|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Najlepszy tytuł nowego wątku to: | |||
Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
32 | 66,67% |
Dzieci nasze wyskoczyły z brzuchów jak z procy, a my na odchowalnię idziemy na ploty. |
1 | 2,08% |
Brzuszków już nie mamy, nasze dzieci już bujamy. |
1 | 2,08% |
Trudy porodu nareszcie za nami - od kilku tygodni jesteśmy mamami. |
10 | 20,83% |
Wszystkie w komplecie jesteśmy mamami ,więc w odchowalni rozmowy zaczynamy. |
6 | 12,50% |
Ciąża, poród już za nami, grzecznie zmykamy do odchowalni. |
0 | 0% |
Franek rozpoczął, Kamilka peleton zamyka, do odchowalni nasza drużyna zmyka. |
3 | 6,25% |
Franek był pierwszy, Kamilka ostatnia, teraz naszym miejscem będzie odchowalnia. |
10 | 20,83% |
Kolorowe liście z drzew spadają, jesienne mamy na ochowalnię zmykają. |
6 | 12,50% |
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4441 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa
Cytat:
proszę ![]() Tż wrócił i wziął małego, więc mam kilka minut na odprężenie. wow ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4442 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa
Cytat:
![]()
![]() |
#4443 |
Zadomowienie
|
Hej Wam =)
mąż Mi obiecał że dzisiaj się zajmie Młodym, a Ja odpocznę... a jak wrócił z pracy, to odrazu usnął i nie mogę Go obudzić =/ |
![]() ![]() |
![]() |
#4444 | |
Wtajemniczenie
|
A jaki na jaki kolor się zdecydowałaś?
---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4445 |
Zakorzenienie
|
heja
![]() dziś wyjątkowo nie podczytywałam co tam słychać ale muszę sie przywitać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4446 |
Zakorzenienie
|
Czy Wasze dzieciaczki też tak się wpatrują na lampy, światło??? Bo moja Zuzia właśnie leży w huśtawce i wpatruje się w lampę i jest spokój
![]() Była mowa o ślinieniu się - Zuzia też się ślini i wkłada piąstki do buzi |
![]() ![]() |
![]() |
#4447 |
Zakorzenienie
|
premium care
Spa brawa dla męża ![]() Amelia wisiała na cyckach ponad 3 h i ostatecznie dostała butle... Wypiła 40 ml, potem znów dałam jej cyca i przy nim usnęła. Kurcze normalnie płakać mi się chciało jak ją butlą karmiłam, ale przecież nie będe dziecka głodzić, bo mam jakieś chore ambicje ![]() Tak więc idę spać smutna, nadrobię juto, pa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4448 | |||||
Wtajemniczenie
|
hejka wieczorowo
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
sąsiadka jakaś stuknięta, współczuję, człowiek chce jakoś w spokoju z sąsiadami żyć a oni tylko utrudniają ![]() co do paluszka u stópki, to wycisnęłam mu ropę i już jest lepiej, mam przecierać spirytusem i smarować maścią. Mój mały też byl marudny, chyba też się męczy z kupką, bo dziś tylko rano zrobił, a wieczor przepłakał. Biedactwo moje kochane, ale teraz od 20ej śpi ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4449 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I zawsze myślałam że to z głodu, ale teraz się okazuje, że nie (?). Cytat:
![]() ![]() Kochana zapeszyłaś chyba, albo to ja tak pozazdrościłam (żart) ![]() ![]() Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2011-11-03 o 21:08 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4450 | ||||||
Zakorzenienie
|
![]() Mysza nasza od powrotu ze spaceru koło 15 nie zasnęła aż do 21.30, się jej aktywności zachciało ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() wspomnień współczuję - z czasem na pewno wyblakną ![]() a ja się zastanawiałam ostatnio czy to jest źle, dobrze wspominać poród? Jak znajomi słyszą, że nie było źle, że AŻ tak nie bolało, że to niesamowite przeżycie i super sprawa ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Martunia dla naszej też lampa i ściana są bardzo interesujące ![]()
Julitka ![]() Edytowane przez mooonik Czas edycji: 2011-11-03 o 21:12 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4451 |
Zakorzenienie
|
hehe z tym karmieniem to czeski meksyk
![]() ![]() ![]() ![]() mam nadzieje ze uda nam sie jeszcze troche tak pogodzic dwa w jednym a potem to juz przejdziemy na butelke całkiem bo on jak bedzie wiekszy to i potrzeby wzrosna i nie bede go meczyła ![]() dzis bylismy u pediatry po kierowania na usg i zważyłam malutka i wazy 4700 mój mały wielki męzczyzna |
![]() ![]() |
![]() |
#4452 |
Raczkowanie
|
[B]Archinta[B] w Niemczech ZERO nacisku na diete. Tzn. jesz Co chcesz.
Ale ja staram sie w sumie " troche" uwazac ![]()
#4453 |
kosmitka
|
Dziewczyny dziękuję za odpowiedzi, jednak Was nie nadrobię, Dzisiaj cały dzień prawie była u mnie mama, wyszła z Frankiem na spacer, ja pomyłam okna i ogólnie ogarnęłam trochę mieszkanie. Franek ululany przez babcię przespał porę kąpieli, kąpany był później i nie chciał zasnąć. Dopiero niedawno padł a ja razem z nim padam.
Chrzestna wylądowała ![]() Jutro nadrobię, obiecuję.
![]() |
#4454 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() a co do karmienia to popieram w 100% ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4455 |
Zadomowienie
|
młoda śpi..od 21 ..to się bierzemy za filmik.. a ja tak wpadłam poczytać
kurcze... to ja jedna tylko na samym cycku się ostałam ![]() powiem wam...że ciągnie mnie ,by kupić mleko,by dać formułę...ale jak tak czytam,jak przeżywacie brak pokarmu,jak walczycie o karmienie... to mi się głupio robi...i doła łapie..że co za matka ze mnie,że mam pokarm,laktatora w rece nie miałam..dziecko już tylko raz w nocy się budzi..a ja walczę ze sobą..by nie przestawić jej powoli na butlę.. i doła łapie...bo jak widzę,jak wiele chce a nie może z różnych względów..to może ja powinnam tak karmić i cieszyć się z tego a nie narzekać..że zaczyna mnie to męczyć trochę... ... ehhh... sorki za wywód..ale musiałam się wygadać.. Ancia super,że chrzesna wylądowała .tak myślałam właśnie jak pokazywali Wa-wę..o Was Monia jest taka maść DEEP HEAT może pomoże na ból?? i złagodzi ![]() Małgosia super sukienka martunia ojjj Sara też zachwycona żyrandolem szczególnie hehe
![]() ![]() ![]() ![]() Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie uśmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo" ![]() Edytowane przez stokrotka_ Czas edycji: 2011-11-03 o 22:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#4456 |
Zakorzenienie
|
Zuzia usnęła w huśtawce
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4457 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() mój sobie w sumie ciumka kiedy mu dam ![]() Wychodzi mi pierś na jedno karmienie, a mały wysysa w ciągu 5 minut, ciągnie i ciągnie , robi sobie przerwy na oddychanie tylko ![]() Zauważyłam że jak mu cześciej daje, to mi pluje cyckiem po chwili ssanie i tak w kółko. Więc go przytrzymuje i jest gites, on zadowolony, ja zadowolona tez mam myśli co przejśc na butle.. z błahych przyczyn, chce czasem coś zrobić, pojechać , oddać małego babci , tacie.. a tak mały jest uzależniony ode mnie i jak mnie nie widzi przez chwilę to juz płacz i lament Dlatego ze mną gotuje, sprząta ![]() zazdroszcze facetom .. robi co chce, wraca do domu kiedy cche, ma czas na przyjemności eh
![]() ![]() |
![]() |
#4458 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
młoda też ciągnie cyca na karmienie jedno. i po tych 2-3h daje z drugiego. w sumie je ładnie, i też często przysypia po ok.10min.. potem z 5 min je jak sobie przypomni..i kolejne 5 to traktuje jak smoka.. super,że Staś tak szybko się najada... ![]() co do podkreślonego... zrobić,pojechać..itp. dokładnie mam to samo ... moja nawet jak tż w pracy to siedzi na leżaczku w łazience i się kąpie ze mną ![]() ja bym tak chciała chociaż raz na tydzień,dwa poczuć taką "swobodę" przespać całą noc bez wstawania,napić się winka czy czegoś innego ![]() ![]()
![]() |
#4459 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
ja muszę mojego dziś pochwalić około 20 wziął małą na ręce bo płakała (najedzona przewinięta, a nie spała chyba od 15) i już tak została na tych rękach do 2 w nocy. Mnie zmogło - podobno nieźle chrapałam, a mała wyła ze 4h i ja nie słyszałam. W między czasie ją nakarmił, ale o 2 nie było już odciągniętego mleka, więc musiał mnie obudzić. Dopiero udało mi się ją uśpić i odłożyć do łóżeczka. Ciekawe ile pośpi? bo od 15 do teraz robiła tylko kilkuminutowe drzemki. Chyba i ją dopadł jakiś skok. Ciekawe ile pośpi. Cytat:
Dzieci początkowo widzą tylko plamy i kontrasty, kolory dla nich nie istnieją. Światła dają duże kontrasty, stąd to zainteresowanie. Moją interesuje jeszcze telewizor, lustro i muzyka z radia ![]() Cytat:
znikam i ja pospać i szturchnąć męża, bo teraz on chrapie ![]()
![]() |
#4460 |
Zadomowienie
|
dzień dobry
![]() ![]() małż kojeny tydzień ma na popołudnie więc trzyma dyżury przy Agatce przez 3/4 nocy. jak wróci na rano to jak ja się przestawie na całe noce czuwania ![]() cotka-na takiej chuście jak kupiłaś ćwiczyliśmy w SR. super ![]() ![]() no i najważniejsze Agatka kończy dziś dwa miesiące ![]() kurcze a jak w wakacje zaglądałam do lipcówek i pisały, ze dzieci kończą dwa miechy to myślałam kieeedy to będzie u nas ![]() co do odchowalni: ciąża, poród już za nami, teraz spotykamy się w odchowalni myślałam nad tytułem z jesiennymi dziećmi ale sporo maluszków {w tym moje} urodzonych jeszcze latem, potem dzieci wrześniowo-październikowe no ale mamy dzieci sierpniowe i czekamy na listopadowe. kurcze bedziemy kombinować z tytułem ![]()
![]() ![]() "w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C. Edytowane przez indygo79 Czas edycji: 2011-11-04 o 06:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#4461 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() nie martw sie to pewnie chwilowy kryzys dzisiaj napewno tylko cycka bedzie jadła ![]() ja tez przy pierwszej butli płakałam ale teraz juz jest dobrze ![]() ![]() Cytat:
![]() a Marcelek duzy chłopak ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4462 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Ja już na nogach bo moja księżniczka już się obudziła. Nocki już nie są tak kolorowe jak to było przez parę dni pobytu u moich rodziców w domu, ale nie ma co narzekać jedna pobudka to i tak nie dużo ![]() Księżniczka właśnie drzemie w huśtawce, kołysana non stop przez nią. Chociaż chyba wyłączę niech sobie śpi bez kołysania, o ile to w ogóle możliwe ![]() My dzisiaj kończymy 2 miesiące ![]() Dzisiaj też wybieram się w końcu na wizytę do ginekologa o ile Pani odbierze telefon ode mnie bo w zeszły piątek miała wyłączony i tym o to sposobem moja wizyta cały czas odkładana w czasie ![]() Pytała któraś z Was (chyba Gerda) po jakim czasie zeszła wysypka od skazy - no więc u nas jakieś 7-10 dni po odstawieniu nabiału. Twarz Zuzi zrobiła się ładna ale niestety musiałam coś zjeść co miało mleko bo troszkę znowu ją wysypało ale nie jest to już takie brzydko jak było przedtem. Jak patrzę na zdjęcia i na tą jej buźkę jaką miała to aż mnie ściska w gardle, ale teraz już jest dobrze. Mamy inny problem, od tych rzadkich i częstych kupek przy wysypce odparzyła nam się dupka i nie mogę tego zaleczyć - macie coś co pomoże mi to pokonać???? ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4463 | |||
Zakorzenienie
|
Hej
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Piękna waga ![]() |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4464 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ---------- A Mój synek dzisiaj próbował się śmiać, minka jakby się śmiał, ale dźwięk troszkę inny =) poprawiło Mi to mega humor, bo z godzinę wcześniej byłam zrozpaczona (w jednym cycku zanikło Mi mleko, a w drugim mam trochę). W dodatku w nocy zaczęłam się okropnie czuć i aż musiałam mamę prosić by zajęła się Czarkiem (bo męża nie mogłam wogóle obudzić) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4465 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mój się trochę ślini, robi sobie bańki ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Asia ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Hehehe super że jej huśtawka podeszła. My czekamy na leżaczek - będzie wieczorem. Dziś rano po karmieniu mój Kwilonek nie chciał zasnąć to go wlożylam do fotelika samochodowego żeby sprawdzić czy mi w nim uśnie, dałam mu smoka i śpi. Jest więc szansa że mu leżaczek podejdzie ![]() A na odparzenie. Moja mama mojej siostrzenicy posypywala dupke mąką ziemniaczaną..ale nie pamiętam czy jak już miała odparzenia czy profilaktycznie...Chyba jak już miała. Wiem, że ładnie mąka działała. Stokrotka chyba stosuje mąkę? Cytat:
![]()
![]() |
#4466 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() brawo za mleczko ![]() a mój chodzi o 20 także twój idzie z Dobranocką spac ![]() znikam na sobotę i niedzielę nie martwcie się wrazie co ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4467 |
Zadomowienie
|
kciuki zaciśnięte =)
|
![]() ![]() |
![]() |
#4468 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4469 | ||
Zadomowienie
|
dziewczynki mam informacje od naszej ostatnie brzuchatki, sms z 9:29
Madzialena-lublin pisze: "Nie dałam rady wejść na forum żeby się pozegnać. Jestem jużna oddziale, najważniejsze, że coś drgnęło bo po ostatnim badaniu jest rozwarcie na palec. Na razie nic nie będa mi robić, czekamy aż samo pójdzie..Pozdrw dla wszytskich i trzymajcie kciuki". oczywiście pozdrowiłam i powiedziałam, że trzymamy kciuki ![]() Cytat:
![]() może bephanten pomoże? Cytat:
![]()
![]() |
#4470 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
oby szybko i bezboleśnie poszło =) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:54.