Mamusie Majowo-Czerwcowe 2012 - Strona 103 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Który tytuł IIcz. wątku "Mamuś Majowo-Czerwcowych 2012" podoba Wam się najbardziej?
Zimę z brzuszkiem przechodzimy, w maju-czerwcu urodzimy 29 54,72%
Nasze brzuszki szybko rosną, urodzimy późną wiosną 20 37,74%
Majowo-czerwcowe mamy, na nasze dzieci jeszcze trochę poczekam 1 1,89%
Na święta czekamy i po brzuszkach się głaskamy 3 5,66%
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-01, 22:53   #3061
zaaaabcia
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Majowo-Czerwcowe 2012

Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość
zaaaabcia, 9 stopni?
Nie macie żadnej możliwości żeby się jakoś dogrzać? Może przenieście się gdzieś do znajomych na te kilka dni, o ile u nich lepiej.
Ale pewnie skoro cała okolica nie ma, to nie tylko Wy...
Współczuję Wam bardzo, i trzymam kciuki, żeby jak najszybciej sytuacja wróciła do normy.
No wlasnie u znajomych juz jest prad zapraszaja nas do siebie .. ale kurde tak glupio troche .. zobacze jak bedzie dzisiaj jak wroce z pracy jesli nic sie nie zmieni to sie pakujemy i jedziemy tym bardziej ze ja teraz rozchorowac sie nie moge

Cytat:
Napisane przez pietrusia Pokaż wiadomość
Dopiero 3 grudnia bo gin ma cały listopad urlop naukowy i go nie ma ja zeświruje do tego czasu, ale jak tylko bede miała jakies obawy to pojde do innego żeby sprawdzis czy wszytsko ok.
o ok rozumiem a w ktorym tc jestes?

Cytat:
Napisane przez Timii Pokaż wiadomość
zabcia to super wiadomosc!! oby tak dalej

---------- Dopisano o 23:25 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ----------

zabcia gratuluje udanej wizyty i mam nadzieje ze prad szybko wroci. obys sie nie rozchorowala wiec duzo rozgrzewajacych plynow i dbaj o siebie!
dziekuje

Kurcze mam nadzieje ze do jutra prad bedzie .. albo dzisiaj jak wroce z pracy to juz bedzie

Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość

zabcia, gratulacje
Z tym prądem to porażka Słyszałam w wiadomościach, że te opady śniegu jakieś historyczne rekordy pobiły, ale żeby aż tak... Może jakieś grzejniki gazowe da się gdzieś kupić? Przecież w takiej temp. 9 st. to nie da się funkcjonować
dziekuje

No porazka na maxa a jeszcze sie zima dobrze nie zaczela

No wlasnie u nas nic na gaz nie ma wszystko na prad

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość

Zabcia, to super wiadomość A te 9C to jakaś masakra. Ja jestem straszny zmarzlak i jak mamy u nas 19,5 to siedzę w polarach, bo mi zimno, a 9 to już sobie nie wyobrażam. Dziś mieliśmy więcej na polu!!!
dziekuje

No wlasnie slyszalam ze dzisiaj u Was byla piekna pogoda .. u nas masakra teraz w pracy jestem to jak dzieciaki usna to wezme prysznic .. a pozniej do tej zimnicy

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 08:23   #3062
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewunia_1984 Pokaż wiadomość
Właśnie oglądam sobie wózki na allegro i co myślicie o takim wózku? Nie patrzcie na cene
http://allegro.pl/3w1-recaro-babyzen...908768463.html
Chodzi mi o to, że w parku obserwuje mamy z wózkami i teraz są przeróżne te kółka: a to 3 kółka, a to z przodu mniejsze albo w ogóle jakieś ogromne, ale czy to naprawdę wygodne....No i wygoda składania i bezpieczeństwo malucha przemawia za tym wózkiem....

Jejku ja zaczynam 13c i nie macie pojęcia jaka zrobiłam sie niecierpliwa...Ja chce juz mojego maluszka!!!
cena zabójcza

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
trzymam cie za slowo
Tylko Tobie kobieto za bardzo latac nie mozna

super

A teraz najwazniejsze czesc dzisiejszego dnia Bylismy na usg Slyszelismy mocno bijace serduszko naszego dzidziusia Normalnie az sie wierzyc nie chcialo a mezul taki ucieszony siedzial jak by w totka wygral Z maluszkiem wszystko wporzadku To teraz czekamy na kolejna wizyte .. 9go listopada

U nas masakra od soboty nie mamy w domu pradu czyli brak cieplej wody i ogrzewania .. spimy w swetrach pod dwiema koldrami ... a najgorsze jest to ze niby dopiero w piatek .. maja dac nam prad

super że wizyta sie odbyła no a mężowi się nie dziwię

Cytat:
Też o tym myślałam, ale boję się, że nie wysiedzę...

Mi lekarz powiedział ostatnio, że będzie mi robił to badanie na następnej wizycie (czyli za tydzień), więc to chyba standard, bo się nie pytałam o nie wcześniej. Szczerze to boję się tego badania... Ale na pewno je zrobię, tylko chciałabym, żeby wszystko wyszło dobrze

Kapukat, mi chyba pomógł ten czosnek Gardło mnie bolało od piątku, ale co wieczór przez 3 dni zjadałam ząbek czosnku na noc i przeszło
ja myślałam wziąć kogoś do towarzystwa ale co tyle godzin gadać

Cytat:
No wlasnie u znajomych juz jest prad zapraszaja nas do siebie .. ale kurde tak glupio troche .. zobacze jak bedzie dzisiaj jak wroce z pracy jesli nic sie nie zmieni to sie pakujemy i jedziemy tym bardziej ze ja teraz rozchorowac sie nie moge

o ok rozumiem a w ktorym tc jestes?

dziekuje

Kurcze mam nadzieje ze do jutra prad bedzie .. albo dzisiaj jak wroce z pracy to juz bedzie

dziekuje

No porazka na maxa a jeszcze sie zima dobrze nie zaczela

No wlasnie u nas nic na gaz nie ma wszystko na prad

dziekuje

No wlasnie slyszalam ze dzisiaj u Was byla piekna pogoda .. u nas masakra teraz w pracy jestem to jak dzieciaki usna to wezme prysznic .. a pozniej do tej zimnicy
u nas 15st. wczoraj było ale co z tego jak już 16 ciemno się robi i znów zimno

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 08:38   #3063
fonn
Rozeznanie

Dziewczyny, jak Wy sobie radzicie z "wymiotnym" samopoczuciem? Ja już nie daję rady Jestem w 7. tygodniu, od zeszłego tygodnia mam straszliwe mdłości trwające przez większą część dnia. Zaczyna się jak tylko się obudzę, śniadanie jestem w stanie zjeść nie wcześniej niż 3-4 godziny po obudzeniu, do tego czasu kilka razy wymiotuję (pustym żołądkiem :/), piję słabą herbatę.
Dodatkowo niemal przez cały dzień mam lekkie zawroty głowy, co mocno utrudnia mi funkcjonowanie.

Wizytę u gina mam dopiero pojutrze.

Te mdłości i wymioty rano to moja zmora, nawet, jak już mam zupełnie pusty żołądek, on dalej skręca się boleśnie i próbuje wymiotować

Jem raczej mniej niż przed ciążą (ale nie jestem głodna), ostatni posiłek staram się zjeść przed 17, bo inaczej żołądek nie pozwala mi spać - jeśli zjem kolację, przez połowę nocy aż do rana już nie śpię, a brzuc h czuję tak, jakbym dokonała świątecznego przejedzenia.

No, to się wygadałam
Czy u Was też sytuacja wygląda aż tak nieciekawie?
fonn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 09:04   #3064
Pandzia_2010
Wtajemniczenie

GG do Pandzia_2010

fonn ja tak miałam 2dni plus ze 2tyg mdłosci ale musisz jeść jak kiedyś pisała śliweńka nie dopuszczać do głodu a jak nie możesz to skórka od chleba

My wczoraj byliśmy na cmentarzu jak wszyscy chyba tyle, że spacer trwał 2km no to połaziłam sobie a później padłam i spałam z syniem od 12 do 16 to się nazywa siesta

edit

pięknie wygląda cmentarz samym wieczorem tak jak u nas znajduję się w samym lesie i nie ma latarni światło dają tylko znicze coś pięknego i nastrojowego

105.....99.....95....89.. ...85.....79...75

Edytowane przez Pandzia_2010
Czas edycji: 2011-11-02 o 09:05
Pandzia_2010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 09:50   #3065
La Monica
La Moderatoiure

Ależ u mnie mgła za oknem....Witam
Ja się przeziębiłam niestety, zasłabłam na zewnątrz, poty zimne mnie oblały i się zaziębiłam. TŻ leczy mnie jakimiś magicznymi napojami z soku z malin, soku z pigwy, miodu, imbiru (w jednym kubku). Ale chyba pomaga bo katar powoli przechodzi i gardło też. Więc mąż popija ciepłe piwko z sokiem a ja takie paskudztwa muszę
Pisałyście o bigosie, ja od 2 dni pochłaniam mojej mamy. Ale apetytu jak nie było tak nie ma. Waga stoi w miejscu, a już drugi trymestr leci...

Życzę zdrówka wszystkim bo widzę, że nie tylko ja tu zakatarzona.

Kism- moja ślepota nie zna granic...termin porodu jak byk jest w karcie ciąży od początku - 7 maj 2012. A wiek mam w profilu podany.

Gotuję
La Monica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 10:42   #3066
Mirabelka7
Raczkowanie

Dzień dobry
Widzę, że temat wózków na tapecie...

Niestety uważam, że nasz x-lander za ponad 2 tys jest najgorszym zakupem w moim życiu. nie wiem co mnie wtedy poniosło chyba to ze mi sie tak podobal . Uzyliśmy go może 3 razy, a potem małą przełożyliśmy do spacerówki bo nie dość że bardziej lekka to jeszcze wydawało mi się że Mała dusi się w tej gondoli.
Nigdy więcej wielofuncyjnych wielkich wózków.
Biorąc pod uwagę, że nasze dzieciaczki urodzą się w lecie ja bym napewno nie kupowała wózka z gondolą, są spacerówki rozkładane do pozycji leżącej tak więc my napewno będziemy wozić w niej.
Najważniejszą kwestią jest to, że wg mnie nie różni się niczym od wózka za 1 tys zł... no ale tu chyba liczy się marka?przereklamowana zresztą. Pomine fakt, że nikgdy nie użyliśmy tego wózka w funkcji spacerowej, bo jest po prostu mega ciężki
Stary 2011-11-02, 10:56   #3067
lijuana
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez fonn Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jak Wy sobie radzicie z "wymiotnym" samopoczuciem? Ja już nie daję rady Jestem w 7. tygodniu, od zeszłego tygodnia mam straszliwe mdłości trwające przez większą część dnia. Zaczyna się jak tylko się obudzę, śniadanie jestem w stanie zjeść nie wcześniej niż 3-4 godziny po obudzeniu, do tego czasu kilka razy wymiotuję (pustym żołądkiem :/), piję słabą herbatę.
Dodatkowo niemal przez cały dzień mam lekkie zawroty głowy, co mocno utrudnia mi funkcjonowanie.

Te mdłości i wymioty rano to moja zmora, nawet, jak już mam zupełnie pusty żołądek, on dalej skręca się boleśnie i próbuje wymiotować

Jem raczej mniej niż przed ciążą (ale nie jestem głodna), ostatni posiłek staram się zjeść przed 17, bo inaczej żołądek nie pozwala mi spać - jeśli zjem kolację, przez połowę nocy aż do rana już nie śpię, a brzuc h czuję tak, jakbym dokonała świątecznego przejedzenia.

No, to się wygadałam

Już to pisałam ale wkleje jeszcze raz może Ci pomoże
Zjedz w łóżku przekąskę. Jeśli nie możesz „zamówić” małego śniadania do łóżka, przygotuj je sobie poprzedniego wieczoru, żebyś nie musiała wstawać. Mogą to być 2–3 sucharki czy herbatniki, mały banan albo garść suchych płatków kukurydzianych. Przekąskę popij ciepłą herbatą z termosu. Potem poleż jeszcze 10–15 minut i dopiero wtedy powoli wstań.
W ciągu dnia zjadaj 5–6 niewielkich posiłków. Nie powinnaś się ani przejadać, ani dopuszczać do wystąpienia silnego głodu. Jedz powoli i dokładnie żuj każdy kęs.
Noś w torebce małe przekąski – batonik muesli, kilka migdałów, orzechów czy krakersów. Gdy poczujesz ssanie w żołądku, a nie możesz zjeść normalnego posiłku, sięgnij po przekąskę. Dzięki temu zapobiegniesz większemu spadkowi cukru we krwi, co może być przyczyną wystąpienia nudności.
Zadbaj, by w codziennej diecie nie brakowało produktów bogatych w witaminę B6. Ma ona m.in. tę właściwość, że łagodzi mdłości i odruch wymiotny. Dobrymi jej źródłami są: ryby, chude mięso, banany, warzywa – zwłaszcza kapusta, groszek zielony, kalafior, marchew, szpinak, ziemniaki. W dużej ilości witamina B6 występuje też w zbożach (szczególnie kiełkach pszenicy), ziarnach soi, fasoli, orzeszkach ziemnych.
Unikaj potraw pikantnych i tłustych, które mogłyby podrażnić lub nadmiernie obciążyć żołądek.
Zorientuj się, które zapachy i smaki wywołują u ciebie nudności (mogą to być także te, które przed zajściem w ciążę bardzo lubiłaś) i starannie ich unikaj.
Nie objadaj się na noc, wieczorem staraj się nie przyrządzać potraw o intensywnym zapachu (np. kapusty). A przed snem dokładnie wywietrz mieszkanie.
Staraj się dużo pić (2,5–3 l dziennie), ale niewielkie porcje i małymi łykami – osłabisz odruchy wymiotne, a w razie torsji zapobiegniesz odwodnieniu. Unikaj napojów gazowanych i słodkich, pij zaś wodę mineralną, soki warzywne i owocowe. W łagodzeniu nudności bardzo pomocne są herbatki ziołowe (z miętą, melisą, rumiankiem), bo wspomagają trawienie, a ponadto działają uspokajająco, także na żołądek.
Pij herbatkę imbirową – jest znana z właściwości przeciwwymiotnych. Ważne jednak, by był to świeży imbir – możesz plasterek zalać filiżanką wrzątku albo wrzucić do zwykłej herbaty.
Staraj się być aktywna – spaceruj, spotykaj się ze znajomymi, gimnastykuj się. Bezczynność pogarsza trawienie i skłania do nadmiernego wsłuchiwania się w swój organizm
Stary 2011-11-02, 10:56   #3068
_agata
Zakorzenienie

