|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3811 |
Zadomowienie
|
Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.6
Glam no wlasnie, siedzialyby teraz z nami i gadaly, ze z palcow zrobily sie serdelki itd. mi w pamieci utknela najbardziej magolina - mialysmy ten sam termin porodu i mi jakos smutno sie robi, jak o niej pomysle (chociaz dziewczyny nie znalam)
Aaa i jeszcze przypadek ze szpitala, na naszej sali tzn. ciezarowek, polozyli dziewczyne, ktora byla przed lyzeczkowaniem, bo w 8tyg przestalo bic serduszko. Strasznie mi jej szkoda bylo, bo my pozostale 3 ciezarowki z brzuchami. Najgorsze bylo to jak podpieli mnie pod ktg, biedna nie wiedziala, gdzie ma sie schowac, zeby moc sobie poplakac, dostala nadzor psychologa, ale jak tylko wchodzila do naszej sali znowu w ryk. ... |
![]() ![]() |
![]() |
#3812 | ||
Raczkowanie
|
ja dalia jaka komódka? gdzie i za ile kupiłaś bo jestem na etapie szukania ale ceny mnie porażają jak na razie
Cytat:
ale akurat dziadziusia grób to jedyny który dziś odwiedzę ![]() Cytat:
W ogóle w niedzielę byłam z mamą i babcią na cmentarzu i akurat rzucały mi się w oczy nagrobki dzieciaczków, które zmarły w dniu urodzin lub żyły po kilka dni i tak się strasznie spłakałam, nie mogłam się opanować ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3813 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny a wiecie, ze wbrew pozorom dzisiejszy dzien powinien byc wesoły?W ddtvn było o cyganach jak baluja na cmentarzu
![]() Tez myslałam o tych mamach aniołkowych... ![]() ---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ---------- A teraz może odskocznia od tematu chyba, że wolicie dzisiejszy dzien spedzic w zadumie? Właśnie poszukuje pościeli i nie moge sie zdecydowac. Na pewno chce 3elem.zestaw, ale jest duzo firm np ![]()
#3814 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny może napisze któraś do dziewczyn co sie pojechały rozpakowywac ??
![]() |
#3815 |
Zakorzenienie
|
ogarnelam troche, obiad mam od wczoraj to nie musze robic na szczescie
![]() fatal mi mamuska uszyla, ale z tych co piszesz to mi sie chyba najbardziej z Milpolu podoba posciel |
![]() ![]() |
![]() |
#3816 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
oto komoda : http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/40093059/ i jeszcze do karmienia taki fotel chce nabyc, ale nie miałam sił by go latać i szukać.,... ale po weekendzie pojade, bo wtedy jak zaczne rodzic to luuuuzik ![]() oto fotel: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/90157077/ a moją pralke szlag trafił... :/ jutro dopiero bede dzwonic po kogos z serwisu ... wrrrrr... a tak miałabym co robic (oczywiscie oprócz pisania pracy za ktora sie nadal zabrac nie moge :P ) Edytowane przez ja_dalia Czas edycji: 2011-11-01 o 12:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3817 |
Zadomowienie
|
ja zakupiłam pościel z milpolu na stronie internetowej firmy i jestem strasznie zadowolona. jest bardz0 porzadna
któraś z was pisala o cyganach - tak samo jest na uukrainie - na cmentarzach , na grobach odbywaja się prawdziwe uczty, je się, pije i świetuje, bo jak sama nazwa wskazuje to święto wszystkich świętych, co kraj to obyczaj w krajach arabskich kolor biały to kolor załoby, a bogaci szejkowie robią sobie z prochów swoich bliskich diament który noszą w pierścionku - cały czas mają go przy sobie - koszt takiej "przeróbki" to 30 tys euro ![]()
#3818 |
Raczkowanie
|
dzięki
![]() ![]() a do karmienia to jak na razie zaopatrzyłam sie w poduszkę ![]() fatal ja mam pościel Nino, i szczerze to zdecydowała cena ![]() ja mam poszewkę na kołdrę i poduszkę, prześcieradło i ochronę żeby w główkę się nie uderzył, taki podstawowy zestaw ![]() Edytowane przez Anusiak 83 Czas edycji: 2011-11-01 o 12:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#3819 |
Zakorzenienie
|
dalia fajna komoda, mi sie w podobna tez z 5 szufladami zmiescilo wszystko dla malego, lacznie z ciuszkami do rozmiaru 74
![]() a mnie kolega ostatnio zabil, byl swiecie przekonany, ze WSZYTSKIE dzieci rodza sie w wyznaczonym terminie i nie ma innej opcji ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ---------- truscafko a jak samopoczucie przed wielkim dniem? Wiecej stresu czy radosci? ---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ---------- Anusiak jaka sliczna ta posciel ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3820 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3821 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurde ale fajnie masz ![]() A wiesz o której będziesz mieć to cięcie ??
![]() ![]() |
![]() |
#3822 |
Zadomowienie
|
na 7 mam byc na IP, badania i cięcie..... odezwe się w czwartek co i jak
![]() ![]()
#3823 |
Raczkowanie
|
kurcze
zazdroszczę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3824 |
Zadomowienie
|
My tez mamy posciel z Milpolu (braz + ecru), druga dostalismy od cioci - pieknie haftowana, ale ona bardziej pasuje dla dziewczynki, bo te hafty pomimo, ze sa biale sa przeslodkie
![]() Aa i chcemy jeszcze jedna dokupic z feretti lub nino w kolorze niebieskim ![]() Jej dziewczyny jak mnie spanie zlamalo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3825 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pamietam ze w irlandii na sr polozna mowila ze zasem po cc jak nie ma miejsc ma sali poporodowej to klada na kilka godz na patologii- ale wtedy nie przynosza dzieciaczkow i prosza o zrozumienie ale to ze wzgledu na te dziewxczyny co leza po poronieniu czy operacjach ginekologicznych
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3826 |
Zadomowienie
|
Glam wedlug mnie powinni dziewczyny po poronieniam klasc osobno z ciezarowkami, bo to jeszcze bardziej poteguje bol. Na calym oddziale patologii ciazy w tym czasie byly trzy dziewczyny po lyzeczkowaniu, tylko szkoda, ze nikt nie pomyslal, zeby dac je do jednej sali, zrobic wspolne spotkanie z psychologiem, tak by mogly sobie poplakac itp. a tak te dziewczyny byly pozostawione same sobie, a jeszcze bicie serduszka z ktg to moze yc przyslowiowym gwozdziem do trumny
|
![]() ![]() |
![]() |
#3827 |
Zakorzenienie
|
Mol_aa no wlasnie o to chodzi, w tym szpitalu w irl bylo osobne pietro dla dziewczyn po stracie, operacjach itd- tak zeby ani z brzuchatkami ani z mamami z dziecmi nie musialy sie widywac
Ja wiem ze to byl duzy szpital ale nawet w najmniejszym mozna wygospidarowac oddzielna sale- albo rozsadniej klasc O tym samym pisala jedna z mam na watku blizniakow- kiedy po porodzie w 30 tc jej coreczki walczyly o zycie na noworodkowym oiomie a ona lezala w sali ze szczesliwymi mamusiami i ich dziecmi, gdzie ciagle przychodzil ktos z wizyta zachwycac sie dziecmi- a jej pielegniarki kazaly sie modlic.... Totalna bezmyslnosc
#3828 | |
Zadomowienie
|
Dalia fajna komoda, szkoda, ze nie ma innych kolorow
![]() A probowalas zresetowac pralke, u mnie w sobote jakies fatum bylo na elektronike. Pierwsze pralka, nie chciala wody odpompowac, jakos sobie dalam rade, wylaczylam z pradu, sprawdzilam filtr - nie byl zapchany, ale chyba pralka domagala sie pieszczot, bo pozniej pieknie zaczela dzialac. Pod koniec dnia zmywarka, tylko tu juz problem,, bo sama nic nie moglam zrobic, bo jest w zabudowie. Przyjechal tz, rozkrecil szafki, wylaczyl z pradu i cudowne naprawienie, a musze dodac, ze jak dzwonilam do serwisu przed przyjazdem tza, powiedzialam jakie kontolki sie pala, to facet stwierdzil, ze naprawa bedzie kosztowac ok 700zł bo to na 100% programator ![]() ---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3829 | |||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() A tak na poważnie... mam nadzieję że urodzę najpóźniej w terminie... Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mnie cały czas łamie w krzyżu, skurcze mam delikatne już od tygodnia i na tym się kończy.... zaczopowana jeszcze jestem i wody mi nie odchodzą ![]() Cytat:
![]() wiem co przeszłaś i jak bardzo byłaś rozczarowana bo ja to samo przechodziłam dokładnie tydzień temu. Kiedy już chciałam jechać do szpitala wzięłam o 2.30 kąpiel i skurcze które miałam od godziny 22 zniknęły zanim stanęłam z torbami w drzwiach... więc się wróciłam do wyrka bo uznałam że to tylko przepowiadacze... i się nie pomyliłam :/ Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#3830 |
Zadomowienie
|
Witam
![]() Dziewczyny widze nic sie nie odzywają co i jak.... Truscawko ale ci zazdroszcze to już jutro ![]() ![]()
#3831 |
Zakorzenienie
|
Tottie suer historia z ta kolezanka i wodami
#3832 |
Rozeznanie
|
My kupilismy posciel z milpolu, w sumei glownie dzieki forum
![]() ale zawazyla tez cena i wyglad Wlasnie czekam powinna jutro albo pojutrze byc. My dzis rano bylismy u TZ rodziny na cmentarzu, z moich bliskich to tylko dziadka bym mogla odwiedzic, ale to bardzo daleko. Ja mialam dzis dziwny sen, snilo mi sie, ze dostalam 3 z wypracowania z religii na studiach od Szymona Holowni. I powiedzial mi, ze jestem beznadziejna. I chcialam sie wyklocac, ze nie mam bledow merytorycznych, ale sie rozmazalam bo zaczelam plakac, wiec nie moglam. Obudzilam sie i zaczelam mega plakac, az TZ obudzilam tak plakalam. Studia dawno skonczylam, no i nie mialam religii ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3833 |
Zadomowienie
|
Hej
Wcześniej Was troszkę poczytałam, ale nie byłam w stanie nic napisać, bo się popłakałam. Glam przypomniałaś mi o moim pierwszym dzidziusiu (w zeszłym roku jakoś o nim nie myślałam), ale od razu przyszło mi do głowy, że jakbym tamtą ciąże donosiła to nie było by mnie teraz z Wami, bo tak szybko bym na drugie dziecko się nie zdecydowała. W tym roku za wszystkie aniołki na małym grobku znicza zapalę. Zazdroszczę Wam ładnej pogody - u mnie cały dzień była ukiśnięta i ja taka sama jak ta pogoda. Wszystkim współczuję, które zgaga męczy - mnie wczoraj dorwała, bo z pełnym żołądkiem się położyłam, ale nie miałam innego wyboru ze względu na ból kręgosłupa. Tż wymasował i przeszło. Zajrzę jeszcze do klubu i nadrobię to co ostatnio popisałyście. |
![]() ![]() |
![]() |
#3834 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ---------- Chawa tulimy mocnoo, nie placz juz, bo maluszek tak jak Ty odczuwa smutki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3835 |
Rozeznanie
|
To może ja dziś wczoraj z innej bajki, byłam wczoraj w Selgrosie po znicze, chodzę i szukam i szukam i wiecie znalazłam, ale tylko choinki i całą resztę
![]()
#3836 | |
Zadomowienie
|
dalia mi by sie też taki fotel przydał - czy poza ikeą można go gdzieś dostać? Wygląda na wygodny, a cena nie wygórowana.
truscafka będę trzymać kciuki, aby wszytko poszło bez komplikacji Cytat:
A co do Ggory to mi sie przypomniała historia mojej szwagierki. Miała podobną sytuację - 4cm rozwarcia i cisza - wysępiła od lekarza przepustkę (bo to było za dobrych czasów kiedy przepustki jeszcze istniały), a do szpitala podówczas miała jakieś 1,5km nie tak jak nasza Ggoraa 30. W domu zdążyła tylko upiec placka i nawet go nie spróbowała. Ledwo ją dowieźli do szpitala. ---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ---------- mol_aa dziękuję kochana - już mi przeszło ![]() zmyslkobiety ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3837 |
Zakorzenienie
|
: z tymi snami w ciazy to chyba tak jest ze sie co chwila w nocy budzimy i przez to sie wiecej snow zapamietije
Mi sie dzis znow snilo Ze jest juz po porodzie- ale nadal nie wiedzialam czy mam 2 chlopcow czy parke... Tylko zamiast zajrzec w pieluche to zaczelam szukac ich szpitalnych pahacow zeby zobaczyc czy rozowe czy niebieskie Aniolina nie martw sie Holownia ![]() ![]() Chawa ![]() Cholerka wy tu wszystkie kombinujecie jak nie prZenosic, rycyna itd- a ja mysle co zrobic zeby jak najdluzej w trojpaku wytrzymac, modle sie o jeszcze mjnimum 2 tygodnie ![]()
![]() |
#3838 |
Zadomowienie
|
Co do fotela, który Dalia pokazała to się trochę zdziwiłam - tak to jest jak sie nie czyta opisów - bo na allegro ponad 700zł kosztuje. A 80zł to samo pokrycie. A ja myślałam, zę taki fajny fotel w takiej fajnej cenie
![]() ---------- Dopisano o 18:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ---------- glamourous na pewno czuwa, bo jak dotąd ciążą przebiega wręcz idealnie. Oby Ci sie udało wytrwać w trójpaku tyle ile byś chciała. Co do dziwnych snów ciążowych to mi się kiedyś śniło, że odbierałam poród i to u 5 rodzących na raz - wszystkie były na jednej małej sali i leżały na zwykłych ławkach szkolnych. Obudziłam się zanim urodziły, ale czułam żal że sen nie potrwał dłużej. Co prawda niezły hardcor odbierać 5 porodów na raz, ale fajne są emocje jak się uczestniczy w porodzie. Edytowane przez Chawa Czas edycji: 2011-11-01 o 17:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#3839 |
Zadomowienie
|
Cały dzień siedziałam w domu i myślałam skąd wziąć Fantę. Bo 2 sklepy co zawsze były otwarte w święta ZAMKNIĘTE. A tu niespodzianka wieczorna jeden otworzyli później
![]() ![]()
#3840 |
Zadomowienie
|
Wróciłam do domku cała i zdrowa
![]() Połaziłam po cmentarzach, w sumie niedaleko to mgłam sobie pozwolić. Ja dziś jakoś szczególnie myślę o mojej koleżance której 2 lata temu zmarła roczna córeczka, miała operację serca i nie udało się.... Znowu idzie noc i znów mam schiza że zacznę rodzić ![]() ![]() Idę poczytać książkę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:00.