|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1291 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II
cześć
![]() Leszno Wlkp. drugi rok widzę, że dzieciaki łażą po domach, no i w ch są organizowane imprezy z tej okazji ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A co do męża, to masz 2w1 ![]() Cytat:
![]() Nie przejmuj się ![]() Cytat:
![]() ![]() No i cena też super ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() _______________________ Jestem zajechana ![]() ![]() Zaczął mnie boleć dół brzucha, wzięłam no-spę, mam nadzieję, że jak się wyśpię będzie lepiej ![]() Jeszcze niecała godzinka i Mężul wraca z pracy ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ---------- Aaaa... byliśmy wczoraj w kauflandzie i nie było ani jednej sztuki tych promocyjnych kosmetyków Nivea ![]() Za to kupiliśmy ręcznik z kapturkiem za 19,99 ![]() ![]()
T. 16.1.12 ![]() Z. 30.6.14 ![]() A. 7.2.17 ![]() G. 9.1O.18 ![]() Edytowane przez bambusiek Czas edycji: 2011-11-01 o 18:24 |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1292 |
Zadomowienie
|
Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II
a ja mam ten i jestem jak narazie zadowolona
![]() ![]() ![]() http://allegro.pl/wozek-dzieciecy-wi...893762941.html a cena ![]() ![]()
#1293 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1294 |
Zadomowienie
|
Laski potrzebuje jeszcze 53 glosy do jutra wieczora, pomozecie?? przypominam link w klubiku
![]()
#1295 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1296 |
Zadomowienie
|
w dyskusji
![]()
#1297 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1298 |
Zadomowienie
|
hmmm 25 czy 24 cos w ten desen
![]() ![]()
#1299 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1300 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() A tak w ogóle to słyszałam,że jeśli któraś ma bardzo wrażliwe sutki to warto już zacząć smarować maścią maltan Cytat:
![]()
![]() |
#1301 |
Rozeznanie
|
hihi dziewczyny ten wózek co Agatek podała z firmy Krasnal, to mój wujek tam pracował kuupę lat
![]() ![]() w ogóle moje okolice tj częstochowa i okolice to zagłębie wózkowe, chyba wszystkie polskie wózki są tutaj robione ![]() Agatku ten wózek nie ma przekładanej rączki |
![]() ![]() |
![]() |
#1302 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1303 |
Zadomowienie
|
dziekuje
![]() ![]() ![]()
#1304 |
Raczkowanie
|
nie było mnie tylko 1 dzień i jak zwykle masa stron do nadrobienia
![]() Lucy1111 strasznie się cieszę że z maluszkiem wszystko ok podniosłaś mnie na duchu w sumie to już od dwóch dni o Tobie myślę i tak sobie powiedziałam że jak u Was wchłonie się wada to mój maluszek też da rade ![]() Co do niestrawności po jedzeniu po słyszałam że żeby jej się pozbyć to trzeba tak ok 20-30 min po jedzeniu pochodzić nie wolno siadać ani się kłaść, podobno pomaga, tak poradził gin mojej koleżance ona za 3 tyg rodzi i robi już tak od miesiąca i mówi że jest ok Dziewczyny czy macie też tak że Was swędzi skóra, mi się ostatnio tak robi myślałam na początku że to jakieś uczulenie ale teraz już nie jestem tego pewna |
![]() ![]() |
![]() |
#1305 | ||
Zakorzenienie
|
heeejjj
![]() my jak dobrze pójdzie w niedzielę pojedziemy do IKEI ![]() ![]() aptak fajnie, dzięki za info ![]() ![]() zoskasamoska niestety musisz być twarda i przezwyciężyć ten natłok gadania... neska22 ![]() BebiBebi bidulko, kuruj się ![]() klaurencja a gdzie zdjęcia pokoiku?? Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Boję się tego, bo mój brat zmarł jak miał pół roku, właśnie w nocy... to było ponad 25 lat temu, i albo to była śmierć łóżeczkowa albo zapalenia płuc... więc teraz, przy technice mamy zdecydowanie lepsze możliwości i możemy mieć pewność, że robimy wszystko co możemy... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1306 | ||||||||
Zakorzenienie
|
uska mi woda z biedronki jabłko-mięta nie podeszła
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() : " Od około tygodnia budzę się w środku nocy z powodu swędzenia. Swędzą mnie ręce, nogi oraz palce u rąk i stóp, ale na szczęście nie brzuch, ani piersi. Chciałabym wiedzieć, czy to normalne w czasie ciąży? Jakie są tego powody i co mogę z tym zrobić? Lekarz przepisał mi krem z hydrokortyzonem, ale nie wydaje mi się, żeby łagodził swędzenie. Ten rodzaj swędzenia, który opisujesz nie jest powszechny w czasie ciąży; jednak, prawdopodobnie jest spowodowany zmianami hormonalnymi zachodzącymi w Twoim ciele. U niektórych kobiet, podwyższony poziom estrogenu w czasie ciąży może wpływać na funkcje wątroby, chwilowo zwiększając produkcję żółci, co może powodować swędzenie. Większość ciężarnych kobiet, w trzecim trymestrze ciąży, odczuwa swędzenie brzucha, najprawdopodobniej spowodowane naciąganiem się skóry. Dobrze zrobiłaś konsultując się z lekarzem. Oprócz kremu z hydrokortyzonem, spróbuj brać chłodne lub ciepłe kąpiele w płatkach owsianych. Smarowanie swędzącej skóry łagodzącym balsamem, bez drażniących substancji zapachowych, lub maścią z witaminą E, albo masłem kakaowym, również może pomóc. Kiedy jest gorąco, spróbuj unikać upałów, jeśli to możliwe, i jestem pewna, że Twoje kłopotliwe objawy wkrótce miną!" Swędzenie siódmego miesiąca. W tym czasie górna część macicy znajduje się o około 10 cm powyżej pępka. Rozciągająca się na brzuchu skóra może swędzieć, to całkowicie normalne. Spróbuj delikatnie masować swój brzuch przy użyciu balsamu nawilżającego. Chociaż to kuszące nie drap się - to może jeszcze pogorszyć swędzenie. Możesz także odczuwać swędzenie na ramionach, nogach, oraz palcach u rąk i stóp.
