Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 ! - Strona 110 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy temat do nowego wątku !
. Chwyty, obroty i pierwsze zęby – letnie maluszki robią postępy! 5 8,93%
Pierwsze miesiące szybko zleciały, a dzieci jeszcze nam wypiękniały. 0 0%
Drodzy państwo, oto wątek najpiękniejszych na świecie dzieciątek! 6 10,71%
Pierwsze ząbki i w głos śmiechy - cudnie rosną Nam pociechy. 16 28,57%
Nasi chłopcy i dziewczęta, już czekają kiedy święta. 1 1,79%
Pierwsze ząbki dzieci mają i już zupki zajadają. 3 5,36%
Już tak dobrze się wszystkie znamy, ze swoje dzieci wesoło swatamy! 1 1,79%
To już pierwsze ząbki i zabawy, a my dalej się wspieramy. 0 0%
Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. 24 42,86%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-02, 17:31   #3271
brunetka2000
Zakorzenienie

Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !

Stronczek, Scio wyrazy współczucia

Marinko i Cooki łączę się z wami w bólu moja też ostatnio tylko płacze i płacze

Ja mam taki nawilżacz tylko, że ja go nie kupowałam tylko dostałam od siostry, ale jak dla mnie jest bardzo fajny: http://www.marqs.com.pl/pokaz_produkt.php?id_produkt=59

Odbijanie w nocy ??? Nawet nie wiem co to jest nie no żartuje Moja wcale nie odbija w nocy choćbym ją trzymała pół nocy.

I tak ogólnie za nowe tygodnie, skończone miesiące, ząbki, zjedzone słoiczki, przekręcanie się na brzuszek.
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 17:35   #3272
Kajool
Zadomowienie

Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Witam kochane mamusie
Chciałam przeprosić, że się nie udzielam (choć i tak nikt nie zauważył, że mnie nie ma ) ale moje dziecko zgłupiało jednym słowem. Nie chce jeść, nie chce spać, tylko krzyczy i płacze. Byliśmy dzisiaj u pediatry i przypisała jej jakieś lekarstwo robione na apetyt. Poza tym wychodzą jej chyba ząbki, a najgorsze jest to, że robi nas na szaro. Rośnie nam terrorystka Szybko się wszystkim nudzi i wymusza wszystko płaczem, żeby ja nosić. Więc chora nie jest
Idę nadrabiać
wczoraj tak myslalam,ze ciebie nie ma ale stwierdzilam, ze daje ci jeszcze eden dzien i wtedy bede podnosic raban :P

Jestem dzisiaj padnieta, moja mama sie rozchorowala iktos musi zarzadzac domem a syn mi w tym nie pomaga. Ale padl o 17 i spi do teraz i chyba juz bedzie spal do jutra, bez kapieli, bez przebrania w pizamke. Bidoczka nie moze sobie poradzic ze zmiana czasu.

I odkrylam, ze junior ma gilgotki pod broda i na brzuszku. Smieje sie wtedy tak glosno, ze chyba musze go nagrac.
Stary 2011-11-02, 18:00   #3273
Lilkaa82
Rozeznanie

Madziulka ja karmie mała MM i zawsze ją odbijam, co nie oznacza ze zawsze sie jej odbije jak zasnie to czesto sie jej nie odbije i odkładam spac. Małej sie szybko odbija wiec siedze z nia a ona na ramieniu lezy, nie chodze.

Mi też strasznie wypadają wlosy

Moje dziecie wcina bardzo ładnie obiadki po calym sloiczku za tydz mam jej wprowadzic owoce zalecenie pediatry

Dziubek tort extra najlepszego dla Meza ! i brawa dla synka na 4 m-ce

DaKaro pierwszego usmiechu na głos !

Wlasnie sie dowiedzialam ze zmarl moj kolega z klasy z podstawowki siedzialam z nim w jednej ławce pogrzeb byl dzis o 12 ale ja nie wiedzialam i nie bylam, oczywiscie pojechalabym gdybym wiedziala straszne , czlowiek z mojego roku juz po tamtej stronie bu

A wlasnie, oprocz Tesco takze w Carefourze sa te same Pampki po 99,99zL 1zL drozej. A chusteczki Dzidzius 6-pack 23,49zl zakupilam i sloiczki po 2,59 owoce i 2,79 obiadki

Karolinka ur. 19.06.2011r. - 52cm i 2700g szczęścia

24 tyg - 6770g

Jestem żoną mojego męża
Mamo, Tato ! - A ja rosnę i rosnę...

Edytowane przez Lilkaa82
Czas edycji: 2011-11-02 o 18:01
Lilkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 18:09   #3274
83monia
Zakorzenienie

podobno niezly dokument http://www.filmweb.pl/film/Bobasy-2010-431771

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 18:24   #3275
zanetaa88
Zakorzenienie

Brunetka a to chyba jakiś szajs, bo popatrz co piszą na tej stronie -> "Urządzenia po serwisowe, ze zwrotów, poreklamacyjne, bez prawa zwrotu, wymiany i bez gwaranacji. Zakup conajmniej 3 sztuk da jedno sprawne urządzenie po samodzielnym złożeniu. Posiadamy ich na stanie ponad 100. Wysyłka tylko kurierem ze względu na gabaryty - POCZTĄ nie wysyłamy"

a taki jonizator będzie ok? ->http://allegro.pl/jonizator-nawilzac...902887594.html

Edytowane przez zanetaa88
Czas edycji: 2011-11-02 o 18:27
zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 18:26   #3276
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
Fajny Oglądaliśmy z mężem

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 18:27   #3277
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Brumek a to chyba jakiś szajs, bo popatrz co piszą na tej stronie -> "Urządzenia po serwisowe, ze zwrotów, poreklamacyjne, bez prawa zwrotu, wymiany i bez gwaranacji. Zakup conajmniej 3 sztuk da jedno sprawne urządzenie po samodzielnym złożeniu. Posiadamy ich na stanie ponad 100. Wysyłka tylko kurierem ze względu na gabaryty - POCZTĄ nie wysyłamy"

a taki jonizator będzie ok? ->http://allegro.pl/jonizator-nawilzac...902887594.html
Żanetko to pewnie było do mnie nie do Brumka Powiem ci, że otworzyłam pierwszą lepszą stronę z tym, bo dostałam to od siostry ona go używała ponad 2 lata, teraz ja używam i działa bez zastrzeżeń.
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-11-02, 18:28   #3278
aania_20
Zakorzenienie

Mały padł spać, może choć godzinę wytrzyma
Dziś ma strasznie wesoły dzień - chichota, piszczy okropnie, i to z czego - czytałam gazetę a ten patrzył na okładkę i tak się cieszył okropnie Potem go łaskotałam po brodzie, też się śmiał w głos. W ogóle śmieje się tak głośno co chwilę. No i ciągnie się coraz bardziej żeby siadać.
Na leżaczku - nogi pionowo w górę i dociąga do nich główkę. Cały tułów odrywa od oparcia - poza pupą. No i tak ładnie mu wychodzi to z czym matka się tak na aerobiku morduje

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 18:29   #3279
83monia
Zakorzenienie

spiworki do wozka (ktos pytał): http://www.informacja-gospodarcza.pl..._spiwWELNA.jpg

Stary 2011-11-02, 18:36   #3280
Lilkaa82
Rozeznanie

Moje dziecie wpatruje sie w krzyzyk na scianie, usmiecha sie i gada do Jezuska

Tez ciagnie sie do siadania, glowa wiecznie oderwana od podloza jak tylko jest w pozycji ciut innej niz calkiem na plasko i wygibasy straszne odstawia, ze trzeba ja mocno trzymac bo mostek za mostkiem idzie i przypinac zawsze musze tego mojego wygibuska

Karolinka ur. 19.06.2011r. - 52cm i 2700g szczęścia

24 tyg - 6770g

Jestem żoną mojego męża
Mamo, Tato ! - A ja rosnę i rosnę...
Lilkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 18:39   #3281
aania_20
Zakorzenienie

http://www.wiocha.pl/259404,Nigdy_nie_wiesz_co_on_knuje

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-02, 18:58   #3282
madzia1k1
Raczkowanie

Co do wypadania włosów to u mnie to samo, a tak przez całą ciąże było fajnie i teraz znowu wróciło. Ale u mnie to zawsze na jesień wypadały no i ja mam niedoczynność tarczycy a to tez jest objaw, więc nie wiem czy wypadanie włosów to skutek po porodowy?
Muszę sobie zrobić TSH bo juz jestem po drugiej miesiaczce, więc na kontrole do endokrynologa miałam isć. Mówił mi że własnie po drugim cyklu pewnie mi się wszystko poprzestawia i bedzie pewnie zmiana tabletek. Zobaczymy jak wyniki.

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
youyou to nie odbijasz małej w nocy?

Kurczę, bo ja mam straszny problem żeby Szymonkowi odbiło się w nocy, bo on zwyczajnie zasypia... A znowu wkręcam sobie, że jak go nie odbije to go będzie bolał brzuszek...

Dziewczyny odbijacie dzieciaki w nocy?
Staram sie odbijać za każdym razem ale czasami Dominik zasypia już na karmieniu i wtedy nie odbije. na poczatku tez roche się bałam, ze jak nie odbije to brzuszek będzie bolała, albo uleje, ale teraz już nie ulewa więc się już nie przejmuje.
A i wcześniej tak do 2mc jak nie odbiłam w nocy, bo zasnął, to wtedy po godz. budził się, bo mu to powietrze zawadzało i musiałam odbić po godz. Teraz już tego nie ma - śpi tak samo długo z odbiciem czy bez.

Cytat:

A to że się przewraca to chyba dobrze, nie?
Ile można leżeć na plecach

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Mój syn zwariował.
Leży na macie i non stop przewraca się z pleców na brzuch. Tylko zapomniał jak to się robi w drugą stronę i jak już leży na brzuchu to dzióbie głową o podłogę Muszę mu pomagać bo się wkurza. I tak w kółko
Oj ja bym tak chciała, żeby Dominik zaczął już się przewracać, a jemu jakoś się chyba nie chce, a na brzuszku nie lubi leżeć, więc nie wiem jak to u nas będzie.

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Dziewczyny wystawiłam huśtawkę na all.
No i kupiła jakaś pani z Białorusi.
No ok.
Ale... nie ma żadnego komentarza, pisze dziwne maile ( cytat ,,...A nie wiesz przypadkiem dlaczego na allegro stało się tak mało towarów używanych? Na allegro mam nadzieję, że nie przerywa ich pracy?..." ), no i mail ma ze znaków rosyjskich.
No nic, zobaczę czy przeleje kasę, ale czy to nie pachnie Wam ściemą???
Cos jakoś podejrzane to jest. No ale wyślesz dopiero jak bedzie kasa, więc nie powinno byc problemu.

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
Witam. Po tych kilku dniach nieobecnosci jakos trudno 'wbic' mi sie w temat. Noc cudowna, Malwinka spala od 21 do 4.30, z tym, ze chyba cieplo jej bylo, bo tylko chwilke pociumkala. Obudzilysmy sie o 8 rano. Nadal jestem podziebiona, okropnie pocilam sie w nocy.
Malwinka nabyla nowa umiejetnosc-wklada raczki do buzi, lize je z takim smakiem, heh. Dzisiaj pierwszy raz zasmiala sie na glos . Ach, jak ja kocham tego szkraba.
Jutro ide na przeglad podwozia, w koncu sie zebralam...
za nowe umniejętności
A ja tez sie pochwalę: Dominik dzisiaj pierwszy raz przełożył sobie grzechotkę z jednej raczki do drugiej

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość

tak samo jak mój - jak urodziłam to gotował bo ja zajęta przy dziecku nie miałam czasu i siły więc sam coś kucharzył - a teraz mu się spodobało i coraz więcej gotuje jak ma czas - przeważnie w niedziele albo jak ma drugie zmiany.

najpierw tylko rosołek gotował a teraz bierze się za mięska i zupy - kiedyś pyszną pomidorową zrobił i do tego kotlety mielone, sosik, ziemniaczki, ja kupiłam surówkę tylko bo nie było czasu robić.
No widzisz jak nam sie opłacało urodzić dzidziusia
Ciekawe czym nas zaskoczą przy drugim

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
!
.

Monia, wieeelka ta Twoje Kinga!!! A jak wzrost Ci mierzyli? Znaczy sie od pięt do czubka czy jak? U nas nie mierzą dopóki dziecko nie stoi, więc sami chcieliśmy to zrobić.

A u nas w przychodni to dziwnie mierzą bo tylko od główki do pupki i tak wpisują do książeczki, także jak chce wiedzieć ile ma Dominik wzrostu to muszę sobie sama zmierzyć.

Największe szczęście dla ojca i matki
Nad dobra ziemskie, rozkosze, dostatki
To ich krew - życie, to ich własne dziecię.
Co im nad wszystko droższe jest na świecie.

madzia1k1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 19:05   #3283
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzia1k1 Pokaż wiadomość
Muszę sobie zrobić TSH bo juz jestem po drugiej miesiaczce, więc na kontrole do endokrynologa miałam isć. Mówił mi że własnie po drugim cyklu pewnie mi się wszystko poprzestawia i bedzie pewnie zmiana tabletek. Zobaczymy jak wyniki.
Robilam TSH mam idealne wyniki

Brawo dla Agatki za zupke Scio dodałaś jakas oliwe do zupki, czytałam ze mozna.

Dziewczyny, która z Was brała bromergon Bo nie wiem jak przyjmować

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 19:18   #3284
DaKaro
Zadomowienie

Madzia Lilka dziekuje za gratki . Madzia I ja gratuluje nowych umiejetnosci. To takie cudowne patrzec jak dziecko z kazdym dniem pokazuje cos nowego. Nigdy sie sadzilam, ze macierzynstwo da mi tyle radosci.

Brunetka mnie tez nigdy nikt nie szuka .

---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ----------

Scio przypomnialo mi sie-pisalas kiedys o kursie pierwszej pomocy dla niemowlakow. Gdzie trzeba sie zglosic i kiedy dokladnie ten kurs? Chetnie bym poszla, ale jesli to w najblizszych dniach to na pewno nie pojde, bo okropnie sie czuje.
Carmela chyba Sygine brala ten lek.

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 19:24   #3285
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lilkaa82 Pokaż wiadomość
Wlasnie sie dowiedzialam ze zmarl moj kolega z klasy z podstawowki siedzialam z nim w jednej ławce pogrzeb byl dzis o 12 ale ja nie wiedzialam i nie bylam, oczywiscie pojechalabym gdybym wiedziala straszne , czlowiek z mojego roku juz po tamtej stronie bu
Okropne Ciężko się pogodzić jak ktoś umiera, zwłaszcza taka młoda osoba. Na co zmarł?

Cytat:
Ja się nie znam ale bardzo się mi podoba

Cytat:
Ja

Dobre! Wyobraź sobie, że wczoraj mi to brat pokazywał
Niezłe tam są niektóre zdjęcia

Dziewczyny ale miałam schizę teraz! Masakra! Radek leżał na przewijaku, głodny już więc się wiercił, ja stałam przy nim, w pewnym momencie przeciągam się, odwracam głowę dosłownie na 5sekund, patrzę a Radkowi głowa wisi za przewijakiem! Rany boskie! Tak się wystraszyłam
Ale raczej nic mu się nie stało, zachowuje się normalnie. Do teraz się trzęsę.Tak więc dziewczyny, nawet na sekundę dziecka nie zostawiajcie samego, tak niewiele potrzeba...
Idę spać, Radek już gotowy i śpi, trochę chyba za wcześnie, muszę go trochę przestawić.
Dobranoc

---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ----------

Cytat:

Brunetka mnie tez nigdy nikt nie szuka .[COLOR="Silver"]
Mnie też nie, no ale ja długo tu nie jestem...
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 19:33   #3286
Vaniliova11
Zadomowienie

Hej

Ostatnio tylko Was czytam

Dziubek za 4 mce Szymka no i witam w klubie mam dzieci ząbkujacych Krystkowi też ida jedynki

Sweet te baby dreamy sa troche mniejsze od dady

Brumek my też robiliśmy impreze w lokalu i przynajmniej moglam sie cieszyć dzieckiem i gośćmi a nie stać przy garach a potem jeszcze sprzątacpo wszystkich obiad kosztował nas ok 60 zł od osoby
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 19:43   #3287
Natka_
Zakorzenienie

Dobry wieczór

Stroneczku strasznie mi przykro z powodu dziadka

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
Do kiedy będziecie stosowały dzieciowe proszki do prania?
Ja już używam Persilu w żelu, pól na pól z dziecięcym proszkiem. Póki co wysypki brak

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Chwale się - moja Agatka zjadła 3/4 słoiczka zupki maminej, czyli wszytsko co jej przygotowałam jedzenie łyżeczką coraz lepiej nam idzie. A zupka była ziemniaczano, marchewkowo,pietruszkowa natką. Przynajmniej jakiś smak miała ta zupka.

Cytat:
A ja tez sie pochwalę: Dominik dzisiaj pierwszy raz przełożył sobie grzechotkę z jednej raczki do drugiej

Jacieee za jutrzejsze szczepienie.

Carmela już nie odciągasz pokarmu ?

Ja polecam nawilżacz zelmera.

Mi też okropnie włosy wypadają

Ja w nocy nie odbijam Dominika. A w dzień albo odbija albo i nie, nie noszę długo, jak ma odbić to odbije szybko a jak nie to nie.

My dzisiaj byliśmy w trójkę u notariusz. Domo był bardzo grzeczniutki. Działeczkajest już nasza

Potem byliśmy na zakupach i w końcu złożyłam wniosek o becikowe, bo jakoś nie umiałam się długo zebrać.
Kupilam sobie torebkę i szal, a Domkowi kurtkę.

---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ----------

Dziubek dla Szymonka za 4 m-ce. Kolejne forumowe ząbki

A tort świetny
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 19:43   #3288
Vaniliova11
Zadomowienie

Lilka jak byłam w ciąży to zamordowali mojego kolege z liceum niestety za poźno sie dowiedziałam i nie byłam na pogrzebie

DaKaro Brunetka mnie tez nikt nie zauważa a raczej mojego braku

Dziewczyny czy ktoras zmieniała zwykły Bebilon na Bebiko ?
Stary 2011-11-02, 20:11   #3289
zanetaa88
Zakorzenienie

Lili83 właśnie mnie się też podoba, ale nie wiem czy to dobre. Dobrze że Radkowi się nic nie stało !

Moja Emi mnie zaskakuje.
1.Marudzi jak cholera, ale wiem że to dobry znak.
2.Co raz więcej gaworzy, śmieje się na głos.
3.Na przewijaku wariuje jak szalona.
4.Interesuje się zabawkami.
5.Jak pokaże jej zabawkę to próbuje ją wziąć do ręki - nie raz się udaje, nie raz trzeba jej lekko pomóc.
6.Podkowa - robi ją nawet kiedy nic jej nie dolega

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-02, 20:11   #3290
83monia
Zakorzenienie

vaniliova - ja kiedys comfort na bebiko

Stary 2011-11-02, 20:14   #3291
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Robilam TSH mam idealne wyniki

Brawo dla Agatki za zupke Scio dodałaś jakas oliwe do zupki, czytałam ze mozna.

Dziewczyny, która z Was brała bromergon Bo nie wiem jak przyjmować
Tak dodaje do każdej porcji pół łyżeczki oliwy z oliwek.

Cytat:
Madzia Lilka dziekuje za gratki . Madzia I ja gratuluje nowych umiejetnosci. To takie cudowne patrzec jak dziecko z kazdym dniem pokazuje cos nowego. Nigdy sie sadzilam, ze macierzynstwo da mi tyle radosci.

Brunetka mnie tez nigdy nikt nie szuka .

---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ----------

Scio przypomnialo mi sie-pisalas kiedys o kursie pierwszej pomocy dla niemowlakow. Gdzie trzeba sie zglosic i kiedy dokladnie ten kurs? Chetnie bym poszla, ale jesli to w najblizszych dniach to na pewno nie pojde, bo okropnie sie czuje.
Carmela chyba Sygine brala ten lek.
W sobote o 12.30 musisz napisać mail albo zadzwonić tutaj info klik Fajne, bo tak kompleksowo o wszytskim

Dziękuje w imieniu Agatki

A jutro szczepienie

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 20:15   #3292
youyou
Zakorzenienie

HEJ MAMUŚKI

dopiero teraz mam czas zajrzeć, Lila już od 20 śpi, mam nadzieję ze będzie powtórka z dzisiejszej pieknej nocy - usnęła przed 20, a pobudka była dopiero przed 5 , czyli 9h bez jedzenia, wzielam ja na cycka i od razu zasnela i spalismy do 7
ale tfu tfu wcale jej nie chwale

Lila zaczęła się przekręcać z pleców na brzuch, tylko jeszcze nie załapała co zrobić z jedną ręką którą przyciska brzuchem
poza tym piszczy niemiłosiernie,
śmieje się w głos i uśmiecha do wszystkich jak mała wariatka
wszystko co złapie z zapałem wkłada do buzi
odkryła kciuka i czasem ssie go z wielką przyjemnością i odgłosami mlaskania
ciągnie się do siadania - jak leży w leżaczku to głowę tak ciągnie do nóg i nie ma mowy żeby się położyła
jest prze- prze-słodka i kochana
skończyły jej się popołudniowe wrzaskuny i jest takim kochanym uśmiechniętym aniołeczkiem

no to ją pochwaliłam, to pewnie jutro da mi popalić
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 20:24   #3293
sygine
Zadomowienie

Żalę się w klubie (oczywiście ukochany wątek - mamuśki...)... Mam powoli dość i w końcu wybuchnę!
Stary 2011-11-02, 20:32   #3294
Vaniliova11
Zadomowienie

Cytat:
vaniliova - ja kiedys comfort na bebiko
A konsultowałaś to z lekarzem ? Jakie były skutki
Krystianek pije zwykły bebilon a chciałabym zmienic na zwykłe bebiko troche sie boje zaparc alergii
Stary 2011-11-02, 20:37   #3295
83monia
Zakorzenienie

vaniliova - alergii to chyba nie masz sie co bac. bebiko i bebilon maja naprawde podobny skład. nan ma wiecej zelaza wiec ew spowodowaloby zaparcia. nie konsultowalam z lekarzem, ona twierdzila od poczatku ze wszystkie mleka MM sa podobne i obojetnie ktore dam to bedzie ok, na zasadzie eliminacji jesli nie bedzie pasowalo. bo inaczej przeciez nie sprawdzimy jak nie zatestujemy tylko musialam po 1 miarce zmieniac bo jak od razu dalam cala butle nowego to mialam mega rzyg co innego jakbys przechodzila np. z comfort (hydrolizat bialka) na inne mleko czy z pepti/nutramigenu na inne. to juz alergie moze powodowac czy mega rewolucje brzuszkowe. nan, bebiko i bebilon to jedna firma, maja podobne składy. enfamil czy hipp to juz inne firmy wiec tu bym ew uwazala na zmiany.

Edytowane przez 83monia
Czas edycji: 2011-11-02 o 20:39
Stary 2011-11-02, 20:37   #3296
jacieeeee
Wtajemniczenie

Brunetka, DaKaro, Vaniliova, Lilli buziaczki dla Was
Żebyście nie czuły się niezauważane. No i mam nadzieję, że nikogo nie pominęłam

Dzieć śpi w łóżeczku, ale kręci się okrutnie Ciekawe ile pośpi Chyba i mnie czas iść spać, bo to może być kolejna ciężka noc

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 20:44   #3297
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Carmela już nie odciągasz pokarmu ?
Nie ściagam już jakieś 2 tygodnie, bo przez cały dzień nie mogłam uzbierać jednej porcji. A teraz kurde dziecko płacze, a mi mleko leci, przedziwna ta natura...

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 20:44   #3298
zanetaa88
Zakorzenienie

Sygnie przeczytałam dla wiadomo kogo

Stary 2011-11-02, 21:05   #3299
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
właśnie skaza i sapka z nią związana kwestie alergii
i u Was pomogło? bo u nas podobne wskazania

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 21:06   #3300
brumek
Zakorzenienie

Ale tiu dziś włosowy horror Moje jeszcze nie wypadają, ale widzę że nikogo to nie ominie

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
Brumeczku nawet kremy te same mamy ulubione

a wogóle my dziś z TZtem mamy 10 rocznicę bycia razem
ale animu nic nie kupiłam ani nie przygotowałam żadnej kolacji
a nie żona ze mnie
TO ZNAK! Że musisz do mnie przyjechać!!!

Gratuluję 10-rocznicy (To też znak, bo my mieliśmy taką samą w sierpniu)

A o mamie i wkurzaniu opowiedz. Tobie ulży, a ja zaspokoję swoją ploteczkową ciekawość

Cytat:
Gdzie jest Zmalowana
Też się zastanawiam od kilku dni

I o Tobie Brunetko tez dużo myślałam, gdzie się podziewasz, więc nie mów, że nikt nie zauważył

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Żanetko to pewnie było do mnie nie do Brumka Powiem ci, że otworzyłam pierwszą lepszą stronę z tym, bo dostałam to od siostry ona go używała ponad 2 lata, teraz ja używam i działa bez zastrzeżeń.
Dopiero teraz zauważyłam, że obie jesteśmy BRU
Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

Dziś ma strasznie wesoły dzień - chichota, piszczy okropnie, i to z czego - czytałam gazetę a ten patrzył na okładkę i tak się cieszył okropnie Potem go łaskotałam po brodzie, też się śmiał w głos. W ogóle śmieje się tak głośno co chwilę. No i ciągnie się coraz bardziej żeby siadać.
Na leżaczku - nogi pionowo w górę i dociąga do nich główkę. Cały tułów odrywa od oparcia - poza pupą. No i tak ładnie mu wychodzi to z czym matka się tak na aerobiku morduje
Ale to musi być cudne - taki śmiech na głos, a nie tylko bezgłośny

Cytat:
Napisane przez Lilkaa82 Pokaż wiadomość
Moje dziecie wpatruje sie w krzyzyk na scianie, usmiecha sie i gada do Jezuska
Hahaha Może ma zadatki na ... zakonnicę

Cytat:
za nowe umniejętności
Wow! To już wyższa szkoła jazdy! Brawa dla malucha

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość

Dziewczyny ale miałam schizę teraz! Masakra! Radek leżał na przewijaku, głodny już więc się wiercił, ja stałam przy nim, w pewnym momencie przeciągam się, odwracam głowę dosłownie na 5sekund, patrzę a Radkowi głowa wisi za przewijakiem! Rany boskie! Tak się wystraszyłam
Ostatnio czytaliśmy z mężem, że 99% niemowlaków przynajmniej raz spadło rodzicom z przewijaka I z reguły nic im się nie dzieje (poza guzem). Byłam w szoku, ale fakt, że wystarczy ułamek sekundy nieuwagi, a każdemu się zdarzy taka chwila... Mój mąż bardzo na to uważa, ale ja niestety mam skłonności żeby się odwrócić czy po coś sięgnąć, gdy T. leży na przewijaku. Bo wiem, że jeszcze się nie obraca i nie zleci. Niestety wiem, że jak się przyzwyczaję, a on się kiedyś nauczy obracać, to nieszczęście może się zdarzyć, bo nie znam dnia ani godziny. Muszę nad sobą popracować

Cytat:
A jutro szczepienie
Z całych sił!

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
Lila zaczęła się przekręcać z pleców na brzuch, tylko jeszcze nie załapała co zrobić z jedną ręką którą przyciska brzuchem
poza tym piszczy niemiłosiernie,
śmieje się w głos i uśmiecha do wszystkich jak mała wariatka

wszystko co złapie z zapałem wkłada do buzi

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości