rosną Nam pociechy. |
16 | 28,57% |
Nasi chłopcy i dziewczęta, już czekają kiedy święta. |
1 | 1,79% |
Pierwsze ząbki dzieci mają i już zupki zajadają. |
3 | 5,36% |
Już tak dobrze się wszystkie znamy, ze swoje dzieci wesoło swatamy! |
1 | 1,79% |
To już pierwsze ząbki i zabawy, a my dalej się wspieramy. |
0 | 0% |
Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. |
24 | 42,86% |
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2761 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !
Cytat:
![]() Ja w sumie nie mam wielu znajomych takich z którymi utrzymuję bliższe kontakty. .. a koleżanka która mieszka 6km ode mnie też ma wymówki jak ją zapraszam, a jak przyjedzie to tematy dzieciowe bardzo jej odległe.. Ja nie umiałabym wyjść z domu na imprę, zostawić tż z małą. Nie potrafiłabym się wyluzować. Co innego impreza za ścianą gdzie dzieć śpi- jak u Dziubka. Cytat:
![]() Cytat:
Sara charczy, ale zachowuje się jak zawsze więc mam nadzieje że tak pozostanie. Ja mam komplet na 12 osób, ale teściowa ma większy więc korzystam z jej. Współczuję Ci, że sama musisz przygotować. Ja bym nie dała rady. Wczoraj zadzwoniłam szwagierka tż (!) z ofertą pomocy. Teściowa robi bigos i flaki, ja z mamą resztę. Tzn moja mama robi u mnie, będzie też moja przyszła szwagierka, więc ja pewnie będę pomagać a szefem kuchni moja mam. Cytat:
Ja mam kiepski dzień. pokłóciłam się z tż. Kazałam mu wypier*** Ostatnio mam nerwy, on też. Nawet nie potrafię podać konkretnego powodu kłótni... wszystko mnie drażni. On poszedł, ja musiałam odreagować jak zwykle płaczem i jak na złość weszłą teściowa jak wyłam. I co się stało, sraty taty. Powiedziałam krótko: pokłóciłam się z tż. Chciała żebym jej powiedziała o co. ![]() Kazała mi wziąść nerwosol, od razu świat będzie piękniejszy. TAaaaa. I powiedziała że ja to pół życia przerycze. Idę na dwór mózg przewietrzyć swój i dziecko. Może mi ulży. to se pogadałam. Kocham Was. ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2762 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Aaaa no i moja noc: spałam od 3.00 do 8.00. Kuba przez te cholerne ugryzienia komara ( ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2763 |
Rozeznanie
|
Babonik i jak outlet? warto tam jechać?
ja dobrnęłam do wagi sprzed ciąży, ale jeszcze mi się 2 kg marzy i brzuch zupełnie do wyćwiczenia ![]() spadamy znowu do Zakopanego, zapowiada się piękny, słoneczny weekend! |
![]() ![]() |
![]() |
#2764 |
Zadomowienie
|
Hej!
Chciałam się tylko po szczepieniu zameldować ![]() ![]() Kurcze, tak bym chciała popisać z Wami, ale nie nadążam ![]() Kciuki trzymam za wszystkich, za zdrówko i rozwój! Gratuluję wszystkich tygodni i miesiecy! Nie mam co nałożyc na chrzciny... chyba szafę przkopię, bo nie mam weny na zakupy... w sklepach widzę telko dzieciowe rzeczy ![]() Miłego popołudnia! Zapomniałam dopisać, że wczoraj wieczorem mało się ze strachu nie obs.ałam - około 23 ktoś dzwonił do domofonu, męża nie mogłam dobudzić, ten ktoś 2 razy tryknął i cisza, a ja mam słuchawkę zepsutą więc nie mogałam zapytać kto to... Potem nasłuchiwałam czy po podwórku się ktoś nie kręci i nagle usłyszałam że ktoś odpala nasze auto i włacza wsteczny - w oknie zaświeciło mi białą lampą - myślałam że padnę, ale przypomniałam sobie o ubezpieczeniu... :P Odważyłam się otworzyć okno i wyjrzeć, okazało się że ktoś z podjazdu odjechał dośc szybko... Ciekawe kto to był... Już sama na weekend nie zostanę... Chyba mam fobię na temat kradzieży auta od kiedy mąż do Warszawy jeździ - tam bardzo biorą takie Haneczki jak nasza ![]() ---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ---------- Patik, Babonik - współczuję tych ceregieli zw. z chrzcinami. Ja byma Wam chętnie pomogła ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez wodaqua Czas edycji: 2011-10-28 o 13:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#2765 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Poza tym, standardowo w dzień raczej mało śpi (drzemki po 30 minut), a w nocy ok - od 20 do 6-7 z jedną pobudką na jedzenie. Ale ranny ptaszek z niej i nie mam co marzyć o spaniu do 10 ![]() Co do wagi... To wróciłam już dawno do tej sprzed porodu (nawet ważę trochę mniej), ale nad brzuchem zdecydowanie trzeba popracować bo to taka galaretka jest trochę ![]() Edytowane przez karolinee1983 Czas edycji: 2011-10-28 o 13:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#2766 |
Zakorzenienie
|
karolinee - cokolwiek wysuszajacego do tyłka (bephanten, sudocrem). my tez takie mielismy na szyi, jakby ją kto dusił
![]() dołączam do "wyluzowanych" brzuchowo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2767 |
Zadomowienie
|
Koleżeństwo - mamy niewielu znajomych... Najlepsi starają się o dziecko i jakoś nie miałm serca zamęczać ich naszą radością... Jednak zaporosili nas do swojego nowego mieszkania i okazało się że bardzo chcą sie z nami spotykać, bo Zosia grzecznie spędziła kilka godzin bez cyrków... Oni myśleli, że jak my z dzieckiem to się wyalienujemy, ale my zapwiedzieliśmy, że udowodnumi, że dziecko to żadne ograniczenie i w miarę możliwosci bedziemy nadal dość aktywnie żyli
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2768 | |
Zadomowienie
|
o
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2769 | |||||||
Zakorzenienie
|
Noooo czeeeeść
![]() U nas wielce ciekawy dzień - od rana zdążyliśmy zaliczyć pediatrę i ... szpital!!! A jeśli chodzi o szczepienie, to oczywiście odroczone ![]() ![]() A było tak: rano pojechaliśmy do pediatry, która obiecała że już go zaszczepi. Ale jak zobaczyła wyniki morfologii, gdzie wyszła lekka anemia, to stwierdziła, że się wstrzyma. Do tego miał wysokie aspat i alat, ale jak wszyscy mówią, takie wyniki u niemowląt są normą. No ale ona powiedziała, że choć może nic to nie jest, to hce to sprawdzić (bo np. może mieć cytomegalię czy coś) i kazała jechać do szpitala, żeby tam na oddziale mu wszystkie badanie od ręki załatwili. No i pojechaliśmy do Centrum Zdrowia Dziecka. Wysiedzieliśmy tam 3 godziny, choć cały czas ktoś się nami zajmował, więc nie mogę narzekać. ALe niestety po takich wstępnych badaniach, stwierdzili, że Tymka na mogą przyjąc, bo ... jest zdrowy ![]() ![]() ![]() Zresztą ona sama dziś stwierdził, że Tymek kompletnie nie wygląda na chore dziecko, bo ma ładny kolor skóry, jest silny i energiczny, szybko przybiera i ma apatyt. Ale oczywiście wolą dmuchać na zimne ![]() No i mój hit dnia - synek waży 4700 g, czyli w ciągu 11 dni (1,5 tygodnia) przybrał 470g!!! ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() I współczuję z powodu babci ![]() A kąpiel gorąco polecam - spodoba Wam się ![]() Cytat:
![]() ![]() Haha ![]() ![]() Witam, witam ![]() Ha ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Brawoooo! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2770 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale że go tak te komary męcza, to dziwne ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2771 |
Wtajemniczenie
|
Wy tu o kilogramach, a mnie się wstyd przyznać
![]() ![]() 8-10 kg nadal do zrzucenia, ale przegrywam ostatnio ze słodyczami. Uwielbiam je ![]() Brzuch wielki, uda jak u słonia, nic na mnie nie pasuje. Jak się w końcu zdecydujemy na chrzciny to się chyba w jakieś ładne prześcieradło zawinę. Najchętniej wróciłabym na aerobik, bo wtedy mam większą motywację do trzymania diety. Tyle, że jakoś zebrać się nie mogę ![]() Dziubek coś się ostatnio często śni ![]()
#2772 |
Zadomowienie
|
Oooo, to ładnie przybiera Tymek!
![]() Widać faktycznie nocne karmienia dużo znacz dla takich maluszków jak nasze - moja gwiazda przespałaby chętnie całą noc (od 20 do 5), ale dla spokoju własnego i swoich piersi oraz dla komfortu jej żołądka karmie ją przed swoim snem - tak około 23-24 i efekt jest niezły: waży już 6040 gram czyli przez 3 tyg przybrała 940 gram !!! Zdolne te nasze dzieciaki i wydajne piersi ![]() W sumie dobrze, że Was szpital ominął... Badania zrobicie i wszystko będzie jasne, ważne że mały czuje się ok ![]() Edytowane przez wodaqua Czas edycji: 2011-10-28 o 14:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#2773 |
Zadomowienie
|
brumku - to mialas dzisiaj wrazeń
![]() gratki za skonczone mc ![]() noi dla dzielnych szczepieniowych dzieciów ![]() a my po spacerku.......... synuś leży i bawi się na macie Tiny Love uwielbia ja ![]() raczki nozki lataja na wszystkie strony ![]() a ja coz nic znow nie zoribiłam.......... ![]() no oprocz prania ............ teraz moze wreszcie pstrykne kilka fotek bo cale dwa pudla stoja do wystawienia na allegro .............. ![]() ah co do wagi to do tej z przed ciazy brakuje mi 5 kg a oprocz nich chcialabym zrzucic jeszcze z 10 kg i zmiescic sie w S bo zawsze nosilam M/L ale to chyba tylko marzenia bo tyle pokus na okolo............ ![]() noi swieta ida ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2774 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale mieliśmy ok. 25 osób razem z dziećmi i nami domownikami i każdy dostał jeszcze pudełeczko ciasta do domu takie małe jak na weselach dają, jakbym miała sama wszystko piec to pewnie były max 3 ciasta ![]() ---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ---------- widzisz jak ekspresowo zleciał - Szymus na zdjęciu prześliczny ![]() ![]() Julka ma identyczną grzechotkę z Canpola jak Szymuś i ją uwielbia - ma też inne ale tę się fajnie w rączkę jej łapie - bo swobodnie może ją złapać paluszkami, jak trzymam grzechotkę przed nią to po kilku chwilach widać jak się skupia i usiłuje złapać rączką grzechotkę, ale jeszcze jej się nie zawsze udaje bo ją rączki nie zawsze chcą słuchać ale parę razy jej się udało i sama złapała świadomie rączką grzechotkę trzymaną przed nią. A jaką ma minę wtedy zadowoloną jak jej się uda złapać tę grzechotkę i wtedy ją ogląda ze wszystkich stron, obraca, porusza, próbuje drugą złapać i trzyma obiema rączkami i wkłada do buzi na końcu ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ---------- Cytat:
![]() ![]()
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-10-28 o 15:10 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2775 |
Zakorzenienie
|
byliśmy u lekarza, Lena ma zaczerwienione gardło, osłuchowo czysto ale antybiotyk jest
![]()
#2776 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mój tż podsumował po naszym spotkaniu że Julki kawaler mu się bardzo spodobał - i że zgadza się na takiego zięcia ![]() kurcze, nic nie słyszałam o tym.. straszna tragedia, właśnie odszukałam info na hej.mielec i doczytałam.... strasznie przykra sprawa taki młody chłopak.... bardzo mi przykro Marinko z powodu śmierci prababci ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2777 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Brumku, Natko bo to wlasnie bylo laboratorium w szpitalu i dlatego ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Scio ja małej smaruje zawsze rano buzie kremem Bambino ![]() Cytat:
Sweet moja Karolinka byla tylko bardziej spiaca, po szczepieniu spi nawet po okolo 4 godziny. Dzis mialysmy 3 ture szczepien i zobaczymy jak bedzie, narazie spi juz 2,5 godz. Nadrabiam dalej...
.................... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karolinka ur. 19.06.2011r. - 52cm i 2700g szczęścia ![]() ![]() ![]() 24 tyg - 6770g ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Lilkaa82 Czas edycji: 2011-10-28 o 15:00 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2778 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja też obstawiam że Ci nerwy puszczają z powodu chrzcin - taka presja wisi nad Tobą i stąd masz nerwa ![]() ---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ---------- Cytat:
![]() ![]()
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-10-28 o 15:13 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2779 |
Zakorzenienie
|
Beatko kupujemy już 4.
