|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Tytul kolejnego wątku | |||
Raczkujemy i wstajemy, wszsytko w domu popsujemy II-IV 2011 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
9 | 23,68% |
Kilka ząbków już mamy, teraz pierwsze kroki stawiamy III-IV 2011 |
0 | 0% |
Pół roczku już za nam,i coraz mniej czasu mamy III-IV 2011 |
0 | 0% |
Dzieci nasze już raczkują, a mamusie ciągle plotkują III-IV 2011 |
0 | 0% |
Dzieci wiosną się rodziły.. pierwszą gwiazdkę obchodzimy III-IV 2011 |
1 | 2,63% |
Lato, jesień już za nami, pierwsza choinka z maluchami III-IV 2011 |
2 | 5,26% |
Coraz mniej czasu na wizaz mamy, ale chętnie tu zaglądamy III-IV 2011 |
0 | 0% |
"Mama" mówić zaczynają, dzieci łezka w oku się kręci III-IV 2011 |
0 | 0% |
I do taty i do mamy sami już się przemieszczamy - III-IV 2011 |
1 | 2,63% |
Zęby szczerzą, wszędzie właźą, co potrafią nam pokażą III-IV 2011 |
22 | 57,89% |
Kilka ząbków już mamy, więc raczkować zaczynamy III-IV 2011 |
0 | 0% |
Na czworaka świat zwiedzamy, pierwszego Mikołaja wyglądamy III-IV 2011 |
3 | 7,89% |
Głosujący: 38. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4201 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Dzieci nasze już siadają i zupeczki zajadają, III-IV.2011
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() u nas też goście dziś. robię tiramisu - najszybsze ciacho świata ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4202 |
Zadomowienie
|
hello kochane
![]() ![]() my też ogarniamy się i za 2 godz. zmykamy do znajomych. Będziemy też spać u moich rodziców, bo ja mam jutro urodzinki ( tak przez skromność o tym wspomniałam) i nie chce mi się nic robić więc posiedzimy troszkę u moich rodziców i będzie git. Do znajomych zrobiłam taką sałatkę. Polecam, bo jest ekstra smaczna i bardzo szybka
Plastry boczku usmażyć na chrupko i przełożyć na talerzyk. Różyczki brokuły ugotować na parze około 4 minuty i osudzić na sitku. W misce połączyć wszystkie składniki sałatki, dodać pokruszony usmażony boczek. Zrobić sos mieszając jego składniki. Polać nim sałatkę i lekko wszystko wymieszać. Sałatka jest bardzo dobra Kochan moja Mała bujała się na huśtawce (i przyznam szczerze do tego momentu jej nie zapinałam) wyszłam z pokoju na chwilkę, wracam po 5 min bo coś cicho się zrobiło a mojego dziecka nie ma w chuśtawce ![]() Na pocieszenie ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4203 | |
Zakorzenienie
|
Hej
u nas ostatnio nocki kiepskie, mała budzi sie o 5 z płaczek i drze sie, nie wiadomo o co biega ![]() Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4204 | |||||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4205 | |||||||
Raczkowanie
|
hejo
![]() wreszcie udało mi się dorwać komputer więc trochę poczytałam co naskrobałyście jak mnie nie było u nas ok, podróż przetrwałyśmy choć nie było łatwo, ale miałyśmy szczęście poznać mnóstwo osób skorych do pomocy ![]() Łucji wyszedł drugi ząbek, dokładnie tydzień po pierwszym poza tym ładnie raczkuje, siedzi już w miarę pewnie, postawiona na nóżkach całkiem dobrze trzyma równowagę, no i zaczęła sama podnosić się na nogi ![]() teraz to dopiero nie można jej spuścić z oczu ![]() gratulacje za zębucha ![]() widzę, że nasze dziewczyny idą tak samo z zębami no i jaki oryginalny avatarek ![]() Cytat:
mam nadzieję, że Łucja też zacznie jeść a puree spróbuję, dzięki ![]() i ![]() Cytat:
