|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Najlepszy tytuł nowego wątku to: | |||
Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
32 | 66,67% |
Dzieci nasze wyskoczyły z brzuchów jak z procy, a my na odchowalnię idziemy na ploty. |
1 | 2,08% |
Brzuszków już nie mamy, nasze dzieci już bujamy. |
1 | 2,08% |
Trudy porodu nareszcie za nami - od kilku tygodni jesteśmy mamami. |
10 | 20,83% |
Wszystkie w komplecie jesteśmy mamami ,więc w odchowalni rozmowy zaczynamy. |
6 | 12,50% |
Ciąża, poród już za nami, grzecznie zmykamy do odchowalni. |
0 | 0% |
Franek rozpoczął, Kamilka peleton zamyka, do odchowalni nasza drużyna zmyka. |
3 | 6,25% |
Franek był pierwszy, Kamilka ostatnia, teraz naszym miejscem będzie odchowalnia. |
10 | 20,83% |
Kolorowe liście z drzew spadają, jesienne mamy na ochowalnię zmykają. |
6 | 12,50% |
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4501 | |||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa
![]() Rozmawiałyśmy o noszeniu dziecka cały dzień na rękach (mówiła mi też żebym odcięła małej pępowinę, że niby za dużo ją rozpieszczam ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Kurde coś mi cytaty ucięło ![]() Madzialena nie bój się kochana wywołania, wszystko będzie dobrze ![]() ![]() Moja niunia śpi w chuście a ja ją i tak kołyszę ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Z małą jesteśmy całe dnie same w domu, ona się tak do mnie przyzwyczaiła że tylko ja mogę ją uspokoić jak płacze. Z jednej strony fajne ale z drugiej jestem już wykończona. Oczywiście zapisuję się do klubu zadowolonych z porodu ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4502 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4503 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja tam twierdze ze moj porod by tragiczny....i ogolnie jestem niezadowolona.... ![]()
![]() |
#4504 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. Ja się piszę ![]() Cytat:
ja daje rano i wieczorem tylko to i u mnie podobnie... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4505 |
Rozeznanie
|
hej wszystkim
![]() wczoraj z małą na rekach podczytywałam was troszkę, natrudziłam się zeby coś odpisać i wcieło mi wszystko... ![]() ![]() tracę nadzieję że znajdę chwilę żeby tu zaglądać, mała przy karmieniu teraz zaczyna mi wierzgać szarpać się więc nawet podczytywać nie mogę bo muszę skupić się żeby mi mała znów sutka nie oberwała...3 tygodnie się dziadostwo zagoić nie może ałłłłłaaaaa ![]() caltea ty chyba masz przeboje z zatorami i zatkanymi kanalikami jeśli dobrze pamiętam ![]() ![]() no cóż kapusta to moje ulubione warzywko ![]() madzialena trzymamy z Hanią kciuki żeby się szybko rozkręciło i żeby w miarę bezboleśnie mama powitała swoją wyczekaną córcię ![]() pozdrawiam wszystkie cieplutko ...no to idę gimnastykować się z berbeciem na ramieniu bo trzeba coś zjeść od kilku dni mała spi tylko na mojej klatce jak ja wam zazdroszczę ze wasze maluszki tak długo spią...marzy mi się 2 godziny bez stękania przespane ale niestety zdarza się to od święta ehhh jest nadzieja że będzie lepiej z czasem ![]() ![]()
#4506 | |
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
ja dawalam 10 kropli przed kazdym karmieniem.....ale podobno mozna tylko max 4 razy na dobe....
![]() |
#4507 |
Zakorzenienie
|
Oto tłumaczenie ulotki SAB-SIMPLEX z niemieckiego SAB SIMPLEX:
Skład Składniki lecznicze: 1 ml (ok. 25 kropli) zawiesiny do zażycia zawiera 69,19 mg Simeticonu. Pozostałe składniki: Carbomer, kwasek cytrynowy, hypromellose, benzoesan sodu, substancja słodząca (aspartam), sacharyna, kwas sorbinowy, aromat malinowy, aromat waniliowy, woda Opakowanie Butelka z dozownikiem o pojemności 30 ml zawiesiny Czteropak (4x30ml) zawiesiny Opakowania kliniczne Obszary zastosowania -do leczenia objawowego dolegliwości żołądkowo-jelitowych związanych z nadmiarem wydzielania gazów, np. wzdęcia, uczucie przepełnienia -do przygotowania do badań w obszarze brzucha, jak np. rentgen i sonografia oraz przy przygotowaniu do gastroskopii i endoskopii -przy wzmocnionym wydzielaniu gazów po operacjach -przy zatruciach Przeciwwskazania Nie wolno stosować przy nadwrażliwości na Simeticon lub inne składniki leku. Nie ma żadnych przeciwwskazań do stosowania podczas ciąży i okresu karmienia. Środki ostrożności dot. stosowania i wskazówki ostrzegawcze Przy świeżo powstałych i/lub występujących przez długi czas dolegliwościach brzucha powinniście Państwo udać się do lekarza, aby rozpoznać przyczynę dolegliwości i powodowaną przez nie chorobę. Interakcje z innymi lekami - nie są znane Dozowanie O ile lekarz nie zaleci inaczej, proszę stosować się do tych instrukcji, w przeciwnym razie lek może nie działać właściwie! Niemowlęta: do każdej butelki (chodzi o butelkę z mlekiem itp.) dodawać 15 kropli. Sab simplex miesza się bezproblemowo z innymi płynami, np. z mlekiem. U niemowląt karmionych piersią można zaaplikować za pomocą małej łyżeczki bezpośrednio przed karmieniem. Skutki uboczne Do tej pory nie zaobserwowano skutków ubocznych. Wzdęcia (kolki) u małych dzieci Bóle brzucha przy przyjmowaniu posiłków przez niemowlęta i małe dzieci należą do najczęstszych dolegliwości, którymi matki i pediatrzy muszą się zajmować. Regularne ataki krzyku ok. pół godziny po posiłku mogą po wykluczeniu przyczyn organicznych być przyczyną dolegliwości trawiennych. Występują przeważnie w pierwszych miesiącach życia. Te dolegliwości są dużym obciążeniem dla dzieci i rodziców. Nie są one jednak postrzegane jako choroba i nie przedstawiają żadnych zaburzeń rozwojowych. Mogą występować zarówno u dzieci karmionych butelką jak i karmionych piersią. Przyczyna tych kolek leży w pożywieniu pochodzenia mlecznego, ponieważ pożywienie to przy ruchach żołądkowo-jelitowych prowadzi do silnego wytwarzania śliny (piany??) przez wiele godzin. Zamknięte powietrze nie może się wydobyć i prowadzi do bolesnych wzdęć. |
![]() ![]() |
![]() |
#4508 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() http://www.we-dwoje.pl/kryzys;laktac...ykul,4565.html Cytat:
![]() |
#4509 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4510 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Nie masz soli fizjologicznej? - na pewno będzie lepsza i jak nie pomoże to po prostu poczekać do wizyty u lekarza. Cytat:
![]() ![]() Czyścicie maluchom języczek? ja chciałam troszkę przeczyścić bo ma taki nalot od tego mleka ale jak tylko włożę palca do buzi to mała zaczyna ssać i tyle z mojego czyszczenia ![]()
![]() |
#4511 |
Zakorzenienie
|
Irmith- I jak, można mieć po łyżeczkowaniu dzieci? Chyba tak, skoro po poronieniu przy którym jest łyżeczkowanie można- to czemu nie tu? Ja też miałam, ale nawet nie pomyślałam, ze może być coś nie tak
![]() Acelinka- Byłam na uczelni aż dwa razy. Chciałam złożyć papiery, ale raz było za wczesnie i mnie nie "obslużyli" a drugim razem nie wiedziałam, że muszę mieć akt urodzenia i w efekcie chyba dzisiaj pojadę... A biorę urlop dziekański czynny z kilkoma przedmiotami. O ile mnie po takim czasie zechcą ![]() Aga- żartowałam ![]() Zadzwonił listonoszzz chyba chusta przyszła ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4512 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja tez mialam cc z zaskoczenia....nameczylam sie jak diabli.... ![]()
![]() |
#4513 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Widzisz a ja myslałam ze rumianek jest ok...bo on takie ma działanie raczej kojące, przeciwzapalne, przeciwbakteryjne...i tez w stanach zapalnych skory. no ale skora to nie oczko ![]() ![]()
![]() |
#4515 |
Zakorzenienie
|
Mały w nocy nie spał 5h
![]() ![]() ![]() Padam na pyszczek ![]() O 11 dałam mu mm- bo myślałam, ze może taki nie dojedzony i zmęczony- wypił 90 ml i co- oczy dalej jak 5zł a teraz trąbi pierś. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4516 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() od poniedzialku zostaje sama z mała ciekawe jak to bedzie ![]() a ja tez jakos tak nie potrafie małej na dłużej zostawic bo tesknie za nia i cały czas nsie zastanawiam co robia z tatusiem ![]() Caltea tez chyba stosuje make ziemniaczana ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4517 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mam sol fiz..... ![]() ![]() ja czyscilam na poczatku jezyk....ale lekarka powiedziala ze nie trzeba i juz tego nie robie ![]()
![]() |
#4518 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() powodzenia kochana zeby szybko wszystko poszło ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() jak sie dowiesz od czego to to daj znac bo u nas praktycznie to samo baki puszcza kupe robi a czasami własnie sie tak prezy kopie i nie wiem czemu... bo baki po tym nie ida i kupa tez nie ![]() ![]() a ja własnie wrociłam od lekarza bo niestety po tej cesarce a własciwie po cewniku mam cały czas problemy z pecherzem ![]() na poczatku pomogły tabletki z zurawina dla kobiet karmiacych i ciezarnych niestety dolegliwosci wrociły po konsultacji z lekarzem brałam furagin zrobiłam badanie moczu i ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4519 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4520 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Listonosz Ci awizo do domu przynosi ![]()
![]() |
#4522 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4523 | |
Zakorzenienie
|
czyli te białe?
![]() Cytat:
![]() Nie ponadrabiam Was - maly chyba kimnal- mam nadzieje, ze nie obudzi sie za 10 min z syrena ![]() moze uda mi sie go przeniesc i tez pospac ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4524 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja właśnie chciałam bo mi się nie podoba ten język ale chyba się poddam bo nic z tego nie wychodzi.. Cytat:
![]() ![]()
Julitka ![]() Edytowane przez mooonik Czas edycji: 2011-11-04 o 11:59 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4525 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() hehehe ja tez i ja tez. Cytat:
kurde to zycze zdrowia ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ---------- ![]() ![]()
![]() |
#4526 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 2. ja nie tak |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4527 |
Zakorzenienie
|
Cześć Maminki
![]() Ja ciągle pochłonięta codziennym życiem, nie mam czasu nawet czytać na bieżąco. M na urlopie, ale dziś i jutro jednak pracuje (w nadgodzinach, więc wybaczam) - szkoda, że akurat teraz Benik chyba ma kolejny skok ![]() ![]() Zaraz wybieram się na pierwszy chustowy spacer do lasu ![]() Madzialena - trzymam kciuki za bezproblemową i prędką akcję ![]() ![]() Kellysss, super, że ten poród Ci się udał ![]() Katarzynko, witamy córcię na świecie! Dużo zdrowia ![]()
Joga z rana jak śmietana. Edytowane przez agnyska81 Czas edycji: 2011-11-04 o 12:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#4528 |
Wtajemniczenie
|
znowu na rekach...stekal, dostal smoka i spi
![]() sory dziewczyny za żale, ale ja nie wiem co sie z nim dzieje....
#4529 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny - odciągnięte mleko mogę trzymać w lodówce, tak? Jak długo?
A potem jak je podgrzać? Można w podgrzewaczu? |
![]() ![]() |
![]() |
#4530 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie denerwuj sie...przejdzie mu....mala tez tak miala.a teraz klade ja na sofe wciskam smoka.....i zasypia... ![]() ---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ---------- ![]() Cytat:
![]() Polozna mowila ze mozna trzymac dobe....a inna mi jeszcze powiedziala ze 2 dni....
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:27.