3 są niby ok, ale kupa wychodzi już bokami ![]() Teraz mam 4 z Rossmana ( takie czerwone ) jest ich 50 za 19 zł i są super. Od 7 - 18 kg. Hi hi czyli będzie parka ![]() No tragedia straszna. Dzięki kochane za wyrazy współczucia z powodu babci.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
![]() ![]() |
![]() |
#2780 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2781 |
Wtajemniczenie
|
Dziękuję za wszystkie pochwały dla Szymonka
![]() ![]() Brumek - ale Tymonek pięknie przybiera na wadze ![]() ![]() Wodaqua - ja też zaczęłam karmić Szymonka przed moim snem ok. 23 ![]()
#2782 |
Zakorzenienie
|
Beatko 3 jest chyba więcej w paczce, ale cena jest ta sama, bo widziałam. Nie miałam 3. Ja tez b. lubie Dady ale mi sie znudziły.
Ale wiem, ze agadus uzywa 3 z Rossa i sobie chwali.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
![]() ![]() |
![]() |
#2783 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Brumku laktator z medeli jest super sama go mam ale dobrze ściąga wtedy jak cyc jest pełen mleka bo jak jest miękki to ciężko idzie, mam też ręczny TT i uważam że jest równie dobry jak medela tylko dłużej schodzi żeby pociągnął mleko, jak już cyca zassie to leci ...... sama dużo odciągam i mrożę pokarm mam już kilka woreczków ( na allegro najtańsze ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2784 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2785 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
troche mi sie przysnelo ale to tylko 30 min........ eh minely czasy spania tylkiem do gory po 2-3 godziny ![]() Ubieracie juz dzieci w zimowe kombinezony czy jeszcze raczej polarki zakładacie????? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2786 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2787 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() EDIT: Wiadomość ode mnie w klubie w wątku ' Propozycja ' - może któraś z Was będzie zainteresowana.
Szymon ![]() ' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym ' http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html Edytowane przez Madziulka_17 Czas edycji: 2011-10-28 o 16:11 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2788 |
Zadomowienie
|
Młody dzisiaj jakiś dziwny jest - mleko pił o 13 ostatnio a jak dostał koło 16 to nim pluł i nie chciał, a teraz na raz wytrąbił 200 ml herbatki i śpi w bujaczku
![]()
#2789 | ||||||
Zakorzenienie
|
witam
![]() Brumeczku ![]() ![]() wróciliśmy dziś, mały dzielnie zniósł podróż ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
oj tak... ja mam jedną przyjaciółkę, no i taką niewielką paczkę znajomych jeszcze od podstawówki. Teraz już prawie wszyscy zamężni/żonaci więc się paczka powiększyła. a babskie wieczory z przyjaciółką uwielbiam, szkoda że tak rzadko mam możliwość... Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ja nie Babonik ale też odpowiem bo byliśmy w niedzielę ![]() ![]() ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ---------- Jeśli jeszcze kogoś interesuje, to w SuperPharm jest promocja na Bobik D, K, oraz K+D - 2 w cenie 1 ![]()
drugie ciągnie je ku górze... " Edytowane przez aania_20 Czas edycji: 2011-10-28 o 16:45 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2790 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
o matko kolejna z koszmarami ![]() ![]() Cytat:
takie domowe spotkania sa super , mnie dyskoteki juz nie rajcują ![]() a co do nerwów, kłótni... ja też mam takie dni a wcześniej było gorzej, myślę, ze to wszystko na raz: chrzciny, teściowa, to że z Sarcia siedzisz całymi dniami . Biedna Ty ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
no a ja dzis nie poznaję swojego dziecka ! byłam z nim na spacerze od 13 do 16:50 i spał z przerwa na jedzenie, wróciłam do domku i odłożyłam go na nasze łóżko zeby się rozebrać a on spi dalej , juz kolejną godzinę ![]() ![]() ![]() Brumku ![]() dostałam paczkę z hippa ![]() Edytowane przez dziubek79 Czas edycji: 2011-10-28 o 16:56 |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:40.