radzi sobie na leśnych ścieżkach i w nierównym terenie ja mam tylko problem bo w moim egzemplarzu szwankują koła ![]() w sumie to nie składałam go w całości zawsze odczepiam spacerówkę od stelaża ale spróbowałam przed chwilą z ciekawości i raczej tak się nie da po rozłączeniu i złożeniu jest mniejszy jak nie rozłączysz to tak jakby nie składał się do końca dziękuję ![]() Cytat:
i do uspokajania jak jest dużo nowości wokół Cytat:
nie robię długiej listy tego co danego dnia koniecznie chcę/muszę zrobić bo po co mam się stresować wieczorem, że większości rzeczy nie zdążyłam zrobić ![]() wolę zrobić luźny plan i wykonuję go na tyle na ile mam możliwości tym sposobem na koniec dnia jestem zadowolona, że w ogóle coś udało się zrobić ![]() poza tym zamiast być idealną panią domu wolę być szczęśliwą kobietą ![]() dzięki ![]() Cytat:
to moja kolejna opcja karmienia Łucji jeśli po przerwie nadal nie będzie miała ochoty na papkowate jedzonko Cytat:
![]() widzę, że kolejka już się do Ciebie ustawiła jakbyś jednak miała wolną chwilę to od czasu do czasu do mnie również możesz wpaść i przypadkiem posprzątać ![]() Cytat:
![]() a poza tym: Aguchaw zdrówka i ![]() Ahtaga fajnie, że u Was ok Cora super, że miałaś wieczór dla siebie, jak film? i jak z wagą Lilki? zaczęła przybierać? Ego gratulacje z okazji rocznicy ślubu ![]() ![]() Tity dobrze, że Leosiowi nie jest nic poważnego, zdrówka Kasiuni_a cieszę się, że Dawidek przybiera na wadze N.ik.a fajne te warsztaty co chodzicie z Kalinką Anessa witaj w kraju resztę doczytam innego dnia spóźnione gratulacje dla Lenki i Alanka za 8 miesięcy ![]() ![]() pozdrawiam i całuski dla wszystkich maluchów
![]() ![]() |
![]() |
#4206 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() U nas ostatnio zabiegane dni to rehabilitacja to jakieś inne sprawy do załatwienia itd. No i dzisiaj mała obudziła się o 5 i już nie śpi przez to przestawienie czasu. Teraz leży na macie i się bawi ale jak długo to nie wiem. Co chwilę muszę patrzeć bo ciągnie się do kabla od lapka. Nika Wszystkiego Najlepszego ![]() Kasiunia dziękuję Ci kochana za szczegółowy opis słoiczków. Warzywa mam już kupione i może jutro się za to wezmę jak znajdę trochę czasu. No i maruder już piszczy. Ciekawe kiedy doczytam resztę ![]()
#4207 | ||||
Wtajemniczenie
|
heloł nie było mnie wcziraj cały dzień, bo bylismy w rozjazdach
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() dziękuję ![]() gratulacje za ząbka, raczkowanie, siadanie i wstawanie ![]() ale nowości ![]() miłego dnia my dzis na obiad do tesciów ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4208 |
Zakorzenienie
|
hej!
u nas kolejna koszmarna noc ![]() jestem padnięta.... |
![]() ![]() |
![]() |
#4209 |
Zadomowienie
|
hej dziewczyny
ja tylko na chwilkę. Mateusz w nocy zaczął gorączkować. temp do 38,8, po nurofenie spadła i przespaliśmy prawie całą noc ale rano znów gorączka 38,7, podałam nurofen drugi raz i chyba spadła bo pospał godzinkę po śniadaniu. zaraz będę dzwonić do lekarki i pewnie wizyta nas czeka. 3majcie kciuki żeby już gorączka nie wróciła i żeby Mateusz szybko wyzdrowiał. miłej niedzieli i zdrówka dla wszystkich ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4210 |
Zadomowienie
|
Jejku zdrówka dla Mateusza! Oby to nie było jakieś okropne choróbsko, tylko np. zęby. A w wolnej chwili poproszę o przepis na tiramisu, bo ja zawsze z pudełka robię, a chciałabym kiedyś sama spróbować.
Sałatkę z bekonem i tym sosem spróbuję , bo zapowiada się na pyszną! Jak widać większości z Was przydarzyły się już wpadki dzięcięce, zresztą mnie również. Chyba tak jak już któraś z Was napisała - tak już jest i będzie. Musimy się tylko starać i mieć oczy dookoła głowy U nas również noc nieciekawa, ale ja tam spałam jak suseł, a TŻ walczył ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4211 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
![]() Od 2 dni noce są fatalne. Dzisiaj Leoś budził się 3 razy a za 4 o godzinie nowej 4.00, stwierdził, że będzie się bawił, no i od tego czasu spał pół godzinki... Mąż mu dzisiaj guza nabił, bo go nosił na karku i bachnął go w lampę... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4212 | |
Wtajemniczenie
|
heloł
chwalimy się, że mamy lewą górną dwójkę!!! nie wiem czy np ten ząb nie wyszedł wczoraj albo dwa dni temu, bo ja go dojrzałam przypadkiem, bo w zyciu by mi nie przyszło do głowy sprawdzać górne dwójki, jeżeli już to dolne albo górne jedynki ale maruderstwo będzie dalej, bo dwie dolne jedynki wystają ponad dziąsło, ale się jeszcze nie przebiły Cytat:
![]() tity nie martw się pierwszy guz za Wami ![]() Edytowane przez ego_ego Czas edycji: 2011-10-30 o 16:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4213 |
Zadomowienie
|
hello
![]() u nas nocka w miarę ok., tylko Mała nie potrafi się przestawić w związku ze zmianą godz. izunia233 dziękuję kochana ![]() marta_27 rany współczuję. Zdrówka dla Małego. Ja nadal chora, kicham, smarkam i tracę głos. Jutro spróbuję dostać się do jakiegoś lekarza. Boję się zeby nie zarazić Małej ![]() tajka88, ego_ego gratuluję ząbków ![]()
![]() |
#4214 |
Zakorzenienie
|
Hej.
Lenak przeziebiona, wiec ostatnie dni masakra, poza tym chyba jej kolejne zeby wychodza, bo czesto budzi sie z krzykiem jakby ktos ja ze skory obdzieral. Mloda powtorzyla dzis 3 czy 4 razy swoje imie Lenka i pozniej caly dzien mowika ¨ka¨ albo ¨kaka¨¨ Zima u nas byla ale sie zmyla, dzis naubieralam Lene a musialam wszytsko sciagnac i zostawic body i rajstopki. Niestety w domu lodowka i Lena chodzi gruubo ubrana. Dzis Lena zaczela przechodzic z miejsca w miejsce wzdluz sofy ![]()
#4215 | ||||
Wtajemniczenie
|
Hejka
![]() Ja już po kilku dniach zagonienia ![]() ![]() ![]() Kilka fotek w albumie,ale nie miał kto zdjęć robic,bo ja cały czas w kuchni spedziłam ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() ![]() 8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4216 |
Zadomowienie
|
dobry wieczór
moje dziecko po dzisiejszych przebojach właśnie padło i śpi dzień koszmarny i dzięki bogu się kończy chociaż wieczór już był niezły ![]() w skrócie: pojechaliśmy do pediatry państwowo bo Mateusz ciągle gorączkował. po nurofenie gorączka mijała na 6h i znów to samo było. lekarka zbadała i stwierdziła ostrą infekcję górnych i dolnych dróg oddechowych. oskrzela całe zawalone (a w piątek wieczorem podobno były czyściutkie ![]() ![]() przez 7dni mamy dawać antybiotyk i na kontrole iść. poza tym kazała odstawić te syropy które dostawał bo UWAGA!!! NIE MOŻNA ICH PODAWAĆ DZIECIOM PONIŻEJ 1 ROKU. załamka normalnie, brak słów na tych lekarzy. przepisała tylko jakiś bezpieczny, podobno syrop i ten antybiotyk. i nawet wit. c kazała odstawić bo przecież i w mleku jest i w owocach i wystarczy jej. Mateusz o 16 dostał paracetamol dodatkowo bo gorączka nie chciała zejść i od jakiejś 18 nie ma już gorączki i mam nadzieję że już nie będzie miał. jestem wykończona bo Mati był marudny cały dzień, wieczorem tylko humorek mu dopisywał i roześmianego kładłam go spać. a miałam takie fajne plany na dzisiejszy dzień...ehhh z dziećmi jak z pszczołami nigdy nic nie wiadomo, jakby to Kubuś Puchatek powiedział, hehe |
