Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa! IX/X - Strona 149 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Najlepszy tytuł nowego wątku to:
Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy. 32 66,67%
Dzieci nasze wyskoczyły z brzuchów jak z procy, a my na odchowalnię idziemy na ploty. 1 2,08%
Brzuszków już nie mamy, nasze dzieci już bujamy. 1 2,08%
Trudy porodu nareszcie za nami - od kilku tygodni jesteśmy mamami. 10 20,83%
Wszystkie w komplecie jesteśmy mamami ,więc w odchowalni rozmowy zaczynamy. 6 12,50%
Ciąża, poród już za nami, grzecznie zmykamy do odchowalni. 0 0%
Franek rozpoczął, Kamilka peleton zamyka, do odchowalni nasza drużyna zmyka. 3 6,25%
Franek był pierwszy, Kamilka ostatnia, teraz naszym miejscem będzie odchowalnia. 10 20,83%
Kolorowe liście z drzew spadają, jesienne mamy na ochowalnię zmykają. 6 12,50%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-03, 20:29   #4441
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa

Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość
Cotkałobuzie forumowy daj no proszę proszę proszę jeszcze raz linka do tej chusty co ją zamówilaś
http://allegro.pl/najwyzej-oceniana-...899461316.html

proszę

Tż wrócił i wziął małego, więc mam kilka minut na odprężenie. wow

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-03, 20:36   #4442
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
http://allegro.pl/najwyzej-oceniana-...899461316.html

proszę

Tż wrócił i wziął małego, więc mam kilka minut na odprężenie. wow
Dziękuję
Stary 2011-11-03, 20:37   #4443
DzastaW
Zadomowienie

Hej Wam =)
mąż Mi obiecał że dzisiaj się zajmie Młodym, a Ja odpocznę... a jak wrócił z pracy, to odrazu usnął i nie mogę Go obudzić =/

[reebok_a]606817[/reebok_a]
DzastaW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-03, 20:38   #4444
Malgosia1983
Wtajemniczenie

A jaki na jaki kolor się zdecydowałaś?

---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ----------

Cytat:
Napisane przez DzastaW Pokaż wiadomość
Hej Wam =)
mąż Mi obiecał że dzisiaj się zajmie Młodym, a Ja odpocznę... a jak wrócił z pracy, to odrazu usnął i nie mogę Go obudzić =/
Kurde..samo życie
Stary 2011-11-03, 20:41   #4445
aa2
Zakorzenienie

heja
dziś wyjątkowo nie podczytywałam co tam słychać ale muszę sie przywitać
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-03, 20:48   #4446
martunia_199
Zakorzenienie

Czy Wasze dzieciaczki też tak się wpatrują na lampy, światło??? Bo moja Zuzia właśnie leży w huśtawce i wpatruje się w lampę i jest spokój

Była mowa o ślinieniu się - Zuzia też się ślini i wkłada piąstki do buzi

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-03, 21:02   #4447
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość

i jakich używacie??
premium care

Spa brawa dla męża zazdroszczę!

Amelia wisiała na cyckach ponad 3 h i ostatecznie dostała butle... Wypiła 40 ml, potem znów dałam jej cyca i przy nim usnęła. Kurcze normalnie płakać mi się chciało jak ją butlą karmiłam, ale przecież nie będe dziecka głodzić, bo mam jakieś chore ambicje
Tak więc idę spać smutna, nadrobię juto, pa

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-03, 21:04   #4448
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

hejka wieczorowo
Cytat:
Napisane przez Caltea Pokaż wiadomość

A my dziś kończymy 6 tyg.!!! (a koszmar porodowy ciągle świeży i nieprzetrawiony)

Cytat:
Mały usnął a juz 4 h albo się karmimy,albo odbijamy albo przysypiamy i zaraz kwękamy.
Mam nadzieje,ze trochę pośpi bo po wczorajszym i przedwczo. jestem skonana. A jeszcze dziś małż wyjeżdża wieczorem i wraca jutro wieczorem

Musze wam sie pożalić- bo komu
2 mc-e temu przeprowadziliśmy sie do kamienicy- jest tu tylko 5 mieszkań- ale dwoje sąsiadów (w sensie dwie rodziny) zawsze tu mieszkali i ostaniami czasy w zasadzie tylko oni , wiec czuja się jakby cała kamienica i podwórko było na ich wyłączność... Panie sobie fajczą na klatce schodowej- sąsiadka z boku to już w ogóle mistrzostwo świata odstawia bo siada na schodach - tuz pod naszymi drzwiami i fajczy prosto w drzwi. A nasze drzwi takie mega nieszczelne Poprosiłam ją ze 2 tyg. temu by nie paliła na klatce- usłyszałam, że nie, że bedzie dalej paliła no ale pójdzie wyżej , na półpiętro do okna. No oki- niech będzie. Nie bede się kłóciła.
No i wracamy wczo. z Piotrusiem ze spacerku , a ta fajczy na dole na schodach i przez kłęby dymu muszę przechodzić z niemowlakiem No to zatrzymuję sie i mowie ,ze prosiłam,że się umawiałyśmy- a ona ,ze i tak będzie paliła, że jej tak tez ktoś kiedyś robił i cześć. Zapytałam , wiec czy bawimy się w złośliwości? Normalnie padłam i nerwa mam mega!
A to taka sąsiadka co to niby miła, ale jak coś to podpierza wszystkich w koło, że np wymieniają okna bez pozwolenia (strefa zabytków) itp.
Chyba będzie wojna.. jak ja lubię takich prostaków

Dokarmiaj spokojnie mm- a ile się da to z piersi- mi też zdarzy się by podać mm. Nic złego w tym nie ma Jak Cię karmienie piersią będzie męczyło - przejdź tylko na mm- ja miałam taki kryzys pare dni temu i te same myśli. Pewnie jeszcze wrócą ale ile się da pociągniemy na piersi

Nasz mały tez przy dużych paluszkach u stóp ma zaczerwienione-paznokietki jakoś tak wrastają- a póki co nie ma jak ich obciąć.
Mam nadzieje, ze Bartusiowi paluszek szybko sie wygoi

idź idź

Małgośka Matka - Polka wbić się ie umie??? łeeeeeeeee
Co się dzieje ryba??
Archi biedny Piotruś, a jak tam wieczór bez Męza?? mały śpi??
sąsiadka jakaś stuknięta, współczuję, człowiek chce jakoś w spokoju z sąsiadami żyć a oni tylko utrudniają
co do paluszka u stópki, to wycisnęłam mu ropę i już jest lepiej, mam przecierać spirytusem i smarować maścią.
Mój mały też byl marudny, chyba też się męczy z kupką, bo dziś tylko rano zrobił, a wieczor przepłakał. Biedactwo moje kochane, ale teraz od 20ej śpi ciekawe ile jeszcze da mamusi luzu
Cytat:
Napisane przez martunia_199 Pokaż wiadomość
Hello

Czytam Was troszkę ale nie piszę, złapało mnie choróbsko i niestety Zuzię zaraziłam, bidulka męczy się ma straszny katar i kaszelek, jutro pędzimy do lekarza bo boję się że jej jakieś zapalenie oskrzeli albo płuc się zrobi z tego kaszlu i kataru

Taka ładna pogoda, pewnie ostatnie ciepłe dni tej jesieni a my siedzimy w domu

ehh brak humoru konkretny mnie dopadł
szybkiego powrotu do zdrowia kochana
Cytat:
Napisane przez kaileight Pokaż wiadomość
Już prawie 9 tyg nam stuknęło ale zaczęły się problemy z brzuszkiem Synek nadal karmiony jest piersią tylko i wyłącznie, ładnie waga przyrasta średnio 300 gr na tydzień, ale ma duże zaparcia. Masuję go, kładę na brzuszku, robimy ciepłe kąpiele ale niewiele to pomaga. Idziemy do lekarza zapytać, ale może znacie jeszcze jakieś "domowe metody"?
za 9 tygodni i oby małemu szybko przeszły te zaparcia
Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
hej kochane moje !!!

ja od soboty jestem bez neta do tego nie umiem się dodzwonić do tej firmy, po prostu tragedia.

Ale u nas wszystko ok, mam nadzieję, że szybko cywilizacja do mnie wróci i wróce do Was

Buziaczki dla Was i maluszków!
hej mamuśka, oby szybko naprawili neta i wracaj do nas

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-03, 21:05   #4449
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
Czy Wasze dzieciaczki też tak się wpatrują na lampy, światło??? Bo moja Zuzia właśnie leży w huśtawce i wpatruje się w lampę i jest spokój

Wpatrują i ślinią i piąstki też wkładają.
I zawsze myślałam że to z głodu, ale teraz się okazuje, że nie (?).
Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
premium care

Amelia wisiała na cyckach ponad 3 h i ostatecznie dostała butle... Wypiła 40 ml, potem znów dałam jej cyca i przy nim usnęła. Kurcze normalnie płakać mi się chciało jak ją butlą karmiłam, ale przecież nie będe dziecka głodzić, bo mam jakieś chore ambicje
Boże, powiedźcie że to nie są aluzje do mnie

Kochana zapeszyłaś chyba, albo to ja tak pozazdrościłam (żart) , ale współczuję bo wiem, jak cieszyłaś się że udaje wam się na piersi. Chociaż to pewnie chwilowy kryzys/skok , jutro będzie lepiej

Wymianka.

Edytowane przez cotynato
Czas edycji: 2011-11-03 o 21:08
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-03, 21:10   #4450
mooonik
Zakorzenienie

Mysza nasza od powrotu ze spaceru koło 15 nie zasnęła aż do 21.30, się jej aktywności zachciało mam nadzieję, że choć w nocy da pospać

Cytat:
A ja mlodego wystroiłam- pediatra ma przyjść- i wlasnie karmimy się i czuje ze na brzuchu zrobiło mi się ciepło siurek jeden noooo
ale to bez pieluchy był

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
I jeszcze tak pomyślałam, że można by już tytuł do odchowalni wymyślić co?
Ostatnia mama szereg zamyka, wrzesień-październik na odchowalnię zmyka

Cytat:
Zdecydowalam się na szczepionkę 6w1 i pneumokoki 13 szczepową. Nie podam na rotawirusa, bo młody ciągle ulewa (nie stać mnie na to aby 300 zl zetrzec szmatą z podłogi), poza tym konsultowałam się ze swoją znajomą pediatrą i zupełnie prywatnie powiedziala co następuje: nie odradza szcz. na rota, ale to szczepienie nie gwarantuje ze dziecko nie zachoruje, a jeżeli ktoś ma dylemat rota czy pneumo to zdecydowanie pneumo, bo przez to się umiera. Natomiast jezeli kogos stać na wszystko, to nie ma sprawy. Ona swojej malej córeczki nie szczepiła na rota i ja zrobię tak samo.
to tak jak my, też 6w1 bierzemy, pneumo też będę szczepić ale dopiero po 6m, pediatra od mojej mamy powiedziała, że jak nie posyłamy dziecka do żłobka ani nie ma kontaktu z innymi dzieciakami które właśnie chodzą do szkół czy przedszkoli to możemy tę 1szą dawkę ominąć. I na rota też nie szczepię- mi powiedziała to samo, że szczepionka wcale nie chroni przed zachorowaniem a poza tym działa tylko pół roku.

Cytat:
A my dziś kończymy 6 tyg.!!! (a koszmar porodowy ciągle świeży i nieprzetrawiony)
za 6tyg

wspomnień współczuję - z czasem na pewno wyblakną

a ja się zastanawiałam ostatnio czy to jest źle, dobrze wspominać poród? Jak znajomi słyszą, że nie było źle, że AŻ tak nie bolało, że to niesamowite przeżycie i super sprawa to patrzą jak na dziwoląga czy z porodem muszą się kojarzyć wyłącznie okropne rzeczy?

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
czy wasz dzieciaczki się ślinią ? Mojemu to po brodzie czasem już cieknie i tak się zastanawiam czy nie za wcześno ?
Ty się zastanawiasz czy nie za wcześnie? to co ja mam powiedzieć jak moja od tygodnia ślini się po pachy

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
heja
dziś wyjątkowo nie podczytywałam co tam słychać ale muszę sie przywitać
helo

Martunia dla naszej też lampa i ściana są bardzo interesujące

nie znoszę osób, które MUSZĄ mieć zawsze rację

Julitka

Edytowane przez mooonik
Czas edycji: 2011-11-03 o 21:12
mooonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-03, 21:14   #4451
aa2
Zakorzenienie

hehe z tym karmieniem to czeski meksyk ja po nocy sciągnełam dla dziubka 100 i jeszcze z jednej piersi co mniej odciagałam dałam mu do ciumkania i w sumie sie najadł, no i teraz dałam mu dwa cyce i mały zjadł no i zasnoł , jak pospi conajmniej 2 godz to stwierdze ze był najedzony ale to i tak mało jak na to co on siedzi na cycu i po tych herbatach itd -chyba jestem mało produktywna na razie jak cos tam leci to sobie go podłanczam pod ładowarkę(czyt cycki( bo uwielbiam te jego slepka jak na mnie zerka i cimka cyca
mam nadzieje ze uda nam sie jeszcze troche tak pogodzic dwa w jednym a potem to juz przejdziemy na butelke całkiem bo on jak bedzie wiekszy to i potrzeby wzrosna i nie bede go meczyła

dzis bylismy u pediatry po kierowania na usg i zważyłam malutka i wazy 4700 mój mały wielki męzczyzna
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-03, 21:19   #4452
Ellabailasola
Raczkowanie

[B]Archinta[B] w Niemczech ZERO nacisku na diete. Tzn. jesz Co chcesz.
Ale ja staram sie w sumie " troche" uwazac
Stary 2011-11-03, 21:26   #4453
anciaahk
kosmitka

Dziewczyny dziękuję za odpowiedzi, jednak Was nie nadrobię, Dzisiaj cały dzień prawie była u mnie mama, wyszła z Frankiem na spacer, ja pomyłam okna i ogólnie ogarnęłam trochę mieszkanie. Franek ululany przez babcię przespał porę kąpieli, kąpany był później i nie chciał zasnąć. Dopiero niedawno padł a ja razem z nim padam.
Chrzestna wylądowała .

Jutro nadrobię, obiecuję.

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-03, 21:28   #4454
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez spa82 Pokaż wiadomość
Cześć Mamuśki
Kurcze nadrabiam Was od 2dni i tak jakoś co siądę to juz trzeba wstawać bo coś...
Na bierzaco narazie nie jestem (może uda mi sie wieczorkiem) ale narazie wysyłam to co juz nadgonilam.
Ogólnie u nas jest super-mala juz 5nocy z rzędu spi nam tak długo więc to nie przypadek
Wogole mam wrażenie że jakby dorosła przez te pare dni Więcej gaworzy siedzi grzeczniej w lezaczku i sama sie soba zajmuje ehh ale tfu tfu zeby nie zapeszyć

Q

mam nadzieje że sytuacja juz opanowana? Co do podkreślonego to nie wiem czy tak mozna łykać pyralgine i karmić

.
tak mi położna zalecila z tą pyralginą, więc myślę, że dobrze zrobiłam
Cytat:
Napisane przez MoniaZ82 Pokaż wiadomość
Hi hi ....a mnie tez ktos podmienil dziecko..... z racji tego, ze leje caly dzien to spacerku nie bylo...za to mala co chwile sobie ucina drzemki.....usnie na rekach ja ja odkladam po 15 minut pobudka, grymas, placz....i znowu rece....ale i tal jes grzeczna....
;przytul: i współczuje bólu nogi

Cytat:
hehe z tym karmieniem to czeski meksyk ja po nocy sciągnełam dla dziubka 100 i jeszcze z jednej piersi co mniej odciagałam dałam mu do ciumkania i w sumie sie najadł, no i teraz dałam mu dwa cyce i mały zjadł no i zasnoł , jak pospi conajmniej 2 godz to stwierdze ze był najedzony ale to i tak mało jak na to co on siedzi na cycu i po tych herbatach itd -chyba jestem mało produktywna na razie jak cos tam leci to sobie go podłanczam pod ładowarkę(czyt cycki( bo uwielbiam te jego slepka jak na mnie zerka i cimka cyca
mam nadzieje ze uda nam sie jeszcze troche tak pogodzic dwa w jednym a potem to juz przejdziemy na butelke całkiem bo on jak bedzie wiekszy to i potrzeby wzrosna i nie bede go meczyła

dzis bylismy u pediatry po kierowania na usg i zważyłam malutka i wazy 4700 mój mały wielki męzczyzna
jaki on duży, ciekawe ile mój waży, we wtorek idę na kontrole to zobaczymy
a co do karmienia to popieram w 100%

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-03, 21:49   #4455
stokrotka_
Zadomowienie

młoda śpi..od 21 ..to się bierzemy za filmik.. a ja tak wpadłam poczytać

kurcze... to ja jedna tylko na samym cycku się ostałam
powiem wam...że ciągnie mnie ,by kupić mleko,by dać formułę...ale jak tak czytam,jak przeżywacie brak pokarmu,jak walczycie o karmienie... to mi się głupio robi...i doła łapie..że co za matka ze mnie,że mam pokarm,laktatora w rece nie miałam..dziecko już tylko raz w nocy się budzi..a ja walczę ze sobą..by nie przestawić jej powoli na butlę..

i doła łapie...bo jak widzę,jak wiele chce a nie może z różnych względów..to może ja powinnam tak karmić i cieszyć się z tego a nie narzekać..że zaczyna mnie to męczyć trochę... ... ehhh... sorki za wywód..ale musiałam się wygadać..

Ancia
super,że chrzesna wylądowała .tak myślałam właśnie jak pokazywali Wa-wę..o Was

Monia jest taka maść DEEP HEAT może pomoże na ból?? i złagodzi

Małgosia
super sukienka

martunia
ojjj Sara też zachwycona żyrandolem szczególnie hehe

Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie uśmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo"

Edytowane przez stokrotka_
Czas edycji: 2011-11-03 o 22:06
stokrotka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-03, 21:53   #4456
martunia_199
Zakorzenienie

Zuzia usnęła w huśtawce więc i ja idę w kimono dobrej nocy Kochane długich i przespanych nocy życzę

Ząbki
Synuś
+2
Stary 2011-11-03, 22:10   #4457
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stokrotka_ Pokaż wiadomość
młoda śpi..od 21 ..to się bierzemy za filmik.. a ja tak wpadłam poczytać

powiem wam...że ciągnie mnie ,by kupić mleko,by dać formułę...ale jak tak czytam,jak przeżywacie brak pokarmu,jak walczycie o karmienie... to mi się głupio robi...i doła łapie..że co za matka ze mnie,że mam pokarm,laktatora w rece nie miałam..dziecko już tylko raz w nocy się budzi..a ja walczę ze sobą..by nie przestawić jej powoli na butlę..

i doła łapie...bo jak widzę,jak wiele chce a nie może z różnych względów..to może ja powinnam tak karmić i cieszyć się z tego a nie narzekać..że zaczyna mnie to męczyć trochę... ... ehhh... sorki za wywód..ale musiałam się wygadać..

Ancia super,że chrzesna wylądowała .tak myślałam właśnie jak pokazywali Wa-wę..o Was

Monia jest taka maść DEEP HEAT może pomoże na ból?? i złagodzi

Małgosia super sukienka
nie jestes sama z karmieniem jest nas jeszcze kilka
mój sobie w sumie ciumka kiedy mu dam czasem dam mu smoka pociumka , przyśnie pół godziny i potem pięknie je i opróżnia pierś.
Wychodzi mi pierś na jedno karmienie, a mały wysysa w ciągu 5 minut, ciągnie i ciągnie , robi sobie przerwy na oddychanie tylko
Zauważyłam że jak mu cześciej daje, to mi pluje cyckiem po chwili ssanie i tak w kółko. Więc go przytrzymuje i jest gites, on zadowolony, ja zadowolona

tez mam myśli co przejśc na butle.. z błahych przyczyn, chce czasem coś zrobić, pojechać , oddać małego babci , tacie.. a tak mały jest uzależniony ode mnie i jak mnie nie widzi przez chwilę to juz płacz i lament
Dlatego ze mną gotuje, sprząta

zazdroszcze facetom .. robi co chce, wraca do domu kiedy cche, ma czas na przyjemności eh

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-03, 22:24   #4458
stokrotka_
Zadomowienie

Cytat:
nie jestes sama z karmieniem jest nas jeszcze kilka
mój sobie w sumie ciumka kiedy mu dam czasem dam mu smoka pociumka , przyśnie pół godziny i potem pięknie je i opróżnia pierś.
Wychodzi mi pierś na jedno karmienie, a mały wysysa w ciągu 5 minut, ciągnie i ciągnie , robi sobie przerwy na oddychanie tylko
Zauważyłam że jak mu cześciej daje, to mi pluje cyckiem po chwili ssanie i tak w kółko. Więc go przytrzymuje i jest gites, on zadowolony, ja zadowolona

tez mam myśli co przejśc na butle.. z błahych przyczyn, chce czasem coś zrobić, pojechać , oddać małego babci , tacie.. a tak mały jest uzależniony ode mnie i jak mnie nie widzi przez chwilę to juz płacz i lament

zazdroszcze facetom .. robi co chce, wraca do domu kiedy cche, ma czas na przyjemności eh
ja już powoli przestawiam ją,że dostaje cyca co 2-3h,nie częściej... a w miedzyczasie jak ma kryzys to zaczęłam dawać herbatkę z kopru z hippa..
młoda też ciągnie cyca na karmienie jedno. i po tych 2-3h daje z drugiego. w sumie je ładnie, i też często przysypia po ok.10min.. potem z 5 min je jak sobie przypomni..i kolejne 5 to traktuje jak smoka..

super,że Staś tak szybko się najada...

co do podkreślonego... zrobić,pojechać..itp. dokładnie mam to samo ...

moja nawet jak tż w pracy to siedzi na leżaczku w łazience i się kąpie ze mną

ja bym tak chciała chociaż raz na tydzień,dwa poczuć taką "swobodę" przespać całą noc bez wstawania,napić się winka czy czegoś innego po prostu złapać oddech i zatęsknić do swojej księżniczki

Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie uśmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo"

stokrotka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-04, 03:02   #4459
81gosia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez DzastaW Pokaż wiadomość
Hej Wam =)
współczuje

ja muszę mojego dziś pochwalić
około 20 wziął małą na ręce bo płakała (najedzona przewinięta, a nie spała chyba od 15) i już tak została na tych rękach do 2 w nocy. Mnie zmogło - podobno nieźle chrapałam, a mała wyła ze 4h i ja nie słyszałam. W między czasie ją nakarmił, ale o 2 nie było już odciągniętego mleka, więc musiał mnie obudzić. Dopiero udało mi się ją uśpić i odłożyć do łóżeczka. Ciekawe ile pośpi? bo od 15 do teraz robiła tylko kilkuminutowe drzemki. Chyba i ją dopadł jakiś skok. Ciekawe ile pośpi.

Cytat:
od samego początku, jak tylko sie urodziła
Dzieci początkowo widzą tylko plamy i kontrasty, kolory dla nich nie istnieją. Światła dają duże kontrasty, stąd to zainteresowanie. Moją interesuje jeszcze telewizor, lustro i muzyka z radia

Cytat:
Napisane przez mooonik Pokaż wiadomość
Mysza nasza od powrotu ze spaceru koło 15 nie zasnęła aż do 21.30, się jej aktywności zachciało mam nadzieję, że choć w nocy da pospać
jakaś zmowa dzieci

znikam i ja pospać i szturchnąć męża, bo teraz on chrapie
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
81gosia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-04, 05:53   #4460
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

dzień dobry piątkowo, mgliście ale zaj.......

małż kojeny tydzień ma na popołudnie więc trzyma dyżury przy Agatce przez 3/4 nocy. jak wróci na rano to jak ja się przestawie na całe noce czuwania

cotka-na takiej chuście jak kupiłaś ćwiczyliśmy w SR. super świetny materiał, dobrze się układał i naciągał. tylko mi było gorąco w tym materiale. mąż stwierdził, że chusta będzie super na wakacje w góry

no i najważniejsze Agatka kończy dziś dwa miesiące

kurcze a jak w wakacje zaglądałam do lipcówek i pisały, ze dzieci kończą dwa miechy to myślałam kieeedy to będzie u nas

co do odchowalni:

ciąża, poród już za nami, teraz spotykamy się w odchowalni

myślałam nad tytułem z jesiennymi dziećmi ale sporo maluszków {w tym moje} urodzonych jeszcze latem, potem dzieci wrześniowo-październikowe no ale mamy dzieci sierpniowe i czekamy na listopadowe. kurcze bedziemy kombinować z tytułem

"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C.

Edytowane przez indygo79
Czas edycji: 2011-11-04 o 06:08
indygo79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-04, 06:28   #4461
tusia872
Zadomowienie

Cytat:
premium care

nie martw sie to pewnie chwilowy kryzys dzisiaj napewno tylko cycka bedzie jadła

ja tez przy pierwszej butli płakałam ale teraz juz jest dobrze najwazniejsze zeby dziecko było najedzone i szczesliwe
Cytat:

dobre podejscie do karmienia

a Marcelek duzy chłopak
Cytat:
Napisane przez indygo79 Pokaż wiadomość
dzień dobry piątkowo, mgliście ale zaj.......

małż kojeny tydzień ma na popołudnie więc trzyma dyżury przy Agatce przez 3/4 nocy. jak wróci na rano to jak ja się przestawie na całe noce czuwania

cotka-na takiej chuście jak kupiłaś ćwiczyliśmy w SR. super świetny materiał, dobrze się układał i naciągał. tylko mi było gorąco w tym materiale. mąż stwierdził, że chusta będzie super na wakacje w góry

no i najważniejsze Agatka kończy dziś dwa miesiące

kurcze a jak w wakacje zaglądałam do lipcówek i pisały, ze dzieci kończą dwa miechy to myślałam kieeedy to będzie u nas

co do odchowalni:

ciąża, poród już za nami, teraz spotykamy się w odchowalni

myślałam nad tytułem z jesiennymi dziećmi ale sporo maluszków {w tym moje} urodzonych jeszcze latem, potem dzieci wrześniowo-październikowe no ale mamy dzieci sierpniowe i czekamy na listopadowe. kurcze bedziemy kombinować z tytułem
gratulujemy 2 miesiaca klaski:

"Każdą sekundę mojego życia nazywam Twoim imieniem, bez Ciebie moja dziecino świat dla mnie nie istnieje."
tusia872 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-04, 07:13   #4462
martunia_199
Zakorzenienie

Dzień dobry

Ja już na nogach bo moja księżniczka już się obudziła. Nocki już nie są tak kolorowe jak to było przez parę dni pobytu u moich rodziców w domu, ale nie ma co narzekać jedna pobudka to i tak nie dużo

Księżniczka właśnie drzemie w huśtawce, kołysana non stop przez nią. Chociaż chyba wyłączę niech sobie śpi bez kołysania, o ile to w ogóle możliwe

My dzisiaj kończymy 2 miesiące i niestety w miesięcznice musimy iść do lekarza sprawdzić czy to przeziębienie to nic poważnego przypadkiem

Dzisiaj też wybieram się w końcu na wizytę do ginekologa o ile Pani odbierze telefon ode mnie bo w zeszły piątek miała wyłączony i tym o to sposobem moja wizyta cały czas odkładana w czasie

Pytała któraś z Was (chyba Gerda) po jakim czasie zeszła wysypka od skazy - no więc u nas jakieś 7-10 dni po odstawieniu nabiału. Twarz Zuzi zrobiła się ładna ale niestety musiałam coś zjeść co miało mleko bo troszkę znowu ją wysypało ale nie jest to już takie brzydko jak było przedtem. Jak patrzę na zdjęcia i na tą jej buźkę jaką miała to aż mnie ściska w gardle, ale teraz już jest dobrze. Mamy inny problem, od tych rzadkich i częstych kupek przy wysypce odparzyła nam się dupka i nie mogę tego zaleczyć - macie coś co pomoże mi to pokonać???? Sudocrem mam wrażenie że nie pomaga - co gorsza tak jakby jeszcze zwiększał to odparzenie mam jeszcze alantan więc tak sobie myślę że może tym spróbuję przez parę dni smarować

Ząbki
Synuś
+2
Stary 2011-11-04, 07:16   #4463
19natka88
Zakorzenienie

Hej Szymon od dwóch dni wstaje o 7.00 buszuje do 8.00 i znowu pada Ale za to chodzi spać o 19.00

Cytat:
premium care

może to tylko przejściowy kryzys, u mnie po dwóch dniach posuchy cycki jakby znowu pełniejsze były

Cytat:
Napisane przez mooonik Pokaż wiadomość
Ostatnia mama szereg zamyka, wrzesień-październik na odchowalnię zmyka
Fajny

Cytat:

Asik kurcze taki spokój bije od twoich wypowiedzi, fajnie się czyta
Piękna waga

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-11-04, 08:02   #4464
DzastaW
Zadomowienie

Cytat:

Mój uwielbia się wpatrywać w światło (mamy ściemniacze i najbardziej lubi jak jest pomarańczowe światło)

---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ----------

A Mój synek dzisiaj próbował się śmiać, minka jakby się śmiał, ale dźwięk troszkę inny =)
poprawiło Mi to mega humor, bo z godzinę wcześniej byłam zrozpaczona (w jednym cycku zanikło Mi mleko, a w drugim mam trochę). W dodatku w nocy zaczęłam się okropnie czuć i aż musiałam mamę prosić by zajęła się Czarkiem (bo męża nie mogłam wogóle obudzić)

Stary 2011-11-04, 08:36   #4465
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:

Lampy, ściana w paski w sypialni, gwiazdka z ikei taka granatowa, tv no i od niedawna karuzela - na to lubi sie gapić Czasem się zastanawiam, czy to zdrowe że tak na lampy patrzy?
Mój się trochę ślini, robi sobie bańki Piąstek jeszcze nie wkłada..no chyba, że głodny.

Cytat:
Aga też mialam doła jak musiałam dokarmić Stefka...ryczałam po kątach...teraz jest lepiej bo wiem, że mam szczęśliwego dzieciaka No i jak chcę wyjść to nie mam stresa, że ściągnełam za malo mleka. Cyca daje już głównie w nocy kiedy ten pokarm jest podobno treściwszy... No i z wygody bo mi się nie chce mieszanki robić

Cytat:

Brawoooo za wagę. A wiesz, że Stefek miał podobną w tym wieku. O ile pamiętam 4800 Ciekawe, czy w 5 tygodniu Marcel dobije do 5500. W sumie karmicie go tak jak my cyc + mm więc jest szansa
Asia za zdrowe podejscie do karmienia

Cytat:
Napisane przez stokrotka_ Pokaż wiadomość

A ja Cię doskonale rozumiem. Pomyśl jeszcze o tym na spokojnie. Żebyscie były obie z Sarą szczęśliwe. A może karmienienie mieszane byłoby dla Was jakimś wyjściem?

Cytat:

No właśnie...Mój mnie się dzisiaj zapytał, czy może wyjść na piwo z kuplem, który przyjedzie z Wrocławia...Pomyślałam: kurde po co on mnie pyta w końcu nie zabronie. Zrobiło mi się jednak trochę przykro - niepotrzebnie...Ma jednak plusa bo powiedzial, że pójdzie ale po kąpieli (mamy umowę, że choćby się paliło i walilo na kapiel musi być) Niby Tz wciąż mi powtarza idź, umów się z koleżankami, idź do fryzjera , a ja jakoś jeszcze nie potrafie na dłużej zostawić małego.

Cytat:
Księżniczka właśnie drzemie w huśtawce, kołysana non stop przez nią. Chociaż chyba wyłączę niech sobie śpi bez kołysania, o ile to w ogóle możliwe

My dzisiaj kończymy 2 miesiące i niestety w miesięcznice musimy iść do lekarza sprawdzić czy to przeziębienie to nic poważnego przypadkiem
Za 2 miesiące
Hehehe super że jej huśtawka podeszła. My czekamy na leżaczek - będzie wieczorem. Dziś rano po karmieniu mój Kwilonek nie chciał zasnąć to go wlożylam do fotelika samochodowego żeby sprawdzić czy mi w nim uśnie, dałam mu smoka i śpi. Jest więc szansa że mu leżaczek podejdzie
A na odparzenie. Moja mama mojej siostrzenicy posypywala dupke mąką ziemniaczaną..ale nie pamiętam czy jak już miała odparzenia czy profilaktycznie...Chyba jak już miała. Wiem, że ładnie mąka działała.
Stokrotka chyba stosuje mąkę?

Cytat:
może to tylko przejściowy kryzys, u mnie po dwóch dniach posuchy cycki jakby znowu pełniejsze były
Super
Stary 2011-11-04, 08:39   #4466
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Hej Szymon od dwóch dni wstaje o 7.00 buszuje do 8.00 i znowu pada Ale za to chodzi spać o 19.00

Fajny

Asik kurcze taki spokój bije od twoich wypowiedzi, fajnie się czyta
Piękna waga
moj tez rano podubka 7 , pobuszuje z godzine, półtorej i znowu zasypia
brawo za mleczko
a mój chodzi o 20 także twój idzie z Dobranocką spac

znikam na sobotę i niedzielę nie martwcie się wrazie co może na dłużej, powiem po fakcie co by nie zapeszyć , ale obiecuje wiernie potem nadrobić, trzymacie kciuki co bym dała rade fizycznie i psychicznie

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-04, 08:44   #4467
DzastaW
Zadomowienie

Cytat:
znikam na sobotę i niedzielę nie martwcie się wrazie co może na dłużej, powiem po fakcie co by nie zapeszyć , ale obiecuje wiernie potem nadrobić, trzymacie kciuki co bym dała rade fizycznie i psychicznie
kciuki zaciśnięte =)

Stary 2011-11-04, 08:47   #4468
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
moj tez rano podubka 7 , pobuszuje z godzine, półtorej i znowu zasypia
brawo za mleczko
a mój chodzi o 20 także twój idzie z Dobranocką spac

moje i Stefka
Stary 2011-11-04, 08:49   #4469
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

dziewczynki mam informacje od naszej ostatnie brzuchatki, sms z 9:29
Madzialena-lublin pisze:
"Nie dałam rady wejść na forum żeby się pozegnać. Jestem jużna oddziale, najważniejsze, że coś drgnęło bo po ostatnim badaniu jest rozwarcie na palec. Na razie nic nie będa mi robić, czekamy aż samo pójdzie..Pozdrw dla wszytskich i trzymajcie kciuki"
.

oczywiście pozdrowiłam i powiedziałam, że trzymamy kciuki

Cytat:
Dzień dobry

Ja już na nogach bo moja księżniczka już się obudziła. Nocki już nie są tak kolorowe jak to było przez parę dni pobytu u moich rodziców w domu, ale nie ma co narzekać jedna pobudka to i tak nie dużo

Dzisiaj też wybieram się w końcu na wizytę do ginekologa o ile Pani odbierze telefon ode mnie bo w zeszły piątek miała wyłączony i tym o to sposobem moja wizyta cały czas odkładana w czasie

Pytała któraś z Was (chyba Gerda) po jakim czasie zeszła wysypka od skazy - no więc u nas jakieś 7-10 dni po odstawieniu nabiału. Twarz Zuzi zrobiła się ładna ale niestety musiałam coś zjeść co miało mleko bo troszkę znowu ją wysypało ale nie jest to już takie brzydko jak było przedtem. Jak patrzę na zdjęcia i na tą jej buźkę jaką miała to aż mnie ściska w gardle, ale teraz już jest dobrze. Mamy inny problem, od tych rzadkich i częstych kupek przy wysypce odparzyła nam się dupka i nie mogę tego zaleczyć - macie coś co pomoże mi to pokonać???? Sudocrem mam wrażenie że nie pomaga - co gorsza tak jakby jeszcze zwiększał to odparzenie mam jeszcze alantan więc tak sobie myślę że może tym spróbuję przez parę dni smarować
nasze córeczki dziś obie świętują
może bephanten pomoże?

Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość
Lampy, ściana w paski w sypialni, gwiazdka z ikei taka granatowa, tv no i od niedawna karuzela - na to lubi sie gapić Czasem się zastanawiam, czy to zdrowe że tak na lampy patrzy?
Mój się trochę ślini, robi sobie bańki Piąstek jeszcze nie wkłada..no chyba, że głodny.

Aga też mialam doła jak musiałam dokarmić Stefka...ryczałam po kątach...teraz jest lepiej bo wiem, że mam szczęśliwego dzieciaka No i jak chcę wyjść to nie mam stresa, że ściągnełam za malo mleka. Cyca daje już głównie w nocy kiedy ten pokarm jest podobno treściwszy... No i z wygody bo mi się nie chce mieszanki robić

Brawoooo za wagę. A wiesz, że Stefek miał podobną w tym wieku. O ile pamiętam 4800 Ciekawe, czy w 5 tygodniu Marcel dobije do 5500. W sumie karmicie go tak jak my cyc + mm więc jest szansa
Asia za zdrowe podejscie do karmienia

A ja Cię doskonale rozumiem. Pomyśl jeszcze o tym na spokojnie. Żebyscie były obie z Sarą szczęśliwe. A może karmienienie mieszane byłoby dla Was jakimś wyjściem?

No właśnie...Mój mnie się dzisiaj zapytał, czy może wyjść na piwo z kuplem, który przyjedzie z Wrocławia...Pomyślałam: kurde po co on mnie pyta w końcu nie zabronie. Zrobiło mi się jednak trochę przykro - niepotrzebnie...Ma jednak plusa bo powiedzial, że pójdzie ale po kąpieli (mamy umowę, że choćby się paliło i walilo na kapiel musi być) Niby Tz wciąż mi powtarza idź, umów się z koleżankami, idź do fryzjera , a ja jakoś jeszcze nie potrafie na dłużej zostawić małego.

Za 2 miesiące
Hehehe super że jej huśtawka podeszła. My czekamy na leżaczek - będzie wieczorem. Dziś rano po karmieniu mój Kwilonek nie chciał zasnąć to go wlożylam do fotelika samochodowego żeby sprawdzić czy mi w nim uśnie, dałam mu smoka i śpi. Jest więc szansa że mu leżaczek podejdzie
A na odparzenie. Moja mama mojej siostrzenicy posypywala dupke mąką ziemniaczaną..ale nie pamiętam czy jak już miała odparzenia czy profilaktycznie...Chyba jak już miała. Wiem, że ładnie mąka działała.
Stokrotka chyba stosuje mąkę?

Super
ja też nie mam ochoty nigdzie wychodzic, mąż na andrzejki mnie ciągnie, teściowa ma z Małą zostać ale ja nie mam ochoty

"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C.

indygo79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-04, 08:51   #4470
DzastaW
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez indygo79 Pokaż wiadomość
dziewczynki mam informacje od naszej ostatnie brzuchatki, sms z 9:29
Madzialena-lublin pisze:
"Nie dałam rady wejść na forum żeby się pozegnać. Jestem jużna oddziale, najważniejsze, że coś drgnęło bo po ostatnim badaniu jest rozwarcie na palec. Na razie nic nie będa mi robić, czekamy aż samo pójdzie..Pozdrw dla wszytskich i trzymajcie kciuki"
.

oczywiście pozdrowiłam i powiedziałam, że trzymamy kciuki
:

oby szybko i bezboleśnie poszło =)

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości