Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa! IX/X - Strona 151 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Najlepszy tytuł nowego wątku to:
Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy. 32 66,67%
Dzieci nasze wyskoczyły z brzuchów jak z procy, a my na odchowalnię idziemy na ploty. 1 2,08%
Brzuszków już nie mamy, nasze dzieci już bujamy. 1 2,08%
Trudy porodu nareszcie za nami - od kilku tygodni jesteśmy mamami. 10 20,83%
Wszystkie w komplecie jesteśmy mamami ,więc w odchowalni rozmowy zaczynamy. 6 12,50%
Ciąża, poród już za nami, grzecznie zmykamy do odchowalni. 0 0%
Franek rozpoczął, Kamilka peleton zamyka, do odchowalni nasza drużyna zmyka. 3 6,25%
Franek był pierwszy, Kamilka ostatnia, teraz naszym miejscem będzie odchowalnia. 10 20,83%
Kolorowe liście z drzew spadają, jesienne mamy na ochowalnię zmykają. 6 12,50%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-04, 11:02   #4501
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość

zdradź co położna mowiła odnośnie noszenia na rączkach
Rozmawiałyśmy o noszeniu dziecka cały dzień na rękach (mówiła mi też żebym odcięła małej pępowinę, że niby za dużo ją rozpieszczam a ja tam wiem że to nie możliwe ) żeby włożyć sobie pod bluzkę pieluszkę tetrową nosić ją cały dzień a potem małej dać do łóżeczka, żeby czuła mój zapach w łóżeczku to może nie będzie się budzić 5 min po karmieniu z płaczem

Cytat:
Napisane przez DzastaW Pokaż wiadomość
Hej Wam =)
mąż Mi obiecał że dzisiaj się zajmie Młodym, a Ja odpocznę... a jak wrócił z pracy, to odrazu usnął i nie mogę Go obudzić =/
Mój właśnie pojechał na weekend na wyjazd integracyjny z pracy pytał mnie o zgodę, ja oczywiście się zgodziłam ale przyznam liczyłam że zrezygnuje z tego ale teraz mam karę dla niego ja miałam niedawno urodzinki, pytał mnie co chcę a ja mówiłam że malutka jest moim prezentem a teraz zmieniłam zdanie, wbijam się zaraz na all i szukam czegoś jeszcze nie wiem czego ale napewno coś znajdę

Cytat:
Napisane przez martunia_199 Pokaż wiadomość
Czy Wasze dzieciaczki też tak się wpatrują na lampy, światło??? Bo moja Zuzia właśnie leży w huśtawce i wpatruje się w lampę i jest spokój

Była mowa o ślinieniu się - Zuzia też się ślini i wkłada piąstki do buzi
Moja Martusia zawsze wgapia się w okno jak ją przewijam (przewijak mamy na biurku przy oknie) albo w lampę, od telewizora staram się ją odwracać, nie wiem czy to ma sens ale wydaje mi się że nie powinna jeszcze oglądać.

Cytat:
Napisane przez stokrotka_ Pokaż wiadomość
młoda śpi..od 21 ..to się bierzemy za filmik.. a ja tak wpadłam poczytać

kurcze... to ja jedna tylko na samym cycku się ostałam
powiem wam...że ciągnie mnie ,by kupić mleko,by dać formułę...ale jak tak czytam,jak przeżywacie brak pokarmu,jak walczycie o karmienie... to mi się głupio robi...i doła łapie..że co za matka ze mnie,że mam pokarm,laktatora w rece nie miałam..dziecko już tylko raz w nocy się budzi..a ja walczę ze sobą..by nie przestawić jej powoli na butlę..

i doła łapie...bo jak widzę,jak wiele chce a nie może z różnych względów..to może ja powinnam tak karmić i cieszyć się z tego a nie narzekać..że zaczyna mnie to męczyć trochę... ... ehhh... sorki za wywód..ale musiałam się wygadać..
Kochana korzystaj jak CI dano my karmimy się mm, przystawiam do cysiów ale tylko sportowo bo laktatorem ściągam z obu 30ml do tego mała drze się jak poparzona na cycku ja siedzę przystawiam na siłę i ryczę. Chyba się poddam, nie będę maltretować dziecka i siebie, a tak bardzo chciałam...

Kurde coś mi cytaty ucięło

Madzialena nie bój się kochana wywołania, wszystko będzie dobrze nie ma Cię już na forum ale i tak napiszę że trzymam kciukasy, poród to fajna sprawa, o ile się da trzeba podejść na spokojnie

Moja niunia śpi w chuście a ja ją i tak kołyszę ja już z nią jak stary żyd na rynku siedzę, mam bezwarunkowy odruch bujania. Kocham malutką szalenie ale czasem brak mi cierpliwości wczoraj była ciężka noc, wieczorem mała darła się z niewiadomo jakiego powodu, potem się uspokoiła ale nie zasnęła jeszcze a mój mąż odłożył ją do łóżeczka że niby sama zaśnie, cholery dostałam nawarczałam na niego, pokołysałam małą i w końcu sama ją odłożyłam przytomną do łóżeczka a ona zasnęła oj chyba ciągle mnie te emocje hormonalne trzymają, albo dostaję szału przez karmienie nie karmienie kurde tak sobie zakodowałam to karmienie piersią że teraz niczym nie umiem się cieszyć.