![]() ![]() |
![]() |
#4217 | ||||||
Wtajemniczenie
|
marta o rany, współczuję, dużo zdrówka dla Mateusza
![]() Już mi raz w aptece babeczka mówiła, że lekarze przepisują maluszkom leki dla nich nieodpowiednie nie wiadomo czemu... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
brawa dla małej! ![]() podziwiam że po takich nockach masz siłę iść do pracy, naprawdę ![]() (w sumie to powinnam też podziwiać mojego męża, bo u nas ostatnio nocki też nie za wesołe ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() i jak babcia, dała radę przez 8 godzin? jak Dawidek wytrzymał? Cytat:
![]() Cytat:
![]() a książka to "Bobas lubi wybór" ![]() Przepisów to tam nie ma, są rady, jakiego typu jedzenie ogólnie można podawać, w jakiej formie, o krztuszeniu/dławieniu itp informacje a jak sobie poradziłyście z kładzeniem spać po zmianie czasu? Nam się udało dotrwać do 18.50 ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4218 |
Zakorzenienie
|
marta- Biedny maluszek
![]() ![]() prunelle- Lena poszla spac o 20, a dzis bardoz malo spala bo raz 30min i raz 20min...
#4219 | ||||
Wtajemniczenie
|
hej. my dziś już troszkę po cmentarzach jeżdzilismy. we wtorek będzie mniej.
moja mała wstała dziś o 6 nowego czasu. my polozylismy sie o 2 masakra ![]() od godz ide spac i nie mogę dojsc ![]() nika sałatka brzmi pysznie mniammm ![]() Cytat:
![]() ![]() obawiam się że to zęby ![]() mamy drugą dolną jedynkę ![]() co do upadku to mam nadzieję że to sie juz nie powtórzy. poukładam sobie poduchy obok łóżka tak na wszelki wypadek ![]() Cytat:
![]() kolorowych snów. Cytat:
a lekarze niektórzy masz rację Palanci!!! ![]() Cytat:
![]() mój też ma czasami takie pomysły na zabawę że brak słów ![]() no i nocek współczuję. łączę się z tobą w tym niewyspaniu. dobra idę. kolorowych kobietki, buzka |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4220 |
Zadomowienie
|
Hej No to gratulacje, u nas jak na razie mamy tylko dwie dolne jedynki i cisza ![]() My od 5 na nogach. Wczoraj przetrzymałam małą godzinę dłużej bo myślałąm, że pośpi do 6 no ale się myliłam. Chyba mamy skok najgorszego 26 tygodnia bo Maja jest strasznie marudna, w nocy budzi się co chwilę z płaczem, nie chce się przebierać i w ogóle mam masakrę z nią.Trudno, trzeba to przetrwać. Na 11 jedziemy na rehabilitację i podejrzewam, że będzie tragedia. Jak tylko pani rehabilitantka dotyka jej głowy to mała zaczyna płakać ![]() ![]() marta_27 dużo zdrówka dla Mateuszka ![]() Dobra idę się ogarnąć, postaram się później zajrzeć. Miłego dnia dziewczyny ![]()
#4221 | |
Wtajemniczenie
|
hej
u nas nocki sa tragiczne od 6 juz na nogach płacz przez sen itp teraz zasnal ale nie wiem na jak długo Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4222 |
Zakorzenienie
|
Hej
U nas nocka duuuzo lepsza. Lena poszla spac o 20, wstala pomiedzy 4 a 5, Tz wzial ja do lozka i spalismy do 8, ale do 9 Lena bawila sie w lozku, wiec ja lezalam. Dzis Lena ma dzien Lady Gaga, bo ciagle mowi ¨gaga¨... i dwa razy powtorzyla ¨Lenka¨
#4223 |
Rozeznanie
|
Hej
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Przeczytam co tam u Was?
![]() |
#4224 |
Raczkowanie
|
Witajcie po długiej przerwie znów jesteśmy z Erykiem.Mieliśmy i mamy małego marudera w domu,a nocki to jakiś koszmar budzi sie od 24 co godzina a czasem nawet co 30 min,zebow nie widac ,viburcol nie działa mamy dosc z tż ciekawe ile to jeszcze potrwa.Ale czytajac dzis was to widze ze nie jestem sama z tym problemem.eryk 27 skonczył pół roku ,zaczął pełzac
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4225 | |
Zadomowienie
|
Wstawiłam halloweenowe fotki do albumu.
![]() ![]() ![]() Lilly byla zawsze kąpana o 20, po około 30min. spała. A wczoraj... poszła zdrzemnąć się o 18:30 (bałam się, że już nie obudzi się), ale wstała o 21:00, pobawiła się z pół godziny, czyli o 21:30 kąpiel i ok.22:00 spać. Wstała o 7:30, czyli uwzględniając zmiane czasu normalna jej pora, a łudziłam się, że pośpi dłuzej Cytat:
![]() izunia233 - daj znac jak na rehabilitacji marta_27 - zdrówka dla Mateuszza! ego_ego - gratuluję ząbka! ![]() ![]() Zdjęcia z chrztu cudowne! Boskie! Twoja Lilka wygląda jak księżniczka w tym delikatnym różu! TŻ wyszedł z Lilą na spacer, więc mam chwilę czasu. Idę wezmę kąpiel ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4226 | ||||
Zakorzenienie
|
Hej dziewczynki nie odzywałam się bo najpierw tż był chory potem zaraziłam się ja i Oli
![]() ![]() ![]() ![]() ehh... jak nie urok to sracz.ka... ja byłam tak chora że cały piątek leżałam i zdychałam dobrze że tż był w domu i lepiej się czuł bo bym nie dała rady się małym zająć... w weekend miałam zjazd to też zleciało... na dodatek Olemu chyba znów zęby następne idą... maruda straszna... jak ktoś mnie teraz pyta o czas wolny to odpowiadam: czas wolny?? a no słyszałam kiedyś o czymś takim ![]() Cytat:
![]() ![]() podziwiam bo mi by się nie chciało tak sprzątać ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4227 | ||||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() A tak wogóle fajny avatarek ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ---------- Wreszcie udało mi się dodać zdjęcie do albumu ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4228 | ||||
Wtajemniczenie
|
hej
![]() my też pospaliśmy do 6, dłużej się nie dało, i pierwszą drzemkę zaliczyliśmy o 7.30 ![]() dzień marudy mamy, Krzyś nie da sobie niczego zabrać z rączki, jak zabiorę (mój telefon np) to jest ryk. Muszę mu szybko podsuwać co innego i to najlepiej nie zabawkę, zabawki ma w poważaniu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() szkoda tylko, że to wcale w sumie nie jest śmieszne... ![]() współczuję... |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4229 |
Zakorzenienie
|
nooo
![]() a w dzień będę go ganiać żeby nie miał czasu na nic ![]() ![]() ![]() wiecie co wącham teraz kropelki do ucha którymi zakraplam Oliemu ucho i... to one tak śmierdzą haha ![]() ![]()
#4230 | |||||||||
Zadomowienie
|
dzień dobry
dziewczyny dziękujemy bardzo za życzenia zdrówka dla Mateusza ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() widziałam zwiastun tego filmu i jak dla mnie przerażający. nie wiem czy byłabym w stanie go obejrzeć Cytat:
Cytat:
![]() to nawet zadrapania nie były. myślałam że siniaki z tego będą ale następnego dnia rano już nie było śladu po tych czerwonych kreskach ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() nam odstawiła syropy Mucosolvan i Pulneo, a przepisała deflegmin, na którym dawkowanie też rozpisane jest od roku wzwyż więc już nic nie rozumiem. Cytat:
![]() no to nieciekawy zapach kropelki mają, dobrze że to nie z ucha |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:01.