|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3451 | |
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Dot.: Apetyt mamy bez miary, naszym Brzuszkom dogadzamy! marcowo-kwietniowe mamuśki 2
Cytat:
O,dziękuję ![]() ![]() Suknię zaś kupiłam w tym samym sklepie co moja siostra i jej przyjaciółka wcześniej, poprosiłam tylko o doszycie wierzchniej warstwy tiulu z ze srebrnym brokatem ![]() Zdjęcia robiło nam dwóch fotografów, nasi przyjaciele, jeden z nich wręczył nam gotowe fotki plus piękny album ślubny w tydzien po imprezie weselnej, a drugi do tej pory się nie wyrobił, a już minęła nam pierwsza rocznica ![]() Idziemy z Tż na sapcer, strach tylko, czy nie dostaniemy jajkiem, bo tu tak lubią w przechdniów rzucać, nie tylko w halloween zresztą ![]() I niestety, nie dotrzymałam obietnicy-zjadłam ukradkiem 3 czekoladowe cukierki, a miałam nie jeść, spacer więc musowo! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3452 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Apetyt mamy bez miary, naszym Brzuszkom dogadzamy! marcowo-kwietniowe mamuśki 2
anagat kciuki zaciskam za jutrzejsza wizyte!!!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3453 |
Zadomowienie
|
Ewelajna, mój obecny dom mnie przygnębia. Wszystko jest stare i tandetne. Śmierdzi..
Fakt wilgoć ciągnie też od oceanu, ale tutaj jest też'swojska' wilgoć;/ ![]() Właśnie sobie na daft patrzyłam(dla niewtajemniczonych to stronka z domamy pod wynajem) , jak sobie pomyślę, że znowu trzeba będzie dzwonić i się o te domy pytać, to mi się niedobrze robi. Dorosły człowiek i się musi tłumaczyć, bo pies, bo 6 miesięcy a nie rok, bo ciąża i dziecko.. Kurde, mój pies nie szczeka, nie niszczy. Na spacery jeździmy z nim poza ogród, kupki po nim sprzątamy.. Na meble nie skacze, chyba że go sami zawołamy.. A co im noworodek zrobi??? No bo kilkuletnie dziecko, to może ściany pomalować, w najgorszym razie coś na dywan wylac.. ale niemowlę???? Wiem, jakie problemy i wręcz upokorzenia nas czekają. I to już po raz 6-ty w ciągu niecałych 4 lat ![]() Chcę już wracać -nie myślałam,że kiedyś to powiem, ale moja cierpliwość się wyczerpała! P.S. Dziewczyny, ja mam już rozstępy. Brzuch widziałyście-prawie żaden. To wszystko to sprawa hormonów.. Załamka..Wiedziałam, że będą, ale i tak mnie to podłamuje. Całe boki brzucha i cały dół mam w rozstępach.. I wcale nie różowych , tylko już takich blado żółtych.. |
![]() ![]() |
![]() |
#3454 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ze spaceru wrocilsimy zadowoleni i zmarznieci, jajkiem nie oberwalismy ale pelno roztrzaskanych jajek i pomidorow bylo na ulicach a takze widzielismy jak garda podjechala i rozpedzila chmare( z 20 czy 30 osob)wyrostkow, przegonili ich do domow, kogos nawet chyba zabrali do radiowozu... Brzuch mi tak wydelo, ze maskara ![]() Anagat, nie martw się na zapas, że szukanie czegoś nowego będzie niefajne. Tu gdzie my mieszkamy teraz bardzo często proponują wynajem na poł roku, ceny też są raczej do zaakceptowania, nawet za ładne mieszkanka. A i z psem nie powinno byc problemu, najwyżej się nie przyznawjacie ani do dziecka ani do psa ![]() ![]() Edytowane przez ewelajna25 Czas edycji: 2011-10-31 o 22:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3455 |
Zadomowienie
|
Ewelajna, to bardzo fajną sytuację ma Twój mąż
![]() A ja właśnie czekam na wspólne obiadki z teściami, pogaduchy wieczorne przy kieliszku winka.. Ja bardzo lubię swoją teściową. I ona nie wymusza, ani nie wścibia nosa.. Dogadamy się na 100% Moja matuchna niestety na drugim końcu Polski będzie, ale na pewno na emeryturze będzie przyjeżdzała niańczyć wnkuczątko ![]() ![]() A co do szukania domu.. to wiem, co mówię. Szukałam tutaj domu w grudniu..I była tragedia.. Dlatego taki ochydny dom mam. Nie było NIC. A dwa ciekawe domy odpadły nam jak tylko wspomniałam słowo PET.. Powiedzieli no thank U.. i odłożyli słuchawkę. A większość domów jest starych i paskudnych.. moja koleżanka jak oglądała jeden , to z podziwu nie mogła wyjść.. Tam nawet nie było podłogi. Tylko KLEPISKO- ubita ziemia.. Kumacie??? W domu w środku miasta!!!!!!!!!!!! Kurcze nie wiem, czy umiałabym nie powiedzieć o psie???Chyba nie ![]() P.S. Ewelajna, ja już chyba tak mam.. Muszę ponarzekać, pogderać , a jak zabieram się do dzieła, to jestem jak czołg ![]() ![]() Edytowane przez anagat Czas edycji: 2011-10-31 o 22:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#3456 |
Zadomowienie
|
Anagat, czasem trzeba się pożalić a pózniej się idzie i robi swoje
![]() No, ale nie wiedziałam, że tam u was aż tak cięzko z mieszkaniami, choć tu tez zdarzyło nam się oglądać wyjątkowo paskudne. Nasze może cudne nie jest, i mażę już o chwili, gdy będę mogła urządzić własne 4 kąty, nie idąc na żadne kompromisy ani to, co opisałaś wcześniej, czyli tzw. tymczasówki...Jestem raczej za tym, by urządzić raz, a porządnie i na lata, choć wiadomo, niektóre rzeczy się kupuje na raty, nie trzeba mieć od razu wszystkiego urządzonego. Mój mąż ma fajną sytuację, bo ma taki kierunek studiów, że nie ma problemu o pracę, potrzebują z jego wykształceniem. A z moim ciężko i dlatego boję się, że po powrocie do Pl cięzko będzie mi cos znaleśc bez wcześniejszego doświadczenia w zawodzie ![]() Ja uwielbiam rodzinne spotkania i biesiady przy stole, uwielbiam, jak dużo ludzi zjeżdza się do domu i jest szum i gwar...Ale do teściowej mam uraz po jednym incydencie, i nie mogę tego wymazać z pamięci. Zresztą irytuje mnie, że często zachowuje się jak mała dziewczynka, a ja nie jestem przyzwyczajona do takiego zachowanai dorosłych ludzi, może dlatego, że mojaj mam jest bardzo samodzielna i zaradna i prawie nigdy nie narzeka. Do tego przykro mi, że np wiedzac o swietach ze planujemy przyjechac od razu ustawia co i jak, nie pytajac nawet, co planuja moi rodzice, jak my planujemy pogodzic wizyty. Zachowuje sie tak, nie tylko w tej sytuacji, jakby moja rodzina nie istaniala. Np gdy przyjezdzamy do Pl i po 2-3 godz od przyjazdu zbieramy sie, zeby jechac do moich rodzicow(mieszkajacych 10 km dalej) to sie dziwi, czy nie mozemy jutro????(po pol roku nie widzenia sie, bo rzadko jestesmy w Pl, zwykle 2-3 razy w roku)i glosno komentuje.... A i tak wiecej czasu spedzamy u tesciow niz u mnie! Wrrr No to teraz ja sie pozalilam, pozna wieczorowa pora...Ide cos zjesc i moze uskutecznie pare cwiczen na bolacy kregoslup, bo mi doskwiera! |
![]() ![]() |
![]() |
#3457 |
Zadomowienie
|
Eee tam takie żalenie
![]() Ja mam akurat szczęście wielkie do teściowej. Nie dość, że układ idealny, bo ona nie ma córki, tylko dwóch synów, to jeszcze jestem pierwszą synową ![]() ![]() Po drugie, ona miała paskudne przeprawy ze swoją własną teściową, świetnie to pamięta i twierdzi, że ona się pchać buciorami w nasze życie nie zamierza. I zdecydowanie się nie pcha. Mój mąż jest bardzo skryty i zdecydowanie nie jest synusiem mamusi(czyt. maminsynkiem), więc ona się dużo więcej dowie ode mnie niż od niego. No i jest sztama. Kurcze, muszę olej opałowy zamówić, a nie wiem ile.. żeby nie kupić za dużo, a żeby starczył do stycznia..? Moja mama mi dziś przypominała,o hartowaniu sutków ![]() ![]() Oj.. zajmie się nimi zajmie, po 2 miesiącach rozłąki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3458 |
Zakorzenienie
|
bry
![]()
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
![]() ![]() |
![]() |
#3459 | ||
Rozeznanie
|
Jestem
Witam nową mamę, a i Furczak gratuluję synka ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ogólnie wózek bardzo fajny. Kolorystycznie jest brązowy. Koła duże tak jak wspomniałam, w przodu są podwójne i skrętne, z możliwością blokowania. Wózek nie jest tragicznie zniszczony, tylko materiał trzeba uprać, bo zostały brudy po poprzednim dzieciaczku, ale nie ma tragedii. Wszystko można odpiąć od stelaża. Łatwo się składa. Jestem zadowolona. Oprócz tego dostaliśmy tez ciuszki dla malucha, ale po dziewczynce, więc musi być dziewczynka ![]() ![]() Z mamą TŻta też był idealny układ - byłyśmy wręcz przyjaciółkami. Teraz już tego nie ma. Unikam jej jak tylko mogę. A szkoda... ![]() Edytowane przez julliczka Czas edycji: 2011-11-01 o 09:16 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3460 |
Zakorzenienie
|
Juliczka, wlasnie mialam pytac jak wozek
![]() ![]() Co do tesciowej to znam ten typ ![]() ![]() ![]() W ogole zlapalam sie na tym ze mowie czasem do dziecka Juliczka albo Julisia ![]()
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
![]() ![]() |
![]() |
#3461 | ||||
Zadomowienie
|
Bry dziewczyny! Alescie wczoraj naprodukowaly wieczorem! Ja bylam na Halloweenowym party u znajomych, poznym wieczorem probowalam nadrobic ale po 3 postach odpadlam
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Odnosnie wilgoci w domu to w Irlandii super latwo grzyba wyhodowac! Ja uwielbiam swoje mieszkanko bo jest mega suche, pranko super schnie. NAwet sie zastanawiam czy nie kupic nawilzacza do sypialni, bo od elektrycznego ogrzewania bardzo mi sie sluzowka w nosie wysusza i ciagle katarze. Cytat:
![]() ![]() Jej, ale sie zdenerwowalam, TZ dzwoni i mowi ze jakas laska w niego wjechala jak jechal do pracy, nie zachowala odstepu poprostu! ![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3462 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witaj Iwona, my się już znamy z innego wątku ![]() ---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ---------- Muszę Was ponadrabiac - nie było mnie kilka dnia a tu tyle stron! ![]() Negila i Furczak gratuluję synków ![]() Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2011-11-01 o 10:32 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3463 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A sutki ja już mówiłam, jak raz sobie pomasowałm szorstką myjką pod prysznicem to potem miałam lekkie skurcze w podbrzuszu. Ale mam inne plany-masaż krocza. Moja siostra i koleżanka robiły, właśnie od połowy ciązy, dzięki temu rodziły bez nacinania. Pewnie nie możesz już doczekać się męża, a na jak długo przyjeżdza? ---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ---------- Cytat:
![]() A Tobie radzę, żebyś zadzwoniła sama do wulkanizatora i wypytała o naprawę tych kół, może coś znajdziesz w necie. Ale klejenie na kropelkę czy inne wydaje się chybionym pomysłem, bo też nie będzie estetyczne, chyba, że to są małe kawałki do przyklejenia? Ziaja, moi znajomi mają podobny problem- a mieszkają 2 bloki o dnas, z tym, że na 3 piętrze my zaś na 1. U nich wilgoci nie ma(ale mają dwupoziomowe mieszkanie, to może dlatego?), pranko schnie w trymigi, a za to na dokładkę wysycha im śluzówka w nosie. My teraz kontrolujemy poziom wilgotności i temp w mieszkaniu, bo Tż kupił termometr wewnętrzny z wilgotnościomierzem. I pranie też schnie dużo szybciej, odkąd mamy dehumidifier... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3464 |
Zadomowienie
|
Ewelajna, przenioslam twoje zdjecia do 'Odebranych'
![]() Wszystkie twoje zdjecia sliczne ![]() Edytowane przez Zia_ Czas edycji: 2011-11-01 o 11:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#3465 |
Zakorzenienie
|
9:7 dla dziewuszek. Mam nadzieję, że powiększę statystyki siusiaków
![]() ![]() ![]() U mnie robi się pogoda. Tu nie ma tradycji chodzenia tłumnie na cmentarze jak w PL. Poza tym tu cmentarze to są same szufladki, no i nie ma zniczy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3466 |
Zakorzenienie
|
Hejka
![]() Witam nowa mamusie ![]() Ja tesciow mam klatke obok, wiec blisko i z poczatku bylo ciezko. Nie moglam sie przyzwyczaic, ze wizyty mam czeste i niezapowiedziane. Z mezem klocilismy sie o to, bo on uwazal, ze jego rodzice moga do nas przychodzic kiedy chca, na ile chca, o ktorej chca i bez zapowiedzi. ![]() Ale ja tak nie uwazalam.... I czesto sie wkurzalam jak przychodzila albo tesciowa albo tesc z samego rana a ja ledwo z lozka wyszlam, rozczochrana w koszulce co wszystko widac i bardzo mnie to irytowalo. Bylo nawet tak, ze musialam udawac ze nie ma mnie w domu, chamsko postepowalam, ale nie otwieralam drzwi po prostu, udawalam ze spie, bo jak maz mnie nie rozumial a prosilam go zeby porozmawial z rodzicami zeby zapowiadali ze wpadna a on to olewal, to stwierdzilam, ze ludzi z brakiem kultury tak bede traktowac. Ale w koncu maz pogadal z tesciami, bo dzwonili przed przyjsciem i bylo juz ok... Chociaz tesciowa znow przybywa do mnie bez zapowiedzi, pare razy dziennie kiedy chce, mowi ze przychodzi na 5 minut a siedzi godzine czasu. Jednak ja nabralam wiekszej odwagi i mowie wprost: mam duzo pracy w domu, nie mam czasu na rozmowy, musze gotowac obiad i wychodze np z pokoju w ktorym siedzi. Jesli widzi, ze nie ma z kim pogadac, raczej konczy swoja niezapowiedziana wizyte. Chociaz czasem na sile chce pomoc w tym co robie i to mnie drazni. Bo ja wole czasem sobie zrobic wolniej, ale po swojemu cos. A tesciowa moja jest nachalna, chce pomoc i wiem ze robi to z dobrego serca, jednak nie lubie jak ktos na sile chce pomoc. Inna osobna sprawa, to jej telefony do mojego meza o roznych godzinach. Np o polnocy potrafi o glupote zadzwonic, a moj maz ma glosny dzwonek i mnie to albo obudzi, albo malego obudzi i wtedy maz opiernicza mame, ale co z tego, jak ona nie rozumie i dalej tak robi. Jednak jest plus tego ze tak blisko mam tesciow. Docenilam to jak urodzil sie maly a po pol roku poszlam do pracy. Bo nie musialam budzic rano przed wyjsciem do pracy Filipa i zawozic go gdzies daleko, tylko tesc czy tesciowa przychodzili cichutko i ja wychodzilam. Poza tym nawet jak chce to im zaprowadzam malego, jak chce posprzatac spokojnie, czy cos innego zrobic. Takze sa plusy tego ale minusy rowniez. Jednak plusy chyba wieksze, tylko trzeba umiec na pewne rzeczy przymrozyc oko. W chwili obecnej jak przychodza niespodziewanie, co zdarza sie rzadziej, po prostu wychodze rozczochrana w koszulce nocnej i sie tym nie przejmuje. ![]()
FILIPEK ![]() ![]() SZYMONEK ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2011-11-01 o 11:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#3467 |
Zadomowienie
|
Ewelajna, mój mąż nie przyjeżdża. Ja jadę na urlop.. Na 3 tygodnie, a potem on wraca do Ire ok 17 grudnia autem
![]() Jeszcze trochę... Masaż krocza.. hmmm Jakieś lekcje poglądowe ![]() Ja zawsze przejeżdżam przes sutki szorstką rękawiczką. Żadnych skurczy nie miałam, a pod koniec ciąży, to tak czy siak będziemy mieć skurcze przepowiadające.. I to jest normalne. Skurcze mamy też podczas orgazmu.. To co .. nie kochać się? Ja widziałam rany na niehartowanych , nietykanych w czasie ciąży sutkach. I zrobię wszystko, żeby sama takowych nie mieć. I żeby móc karmić piersią. Jakoś nei lubię tej nazwy ' hartowanie' . |
![]() ![]() |
![]() |
#3468 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() No tak, to w sumie już niedługo masz urlop, to sobie odsapniesz, a potem tak jak mówiłaś, w razie czego idż na zwolnienie lekarskie, niech sobie tam nie myślą, że bedziesz zasuwać na dyżurach za wszelką cenę ![]() Nie spodziewałam się naprawdę, że zero zrozumienia wśród kolegów-lekarzy, dla ciężąrnej koleżanki. Ale pewnie to ten irlandzki, specyficzny sposób myślenia ![]() A masaż krocza, proszę bardzo..Weż oliwkę z oliwek(ok 1 łyżki wystarczy) czy parę kropel zwkłej oliwki dla dzieci(ja mam po niej podrażnienia), i dwoma placami masuj okolicę między pochwą a odbytem-chodzio ta cienką warstwę skóry i błony śluzowej pomiędzy(czyli to, gdzie nacinają lub gdzie się pęka). Może mój opis nie ejst zbyt precyzyjny, więc zamieszczam link, pod którym lepiej to opisano ![]() http://www.rodzicpoludzku.pl/Porod/N...o-uniknac.html |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3469 |
Zakorzenienie
|
Doberek
![]() U mnie dziś słoneczko ![]() Moje dziecko już mocno kopie, na szczęście w nocy nie czuję, więc mam nadzieję, że śpi wtedy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3470 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() I mąż mial już okazję zobaczyć kopniaczki, czyli takie wybrzuszenia na skórze, w miejscu kopnięcia a dziś poczuł, jak położył rękę na brzuch ![]() Biorę się za obiadek, dziś kasza gryczana z sosem, papryka marynowana i łosoś na parze... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3471 |
Zakorzenienie
|
Jestem w 23 tyg
![]() Ja też mam nadzieję, że po urodzeniu będzie przejawiać aktywność w takich porach jak do tej pory ![]() Dziewczyny śliczne te wasze brzuszki. Mi to kg idą wszędzie ![]() ![]() Wczoraj za dużo pogrzeszyłam słodyczowo U mnie na obiad gulasz z kaszą ![]() Edytowane przez joanaros Czas edycji: 2011-11-01 o 12:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#3472 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3473 |
Zakorzenienie
|
Mam pytanie do posiadających dzieci: Jaki kosmetyk używałyście do kąpania na początku od urodzenia?
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3474 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3475 |
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() Dawno mnie nie było, ale nie mam jakoś czasu ![]() ![]() ![]() co do wózków bardzo podoba mi się bolder sd |
![]() ![]() |
![]() |
#3476 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3477 |
Zadomowienie
|
Mniam, wlasnie pochlonelam papryke nadziewana z sosem pomidorowym. Robilam wczoraj na impreze dwie wersje - miesno-ryzowe i pieczarkowo-ryzowe, oczywiscie wole opcje wege
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3478 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3479 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Generalnie mama TŻta nie jest jakaś wścibska czy co, czasem wtrąci swoje 3 grosze, ale na pewno w dobrej wierze i z głębi serca. Wiecie, jakbym popatrzyła obiektywnie na to wszystko, to po prostu się cieszy z dzidzi i tyle, ja mam tylko problem z tym, żeby ją w ogóle akceptować po tym co nas wszystkich przykrego spotkało. Wiem, że już nie będzie tak jak dawniej, bardzo się na niej zawiodłam, a kiedyś byłyśmy sobie bardzo bardzo bliskie... Ja niedawno znowu się wprowadziłam do TŻ (niestety trochę z przymusu, bo chcieliśmy być razem z dzidzi), więc jeszcze muszę się oswoić z obecnością jego rodziców... Ale nie zamierzam się oswajać całkowicie, szukamy działki i planujemy budowę własnego domku, więc muszę przetrzymać jeszcze jakiś czas ![]() Julka mi się bardzo, bardzo podoba, ja miałam mieć tak na imię, ale tato coś przekombinował w urzędzie i mam na drugie Julia ![]() Cytat:
Cytat:
![]() No to poniżej foty wózka. A więc, spacerówki nie rozkładałam, bo już gondolka zamontowana, nie chciało mi się przerabiać ![]() ![]() Okrycie górne i okrycie na nóżki (osobne zdjęcie) do spacerówki. I dali jeszcze taki fajny śpiworek Maxi cosi - to z tym się bratu TŻta myliło, że mają wózek tej firmy ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3480 |
Zakorzenienie
|
ładny wózeczek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:37.