![]() |
#4231 |
KOTerator
|
Dot.: Koty część II
Ona tam spała i spadła
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4232 |
Zakorzenienie
|
monika cudowne wiadomości o kotce
![]() Oby wszystko się ładnie zrosło ![]() Moja kotka jeśli chodzi o jedzenie to zachowuje się jak biedny wygodniały kot, jak tylko poczuje, że ja czy Mąż coś jemy już jest przy Nas i o wszystko prosi ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4233 |
Wtajemniczenie
|
Monika, bardzo się cieszę, że Milka wraca do zdrowia. Jest śliczna! Teraz już musi być dobrze, myślę, że najgorsze za wami
![]() Moja Coma również mnie podgryzała we śnie, ale zakrywałam się kołdrą i spałam dalej. Teraz ma inny sposób na moją pobudkę ![]() Trzaskanie drzwiczkami od szafki. Masakra, jaki hałas przy tym robi. Ostatnio w akcie desperacji (wróciłam bardzo późno z pracy i chciałam odespać) postawiłam pod szafką baniak z wodą mineralną- 6 l. Była cisza.... Wstaję, a tu Coma przegryzła butlę, woda się wylewa, a ona sobie moczy przednie łapki i patrzy na mnie z radością ![]() ![]()
#4234 | ||
KOTerator
|
![]() ---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Milka nie spała w nocy, siedziała, albo leżała to na jednym boku, to na drugim. W nocy zjadła ok. 50g chrupek i wypiła 200ml wody, do dna, widać, że to już udomowiony, ale dziki kot, próbuje się najeść na zapas. Ogólnie, jest bardzo szczęśliwa, że ma miski z karmą i wodą ![]() ![]() Rano była smutna jak przyszłam, i chyba wiem dlaczego. Babcia i dziadek jej nie wystarczają... Ona potrzebuje tak 4-5 osób, że się mogła przed nimi popisywać - bawi się myszką, przeciąga się, próbuje gonić ogonek, bawi się wodą, chodzi po klatce, myje się pięknie, wystawia łapki i ogonek za klatkę, czai się na "coś" co tylko ona widzi... ![]() ![]() Teraz zjadła już całą swoją porcję dzienną... Musi się nauczyć, że nie musi jeść wszystkiego naraz, że jak nie zje wszystkiego to zostanie jej na później... Chodzi na 3 łapkach, ale ta połamana łapka 100% sprawna nie jest... Myje się nią, przeciąga ją (wcześniej nic takiego nie miało miejsca), rusza tymi trzema pazurkami, które tam ma (nawet wbiła mi pazurek z tej chorej łapki w rękę ![]() ![]() Jak ja podchodzę do klatki i wołam kici kici, Milka, kicia, kotek, Milka, kici kici - zero reakcji, co najwyżej mrugnięcie okiem ![]() Jak babcia albo dziadek podejdzie - kot dostaje ataku miauczenia - miauuu, mry mry, miauu, mrmrmrmr, miauu, ziewa, przeciąga się, miauu, mrr, łasi się o klatkę, miauu, mrmr... ![]() Zazdrosna jestem ![]() Edytowane przez monika_sonia Czas edycji: 2011-10-29 o 08:40 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4235 | ||||
Wtajemniczenie
|
monika_sonia- zdjęć dużo, ale widać po Milce, że już lepiej się czuje
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Dodatkowo co by się nie robiło w kuchni to kotka " głodna". I nie ważne, że robi się kawę, że sypie się cukier, czy obiera cebulę. Zawsze robi slalom między nogami i " iiiiiiiiaaaauuuuuuuuu":br zydal: Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Wczoraj kładę się spać. Światła pogaszone, a TŻ wstaje się napić- oczywiście po ciemku. Z racji tego, że przyjechała do nas mama TŻ Kitty w nocy zamykana jest w łazience bo " zwierzęta to na dwór, a nie w domu!", a poza tym Kitty rozrabia trochę w nocy, oraz przychodzi nieraz ciuciać palca, a nie chcemy na to narażać mamy TŻ. Mówię do TŻ " znajdż ko...." i w tym momencie jest głośne " IIiiiiaaaauuu!!!". Kitty została zdeptana przez TŻ ![]()
![]() |
#4236 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
moje maluchy koooochaja cebulke! wachac i sie bawic...
![]() |
#4237 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jak obieram cebule i Kitty miauczy, to daje jej ją powąchać, a ona się krzywi, trzącha głową i się odsuwa ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4238 |
KOTerator
|
Milka śpi od wczoraj
![]() ![]() Na obiad zjadła całe (!) skrzydełko kurczaka z żółtkiem i RC Recovery. W miseczce cały czas ma Orijen. Mam nadzieję szybko urośnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4239 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale na takiej pysznej diecie to zanim sie obejrzysz to bedziesz musiala pilnowac zeby nie przytyla ![]() dzisiaj Skuter znow mial napad na myszke, aportuje jak rasowy pies, nikt go tego nie uczyl, Cycowi nawet to do glowy nie przyszlo, latac za czyms to tak ale przyniesc i polozyc przy nodze albo na rece nic z tego
![]() |
#4240 | |||
KOTerator
|
Cytat:
![]() Nie mam pojęcia jak ona przeżyła ![]() ![]() ![]() Dałam Sonii powąchać tą papkę, popatrzyła na mnie takim wymownym wzrokiem, jakby chciała powiedzieć ,,Chyba Cię Pańcia %^&# ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Milki też nikt nie uczył bawienia się myszką, a bawi się jak zawodowiec ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ---------- A jeszcze jedno, dzisiaj coś dziwnego było (ale pewnie jestem przewrażliwiona i sobie interpretuję tak jak mi pasuje ![]() Nosiłam dzisiaj Milkę po domu, wszystko jej pokazywałam co gdzie jest ![]() ![]() ![]() ![]() Wycieczka później trwała dalej ale nie przy tym oknie i kot był już spokojny... ![]() ![]() Edytowane przez monika_sonia Czas edycji: 2011-10-29 o 19:18 Powód: literówki |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4241 | ||
Zakorzenienie
|
Moj TZ wlasnie robi pokoj cat friendly, i z tego tytulu zamontowal nasz telewizor, na scianie, co by koty go na siebie nie zrzucily.Cekawe czy wiszace kable beda je rownie denerwowac jak mnie... Na mysl o siatce w oknach robi mi sie slabo, bo dozorczyni potrafi ludziom zwrocic uwage ze oka brudne, lub ze brazowe ramy zle wygladaja jak wszyscy maja biale a blok jest bialy.
Na razie wszystkie okna sa uchylane, gorzej bedzie w lato. Monika, moze Milka sie po prostu wystraszyla ze z okna moze jakims cudem wyleciec?
-A ty kto? -Dobra wróżka. -Z siekierą? -A widzisz jak ty mało wiesz o dobrych wróżkach? Edytowane przez SzpiegZKrainyDeszczowców Czas edycji: 2011-10-29 o 19:39 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4242 | ||
KOTerator
|
Cytat:
![]() Ja na wiosnę cały dom chyba zrobię cat friendly: kraty wstawię we wszystkie okna ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ---------- Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez monika_sonia Czas edycji: 2011-10-29 o 19:48 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4243 | ||||
Zakorzenienie
|
Skuter to odkurzacz jedzeniowy, gdybym nie pilnowala to by wazyl 6 kg
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
to bylo na wsi, maz mi opowiadal, jego rodzina pochodzi z tamtej miejscowosci, pewien gospodarza zle traktowal w ogole zwierzeta ale kota to kopal i bil, kot zwial, po 2 latach jedzie sobie facet wozem z sianem, przy drodze bylo drzewo i na galezi siedzi kot, facet patrzy i kot przypomina tego co uciekla (jakies charakterystyczne ubarwienie mial, to byl kocur), gospodarz sie zatrzymal pod drzewem a kot nagle skoczyl mu na glowe i podrapal po glowie i plecach wydzierajac sie, i zwial. A zeby bylo smiesznie ciotka meza tego kota miala i kochala jak wlasne dziecko, przez przypadek dowiedziala sie jaki kot jest 'agresywny' bo facet opowiadal na prawo i lewo jaki dziki kot to jest, oczywiscie ciocia sie nie przyznala ze to jej znajdka jest tym kotem ![]()
![]() |
#4244 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
-A ty kto? -Dobra wróżka. -Z siekierą? -A widzisz jak ty mało wiesz o dobrych wróżkach? Edytowane przez SzpiegZKrainyDeszczowców Czas edycji: 2011-10-29 o 20:23 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4245 | ||||||
KOTerator
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Sonia pudełka uwielbia, najlepsze są takie jak najmniejsze, wtedy Sonia przybiera kształt pudełka, w którym się znajduje - ostatnio kwadratowa miska więc i kwadratowy kot ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ---------- Cytat:
![]() Ja się o tą dozorczynię martwiłam a nie o to, że nie wstawisz siatek ![]() Edytowane przez monika_sonia Czas edycji: 2011-10-29 o 20:27 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4246 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4247 | |
KOTerator
|
Cytat:
![]() Właśnie od Milki wracam, byłam na chwilkę ułożyć kota. U wetów radziła sobie sama, ale widzę, że robi się z niej już taka rozpieszczona kicia: znowu się sama nie układa do snu: padła tam gdzie stała i czekała, żeby ją ktoś na jej szmatki zaniósł ![]() ![]() I dzisiaj strasznie dużo sikała biedulka ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez monika_sonia Czas edycji: 2011-10-29 o 20:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4248 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do pamieci zwierzat: W 2000 zaginal moj pies, kundelek ktory byl z nami od 1994, pewnie go ktos ukradl, lub cos, ja wtedy z mama bylam u cioci kilka miesiecy. Znalazlam go jakos w 2004 moze w 2003, w schronisku, gdzie byl od jakichs 2lat. Jako jedyny w boksie nie szczekal, tylko zamerdal na moj widok. Na drugi dzien jak go zabralam z rodzicami do domu, doskonale wiedzial ktora klatka, ktore pietro, ktore drzwi...
![]() |
#4249 | |
KOTerator
|
Cytat:
![]() ![]() To jakiś cud, że go znalazłaś... I co się z nim później stało? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4250 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4251 | |
KOTerator
|
Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez monika_sonia Czas edycji: 2011-10-29 o 21:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4252 | ||
Zakorzenienie
|
Pozniej zyl z nami do 2009, w grudniu 2009 do starczych schorzen doszedl nowotwor, problemy neurologiczne (dostawal co jakis czas paralizu lapek tylnich),nie mogl juz jesc(jako szczenie ktos mu skopal pysk i jak cale zycie mial problem z gryzieniem, to pod koniec juz bylo to straszne)... Z bolacym sercem musilismy go uspic. Mial 15 lat. W zasadzie 15,5. Rok pozniej moja mama z powodu raka zoladka u kocicy (w zasadzie juz przerzutow na wszystko) musiala ja uspic, tez byla z nami od 1994.
-A ty kto? -Dobra wróżka. -Z siekierą? -A widzisz jak ty mało wiesz o dobrych wróżkach? Edytowane przez SzpiegZKrainyDeszczowców Czas edycji: 2011-10-29 o 21:07 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4253 | |
KOTerator
|
Cytat:
![]() Przynajmniej po tym schronisku był znowu z Wami i szczęśliwy do końca... Wiem, że to zabrzmi dziwnie, ale ja to zazdroszczę, że ktoś miał stare, schorowane zwierzę... Sama musiałam zgodzić się na uśpienie mojego ukochanego dwuletniego kota ![]() ![]() ![]() Edytowane przez monika_sonia Czas edycji: 2011-10-29 o 21:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4254 |
KOTerator
|
"Weszłam" dzisiaj do klatki Milki (ciągle tak wkładam głowę i sprzątam... jak skończę, to za pół godziny znowu...) a ona pierwszy raz w życiu zaczęła się łasić głową o mój policzek
![]() ![]() Dziadek nie spał w nocy, żeby pilnować i przykrywać Milkę ![]() ![]() Milka jest bardzo zadowolona ze swojej obniżonej kuwety - teraz bez problemu do niej wchodzi i wychodzi. Uwielbia grzebać, rano prawie cały piasek po za klatkę wyrzuciła ![]() Zdjęcia (ciężko jej robić, bardzo jest ruchliwa i nie lubi być fotografowana...): 1. Milka je ![]() 2. Milka 5 sekund później ![]() 3. Milka u mnie na kolanach, bardzo głośno mruczy (zresztą cały czas mruczy) ![]() 4. Każdy dźwięk musi skontrolować ![]() 5. Widać, że łapka w troszeczkę lepszym stanie ![]() 6. Mruczy dalej ![]() 7. Znowu ktoś w kuchni czymś stuknął ![]() 8. Chce wrócić do klatki! A rana po amputacji pięknie zagojona. ![]() 9. Jednak na kolanach zostaje ![]() 10. Uwielbiam to jej spojrzenie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4255 |
KOTerator
|
cd
![]() 1. Operowana łapka ![]() 2. Już mam nosek prawie czysty ![]() ![]() 3. Taka biedna, a taka dzielna... 4. Jak podrośnie i wyzdrowieje, to od takiego spojrzenia będzie się zaczynał atak ![]() 5. Bawi się ta chorą łapką 6. Mój nietoperz ![]() 7. Milka w kuwecie - mam nadzieję nie obrazicie się ![]() ![]() 8. Milka wraca do spania, już jest najedzona, wygłaskana, załatwiona, ma posprzątane i już się ułożyła ładnie do snu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4256 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#4257 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wielki ukłon dla Ciebie i oczywiście dla ślicznej rekonwalescentki ![]()
![]() |
#4258 |
Zakorzenienie
|
Jak ja sie ciesze, ze operacja sie udala
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4259 |
Zakorzenienie
|
Monika, sesja zdejciowa jest superowska!
![]() Milka wyglada na bardzo zadowolona ![]()
#4260 | |
KOTerator
|
![]() Bardzo szybko wraca do zdrowia, i będzie z niej rozrabiara ![]() ---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ---------- Cytat:
![]() Nie słyszałam o dzielniejszym kocie ![]() Jak ją znalazłam, to wet mówił, że ona od kilku dni już nie powinna żyć... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:28.