Cytat:
Witajcie!
agata, ilość kół nie ma nic do kierunku prowadzenia wózka Bardzo mało wózków również spośród czterokołowych ma przekładaną rączkę, a ja również uważam to za niezbędny element żeby móc dziecko chronić przed wiatrem, deszczem, słońcem czy atakiem złego humoru i szybko zmienić mu kierunek patrzenia na świat i mamę
Ja też widziałam kiedyś jak się babeczka męczyła, żeby takim trójkołowcem z dwoma wielkimi kołami i małym z przodu zjechać z krawężnika i pomyślałam "nigdy nie kupować takiego wózka" Takie wózki chyba raczej są polecane do miast z idealnymi chodnikami, zjazdami i podjazdami gdzie się da
Co do ceny wózków się nie wypowiadam, bo sama kupię nie najtańszy...
Czasami trzeba wózek wciągnąć na chodnik czy inne podwyższenie terenu, i trójkołowcem to niezła ekwilibrystyka jest. Więc będą 4 koła.
Bugaboo najpewniej...

Cytat:
Dziękuję za zaufanie i postaram się jak mogę
- co jeszcze dodam... dość popularne wózki graco sa faktycznie godne uwagi, ale zwykle mają krótkie gondole więc może się tak zdarzyć, że 4-miesięczne leżące jeszcze niemowlę nie mieści się już na długość, trzeba na też na to zwrócić uwagę
To tyle, co mi na razie na myśl przyszły. Sama teraz siedzę i wertuję strony z wózkami zainspirowana przez Was

Ja sama jeszcze jestem zamotana trochę z moimi wymaganiami odnośnie wózka, więc może nie będę się z tym jeszcze zbytnio rozpisywać. Jedno czego jestem pewna to to, że między 6 a 12 mies przesiądziemy się do lekkiej spacerówki - parasolki (i że większość z Was tak zrobi ), więc na razie zastanawiam się, co kupić na te pierwsze pół roku sensownego, ale żeby nie wydać na to niepotrzebnie zbyt wielu pieniędzy...
Jak coś jeszcze sensownego wymyślę, to dopiszę
Wielkość, a przede wszystkim długość gondoli to rzecz, na którą trzeba zwrócić szczególną uwagę, tym bardziej jeśli sami jesteśmy wysocy. Bo dziecko pewnie będzie długie.
No i w naszym przypadku nie wsadzimy chyba dzieciaka do spacerówki wcześnie, bo po 6-7 miesiącach to będzie sroga zima i jednak gondola cały czas będzie w użyciu.

Cytat:
Nawet się nie zastanawiaj, tylko korzystaj.
Ostatnie czego Ci trzeba, to się rozchorować.

Cytat:

No, to się wygadałam
Przede wszystkim zjedz coś po przebudzeniu, nie czekaj tych kilku godzin. Nawet jak nie możesz, to zmuś się do zjedzenia kromki chleba. Pomaga.

U mnie powrót mdłości. W 14 tygodniu.
Mam nadzieję, że mi przejdzie, bo się wykończę. Wymiotów co prawda nie mam, ale w poniedziałek taki ból żołądka mnie dopadł, że myślałam, że zejdę.

o
_agata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 11:20   #3069
liveinhope
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Pandzia_2010 Pokaż wiadomość
ja wczoraj 3 dokladki bigosu takze nic nie mów
O tak, już mi ślinka leci.
Poza tym mogłabym w kółko pomidorowe dania jeść i wszystkie z włoskiego menu.
Plus pączki.

Cytat:
Napisane przez stokroteczka777 Pokaż wiadomość
Cześć. Obydwie mamy 8tc, a Ty masz poród na 6,06,2012 a ja na 13,06,2012 ciekawe.
Ciekawe kiedy na mnie wypadnie, bo też gdzieś tak pomiędzy. Cóż, różnie się kropki zagnieżdżały

Cytat:
Napisane przez Ewunia_1984 Pokaż wiadomość
Właśnie oglądam sobie wózki na allegro i co myślicie o takim wózku? Nie patrzcie na cene
http://allegro.pl/3w1-recaro-babyzen...908768463.html
Tez mam fazę, już meble oglądałam - polecam meblik.pl
tyle że to jeszcze tyyyyle czasu, że na razie tylko poszłam do sklepu pomacać

Cytat:
My wczoraj byliśmy na cmentarzu jak wszyscy chyba tyle, że spacer trwał 2km no to połaziłam sobie a później padłam i spałam z syniem od 12 do 16 to się nazywa siesta
Ja po spacerze po cmentarzach to samo - 4 godziny snu

Tak na marginesie - wiem że jeszcze wcześnie ale czy oprócz mnie ktoś jeszcze ma już problem ze spodniami? W żadnych dżinsach się nie dopinam choć wydaje mi się że brzuszek malutki. Może jakieś sklepy polecicie albo coś?
liveinhope jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 11:22   #3070
Pandzia_2010
Wtajemniczenie

GG do Pandzia_2010

ja ja ja zapinam jeszcze pod brzuchem ale cisną niemiłosiernie więc poszły w odstawkę a przeprosilam leginsy

Stary 2011-11-02, 11:28   #3071
rinco
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziękuję za zaufanie i postaram się jak mogę
Niestety nie ma wózka idealnego dla wszystkich choć jak już wspomniałam przekładana rączka to dla mnie priorytet w każdej sytuacji. Przekładanie siedziska to nie to samo, np. w zimie przy niemowlaku będzie to delikatnie mówiąc mało komfortowe.
Poza tym każdy użytkownik wózka musi sie zastanowić, co dla niego jest najważniejsze...
Wow, dziękuję! Super porady, na pewno z nich skorzystam, już nawet mam parę przemyśleń na ten temat po tym co napisałaś odnośnie użytkowania, więc mi się już conieco rozjaśniło

Cytat:
Dziewczyny, jak Wy sobie radzicie z "wymiotnym" samopoczuciem? Ja już nie daję rady
Mi na mdłości pomagało jedzenie Tylko trzeba się przemóc i coś schrupać już jak robi się niedobrze, bo jak przeczekasz ten moment to może być już tylko gorzej... Poza tym zaczęłam jeść kolację, tak ok. 20-21, żebym rano nie była zbyt głodna jak się obudzę - rzeczywiście pomagało, o wiele lepiej się czułam rano i spokojnie wytrzymywałam do śniadania bez dodatkowych przekąsek. Ogólna zasada: jak zaczyna się robić niedobrze to od razu coś zjeść

Cytat:
Napisane przez Mirabelka7 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Widzę, że temat wózków na tapecie...
[...]
Pomine fakt, że nikgdy nie użyliśmy tego wózka w funkcji spacerowej, bo jest po prostu mega ciężki
Czyli lepiej kupić samą gondolę (a nie taki wielofukcyjny), a potem osobno samą (lekką) spacerówkę? I jeszcze osobno fotelik do samochodu? Zamiast 3 w 1.

---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ----------

Cytat:
Napisane przez liveinhope Pokaż wiadomość
Tak na marginesie - wiem że jeszcze wcześnie ale czy oprócz mnie ktoś jeszcze ma już problem ze spodniami? W żadnych dżinsach się nie dopinam choć wydaje mi się że brzuszek malutki. Może jakieś sklepy polecicie albo coś?
Cytat:
ja ja ja zapinam jeszcze pod brzuchem ale cisną niemiłosiernie więc poszły w odstawkę a przeprosilam leginsy
Ja tam mam Ogólnie to mam kryzys jeśli chodzi o dolne części garderoby. Zostały mi tylko 1 dżinsy (wysoki stan), w których się jeszcze dopinam. Jedne getry (wygodne, ale ale nie do wszystkiego się nadają). I jedne dżinsy ciążowe, które są jeszcze trochę za szerokie. Dziś ubrałam spódnicę, ale rajtki mnie strasznie cisną w pasie i mnie to wnerwia okropnie To taki głupi stan przejściowy, niech już ten brzuchol wyrośnie to wskoczę w spodnie ciążowe i będzie problem z głowy, a tak to jedne za ciasne, drugie za luźne...
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 11:28   #3072
liveinhope
Raczkowanie

Cytat:
U mnie ani pod ani na
na razie noszę dłuższe bluzki ale jakby się ktoś przyjrzał ...

Czyli czeka mnie wyprawa po leginsy, a jakoś zakupy przestały cieszyć wolę pospać
liveinhope jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 11:30   #3073
fonn
Rozeznanie

Pandzia, Lijuana, _Agata, Rinco - dziękuję Wam za odpowiedzi
będę częściej podjadać.

No i mam nadzieję, że to nie będzie trwać w nieskończoność
fonn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 11:35   #3074
_agata
Zakorzenienie

Za nic w świecie nie woziłabym dziecka samochodem w foteliku, który jest dołączony do wózków 3w1. Fotelik to przede wszystkim bezpieczeństwo mojego dziecka, a te dołączone do wózków pozostawiają wiele do życzenia.
Lepiej więc kupić nieco tańszy wózek, a zainwestować w porządny fotelik.

Spodnie noszę jeszcze normalne, brzuch ciążowy u mnie, w 14 tygodniu, jeszcze niewidoczny. Zobaczymy co będzie dalej.

A widzisz fonn, różnie bywa. Mnie po kilku tygodniach spokoju wróciły mdłości. A myślałam, ze to już absolutny koniec.
Nigdy nie czułam się jakoś fatalnie, nie wymiotowałam, ale chodziłam ze ściśniętym żołądkiem. Teraz jest gorzej, niestety...

o

Edytowane przez _agata
Czas edycji: 2011-11-02 o 11:39
Stary 2011-11-02, 11:41   #3075
Dasti80
Zakorzenienie

Dzień dobry

Widzę że o wózkach piszecie, też jestem nastawiona na boga boo nie jest tani ale cóż, tż się skrzywił jak cenę zobaczył

---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ----------

Cytat:
Spodnie noszę jeszcze normalne, brzuch ciążowy u mnie, w 14 tygodniu, jeszcze niewidoczny. Zobaczymy co będzie dalej.
Też w 14 tc jestem i już niestety ciąży nie ukryję może przez to że drobna jestem, w nic już nie wchodzę więc ostatnio kupiłam kilka ciuszków ciążowych na all

Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie
Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych
Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym
Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy....

Edytowane przez Dasti80
Czas edycji: 2011-11-02 o 11:46
Dasti80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 11:54   #3076
_agata
Zakorzenienie

Ja specjalnie drobna nie jestem, ale brzuch ma się gdzie schować, znaczy w tłuszczyku...

o
Stary 2011-11-02, 12:07   #3077
Dasti80
Zakorzenienie

Dzisiaj miałam piękny sen miałam już swojego dzidziusia byłam z nim w jakimś opuszczonym magazynie gdzie było brudno i ciemno, maluch zaczął płakać z głodu, nie wiedziałam co zrobić i nagle oświeciło mnie że mogę nakarmić go piersią i karmiłam piersią, to było cudowne uczucie

Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie
Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych
Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym
Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy....

Dasti80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 12:59   #3078
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
O tak, już mi ślinka leci.
Poza tym mogłabym w kółko pomidorowe dania jeść i wszystkie z włoskiego menu.
Plus pączki.

Ciekawe kiedy na mnie wypadnie, bo też gdzieś tak pomiędzy. Cóż, różnie się kropki zagnieżdżały

Tez mam fazę, już meble oglądałam - polecam meblik.pl
tyle że to jeszcze tyyyyle czasu, że na razie tylko poszłam do sklepu pomacać

Ja po spacerze po cmentarzach to samo - 4 godziny snu

Ja też się już nie dopinam. Ale mam sposób. Zasuwam tylko zamek, a przez dziurkę przekładam gumkę i zapinam ją na guzik do tego dłuższy sweterek, który przykryje te nieszczęsne zapięcie z gumki no i zamek który może się jednak rozpiąć i gotowe. Muszę sobie tylko parę takich dłuższych sweterków sprawić i na razie ze spodniami problem z głowy

Nasz ślub:
http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png

Jesteśmy razem od:
http://s1.suwaczek.com/200706022338.png

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
stokroteczka777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 13:02   #3079
_agata
Zakorzenienie

U mnie ten sposób się nie sprawdzi, bo nienawidzę jak mi się rozporek rozsuwa... już tak próbowałam, żeby wiedzieć co i jak i niestety odpada.
Można też rozpiąć guzik w spodniach i poluzować nieco pasek, to już IMO lepiej.
Teraz tak robię jak się najem za dużo

o
Stary 2011-11-02, 13:16   #3080
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
U mnie ten sposób się nie sprawdzi, bo nienawidzę jak mi się rozporek rozsuwa... już tak próbowałam, żeby wiedzieć co i jak i niestety odpada.
Można też rozpiąć guzik w spodniach i poluzować nieco pasek, to już IMO lepiej.
Teraz tak robię jak się najem za dużo
Ty jesteś w 13tc i nie dopinasz spodni a ja w 8tc i też już nie dopinam o zgrozo. Póki co ratuję się tą gumką. Na razie nie chce kupować spodni ciążowych bo to trochę bez sensu, bo takie spodnie trochę kosztują a jak mnie brzuch będzie tak szybko się powiększał, to nie będę kupowała przecież spodni co miesiąc Zapytam mamę czy nie pożyczyłaby mi jakichś spodni, jest szersza, więc może jej spodnie wystarczą na razie no i wszystkie jej spodnie mają wysoki stan, więc może to pomoże Zobaczymy.

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
Stary 2011-11-02, 13:17   #3081
Efijy
Rozeznanie

No no z tego co piszecie to chyba bedę musiała się zgodzic z mężem że zakup wózka bedzie trudniejszy niż kupno samochodu ale wiecie co tak kupowac wszystko na raty osobno to tez jak dla mnie nie najlepszy pomysł mam nadzieje ze jednak można kupic wózek może 3w 1 w nie najgorszym wykonaniu bo jak dla mnie to 4000-5000 tys. za wózek to odpada
Efijy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 13:20   #3082
Pandzia_2010
Wtajemniczenie

GG do Pandzia_2010

jak macie u siebie RAJ DZIECKA popatrzecie w PUławach są wyprzedawane i za spodnie można dać 19,90 muszę podjechać ja pamiętam jak z OLim byłam w ciązy i miałam obronę magistra i koszula ciązowa o zgrozo powyżej 100zl a tam kupilam za 19,90

Stary 2011-11-02, 13:24   #3083
_agata
Zakorzenienie

Cytat:
Ty jesteś w 13tc i nie dopinasz spodni a ja w 8tc i też już nie dopinam o zgrozo. Póki co ratuję się tą gumką. Na razie nie chce kupować spodni ciążowych bo to trochę bez sensu, bo takie spodnie trochę kosztują a jak mnie brzuch będzie tak szybko się powiększał, to nie będę kupowała przecież spodni co miesiąc Zapytam mamę czy nie pożyczyłaby mi jakichś spodni, jest szersza, więc może jej spodnie wystarczą na razie no i wszystkie jej spodnie mają wysoki stan, więc może to pomoże Zobaczymy.
Ja dopinam.
Próbę z gumką tylko robiłam, a jak się najem to pasek luzuję, ale tak od zawsze.
Póki co ciążowe i tak na Ciebie będą za duże. Jak mierzyłam to sobie ten pas rozciągliwy pod pachy naciągałam.

Cytat:
Napisane przez Efijy Pokaż wiadomość
No no z tego co piszecie to chyba bedę musiała się zgodzic z mężem że zakup wózka bedzie trudniejszy niż kupno samochodu ale wiecie co tak kupowac wszystko na raty osobno to tez jak dla mnie nie najlepszy pomysł mam nadzieje ze jednak można kupic wózek może 3w 1 w nie najgorszym wykonaniu bo jak dla mnie to 4000-5000 tys. za wózek to odpada
4-5 tysięcy to już kwota ekstremalna, ale jeśli kogoś stać to czemu nie?
Cały czas będę za tym, żeby kupowac osobno fotelik. Atestowany, przebadany, bezpieczny dla dziecka.

o
Stary 2011-11-02, 13:27   #3084
Pandzia_2010
Wtajemniczenie

GG do Pandzia_2010

popieram z fotelikiem

---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ----------

byłam wczoraj u Babci i tak mnie upasła sałatką jarzynową i sernikiem że myślałam ze pęknę fakt nie musiałam ale takie dobre

Stary 2011-11-02, 13:29   #3085
debesciara
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny jeżdżace na nartach - jak zamierzacie przeżyć najbliższy sezon bez desek?
No właśnie ja z tego powodu mam załamkę.. bo szlifowałam swoje umiejętności w ubiegłym sezonie wreszcie załapałam tak na serio jazdę na desce.. i bardzo mnie cieszyło.. sezon się skończył i już nie mogłam doczekać się zimy a tu zonk.. jeszcze moja ekipa z którą jeździłam się śmiała żebym się pilnowała po ślubie i żebym zaszła dopiero po sezonie a tu psikus no ale cóż są rzeczy ważne i ważniejsze bucisze sobie kupiłam nowiutkie, ale chyba z nich nie wyrosnę tylko żebym umiejętności świeżo nabytych w rok nie straciła ;p a w sumie 2 lata.. no cóż czas pokaże na szczęście mój mężu za deską czy nartami nuie przepada, więc nie będzie mnie "prowokować"

Cytat:
ja jeszcze się dopinam choć z trudnością.. zwłaszcza właśnie spodnie z wysokim stanem jeszcze dają radę, w reszcie nie zapinam guzika bo mnie gniecie.. Być może nie mam tak dużego problemu z garderobą bo jestem po dukanie (9kg) więc teraz gabaryty wracają a ciuchy znów pasują Profilaktycznie kupiłam w H&Mie czarne leginsy na brzucholek, teraz ich góra wisi totalnie ale dadzą się wywinąć i wyglądają całkiem normalnie, także polecam. No i są z jakiegoś fajnego materiału, że mimo to że nie są zbyt grube to są bardzo ciepłe i takie milusie
debesciara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 13:30   #3086
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
Ja dopinam.
Próbę z gumką tylko robiłam, a jak się najem to pasek luzuję, ale tak od zawsze.
Póki co ciążowe i tak na Ciebie będą za duże. Jak mierzyłam to sobie ten pas rozciągliwy pod pachy naciągałam.

4-5 tysięcy to już kwota ekstremalna, ale jeśli kogoś stać to czemu nie?
Cały czas będę za tym, żeby kupowac osobno fotelik. Atestowany, przebadany, bezpieczny dla dziecka.
Z moim brzuchem to jest tak, że zawsze był spory (tłuszczyku mam co nie miara). Zawsze jakoś go upychałam w spodniach i wciągałam. Teraz kiedy nie mogę wciągać, muszę rozpinać guziki, bo mnie gniecie a nie mogę tak przecież ciążowego brzuszka ugniatać, więc gdyby nie ten tłuszczyk to może bym jeszcze w ogóle brzuszka nie miała.

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

Stary 2011-11-02, 13:32   #3087
_agata
Zakorzenienie

Sernik dzisiaj zrobię, bo chodzi za mną... i szarlotka...
i grochówkę...
i gulasz wołowy...

Na szczęście udało mi się nauczyć powstrzymywać przed rzucaniem się na jedzenie. Mam nadzieję, że wpłynie to pozytywnie na moją tuszę.
Nie rzucam się już tak na jedzenie, bo wiem, że to uczucie głodu i ssania w żołądku jest niezależne od stopnia najedzenia, a waga nie kłamie.

kism, piękny brzuch!
Dziewczyny, zaglądajcie na maila. Kto nie ma hasła, chętnie wyślę.

o
Stary 2011-11-02, 13:35   #3088
Pandzia_2010
Wtajemniczenie

GG do Pandzia_2010

niby tez sie nie rzucila tyle, ze nie jem duzo a ze salatka i tak wzdyma mnie a wzdecia i zaparcia to moi przyjaciele od pewnego czasu a serniczek mniam kawaleczek zjadlam, Babunia dala jeszcze do domu to dzis zjem troszku

Stary 2011-11-02, 13:47   #3089
_agata
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez debesciara Pokaż wiadomość
ja jeszcze się dopinam choć z trudnością.. zwłaszcza właśnie spodnie z wysokim stanem jeszcze dają radę, w reszcie nie zapinam guzika bo mnie gniecie.. Być może nie mam tak dużego problemu z garderobą bo jestem po dukanie (9kg) więc teraz gabaryty wracają a ciuchy znów pasują Profilaktycznie kupiłam w H&Mie czarne leginsy na brzucholek, teraz ich góra wisi totalnie ale dadzą się wywinąć i wyglądają całkiem normalnie, także polecam. No i są z jakiegoś fajnego materiału, że mimo to że nie są zbyt grube to są bardzo ciepłe i takie milusie
Być może dopinam się dlatego, że mam spodnie z wy ższym stanem. W biodrówkach nie chodzę..

Cytat:
Z moim brzuchem to jest tak, że zawsze był spory (tłuszczyku mam co nie miara). Zawsze jakoś go upychałam w spodniach i wciągałam. Teraz kiedy nie mogę wciągać, muszę rozpinać guziki, bo mnie gniecie a nie mogę tak przecież ciążowego brzuszka ugniatać, więc gdyby nie ten tłuszczyk to może bym jeszcze w ogóle brzuszka nie miała.
Ja też mam trochę tłuszczu, więc pewnie dlatego u mnie nie widać brzucha ciążowego.

o
Stary 2011-11-02, 13:48   #3090
Efijy
Rozeznanie

Jeśli chodzi jeszcze o wózki to podając kwotę 4000-5000 tyś około oczywiście to podpierałam się tylko markami które wymieniałyście jak Bugaboo przynajmniej takie kwoty za wózek są w internecie. Wiadoma sprawa ze każda z nas chciałaby dobry wózek dla swojego maleństwa stąd też te dyskusje i wymienianie opini które zawsze się przydaj tym bardziej dla przyszłych mamuś które nie kupował nigdy wózka. Jeśli chodzi o mnie to zawsze miło dowiedziec się od Was czegoś nowego jeśli wiec traficie na jakieś fajne wózki i fotelik to koniecznie dajcie znac o swoich typach.
Efijy jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości