Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa! IX/X - Strona 132 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Najlepszy tytuł nowego wątku to:
Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy. 32 66,67%
Dzieci nasze wyskoczyły z brzuchów jak z procy, a my na odchowalnię idziemy na ploty. 1 2,08%
Brzuszków już nie mamy, nasze dzieci już bujamy. 1 2,08%
Trudy porodu nareszcie za nami - od kilku tygodni jesteśmy mamami. 10 20,83%
Wszystkie w komplecie jesteśmy mamami ,więc w odchowalni rozmowy zaczynamy. 6 12,50%
Ciąża, poród już za nami, grzecznie zmykamy do odchowalni. 0 0%
Franek rozpoczął, Kamilka peleton zamyka, do odchowalni nasza drużyna zmyka. 3 6,25%
Franek był pierwszy, Kamilka ostatnia, teraz naszym miejscem będzie odchowalnia. 10 20,83%
Kolorowe liście z drzew spadają, jesienne mamy na ochowalnię zmykają. 6 12,50%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-30, 10:56   #3931
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa

Ja to mam do dzisiaj wyrzuty bo po tym pierwszyz zassaniu tak mnie bolało, że rano jak po porodzie miałam iść po małego to się go dosłowie bałam i poszłam dopiero około godzinę po wstaniu a później mnie tak obserwowały na sali, że nawet na ręce się bałam wziąć okruszka

---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ----------

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Cotka już raz pytałam - do której wtedy Filipek śpi?
różnie,ale ok 5-7 i później 9-10 albo w ogole - ale to wczoraj tak bylo. A gdyby spał chociaz od 21-22 o zawsze 2 godziny tylko dla mnie

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-30, 10:57   #3932
anciaahk
kosmitka

Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa

Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
Teraz wrzuciłam na luz i jestem nareszcie zadowolona z bycia mamą (i to bardzo! nawet rodzina i znajomi mi mówią, że kwitnę i wyglądam na szczęśliwą) i kocham Benika najbardziej na świecie! (to niby takie oczywiste, ale na początku przygody macierzyństwo wcale tak nie było)
Aż się uśmiecham jak to czytam.

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-30, 10:59   #3933
agnyska81
Zakorzenienie

Cytat:
Aż się uśmiecham jak to czytam.
Ja też

Joga z rana jak śmietana.
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-30, 11:03   #3934
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Ja to mam do dzisiaj wyrzuty bo po tym pierwszyz zassaniu tak mnie bolało, że rano jak po porodzie miałam iść po małego to się go dosłowie bałam i poszłam dopiero około godzinę po wstaniu a później mnie tak obserwowały na sali, że nawet na ręce się bałam wziąć okruszka

Ja byłam zła na męża, że przyprowadzic chciał Frania o 6 rano (cc miałam o północy). Chciałam odpoczywać, nie czułam siły i ochoty. A teraz jak pomyślę że biedaczyna spał samiuśki na sali z innymi dziecmi, to aż mnie ściska.

Ogólnie chyba tak jak Agnyska uczyłam się tej miłości.

Stary 2011-10-30, 11:06   #3935
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 81gosia Pokaż wiadomość
mi podczas cc coś udrożnili i podobno już mają nie być takie bolesne
a ja sie już nawet przyzwyczaiłam i nauczyłam panować nad tym bólem

dla mnie za słodka taka miodowa ale pije
bardziej smakowała mi Humana ale miałam próbkę a w sklepach nie widze
Podczas cc cos Ci udroznili? powaznie? Sora ze pytam ale pierwszy raz slysze cos takiego i jestem ciekawa.
co do herbatek to te mi akurat bardzo smakowaly bo maja anyżkowy posmak

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Heloł Nie wiem jak wam ale mi ta dodatkowa godzinka dużo dała

Przypomniałam sobie, że pisałaś już o tym No skomplikowane to wszystko za bardzo

Fuu ja nie cierpię gumek Ale trza se jakoś radzić
Aż tak daje popalić mały lulek? U nas od czasu używania Sab Simplex mam inne dziecko
A za wspomnienie o grzańcu to
No wiec wlasnie no daje popalic, daje, ale wtedy kocham go jeszcze bardziej po tych kropelkach mowisz???
za grznaca sora

Cytat:

Szaaał, rozpinane bluzki i biustonosze to też teraz mój nr 1.

Jakbyś Frania opisała.
Ja też jestem na sztucznym mleku wychowana i żyję.
A krem na blizny mam no scar, ale nic rewelacyjnego.

Ciekawe czy można taką spiralkę podczas karmienia piersią?

A Szymek też pospał dodatkową godzinę?? Bo Franek nadal śpi .
Ja też może dzisiaj śmignę do teściów, chociaż nas tam nikt nie zaprasza.
Nie mam pojecia? wiem ze ta Mirene mozna zalozyc 6 tyg po porodzie, ale musze podpytac swoja gin o to.
Stary 2011-10-30, 11:50   #3936
81gosia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
ale ona nie umie pić butli! Bo jako jedna z nielicznych dzieciaczków nie wie co to mm póki co I szczerze mówiąc to mój powód do dumy
my tez nie znamy smaku mm
musisz ją przyzwyczaic, bo nigdy nie wiadomo kiedy zajdzie potrzeba butli - tak mowi mój pediatra
ja odciągam swoje mleko i zostawiam mamie jak jedziemy do sklepu bez małej. no i herbatke tez podawałam.
Mała nie bardzo lubi butle ale sie uczy podobnie ze smokiem

---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ----------

Cytat:
Ja byłam zła na męża, że przyprowadzic chciał Frania o 6 rano (cc miałam o północy). Chciałam odpoczywać, nie czułam siły i ochoty. A teraz jak pomyślę że biedaczyna spał samiuśki na sali z innymi dziecmi, to aż mnie ściska.
ja byłam tak żywa i rześka, że żałowałam, że mała nie jest od razu przy mnie . miałam cc 10:30 i przez cały dzień nie dali mi jeść i pic - nie było wolnego łóżka więc leżałam na pooperacyjnej ale nie mogłam zasnąć - bałam się o 23 wejść pod prysznic, ale jak mi dali szklankę wody to odżyłam
Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
Podczas cc cos Ci udroznili? powaznie? Sora ze pytam ale pierwszy raz slysze cos takiego i jestem ciekawa.
tak - też wcześniej nie słyszałam - na wypisie mam udrożnienie dróg rodnych s.agalactive - cokolwiek to jest ma pomóc na bolesne @
ale ten zabieg można wykonać tylko podczas cc. Nie tną kobiet specjalnie tylko dla tego, by udrażniać - wzamiam tylko tabletki
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.

Edytowane przez 81gosia
Czas edycji: 2011-10-30 o 11:52
81gosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-30, 11:56   #3937
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:

Ogólnie chyba tak jak Agnyska uczyłam się tej miłości.
O, to nie jestem sama w tych wyrzutach sumienia. Ja to ostatnio w przypływie czułości i przemyśleń jak ten czas leci płakałam na ramieniu tż myśląc właśnie o tym jak mój mały kokonik sobie sam leżał biedniutki.

Ja tam przeżywałam mm na początku a teraz juz luz.

Wymianka.
Stary 2011-10-30, 12:46   #3938
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 81gosia Pokaż wiadomość
my tez nie znamy smaku mm
musisz ją przyzwyczaic, bo nigdy nie wiadomo kiedy zajdzie potrzeba butli - tak mowi mój pediatra
ja odciągam swoje mleko i zostawiam mamie jak jedziemy do sklepu bez małej. no i herbatke tez podawałam.
Mała nie bardzo lubi butle ale sie uczy podobnie ze smokiem

---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ----------

ja byłam tak żywa i rześka, że żałowałam, że mała nie jest od razu przy mnie . miałam cc 10:30 i przez cały dzień nie dali mi jeść i pic - nie było wolnego łóżka więc leżałam na pooperacyjnej ale nie mogłam zasnąć - bałam się o 23 wejść pod prysznic, ale jak mi dali szklankę wody to odżyłam

tak - też wcześniej nie słyszałam - na wypisie mam udrożnienie dróg rodnych s.agalactive - cokolwiek to jest ma pomóc na bolesne @
ale ten zabieg można wykonać tylko podczas cc. Nie tną kobiet specjalnie tylko dla tego, by udrażniać - wzamiam tylko tabletki
No bo nie mogli Ci dac nic do jedzenia, w koncu to cc; co do tego udrazniania to naprawde szok, ciekawe czy mi tez cos udroznili napewno mi uszkodzili jelito grube, to napewno
Stary 2011-10-30, 12:48   #3939
madzialena-lublin
Rozeznanie

