Biedronka - produkty godne polecenia cz. XI - Strona 36 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-04, 16:57   #1051
ch_aga
Zadomowienie

Dot.: Biedronka - produkty godne polecenia cz. XI

Chciałam kupić żele luksji ale wąchnęłam i mnie nie przekonały, pomimo swojej niskiej ceny. Za to synek wybrał sobie mydełko glicerynowe za 99 groszy. I wyobraźcie sobie, że tylko z tym mydełkiem i kapustą kiszoną stałam w kolejce do kasy i oczywiście nikt nie zwrócił uwagi, że jestem w ciąży, prawie 30 tydzień więc brzuch mój widać przede wszystkim I mało tego, jak przyszła kasjerka do kasy obok, to ja zaczęłam się wycofywać z kolejki, żeby sobie podejść do nowej kasjerki a przede mnie, myk, dwóch chłopaków, na oko ze 20 lat; oczywiście z całym koszem zakupów. Spojrzeli na mnie ale zero reakcji - normalnie szok, jaka znieczulica. Czy ja za dużo wymagam Z dwoma rzeczami do kasy to i nieciężarną bym wpuściła ale szkoda gadać.
Za to w Lilu kupowałam deskę do prasowania i panowie, tym razem dorośli, kazali mi wejść przed siebie, bo też mieli cały koszyk zakupów
Pozdrawiam
ch_aga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-04, 17:04   #1052
kasia77177
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ch_aga Pokaż wiadomość
Chciałam kupić żele luksji ale wąchnęłam i mnie nie przekonały, pomimo swojej niskiej ceny. Za to synek wybrał sobie mydełko glicerynowe za 99 groszy. I wyobraźcie sobie, że tylko z tym mydełkiem i kapustą kiszoną stałam w kolejce do kasy i oczywiście nikt nie zwrócił uwagi, że jestem w ciąży, prawie 30 tydzień więc brzuch mój widać przede wszystkim I mało tego, jak przyszła kasjerka do kasy obok, to ja zaczęłam się wycofywać z kolejki, żeby sobie podejść do nowej kasjerki a przede mnie, myk, dwóch chłopaków, na oko ze 20 lat; oczywiście z całym koszem zakupów. Spojrzeli na mnie ale zero reakcji - normalnie szok, jaka znieczulica. Czy ja za dużo wymagam Z dwoma rzeczami do kasy to i nieciężarną bym wpuściła ale szkoda gadać.
Za to w Lilu kupowałam deskę do prasowania i panowie, tym razem dorośli, kazali mi wejść przed siebie, bo też mieli cały koszyk zakupów
Pozdrawiam
no niestety, ale w dzisiejszych czasach to mało po kim można się spodziewać jakiejś empatii, zauważenia. Ludzie widzą co najwyżej czubek swojego nosa, a dzisiejsza młodzież-ehh. Nie mówię oczywiście o wszystkich-żeby nie było, że kogoś obrażam, sama jestem młoda, ale zwracam uwagę na takie rzeczy. Brawa dla panów!
żeby nie było offtopa to zapytam Was czy w Waszych biedrach jest muesli w tych bordowych opakowaniach?chodzi mi o to tropikalne. Bo w mojej nie ma już ze 2-3 tygodnie...muszę w końcu o nie zapytać kogoś z pracowników

Edytowane przez kasia77177
Czas edycji: 2011-11-04 o 17:06
kasia77177 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-04, 17:12   #1053
Tequilka_84
Rozeznanie

sory za Ot...

wlasnie jem sobie pierogi z tesco z truskawkami, polane smietanka z cukrem,,, zjdalam juz kilka, kolejnego gryze a tam mieso!! W calej paczce pierogow mialam 2 pierogi z miesem.... To byl moj pierwszy i ostatni zakup w tesco
Ubolewam ze nie ma u mnie juz pierogow ze szpinakiem i serem...

Tequilka_84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-04, 17:16   #1054
Karolina :-)
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasia77177 Pokaż wiadomość
no niestety, ale w dzisiejszych czasach to mało po kim można się spodziewać jakiejś empatii, zauważenia. Ludzie widzą co najwyżej czubek swojego nosa, a dzisiejsza młodzież-ehh. Nie mówię oczywiście o wszystkich-żeby nie było, że kogoś obrażam, sama jestem młoda, ale zwracam uwagę na takie rzeczy. Brawa dla panów!
żeby nie było offtopa to zapytam Was czy w Waszych biedrach jest muesli w tych bordowych opakowaniach?chodzi mi o to tropikalne. Bo w mojej nie ma już ze 2-3 tygodnie...muszę w końcu o nie zapytać kogoś z pracowników
Ja prawie codziennie jem je na śniadanie, już mi się kończy opakowanie i chciałam sobie dzisiaj kupić i nie było nawet śladu po tych musli
Karolina :-) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-04, 17:24   #1055
kasia77177
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Karolina :-) Pokaż wiadomość
Ja prawie codziennie jem je na śniadanie, już mi się kończy opakowanie i chciałam sobie dzisiaj kupić i nie było nawet śladu po tych musli
o nie, mam nadzieje, że to chwilowe, bo też je uwielbiam i w dodatku są tanie
kasia77177 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-04, 17:32   #1056
partytura
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez laisla Pokaż wiadomość
Wiem, że pozostaje tylko pomarzyć

Taaa..właśnie, prezenty ze mnie to taki chomik, że cały rok gromadzę co ciekawsze eksponaty, które pojawią się w sklepach, a w grudniu tadam!..tylko pakowanie mi pozostaje

Z gazetki herbacianej też trochę dodatków do prezentów się uzbiera
Laisla, najważniejsze, że mamy taką, a nie inną temperaturę w listopadzie. Oby tylko później nie było za długo za srogo za oknem.
A co do zbierania różnych pierdołek i późniejszego rozdawania ich w prezentach to zawsze jest to jakiś sposób by nie leżały i nie czekały za długo aż się przydadzą

Cytat:
Napisane przez mroowa_ Pokaż wiadomość
Moja nie była kupowana w Biedronce ale też w promocji, w innym markecie. Oczywiście włoskie kafetiery są sporo droższe, ale ja uważam, że taka, o ile będzie dobrze wykonana i porządnie wykończona, też daje radę, zwłaszcza na początek
Jest faktycznie mniej pojemna, ale kawa jest mocniejsza i bardziej aromatyczna.
Jeśli chodzi o uszczelkę: trzeba odkręcić górną część (dzbanek) od dolnej i tam właśnie powinna znajdować się uszczelka. Generalnie chodzi o to, żeby była dobrze dopasowana do dzbanka, nie było gdzieś ubytków.
Żeby nie było: nie wiem, jakie zaparzacze będą w biedronce, nie wiem jak z ich wykonaniem i jakością, nigdy nie używałam i nie zachwalam tej konkretnie kafetiery. Zachwalam jedynie ten sposób parzenia
(...)
No to teraz sama wiem co i jak ze sprawdzaniem uszczelki Mroowa raz jeszcze dziękuję za rady W razie 'w' pewnie można będzie gdzieś kupić odpowiednią uszczelkę, bo prędzej czy później i idealna może dożyć swego końca

Cytat:
Napisane przez jofka Pokaż wiadomość
(...)
Poczytałam i już wiem,że wyjdzie. Tak mi się wydawało,bo widziałam w telewizji,że takiego sprzętu używali właśnie do parzenia herbaty. Jakiś serial czy tv śniadaniowa.
Kapcie z ocieplaczem vel buty ogrodowe (? nie wiem niby jak w takich w ogrodzie,zaraz się futerko zabrudzi,ziemia powsypuje) były w Biedronkach za 20 zł. Jeszcze tydzień temu u mnie były resztki. Poszukaj po większych.
Czyli moja opinia, że i herbatka powinna wyjść została przez Ciebie potwierdzona. A co do papuci to wiem tyle co i Ty. Po prostu jak dziewczyny pisały 'ogrodowe' to zabrzmiało jakby jakieś specjalne i zdurniałam

Cytat:
Napisane przez whenee Pokaż wiadomość
A bo w sumie wiedziałam jak co działa, ale byłam ciekawa czym się różnią, a że nei chciałam pierdól pisać, to wygooglowałam heh a i człowiek się czegos dowie nowego.

Co do tych butów, no to róznie bywa, ja kupiłam kozaki chinskie za 60 zł i ani razu mi nie przemokły, wiec z tymi też tak może być. Moja mama kilka lat temu kupiła śniegowce w biedro i żyją do tej pory i jej nie przemakały. No trzeba samemu przetestowac.
(...)
Ano właśnie. Jedne drugim nie równe, Czasem tanie, a wytrzymałe, czasem drogie, a byle jaka wytrzymałość. Zresztą - każdy inny tryb życia prowadzi i inaczej dba. Więc tzw. ryzyk fizyk No i racja - wujek google wiele umie pomóc Mnie najbardziej ciekawiło to czego dowiedziałam się od Was - że przezroczyta zaparzarka to smaczek zywkły tyle, że bez fusów, a srebrna to już pewien wydobyty aromat To mi starcza
partytura jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-04, 17:41   #1057
mehja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ralphkaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanie, jakiś czas temu, przy okazji jakiejś urodowej gazetki chyba były w ofercie takie perfumy, jedne miały taką czarną różę prawie na górze buteleczki. Czy one weszły do stałej oferty i powinny być dostępne czy to tylko na czas gazetki było? Wiem, że może być różnie z zaopatrzeniem w danym czasie,w jednej Biedronce mogą aktualnie być w innej nie ale chodzi mi głównie o to czy weszły do stałej oferty. Mam daleko do Biedronki i nie wiem czy warto jechać i szukać.
u mnie chyba są na stałe bo są ciągle w sprzedaży

ja nic nie widzę ciekawego w ulotce kawowej
mehja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-04, 17:43   #1058
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tequilka_84 Pokaż wiadomość
sory za Ot...

wlasnie jem sobie pierogi z tesco z truskawkami, polane smietanka z cukrem,,, zjdalam juz kilka, kolejnego gryze a tam mieso!! W calej paczce pierogow mialam 2 pierogi z miesem.... To byl moj pierwszy i ostatni zakup w tesco
Ubolewam ze nie ma u mnie juz pierogow ze szpinakiem i serem...
Zebyś wiedziała. Krokietów ze szpinakiem nie ma też Tak samo krokietów z nadzieniem ruskim. W Biedronce też były krokiety ze szpiankiem ale bardzo krótko i też już nie ma

Książki potrzebują nowego domu

Ervisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-04, 17:43   #1059
dzojsticzek
Zadomowienie

pamiętacie w jakiej cenie byly zestaw 3żeli Luxi?
dzojsticzek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-04, 17:50   #1060
anatolka
Raczkowanie

Powiem wam że jestem zaskoczona pozytywnie perfumami ALice love za 5,99. Spsikałam dzisiaj nadgarstki koło 12 i do teraz czuję zapach co na mojej skórze jest nie lada wyczynem nawet przy droższych perfumach.Chyba zakupię jeszcze jakiś inny zapach przy następnej oakzji.
anatolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-04, 17:52   #1061
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dzojsticzek Pokaż wiadomość
W gazetce urodowej były po 9,99 zł, teraz są przecenione na 7,99 zł
Stary 2011-11-04, 17:52   #1062
mehja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzojsticzek Pokaż wiadomość
ja płaciłam 7,99zł
mehja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-04, 18:05   #1063
Adus_
Zadomowienie

u mnie już są te herbatki z gazetki . Kaw i czekolady nie ma, ale kupilam herbatę z gruszką, ztej samej serii jeżynową i obie zielone w torebkach (z melonem i tą drugą). Póki co je kitram w szafce, jak będę się pakować to zabiorę je ze sobą do mieszkania i tam będę próbować .
Adus_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-04, 18:08   #1064
laseine
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez monyczkaaa Pokaż wiadomość
a te jabłka miały na sobie naklejkę? Ja tak je przy kasie poznaję, czerwone ROYAL mają na każdym jabłku naklejkę, zwykłe czerwone nie
a no mają naklejkę... i jak byk napisane jest że Royal Gala!
wybaczcie, nie było pytania :P

praca inżynierska
odchudzanko

http://demotywatory.pl/2462064/Korzy...-kazdej-chwili
laseine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-04, 18:10   #1065
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anatolka Pokaż wiadomość
Powiem wam że jestem zaskoczona pozytywnie perfumami ALice love za 5,99. Spsikałam dzisiaj nadgarstki koło 12 i do teraz czuję zapach co na mojej skórze jest nie lada wyczynem nawet przy droższych perfumach.Chyba zakupię jeszcze jakiś inny zapach przy następnej oakzji.
Z tych perfum po 5,99 zł moja mama ma "Your Heart" (bo ja jej kupiłam ), też ładny i trwały zapach, ale i tak "Alice love" są lepsze
Stary 2011-11-04, 18:34   #1066
Ketamina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Adus_ Pokaż wiadomość
u mnie już są te herbatki z gazetki . Kaw i czekolady nie ma, ale kupilam herbatę z gruszką, ztej samej serii jeżynową i obie zielone w torebkach (z melonem i tą drugą). Póki co je kitram w szafce, jak będę się pakować to zabiorę je ze sobą do mieszkania i tam będę próbować .
U mnie właśnie czekolada była ale się nie skusiłam. Z herbatek jedynie grzańca Lloyd widziałam, ale nie wszystkie wersje

A, no i masło Brazylia, ostatnie Faktycznie ładnie pachnie
Ketamina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-04, 18:42   #1067
L I L Y
Zakorzenienie

ja się napaliłam na herbatki z tej gazetki kawowej skoro są już w niektórych Biedronkach to jutro się może do swojej wybiorę i obczaję przy okazji te perfumy, bo aż ciekawa ich jestem

(dziewczyny, jakby któraś mogła poratować mnie głosikiem w konkursie, to będę wdzięczna, link w podpisie)

* Ćwiczę!
* Zapuszczam włosy!
* Aparatka (góra + dół) 22.03.2013r. - 21.05.2014r.

Edytowane przez L I L Y
Czas edycji: 2011-11-04 o 18:43
L I L Y jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-04, 18:43   #1068
natalcia87
Raczkowanie

ja dziś kupiłam sobie te perfumiki "your heart", alice love mam i są świetne dlatego sięgnęłam po te, ale widziałam że są też inne zapachy z tej serii

kupiłam dziś 2 śliczne maty bambusowe okrągłe, cukierki michałki na wagę, cukierki chrupanka krakowska, czekoladę mleczną z ryzem preparowanym, zmywacz do paznokci, chusteczki do demakijażu - te zielone, serek wiejski, makrelę - świeża, pycha , papier toaletowy, truskawki mrożone

Hania - ur. 20.12.2012 r

natalcia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-04, 19:02   #1069
2016070150903
Konto usunięte

cieszę się, że znowu rzucili Michałki na wagę. wzięłam torebeczkę. poza tym dorwałam te czekolady do picia Mokate, wzięłam z maliną i z chili. była jeszcze ciemna. oby były dobre, bo drogie jak na saszetkowe.
2016070150903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-04, 19:06   #1070
whenee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez arrinerek Pokaż wiadomość

Ps. KLB to ta ładna metropolia na północ od Opola?
podkarpacie;p
Stary 2011-11-04, 19:10   #1071
Ketamina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Umbra Pokaż wiadomość
cieszę się, że znowu rzucili Michałki na wagę. wzięłam torebeczkę. poza tym dorwałam te czekolady do picia Mokate, wzięłam z maliną i z chili. była jeszcze ciemna. oby były dobre, bo drogie jak na saszetkowe.
A u mnie ich nie było - tylko te Magnetic
Po ile są w B? (wczoraj w Realu widziałam po 1,49)

Daj znać jak spróbujesz
Ketamina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-04, 19:45   #1072
2016070150903
Konto usunięte

dobrze, że spytałaś, to sprawdziłam dokładnie na paragonie i jest za 1.39, czyli wcale nie tak drogo. nie wiem czemu, ale wydawało mi się, że jest za 1.89. może to cena innego produktu była.
Stary 2011-11-04, 19:50   #1073
jofka
Zadomowienie

Cytat:
u mnie nie ma michałków

25.08 Codzienny makijaż na lato.
28.07 Must have dla cery tłustej- żel LASS ze złotem!
07.07 Nowość:Mleczko do ciała Isana z 10% mocznikiem.
08.06 "Rajstopy w spray'u od Sally Hansen taniej.

Loving & be loved by U
jofka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-04, 20:08   #1074
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
u mnie nie ma michałków
a U MNIE SA :d

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-04, 20:08   #1075
moja imaginacja
Zakorzenienie

Mój boże, ile naskrobałyście

właśnie przeglądam gazetkę iiii...

herbata dakir biało-zielona - nie polecam, strasznie cierpka-moim zdaniem właśnie więcej jest w niej posmaku białej herbaty niż zielonej, bo zieloną pijam codziennie i ma całkiem inny smak

Być może skuszę się na syrop malina+cytryna, musi być dobry

"skarpety damskie domowe" fajne, śmieszne i ciekawe ale chyba nie kupię bo nie przepadam za chodzeniem w takich kapciochach :swir:

kupię obydwie herbaty Feel Green zielone, smaki po prostu no i tanie są.
Muffinki z przepisu zrobiłabym nawet jutro, ale jestem ciekawa czy to ma być smakowa herbata czy zwykła i ile wychodzi muffinek z przepisu...

kawa Cafe Dor jest smaczna,może być na zamianę z Douwe Egberts ale DE jest według mnie najlepsza ze wszystkich rozpuszczalnych, które dotychczas piłam. Najtańsza nie jest, w promocji 200 g kosztuje zazwyczaj ok 22 zł , więc nie wiem czy kupie.
Praliny Lindor polecam
moja imaginacja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-04, 20:13   #1076
niunia_ona
Zakorzenienie

kawa Cafe Dor potwierdzam smaczna za ta cene az za tanio

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2011-11-04, 20:16   #1077
2016070150903
Konto usunięte

Cytat:
u mnie nie ma michałków
niedługo na pewno dojadą.
Stary 2011-11-04, 20:19   #1078
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
niedługo na pewno dojadą.
moze juz jutro z dostawa ranna

---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ----------

Cytat:
Napisane przez mehja Pokaż wiadomość
ja płaciłam 7,99zł
naprawde sie oplaca

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2011-11-04, 20:22   #1079
partytura
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez L I L Y Pokaż wiadomość
ja się napaliłam na herbatki z tej gazetki kawowej skoro są już w niektórych Biedronkach to jutro się może do swojej wybiorę i obczaję przy okazji te perfumy, bo aż ciekawa ich jestem
(...)
Hehe, mnie też podkusiły tymi perfumami i pewnie będę niuchać Coś mi się wydaje jakbym kiedyś powąchała na prędce każą jaka na półce i nie podeszły mi, ALE nie wiem czy to były te.. no i na ciele inaczej pachnie po jakimś czasie więc kto wie... Z herbatką weź pod uwagę o czym dziewczyny wspominały np. o ciastkach krakuskach zdaje się - jak coś będzie wcześniej to może być parę gr drożej niż gdy wejdzie całość książeczkowa
Cytat:
Napisane przez Ketamina Pokaż wiadomość
A u mnie ich nie było - tylko te Magnetic
Po ile są w B? (wczoraj w Realu widziałam po 1,49)

Daj znać jak spróbujesz
Hmm... to ta czekolada na sztuki tam jest z chili itd.?
Pytam go nigdy nie kupowałam w Biedronie czekolady i chcę się ogarnąć czego mam poszukać

---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ----------

(Zaśpiewało mi w głowie dźwiękiem jak w.. reklamie(?)-> ) Ojojojojojojojo... michałcie nas prześladują, pójdzie nam w boczki, bo tak czytamy czytamy... i potem cap do woreczka.. mija dzień czy dwa i... powtórka z rozrywki
partytura jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-04, 20:29   #1080
2016070150903
Konto usunięte

tak, na sztuki, w saszetkach, 1.39, leży przy herbatach i kawach. produkowane przez Mokate.

wg opakowania powinna być też wersja Aniello- jest u Was taka? bo u mnie tylko Diabello (wiśnia i chili), Dark (ciemna) i z malinami.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości