Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 ! - Strona 93 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy temat do nowego wątku !
. Chwyty, obroty i pierwsze zęby – letnie maluszki robią postępy! 5 8,93%
Pierwsze miesiące szybko zleciały, a dzieci jeszcze nam wypiękniały. 0 0%
Drodzy państwo, oto wątek najpiękniejszych na świecie dzieciątek! 6 10,71%
Pierwsze ząbki i w głos śmiechy - cudnie rosną Nam pociechy. 16 28,57%
Nasi chłopcy i dziewczęta, już czekają kiedy święta. 1 1,79%
Pierwsze ząbki dzieci mają i już zupki zajadają. 3 5,36%
Już tak dobrze się wszystkie znamy, ze swoje dzieci wesoło swatamy! 1 1,79%
To już pierwsze ząbki i zabawy, a my dalej się wspieramy. 0 0%
Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. 24 42,86%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-28, 13:03   #2761
patik87
Zakorzenienie

Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
dzieki , kurde myślę, że to komary. Tylko Kuba tak wszystkie ugryzienia rozdrapał, że trudno to na pewno stwierdzić

Tak poza tematem muszę sobie pogadać...
Do mnie jeszcze od czasu do czasu kumpele dzwonią żebym gdzieś z nimi wyszła. Na razie ciągle odmawiam, bo przy dwójce, to już nie tak łatwo wyjść, jak przy jednym. Jeszcze mieszkam 15 km od nich. Mogłabym się przespać u którejś, ale nie zostawię samego Tż z dzieciakami. W ogóle przeraża mnie jakie one mają "życiowe" problemy... Jesteśmy w tym samym wieku a mentalnie czuję się przynajmniej 15 lat starsza od nich od kiedy mam dzieci. To się wyżaliłam
to do Ciebie dzwonią..ale skoro one wolą imprezę na mieście, a nie chętne na domówki u Ciebie, to może nie są prawdziwe koleżanki
Ja w sumie nie mam wielu znajomych takich z którymi utrzymuję bliższe kontakty. .. a koleżanka która mieszka 6km ode mnie też ma wymówki jak ją zapraszam, a jak przyjedzie to tematy dzieciowe bardzo jej odległe..
Ja nie umiałabym wyjść z domu na imprę, zostawić tż z małą. Nie potrafiłabym się wyluzować. Co innego impreza za ścianą gdzie dzieć śpi- jak u Dziubka.

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
moja tak robi w kąpieli - nawet myślałam że woda za gorąca czy coś ale woda ok - jak ją włoże do wody to Julka się zaczyna w tej wodzie po prostu przeciągać i wyginać do tyłu i robić taki własnie mostek - się relaksuje
moja też tak robi
Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 06:06 ---------- Poprzedni post napisano o 05:53 ----------

Patik- ani mi nie mów...kupiłam komplet dla 12 osób talerzy, do tego nowy bieżnik na stół, już trochę alkocholu i mięsa i już 500zł nie ma,a zakupy spożywcze dopiero przed nami normalnie takie chrziny to praktycznie wesele taniej by mnie wyszło w restauracji,ale ja mieszkam na wsi,lepiej u mnie niż jeździć do Bochni ale już mnie głowa od tego boli...

a wczoraj moja teściowa dzwoni i pyta jak w niedzielę...o której przyjechać? ja mówię,żeby zjedli u siebie obiadek bo ja już obiadu nie zdąrzę przygotować bo będę mieć dużo roboty w niedzielę...a ona ,że ok,zjedzą u siebie i przyjadą trochę wcześniej,ok 15tej/chrzciny o 16tej/... ani słowa o tym,że może mi coś trzeba pomóc

---------- Dopisano o 06:10 ---------- Poprzedni post napisano o 06:06 ----------

Patik- a jak Wasze zdrówko?? mam nadzieje,że już całkiem ozdrowiałaś??i dzieciątko też a chrzestna Sary dopiero pozna dziecko?? ale numer...

Beatka- miałaś aż 6 ciast na chrzciny? kurde u mnie nie bedzie tyle rarytasów

no to nadrobiłam,życzę wszystkim miłego dnia
Zdrowie do duszy. Wczoraj się jeszcze doprawiłam, bo nie wzięłam czapki. Także nic nie idzie ku lepszemu.
Sara charczy, ale zachowuje się jak zawsze więc mam nadzieje że tak pozostanie.
Ja mam komplet na 12 osób, ale teściowa ma większy więc korzystam z jej.
Współczuję Ci, że sama musisz przygotować.
Ja bym nie dała rady.
Wczoraj zadzwoniłam szwagierka tż (!) z ofertą pomocy.
Teściowa robi bigos i flaki, ja z mamą resztę.
Tzn moja mama robi u mnie, będzie też moja przyszła szwagierka, więc ja pewnie będę pomagać a szefem kuchni moja mam.

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość

Wczoraj stała się straszna rzecz... Mój sąsiad zginął na miejscu u siebie na podwórku... Nie znałam go ( bo mieszkamy tu od niedawna na wynajmie ). Miał 27 lat. Nawet nie wiem, jak mam opisać w jaki sposób zginął, bo to naprawdę straszne - całą głowę przygniotła mu maszyna do ,, ściskania" dachów... Miał firmę z tym związaną. Mam go w oczach, jak jeździł swoim firmowym trakiem, przystojny, wesoły młody mężczyzna...

Nie dość tego, wczoraj zmarła moja prababcia, znaczy hmm przyszywana mama mojej babci... Ale znałam ją bardzo bardzo dobrze, bo mieszkała naprzeciwko mojego rodzinnego domu. Była fantastyczną kobietą.
Jutro pogrzeb.

Straszny dzień
straszne. Boshe taki młody człowiek, taka straszna śmierć. To tragedia!!!

Ja mam kiepski dzień.
pokłóciłam się z tż. Kazałam mu wypier***
Ostatnio mam nerwy, on też. Nawet nie potrafię podać konkretnego powodu kłótni...
wszystko mnie drażni.
On poszedł, ja musiałam odreagować jak zwykle płaczem i jak na złość weszłą teściowa jak wyłam.
I co się stało, sraty taty. Powiedziałam krótko: pokłóciłam się z tż.
Chciała żebym jej powiedziała o co.
Kazała mi wziąść nerwosol, od razu świat będzie piękniejszy. TAaaaa. I powiedziała że ja to pół życia przerycze.

Idę na dwór mózg przewietrzyć swój i dziecko. Może mi ulży.

to se pogadałam.
Kocham Was.
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-28, 13:21   #2762
iustyna1
Wtajemniczenie

Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Ja mam kiepski dzień.
Ostatnio mam nerwy, on też. Nawet nie potrafię podać konkretnego powodu kłótni...
wszystko mnie drażni.
On poszedł, ja musiałam odreagować jak zwykle płaczem i jak na złość weszłą teściowa jak wyłam.
Kazała mi wziąść nerwosol, od razu świat będzie piękniejszy. TAaaaa. I powiedziała że ja to pół życia przerycze.

to se pogadałam.
Kocham Was.
Ty dzisiaj sobie pogadałaś, ja wczoraj . A ja wiem o co masz nerwy . O chrzciny. Na bank. Przez nie chodzisz nerwowa i wszystko Cię wkurza. Całe szykowanie, impreza u teściowej itp. Jak będziesz po chrzcinach to dopiero odetchniesz i się uspokoisz. Ja mam tak samo, przed każdą imprezą rodzinną. Mój Tż wie, że wtedy bez kija się do mnie nie podchodzi. Już niedługo i będziesz miała z głowy. Ps. Polecam melisę - duuużo melisy .

Aaaa no i moja noc: spałam od 3.00 do 8.00. Kuba przez te cholerne ugryzienia komara () nie mógł spać, pół nocy płakał, rzucał się, łaził od swojego pokoju do naszego . Rano nie wiedziałam jak się nazywam. Do tego Zuzek miała całą noc stan podgorączkowy i spała bardzo niespokojnie.
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-28, 13:24   #2763
Stapelka
Rozeznanie

Babonik i jak outlet? warto tam jechać?

ja dobrnęłam do wagi sprzed ciąży, ale jeszcze mi się 2 kg marzy i brzuch zupełnie do wyćwiczenia

spadamy znowu do Zakopanego, zapowiada się piękny, słoneczny weekend!
Stapelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-28, 13:41   #2764
wodaqua
Zadomowienie

Hej!
Chciałam się tylko po szczepieniu zameldować Wszystko poszło ok, mała zapłakała tylko chwilę i był juz luzik. Nie żałuje wydanej kasy na skojarzoną szczepionkę, szkoda mi było ją męczyć, tym bardziej, że dzisiaj uraczyła mnie śmiechem w głos Wzruszyłam się niesamowicie. W ogóle czarowała pielęgniarki i lekarkę, cudna jest.
Kurcze, tak bym chciała popisać z Wami, ale nie nadążam
Kciuki trzymam za wszystkich, za zdrówko i rozwój! Gratuluję wszystkich tygodni i miesiecy!
Nie mam co nałożyc na chrzciny... chyba szafę przkopię, bo nie mam weny na zakupy... w sklepach widzę telko dzieciowe rzeczy
Miłego popołudnia!

Zapomniałam dopisać, że wczoraj wieczorem mało się ze strachu nie obs.ałam - około 23 ktoś dzwonił do domofonu, męża nie mogłam dobudzić, ten ktoś 2 razy tryknął i cisza, a ja mam słuchawkę zepsutą więc nie mogałam zapytać kto to... Potem nasłuchiwałam czy po podwórku się ktoś nie kręci i nagle usłyszałam że ktoś odpala nasze auto i włacza wsteczny - w oknie zaświeciło mi białą lampą - myślałam że padnę, ale przypomniałam sobie o ubezpieczeniu... :P Odważyłam się otworzyć okno i wyjrzeć, okazało się że ktoś z podjazdu odjechał dośc szybko... Ciekawe kto to był... Już sama na weekend nie zostanę... Chyba mam fobię na temat kradzieży auta od kiedy mąż do Warszawy jeździ - tam bardzo biorą takie Haneczki jak nasza

---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ----------

Patik, Babonik - współczuję tych ceregieli zw. z chrzcinami. Ja byma Wam chętnie pomogła Lubię taką robotę, ale nie u siebie :P Coraz bardziej się cieszę, że mamy tą knajpę W rezultacie podsumowań listy gości będzie nas 12 osób, więc finansowo nie wyjdziemy na tym źle Akurat moja kasa z "gruszy" wystarczy

Edytowane przez wodaqua
Czas edycji: 2011-10-28 o 13:37
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-28, 13:42   #2765
karolinee1983
Zadomowienie

Dzień dobry jestem i ja w końcu. Ostatnio nie mam weny na wizaż nawet, jakaś taka rozlazła się zrobiłam u nas walka nadal z ciemieniuchą, zielonymi kupami ze śluzem (raz są a raz nie, już sama nie wiem co mam jeść ), no i do tego doszło małe odparzenie pod szyjką (gdzie mała ma najwięcej fałdek) które ja, wyrodna matka, zauważyłam dopiero wczoraj jak Maja główkę zadzierała leżąc na brzuszku jaką maść na to zastosować???? Macie jakiś pomysł? Pomyślałam o BEPANTHEN...

Poza tym, standardowo w dzień raczej mało śpi (drzemki po 30 minut), a w nocy ok - od 20 do 6-7 z jedną pobudką na jedzenie. Ale ranny ptaszek z niej i nie mam co marzyć o spaniu do 10

Co do wagi... To wróciłam już dawno do tej sprzed porodu (nawet ważę trochę mniej), ale nad brzuchem zdecydowanie trzeba popracować bo to taka galaretka jest trochę tylko, że mi się w ogóle nie chce...

MAJA 06.08.2011 r.

Edytowane przez karolinee1983
Czas edycji: 2011-10-28 o 13:44
karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-28, 13:49   #2766
83monia
Zakorzenienie

karolinee - cokolwiek wysuszajacego do tyłka (bephanten, sudocrem). my tez takie mielismy na szyi, jakby ją kto dusił i pod kolanami ma, bo fałdek ma nieziemsko dużo

dołączam do "wyluzowanych" brzuchowo

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-28, 13:58   #2767
wodaqua
Zadomowienie

Koleżeństwo - mamy niewielu znajomych... Najlepsi starają się o dziecko i jakoś nie miałm serca zamęczać ich naszą radością... Jednak zaporosili nas do swojego nowego mieszkania i okazało się że bardzo chcą sie z nami spotykać, bo Zosia grzecznie spędziła kilka godzin bez cyrków... Oni myśleli, że jak my z dzieckiem to się wyalienujemy, ale my zapwiedzieliśmy, że udowodnumi, że dziecko to żadne ograniczenie i w miarę możliwosci bedziemy nadal dość aktywnie żyli

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-10-28, 14:01   #2768
karolinee1983
Zadomowienie

o
Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
karolinee - cokolwiek wysuszajacego do tyłka (bephanten, sudocrem). my tez takie mielismy na szyi, jakby ją kto dusił i pod kolanami ma, bo fałdek ma nieziemsko dużo

dołączam do "wyluzowanych" brzuchowo
O dokładnie tak to wygląda! Jakby kto jej stryczek na szyjkę założył

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-28, 14:03   #2769
brumek
Zakorzenienie

Noooo czeeeeść
U nas wielce ciekawy dzień - od rana zdążyliśmy zaliczyć pediatrę i ... szpital!!! A jeśli chodzi o szczepienie, to oczywiście odroczone ALe już mnie to chyba rzestaje ruszać
A było tak:
rano pojechaliśmy do pediatry, która obiecała że już go zaszczepi. Ale jak zobaczyła wyniki morfologii, gdzie wyszła lekka anemia, to stwierdziła, że się wstrzyma. Do tego miał wysokie aspat i alat, ale jak wszyscy mówią, takie wyniki u niemowląt są normą. No ale ona powiedziała, że choć może nic to nie jest, to hce to sprawdzić (bo np. może mieć cytomegalię czy coś) i kazała jechać do szpitala, żeby tam na oddziale mu wszystkie badanie od ręki załatwili. No i pojechaliśmy do Centrum Zdrowia Dziecka. Wysiedzieliśmy tam 3 godziny, choć cały czas ktoś się nami zajmował, więc nie mogę narzekać. ALe niestety po takich wstępnych badaniach, stwierdzili, że Tymka na mogą przyjąc, bo ... jest zdrowy Tzn. anemia rzeczywiście jest, ale na tej podstawie na oddział nie mogę przeciez przyjąć No i zapisali nas od razu do poradni przy szpitalu, ale dopiero na 14.11. i tam mu zrobią dokłądne badania wątrobowe. No i w sumie to chyba się ciesze, bo jak już będzie je mia, to przestaną się w nim te nasze lekarki chorób doszukiwać i zamknie im sie buzię raz na zawsze
Zresztą ona sama dziś stwierdził, że Tymek kompletnie nie wygląda na chore dziecko, bo ma ładny kolor skóry, jest silny i energiczny, szybko przybiera i ma apatyt. Ale oczywiście wolą dmuchać na zimne
No i mój hit dnia - synek waży 4700 g, czyli w ciągu 11 dni (1,5 tygodnia) przybrał 470g!!! Czyli to dodatkowe nocne karmienie na które go budzę, zrobiło swoje

Cytat:
Brumek natchnęłaś mnie z tą kąpielą... Może wyprobuje dzisiaj. Albo jutro. Ale na weeku napewno.

Wczoraj stała się straszna rzecz... Mój sąsiad zginął na miejscu u siebie na podwórku... Nie znałam go ( bo mieszkamy tu od niedawna na wynajmie ). Miał 27 lat. Nawet nie wiem, jak mam opisać w jaki sposób zginął, bo to naprawdę straszne - całą głowę przygniotła mu maszyna do ,, ściskania" dachów... Miał firmę z tym związaną. Mam go w oczach, jak jeździł swoim firmowym trakiem, przystojny, wesoły młody mężczyzna...
Matko Boska!!! Co za tragedia
I współczuję z powodu babci

A kąpiel gorąco polecam - spodoba Wam się

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Dziewczyny Szymon sam wziął w rączkę leżącą obok niego grzechotkę i zaczął nią gruchać
Ale cudnie Zdolniachę masz

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Moje dziecie nauczyło się pluć.
Haha No to wesoło teraz będziesz mieć

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Witam i Ja
Witam, witam

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
z tą kapielą też kusicie, w niedzielę TŻ wskakuje z małym do wanny
Ha Wszytskich pozarażam kąpielową manią

Cytat:
Napisane przez ellika Pokaż wiadomość
Witam
dziś się zważyłam....i kolejny kg mniej już tylko symbolicznie jeden mi został do zrzucenia. Teraz to w drugą stronę zaczynam sie bać, że w tym tempie to za dużo schudne będę więcej jeść
To tak się da?

Cytat:
Napisane przez sygine Pokaż wiadomość

Aha i mam jeszcze pytanko - czy któraś z was czytała i wprowadzała karmienie stałymi pokarmami wg książki "Bobas lubi wybór"? Bo wydaje mi się to bardzo ciekawe i zastanawiam się czy tak nie zrobić
Ja jeszcze nie, ale też słyszałam same zachwyty na ten temat i pewnie za miesiąc-dwa poczytam

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Antos skonczyl dzis 2 miesiace!
Brawoooo!

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
sygine - ja mam wersje "maluch lubi wybór" i dopiero od niedawna (rok-półtora) ma wybór, wcześniej ne iał wyboru, jadł co dałam... a tak serio - nie chcialo mi się w to bawić
Monia - jesteś boska

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
Brumekza kąpiel oj chyba tez sie skusze miałam Ci napisać o laktatorze bo chyba mamy ten sam ja jestem z niego zadowolona , tylko jak ściągałam to byłam lekko pochylona do przodu no i troche go musiałam przycisnąć do piersi
Tak właśnie robię i nie leci

---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ----------

Cytat:
Brumku,znajdź wpożyczalnie laktatorów, wypożycz jakąkolwiek elektryczna medelę i sprawdź,jeśli okaże się ,że jest ok to wtedy pomyśl o kupnie!!!
Tak zrobię! Też wczoraj o tym pomyślałam I już znalazłam wypożyczalnię w necie Dzięki Boboniku
Stary 2011-10-28, 14:05   #2770
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Aaaa no i moja noc: spałam od 3.00 do 8.00. Kuba przez te cholerne ugryzienia komara () nie mógł spać, pół nocy płakał, rzucał się, łaził od swojego pokoju do naszego . Rano nie wiedziałam jak się nazywam. Do tego Zuzek miała całą noc stan podgorączkowy i spała bardzo niespokojnie.
Ale wesoło, daj spokój
Ale że go tak te komary męcza, to dziwne Chociaż nie wiem, jak na takie coś, reagują takie maluchy, może to normalne

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
Chciałam się tylko po szczepieniu zameldować Wszystko poszło ok, mała zapłakała tylko chwilę i był juz luzik. Nie żałuje wydanej kasy na skojarzoną szczepionkę, szkoda mi było ją męczyć, tym bardziej, że dzisiaj uraczyła mnie śmiechem w głos Wzruszyłam się niesamowicie. W ogóle czarowała pielęgniarki i lekarkę, cudna jest.
Fajnie, że tak gładko poszło
Stary 2011-10-28, 14:07   #2771
jacieeeee
Wtajemniczenie

Wy tu o kilogramach, a mnie się wstyd przyznać Kiedyś pisałam, że jestem na diecie i takie tam, ale od pewnego czasu moja dieta leży i kwiczy, a ja nawet nie wiem gdzie
8-10 kg nadal do zrzucenia, ale przegrywam ostatnio ze słodyczami. Uwielbiam je
Brzuch wielki, uda jak u słonia, nic na mnie nie pasuje. Jak się w końcu zdecydujemy na chrzciny to się chyba w jakieś ładne prześcieradło zawinę.
Najchętniej wróciłabym na aerobik, bo wtedy mam większą motywację do trzymania diety. Tyle, że jakoś zebrać się nie mogę

Dziubek coś się ostatnio często śni

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-28, 14:10   #2772
wodaqua
Zadomowienie

Oooo, to ładnie przybiera Tymek!
Widać faktycznie nocne karmienia dużo znacz dla takich maluszków jak nasze - moja gwiazda przespałaby chętnie całą noc (od 20 do 5), ale dla spokoju własnego i swoich piersi oraz dla komfortu jej żołądka karmie ją przed swoim snem - tak około 23-24 i efekt jest niezły: waży już 6040 gram czyli przez 3 tyg przybrała 940 gram !!!
Zdolne te nasze dzieciaki i wydajne piersi
W sumie dobrze, że Was szpital ominął... Badania zrobicie i wszystko będzie jasne, ważne że mały czuje się ok A na szczepienie kiedy jest szansa?

Edytowane przez wodaqua
Czas edycji: 2011-10-28 o 14:12
Stary 2011-10-28, 14:22   #2773
SweetAngel1984
Zadomowienie

brumku - to mialas dzisiaj wrazeń

gratki za skonczone mc

noi dla dzielnych szczepieniowych dzieciów

a my po spacerku..........
synuś leży i bawi się
na macie Tiny Love
uwielbia ja
raczki nozki lataja na wszystkie strony

a ja coz nic znow nie zoribiłam..........
no oprocz prania ............
teraz moze wreszcie pstrykne kilka fotek bo cale dwa pudla stoja
do wystawienia na allegro ..............

ah co do wagi to do tej z przed ciazy brakuje mi 5 kg
a oprocz nich chcialabym zrzucic jeszcze z 10 kg
i zmiescic sie w S bo zawsze nosilam M/L
ale to chyba tylko marzenia bo tyle pokus na okolo............
noi swieta ida
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-28, 14:39   #2774
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:

Beatka- miałaś aż 6 ciast na chrzciny? kurde u mnie nie bedzie tyle rarytasów
tak 6 bo obie babcie chciały upiec po 3 ciasta dla wnuczki

ale mieliśmy ok. 25 osób razem z dziećmi i nami domownikami i każdy dostał jeszcze pudełeczko ciasta do domu takie małe jak na weselach dają,
jakbym miała sama wszystko piec to pewnie były max 3 ciasta

---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ----------

Cytat:

Za tydzień przylatuje mój mąż
widzisz jak ekspresowo zleciał - Szymus na zdjęciu prześliczny

Julka ma identyczną grzechotkę z Canpola jak Szymuś
i ją uwielbia - ma też inne ale tę się fajnie w rączkę jej łapie - bo swobodnie może ją złapać paluszkami, jak trzymam grzechotkę przed nią to po kilku chwilach widać jak się skupia i usiłuje złapać rączką grzechotkę, ale jeszcze jej się nie zawsze udaje bo ją rączki nie zawsze chcą słuchać ale parę razy jej się udało i sama złapała świadomie rączką grzechotkę trzymaną przed nią.

A jaką ma minę wtedy zadowoloną jak jej się uda złapać tę grzechotkę i wtedy ją ogląda ze wszystkich stron, obraca, porusza, próbuje drugą złapać i trzyma obiema rączkami i wkłada do buzi na końcu

eeee to się nazywa poznawanie wszystkimi zmysłami

---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ----------

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
BRUNETKO!!!

W Superpharmie są od dziś promocja na wszystkie te szampony i odżywki Wax, o które pytałaś
ubolewam że w Rzeszowie nie ma Superpharm'u

Dwa serca po raz drugi :heart:

Edytowane przez beata_1988
Czas edycji: 2011-10-28 o 15:10
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-28, 14:45   #2775
zanka205
Zakorzenienie

byliśmy u lekarza, Lena ma zaczerwienione gardło, osłuchowo czysto ale antybiotyk jest

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-28, 14:47   #2776
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Potem zjadł cały ( ! ) słoiczek marchewki, ale nie pił już mleka nad ranem i w nocy też mało jadł.

Nie dość tego, wczoraj zmarła moja prababcia, znaczy hmm przyszywana mama mojej babci... Ale znałam ją bardzo bardzo dobrze, bo mieszkała naprzeciwko mojego rodzinnego domu. Była fantastyczną kobietą.
Jutro pogrzeb.

Straszny dzień
za apetyt Igorka, chciałam już kiedyś zapytać - Igorek z taką wagą jest już na pampach rozmiar 4 czy jeszcze na 3 jedziecie?
mój tż podsumował po naszym spotkaniu że Julki kawaler mu się bardzo spodobał - i że zgadza się na takiego zięcia

kurcze, nic nie słyszałam o tym.. straszna tragedia, właśnie odszukałam info na hej.mielec i doczytałam.... strasznie przykra sprawa taki młody chłopak....

bardzo mi przykro Marinko z powodu śmierci prababci

Stary 2011-10-28, 14:57   #2777
Lilkaa82
Rozeznanie

Cytat:
Ale masz rację że na pewno nic a nic już nie pamięta

A czemu akurat z główki pobierali? Bo mi na ostatnim pobraniu krwi Tymkowi mówili że z główki to raczej tylko w szpitalu noworodkom...
Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Lilko współczuję przeżycia
Tylko czemu akurat z głowki

Brumku, Natko bo to wlasnie bylo laboratorium w szpitalu i dlatego

Cytat:
Lilkaa współczuję przejść z pobieraniem krwi. A dlaczego z główki? na jakie badanie?
Patik na morfologie i zelazo miala krew pobierana a z glowki bo to bylo laboratorium szpitalne

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Lilkaa, my mieliśmy pobieraną krew z rączki i miło nie było, a z główki to sobie nie wyobrażam- bardzo współczuję przeżyć. Przekaż dzielnej Karolci buziaka w główkę.
Marzena dziekuje w imieniu Karolinki Kochana

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Pytanko: smarujecie czyms buzie Maluchów? Bo Agata się bardzo ślni, non stop rączki w buzi i takie ma przesuszone na brodzie, troce się bje smarowac w dzień, zeby nie zlizała

Scio ja małej smaruje zawsze rano buzie kremem Bambino

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość
A ja mam do Was pytanie jak wasze dzieci sie czuly po szczepieniu??? i ile trwaly objawy po i jakie byly?????

Sweet moja Karolinka byla tylko bardziej spiaca, po szczepieniu spi nawet po okolo 4 godziny. Dzis mialysmy 3 ture szczepien i zobaczymy jak bedzie, narazie spi juz 2,5 godz.

Nadrabiam dalej...

Karolinka ur. 19.06.2011r. - 52cm i 2700g szczęścia

24 tyg - 6770g

Jestem żoną mojego męża
Mamo, Tato ! - A ja rosnę i rosnę...

Edytowane przez Lilkaa82
Czas edycji: 2011-10-28 o 15:00
Lilkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-28, 15:08   #2778
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Ja w sumie nie mam wielu znajomych takich z którymi utrzymuję bliższe kontakty. .. a koleżanka która mieszka 6km ode mnie też ma wymówki jak ją zapraszam, a jak przyjedzie to tematy dzieciowe bardzo jej odległe..

Ja mam kiepski dzień.
ja też nie utrzymuje jakichś szczególnych kontaktów ze znajomymi, tyle co na uczelni. Mamy jednych znajomych którzy nas odwiedzają, byliśmy nich na weselu 2 tyg temu. Ale ja tam jakoś nie pragnę innych znajomości, odwiedzin koleżanek, itd.

a ja też obstawiam że Ci nerwy puszczają z powodu chrzcin - taka presja wisi nad Tobą i stąd masz nerwa trzymaj się - już niedługo będzie po wszystkim i odetchniesz z ulgą.

---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ----------

Cytat:
Napisane przez Stapelka Pokaż wiadomość

ale Wam zazdroszczę chętnie bym w góry pojechała ach.. rozmarzyłam się

---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ----------

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
W rezultacie podsumowań listy gości będzie nas 12 osób, więc finansowo nie wyjdziemy na tym źle Akurat moja kasa z "gruszy" wystarczy
ja się 5 minut głowię o co chodzi z grusza... :mysli: a to przecież o "wczasy pod gruszą" chodziło ale mam zaćmienie mózgu chwilami

---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ----------

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
no i do tego doszło małe odparzenie pod szyjką (gdzie mała ma najwięcej fałdek) które ja, wyrodna matka, zauważyłam dopiero wczoraj jak Maja główkę zadzierała leżąc na brzuszku jaką maść na to zastosować???? Macie jakiś pomysł? Pomyślałam o BEPANTHEN...
mąka ziemniaczana - u nas na takie "fałdkowe" odparzenia, zwłaszcza pod paszkami i pod szyją - zwykła mączka ziemniaczana działała cuda - lepiej niz bepanthen, sudocrem i wszelkie zasypki razem wzięte

Edytowane przez beata_1988
Czas edycji: 2011-10-28 o 15:13
Stary 2011-10-28, 15:08   #2779
Marina1
Zakorzenienie

Beatko kupujemy już 4.
3 są niby ok, ale kupa wychodzi już bokami
Teraz mam 4 z Rossmana ( takie czerwone ) jest ich 50 za 19 zł i są super. Od 7 - 18 kg.

Hi hi czyli będzie parka

No tragedia straszna.

Dzięki kochane za wyrazy współczucia z powodu babci.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-28, 15:18   #2780
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Noooo czeeeeść
U nas wielce ciekawy dzień - od rana zdążyliśmy zaliczyć pediatrę i ... szpital!!! A jeśli chodzi o szczepienie, to oczywiście odroczone
Wy to się namęczycie z tymi odroczonymi szczepieniami.... kurcze Julka też miała wagę urodzeniową podobną do Tymka i lekarka nic nie miała żadnych zastrzeżeń, żadnych dodatkowych badań nie zlecała, itd - strasznie dziwna kobieta... no ale skoro w morfo wyszła lekka anemia to może lepiej zbadać to dokłądniej,

---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ----------

Cytat:
Beatko kupujemy już 4.
3 są niby ok, ale kupa wychodzi już bokami
Teraz mam 4 z Rossmana ( takie czerwone ) jest ich 50 za 19 zł i są super. Od 7 - 18 kg.

Hi hi czyli będzie parka .
a 3 z tej serii rossmana też miałaś ? wiesz może ile sztuk w paczce jest tych "trójek" rossmanowych i w jakiej cenie? bo właśnie kusi mnie spróbować innych - bo na razie tylko Dady używamy i są super ale chętnie przetestuje rossmanowe, tylko muszę się do niego wybrać

Stary 2011-10-28, 15:19   #2781
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Dziękuję za wszystkie pochwały dla Szymonka Dzisiaj cały dzień mnie czymś zaskakuje, cudny jest

Brumek - ale Tymonek pięknie przybiera na wadze

Wodaqua - ja też zaczęłam karmić Szymonka przed moim snem ok. 23

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-28, 15:37   #2782
Marina1
Zakorzenienie

Beatko 3 jest chyba więcej w paczce, ale cena jest ta sama, bo widziałam. Nie miałam 3. Ja tez b. lubie Dady ale mi sie znudziły.
Ale wiem, ze agadus uzywa 3 z Rossa i sobie chwali.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-28, 15:50   #2783
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
jaką maść na to zastosować???? Macie jakiś pomysł? Pomyślałam o BEPANTHEN...
bepanten jest super ale jak Beatka pisze zwykła mąka ziemniaczana też jest dobra

Brumku
laktator z medeli jest super sama go mam ale dobrze ściąga wtedy jak cyc jest pełen mleka bo jak jest miękki to ciężko idzie, mam też ręczny TT i uważam że jest równie dobry jak medela tylko dłużej schodzi żeby pociągnął mleko, jak już cyca zassie to leci ...... sama dużo odciągam i mrożę pokarm mam już kilka woreczków ( na allegro najtańsze )

Sloneczko555xxx jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-10-28, 16:00   #2784
sygine
Zadomowienie

Cytat:

ja dobrnęłam do wagi sprzed ciąży, ale jeszcze mi się 2 kg marzy i brzuch zupełnie do wyćwiczenia

Jak ja ci zazdroszczę tego Zakopanego Echh pewnie najprędzej za dwa lata tam znowu zawitamy...
Stary 2011-10-28, 16:01   #2785
SweetAngel1984
Zadomowienie

Cytat:
Beatko 3 jest chyba więcej w paczce, ale cena jest ta sama, bo widziałam. Nie miałam 3. Ja tez b. lubie Dady ale mi sie znudziły.
Ale wiem, ze agadus uzywa 3 z Rossa i sobie chwali.
wlasnie i ja zastanawiałm sie na wyprobowaniem tych pieluch z Rosmmanna podobne sa do Dady????

troche mi sie przysnelo ale to tylko 30 min........
eh minely czasy spania tylkiem do gory po 2-3 godziny

Ubieracie juz dzieci w zimowe kombinezony czy jeszcze raczej polarki zakładacie?????
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-28, 16:09   #2786
sygine
Zadomowienie

Cytat:
2-3 godziny

Ubieracie juz dzieci w zimowe kombinezony czy jeszcze raczej polarki zakładacie?????
Ja ubieram w ten kombinezon misiowy jak jest zimno, a jak trochę cieplej to tylko kurtkę taką lekko ocieploną a na nogach rajstopki, spodnie, skarpetki i buciki
Stary 2011-10-28, 16:09   #2787
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:

Ja zakładam kombinezon, ale taki cieńszy - jesienny

EDIT: Wiadomość ode mnie w klubie w wątku ' Propozycja ' - może któraś z Was będzie zainteresowana.

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html

Edytowane przez Madziulka_17
Czas edycji: 2011-10-28 o 16:11
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-10-28, 16:29   #2788
sygine
Zadomowienie

Młody dzisiaj jakiś dziwny jest - mleko pił o 13 ostatnio a jak dostał koło 16 to nim pluł i nie chciał, a teraz na raz wytrąbił 200 ml herbatki i śpi w bujaczku
Stary 2011-10-28, 16:46   #2789
aania_20
Zakorzenienie

witam

Brumeczku miło że ktoś tęsknił
wróciliśmy dziś, mały dzielnie zniósł podróż W sumie niedługa, bo 400 km, ale 3/4 trasy po autostradzie, więc Ania w niecałe 4 godziny (w tym przerwa) się uwinęła Mogłam wracać wczoraj, ale jak to u rodzinki - zostałam zmuszona do zostania Ale Adaś super, trasę przespał a tam też ładnie się zachowywał, nawet noc pięknie przespał mimo że obce miejsce

Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość
Kochana, zmobilizuj się i spotkaj się z nimi, jak będziesz ciągle odmawiać, to przestaną dzwonić. A takie babskie spotkania, to przecież cudowna sprawa.

oj tak... ja mam jedną przyjaciółkę, no i taką niewielką paczkę znajomych jeszcze od podstawówki. Teraz już prawie wszyscy zamężni/żonaci więc się paczka powiększyła. a babskie wieczory z przyjaciółką uwielbiam, szkoda że tak rzadko mam możliwość...

Cytat:
a wczoraj moja teściowa dzwoni i pyta jak w niedzielę...o której przyjechać? ja mówię,żeby zjedli u siebie obiadek bo ja już obiadu nie zdąrzę przygotować bo będę mieć dużo roboty w niedzielę...a ona ,że ok,zjedzą u siebie i przyjadą trochę wcześniej,ok 15tej/chrzciny o 16tej/... ani słowa o tym,że może mi coś trzeba pomóc
fajnie ciekawe czy choć jak wcześniej przyjadą to się domyśli...
Cytat:
ż
Okropna sytuacja

Cytat:
Dziewczyny Szymon sam wziął w rączkę leżącą obok niego grzechotkę i zaczął nią gruchać Szybko biegłam po aparat... I grucha tak już kilka minut
Dowody :
ale słodziak! Brawa mu się należą!
Cytat:
klask i:
Cytat:
Napisane przez sygine Pokaż wiadomość

Aha i mam jeszcze pytanko - czy któraś z was czytała i wprowadzała karmienie stałymi pokarmami wg książki "Bobas lubi wybór"? Bo wydaje mi się to bardzo ciekawe i zastanawiam się czy tak nie zrobić
Tak, ja zamierzam Książkę kupiłam i czytam

Cytat:
ja nie Babonik ale też odpowiem bo byliśmy w niedzielę Pominę że masa ludzi Ze sklepów nie-outletowych baaardzo duży Smyk (chyba największy w Krakowie), superpharm, diechmann i kilka innych, outlety - nie we wszystkich byliśmy ale niektóre szału nie robią. Towaru nie za wiele, ale tak jak mówię - nie wszystkie przeszliśmy. A co mnie zraziło - przykład pierwszy z brzegu - sklep Dalia, oglądam biustonosze, cena outletu ok. 70 zł. Przekreślone 180zł, niby że taka obniżka. Tylko że te same oglądałam już kiedyś i wiem że NIGDY nie kosztowały 180 zł, a chyba 100. Więc trzeba dobrze uważać
Cytat:

Ja tak bardziej na jesiennie na razie.

---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ----------

Jeśli jeszcze kogoś interesuje, to w SuperPharm jest promocja na Bobik D, K, oraz K+D - 2 w cenie 1

Edytowane przez aania_20
Czas edycji: 2011-10-28 o 16:45
aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-28, 16:55   #2790
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Monia, Babonik przygarniecie mnie? Wyglądam tragicznie i jeszcze gorzej się czuję. Minimum 6 kg muszę zrzucić
ja do wagi sprzed ciązy mam jeszcze 6kg a do "normalnego" wyglądu mam oprócz tych 6 dodatkowe 13-15 kg żadna mnie nie przebije!!

Cytat:
Dziekuje, nocka ok, chyba wezme ja na spacer z Antkiem, bo tak ladnie, ze az zal siedziec w domu.

Tez zaluje, ze troche nas dzieli...a z tymi odwiedzinami, to czuje, ze nie bedzie latwo. maz od jutra ma 4 dni wolnego i moglibysmy jechac do Wisnicza, ale pewnie nie pojedziemy, bo Wiki... a tam tez male dziecko, wiec trzeba uwazac. Jesli pojedziemy to pewnie na chwile, ze nigdzie nie zdarze wstapic...

Brumku super, ze wyszla Wam wspolna kapiel! Trzymam kciuki za szczepienia.

Teliczku dla Jasia takze na 2 miesiace!

Uciekam na spacer...
za 2 miesiące i dla Jasia też!!!!!!!!!!!

Cytat:
dobra dziewczyny ja planuję karmić na maksa do końca macierzyńskiego czyli do pół roku,potem włączam MM,karmię piersią tylko rano i wieczorem,zamierzam wrócić do pracy,więc od wtedy zabieram się za dietę!!!!

Wczoraj byliśmy w nowym outlecie w Modlniczce i przymierzałam pare kiecek... OMG jakie te przymierzalnie są okrutne,mało miejsca,blisko lustro,jasen światło... jak zobaczyłam swoje ciało to prawie sie poryczałam... ubranie dosc dobrze kryje...ale w bieliźnie to dramat co ja bym dała,żeby przejść na diete już dziś... do tego ćwiczyć nie mogę...tu CC ma wielki minus... ehhhhh ja chce ważyć przynajmniej 65kg
też mi się marzy 65kg ale to tylko marzeniaaaaaaa

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
Hej

Ostatnio jakoś tylko podczytuje a potem nie pamiętam co komu napisać
Wczoraj byliśmy z Tżem w Zusie bo w tym roku jego wezwali na kontrole normalnie czujemy sie jak naciągacze

Brumekza kąpiel oj chyba tez sie skusze miałam Ci napisać o laktatorze bo chyba mamy ten sam ja jestem z niego zadowolona , tylko jak ściągałam to byłam lekko pochylona do przodu no i troche go musiałam przycisnąć do piersi

Sygine mamy podobny misiowy kombinezon też na 62 i tez już za mały a taki fajny

Krystianek dwa tyg temu ważyl 6800 i mierzył 63 cm to dopiero klocek

Swoja wagą sie nie przejmuje chyba juz wróciłam do wagi z przed ciąży bo wchodze we wszystkie ciuchy jedynie brzuch mam duży ale tragedii nie ma

Dziubek śniłas mi sie wczoraj

Marinko współczuje śmierci prababci a z sąsiadem to straszna tragedia i niech mi ktoś powie ze tylko praca na kopalni jest taka niebezpieczna
Dostaliśmy wiadomość że zmarł przyszywany dziadek Tża

o matko kolejna z koszmarami a cóż ja w Twoim śnie robiłam

Cytat:
to do Ciebie dzwonią..ale skoro one wolą imprezę na mieście, a nie chętne na domówki u Ciebie, to może nie są prawdziwe koleżanki
Ja nie umiałabym wyjść z domu na imprę, zostawić tż z małą. Nie potrafiłabym się wyluzować. Co innego impreza za ścianą gdzie dzieć śpi- jak u Dziubka.

moja też tak robi

Zdrowie do duszy. Wczoraj się jeszcze doprawiłam, bo nie wzięłam czapki. Także nic nie idzie ku lepszemu.
Sara charczy, ale zachowuje się jak zawsze więc mam nadzieje że tak pozostanie.
Ja mam komplet na 12 osób, ale teściowa ma większy więc korzystam z jej.
Współczuję Ci, że sama musisz przygotować.
Ja bym nie dała rady.
Wczoraj zadzwoniłam szwagierka tż (!) z ofertą pomocy.
Teściowa robi bigos i flaki, ja z mamą resztę.
Tzn moja mama robi u mnie, będzie też moja przyszła szwagierka, więc ja pewnie będę pomagać a szefem kuchni moja mam.

straszne. Boshe taki młody człowiek, taka straszna śmierć. To tragedia!

Ja mam kiepski dzień.
wszystko mnie drażni.

to se pogadałam.
Kocham Was.

takie domowe spotkania sa super , mnie dyskoteki juz nie rajcują

a co do nerwów, kłótni... ja też mam takie dni a wcześniej było gorzej, myślę, ze to wszystko na raz: chrzciny, teściowa, to że z Sarcia siedzisz całymi dniami . Biedna Ty

Cytat:

kocham Zakopane ale zazdroszczę !

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Wy tu o kilogramach, a mnie się wstyd przyznać Kiedyś pisałam, że jestem na diecie i takie tam, ale od pewnego czasu moja dieta leży i kwiczy, a ja nawet nie wiem gdzie
8-10 kg nadal do zrzucenia, ale przegrywam ostatnio ze słodyczami. Uwielbiam je
Brzuch wielki, uda jak u słonia, nic na mnie nie pasuje. Jak się w końcu zdecydujemy na chrzciny to się chyba w jakieś ładne prześcieradło zawinę.
Najchętniej wróciłabym na aerobik, bo wtedy mam większą motywację do trzymania diety. Tyle, że jakoś zebrać się nie mogę
Dziubek coś się ostatnio często śni
no własnie się dziwię

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
byliśmy u lekarza, Lena ma zaczerwienione gardło, osłuchowo czysto ale antybiotyk jest
zdrówka dla Lenki !

no a ja dzis nie poznaję swojego dziecka !
byłam z nim na spacerze od 13 do 16:50 i spał z przerwa na jedzenie, wróciłam do domku i odłożyłam go na nasze łóżko zeby się rozebrać a on spi dalej , juz kolejną godzinę no przeciez nie bedzie mi spał w nocy ale z racji , że chcemy go przestawić ze spaniem to go nie budzę

Brumku za wagę Tymka

dostałam paczkę z hippa

Edytowane przez dziubek79
Czas edycji: 2011-10-28 o 16:56
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości