Prrrawie narzeczone i pierrrwsza żona - cz. 14! - Strona 157 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-04, 19:47   #4681
aluniaaaaa
Zakorzenienie

Dot.: Prrrawie narzeczone i pierrrwsza żona - cz. 14!

Ja ostatnio u fryza w maju bylam

Egzamin z rachunkowosci zarzadczej

Tez ostatnio mialam dosc krwawy sen. Snilo mi sie, ze z podniebienia krew mi sie doslownie strumieniami lała waciki podkladalam, chusteczki, podpaski nawet a i tak przeciekalo i co to mialo znaczyc to nie wiem

Małżeństwo 06.09.2014
aluniaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-04, 20:00   #4682
natasia20
Zakorzenienie

Witam wpadłam Tylko na chwilke bo jestem bardzo zmeczona
natasia20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-04, 20:45   #4683
1988Marlena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Calipso88 Pokaż wiadomość
Hej!!
Oj... widzę że Wam się na horror-opowieści zebrało.
To powiem Wam tak: taka moja przyszywana ciocia (straszna agentka, żartowniś itd) kiedyś do siebie do domu zaprosiła taka znajomą, która to niby duchy wywoływała. No i wiadomo - wszyscy tam siedzą, ta wywołuje duchy i nagle mówi, że ten duch jest pośród nich. Ciotka się pyta "niby gdzie?" a ta babka wskazała jej krzesło, na którym rzekomo duch siedział. No to ciotka - jajcara jakich mało wstała i idzie do tego krzesła " cześć duchu, co tam, nie obrazisz się jak ci usiądę na kolanach, co?" usiadła, poklepała w powietrzu miejsce, gdzie duch powinien mieć plecy, pozbijała się, po czym wstaje, a na krześle znikąd kłębek kruczo czarnych włosów...

---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ----------

A co do snów - ostatnio mało mi się śni, ale w lato np często śnił mi się mój ślub- i wiecznie byłą to katastrofa, to nie miałam sukienki, to sala była do bani, to nie było gości... za to mojemu TŻ ostatnio śniło się, że żeni się z inną :P
SUPER to z ciocią
Cytat:
Napisane przez aluniaaaaa Pokaż wiadomość
Poza tym wpadlam sie pochwalic, ze na stronie dewelopera przy naszym mieszkanku jest żółta kropeczka i podpis - ZAREZERWOWANE

A poza tym..... wiecie gdzie ide w przyszla sobote? do fryzjera zapuszczalam grzywke, ale wygladam jak debil wiec zetne znow
Najs

No ja też zapuszczałam i obcięłam znowu bo jednak z grzywką mi lepiej ale jest mega niewygodnie bo muszę ją najpierw na szczotce modelować a później prostownicą potraktować bo mi się wykręca

Gala a co to jest ten sen swiadomy?

1988Marlena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-04, 21:01   #4684
Mutny
Zakorzenienie

Cytat:
No jak sie zęby snia to ktos umiera i mi tez sie to zawsze sprawdza. Za pierwszym razem jak mi sie zęby snily to po tygodniu moja prababcia umarla, a potem dziadek (ale to po paru latach).

Poza tym wpadlam sie pochwalic, ze na stronie dewelopera przy naszym mieszkanku jest żółta kropeczka i podpis - ZAREZERWOWANE

No, a jutro egzamin mam
Mojej mamie jak się śnią małe dzieci, to potem ktoś umiera... Dwa razy jej się śniło małe dziecko i następnego dnia ktoś umarł :/

Co do mieszkanka to: A tak w ogóle, to kiedy T. zaczyna spłacać kredyt?

A co do egzaminu, to współczuję

A ja ostatnio nie lubię horrorów, kiedyś bardzo lubiłam, ale teraz mi przeszło

A co do snów świadomych, to słyszałam dużo o tym, interesowałam sie tym, ale nigdy mi się nie udało takowego wywołać A Tobie, Gala?

Ja to nie mogę, jakimi my jesteśmy dzikusami! Mieliśmy dzisiaj iść na pizze z innymi Erasmusami.... Ale po prostu nam się nie chciało Ja nie wiem, co jest z nami... Ale kurcze, tak bardzo nie lubię się spotykać z ludźmi, których nie znam W ogóle nie lubię poznawać nowych ludzi, czy ja jestem dziwna?

Razem: 10.06.2005
Zaręczeni: 31.12.2010
Mutny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-04, 21:13   #4685
1988Marlena
Zadomowienie

Mutny nie jesteś dziwna ja też tak mam, że jak już mam kogoś "swojego" przy sobie to nie chcę poznawać nowych ludzi jeśli nie mam takiej konieczności

Stary 2011-11-04, 21:22   #4686
Mutny
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 1988Marlena Pokaż wiadomość
Mutny nie jesteś dziwna ja też tak mam, że jak już mam kogoś "swojego" przy sobie to nie chcę poznawać nowych ludzi jeśli nie mam takiej konieczności
Ufff, troszkę mi lepiej w takim razie Ja mam taki problem, że kompletnie nie wiem o czym rozmawiać z takimi nowo poznanymi ludźmi

Razem: 10.06.2005
Zaręczeni: 31.12.2010
Mutny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-04, 21:33   #4687
1988Marlena
Zadomowienie

Dokładnie, zwłaszcza jeśli oni już tworzą jakąś zwartą grupę i mają swoje wspolne tematy, choćby błahe, to ja i tak czuję się wyobcowana, odsunięta i jakoś nie umiem się przełamać i sama podkręcam to odczucie

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-11-04, 21:36   #4688
Galadriela87
Zadomowienie

Ja miewam sny świadome tzn. zdaję sobie sprawę we śnie, że śnię i czasami (ale to już rzadziej) mogę dowolnie sobie układać sen. Z reguły jednak kończy się na tym, że zdaję sobie sprawę z tego, że śnię, ale sen toczy się własnym torem i nie wpływam na jego przebieg.

Więcej o tym zjawisku możecie poczytać m.in. tu:

http://pl.wikipedia.org/wiki/%C5%9Awiadomy_sen

~Xbox & rock fan
Galadriela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-04, 21:44   #4689
1988Marlena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Galadriela87 Pokaż wiadomość
Ja miewam sny świadome tzn. zdaję sobie sprawę we śnie, że śnię i czasami (ale to już rzadziej) mogę dowolnie sobie układać sen. Z reguły jednak kończy się na tym, że zdaję sobie sprawę z tego, że śnię, ale sen toczy się własnym torem i nie wpływam na jego przebieg.

To coś takiego serio istnieje? ja ostatnio gdzieś w tv o tym słyszałam ale myślałam ze to taka ściema

I można to wyćwiczyć?

Stary 2011-11-04, 21:49   #4690
Galadriela87
Zadomowienie

Ja nie wiem - trafiłam na te informacje przypadkowo, a takie sny miewam od dziecka, ale to naprawdę rzadko. : ) Natomiast taka zwykła świadomość snu, to często...zwłaszcza jak śni mi się koszmar, to sobie powtarzam, że to tylko sen i czasem nawet się wybudzam.

A co do OOBE, to jestem umiarkowanym sceptykiem, ale kto wie do czego jeszcze umysł ludzki jest zdolny.

~Xbox & rock fan
Stary 2011-11-04, 21:51   #4691
Calipso88
Zadomowienie

Cytat:

Też tak czasem mam, ale właśnie jak piszesz - chcę coś zmieniać, a okazuje się, że nie mogę, albo np chcę przed czymś uciec a dzieje się coraz gorzej i często przeradza sie w koszmar.

Kilka miesięcy temu obudziłam się z krzykiem, a po wybudzeniu się rozpłakałam - nie pamiętam już co mi się śniło, ale TŻ był wystraszony ...

RAZEM OD : 3.V 2009r
Calipso88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-04, 21:55   #4692
kinia860
Zakorzenienie

hejka

Alez macie sny brrr ja chyba az takich nie mam,ale miewam za to deja vu

Wrocilam wlasnie od tz bylam na imieninach jego ,szkoda ,ze ich sam na sam nie spedzilismy .
pieklam wczoraj wieczorem dla niego ciasto jeza i kupilam koszulke w housie

Myslalam ,ze dzis juz zmeczycie ta czesc
kinia860 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-04, 22:16   #4693
1988Marlena
Zadomowienie

Kurcze, zaciekawiło mnie to tylko nie wiem czy to taka fajna sprawa może jednak lepiej iść spać i śnić to co nam podświadomość przyniesie

---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ----------

Cytat:
Napisane przez kinia860 Pokaż wiadomość
hejka

Alez macie sny brrr ja chyba az takich nie mam,ale miewam za to deja vu

Wrocilam wlasnie od tz bylam na imieninach jego ,szkoda ,ze ich sam na sam nie spedzilismy .
pieklam wczoraj wieczorem dla niego ciasto jeza i kupilam koszulke w housie

Myslalam ,ze dzis juz zmeczycie ta czesc
Deja vu miewałam mniej więcej do czasów liceum, ostatnio mi się nie zdarza a wiesz że to oznaka zaburzeń pracy mózgu? często występuje w chorobach psychicznych serio uczyłam się o tym na studiach, ale podobno jeżeli nie jest to zbyt częste to nie jest to groźne

Stary 2011-11-04, 22:18   #4694
rudy_moniq
Zadomowienie

Cytat:

No, a jutro egzamin mam
mieszkanko z kropeczką! super!
3m sie na egzaminie dasz radę!
ja męczę się z grzywką, bo TŻ lubi... eh, to dla Niego, sama się dziwię On nawet nie jest świadomy ile rzeczy robię żeby mu się przypodobać
Cytat:
Edit: a miałyście kiedyś sen "świadomy"?
ja miewam czasem ale również niewiele moge w nim zmienić
Cytat:
Napisane przez 1988Marlena Pokaż wiadomość
No ja też zapuszczałam i obcięłam znowu bo jednak z grzywką mi lepiej ale jest mega niewygodnie bo muszę ją najpierw na szczotce modelować a później prostownicą potraktować bo mi się wykręca
też muszę modelować grzywę, inaczej mam brzydką falbanę
no ale nie aż tak jak Ty obywam się bez prostownicy, aplikuję piankę i tylko na szczocię wywijam i suszę
Cytat:
Napisane przez Mutny Pokaż wiadomość
A tak w ogóle, to kiedy T. zaczyna spłacać kredyt?

A ja ostatnio nie lubię horrorów, kiedyś bardzo lubiłam, ale teraz mi przeszło
ooo dobre pytanie
PIONA, też kiedyś lubiłam horrory, teraz już nie za bardzo zaczęłam się wkręcać w to wszystko, śniły mi się głupie rzeczy (ale nie tak że jednej nocy, tylko przez całe 2 tygodnie codziennie ), nie mogłam spać i miałam jakieś schizy że coś wyłazi mi spod łóżka... nie dziękuję, wolę mieć zdrową psychikę

~ JEŚLI COŚ JEST MOJĄ ŚWIADOMĄ DECYZJĄ TO NIE BĘDĘ JOJCZYĆ, BO JEDYNĄ OSOBĄ, DO KTÓREJ MOGĘ MIEĆ PRETENSJE JESTEM JA SAMA! ~ (Gajaa)
rudy_moniq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-04, 22:18   #4695
1988Marlena
Zadomowienie

Dobranoc

Stary 2011-11-04, 22:47   #4696
Calipso88
Zadomowienie

Alunia - gratuluję kropeczki przy mieszkanku i Trzymam KCIUKI ZA EGZAMIN!

A co do fryzjerów - wczoraj spontanicznie postanowiłam zaszaleć - weszłam do mojego salonu fryzjerskiego, poprosiłam o podcięcie grzywki i... zapłaciłam całe 3 złote hahaha to się nazywa: "inwestować w image"

---------- Dopisano o 23:47 ---------- Poprzedni post napisano o 23:47 ----------

i DOBRANOC !!

Stary 2011-11-04, 22:50   #4697
sylvi_86
Zakorzenienie

Cytat:

jupiiiiiii
Cytat:
Co do zębów: mnie się bardzo często śni, że mi wypadają. I niestety są to bardzo realistyczne sny. Jestem niemal przekonana, że tym razem to nie sen i niemal czuję fizyczny dyskomfort w szczęce. Zresztą motyw szczęki i ust niejednokrotnie się u mnie przewija. Bardzo często też śni mi się, że mam pełne usta czegoś (jedzenie, a nawet jakieś przedmioty czy włosy lub inne świństwa ) i nie mogę wypowiedzieć ani słowa, ani wyjąć/wypluć tego, co mi uwiera w paszczy.
co do zebow .. jak nosilam aparat to czesto mi sie snilo ze mi wypadaja, alboze aparat sie odkleil a z nim odpdly wszystkie zeby. masakra. a to bylo takie realistyczne

dzisiaj widze opowieści z krypty na watku hehe
sylvi_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-04, 23:30   #4698
Galadriela87
Zadomowienie

TŻ się własnie uczy do egzaminu, ale będzie miał przełożony przez tą cholerną delegację na którą miał nie jechać (więc się umówił z wykładowcą na wcześniejszy termin), ale później okazało się, że jednak ma jechać (zatem musiał przepraszać i odwoływać egzamin), a koniec końców wyszedł numer z tym awaryjnym lądowaniem akurat w jego dzień wylotu, więc ani nie poleciał, ani nie przystąpił do egzaminu.

Ja też się próbuję uczyć, ale z marnym rezultatem. W tej sesji mam do pokonania tylko postępowanie administracyjne, a mimo to nie mogę się przemóc i wkuwać...tak tylko siedzę bezmyślnie nad książką.

~Xbox & rock fan
Stary 2011-11-04, 23:56   #4699
Afrodita
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez rudy_moniq Pokaż wiadomość

o matko! chyba osiwiałabym przez sen!
Też byłam roztrzęsiona i co gorsza takie sny miewałam nawet 4.. 5 dni w tygodniu! Myślałam, że oszaleje i udałam się do psychiatry.. przepisała mi lekkie tabletki uspokajające.. Po ich odstawieniu, jak na razie mam z takimi snami spokój.. Całe szczęście!

Cytat:
No jak sie zęby snia to ktos umiera i mi tez sie to zawsze sprawdza. Za pierwszym razem jak mi sie zęby snily to po tygodniu moja prababcia umarla, a potem dziadek (ale to po paru latach).
Nie zawsze się to sprawdza. Ja odkąd pamiętam często miewałam takie sny.. na szczęście się nie sprawdzały. Owszem wpadałam w panikę, bo obawiałam się o brata, który był ciężko chory.. a to, że ktoś umiera po kilku latach to czysty przypadek. Takie 'rzeczy' dzieją się na codzien. Niestety taka kolej 'rzeczy'..

Cytat:
Co do zębów: mnie się bardzo często śni, że mi wypadają. I niestety są to bardzo realistyczne sny. Jestem niemal przekonana, że tym razem to nie sen i niemal czuję fizyczny dyskomfort w szczęce. Zresztą motyw szczęki i ust niejednokrotnie się u mnie przewija. Bardzo często też śni mi się, że mam pełne usta czegoś (jedzenie, a nawet jakieś przedmioty czy włosy lub inne świństwa ) i nie mogę wypowiedzieć ani słowa, ani wyjąć/wypluć tego, co mi uwiera w paszczy.
Mam to samo! Wiele razy budziłam się w nocy i sprawdzałam, czy mam wszystkie zęby! Odczuwałam to bardzo realistycznie, szok.

Cytat:
Też miewam takie sny.. ale rzadko. W większości przypadkach kieruję nim jak chcę, ale czasem mi się to nie udaje, a nawet pogarszam sytuacje Czasem tak żałośnie chcę pokierować, że kiedy jestem w niebezpieczeństwie to wyobrażam sobie 'Jak zamknę oczy to nikt mnie nie widzi '. I tu akurat sobie robię krzywdę, bo i tak wróg mnie dopada Tak to już jest.. tak całkowicie nie możemy zapanować nad naszą podświadomością.
Afrodita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-05, 07:02   #4700
adela50
Wtajemniczenie

Wczoraj mgłaprawie na cały dzień sparaliżowała lotnisko, rano był koszmar...nic a nic nie było widać...Dzień mi się wklekł.Tż dalej się nie odzywa od niedzieli. Oczywiście,że ciężko jest,ale...zaczełam brać antykoncepty i zero ochoty na rrrr i bardzo dobrze.
adela50 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-05, 07:19   #4701
natasia20
Zakorzenienie

Dzień dobry Laski
ja się w końcu wyspałam po cięzkim tygodniu wczoraj widziałam się z TŻ a dziś i jutro spędzimy ze sobą całe popołudnie
Aluunia
natasia20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-05, 08:01   #4702
Calipso88
Zadomowienie

HEJ!!
OOO Natasia - co za dobre wieści!! Odpocznijcie sobie

JA zmykam na śniadanko, potem tradycyjny sobotni basen z przyjaciółką, a potem przyjedzie TŻ i zostanie już do jutra!

Stary 2011-11-05, 08:15   #4703
jlys
Zakorzenienie

Ala ja tez idę do fryzjera tyle , że we wtorek na podcięcie końcówek w ogóle myślałam o rozjasnieniu włosów albo ogólnie coś zmienic z włosami..ale zrobię to po ślubie na razie zapuszczam i nic nie zmieniam
kinia ja kiedyś często deja vu miewałam , teraz to z raz na rok może się trafi to Twój miał wczoraj imieniny? mój Tajoj 4 czerwca obchodzi-dzien po moich urodzinach
Mutny tez tak mam , że niechętnie czasem idę żeby z kimś sie poznac itd ..ale potem jak już poznam to za chwile czuje sie jak starzy dobrzy znajomi - nie wiem zawsze tak mam , ze mam opory opory a potem się co innego okazuje
natasia to miłego czasu z tż

ja w pracy.. ale staram się myśleć pozytywnie . najgorsze to to , że widze słonko wychodzi , może być fajnie a ja do 20.30 i jutro tak samo
jlys jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-05, 09:08   #4704
Leyla89
Zadomowienie

Dziewczyny tylko Was zostawić a już ile stron musiałam nadrabiać

Dzień dobry

Leyla89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-05, 12:27   #4705
1988Marlena
Zadomowienie

hej

Co tam ciekawego? Ja oczywiście kolejny dzień bez tża , ale byłam na małych zakupach, kupiłam sobie.... żel do usuwania skórek wczoraj przyszła mi odżywka allessandro express nail hardener i działamy miałam sobie żele zakładać ale stwierdziłam ze to co bym wydała na nie miesięcznie to mogę wydać na porządne odżywki i cieszyć się swoimi pazurkami Zobaczymy co mi z tego wyjdzie

Idę posprzątać

Stary 2011-11-05, 13:37   #4706
Galadriela87
Zadomowienie

O właśnie zakupy...ostatnio byłam w drogerii Natura z D. i pokochałam ten sklep (niech Rossmann się schowa). Jest znacznie większy wybór.

Kupiłam sobie żel pod prysznic Ziaja z masłem kakaowym, krem Neutrogena do rąk, a w innym sklepie odświeżacz do szafy o zapachu bzu i konwalii.

D. jutro przyjeżdża do mnie wieczorem po zajęciach, ale niestety w nocy o 3 ma już taksówkę do Warszawy. Kolejne 5 tygodni = delegacje i nici z planowanego wcześniej urlopu.

~Xbox & rock fan
Stary 2011-11-05, 13:57   #4707
adela50
Wtajemniczenie

no to podobnie jak u mnie, ja też czekam kiedy polecimy na wymarzone wakacje do ciepełka
adela50 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-05, 14:07   #4708
Galadriela87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez adela50 Pokaż wiadomość
no to podobnie jak u mnie, ja też czekam kiedy polecimy na wymarzone wakacje do ciepełka
Fajnie.

Nas na ciepełko na razie nie stać, ale chcielibyśmy pojechać do Uniejowa i pomoczyć zadki w tamtejszych termach...w sumie też będzie cieplutko.

~Xbox & rock fan
Stary 2011-11-05, 14:29   #4709
jlys
Zakorzenienie

też lubie Nature ale niestety w mojej jest mały wybór :/ (w ogole to mieszkad nad Natura ) dlatego wole troszke rossmana -tym bardziej , ze mam teraz 2 w miescie
jlys jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-05, 14:56   #4710
studi
Zakorzenienie

hej
Wróciłam własnie z roweru ciężko się jechało pod wiatr, ale normę wykonałam...zrobiłam pranie, zjadłam obiad, własnie jestem w trakcie nakłania oliwy na włosy
ja czasem chodzę do rosmanna, w naturze rzadko bywam, jakoś zawsze mi się wydawało,że mają dużo mniejszy wybór...

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości