|
|
#2041 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Dot.: XXL-ki chudną do M-ki :)
Cytat:
Też się zastanawiam, czy na inż nie iść, ale wolałabym jakieś inne matematyczne, typu rachunkowość... Tylko że nie chcę się przeprowadzać, więc nie wiem jeszcze, co to będzie.---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ---------- Cytat:
OF COURSE nie polecam tego sposobu na pozbycie się kg Zresztą u każdego waga leci inaczej, ważne że w dół! ---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ---------- Cytat:
![]() A takie pytanie - jak się cytuje kilka osób w jednej odpowiedzi, nie robiąc jak ja teraz -> ciągle dopisywanie? Ah, długi weekend, nareszcie można odpocząąąć! Idę na trzygodzinny maraton fitnesowy Tzn. takie różne zajęcia, nie tylko typowy fitness.
http://dietkowanie.blogspot.com/ Edytowane przez LadyTo0fat Czas edycji: 2011-10-28 o 15:41 |
||||||
|
|
|
#2042 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ---------- o znalazłam http://www.ksiazka-kucharska.pl/prze...eczone-banany/ ,
|
|
|
#2043 | |
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: Wiecie tam dają takie fajne kaftaniki...Nie wiem tylko czemu są wiązane od tyłu...
|
Cytat:
Taki escape od rodziców. ![]() Pije kawe i sie zbieram zaraz idę ze znajomymi na dworzec Ale będzie fajnieee. Jedziemy bandą więc ... będziemy na głos czytali hahahahahahahha A co do konfitur to właśnie w domu mamy cacy konfitury i pare rzeczy do zabrania, na które szkoda mi kasy xD Wyborowa a galaretka, sałatka, kisiel, owoc, serek homo z przyprawami i pestkami? xD
Jem,piszę,robię zdjęcia http://fiolkowaprzepisownia.blog spot.com http://legalnie-nielegalna.blogspot.com Edytowane przez f_ola Czas edycji: 2011-10-28 o 16:59 |
|
|
|
|
#2044 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ano będę panią inżynier. Już niebawem - mam nadzieje ![]() Ja tez nie lubiłam historii całe życie. Zmieniłam zdanie gdy zaczęłam studia iprzedmioty typu mechanika, elektrotechnika Dałabym wszystko, żeby się na historie zamienić haha ![]() Obok przycisku cytuj ( z prawej strony) jerst taki mniejszy przycisk "Wielocytowanie". Zaznaczasz każdy post, który chcesz umieścić w swojej odpowiedzi a w ostatnim klikasz już normalne cytowanie. Pojawiają się wszytskie ![]() Poszłam spać o 5,wstałam o 10:40. Zabrałam małą 1,5 roczną dziewuszkę na spacer. No i dziś zamierzam spędzić wspaniały piątek na poprawianiu pracy dyplomowej na błysk. Z jedzeniem to dziś się wszytsko poprzesuwało. Jeszcze obiadu nie jadłam ![]() I śniadanie: banan/jogurt nat./twaróg półtłusty/cynamon/trochę wiórków kokosowych II śniadanie: 100g chleba razowego i reszta pasty z tuńczyka (100g) Obiad: makaron pełne ziarno i gulasz z piersi z indyka/papryki/pomidorów/cebulki Podwieczorek: sok z pomarańczy i grejpfruta Kolacja Chyba tosty otrębowe z dodatkami, albo jakieś cudo z twarogu wykombinuje. Albo dodam go do tostów ![]() Cytat:
Chciałabym mieć bliżej w Tatry. Choć i tak nie mogę narzekać
|
||
|
|
|
#2045 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Dzięki za wskazówkę! Walczę ze sobą - w Internecie znalazłam przepisik na musli chrupkie w piekarniku/na patelni i już się za to zabrałam, już zaraz mam robić, no ale tak na wieczór... Tym bardziej, że jadłam już dziś kaszkę smakija. No i tym bardziej, że jutro ważenie. Muszę w końcu ruszyć tyłek i do sklepu iść, bo ani twarogu ni ma, ani nic. ANI WODY! Herbaty piję na okrągło. I nie mam co na kolację zjeść, a zrobienie tego musli kusi. Z dziś: 1) 50g ryżu brązowego, serek homo nat, 1/2 łyżki wiórek kokosowych, odrobina cynamonu 2) bułeczka otrębowa z dodatkiem papryki w masie, przekrojona i z pomidorkiem, szczypiorkiem 3) jabłuszko i mandarynka 4) faszerowana papryka czerwona, w środku masa złożona z jajka gotowanego, dwóch kotlecików sojowych, 1/4 pomidorka, ogórka kiszonego, szczypiorku, odrobiny papryki żółtej, cebuli, oregano, soli, pieprzu. Ugotowałam to pod przykryciem w minimalnej ilości wody, więc tak prawie na parze Fajnie, że ciepły posiłek, ale to nie dla mnie - nijaki smak trochę, po stokroć wolałabym osobno wszamać jajko, osobno pomidorki z ogórkiem na surowo itd...5) nie wiadomo ![]() Apropos - to prawda, że ogórek świeży i pomidor to nie jest dobre połączenie?
http://dietkowanie.blogspot.com/ Edytowane przez LadyTo0fat Czas edycji: 2011-10-28 o 19:02 |
|
|
|
|
#2046 |
|
Raczkowanie
|
Ale się dziewuchy rozpisałyście
Jest co nadrabiać. Ja dzisiaj : I : owsianka z khaki i wiejski II : jabłko i kefir III : jabłko IV : Ryż z warzywami duszonymi i świeżym pomidorem V : Około 120 gram chudego twarogu, pomidorek i trzy plasterki pieczonej wędliny, nie wiem jaka, ale chudziutka i pyszna. A teraz piję gorzką herbatkę Trzeba jeszcze poćwiczyć i będzie ładny dzionek zaliczony
|
|
#2047 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja dzisiaj zaliczyłam około: 1170 kalorii B: 71g W: 135g T: 38g
|
|
#2048 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nawet skusiłam się na batonika!! i dziś staję na wagę i jest kolejny kg mniej łącznie -7kg w prawie 2 miesiące dziękuję i wielkie gratki dla Ciebie ![]() Cytat:
)))poczytałam i widzę, że idziecie jak burza gratuluję, jesteście źródłem motywacji
|
|
|
#2049 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeżeli uważasz, że powinnam policzyć.. jutro postaram się to zrobić, dziś nie da rady, powyrzucałam etykiety. Nic nie ważyłam dokładnie.
|
|
|
#2050 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Uważam, że zjadłaś bardzo mało. Polecam Ci stronę tabele-kalorii.pl - znajdziesz na niej większość dostępnych produktów. Policz proszę, ile kalorii i poszczególnych składników odżywczych dzisiaj zjadłaś. Chociażby na oko. Na początku swojej diety jadłam około 800-900 kalorii dziennie. To jest robienie sobie wielkiej krzywdy. Teraz muszę się przymuszać, aby przynajmniej przekroczyć 1100. Nie można się głodzić. Bo głodzenie się nie jest wtedy, kiedy czujemy się głodni. Głodzimy się, kiedy nie dostarczamy organizmowi wystarczającej porcji składników.
|
|
#2051 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja ostatnio też wody prawie nie ruszam. Na czerwonej herbatce ciągle jestem. To chyba przez to, że na dworze coraz chłodniej to wolę coś ciepłego jednak ![]() Cytat:
Ja mam pytania - co to jest owsianka z khaki ? ![]() Jutro ważenie, a u mnie straszna nędza. W tym tyg mało ćwiczyłam. Coś tam w domu robiłam i hulałam sobie i 8minutówki robiłam. Z aerobów to raczej słabo :/ Na basen dopiero jutro jade i na konie. Trochę się tego ważenia obawiam przez to, ale będzie co ma być. No i ogólnie dziś też mało zjadłam. Ominełam soki, bo prawde mówiąc zapomniałam o tym :| Jak na teraz zjadłam tylko 1140kcal białko 90 tłuszcze 29 węgle 129 Nie mam pomysłu na kolacje. Chyba zrobie tosty otrębowe, bo akurat trochę białka i tłuszczu będzie. Muszę kupić miód lub jeden z jakichś naturalnych słodzików - na spróbowanie. No bo zrobiłabym sobie placki twarogowe, ale co to za smak bez ani grama cukru? Bez sensu. Może jutro na śniadanie je zrobie i na górę dam mój słodki sos (jogurt i banan ).---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ---------- Cytat:
Edytowane przez tyszka_ Czas edycji: 2011-10-28 o 21:25 |
|||
|
|
|
#2052 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
W ogóle się martwię, co ja będę jeść, bo duża część owoców i warzyw nieźle podrożeje...Ja wolę wodę, bo robiłam jakiś czas temu proces wybielania zębów, teraz już zaprzestałam, w każdym razie nie chcę, żeby mi zżółkły mocno spowrotem, a od herbat to ponoć odbarwia. ![]() Kurcze, a ja to w ogóle nie ćwiczę, zero. Tylko jak już się wybiorę na zajęcia. Ależ mam słabą motywację do ćwiczeń, tym bardziej, że i tak chudnę bez tego... No nic, muszę się zdecydować na ten karnet, to wtedy będę łazić kilka razy w tyg. ![]() Jakie makarony można jeść na diecie? Czy np. makaron 5-cio jajeczny to dobry wybór? Ogółem liczę na jakieś z tańszych, bez wydziwień.
http://dietkowanie.blogspot.com/ Edytowane przez LadyTo0fat Czas edycji: 2011-10-28 o 22:11 |
|
|
|
|
#2053 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie liczę reszty, bo padam na twarz. Jutro wszystko dokładnie zanotuję i przedstawię wsztstko wyliczone.
- 86- 85 - 84 - 83 - 82 - 81 - 80 - 79 - 78 - 77 - 76 - 75 - 74 - 73 - 72 - 71 - 70 - 69 ![]() Ubyło 6,8kg Zostało 18.9kg Edytowane przez KsiezniczkaNocy Czas edycji: 2011-10-28 o 22:16 |
|
|
|
|
#2054 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Prawde mówiąc nie pamiętam ile kosztuje. Chyba coś około 3,8-4zł hmm. Ja na obiad jem najczęściej 50-60g więc starcza mi na długo ![]() Bez ćwiczeń to się czuje, że czegoś brak ![]() Poza tym pewnie jak już schudnę (w sensie wagowym) i tak będę chciała jeszcze wymodelować to i owo. Bez ćwiczeń się nie obejdzie ![]() Zębów nie wybielałam i w sumie mają nawet fajny kolor. Wiadomo, ze nie taka biel jak po wybielaniu No ale nie narzekam zupełnie. Użyam fajną paste, które dobrze sobie radzi z herbacianym kolorem i ogólnie jest świetna -blend'a'med 3d whiteCytat:
Dziś to akurat przegięłam świadomie, ale nadrobiłam własnie dosyć żałosnymi "plackami". Stwierdziłam, że dam co mam do michy, pomieszam, i podgrzeje ![]() Więc dałam twarogu,otrębów owsianych, jogurtu, białka jaj, cynamonu (żeby choć troche jakiegoś smaku miało...) wiórki kokosowe. Do 1/4 dałam pół łyżeczki kakao na próbę, dałam też szczyptę proszku do pieczenia (z głupa, bo nawet nie wiem czy to dozwolone czy świństwo hmm). Wlałam do opiekacza aka sandłicza i wyszło takie oto COŚ(patrz foto). Szału nie robi, ale gdyby to posłodzić lub doprawić owocami było by całkiem smaczne na śniadanko. (Tylko jutrzejsze ważenie powstrzymało mnie przed użyciem banana )
Edytowane przez tyszka_ Czas edycji: 2011-10-28 o 22:32 |
||
|
|
|
#2055 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Uwielbiam makarony, nie umywa się do ryżu, więc następnym razem zainwestuję w makaron, nie ma opcji. Też racja co do tego modelowania, ale mi się tak nie chce... Szczególnie, że często uczę się jak oszalała do bardzo póóóźnej godziny, a potem padam na łóżko. Nawet ogółem po szkole zmęczona jestem i nie mogę się zmusić. Ale jak już za coś płacę, to trzeeba korzystać, nie lubię marnotrawić pieniędzy Więc będę chodzić. Ale czekam na @ (czemu takim znaczkiem to określacie? ), bo lada dzień, a niekomfortowo mi tak intensywnie ćwiczyć podczas. ![]() Wygląda smaacznie!
|
|
#2056 |
|
amor vincit omnia
|
|
|
|
|
#2057 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Makaron jest z mąki pszennej pełnoziarnistej i wody. Wartość energetyczna1463 kJ (345 kcal) Białko15,2 g Węglowodany68,0 g Cukry0,7 g Tłuszcz1,3 g Kwasy tłuszczowe nasycone0,2 g Błonnik pokarmowy6,2 g Prawdę mówiąc jakiś czas temu szukałam czegoś z żytniej, ale nie było. Może na półkach ze zdrową żywnością hmm? Musze się rozejrzeć porządnie i może znajdę. Nigdy żytniego nie jadłam ![]() Wygląda smacznie, jednak muszę udoskonalić recepturę. Czuje, że stanie się to jutro na śniadanku
|
|
|
|
|
#2058 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki tyszka
![]() Ile powinno się dziennie zjeść g białka, tł. i węgli? Policzyłam sobie dziś mniej więcej w tabele-kalorii (pierwszy raz liczyłam to, bo zawsze tylko kcal - jak zaczęłabym na co dzień liczyć to wszystko, to bym w ogóle w obsesję wpadła ) i wyszło mi bodajże ok. B 65, W 120, T 32, może być?Padam, lecę spać, udanego ważenia jutro z rańca! Oby wszystkim nam spadki dopisały.
|
#2059 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Generalnie wydaje mi się, że to indywidualnie powinno się dobrać. Najlepiej tak, jak lubimy no i tak, aby waga spadała. Ja np. mam założenia mniej więcej takie: tłuszcze 0,7g/kg masy ciała - obecnie 63g węgle 2,1g/kg masy ciała - obecnie 188g białko 1,6g/kg masy ciała - obecnie 142g 1887kcal Wg. wizażowych podniesionych wątków węgle powinny stanowić max. 20% zjadanych kalorii. Dla mnie by to było 95 gramów. Teoretycznie jem dwa razy więcej Białko powinno stanowić 1.5-2.2 g/kg masy więc jest ok u mnie.Tłuszcze resztę czyli powinnam ich jeść ok 104g. Jem dwa razy mniej (do 50-55 dociągam najczęściej). Praktycznie różnie to bywa, bo tak jak mówiłam nie liczę kalorii codziennie i też nie trzymam się sztywno rozpiski. Czasem zjem więcej czasem mniej. Oczywiście staram się, żeby te różnice nie były drastyczne. Węgli niby mogę więcej przez bieganie. Przynajmniej tak mam zakodowane we łbie ![]() Można się trzymać którychś z przyjętych zasad a można też metodą prób i błędów dopasować do siebie to, co odpowiada nam najbardziej. Póki moja waga spada to zostawiam tak jak jest. Możliwe, że kiedyś będę musiała trochę pogrzebać w tych proporcjach. Dobranoc!
Edytowane przez tyszka_ Czas edycji: 2011-10-28 o 23:21 |
|
|
|
|
#2060 |
|
Raczkowanie
|
Moja waga jest pochrzaniona. Najpierw spada do pewnego poziomu, później wzrasta i powoli wraca do pożądanego przeze mnie statusu... A tak czekam na to 8 z przodu!
Zagęszczajcie ruchy, kilogramy.Jest 90. Przy okazji zaparć i @. Gdzieś w tej mojej diecie są poutykane błędy... Ja też jem makaron Lubella Pełne Ziarno. Bardzo mi smakuje. I jest wydajny, zwykle do obiadu używam garść makaronu, około 30-40g. Kupiłam go 1,5 miesiąca temu, nie wykorzystałam nawet połowy paczki. Znalazłam u siebie sklep ze stoiskiem z produktami pełnoziarnistymi. Myślałam, że się zaślinię. Mąki orkiszowe, mąki graham, żytnie, jęczmienne, kukurydziane... otręby... ciasteczka owsiane, ciemne makarony, dzikie ryże... Tam jest wszystko! Uciekłam stamtąd, bo zostawiłabym na zakupach wszystkie oszczędności (trzeba przyznać, ceny oszałamiające - przykładowo pięć takich owsianych ciasteczek kosztowało 10,90,-).
|
#2061 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Właśnie... Nie mogę w to uwierzyć... Waga od poprzedniego piątku spadła o 2kg!!! Ważę 78,5kg! Doczekałam się siódemki na początku i to po prostu dla mnie niewiarygodne, że już, już teraz... Ale z drugiej strony dlaczego tak się dzieje, że tyle mi spada? Czy to dobrze? Może to też przez to niefortunne weselicho, jak wtedy impreza; wtedy też przez to schudłam więcej. No bo tak to - zwiększyłam kalorie do 1100, w ogóle nie ćwiczę, więc ja nie wiem. Ale się cieszę!! Ah, plago, te ceny właśnie są najgorsze
|
|
#2062 |
|
amor vincit omnia
|
dziewczyny, co myślicie?
idę dziś na wesele- może być? ![]() http://img821.imageshack.us/img821/7163/dscn0209m.jpg http://img828.imageshack.us/img828/2879/dscn0206g.jpg PS tylko nie sugerujcie mi obcasów- wiem, że były by lepsze, ale z pewnych przyczyn nie mogę
|
|
|
|
#2063 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wyglądasz oszałamiająco.
|
|
#2064 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2065 | |
|
amor vincit omnia
|
wiesz co? chyba dzięki Tobie polubię swoje nogi!
Cytat:
z czego? nooo, właśnie powoli stopuję... mówiłam, ze teraz głównie zależy mi na utrzymaniu wagi tzn te 2 kg jeszcze chcę zrzucić, ale to na spokojnie, nie ma parcia... głównie chcę wymodelować uda i brzuch - tj. zgubić ze 2 cm i ujędrnić
|
|
|
|
|
#2066 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też jem Lubelle Pełne Ziarno
Penne albo świderki Ilość zależna od kcal,jakie muszę zjeść- między 30 a 50g. Mało tego wychodzi, TŻ zawsze śmieje się ze mnie (a raczej z ilości tego jedzenia), ale co zrobić- jest pyszne, zdrowe, ale kaloryczne. Ile u Was kosztuje kg mąkiorkiszowej? Zastanawiam się czy tylko u mnie są takie straszne ceny, czy tak jest wszedzie. U mnie nie dość, że ciężkoją zdobyć, to jeszcze stoi po ok. 13zł. Co jakiś czas w Bomi (u nas jest Rast, ale mają towar Bomi, nie wiem dlaczego nazwa sklepu inna) mają pyszne bułeczki orkiszowe z różnymi ziarniami/nasionami/pestkami po 99gr. Dość ciężkie to jest (60-90gr, zalezy od bułki), waży sporo głownie przez te dodatki, ale pyyszne! Pewnie też niestety trochę kcal ma Ale to zdrowe kcal- tak się pocieszam Raz na 3-5 dni (częściej nie ma) kupuję 3 bułeczki i mam na 2 dni ![]() Eldo, chudzinko! Pięknie wyglądasz! Cudowne ciałko
Keep calm and stay legendary Edytowane przez Bottega Czas edycji: 2011-10-29 o 10:40 |
|
|
|
#2067 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A nogi serio masz świetne, popieram Plagę w 100%!
http://dietkowanie.blogspot.com/ Edytowane przez LadyTo0fat Czas edycji: 2011-10-29 o 10:42 |
|
|
|
|
#2068 |
|
amor vincit omnia
|
dzięki dziewczyny
juz powoli zmieniam sposób postrzegania własnego ciała- mówię 'okej, są mankamenty, uda mogłyby być mniejsze itd, ale są fajne rzeczy- np talia ' kurcze, jest postęp myślenia wreszcie! już się tak nie rpzejmuję, nie załamuję, staram się żyć w zgodzie z własnym ciałem to chyba trochę sprawka nowego związku, tak myślę.
|
|
|
|
#2069 |
|
Rozeznanie
|
Cholerka, tylko jak ja ten makaron zważę
![]() Eldo i tak trzymać!
|
#2070 |
|
amor vincit omnia
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:56.

To już mój drugi dziś. Ze 3 litry tego będzie :|
Też się zastanawiam, czy na inż nie iść, ale wolałabym jakieś inne matematyczne, typu rachunkowość... Tylko że nie chcę się przeprowadzać, więc nie wiem jeszcze, co to będzie.

Trzeba jeszcze poćwiczyć i będzie ładny dzionek zaliczony
- 86- 85 - 84 - 83 - 82 - 81 - 80 - 79 - 78 - 77 - 76 - 75 - 74 - 73 - 72 - 71 - 70 - 69 

Ale to zdrowe kcal- tak się pocieszam