Dzień dobry Maminki

Dzisiaj pierwszy TP a ja nadal w dwupaku
Wczoraj zaliczyliśmy imprezkę u znajomych, pewnie ostatnią we dwójkę, a zaraz jedziemy na niedzielny obiadek do rodziców, też ostatni bez Niuni Generalnie wszystko co już robimy to ze świadomością że to już "ostatni raz we dwójkę"
Nadrabiam też jedzenie rzeczy, po które nie wiadomo kiedy będę mogła znowu sięgnąć- kiszona kapusta czy ogórki no i w życiu tyle McDonaldów czy pizz w ciągu miesiąca nie zjadłam

Ogólnie skurcze mam (wczoraj wieczorem aż uruchomiłam sapanie ze SR, tak mi dawały w kość) , ale najbardziej te krzyżowe mi dokuczają, spać w nocy przez nie nie mogę.

Obiecałam kiedyś zdjęcia pokoiku - dzisiaj się w końcu zmobilizowałam i zaniosłam aparat na górę Oto królestwo naszej Księżniczki, z którego i tak na razie nie będzie korzystać- łóżeczko i przewijak idą do naszej sypialni (pewnie jeszcze dzisiaj).
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg pokoik1.jpg (90,9 KB, 66 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg pokoik2.jpg (88,6 KB, 63 załadowań)
Stary 2011-10-30, 13:05   #3940
danika
Zakorzenienie

u nas wczoraj spóżniona pępkówka się odbyła Gunia dostała łóżeczko turystyczne w którym jest taka malusienka kruszynka, na 1/3 tego materacyka się miesci i jeszcze dostała matę edukacyjną i taką fajną myszkę-pozytywkę. Dała się ciociom ponosić takze wszycy zadowoleni

nasze szczęscie przysypia własnie u tatusia na kolankach upodobali sobie taką pozycję, ze TZ lezy na sofie ze zgiętymi kolanami a nuska w takiej półleżącej pozie na tych kolankach sobie lezy z minką wielce zadowoloną

ale znowu jest jedzenie co 1,5h az strach na spacer isc z nią o 14 idziemy do tesciów na obiad takze pewnie dostanie modyfikowane coby było troszke spokoju

Cytat:
Napisane przez madzialena-lublin Pokaż wiadomość
Dzień dobry Maminki

Wczoraj zaliczyliśmy imprezkę u znajomych, pewnie ostatnią we dwójkę, a zaraz jedziemy na niedzielny obiadek do rodziców, też ostatni bez Niuni Generalnie wszystko co już robimy to ze świadomością że to już "ostatni raz we dwójkę"
Nadrabiam też jedzenie rzeczy, po które nie wiadomo kiedy będę mogła znowu sięgnąć- kiszona kapusta czy ogórki no i w życiu tyle McDonaldów czy pizz w ciągu miesiąca nie zjadłam

Ogólnie skurcze mam (wczoraj wieczorem aż uruchomiłam sapanie ze SR, tak mi dawały w kość) , ale najbardziej te krzyżowe mi dokuczają, spać w nocy przez nie nie mogę.

Obiecałam kiedyś zdjęcia pokoiku - dzisiaj się w końcu zmobilizowałam i zaniosłam aparat na górę Oto królestwo naszej Księżniczki, z którego i tak na razie nie będzie korzystać- łóżeczko i przewijak idą do naszej sypialni (pewnie jeszcze dzisiaj).
ale ci dobrze, ze sie mozesz tak najeść "na zapas" korzystaj

współczuje bóli krzyzowych...tez je miałam i męczyły mnie az do skurczów partych, wtedy wszystko przeszło

pokoik niuni jest piękny i chyba duzy co? uwielbiam białe mebelki

Gosia 81 a nie miałas w tym wypisie S.agalactiae a nie agalactis? bo to jest właśnie paciorkowiec z grupy B tzw GBS na którego sie robi posiewy przed porodem
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-30, 13:17   #3941
81gosia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
u nas wczoraj spóżniona pępkówka się odbyła
u nas kolo 18 listopada, bo tata będzie robił razem z 30tką

Cytat:
Gosia 81 a nie miałas w tym wypisie S.agalactiae a nie agalactis? bo to jest właśnie paciorkowiec z grupy B tzw GBS na którego sie robi posiewy przed porodem
a bo mi nabazgrali długopisem pod pieczątką i slabo widac, ale masz rację tam między udrożnieniem dróg rodnych, a ta bakteria jest przecinek

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
No bo nie mogli Ci dac nic do jedzenia, w koncu to cc; co do tego udrazniania to naprawde szok, ciekawe czy mi tez cos udroznili napewno mi uszkodzili jelito grube, to napewno
no mnie poinformował o tym zabiegu w trakcie operacji

znikamy na spacerek
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
Stary 2011-10-30, 13:18   #3942
tusia872
Zadomowienie

Cytat:
O, to nie jestem sama w tych wyrzutach sumienia. Ja to ostatnio w przypływie czułości i przemyśleń jak ten czas leci płakałam na ramieniu tż myśląc właśnie o tym jak mój mały kokonik sobie sam leżał biedniutki.

Ja tam przeżywałam mm na początku a teraz juz luz.
ja po cc w pierwszej nocy nie miałam malej ale jeszcze wstac nie umialam dopiero o 22 przyszla polozna i pomogła wstac i sie okapac dała cos na spanie i przeciwbólowego ale powiem wam ze na nastepna noc tez kazałam mezowi zawiesc mala na noworodki bo wszystko mnie bolala i chcialam sie wyspac teraz tez mi przykro ze ja zostawiam tam sama

cotka ja tez przezywałam poczatki mm strasznie płakałam ze małej nie wystarczała moja piers teraz tez czasem mi przykro jak przy piersi sie prezy denerwuje a jak jej dam butelke to wcina spokojnie i jaka pozniej zadowolona ale co zrobic
Cytat:
Dzień dobry Maminki

śliczny pokoik dla małej

czekamy kiedy mała wreszcie przyjdzie na świat

"Każdą sekundę mojego życia nazywam Twoim imieniem, bez Ciebie moja dziecino świat dla mnie nie istnieje."
tusia872 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-30, 13:19   #3943
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry Maminki

Wymianka.
Stary 2011-10-30, 13:31   #3944
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry Maminki

O ja! sama bym chciala sobie byc i spac w takim pokoiku

---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ----------

Dobra, ide sobie zrobic domowe SPA poki babcia poszla z lulkiem na spacer a wlasnie-moje dziecie zaczelo sobie gugac i sie coraz czesciej usmiecha
Stary 2011-10-30, 13:56   #3945
lausanne
Wtajemniczenie

Cytat:
Dlaczego kazała? Nie jest tak, że ta ilość pokarmu w piersi dopasowuje się do potrzeb dziecka - i jeśli większy i potrzebuje więcej, to i mleka jest więcej.
Ale mam zgryzotę.

A Franek znow śpi . Jestem przerażona zachowaniem swojego syna.
moja mała dziś tez cały dzien spi. K. zresztą też spi od godziny moze to pogoda?

Pediatra kazała bo mały miał zwiększone potrzeby. Musiałabym go przystawiać dosłownie co chwilkę, żeby się najadl. A mleko z czasem traci swoje wartości odżywcze. Nie jest tak że po roku karmienia jest tak dobre jak na początku. Przynajmniej tak twierdzily polożne na SR. Powiedziały dziewczynie ktora karmila dziecko przez ponad rok tylko piersią że teraz to juz karmi je tylko wodą o smaku mleka
lausanne jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-10-30, 14:24   #3946
martunia_199
Zakorzenienie

Hello

My dzisiaj kończymy 8 tygodni i spałyśmy od 23 do 7.30 nowego czasu ( wg starego do 8.30 )

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-30, 15:28   #3947
AgnesD
Rozeznanie

hello

co do antykoncepcji mi gin zaproponował zastrzyk - raz na 3 miechy i spokoj

a co do cc - Igorka dotałam odrazu, jak jeszcze nie wstawałam to sie nim opiekowała babka, a potem mnie przeniesli na inny oddział i sobie radz, pierwszego pampka tz zmieniał, bo ja nie miałam sił wstać
Tyś moje dziecko, a ja... Twoja mama.
Igor ur. 16.09.2011
Mia ur. 13.08.2014

AgnesD jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-30, 15:36   #3948
spray
KWC

Cytat:
Dzień dobry Maminki

Jeju, jaki śliczny Jak z katalogu meblowego. Zazdroszczę.

Cytat:
Napisane przez martunia_199 Pokaż wiadomość
Hello

My dzisiaj kończymy 8 tygodni i spałyśmy od 23 do 7.30 nowego czasu ( wg starego do 8.30 )
Brawa dla Zuzi
spray jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-30, 15:58   #3949
81gosia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tusia872 Pokaż wiadomość
ja po cc w pierwszej nocy nie miałam malej ale jeszcze wstac nie umialam dopiero o 22 przyszla polozna i pomogła wstac i sie okapac dała cos na spanie i przeciwbólowego ale powiem wam ze na nastepna noc tez kazałam mezowi zawiesc mala na noworodki bo wszystko mnie bolala i chcialam sie wyspac teraz tez mi przykro ze ja zostawiam tam sama
Ja małą dostałam 2 razy jak byłam na pooperacyjnej tak po 2h
a po 23:00 jak już miałam swoje łóżko i się wykąpałam to już dostałam małą na stałe. Chyba dobrze zniosłam operację, a leki przeciw bólowe na tyle działały, że wbrew wszystkiemu co się mówi od początku karmiłam na siedząco i nie z pod pachy. I nawet 1 noc przetrwałyśmy obie na siedząco. Nie umiałam leżeć a mała nie lubiła być odkładana do "korytka"

---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ----------

Przez ten mój całodzienny brak własnego łóżka nie mogłam się z nikim widzieć. Mąż musiał wyjść zaraz po operacji, a mamy nie wpuścili nawet do małej. Zostały mi smsy i długie rozmowy z koleżankami przez telefon - ciekawe jaki będzie rachunek
Stary 2011-10-30, 16:34   #3950
BordAna
Zadomowienie

ja miałam swojego dziecka nie dostać odrazu na salę - dostał 9pkt, byl siny i zabrali go pod lampy. Jednak jego stan się poprawił i już po godzinie tuliłam swoje maleństwo. po 6 godzinach położne "zrzuciły" mnie z łózka i od tej pory sama przy małym wszystko robiłam.

madzialena-lublin: sliczne królestwo

co do nocy to minęła mi ona znośnie
tylko że.. było mi zimno..i obudziałam się chora..
katar, duszący kaszel i temp 38.. rano wesżły w ruch leki i ciepłe herbatki, tż zajął sie małym a ja od 9 do 14tej spałam pod kocem i faktycznie temp spadła, czuję się lepiej. Mam tylko nadzieję że na noc nie podskoczy...
no i jak to robić żeby małego nie zarazić..staram się pomimo wszystko odciągnąć troche mleczka i podac małemu z moimi przeciwciałami
ale on i tak juz kicha i ma chyba kaszelek
oby mu nie było gorzej..
BordAna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-30, 16:54   #3951
archinta
Zakorzenienie

Heloł.

Może zdąże popisac nim mały awanturnik się obudzi.
Właśnie wróciliśmy z godzinnego spacerku- jaka fajna pogoda, jak miło pospacerować ale trochę brzuch mnie ciągnie.

Cytat:
Ja Cieeeeeeeeeeee, mój Franio przestawił sobie czas i śpi , macie pojęcie?
Czy Ci ktoś podmienił dziecko???
Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Nie wiem jak wam ale mi ta dodatkowa godzinka dużo dała
Nam nic nie dała
Jak tam u teściów i w szkole?
Cytat:
Tak, ja po prostu jestem ciekawa w którym momencie mamy kapitulują i czy u mnie też się taki stan pojawia. Ale jeśli to ma być dla Ciebie trauma to tak jak napisała Lula - nic na siłę.
Ja karmię, ale też mam chwile zwątpienia, z tym, że jak raz próbowałam dać po piersi jeszcze mm (na noc) to Franek mnie olał i wypluł mleko, do tego się wkurzył i rozryczał.
Cycek rulezzzzz.
No ja kapituluję jak mnie już sutki bola od ciągniecia i nerwowego gryzienia- czyli mniej więcej po 4h walki.
Ogólnie karmienie nie jest dla mnie jakąś traumą- w nocy to w ogóle wygodne - wyciągasz pierś- kładziesz małego obok i hej do przodu. Sama nie wiem Ani nie mam w tym mega radości i spełnienia ale tez mi to bólu nie sprawia- no może poza tym uwiązaniem do dziecka... ja z tych co to potrzebują czasem się oderwać.
Czasem tak myślę,ze jestem okropna- zaszłam w ciążę za 1x, dziecko urodziło się zdrowe, piersi pracują wzorowo, mały od razu załapał o co kaman z jedzeniem, nie miałam pogryzionych brodawek, zastojów, nawałów i jakoś nie doceniam tego Jakoś mam wyrzuty sumienia przez to. Sama w sumie nie wiem o co mi chodzi... Może któraś mnie olśni?
Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
wypracowałam przez te 3 tygodnie że idze spać o 20 w cichej sypialni ( w salonie przy TV faktycznie cieżko mu było usnać, a jak go przeniosłam to spał bardzo źle ), uspiam go , obudzi się po pół godzinie, i jak go nakarmie ponownie to już śpi min 2 do 4 godzin , a potem to już mniej więcej co dwie, choć nie powiem że ten czas już się po trochu wydłuża (odpukać!!!)
a czyli jednak trzeba koniecznie tę atmosferę wokół spania tworzyć- dz
Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
Amelia wczoraj nie spała całe popołudnie, a od 19 do 23 męczyła się z brzuszkiem. Spała po tej akcji d0 3.30 i do 8 podróbka co godzinę bo stękała i się rzucała...
Było masowanie, noszenie, 15 kropel sab sim i tak widziałam, że się męczyła. Kupy jeszcze nie ma.
Chciałam jej dać herbatkę na wzdęcia Plantex, ale ona nie umie pić butli! Bo jako jedna z nielicznych dzieciaczków nie wie co to mm póki co I szczerze mówiąc to mój powód do dumy
Oj straszne jak one tak się męczą...
A co do picia z butelki- może smoczek jej nie pasuje?? Małgosia M8 też pisała ,ze jej małemu nie pasowało iles tam smoczków.
Mój się przyssał do gratisowego Avent ze szpitalnej paczki Jeszcze w domu mielismy tez gratisowy NUK - ale to nie to
Cytat:
Dzisiaj Franio skończył 10 tygodni.
wow Już?? Fajnie!
My dziś skończyliśmy 20 dni
Cytat:
nie umiem tego wytłumaczyc czemu nie lubie karmić...nie boli mnie ani nic takiego. poprostu jakoś mnie to męczy, nie cieszy mnie to...a jeszcze jak młoda sie rzuca, wygina to juz całkiem mi sie odniechciewa. I czesto jest tak ze zje z 1 cyca, usnie a za 40 min juz sie budzi i jest "laaaaa laaaa laaaa" co znaczy "mamo szybko cyca bo zaraz cała wieś usłyszy mój piekny głos " no i martwie sie ze ona nie dojada bo zasypia tak twardo ze nawet branie do odbicia jej nie budzi i jest koniec jedzenia po 10-15 minutach.... No i i tak musze przynajmniej raz dziennie dac modyfikowane bo głodna i ryczy, Ja sie chyba do tego zwyczajnie nie nadaję

juz postanowiłam ze póki cos mam pokarmu to niech sobie je, ale nie bede walczyc. Pomału przejdziemy na butle.
To widze, że u nas bardzo podobny scenariusz
Cytat:
Napisane przez minio1984 Pokaż wiadomość
Cze Archi co do pogrubionego to ja mam tak samo co wieczór, siedze z nim czasami i walczę ze 2 godz z karmieniem, bo ciągle cycka wypluwa świadomie, to zaraz robi się czerwony, złości się, bije rączkami, kopie, i znowu szuka cycka jakby miesiąc nie jadł i tak w kółko, czasami też już nerwowo i psychicznie nie wytrzymywałam i dawałam mm i raczej po tym już usypiał, a nie sądzę że od jedzenia bo na kolacje od 2 miesięcy jem ciągle prawie to samo. I w ogóle zrobił się straszny maruder, płacze prawie cały czas jak nie spi
Ach te nasze marudery
Cytat:
Dzień dobry Maminki

Pokoik rewelacja- jak pisała Spray- jak z katalogu

A ja przedwczo. zjadłam pizzę tzw. "la bieda" (czyt. margarita) ze szpinakiem

I za skurczyki co by owocne były i sobie ten kręgosłup odpuściły
Cytat:
Napisane przez martunia_199 Pokaż wiadomość
Hello

i za 8 tyg
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-30, 16:56   #3952
anciaahk
kosmitka

Cytat:
cudnie masz wszystko urządzone.
Oj naciesz się jedzeniem, ja ostatniego hamburgera z mc donalda zjadłam chyba o 17 a o 23 już mnie wieźli na cc.
Cytat:
ale znowu jest jedzenie co 1,5h az strach na spacer isc z nią o 14 idziemy do tesciów na obiad takze pewnie dostanie modyfikowane coby było troszke spokoju
Danika a na spacerku też budzi się co 1,5h? Swojego teraz do 3h na spacerze trzymam, tak, że mu wychodzi nawet 3h przerwa. Jak się burzy, to zabujam, dam smoka i jakoś się udaje.
Gratuluję pępkowego i prezentu, pochwal się .
Cytat:
Napisane przez lausanne Pokaż wiadomość
moja mała dziś tez cały dzien spi. K. zresztą też spi od godziny moze to pogoda?

Pediatra kazała bo mały miał zwiększone potrzeby. Musiałabym go przystawiać dosłownie co chwilkę, żeby się najadl. A mleko z czasem traci swoje wartości odżywcze. Nie jest tak że po roku karmienia jest tak dobre jak na początku. Przynajmniej tak twierdzily polożne na SR. Powiedziały dziewczynie ktora karmila dziecko przez ponad rok tylko piersią że teraz to juz karmi je tylko wodą o smaku mleka
Może i pogoda .
A jak pediatra rozpoznała te zwiększone potrzeby? Przepraszam, że tak głupio dopytuję, ale nie wiem, na ile ten nasz pediatra się zna a nie chciałabym za szybko z tą piersią kończyć.
\Z tym rokiem to oczywiście przesada, ale wszędzie piszą, że pierś do 6mca wystarcza i to mnie właśnie ciekawi.
Cytat:
Napisane przez BordAna Pokaż wiadomość
ja miałam swojego dziecka nie dostać odrazu na salę - dostał 9pkt, byl siny i zabrali go pod lampy. Jednak jego stan się poprawił i już po godzinie tuliłam swoje maleństwo. po 6 godzinach położne "zrzuciły" mnie z łózka i od tej pory sama przy małym wszystko robiłam.
Franuś dostał 8 pkt i też był siny , może to od tego ciśnienia i zagrażającej rzucawki??
Zdrówka życzę .

My po spacerku i obiadku u teściów. Mala marudka kwęka .
A tu dzisiaj jak cicho i spokojnie.

---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ----------

Archi może to baby blues? Nie wiem, co Ci na to mądrego napisać.

Stary 2011-10-30, 17:01   #3953
archinta
Zakorzenienie

BordAna- zdrówka biedaki am życzę

A ja małego w szpitalu dostałam zaraz po cc, potem na sali wybudzeń było karmienie, potem dopiero dostałam na drugi dzień w południe. Byłam zbyt wywalona cc. Ogólnie mały był ze mną non stop dopiero po 2 dobie co i tak uważam było za wcześnie bo chodzić zaczęłam od 3 doby, a wsadzono go pod lampy za ciemny parawan i cześć. Płakał a ja nie mogłam podejść. Albo nawet jak nie płakał to nie mogłam sprawdzić czy ma "okularki" na oczach. Ech. Ciężko było. Dobrze, że to już za mną. A miłości tez musiałam się nauczyć- jak mi pokazali,ze to mój synek to niby miałam uwierzyć ,ze siedział w moim brzuchu?? No way Narodziny zbyt kosmiczne są

Edytowane przez archinta
Czas edycji: 2011-10-30 o 17:04

REKLAMA
Stary 2011-10-30, 17:03   #3954
anciaahk
kosmitka

Dobrze wiedzieć, że nie sama z tym byłam.

Stary 2011-10-30, 17:03   #3955
archinta
Zakorzenienie

Cytat:

Archi może to baby blues? Nie wiem, co Ci na to mądrego napisać.
Tez tak się zastanawiam... bo serio sama siebie nie kumam, więc coś musi być na rzeczy
Stary 2011-10-30, 17:09   #3956
cotynato
Zakorzenienie

Archi i w ogóle dziewczyny jak karmicie na boku w nocy to nie budzicie się w plamie mleka? Bo moje dziecię ma chyba dziurawą buzię. Ja dzisiaj wzięłam go do siebie z rańca , budzimy się o 10 a pod nami mokro i w ogóle przez to mi nie podchodzi ta pozycja.

Wymianka.
Stary 2011-10-30, 17:10   #3957
thelilah
Zadomowienie

hej mamuśki

mały śpi, więc przyszłam zerknąć co tam u Was, a żeby nie było że tylko czytam to się odzywam

u mnie taka pogoda od kilku dni, ze jak się nie poprawi to depresja murowana nawet z małym na spacerek wyjść nie mogę...
a siedzenie w domu 24 na dobę już mnie denerwuje...

madzialena śliczny pokoik
thelilah jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2011-10-30, 17:17   #3958
SONIA004
Zadomowienie

martunia za 8 tyg!!!

BordAna zdrówka życzę...a tak nawiasem mówiąc gratuluję tż-ta. Wyobrazilam sobie taką sytuację u mnie... i chyba byłaby masakra. Wiadomo, że cyca nie da, ale na spacer z dzieckiem mu się nie chce wyjść, uśpić dziecko też nie potrafi, czasem chwilę zabawi...

Ja Mateuszka dostałam zaraz po porodzie i był cały czas ze mną (dlatego 2 pierwsze doby w szpitalu miałam kompletnie nieprzespane, Mały chyba wyczuł, że się go boję, że nie wiem jak się nim zajmować i dawał nieźle do wiwatu)
SONIA004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-30, 17:19   #3959
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Archi i w ogóle dziewczyny jak karmicie na boku w nocy to nie budzicie się w plamie mleka? Bo moje dziecię ma chyba dziurawą buzię. Ja dzisiaj wzięłam go do siebie z rańca , budzimy się o 10 a pod nami mokro i w ogóle przez to mi nie podchodzi ta pozycja.
U mnie spoko. Czasem jakas mała plamka się zrobi- ale to jak ja przysnę z małym i on trzyma mojego sutka jeszcze w pyszczku, wtedy jakoś troszkę wycieka.
A na codzień też Ci mleko wycieka?? Musisz nosić wkładki?
Cytat:
Napisane przez thelilah Pokaż wiadomość
hej mamuśki

mały śpi, więc przyszłam zerknąć co tam u Was, a żeby nie było że tylko czytam to się odzywam

u mnie taka pogoda od kilku dni, ze jak się nie poprawi to depresja murowana nawet z małym na spacerek wyjść nie mogę...
a siedzenie w domu 24 na dobę już mnie denerwuje...
czeeee
A Ty na wyspach tak?
Ja też się obawiam co to będzie jak przyjdzie jesienna szaruga podatna jestem na niepogodę
Stary 2011-10-30, 17:31   #3960
thelilah
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
czeeee
A Ty na wyspach tak?
Ja też się obawiam co to będzie jak przyjdzie jesienna szaruga podatna jestem na niepogodę
tak
też jestem podatna, już mam nastrój do d...
i jeszcze na dodatek nawet nie ma się do kogo odezwać w domu...
ehh nie przynudzam...

dobrze, że jest net...
thelilah jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości