|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Najlepszy tytuł nowego wątku to: | |||
| Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy. |
|
32 | 66,67% |
| Dzieci nasze wyskoczyły z brzuchów jak z procy, a my na odchowalnię idziemy na ploty. |
|
1 | 2,08% |
| Brzuszków już nie mamy, nasze dzieci już bujamy. |
|
1 | 2,08% |
| Trudy porodu nareszcie za nami - od kilku tygodni jesteśmy mamami. |
|
10 | 20,83% |
| Wszystkie w komplecie jesteśmy mamami ,więc w odchowalni rozmowy zaczynamy. |
|
6 | 12,50% |
| Ciąża, poród już za nami, grzecznie zmykamy do odchowalni. |
|
0 | 0% |
| Franek rozpoczął, Kamilka peleton zamyka, do odchowalni nasza drużyna zmyka. |
|
3 | 6,25% |
| Franek był pierwszy, Kamilka ostatnia, teraz naszym miejscem będzie odchowalnia. |
|
10 | 20,83% |
| Kolorowe liście z drzew spadają, jesienne mamy na ochowalnię zmykają. |
|
6 | 12,50% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3991 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
) Cytat:
brzuszek jeszcze ciagnie od ciecia? ale nie nadwyrężasz mi sie czasami sis? co do olsnienia..Misia, czasami to tak jest, hormonki buzuja w nas jak cholera i czlowiek sam nie wie co dobre a co nie, zreszta Ancia ma pewnie racje, moze przezywasz ten slynny baby blues? oby szybko sobie poszedlCytat:
Cytat:
![]() Cytat:
teraz to ja pieprznelam wywod
|
|
|
#3992 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa
Cytat:
ja to wszystko jem takie , tęskni mi się za chesburgerem ![]() Cytat:
![]() aaaa oczywiście plamy mleka zawsze i wszędzie na prześcieradle to jeszcze kij, gorzej z poduszką, czy jak się przykryje kołdra to potrafię zamoczyć trzeba pamiętam po karmieniu nie przysypiac i cyca odrazu chować ![]() dziś pojechałam do koleżanki do szpitala bo urodziła wczoraj, akurat jej mały przyssał się do cycocha, ja wychodze ze szpitala, a tak wkładka przeciekła, stanik, bluzka, i bluzaa ![]() teraz się śmieje ale wkurzyłam się masakrycznie przez te niekontrolowane wycieki w dzień sporadycznie, ale w nocy to porażka, siebie zaleje, młodego czasem podlałam ![]() Cytat:
Cytat:
![]() mam identycznie Cytat:
aż się sos zrobił na dnie w garnku ![]() no bąbel sam zasnąl ze smokiem, czekam na pierwszą pobudkę co by go nakarmić porzadnie i mam wieczór wolny
|
|
|
#3993 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
a czasami to wnerwia![]() Cytat:
zima moze byc fajna w tym roku, przynajmniej mam nadz ze nas nie zasypie co do tej Mireny to roznie, ogolnie jest dostepna bez recepty, kosztuje do 700 zl ale nie wiem jak to wyglada z cena za jej zalozenie, ja pewnie pojde do lux medu i mam nadz ze akurat samo zakladanie bede miala darmowe; no moja mam ja sobie zalozyla w celach leczniczych i tez baaardzo zachwalaCytat:
|
|
|
#3994 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dziękuję kochana za te słowa. Ja też jak wyszłam pierwszy raz z psem sama, to odżyłam, kilka dni temu byłam sama na zakupach, coprawda spożywczych ale zawsze i czułam się taka wolna. Bardzo się cieszę, że mam takiego męża ktory jest oparciem, nie boi się z małym zostać i się super nim opiekuje. Nie mamy co się dręczyc wyrzutami, każda mama odczuwa inaczej tę magię macierzyństwa. ja ogólnie lubię dzieciaczki, mam już 4 bratankow i zawsze lubiłam z nimi zostawać, Ale swoje to co innego. Liczę na to, że tak jak pisała Agnyska jak wyluzuje to bedzie super i bede się tylko cieszyć![]() Cytat:
współczuję tych problemów z sąsiadem, co za debil. Szkoda jeśli będziecie musieli się wyprowadzić, ale może to lepiej niż sie z takim użerać.I super, że jednak jedziecie do Polski, spotkasz się z rodzinką, znajomymi ![]() A Sarunia słodka jak cukiereczek Cytat:
na pewno tak jest, że jak ja sie denerwuje to mały to wyczuwa i też się wkurza. Postaram się spokojniej do tego podejść, choć straszny nerwus ze mnie z charakteru Ale musze dać radę a co do karmienia to póki pokarm jest to będę karmić i ewent dokarmiać, ale tak jak piszesz nic na siłę i nie będę mieć wyrzutów jak przejdziemy na mm. jeszcze raz dzięki za słowa otuchy.Cytat:
|
|
|
#3995 |
|
Zakorzenienie
|
Masakra jak mnie tż od wczoraj wkurza. Siedzimy w bałaganie, mówię żeby sprzątnął to on nie wie co
, dzisiaj miał iść z małym na spacer to poszedł na 15 minut i wołał po babcię, która zawsze chętna. A teraz co? Dałam mu małego na przebranie, żeby chwilę odetchnąć a on go na tym przewijaku zostawił i usiadł obok z laptopem bo "przecież tak spokojnie leży"- no to się pozajmował małym,że hej ![]() A swoją drogą wkurza mnie już z karmieniem piersią bo on to jest większa fanatyczka niż babki w szpitalu jak już proszę go żeby zrobił butlę to mam wrażenie że idzie do kuchni jak by szedł robić jakieś specyfiki chemiczne albo na jakieś biczowanie .
Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2011-10-30 o 20:52 |
|
|
|
#3996 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i to był mój ostatni posiłek przed porodem o godz. 16.2o dnia następnegoNoszę I tak jak dziewczyny pisały - jak karmię to z drugiej piersi cieknie... Ostatnio podczas przytulanek musiałam się ubierać ![]() Madzialena, ale śliczny ten pokoik Cytat:
Martuś - nie smutaj się kochana. Każda z nas miała załamanie, narzekała i czuła się samotna, nieporadna i w ogóle do doopy. Wiem, że to marne pocieszenie, ale to minie Nie przejmuj się, rób swoje, mów do Bartusia - on Cię kocha ponad wszystko i jesteś dla niego najważniejsza. Cytat:
już ustalone co i jak prawie o ile projektant nam to ogarnie2. Dawałam jej drBrowna i Avent i nic nie pasuje Króliczkowi Masz gdzieś linka do tych smoczków? Można kupić na all? 3. Sara śliczna, królewna Wiecie co- ja jestem mega zakochana w moim Króliczku. Od samego początku pokochałam ją całym serduchem. Poród wspominam ze łzami w oczach - oczywiście ze łzami szczęścia. W ogóle zwariowałam na jej punkcie, na wyjście bez niej póki co mowy nie ma. Jak pojechaliśmy do projektanta i babcia wokół bloku chodziła z wózkiem to oknem na nich wyglądałam i dzwoniłam czy mała nie płacze Dużo do niej mówię, tłumacze jak dorosłemu - może to głupie, ale mam wrażenie, że rozumie co do niej mówię. Jakby jej się coś stało, albo ktoś jej zrobił krzywdę to chyba bym oszalała Uwielbiam ją karmić piersią, nawet jak w dzień ciumka dość często czasami. I czytając Wasze wypowiedzi widzę, że mam ogromne szczęście, że jakoś sobie daje z tym wszystkim radę - przecież jestem młodą matką, a moi znajomi nie bawią się "w przygodę z macierzyństwem" jak ja. Żałuję tylko, że Mateusz tyle pracuje i nie może poświęcić jej więcej czasu i że jak jest to pada na twarz i nie garnie się do niej jak ja. To walnęłam wywód
Edytowane przez agnieszka 0605 Czas edycji: 2011-10-30 o 20:54 |
|||
|
|
|
#3997 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do babc, no tak, super super ale smiejemy sie czasami z Ł ze siedza obok siebie, wpatrzone w Mikiego i w ogole nic do nich nie dochodzi jak cos mowimy bo sa zahipnotyzowane i czlowiek musi pare razy cos powtorzyc zeby znaly odpowiedzi na jakies swoje pytania ktore zadaly wczesniej![]() Cytat:
|
|
|
#3998 | ||||
|
kosmitka
|
Cytat:
, bo mnie nagle porwali, o 23 zadecydowali o cc, a o 23.45 już Franuś był na świecie, cudo moje kochaneAle następnego dnia byłam strrrasznid głodna, a dali jeść dopiero o 18. Niunia się uspokoi, zobaczysz, wyrośnie z tego Cytat:
Podziwiam za samotny lot do Pl, chyba bym umarła ze strachu. Nawet nie wiedziałabym, jak i co w samolocie zrobić z maluszkiem. W czym jest przewożony? W foteliku czy na rączkach? Cytat:
Stanisław widzę wyrósł z marudzenia, co? ![]() Cytat:
|
|
|
#3999 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tez jestem zakochana od pierwszego wejrzenia w naszej dzidziulce, nie wyobrazam sobie zycia bez niego, a jak plakusia to caluje jego wykrzywione w podkowke usteczka i kocham go jeszcze bardziej jak guga i sledzi wzrokiem rozne przedmioty i twarze, jak marszczy te swoje mikusiowe brewki bo probuje cos zrozumiec i jak otwiera mocno usteczka i sie usmiecha bo probuje cos powiedziec-bezcenne. A wywod potrzebny-super sie czyta cos takiego
|
|
|
#4000 | ||
|
kosmitka
|
Cytat:
Cytat:
Co do karmienia piersią to też lubię, w niczym mi nie przeszkadza, czasem chciałabym się wyspać, ale jakoś nabieram sił i przechodzi. Do Franka też gadam normalnie. Ale zostawiam go już z mniejszym niepokojem, dziwnie mi, szczególnie jak byłam u fryzjera, bo to najdłuzszy czas, ale jakoś byłam spokojna dosyć.
|
|
|
#4001 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
było kilka chwil załamania już w domu, mam żal do siebie że byłam bardziej opanowana, ale teraz jest naprawdę ok, pomimo tego że mój mąż nie garnie się by mi pomagac przy mały, jego wkład jest taki że mu smoczka wkłada do buzi, dziś to już się tak wkurzyłam że zabałam małego bujaka , mały kwękał już ostro a ten ostro sobie tv oglądał po chwili coś zrozumiał i przyszedł do niego do sypialnikocham mojego bąbla, jak biorę go na ręce rozczula mnie to jak mnie obejmuje obiema rękami aj, jeden uśmiech i już mi złości przechodza, też jak Aga gadam do niego, mam nie odparte wrażenie jak by mnie rozumiał cały czas do niego trajkocze , a ten mi grucha jak wróbelek ![]() mam nadzieję że mnie nie zlinczujecie za posta, poprostu dobrze mi być mamą, a nigdy bym tego po sobie się nie spodziewała
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4002 |
|
Zakorzenienie
|
Ja myślę, że każda z nas zabiłaby gdyby ktoś kto w jakiś sposób zaburzył granice bezpieczeństwa w stosunku do naszych dzieci i wiem też, że każda z nas kocha swojego malucha ale wiele czynników wpływa na to, że nie jest się tego świadomym. Chociażby zmęczenie czy jakieś niepowodzenia po drodze.
Ja Filipka też kocham od pierwszego wejrzenia. Fakt, że bałam się go na początku i czasami trochę mnie męczy to jego ciumknie to i tak jest dla mnie oczkiem w głowie. Kocham go jak nikogo i zjadłabym w całości. A karmić też bym lubiła, gdyby to trwało max 2 godziny a nie teraz jak trwa to ponad pół doby. Poza tym staram się do niego dużo mówić, ale chyba więcej go całuję bo jest taki rozkoszny I też dzwonię jak wyjdę. A w sumie wychodzę na tyle co do sklepu na zakupy większe. Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2011-10-30 o 21:19 |
|
|
|
#4003 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a jak tam Twój śpi trochę bo mojego to nawet nie chce chwalić
|
|
|
#4004 | |||
|
kosmitka
|
Cytat:
Wkurza mnie jak np. płacze i teściowa stara się go uspokoić, bo mam wrażenie, że on się nią męczy i najlepiej utuli mamunia. Chyba nasze dzieci nauczyły nas cierpliwości, stąd zmiana. A chyba jednak dziecko wyczuwa zdenerwowanie, emocje i na nie reaguje. Też mam jeszcze gorsze dni, czy chwile zniecierpliwienia, ale potem ich strasznie żałuję. Jejku i bardzo bym chciała miec jeszcze jedno dziecko, być znowu w ciąży. Psychiczna jestem jakaś. Cytat:
Cytat:
.Jak wyspany to jest o niebo lepszy, ale dzisiaj miał dzień spania i marudził jak nie spał. Najlepiej wtulić się i spać. Ale jest tak wielki, że na rękach się nie mieści i nogi mu dyndają.
|
|
|
#4005 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Luluś - fajnie być matką wariatką, nie?
Cytat:
2. Mam nadzieję, że i ja nabiorę więcej dystansu i będę Królika zostawiać z mniejszym niepokojem Cytat:
2. Może jednak rozumieją?? ![]() 3. pogrubione - aż mi się łezka w oku zakręciła... Mi też dobrze jest być mamą, tak po prostu Cytat:
2. hihihi matka wariatka <ja też tak mam>---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ---------- Cytat:
więc psychiczna nie jesteś, albo psychiczne jesteśmy dwie 2. otóż to!! niech Ci marudzi ile się da
|
||||
|
|
|
#4006 |
|
Zakorzenienie
|
Hahah, weźcie bo się czuję jak wariatka z tym karmieniem. Sama nie wiem czemu się tak uparłam. Chyba dlatego, że mimo wszystko podoba mi się ten radosny wzrok kiedy po marudzeniu widzi cyckę przed nosem. Niedy wodzi za mną wzrokiem i sobie pomlaskuje - kiedy ktoś go trzyma na rękach. Mam wrażenie, że gdybym przerzuciła się na butle to by mi tego strasznie brakowało. A jednocześnie trochę męczy mnie ta walka.
Dzisiaj dostał tylko 60ml mm, ale większość czasu śpi przy cycu niż je więc pewnie spadł znowu na wadze. Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2011-10-30 o 21:47 |
|
|
|
#4007 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
super ze lecisz do pl....podziwiam ze lecisz sama.... my prawdopodobnie spedzimy swieta tez w pl.....i czeka nas podroz autem.....tyle godzin....ale myle ze damy rade.... ![]() fajnie ze sobie tak spacerujecie calymi dniami....tez bym tak chciala ale samej to glupio bo nie ma do kogo geby otworzyc.... ![]() i widze ze jednak przeprowadzka....oby z lepszymi sasiadami... Martusia..... Daj sobie troszke czasu i jakos dogadasz sie z maluszkiem....zobazcysz jak Ci sie zmieni jak maluszek powita Cie kiedys wspanialym usmiechem... Moje dziecie spi.....od godziny.....a jeszcze nie bylo kapieli.....to przez to przestawianie czasu ( kto to wymyslil
|
|
#4008 |
|
Zakorzenienie
|
To i ja jestem psychiczna bo ostatnio nawet z tż w korkach z nudów wymyślalismy imię dla drugiego synka - bo dla dziewczynki w razie czego już mamy
![]() Już nawet myślałam czy ciuszków nie zostawiać, tym bardziej , że wiele mi się strasznie podoba i ciężko by mi było się rozstać ![]() ![]() A pamiętam jak w szpitalu byłam pewna że na jednym koniec
|
|
|
|
#4009 | |
|
kosmitka
|
Aga boję się to napisać, ale napiszę, ja Frania zostawiam bez niepokoju tylko z moją mamą, wtedy jestem spokojna. Z męzem w sumie też - ale to testowane od początku. Z nikim innym aż tak.
Zostawał z teściową jak zmarł mój tata i jeździłam do szpitala, zakładu pogrzebowego itd, ale nie wiem, czy wtedy myślałam co się z nim dzieje, bo w ogóle chyba wtedy niewiele myślałam, byłam nieprzytomna, więc to chyba co innego. A widzisz - wierzyłam i wiara się sprawdziła. Następnym razem będę też troszkę wierzyć w siebie, może mi to pomoże. ---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ---------- Cytat:
I nad imieniem też myślę. ![]() Tylko szlag mnie trafia, że po cc trzeba rok odczekać ---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ---------- Cotka a jakie imię dla dziewczynki??
|
|
|
#4010 |
|
Zakorzenienie
|
Jagoda
a u Ciebie jakieś już wymyślone w razie czego ?
|
|
|
|
#4011 |
|
kosmitka
|
Nie no ja podejrzewam, że w naszych żyłach płynie taka sama krew. Dzisiaj właśnie myślałam o tym imieniu, padnę!!!!
Ale i podobnie jak Ty pewnie myślę, że pewnie będzie drugi syn, haha. A wtedy może Ludwiczek .
|
|
#4012 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
wszyscy kochamy swoje dzieciaczki ponad życie u mnie dopiero 2 tyg po porodzie i mam nadzieje, że spokój i dużo cierpliwości i bedzie tylko lepiej a miny mojego synka jakie robi przez sen są mega słodkie i do schrupania tylko jak płacze to ciężko, ale dam radę![]() Cytat:
|
|
|
#4013 |
|
kosmitka
|
Martusia to chyba taki najtrudniejszy czas, tak myślę. Ale będzie dobrze, zobaczysz! Pamiętasz moje wpisy sprzed miesiąca czy nawet 2 tygodni?- dramat!!! A teraz jest naprawdę lepiej, pewnie jeszcze wiele przed nami, ale musimy dać radę
.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4014 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
po tych Waszych postach nabrałam energii i pozytywnego nastawienia dziękuję bardzo![]() dobra zmykam, póki mały jeszcze śpi, może też się kimnę chwilę ![]() kolorowych snów
|
|
|
#4015 |
|
kosmitka
|
Ja też spadam, trzeba korzystać, dopóki szalony Franek śpi.
![]() Kolorowych!!
|
|
#4016 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nieźle ![]() Tylko mój chyba nie śpi |
|
|
|
|
#4017 | |||||||
|
Zadomowienie
|
właśnie niedawno wróciłam z Sarą z Halloweenowej impry od sąsiadów
mąż został a ja z moją Dynią cudną wróciłyśmy-najlepsze...mała była grzeczna na maksa..rozglądała się na wszystkie strony..a jak powiedziałam ,że idziemy to ona zaczęła pokrzykiwać.. siadłam z powrotem i cisza i uśmiech towarzyskie dziecię mam haha . wynoszona na rękach..teraz zjadła cyca i usnęła jak aniołek..aż w szoku jestem ( aha..u nas jest ok.23..nie 24 jak w pl) Małgosia... dziewczyny już tyle napisały. większość z nas miała /ma jakieś chwile słabości,cięższe dni.. to minie..i zobaczysz,że niedługo będziesz w pełni cieszyć się swoim macierzyństwem.. jesteś super mamą!! nauczycie się siebie wzajemnie szybko ![]() Cytat:
ten strój jest na większe dziecko...ale udało się zakamuflować (dlatego nie ma rajtuzek . tutaj przed halloween w sklepach jest mnóstwo strojów wszędzie...Cytat:
Cytat:
![]() z tym poukładaniem..to jeszcze nie wiadomo. okaże się w przyszłym tyg. ale stwierdziliśmy,że nie będziemy zmieniać planów.. i nikt nam nie popsuje tego.. ja własnie niewiele wiem.. mi tu powiedział w sumie wychodzi na to ,że mniej niż w pl...bo 120 euro, i 120euro za założenie... ale jak lece do pl..i mnie z mężem nie będzie ,to się wstrzymam po nowym roku. a w pl bym musiała prywatnie,bo nie mam ubezpieczenia tam. Cytat:
też się cieszę..bo Sara jeszcze nie poznała nikogo z mojej rodzinki. i wspólne święta...pierwsze od 3 lat.. dzięki Cytat:
mam nadzieję,że się uda Wam poprzerabiać,tak jak chcecie ![]() 2. ja mam butelki... kurcze nie mam pojęcia. lovi pewnie tak,bo to mam od siostry z polski.. tt pewnie też. smoczki mają kształt przypomnający pierś. http://lovi.pl/produkty,aktywne_ssanie,AS.html a allegro konta nie mam ![]() 3 Cytat:
Cytat:
a wrócimy w 3kę ![]() ooo to super my autem w czerwcu.z jakimś noclegiem po drodze dacie radę napewno ![]() ja tą dziewczynę poznałam..na ważeniu.. i mijając parę razy koło bloku. może chodzi po okolicy jakaś sama mamuśka?? ja bym nie kąpała jak uśnie na dobre..
|
|
#4018 |
|
Zadomowienie
|
witam mamusie i brzuchatko
ale sie wyspałam dzis w nocy odpusciłam karmienie cycem i maż zajmował sie mała a ja spałam jak zabita wstałam tylko raz zeby odciagnac pokarm bo juz mnie syski bolały on to ma reke do niej u niego zawsze spokojna szybko zasypia po karmieniu a u mnie ech czasami musze go budzic zeby ja ululał![]() u nas naprawde nie ma problemu zeby zajał sie Kamilka i widac ze to uwielbia oj bedzie córusia tatusia ![]() czasami jak tak długo płacze to ja nie daje rady a on oaza spokoju zawsze ja uspokoi (czasami mu tego zazdroszcze )stokrotka mała cudowna w tym stroju
|
|
#4019 |
|
Zakorzenienie
|
Mój mały usnął wczoraj o 2
(czyli od 10 do 2 nie spal dluzej niz 30 min !) i właśnie się o tym dowiedziałam od tż . Zanim zasnęłam to oczy jak 5 zł, nawet przy cycku nie przysypiał tż mu dał mm więc myślałam ze zasnie a tu prosze.Musze go zaczac klasc juz ok 20 bo cos mu sie poprzestawiało
|
|
|
|
#4020 |
|
kosmitka
|
Z Filipa nocny marek po mamie
. U nas Franek zbuntował się i od 2 spał słabiutko, myślałam, że go trzasnę .Cotka kupiłaś jakąś huśtawkę czy leżaczek? ---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ---------- Podoba mi się ta automatyczna kołyska fp, co ma Spray, ale mój Franek chyba już jest na to za wielki.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:55.

, pierwszego pampka tz zmieniał

Ani nie mam w tym mega radości i spełnienia ale tez mi to bólu nie sprawia- no może poza tym uwiązaniem do dziecka... ja z tych co to potrzebują czasem się oderwać.
brzuszek jeszcze ciagnie od ciecia? ale nie nadwyrężasz mi sie czasami sis?
co do olsnienia..Misia, czasami to tak jest, hormonki buzuja w nas jak cholera i czlowiek sam nie wie co dobre a co nie, zreszta Ancia ma pewnie racje, moze przezywasz ten slynny baby blues? oby szybko sobie poszedl

tzw. "la bieda" (czyt. margarita) ze szpinakiem
ja to wszystko jem takie , tęskni mi się za chesburgerem
i w ogóle przez to mi nie podchodzi ta pozycja.
witaj w klubie ze wszystkim co opisałaś:
dziękuję kochana za te słowa. Ja też jak wyszłam pierwszy raz z psem sama, to odżyłam, kilka dni temu byłam sama na zakupach, coprawda spożywczych ale zawsze i czułam się taka wolna. Bardzo się cieszę, że mam takiego męża ktory jest oparciem, nie boi się z małym zostać i się super nim opiekuje. Nie mamy co się dręczyc wyrzutami, każda mama odczuwa inaczej tę magię macierzyństwa. ja ogólnie lubię dzieciaczki, mam już 4 bratankow i zawsze lubiłam z nimi zostawać, Ale swoje to co innego. Liczę na to, że tak jak pisała Agnyska jak wyluzuje to bedzie super i bede się tylko cieszyć

(czyli od 10 do 2 nie spal dluzej niz 30 min !) i właśnie się o tym dowiedziałam od tż