Z małą jesteśmy całe dnie same w domu, ona się tak do mnie przyzwyczaiła że tylko ja mogę ją uspokoić jak płacze. Z jednej strony fajne ale z drugiej jestem już wykończona.

Oczywiście zapisuję się do klubu zadowolonych z porodu mój poród sam też był super (a ja myślałam że to jakiś kataklizm będzie, że będę się darła i będzie bolało a tu nic z tego, jeszcze podczas łyżeczkowania po porodzie pytałam lekarza czy mogę mieć więcej dzieci ) a to co się stało potem do porodu de facto się nie liczy

Magdalenka 5.11.2014

i wystarczy nam tego miodu
irmith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-04, 11:05   #4502
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
znikam na sobotę i niedzielę nie martwcie się wrazie co może na dłużej, powiem po fakcie co by nie zapeszyć , ale obiecuje wiernie potem nadrobić, trzymacie kciuki co bym dała rade fizycznie i psychicznie
Powodzenia !

Cytat:
Napisane przez indygo79 Pokaż wiadomość
dziewczynki mam informacje od naszej ostatnie brzuchatki, sms z 9:29
Madzialena-lublin pisze:
"Nie dałam rady wejść na forum żeby się pozegnać. Jestem jużna oddziale, najważniejsze, że coś drgnęło bo po ostatnim badaniu jest rozwarcie na palec. Na razie nic nie będa mi robić, czekamy aż samo pójdzie..Pozdrw dla wszytskich i trzymajcie kciuki"
.
Oby szybko poszło

Cytat:
Napisane przez DzastaW Pokaż wiadomość
dlatego My z mężem chcemy w następnym roku się wyprowadzić gdzieś. Będę tęskniła za domem i za pomocą mamy (która pod tym względem jest aniołem), ale czas się usamodzielnić i stworzyć prawdziwą rodzinę
My tak zrobiliśmy w tym roku - do sierpnia mieszkamy na swoim, każdy się dziwił, jak sobie poradzę sama z dwójką dzieci, a jest super, odżyliśmy z mężem, sama sobie wszystko organizuję, nikt mi nosa nie wścibia w moje sprawy

Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość
Opowiem Wam coś.
Dzisiaj w nocy wstaje do karmienia. Nakarmiłam małego, odłożyłam do lóżeczka i włączylam mu tą dżungle w karuzeli. Leżę i patrze sobie na małego kiedy zaśnie a tu nagle słyszę plask! Odwracam sie A Tż walnał się z liścia w twarz Hahaha chyba mu sie przez tą dżunglę przyśniło że mu coś po twarzy chodzi... Oczywiście rano nic nie pamiętał.

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-04, 11:21   #4503
MoniaZ82
Wtajemniczenie

GG do MoniaZ82 Send a message via Skype™ to MoniaZ82

Cytat:
Napisane przez irmith Pokaż wiadomość

Oczywiście zapisuję się do klubu zadowolonych z porodu mój poród sam też był super (a ja myślałam że to jakiś kataklizm będzie, że będę się darła i będzie bolało a tu nic z tego, jeszcze podczas łyżeczkowania po porodzie pytałam lekarza czy mogę mieć więcej dzieci ) a to co się stało potem do porodu de facto się nie liczy

ja tam twierdze ze moj porod by tragiczny....i ogolnie jestem niezadowolona....
Stary 2011-11-04, 11:21   #4504
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość

dzielna mamuśka
ja na początku tygodnia juz myślałam że Natalce się za bardzo butla spodobała po weekendzie, bo nie chciała mi łapać cyca i płakała przy tym, ale już się unorowało była śpiąca i jej się nie chciało - mój nerwusek kochany

no! załóżmy klub zadowolonych z porodu - "A mój poród był super!" [COLOR="Silver"]
1. Ja mam ogromną nadzieję, że u mnie to był jednorazowy lub choć przejściowy kryzys. Choć chyba nie było aż tak źle bo mała dojadła tylk 40 ml? Co???
2. Ja się piszę

Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak podajecie Sab Simplex ?
Bo mam krople, ale bez opakowania i ulotki
można 4 x po 15 kropel przed karmieniem
ja daje rano i wieczorem tylko

Cytat:
Napisane przez irmith Pokaż wiadomość

Z małą jesteśmy całe dnie same w domu, ona się tak do mnie przyzwyczaiła że tylko ja mogę ją uspokoić jak płacze. Z jednej strony fajne ale z drugiej jestem już wykończona.
to i u mnie podobnie...

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-04, 11:22   #4505
rabarbar83
Rozeznanie

hej wszystkim
wczoraj z małą na rekach podczytywałam was troszkę, natrudziłam się zeby coś odpisać i wcieło mi wszystko... tak się wkurzyłam że aż mi się mała rozdarła i tyle było z jej spania

tracę nadzieję że znajdę chwilę żeby tu zaglądać, mała przy karmieniu teraz zaczyna mi wierzgać szarpać się więc nawet podczytywać nie mogę bo muszę skupić się żeby mi mała znów sutka nie oberwała...3 tygodnie się dziadostwo zagoić nie może ałłłłłaaaaa

caltea ty chyba masz przeboje z zatorami i zatkanymi kanalikami jeśli dobrze pamiętam współczuje i łącze się w bólu ...przetrwałam już 3 zatory i odtykanie kanalika też
no cóż kapusta to moje ulubione warzywko

madzialena trzymamy z Hanią kciuki żeby się szybko rozkręciło i żeby w miarę bezboleśnie mama powitała swoją wyczekaną córcię

pozdrawiam wszystkie cieplutko
...no to idę gimnastykować się z berbeciem na ramieniu bo trzeba coś zjeść
od kilku dni mała spi tylko na mojej klatce
jak ja wam zazdroszczę ze wasze maluszki tak długo spią...marzy mi się 2 godziny bez stękania przespane ale niestety zdarza się to od święta ehhh jest nadzieja że będzie lepiej z czasem
Stary 2011-11-04, 11:22   #4506
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak podajecie Sab Simplex ?
Bo mam krople, ale bez opakowania i ulotki

ja dawalam 10 kropli przed kazdym karmieniem.....ale podobno mozna tylko max 4 razy na dobe....
Stary 2011-11-04, 11:24   #4507
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Oto tłumaczenie ulotki SAB-SIMPLEX z niemieckiego SAB SIMPLEX:

Skład Składniki lecznicze: 1 ml (ok. 25 kropli) zawiesiny do zażycia zawiera 69,19 mg Simeticonu.
Pozostałe składniki: Carbomer, kwasek cytrynowy, hypromellose, benzoesan sodu, substancja słodząca (aspartam), sacharyna, kwas sorbinowy, aromat malinowy, aromat waniliowy, woda
Opakowanie Butelka z dozownikiem o pojemności 30 ml zawiesiny Czteropak (4x30ml) zawiesiny Opakowania kliniczne

Obszary zastosowania
-do leczenia objawowego dolegliwości żołądkowo-jelitowych związanych z nadmiarem wydzielania gazów, np. wzdęcia, uczucie przepełnienia
-do przygotowania do badań w obszarze brzucha, jak np. rentgen i sonografia oraz przy przygotowaniu do gastroskopii i endoskopii
-przy wzmocnionym wydzielaniu gazów po operacjach
-przy zatruciach

Przeciwwskazania Nie wolno stosować przy nadwrażliwości na Simeticon lub inne składniki leku. Nie ma żadnych przeciwwskazań do stosowania podczas ciąży i okresu karmienia.
Środki ostrożności dot. stosowania i wskazówki ostrzegawcze Przy świeżo powstałych i/lub występujących przez długi czas dolegliwościach brzucha powinniście Państwo udać się do lekarza, aby rozpoznać przyczynę dolegliwości i powodowaną przez nie chorobę.

Interakcje z innymi lekami - nie są znane

Dozowanie O ile lekarz nie zaleci inaczej, proszę stosować się do tych instrukcji, w przeciwnym razie lek może nie działać właściwie!
Niemowlęta: do każdej butelki (chodzi o butelkę z mlekiem itp.) dodawać 15 kropli.
Sab simplex miesza się bezproblemowo z innymi płynami, np. z mlekiem. U niemowląt karmionych piersią można zaaplikować za pomocą małej łyżeczki bezpośrednio przed karmieniem.

Skutki uboczne Do tej pory nie zaobserwowano skutków ubocznych. Wzdęcia (kolki) u małych dzieci Bóle brzucha przy przyjmowaniu posiłków przez niemowlęta i małe dzieci należą do najczęstszych dolegliwości, którymi matki i pediatrzy muszą się zajmować. Regularne ataki krzyku ok. pół godziny po posiłku mogą po wykluczeniu przyczyn organicznych być przyczyną dolegliwości trawiennych. Występują przeważnie w pierwszych miesiącach życia. Te dolegliwości są dużym obciążeniem dla dzieci i rodziców. Nie są one jednak postrzegane jako choroba i nie przedstawiają żadnych zaburzeń rozwojowych. Mogą występować zarówno u dzieci karmionych butelką jak i karmionych piersią. Przyczyna tych kolek leży w pożywieniu pochodzenia mlecznego, ponieważ pożywienie to przy ruchach żołądkowo-jelitowych prowadzi do silnego wytwarzania śliny (piany??) przez wiele godzin. Zamknięte powietrze nie może się wydobyć i prowadzi do bolesnych wzdęć.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-11-04, 11:30   #4508
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

Cytat:
Napisane przez MoniaZ82 Pokaż wiadomość
ja tam twierdze ze moj porod by tragiczny....i ogolnie jestem niezadowolona....
ja miałam cc z zaskoczenia więc źle nie wspominam, a ty ogólnie Monia z porodu, czy ogólnie niezadowolona

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
1. Ja mam ogromną nadzieję, że u mnie to był jednorazowy lub choć przejściowy kryzys. Choć chyba nie było aż tak źle bo mała dojadła tylk 40 ml? Co???
2. Ja się piszę

a ponoć mniej więcej w 6 tyg bywa kryzys laktacyjny, który po 2-3 dniach mija, nie smutaj się o tu więcej
http://www.we-dwoje.pl/kryzys;laktac...ykul,4565.html

Cytat:

Skład Składniki lecznicze: 1 ml (ok. 25 kropli) zawiesiny do zażycia zawiera 69,19 mg Simeticonu.
Pozostałe składniki: Carbomer, kwasek cytrynowy, hypromellose, benzoesan sodu, substancja słodząca (aspartam), sacharyna, kwas sorbinowy, aromat malinowy, aromat waniliowy, woda
Opakowanie Butelka z dozownikiem o pojemności 30 ml zawiesiny Czteropak (4x30ml) zawiesiny Opakowania kliniczne

Obszary zastosowania
-do leczenia objawowego dolegliwości żołądkowo-jelitowych związanych z nadmiarem wydzielania gazów, np. wzdęcia, uczucie przepełnienia
-do przygotowania do badań w obszarze brzucha, jak np. rentgen i sonografia oraz przy przygotowaniu do gastroskopii i endoskopii
-przy wzmocnionym wydzielaniu gazów po operacjach
-przy zatruciach

Przeciwwskazania Nie wolno stosować przy nadwrażliwości na Simeticon lub inne składniki leku. Nie ma żadnych przeciwwskazań do stosowania podczas ciąży i okresu karmienia.
Środki ostrożności dot. stosowania i wskazówki ostrzegawcze Przy świeżo powstałych i/lub występujących przez długi czas dolegliwościach brzucha powinniście Państwo udać się do lekarza, aby rozpoznać przyczynę dolegliwości i powodowaną przez nie chorobę.

Interakcje z innymi lekami - nie są znane

Dozowanie O ile lekarz nie zaleci inaczej, proszę stosować się do tych instrukcji, w przeciwnym razie lek może nie działać właściwie!
Niemowlęta: do każdej butelki (chodzi o butelkę z mlekiem itp.) dodawać 15 kropli.
Sab simplex miesza się bezproblemowo z innymi płynami, np. z mlekiem. U niemowląt karmionych piersią można zaaplikować za pomocą małej łyżeczki bezpośrednio przed karmieniem.

Skutki uboczne Do tej pory nie zaobserwowano skutków ubocznych. Wzdęcia (kolki) u małych dzieci Bóle brzucha przy przyjmowaniu posiłków przez niemowlęta i małe dzieci należą do najczęstszych dolegliwości, którymi matki i pediatrzy muszą się zajmować. Regularne ataki krzyku ok. pół godziny po posiłku mogą po wykluczeniu przyczyn organicznych być przyczyną dolegliwości trawiennych. Występują przeważnie w pierwszych miesiącach życia. Te dolegliwości są dużym obciążeniem dla dzieci i rodziców. Nie są one jednak postrzegane jako choroba i nie przedstawiają żadnych zaburzeń rozwojowych. Mogą występować zarówno u dzieci karmionych butelką jak i karmionych piersią. Przyczyna tych kolek leży w pożywieniu pochodzenia mlecznego, ponieważ pożywienie to przy ruchach żołądkowo-jelitowych prowadzi do silnego wytwarzania śliny (piany??) przez wiele godzin. Zamknięte powietrze nie może się wydobyć i prowadzi do bolesnych wzdęć.
wczoraj pediatra kazał mi właśnie 15 kropli przed każdym jedzonkiem dawać i to regularnie

"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C.

indygo79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-04, 11:33   #4509
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
....
Znalazłam już to samo w międzyczasie

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-04, 11:34   #4510
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:
Opowiem Wam coś.
Dzisiaj w nocy wstaje do karmienia. Nakarmiłam małego, odłożyłam do lóżeczka i włączylam mu tą dżungle w karuzeli. Leżę i patrze sobie na małego kiedy zaśnie a tu nagle słyszę plask! Odwracam sie A Tż walnał się z liścia w twarz Hahaha chyba mu sie przez tą dżunglę przyśniło że mu coś po twarzy chodzi... Oczywiście rano nic nie pamiętał.
dooobre

Cytat:
Ja nie wiem co się z moim dzieckiem dzieje
Najpierw ta sprawa z zaparciami. Teraz robi kupę, a nadal się pręży, ciśnie i stęka... Zrobi kupę, przewinę go, 15 minut jest spokojny, a za chwilę znowu czerwony, ciśnie stęka, kopie nogami....Przez to nie śpi... dziś to samo od 4 rano...o 8 go nakarmiłam. Od 8 spał może 30 minut w foteliku, obudzil sięi znowu stekanie, ciśnięcie, płacz i kopanie.... Smoczek uspakaja go na chwilę...najlepiej mu na rękach, ale ja wysiadam po 3h noszenia... Nie wiem co może być przyczyną...
biedny, że się tak męczy

Cytat:
8
probowalam rumiankiem....ii nic....
wczesniej miala problem z lewym oczkiem i kropelki pomogly ale ze juz byly dluo otwarte to poszly do smieci i we wtorek na wizycie powiem lekarce....poki co przemywam woda przegotowana....
Monia, ale rumianek nie jest dobry do oczu nie wiem skąd się wzięło to, żeby przemywać oczy rumiankiem( nie mówię o Tobie konkretnie, tylko o ogólnym przekonaniu) - mozna tylko dodatkowo wysuszyć i podrażnić oczko Szkoda malutkiej, żeby się męczyła
Nie masz soli fizjologicznej? - na pewno będzie lepsza i jak nie pomoże to po prostu poczekać do wizyty u lekarza.

Cytat:
Aga no coś Ty! weź no przestań się zamartwiać tą butlą bo lanie dostaniesz na pewno wszystko jest w porządku i zaraz wszystko wróci do normy

Czyścicie maluchom języczek? ja chciałam troszkę przeczyścić bo ma taki nalot od tego mleka ale jak tylko włożę palca do buzi to mała zaczyna ssać i tyle z mojego czyszczenia

nie znoszę osób, które MUSZĄ mieć zawsze rację

Julitka

mooonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-04, 11:36   #4511
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Irmith- I jak, można mieć po łyżeczkowaniu dzieci? Chyba tak, skoro po poronieniu przy którym jest łyżeczkowanie można- to czemu nie tu? Ja też miałam, ale nawet nie pomyślałam, ze może być coś nie tak

Acelinka- Byłam na uczelni aż dwa razy. Chciałam złożyć papiery, ale raz było za wczesnie i mnie nie "obslużyli" a drugim razem nie wiedziałam, że muszę mieć akt urodzenia i w efekcie chyba dzisiaj pojadę... A biorę urlop dziekański czynny z kilkoma przedmiotami. O ile mnie po takim czasie zechcą

Aga- żartowałam

Zadzwonił listonoszzz chyba chusta przyszła

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-04, 11:39   #4512
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Cytat:
ja miałam cc z zaskoczenia więc źle nie wspominam, a ty ogólnie Monia z porodu, czy ogólnie niezadowolona

ja tez mialam cc z zaskoczenia....nameczylam sie jak diabli....
Stary 2011-11-04, 11:40   #4513
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mooonik Pokaż wiadomość
biedny, że się tak męczy

Monia, ale rumianek nie jest dobry do oczu nie wiem skąd się wzięło to, żeby przemywać oczy rumiankiem( nie mówię o Tobie konkretnie, tylko o ogólnym przekonaniu) - mozna tylko dodatkowo wysuszyć i podrażnić oczko Szkoda malutkiej, żeby się męczyła
Nie masz soli fizjologicznej? - na pewno będzie lepsza i jak nie pomoże to po prostu poczekać do wizyty u lekarza.
najgorsze ze nie wiem jak mu pomoc co to moze byc....
Widzisz a ja myslałam ze rumianek jest ok...bo on takie ma działanie raczej kojące, przeciwzapalne, przeciwbakteryjne...i tez w stanach zapalnych skory. no ale skora to nie oczko
Stary 2011-11-04, 11:41   #4514
cotynato
Zakorzenienie

Kuźźźź... ! Samo awizo przyniósł.

Wymianka.
Stary 2011-11-04, 11:41   #4515
archinta
Zakorzenienie

Mały w nocy nie spał 5h zasnął po 4 obudził sie przed 7 i ciągle jazz spokój jak je- właśnie korzystam z tego by napisać chociaż i to nie zawsze bo w nocy szarpał sie z piersią.
Padam na pyszczek
O 11 dałam mu mm- bo myślałam, ze może taki nie dojedzony i zmęczony- wypił 90 ml i co- oczy dalej jak 5zł a teraz trąbi pierś.
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-04, 11:42   #4516
tusia872
Zadomowienie

Cytat:
No właśnie...Mój mnie się dzisiaj zapytał, czy może wyjść na piwo z kuplem, który przyjedzie z Wrocławia...Pomyślałam: kurde po co on mnie pyta w końcu nie zabronie. Zrobiło mi się jednak trochę przykro - niepotrzebnie...Ma jednak plusa bo powiedzial, że pójdzie ale po kąpieli (mamy umowę, że choćby się paliło i walilo na kapiel musi być) Niby Tz wciąż mi powtarza idź, umów się z koleżankami, idź do fryzjera , a ja jakoś jeszcze nie potrafie na dłużej zostawić małego.

Za 2 miesiące
Hehehe super że jej huśtawka podeszła. My czekamy na leżaczek - będzie wieczorem. Dziś rano po karmieniu mój Kwilonek nie chciał zasnąć to go wlożylam do fotelika samochodowego żeby sprawdzić czy mi w nim uśnie, dałam mu smoka i śpi. Jest więc szansa że mu leżaczek podejdzie
A na odparzenie. Moja mama mojej siostrzenicy posypywala dupke mąką ziemniaczaną..ale nie pamiętam czy jak już miała odparzenia czy profilaktycznie...Chyba jak już miała. Wiem, że ładnie mąka działała.
Stokrotka chyba stosuje mąkę?

Super
jak mojego TZ nie ma w domu to zawsze sie stresuje bo to on zawsze uspokoi i uspi Kamilke a mi to tak szybko nie idzie
od poniedzialku zostaje sama z mała ciekawe jak to bedzie

a ja tez jakos tak nie potrafie małej na dłużej zostawic bo tesknie za nia i cały czas nsie zastanawiam co robia z tatusiem

Caltea tez chyba stosuje make ziemniaczana
Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
moj tez rano podubka 7 , pobuszuje z godzine, półtorej i znowu zasypia
brawo za mleczko
a mój chodzi o 20 także twój idzie z Dobranocką spac

znikam na sobotę i niedzielę nie martwcie się wrazie co może na dłużej, powiem po fakcie co by nie zapeszyć , ale obiecuje wiernie potem nadrobić, trzymacie kciuki co bym dała rade fizycznie i psychicznie
trzymamy kciuki te małe i te duze beda zaciśniete przez weekend

"Każdą sekundę mojego życia nazywam Twoim imieniem, bez Ciebie moja dziecino świat dla mnie nie istnieje."
tusia872 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-04, 11:43   #4517
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Cytat:
dooobre

Czyścicie maluchom języczek? ja chciałam troszkę przeczyścić bo ma taki nalot od tego mleka ale jak tylko włożę palca do buzi to mała zaczyna ssać i tyle z mojego czyszczenia

mam sol fiz.........dzieki kochana

ja czyscilam na poczatku jezyk....ale lekarka powiedziala ze nie trzeba i juz tego nie robie
Stary 2011-11-04, 11:43   #4518
tusia872
Zadomowienie

Cytat:
dziewczynki mam informacje od naszej ostatnie brzuchatki, sms z 9:29
Madzialena-lublin pisze:
"Nie dałam rady wejść na forum żeby się pozegnać. Jestem jużna oddziale, najważniejsze, że coś drgnęło bo po ostatnim badaniu jest rozwarcie na palec. Na razie nic nie będa mi robić, czekamy aż samo pójdzie..Pozdrw dla wszytskich i trzymajcie kciuki".

oczywiście pozdrowiłam i powiedziałam, że trzymamy kciuki

nasze córeczki dziś obie świętują
może bephanten pomoże?

ja też nie mam ochoty nigdzie wychodzic, mąż na andrzejki mnie ciągnie, teściowa ma z Małą zostać ale ja nie mam ochoty
czekamy na ostatniego forumowego dzieciaczka
powodzenia kochana zeby szybko wszystko poszło
Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Masakra. Jako kobiety, powiedźcie czy mój tato nie przesadza. Mały odpadł przy cycku więc sobie na spokojnie usiadłam przy komputerze. Tato wielce oburzony, że ja nie przygotowuję i nie przynoszę śniadania tż . Jak powiedziałam, że dlaczego ja mam latać i mu usługiwać jak ten sobie siedzi i onet czyta to kazał mi się nad sobą zastanowić . Nie dość że całe dnie nie mam czasu na siebie. Chodzę jak lump bo regulacja brwi, porządny makijaż czy nawet uczesanie się graniczy z cudem to jeszcze w chwili dla mnie powinnam latać i stękać nad tż? Niedoczekanie. Ale się zagotowałam.
przesadził no nie przejmuj sie i olej gadanie tobie tez nalezy sie odpoczynek
Cytat:
o mam jeszcze jeden tytuł

"jesiennych dzieci kilka już bryka, czas z poczekalni do odchowalni zmykać"
tytuł suoer
Cytat:
Indygo a ja mam ochotę wyjśc i nie mam Niby tesknię za jakimś wypadem i nie tęsknie Tż tez nie bronię, ale gdzieś w sercu jest taka hmmm nie wiem jak to określić co a'la zazdrośc..
Hehehhe sama nie wiem czego chcę

Opowiem Wam coś.

Ja nie wiem co się z moim dzieckiem dzieje
Najpierw ta sprawa z zaparciami. Teraz robi kupę, a nadal się pręży, ciśnie i stęka... Zrobi kupę, przewinę go, 15 minut jest spokojny, a za chwilę znowu czerwony, ciśnie stęka, kopie nogami....Przez to nie śpi... dziś to samo od 4 rano...o 8 go nakarmiłam. Od 8 spał może 30 minut w foteliku, obudzil sięi znowu stekanie, ciśnięcie, płacz i kopanie.... Smoczek uspakaja go na chwilę...najlepiej mu na rękach, ale ja wysiadam po 3h noszenia... Nie wiem co może być przyczyną...
zdolny ten twoj TZ
jak sie dowiesz od czego to to daj znac bo u nas praktycznie to samo baki puszcza kupe robi a czasami własnie sie tak prezy kopie i nie wiem czemu... bo baki po tym nie ida i kupa tez nie budzi sie jak ja tak złapie pomaga masowanie brzucha i ciepłe powietrze z suszarki

a ja własnie wrociłam od lekarza bo niestety po tej cesarce a własciwie po cewniku mam cały czas problemy z pecherzem
na poczatku pomogły tabletki z zurawina dla kobiet karmiacych i ciezarnych niestety dolegliwosci wrociły po konsultacji z lekarzem brałam furagin zrobiłam badanie moczu i niestety mocne zapalenie dalej i bez antybiotyku nie da rady

"Każdą sekundę mojego życia nazywam Twoim imieniem, bez Ciebie moja dziecino świat dla mnie nie istnieje."
tusia872 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-04, 11:43   #4519
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
Mały w nocy nie spał 5h zasnął po 4 obudził sie przed 7 i ciągle jazz spokój jak je- właśnie korzystam z tego by napisać chociaż i to nie zawsze bo w nocy szarpał sie z piersią.
Padam na pyszczek
O 11 dałam mu mm- bo myślałam, ze może taki nie dojedzony i zmęczony- wypił 90 ml i co- oczy dalej jak 5zł a teraz trąbi pierś.
Witaj w moim świecie hahah Mały spał chwilę uspiony dźwiękiem laktatora, ale skończyło się dobre.

Wymianka.
Stary 2011-11-04, 11:45   #4520
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:
najgorsze ze nie wiem jak mu pomoc co to moze byc....
Widzisz a ja myslałam ze rumianek jest ok...bo on takie ma działanie raczej kojące, przeciwzapalne, przeciwbakteryjne...i tez w stanach zapalnych skory. no ale skora to nie oczko
Małgosia jak też kiedyś byłam pewna, że rumianek można do oczu stosować, ba! sama tak robiłam dopiero jedna lekarka mnie uświadomiła, że mogłam sobie więcej krzywdy niż dobrego zrobić

Cytat:
Kuźźźź... ! Samo awizo przyniósł.
Listonosz Ci awizo do domu przynosi

Julitka

Stary 2011-11-04, 11:48   #4521
MoniaZ82
Wtajemniczenie

a moja je i sie wygina...baczki jej ida...ciekawe ze zawsze przy jedzeniu...
Stary 2011-11-04, 11:49   #4522
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Małgosia jak też kiedyś byłam pewna, że rumianek można do oczu stosować, ba! sama tak robiłam dopiero jedna lekarka mnie uświadomiła, że mogłam sobie więcej krzywdy niż dobrego zrobić

Listonosz Ci awizo do domu przynosi
Przyniósł jakieś pismo z MOPS'U to od razu dał awizo burek Swoją drogą płaciłam 14 za wysyłkę to mogli paczką wysłać, Ci przynajmniej noszą do domu

Wymianka.
Stary 2011-11-04, 11:53   #4523
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
premium care
czyli te białe?
Cytat:
ale to bez pieluchy był

Cytat:
Napisane przez Ellabailasola Pokaż wiadomość
Archinta w Niemczech ZERO nacisku na diete. Tzn. jesz Co chcesz.
Ale ja staram sie w sumie " troche" uwazac
dz za odp

Nie ponadrabiam Was - maly chyba kimnal- mam nadzieje, ze nie obudzi sie za 10 min z syrena

moze uda mi sie go przeniesc i tez pospac
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-04, 11:57   #4524
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:
Padam na pyszczek
współczuję

Cytat:
mam sol fiz.........dzieki kochana

ja czyscilam na poczatku jezyk....ale lekarka powiedziala ze nie trzeba i juz tego nie robie
spróbuj solą, oby pomogło

ja właśnie chciałam bo mi się nie podoba ten język ale chyba się poddam bo nic z tego nie wychodzi..

Cytat:
Przyniósł jakieś pismo z MOPS'U to od razu dał awizo burek Swoją drogą płaciłam 14 za wysyłkę to mogli paczką wysłać, Ci przynajmniej noszą do domu
Burek dziwne, że listonosz nie donosi Wam do domu paczki- u nas przynoszą

Julitka

Edytowane przez mooonik
Czas edycji: 2011-11-04 o 11:59
Stary 2011-11-04, 12:07   #4525
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
Padam na pyszczek

Cytat:
Napisane przez tusia872 Pokaż wiadomość
jak mojego TZ nie ma w domu to zawsze sie stresuje bo to on zawsze uspokoi i uspi Kamilke a mi to tak szybko nie idzie
od poniedzialku zostaje sama z mała ciekawe jak to bedzie

a ja tez jakos tak nie potrafie małej na dłużej zostawic bo tesknie za nia i cały czas nsie zastanawiam co robia z tatusiem
bedzie dobrze zobaczysz. przywykniesz
hehehe ja tez i ja tez.

Cytat:
Napisane przez tusia872 Pokaż wiadomość
zdolny ten twoj TZ
jak sie dowiesz od czego to to daj znac bo u nas praktycznie to samo baki puszcza kupe robi a czasami własnie sie tak prezy kopie i nie wiem czemu... bo baki po tym nie ida i kupa tez nie budzi sie jak ja tak złapie pomaga masowanie brzucha i ciepłe powietrze z suszarki

a ja własnie wrociłam od lekarza bo niestety po tej cesarce a własciwie po cewniku mam cały czas problemy z pecherzem
na poczatku pomogły tabletki z zurawina dla kobiet karmiacych i ciezarnych niestety dolegliwosci wrociły po konsultacji z lekarzem brałam furagin zrobiłam badanie moczu i niestety mocne zapalenie dalej i bez antybiotyku nie da rady
dam znac....napewno.
kurde to zycze zdrowia . A co z karmieniem przy tym antybiotyku?

Cytat:
Dobrze ze to napisalas. dzieki

---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ----------

Odłozyłam go obok na kanapę i już ryczy i steka....Godzine spal na rekach i bylo ok..
Stary 2011-11-04, 12:07   #4526
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
Aga no coś Ty! weź no przestań się zamartwiać tą butlą bo lanie dostaniesz na pewno wszystko jest w porządku i zaraz wszystko wróci do normy

Czyścicie maluchom języczek?
1. rzeczywiście jest coś takiego tak kryzys laktacyjny mam nadzieję, że to minie u mnie na dniach, bo karmienie piersią jest dla mnie b. wazne. W tym artykule, który któraś z Was wkleiła piszą, żeby nie podawać mm. Dziś pewnie wieczorem będe walczyć ile się da, a potem zobaczę ile mała doje.
2. ja nie

Cytat:
czyli te białe?
tak

Stary 2011-11-04, 12:10   #4527
agnyska81
Zakorzenienie

Cześć Maminki
Ja ciągle pochłonięta codziennym życiem, nie mam czasu nawet czytać na bieżąco. M na urlopie, ale dziś i jutro jednak pracuje (w nadgodzinach, więc wybaczam) - szkoda, że akurat teraz Benik chyba ma kolejny skok Dziś dopiero zachustowanie dało radę, bo już jego płacze przechodziły w krzyki. Aż się zaczęłam zastanawiać, czy mu coś nie dolega, ale skoro po przytuleniu przeszlo, to chyba nie
Zaraz wybieram się na pierwszy chustowy spacer do lasu

Madzialena - trzymam kciuki za bezproblemową i prędką akcję

Kellysss, super, że ten poród Ci się udał

Katarzynko, witamy córcię na świecie! Dużo zdrowia

Joga z rana jak śmietana.

Edytowane przez agnyska81
Czas edycji: 2011-11-04 o 12:13
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-11-04, 12:12   #4528
Malgosia1983
Wtajemniczenie

znowu na rekach...stekal, dostal smoka i spi
sory dziewczyny za żale, ale ja nie wiem co sie z nim dzieje....
Stary 2011-11-04, 12:35   #4529
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Dziewczyny - odciągnięte mleko mogę trzymać w lodówce, tak? Jak długo?
A potem jak je podgrzać? Można w podgrzewaczu?

Stary 2011-11-04, 12:38   #4530
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Cytat:
znowu na rekach...stekal, dostal smoka i spi
sory dziewczyny za żale, ale ja nie wiem co sie z nim dzieje....
Moze to skok Gosiu??
nie denerwuj sie...przejdzie mu....mala tez tak miala.a teraz klade ja na sofe wciskam smoka.....i zasypia...

---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ----------

Cytat:
Dziewczyny - odciągnięte mleko mogę trzymać w lodówce, tak? Jak długo?
A potem jak je podgrzać? Można w podgrzewaczu?
Aga nie karmie cyckiem ale mozna trzymac w lodowce i mozna podgrzac w podgrzewaczu

Polozna mowila ze mozna trzymac dobe....a inna mi jeszcze powiedziala ze 2 dni....

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości