|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Najlepszy tytuł nowego wątku to: | |||
Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
32 | 66,67% |
Dzieci nasze wyskoczyły z brzuchów jak z procy, a my na odchowalnię idziemy na ploty. |
1 | 2,08% |
Brzuszków już nie mamy, nasze dzieci już bujamy. |
1 | 2,08% |
Trudy porodu nareszcie za nami - od kilku tygodni jesteśmy mamami. |
10 | 20,83% |
Wszystkie w komplecie jesteśmy mamami ,więc w odchowalni rozmowy zaczynamy. |
6 | 12,50% |
Ciąża, poród już za nami, grzecznie zmykamy do odchowalni. |
0 | 0% |
Franek rozpoczął, Kamilka peleton zamyka, do odchowalni nasza drużyna zmyka. |
3 | 6,25% |
Franek był pierwszy, Kamilka ostatnia, teraz naszym miejscem będzie odchowalnia. |
10 | 20,83% |
Kolorowe liście z drzew spadają, jesienne mamy na ochowalnię zmykają. |
6 | 12,50% |
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4351 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa
Cytat:
A ja nie wiem czy ja źle dopinam, czy źle sprzęcik układam, ale często nam przecieka siczku i to w każdych ![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4352 | |||
Zadomowienie
|
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mój młody w ogóle nie toleruje smoczków. Chwilę chciał z Nuka zwykły gumowy, ale jednak i tego odrzucił. Dla niego najlepszym smoczkiem jest moja pierś (ale się nie poddaję i co jakiś czas próbujemy się nauczyć uspokajacza.) |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4353 |
Zakorzenienie
|
caltea Można alacet używać? Smarujesz nim piersi, ale jakie to ma działanie?
Eh, zazdroszczę Ci dostępu do darmowej poradni latacyjnej. Ja codziennie już się decyduję na doradcę a później stwierdzam, że szkoda mi jednak na to kasy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4354 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie byłam bo po kroplach przestało boleć - wszystko z zatok, pół głowy mnie boli ![]() Przyszła moja przesyłka ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4355 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() A falbanki ładnie rozprostowujesz? Bo jak zapomnę powyciągać falbanki, to siku przecieka bokiem. Uśmiech Filipa bezcenny (bezzębny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4356 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Współczuję tych akcji z piersiami ![]() A ja już nie mogę się ograniczać w jedzeniu bo nie długo to chleb i woda mi zostanie ![]() ![]() A chyba Cie wywołałam telepatycznie- bo myślałam by do Ciebie pisac oc właśnie ta Twoja znajoma poleca ze szczep ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ---------- Cytat:
![]() A Szymek jaki fajny już duży chłopak ![]() ![]() edit- w bujaczku rzecz jasna ![]() Edytowane przez archinta Czas edycji: 2011-11-03 o 10:29 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4357 | |
Zakorzenienie
|
Caltea współczuję przebojów z piersiami
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4358 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() mam nadzieje ze zapalenie szybko minie i juz nie wroci ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4359 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
To do usług ![]() Cytat:
A Synuś widać zadowolony z nowego nabytku. Do mnie wreszcie dotarł leżaczek, ale mój młody nie zachwycił się nim. No cóż będziemy próbować. Cytat:
![]() Altacet przykładam cały czas, smaruję chorobowo zmienione miejsca, na to kapusta lub oklad z szałwi i tak w kółko. Chyba działa przeciwobrzękowo . |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4360 | ||||
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
![]() ![]() ![]() a wogóle to duży palec u stópki mu spuchł i zrobil się czerwony, to chyba mu się cos z paznokciem dzieje i leci troszkę ropy ![]() U mnie wczoraj byla kuzynka z 5 miesięcznym Ignasiem ![]() ![]() ![]() mały w nocy jakoś z cycków pil i mu wystarczyło, ale nad ranem dostał oba cyce, 60mm i było mało, więc jeszcze 30mm i zasnął, więc nie wiem o co biega, a cycki to mi się flaczki robią, więc chyba za dużo nie ma już tego mleczka, wczoraj próbowałam laktatorem ściągnąć to przez 30 minut może 10ml spłynęło ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4361 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Oj tak zapalenie ucha wewn. to ból niesamowity, ale jeszcze gorszy jest przy zapaleniu ucha zewn. To już jakaś masakra. Archi a gdzie można obejrzeć Piotrusia? Idę na K. póki L. drzemie. ---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ---------- Natka, nie wyprzesz się synka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4362 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
My przeciekłyśmy tylko 2 razy - raz na spacerku, ale to moja wina, bo źle założyłam - nie chciałam zerwać pępowiny i jakos był luźno, ze troszkę boczkiem poszło i raz jak waliłam 6 kup pod rząd ![]() ![]() My zmieniamy przy każdym karmieniu, bo zawsze coś tam jest. Czasem częściej, jak słyszę, że wystrzeliła armata. Nigdy nic się do pupy nie klei. Nie pozwalam leżeć małej w brudnej pieluszce, żeby się nie odparzała. Miałyśmy już Hagissy te z wycięciem na pępek, teraz są białe pampersy - dużo miększe i milsze do ciałka na razie nr 1, ale w szafie już czeka paka nr 2, 2 i 3 hugissów bo ostatnio dostajemy praktyczne prezenty ![]()
![]() |
#4363 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jaki on śliczniutki ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ---------- Cytat:
![]() ![]() Chociaż ja nie zawsze zauważę jak jest więcej niż jedno sikanie ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4364 |
Zakorzenienie
|
Jakoś czytam czytam i nie umiem się wbić
![]() co do przesiąkania to powiem tak, rozmiar większe pieluchy w moim wypadku 3 okazały się strzałem w dziesiatkę, mnie wylanych kup i przesikiwań. Kiedyś podczytywałam mamuśki nie pamietam z którego miesiąca, radziły "chopakom" w trakcia zakładania pieluchy siurka kierować w dół. Faktycznie on się raz zawinie w górę jak i w dół. No i mnie przesiąkniętych pieluszek! Wspólczuję przejśc z cyckami Caltei jakiś koszmar ![]() Jestem w takcie testowania pieluszek z Rossmana, nawet nie złe są, jakieś takie przyjaźniejsze jak Dady wg mnie Chrzciny załatwione , menu z 3 dań ciepłych , 10 przystawek zimnych, napoje bez ograniczeń i owoce za 80zł do negocjacji zależy ile gości będzie. Jakoś humoru dziś nie mam , niby się wyspałam
![]() |
#4365 |
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny, jestem mamusią marcową 2010, mamy na wątku Natalkę dla której zbieramy na operację, gdybyście zechciały pomóc i wziąć udział w charytatywnym rozdaniu dla Malutkiej byłabym wdzięczna
![]() szczegóły znajdziecie tutaj http://storybyferrou.blogspot.com/20...a-natalki.html
#4366 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4367 |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]()
#4368 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wykarmiłam dwoje dzieci i dopiero przy Bziku takie afery. No ale w końcu to Bzik. Ale macie wypas chrzcinowy i cena przystępna. A wiecie, że mój może nie przesikuje pampków, bo siusiaka ma zawsze w dół. Tak mu się układa sam. A my dziś kończymy 6 tyg. ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Caltea Czas edycji: 2011-11-03 o 11:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4369 |
Zadomowienie
|
a to ja nie wiedziałam że smoczki w butelkach się też zmienia/ wymienia??
ja narazie wymieniłam tak jak Spray 1 na 2 żeby synciowi szybciej leciało bo już ciumkał i ciumkał... ![]()
http://s5.suwaczek.com/20070922040113.png http://www.suwaczek.pl/cache/bdbd48d327.png[/url] http://www.suwaczki.com/tickers/zem3anliaj4xxsq7.png http://s2.pierwszezabki.pl/046/0464919c0.png?8294 "W życiu piękne są tylko chwile...." |
![]() ![]() |
![]() |
#4370 | ||
Zakorzenienie
|
Mały usnął
![]() Mam nadzieje,ze trochę pośpi bo po wczorajszym i przedwczo. jestem skonana. A jeszcze dziś małż wyjeżdża wieczorem i wraca jutro wieczorem ![]() Musze wam sie pożalić- bo komu ![]() 2 mc-e temu przeprowadziliśmy sie do kamienicy- jest tu tylko 5 mieszkań- ale dwoje sąsiadów (w sensie dwie rodziny) zawsze tu mieszkali i ostaniami czasy w zasadzie tylko oni , wiec czuja się jakby cała kamienica i podwórko było na ich wyłączność... Panie sobie fajczą na klatce schodowej- sąsiadka z boku to już w ogóle mistrzostwo świata odstawia bo siada na schodach - tuz pod naszymi drzwiami i fajczy prosto w drzwi. A nasze drzwi takie mega nieszczelne ![]() No i wracamy wczo. z Piotrusiem ze spacerku , a ta fajczy na dole na schodach i przez kłęby dymu muszę przechodzić z niemowlakiem ![]() A to taka sąsiadka co to niby miła, ale jak coś to podpierza wszystkich w koło, że np wymieniają okna bez pozwolenia (strefa zabytków) itp. Chyba będzie wojna.. jak ja lubię takich prostaków ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Nasz mały tez przy dużych paluszkach u stóp ma zaczerwienione-paznokietki jakoś tak wrastają- a póki co nie ma jak ich obciąć. Mam nadzieje, ze Bartusiowi paluszek szybko sie wygoi ![]() idź idź ![]() ![]() Cytat:
Co się dzieje ryba?? ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4371 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a jakoś tak ot gorszy dzień , jakoś bym poszła do kina ale jak ehh ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4372 |
Zakorzenienie
|
Hello
![]() Czytam Was troszkę ale nie piszę, złapało mnie choróbsko i niestety Zuzię zaraziłam, bidulka męczy się ma straszny katar i kaszelek, jutro pędzimy do lekarza bo boję się że jej jakieś zapalenie oskrzeli albo płuc się zrobi z tego kaszlu i kataru ![]() Taka ładna pogoda, pewnie ostatnie ciepłe dni tej jesieni a my siedzimy w domu ![]() ehh brak humoru konkretny mnie dopadł ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4373 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Musze sie postarac kiedys o synka... ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4374 | ||
Zakorzenienie
|
i juz sie obudzil
![]() ![]() Cytat:
![]() A to ja jeszcze często miewam te gorsze dni ![]() ![]() W sumie dni mam nawet oki- gorzej z wieczorami- bo młody wtedy marudek, a dziś sama zostaje ![]() Cytat:
![]() i witaj w klubie bez humorów ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4375 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() też mam dni ok, nawet lubie dni z małym, ale noce.. to ja bym chciała przesypiać ![]() Ancia jak tak Twój Franek ? Utrzymuje mu sie spanko ? A powiedz mi bo twój Franio jak i mój Stasio rzadziej je ostatnio a czy kopy wali codziennie, bo mój już nie, coś tam poleci ale nie dużo w ciągu dnia. Wogóle spokojniejszy odkąd tyle nie je ![]() Babcia przejęła bąbla na spacer , mam chwile wolnego i nie wiem co z nią zrobić :P paradoks, jak sie jest z małym to chce się wolności, a jak się ją ma na chwilę nie wie się co z nią zrobić ![]()
![]() Edytowane przez MalgosiaM8 Czas edycji: 2011-11-03 o 13:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4376 | |||||
Zadomowienie
|
hej hej
![]() a my pospałyśmy długo...pogoda do bani to nic tylko spać. mała coraz ładniej śpi w nocy. praktycznie wstaje tylko między 4-5 i potem rano koło 7 .. no i potem różnie. dziś pogadała godzinę i poszłyśmy spać w u mnie w łóżku do 10 ![]() ![]() ![]() a teraz..usnęła w swoim łóżeczku...i śpi ... aż w szoku jestem..czyli dzien też zaczynam jej przestawiać od dziś by spała u siebie Bordana ależ mały podobny do Ciebie!!ma Twój uśmiech!! śliczny jest ![]() Cytat:
a jak wczorajsze zajęcia Wam minęły?? Cytat:
![]() Cytat:
![]() a co do pampków..nie wiem czy tu są inne jakieś zielone...ale ja od początku używam(białych tu nie ma) i są git...nic nigdy nie wypłynęło.. Cytat:
![]() a Szymuś cudny ![]() ![]() Cytat:
![]() wczoraj wkleiłam Tobie linka odnośnie babci jako niani. idę coś na obiad szykować...póki moja księżniczka śpi (albo udaje ![]()
![]() |
#4377 |
Zakorzenienie
|
Archi "buraczku" hahaahha ( nie mogę z tego , o czym ty myślałaś
![]() ![]() Weź jej schody posmaruj czymś, niech się oduczy sadzania tyłka tam gdzie nie trzeba ![]() Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2011-11-03 o 13:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#4378 |
Zakorzenienie
|
a widzisz a ja głupia nawet nie podziękowalam!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() w co sie ubrać na komunię ? Jestem jeszcze młoda więc .. nie wiem ? Może być coś takiego http://moda.allegro.pl/lipmar-olowko...889879328.html ta zielona ? Nie mam pomysłu wogóle , a nie chce wydawać na coś kasy dużo, a to wydaje mi się takie uniwersalne ![]()
![]() |
#4379 |
Wtajemniczenie
|
Stokrotko...zapomnilam juz o tych zajeciach...
![]() Bylo bardzo duzo dzieci z mamuskami+ jeden tatus.... poznalam fajne dziewczyny, ktore okazuje sie mieszkaja blisko mnie ![]() potem poszlysmy na kawke i zakupy. |Dzien milo spedzony.... Archi z racji mojego charakteru ja bym sie klocila codziennie...czemu nie pali w swoim mieszkaniu..??glupia baba ![]()
#4380 |
Zadomowienie
|
dziewczynki ja tak na chwilunie z prośbą i link do zamówienia kropelek sab simplex, bo znaleźć nie mogę
![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:37.