|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy temat do nowego wątku ! ![]() |
|||
. Chwyty, obroty i pierwsze zęby – letnie maluszki robią postępy! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 8,93% |
Pierwsze miesiące szybko zleciały, a dzieci jeszcze nam wypiękniały. |
0 | 0% |
Drodzy państwo, oto wątek najpiękniejszych na świecie dzieciątek! |
6 | 10,71% |
Pierwsze ząbki i w głos śmiechy - cudnie rosną Nam pociechy. |
16 | 28,57% |
Nasi chłopcy i dziewczęta, już czekają kiedy święta. |
1 | 1,79% |
Pierwsze ząbki dzieci mają i już zupki zajadają. |
3 | 5,36% |
Już tak dobrze się wszystkie znamy, ze swoje dzieci wesoło swatamy! |
1 | 1,79% |
To już pierwsze ząbki i zabawy, a my dalej się wspieramy. |
0 | 0% |
Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. |
24 | 42,86% |
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3271 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !
Stronczek, Scio wyrazy współczucia
![]() Marinko i Cooki łączę się z wami w bólu ![]() Ja mam taki nawilżacz tylko, że ja go nie kupowałam tylko dostałam od siostry, ale jak dla mnie jest bardzo fajny: http://www.marqs.com.pl/pokaz_produkt.php?id_produkt=59 Odbijanie w nocy ??? Nawet nie wiem co to jest ![]() ![]() I tak ogólnie ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3272 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !
Cytat:
Jestem dzisiaj padnieta, moja mama sie rozchorowala iktos musi zarzadzac domem a syn mi w tym nie pomaga. Ale padl o 17 i spi do teraz i chyba juz bedzie spal do jutra, bez kapieli, bez przebrania w pizamke. Bidoczka nie moze sobie poradzic ze zmiana czasu. I odkrylam, ze junior ma gilgotki pod broda i na brzuszku. Smieje sie wtedy tak glosno, ze chyba musze go nagrac.
![]() ![]() |
![]() |
#3273 |
Rozeznanie
|
Madziulka ja karmie mała MM i zawsze ją odbijam, co nie oznacza ze zawsze sie jej odbije
![]() Mi też strasznie wypadają wlosy ![]() Moje dziecie wcina bardzo ładnie obiadki ![]() ![]() ![]() ![]() Dziubek tort extra ![]() ![]() ![]() DaKaro ![]() ![]() Wlasnie sie dowiedzialam ze zmarl moj kolega z klasy z podstawowki ![]() ![]() ![]() ![]() A wlasnie, oprocz Tesco takze w Carefourze sa te same Pampki po 99,99zL ![]() ![]() ![]() ![]()
.................... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karolinka ur. 19.06.2011r. - 52cm i 2700g szczęścia ![]() ![]() ![]() 24 tyg - 6770g ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Lilkaa82 Czas edycji: 2011-11-02 o 18:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#3274 |
Zakorzenienie
|
podobno niezly dokument http://www.filmweb.pl/film/Bobasy-2010-431771
|
![]() ![]() |
![]() |
#3275 |
Zakorzenienie
|
Brunetka a to chyba jakiś szajs, bo popatrz co piszą na tej stronie -> "Urządzenia po serwisowe, ze zwrotów, poreklamacyjne, bez prawa zwrotu, wymiany i bez gwaranacji. Zakup conajmniej 3 sztuk da jedno sprawne urządzenie po samodzielnym złożeniu. Posiadamy ich na stanie ponad 100. Wysyłka tylko kurierem ze względu na gabaryty - POCZTĄ nie wysyłamy"
a taki jonizator będzie ok? ->http://allegro.pl/jonizator-nawilzac...902887594.html Edytowane przez zanetaa88 Czas edycji: 2011-11-02 o 18:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#3276 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3277 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3278 |
Zakorzenienie
|
Mały padł spać, może choć godzinę wytrzyma
![]() Dziś ma strasznie wesoły dzień - chichota, piszczy okropnie, i to z czego - czytałam gazetę a ten patrzył na okładkę i tak się cieszył okropnie ![]() Na leżaczku - nogi pionowo w górę i dociąga do nich główkę. Cały tułów odrywa od oparcia - poza pupą. No i tak ładnie mu wychodzi to z czym matka się tak na aerobiku morduje ![]()
![]() |
#3279 |
Zakorzenienie
|
spiworki do wozka (ktos pytał): http://www.informacja-gospodarcza.pl..._spiwWELNA.jpg
|
![]() ![]() |
![]() |
#3280 |
Rozeznanie
|
Moje dziecie wpatruje sie w krzyzyk na scianie, usmiecha sie i gada do Jezuska
![]() Tez ciagnie sie do siadania, glowa wiecznie oderwana od podloza jak tylko jest w pozycji ciut innej niz calkiem na plasko ![]() ![]()
#3281 |
Zakorzenienie
|
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3282 | ||||||
Raczkowanie
|
Co do wypadania włosów to u mnie to samo, a tak przez całą ciąże było fajnie i teraz znowu wróciło. Ale u mnie to zawsze na jesień wypadały no i ja mam niedoczynność tarczycy a to tez jest objaw, więc nie wiem czy wypadanie włosów to skutek po porodowy?
Muszę sobie zrobić TSH bo juz jestem po drugiej miesiaczce, więc na kontrole do endokrynologa miałam isć. Mówił mi że własnie po drugim cyklu pewnie mi się wszystko poprzestawia i bedzie pewnie zmiana tabletek. Zobaczymy jak wyniki. Cytat:
A i wcześniej tak do 2mc jak nie odbiłam w nocy, bo zasnął, to wtedy po godz. budził się, bo mu to powietrze zawadzało i musiałam odbić po godz. Teraz już tego nie ma - śpi tak samo długo z odbiciem czy bez. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() A ja tez sie pochwalę: Dominik dzisiaj pierwszy raz przełożył sobie grzechotkę z jednej raczki do drugiej ![]() Cytat:
![]() Ciekawe czym nas zaskoczą przy drugim ![]() A u nas w przychodni to dziwnie mierzą bo tylko od główki do pupki i tak wpisują do książeczki, także jak chce wiedzieć ile ma Dominik wzrostu to muszę sobie sama zmierzyć.
![]() |
#3283 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Brawo dla Agatki za zupke ![]() Dziewczyny, która z Was brała bromergon ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3284 |
Zadomowienie
|
Madzia Lilka dziekuje za gratki
![]() Brunetka mnie tez nigdy nikt nie szuka ![]() ---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ---------- Scio przypomnialo mi sie-pisalas kiedys o kursie pierwszej pomocy dla niemowlakow. Gdzie trzeba sie zglosic i kiedy dokladnie ten kurs? Chetnie bym poszla, ale jesli to w najblizszych dniach to na pewno nie pojde, bo okropnie sie czuje. Carmela chyba Sygine brala ten lek. |
![]() ![]() |
![]() |
#3285 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Niezłe tam są niektóre zdjęcia ![]() Dziewczyny ale miałam schizę teraz! Masakra! Radek leżał na przewijaku, głodny już więc się wiercił, ja stałam przy nim, w pewnym momencie przeciągam się, odwracam głowę dosłownie na 5sekund, patrzę a Radkowi głowa wisi za przewijakiem! Rany boskie! Tak się wystraszyłam ![]() Ale raczej nic mu się nie stało, zachowuje się normalnie. Do teraz się trzęsę.Tak więc dziewczyny, nawet na sekundę dziecka nie zostawiajcie samego, tak niewiele potrzeba... Idę spać, Radek już gotowy i śpi, trochę chyba za wcześnie, muszę go trochę przestawić. Dobranoc ![]() ---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ---------- Mnie też nie, no ale ja długo tu nie jestem... |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3286 |
Zadomowienie
|
Hej
Ostatnio tylko Was czytam ![]() Dziubek ![]() ![]() Sweet te baby dreamy sa troche mniejsze od dady ![]() Brumek my też robiliśmy impreze w lokalu i przynajmniej moglam sie cieszyć dzieckiem i gośćmi a nie stać przy garach a potem jeszcze sprzątacpo wszystkich ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3287 | ||
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór
![]() Stroneczku strasznie mi przykro z powodu dziadka ![]() Ja już używam Persilu w żelu, pól na pól z dziecięcym proszkiem. Póki co wysypki brak ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jacieee ![]() Carmela już nie odciągasz pokarmu ? ![]() Ja polecam nawilżacz zelmera. Mi też okropnie włosy wypadają ![]() Ja w nocy nie odbijam Dominika. A w dzień albo odbija albo i nie, nie noszę długo, jak ma odbić to odbije szybko a jak nie to nie. My dzisiaj byliśmy w trójkę u notariusz. Domo był bardzo grzeczniutki. Działeczkajest już nasza ![]() Potem byliśmy na zakupach i w końcu złożyłam wniosek o becikowe, bo jakoś nie umiałam się długo zebrać. Kupilam sobie torebkę i szal, a Domkowi kurtkę. ---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ---------- Dziubek ![]() ![]() A tort świetny ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3288 |
Zadomowienie
|
Lilka jak byłam w ciąży to zamordowali mojego kolege z liceum
![]() DaKaro Brunetka mnie tez nikt nie zauważa a raczej mojego braku ![]() Dziewczyny czy ktoras zmieniała zwykły Bebilon na Bebiko ? |
![]() ![]() |
![]() |
#3289 |
Zakorzenienie
|
Lili83 właśnie mnie się też podoba, ale nie wiem czy to dobre. Dobrze że Radkowi się nic nie stało !
Moja Emi mnie zaskakuje. 1.Marudzi jak cholera, ale wiem że to dobry znak. 2.Co raz więcej gaworzy, śmieje się na głos. 3.Na przewijaku wariuje jak szalona. 4.Interesuje się zabawkami. 5.Jak pokaże jej zabawkę to próbuje ją wziąć do ręki - nie raz się udaje, nie raz trzeba jej lekko pomóc. 6.Podkowa - robi ją nawet kiedy nic jej nie dolega ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3290 |
Zakorzenienie
|
vaniliova - ja kiedys comfort na bebiko
|
![]() ![]() |
![]() |
#3291 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziękuje w imieniu Agatki ![]() A jutro szczepienie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3292 |
Zakorzenienie
|
HEJ MAMUŚKI
![]() dopiero teraz mam czas zajrzeć, Lila już od 20 śpi, mam nadzieję ze będzie powtórka z dzisiejszej pieknej nocy - usnęła przed 20, a pobudka była dopiero przed 5 ![]() ![]() ale tfu tfu wcale jej nie chwale ![]() Lila zaczęła się przekręcać z pleców na brzuch, tylko jeszcze nie załapała co zrobić z jedną ręką którą przyciska brzuchem ![]() poza tym piszczy niemiłosiernie, śmieje się w głos i uśmiecha do wszystkich jak mała wariatka wszystko co złapie z zapałem wkłada do buzi odkryła kciuka i czasem ssie go z wielką przyjemnością i odgłosami mlaskania ![]() ciągnie się do siadania - jak leży w leżaczku to głowę tak ciągnie do nóg i nie ma mowy żeby się położyła jest prze- prze-słodka i kochana skończyły jej się popołudniowe wrzaskuny i jest takim kochanym uśmiechniętym aniołeczkiem ![]() no to ją pochwaliłam, to pewnie jutro da mi popalić ![]()
#3293 |
Zadomowienie
|
Żalę się w klubie (oczywiście ukochany wątek - mamuśki...)... Mam powoli dość i w końcu wybuchnę!
#3294 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3295 |
Zakorzenienie
|
vaniliova - alergii to chyba nie masz sie co bac. bebiko i bebilon maja naprawde podobny skład. nan ma wiecej zelaza wiec ew spowodowaloby zaparcia. nie konsultowalam z lekarzem, ona twierdzila od poczatku ze wszystkie mleka MM sa podobne i obojetnie ktore dam to bedzie ok, na zasadzie eliminacji jesli nie bedzie pasowalo. bo inaczej przeciez nie sprawdzimy jak nie zatestujemy
![]() ![]() Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2011-11-02 o 20:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#3296 |
Wtajemniczenie
|
Brunetka, DaKaro, Vaniliova, Lilli buziaczki dla Was
![]() Żebyście nie czuły się niezauważane. No i mam nadzieję, że nikogo nie pominęłam ![]() Dzieć śpi w łóżeczku, ale kręci się okrutnie ![]() ![]() ![]()
#3297 |
Zakorzenienie
|
Nie ściagam już jakieś 2 tygodnie, bo przez cały dzień nie mogłam uzbierać jednej porcji. A teraz kurde dziecko płacze, a mi mleko leci, przedziwna ta natura...
|
![]() ![]() |
![]() |
#3298 |
Zakorzenienie
|
Sygnie przeczytałam
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3299 |
Zakorzenienie
|
i u Was pomogło? bo u nas podobne wskazania
![]()
![]() |
#3300 | |||||||
Zakorzenienie
|
Ale tiu dziś włosowy horror
![]() ![]() Cytat:
![]() Gratuluję 10-rocznicy ![]() ![]() A o mamie i wkurzaniu opowiedz. Tobie ulży, a ja zaspokoję swoją ploteczkową ciekawość ![]() Też się zastanawiam od kilku dni ![]() I o Tobie Brunetko tez dużo myślałam, gdzie się podziewasz, więc nie mów, że nikt nie zauważył ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Z całych sił! ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:29.