![]() |
#1307 |
Rozeznanie
|
[QUOTE=aptak;30261345]Cześć Mamuśki!
Wpadłam tylko na chwilę, żeby sprzedać Wam newsa, że H&M są teraz przeceny 50% na kurtki, między innymi na tą kurtkę ciążową: http://www.hm.com/pl/product/92837?article=92837-A Byłam w H&m w Lesznie w niedziele i oglądałam ten płaszczyk i niebyło przeceny a szkoda!! |
![]() ![]() |
![]() |
#1308 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ta wada, o której piszesz to jakieś zwapnienie, czy też torbiel? Mam nadzieję, że się wchłonie!!! ![]() Podczas kontroli lekarz nawet nie wspomniał o zwapnieniu w serduszku Emilki, które było widoczne w 20t, więc pewnie też się wchłonęło. a co do swędzenia skóry... nie chcę pisać o cholestazie, żeby Cię nie straszyć... kilka dziewczyn tutaj miało takie denerwujące swędzenie, na szczęście wyniki wyszły im dobre (Inutil na pewno, ale chyba ktoś jeszcze??) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1309 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1310 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
co do swędzenia to ja mam takie napady że raz mnie coś swędzi przez np godz a potem 2 dni nic się nie dzieje wiec to raczej nie jest ta cholesteraza ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1311 |
Zakorzenienie
|
Inutil nie mam pojecia. mogę jutro mamy zapytac ale nie wiem czy będzie pamietac
Agatku ten wózek jest niesamowicie podobny do tego, który my mamy upatrzony. juz nawet w sklepie go wstępnie macałam. jeszcze musimy podjechac obejrzec jak się składa i w ogole... i jak będzie ok to się na niego decydujemy.. tez jest niezbyt wiele opinii o nim ale mysle ze to przez to, ze wzyscy są napaleni na wózki "zagramaniczne" ale to nie znaczy, ze polskie to gorsze. moj kuzyn mial wózek KArex dla swoich dzieciaków (2 sztuki się wychowały) tylko inny model mieli... http://allegro.pl/twing-super-promoc...869111010.html http://allegro.pl/twing-super-promoc...869111010.html |
![]() ![]() |
![]() |
#1312 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzeba mieć nadzieję, że wada zaniknie i wszystko dobrze się skończy! ![]() wiadomo, że każda z nas pragnie zdrowiutkiego Maluszka, czasami życie pisze dla nas inne scenariusze i nie wszystko jest takie różowe. Ale i tak trzeba się cieszyć, że te wady nie są az tak poważne ![]() ściskam Cię mocno! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1313 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1314 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://allegro.pl/twing-super-promoc...780783642.html |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1315 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1316 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1317 |
Zakorzenienie
|
A ja będę musiała znosić z 2 piętra więc dla mnie to ważne jest
![]() ![]() Wiecie co dzisiaj mi się śniło? Byłam w zaawansowanej ciąży, już prawie rodziłam, miałam wielki brzuch a mąż mnie zostawił i zniknął bez śladu ![]() ![]() Co tu się dzieje, że nie ma z kim pospamować? ![]() ![]() ![]() To ja spadam w takim razie spać! ![]() Kolorowych snów, niech Wam się śnią pozytywne rzeczy... ![]()
Edytowane przez *Agatek* Czas edycji: 2011-11-01 o 23:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#1318 |
Zadomowienie
|
agatek... jaki zalacznik
![]() ![]() A ja dzis musze leciec do spzitala, bo moj brzuszek nie rosnie od 2 miesiecy... mam nadzieje ze to nic powaznego .... |
![]() ![]() |
![]() |
#1319 | |||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
mojej znajomej odeszły wody w nocy, jest na porodówce i czeka... ehh, przerażenie trochę mnie bierze jak pomyślę, że mnie to czeka za dwa miesiące. Jak do mnie dzwoniła z porodówki to słuchać było krzyki ![]() A mnie właśnie sutek swędział, dotykam ręką a on mokry ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1320 |
Rozeznanie
|
Witajcie !
Ja już po wizycie ![]() ![]() Dzidzia 26w5d ma 1163 gram ![]() ![]() I wszystko u niej dobrze ![]() ![]() miłego dnia ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:33.