|
|
#4231 |
|
KOTerator
|
Dot.: Koty część II
Ona tam spała i spadła
Sama była wystraszona, ale widać było po niej, że bardziej boi się mnie czy nie będę krzyczeć za bałagan i obudzenie Podkuliła ogonek i się schowała biedulka... ktoś jakby to z boku obserwował, to by pomyślał, że kot zastraszony
|
|
|
|
#4232 |
|
Zakorzenienie
|
monika cudowne wiadomości o kotce
![]() Oby wszystko się ładnie zrosło ![]() Moja kotka jeśli chodzi o jedzenie to zachowuje się jak biedny wygodniały kot, jak tylko poczuje, że ja czy Mąż coś jemy już jest przy Nas i o wszystko prosi Uwielbia jeść chleb :P i to od małego tak miała...
|
|
|
|
#4233 |
|
Wtajemniczenie
|
Monika, bardzo się cieszę, że Milka wraca do zdrowia. Jest śliczna! Teraz już musi być dobrze, myślę, że najgorsze za wami
Moja Coma również mnie podgryzała we śnie, ale zakrywałam się kołdrą i spałam dalej. Teraz ma inny sposób na moją pobudkę ![]() Trzaskanie drzwiczkami od szafki. Masakra, jaki hałas przy tym robi. Ostatnio w akcie desperacji (wróciłam bardzo późno z pracy i chciałam odespać) postawiłam pod szafką baniak z wodą mineralną- 6 l. Była cisza.... Wstaję, a tu Coma przegryzła butlę, woda się wylewa, a ona sobie moczy przednie łapki i patrzy na mnie z radością Moja świruska kochana
|
#4234 | ||
|
KOTerator
|
---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() Milka nie spała w nocy, siedziała, albo leżała to na jednym boku, to na drugim. W nocy zjadła ok. 50g chrupek i wypiła 200ml wody, do dna, widać, że to już udomowiony, ale dziki kot, próbuje się najeść na zapas. Ogólnie, jest bardzo szczęśliwa, że ma miski z karmą i wodą . Wodą się bawi, wkłada do niej łapki, ogonek. Najlepsze dla mnie jest to, że już jej nie trzeba przekładać, sama się układa do snu, często już leży na brzuchu, i zmienia sama bok Rano była smutna jak przyszłam, i chyba wiem dlaczego. Babcia i dziadek jej nie wystarczają... Ona potrzebuje tak 4-5 osób, że się mogła przed nimi popisywać - bawi się myszką, przeciąga się, próbuje gonić ogonek, bawi się wodą, chodzi po klatce, myje się pięknie, wystawia łapki i ogonek za klatkę, czai się na "coś" co tylko ona widzi... Uroczo to wygląda Teraz zjadła już całą swoją porcję dzienną... Musi się nauczyć, że nie musi jeść wszystkiego naraz, że jak nie zje wszystkiego to zostanie jej na później... Chodzi na 3 łapkach, ale ta połamana łapka 100% sprawna nie jest... Myje się nią, przeciąga ją (wcześniej nic takiego nie miało miejsca), rusza tymi trzema pazurkami, które tam ma (nawet wbiła mi pazurek z tej chorej łapki w rękę ![]() Jak ja podchodzę do klatki i wołam kici kici, Milka, kicia, kotek, Milka, kici kici - zero reakcji, co najwyżej mrugnięcie okiem ![]() Jak babcia albo dziadek podejdzie - kot dostaje ataku miauczenia - miauuu, mry mry, miauu, mrmrmrmr, miauu, ziewa, przeciąga się, miauu, mrr, łasi się o klatkę, miauu, mrmr... ![]() Zazdrosna jestem
Edytowane przez monika_sonia Czas edycji: 2011-10-29 o 09:40 |
||
|
|
|
#4235 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
monika_sonia- zdjęć dużo, ale widać po Milce, że już lepiej się czuje
Bardzo się cieszę!Cytat:
Jak założyłam Kitty różowa obrożkę z dzwoneczkiem to koniecznie chciała to zdjąć, ale po ok 15 min się przyzwyczaiła. Teraz śmieje się z TŻ, że to taki punkt odniesienia gdzie jest Kitty, bo słychać " dzyń, dzyń" i od razu wiadomo gdzie jest kotka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dodatkowo co by się nie robiło w kuchni to kotka " głodna". I nie ważne, że robi się kawę, że sypie się cukier, czy obiera cebulę. Zawsze robi slalom między nogami i " iiiiiiiiaaaauuuuuuuuu":br zydal: Cytat:
też to mam hihi. Bardzo się cieszę, że tak zaopiekowałaś się Milką Niech zdrowieje!Wczoraj kładę się spać. Światła pogaszone, a TŻ wstaje się napić- oczywiście po ciemku. Z racji tego, że przyjechała do nas mama TŻ Kitty w nocy zamykana jest w łazience bo " zwierzęta to na dwór, a nie w domu!", a poza tym Kitty rozrabia trochę w nocy, oraz przychodzi nieraz ciuciać palca, a nie chcemy na to narażać mamy TŻ. Mówię do TŻ " znajdż ko...." i w tym momencie jest głośne " IIiiiiaaaauuu!!!". Kitty została zdeptana przez TŻ
|
|
#4236 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
moje maluchy koooochaja cebulke! wachac i sie bawic...
|
|
#4237 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jak obieram cebule i Kitty miauczy, to daje jej ją powąchać, a ona się krzywi, trzącha głową i się odsuwa
|
|
#4238 |
|
KOTerator
|
Milka śpi od wczoraj
Mruczy, miauczy, przeciąga się i ziewa przez sen Na obiad zjadła całe (!) skrzydełko kurczaka z żółtkiem i RC Recovery. W miseczce cały czas ma Orijen. Mam nadzieję szybko urośnie Teraz waży 1,4kg...
|
|
|
|
#4239 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale na takiej pysznej diecie to zanim sie obejrzysz to bedziesz musiala pilnowac zeby nie przytyla ja juz musze Skutera pilnowacdzisiaj Skuter znow mial napad na myszke, aportuje jak rasowy pies, nikt go tego nie uczyl, Cycowi nawet to do glowy nie przyszlo, latac za czyms to tak ale przyniesc i polozyc przy nodze albo na rece nic z tego
|
|
#4240 | |||
|
KOTerator
|
Cytat:
![]() Nie mam pojęcia jak ona przeżyła Sonia by się sto razy już zdążyła wykończyć Mała Milka chciała bardzo żyć, przyszła do nas gdzieś z daleka, szukała ludzi innych niż Ci, którzy zrobili jej krzywdę; dobrze, że znalazła takich, którzy ją byli w stanie złowić (Rybiorek Twój mąż łowi ryby, a my koty Dałam Sonii powąchać tą papkę, popatrzyła na mnie takim wymownym wzrokiem, jakby chciała powiedzieć ,,Chyba Cię Pańcia %^&# "Cytat:
Cytat:
Milki też nikt nie uczył bawienia się myszką, a bawi się jak zawodowiec Podrzuca ją tą chorą łapką i łapie ząbkami ![]() ---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ---------- A jeszcze jedno, dzisiaj coś dziwnego było (ale pewnie jestem przewrażliwiona i sobie interpretuję tak jak mi pasuje ):Nosiłam dzisiaj Milkę po domu, wszystko jej pokazywałam co gdzie jest . Rozglądała się na wszystkie strony i wszystko było ciekawe (bardzo podobają jej się tykające zegary sikorki i wróbelki. Z jednego okna obserwowała moją mamę w ogródku i nagle pojawił się w tle jeden z sąsiadów - Milka wbiła się we mnie pazurkami, zaczęła się trząść i próbowała ze mnie zeskoczyć... Jedną opcją jest to, że miała dość wycieczki, drugą, że sąsiada poznała. Wycieczka później trwała dalej ale nie przy tym oknie i kot był już spokojny...
Edytowane przez monika_sonia Czas edycji: 2011-10-29 o 20:18 Powód: literówki |
|||
|
|
|
#4241 | ||
|
Zakorzenienie
|
Moj TZ wlasnie robi pokoj cat friendly, i z tego tytulu zamontowal nasz telewizor, na scianie, co by koty go na siebie nie zrzucily.Cekawe czy wiszace kable beda je rownie denerwowac jak mnie... Na mysl o siatce w oknach robi mi sie slabo, bo dozorczyni potrafi ludziom zwrocic uwage ze oka brudne, lub ze brazowe ramy zle wygladaja jak wszyscy maja biale a blok jest bialy.
Na razie wszystkie okna sa uchylane, gorzej bedzie w lato. Monika, moze Milka sie po prostu wystraszyla ze z okna moze jakims cudem wyleciec?
-A ty kto? -Dobra wróżka. -Z siekierą? -A widzisz jak ty mało wiesz o dobrych wróżkach? Edytowane przez SzpiegZKrainyDeszczowców Czas edycji: 2011-10-29 o 20:39 |
||
|
|
|
#4242 | ||
|
KOTerator
|
Cytat:
Ja na wiosnę cały dom chyba zrobię cat friendly: kraty wstawię we wszystkie okna . Na razie mam tylko w moim, żeby Sonia nie wypadła bo w lecie za motylkiem to by chętnie poleciała ![]() ---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ---------- Cytat:
. Jest z nimi wygoda... Nie trzeba myśleć, żeby pilnować kota na okrągło, a i kot przy otwartym oknie szczęśliwszy .
Edytowane przez monika_sonia Czas edycji: 2011-10-29 o 20:48 |
||
|
|
|
#4243 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Skuter to odkurzacz jedzeniowy, gdybym nie pilnowala to by wazyl 6 kg
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
to bylo na wsi, maz mi opowiadal, jego rodzina pochodzi z tamtej miejscowosci, pewien gospodarza zle traktowal w ogole zwierzeta ale kota to kopal i bil, kot zwial, po 2 latach jedzie sobie facet wozem z sianem, przy drodze bylo drzewo i na galezi siedzi kot, facet patrzy i kot przypomina tego co uciekla (jakies charakterystyczne ubarwienie mial, to byl kocur), gospodarz sie zatrzymal pod drzewem a kot nagle skoczyl mu na glowe i podrapal po glowie i plecach wydzierajac sie, i zwial. A zeby bylo smiesznie ciotka meza tego kota miala i kochala jak wlasne dziecko, przez przypadek dowiedziala sie jaki kot jest 'agresywny' bo facet opowiadal na prawo i lewo jaki dziki kot to jest, oczywiscie ciocia sie nie przyznala ze to jej znajdka jest tym kotem jej ani rodziny nigdy nie podrapal
|
|
#4244 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
siatke juz mamy, bo jak byly mniejsze w polaczeniu ze stolem robila za kojec. Musielismy cos wymyslec na noc, bo balismy sie ze jednak moga sie "uszkodzic".
-A ty kto? -Dobra wróżka. -Z siekierą? -A widzisz jak ty mało wiesz o dobrych wróżkach? Edytowane przez SzpiegZKrainyDeszczowców Czas edycji: 2011-10-29 o 21:23 |
|||
|
|
|
#4245 | ||||||
|
KOTerator
|
Cytat:
![]() Cytat:
. Sonia pudełka uwielbia, najlepsze są takie jak najmniejsze, wtedy Sonia przybiera kształt pudełka, w którym się znajduje - ostatnio kwadratowa miska więc i kwadratowy kot ![]() Cytat:
W ogóle teraz po niej nie było widać, żeby miała coś do weta (Sonia nienawidzi wszystkich ). Dzisiaj wszyscy, którzy ją dwa tygodnie temu łapali przyszli ją odwiedzić (zwołałam wtedy kogo się dało wtedy...) i do nikogo żalu nie miała jeszcze Może wie, że to dla jej dobra było ![]() Cytat:
o to tego nie wiedziałam. Czyli mnie Sonia i Milka też nie będą pamiętać ?Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ---------- Cytat:
porządnieJa się o tą dozorczynię martwiłam a nie o to, że nie wstawisz siatek
Edytowane przez monika_sonia Czas edycji: 2011-10-29 o 21:27 |
||||||
|
|
|
#4246 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]()
|
|
#4247 | |
|
KOTerator
|
Cytat:
![]() Właśnie od Milki wracam, byłam na chwilkę ułożyć kota. U wetów radziła sobie sama, ale widzę, że robi się z niej już taka rozpieszczona kicia: znowu się sama nie układa do snu: padła tam gdzie stała i czekała, żeby ją ktoś na jej szmatki zaniósł ). I dzisiaj strasznie dużo sikała biedulka Na te ręczniki swoje, które robią za pieluchokuwetę i teraz nawet pod siebie, nie nadążam sprzątać Nie wytrzymałam w końcu i oddałam jej kuwetę, może sobie ran nie zabrudzi. A kuwetę ma obciętą przez pół na jednym boku, tak że bez problemu może wejść i wyjść (za to się piasek będzie łatwo wysypywał, ale na to też już mam sposób ).
Edytowane przez monika_sonia Czas edycji: 2011-10-29 o 21:45 |
|
|
|
|
#4248 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do pamieci zwierzat: W 2000 zaginal moj pies, kundelek ktory byl z nami od 1994, pewnie go ktos ukradl, lub cos, ja wtedy z mama bylam u cioci kilka miesiecy. Znalazlam go jakos w 2004 moze w 2003, w schronisku, gdzie byl od jakichs 2lat. Jako jedyny w boksie nie szczekal, tylko zamerdal na moj widok. Na drugi dzien jak go zabralam z rodzicami do domu, doskonale wiedzial ktora klatka, ktore pietro, ktore drzwi...
|
|
#4249 | |
|
KOTerator
|
Cytat:
![]() Aż mnie ciarki przeszły i łezka w oku... To jakiś cud, że go znalazłaś... I co się z nim później stało? |
|
|
|
|
#4250 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)
|
|
#4251 | |
|
KOTerator
|
Cytat:
U nas nie musi być wcale dzielna, i nie udaje już dzielnej, zdała się na nas
Edytowane przez monika_sonia Czas edycji: 2011-10-29 o 22:02 |
|
|
|
|
#4252 | ||
|
Zakorzenienie
|
Pozniej zyl z nami do 2009, w grudniu 2009 do starczych schorzen doszedl nowotwor, problemy neurologiczne (dostawal co jakis czas paralizu lapek tylnich),nie mogl juz jesc(jako szczenie ktos mu skopal pysk i jak cale zycie mial problem z gryzieniem, to pod koniec juz bylo to straszne)... Z bolacym sercem musilismy go uspic. Mial 15 lat. W zasadzie 15,5. Rok pozniej moja mama z powodu raka zoladka u kocicy (w zasadzie juz przerzutow na wszystko) musiala ja uspic, tez byla z nami od 1994.
-A ty kto? -Dobra wróżka. -Z siekierą? -A widzisz jak ty mało wiesz o dobrych wróżkach? Edytowane przez SzpiegZKrainyDeszczowców Czas edycji: 2011-10-29 o 22:07 |
||
|
|
|
#4253 | |
|
KOTerator
|
Cytat:
![]() Przynajmniej po tym schronisku był znowu z Wami i szczęśliwy do końca... Wiem, że to zabrzmi dziwnie, ale ja to zazdroszczę, że ktoś miał stare, schorowane zwierzę... Sama musiałam zgodzić się na uśpienie mojego ukochanego dwuletniego kota Sonie mam nadzieję będę jeszcze miała jak obydwie będziemy bardzo stare i łyse , i Milke też
Edytowane przez monika_sonia Czas edycji: 2011-10-29 o 22:58 |
|
|
|
|
#4254 |
|
KOTerator
|
"Weszłam" dzisiaj do klatki Milki (ciągle tak wkładam głowę i sprzątam... jak skończę, to za pół godziny znowu...) a ona pierwszy raz w życiu zaczęła się łasić głową o mój policzek
Dziadek nie spał w nocy, żeby pilnować i przykrywać Milkę a w domu w nocy nawet 25*C Milka jest bardzo zadowolona ze swojej obniżonej kuwety - teraz bez problemu do niej wchodzi i wychodzi. Uwielbia grzebać, rano prawie cały piasek po za klatkę wyrzuciła ![]() Zdjęcia (ciężko jej robić, bardzo jest ruchliwa i nie lubi być fotografowana...): 1. Milka je ![]() 2. Milka 5 sekund później ![]() 3. Milka u mnie na kolanach, bardzo głośno mruczy (zresztą cały czas mruczy) 4. Każdy dźwięk musi skontrolować ![]() 5. Widać, że łapka w troszeczkę lepszym stanie 6. Mruczy dalej 7. Znowu ktoś w kuchni czymś stuknął ![]() 8. Chce wrócić do klatki! A rana po amputacji pięknie zagojona. 9. Jednak na kolanach zostaje ![]() 10. Uwielbiam to jej spojrzenie |
|
|
|
#4255 |
|
KOTerator
|
cd
![]() 1. Operowana łapka ![]() 2. Już mam nosek prawie czysty i mruczę dalej ![]() 3. Taka biedna, a taka dzielna... 4. Jak podrośnie i wyzdrowieje, to od takiego spojrzenia będzie się zaczynał atak ![]() 5. Bawi się ta chorą łapką 6. Mój nietoperz 7. Milka w kuwecie - mam nadzieję nie obrazicie się Milka pierwszy raz przy mnie tak mocno stanęła na tą operowaną łapkę 8. Milka wraca do spania, już jest najedzona, wygłaskana, załatwiona, ma posprzątane i już się ułożyła ładnie do snu |
|
|
|
#4256 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4257 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wielki ukłon dla Ciebie i oczywiście dla ślicznej rekonwalescentki
|
|
#4258 |
|
Zakorzenienie
|
Jak ja sie ciesze, ze operacja sie udala
moja kotka chyba tez bo zjadla mi calego paczka i wyzarla beze ciasta ;/
|
|
|
|
#4259 |
|
Zakorzenienie
|
Monika, sesja zdejciowa jest superowska!
Milka wyglada na bardzo zadowolona
|
#4260 | |
|
KOTerator
|
Bardzo szybko wraca do zdrowia, i będzie z niej rozrabiara ![]() ---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ---------- Cytat:
Nie słyszałam o dzielniejszym kocie ![]() Jak ją znalazłam, to wet mówił, że ona od kilku dni już nie powinna żyć... |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:24.

Sama była wystraszona, ale widać było po niej, że bardziej boi się mnie czy nie będę krzyczeć za bałagan i obudzenie
Podkuliła ogonek i się schowała biedulka... ktoś jakby to z boku obserwował, to by pomyślał, że kot zastraszony

Teraz waży 1,4kg...

Sonia by się sto razy już zdążyła wykończyć
"
o to tego nie wiedziałam. Czyli mnie Sonia i Milka też nie będą pamiętać