Biedronka - produkty godne polecenia cz. XI - Strona 37 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-04, 21:38   #1081
miss kitsch
Zakorzenienie

Dot.: Biedronka - produkty godne polecenia cz. XI

Cytat:
Napisane przez ch_aga Pokaż wiadomość
Chciałam kupić żele luksji ale wąchnęłam i mnie nie przekonały, pomimo swojej niskiej ceny. Za to synek wybrał sobie mydełko glicerynowe za 99 groszy. I wyobraźcie sobie, że tylko z tym mydełkiem i kapustą kiszoną stałam w kolejce do kasy i oczywiście nikt nie zwrócił uwagi, że jestem w ciąży, prawie 30 tydzień więc brzuch mój widać przede wszystkim I mało tego, jak przyszła kasjerka do kasy obok, to ja zaczęłam się wycofywać z kolejki, żeby sobie podejść do nowej kasjerki a przede mnie, myk, dwóch chłopaków, na oko ze 20 lat; oczywiście z całym koszem zakupów. Spojrzeli na mnie ale zero reakcji - normalnie szok, jaka znieczulica. Czy ja za dużo wymagam Z dwoma rzeczami do kasy to i nieciężarną bym wpuściła ale szkoda gadać.
Za to w Lilu kupowałam deskę do prasowania i panowie, tym razem dorośli, kazali mi wejść przed siebie, bo też mieli cały koszyk zakupów
Pozdrawiam
Boże, co za chamstwo!
Ale tak to jest jak mamusia nie nauczy. Ja też musiałam swojego przyuczyć żeby się zawsze rozglądał dokładnie czy nie może komuś miejsca ustąpić.

W każdym sklepie patrzę czy aby jakaś staruszka za mną z jednym pomidorem nie stoi a już kobieta z małym dzieckiem albo w ciąży to podstawa! Nie ważne ile ma zakupów, może być i cały koszyk!

Pamiętam jak kumpela była w ciąży i jakieś wstrętne stare dziady jej miejsca żałowały w tramwaju. Ależ byłam wtedy wściekła

Współczuję Ci w każdym razie, oby taka sytuacja ostatni raz Ci się przydarzyła

---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ----------

Cytat:
Napisane przez miss kitsch Pokaż wiadomość
Przypomniało mi się - polecam saszetki zapachowe (np. do szafy)

A nie polecam żelu do rur - zupełnie nie działa, zużyłam cały i nic. Trzeba będzie kupić sprawdzonego Kreta.
Muszę poprawić moją opinię o tym żelu - dokładnie chodzi o ATAACK żel do udrożniania rur i syfonów (taki czerwony). Co prawda w końcu udrożnił mi odpływ po prysznicem, ale cały czas stosowałam się do instrukcji na opakowaniu i nic z tego nie było, wieczorem wlałam resztkę tego żelu i zostawiłam na całą noc (nie spłukiwałam) no i dziś w końcu mogłam się umyć nie brodząc po kostki w wodzie Woda spływa bez najmniejszego problemu a ja pod prysznicem potrafię siedzieć naprawdę dłuuugo
Także ostatecznie jednak polecam, ale działa tylko zostawiony na całą noc No i kosztuje całe 2,99

A saszetki to były z serii Ogród Zapachów - ja mam Kwiat Pomarańczy, 1,99

I dziś pierwszy raz zajadam biedronkowy serek wiejski Delikate - PYCHA!

Edytowane przez miss kitsch
Czas edycji: 2011-11-04 o 21:41
miss kitsch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-04, 21:43   #1082
puszka_pandory
Rozeznanie

Czy jest może w Biedronce seler w słoiku ?

"Tych, co upadną, (...) inni rozrywają na strzępy" /V.Woolf/
--------------------------------------------------------------------------------------------------

„Ludzie mówią, że życie to jest to, ale ja wolę sobie poczytać” /M.T.C./
<3 LC
puszka_pandory jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-04, 21:43   #1083
ch_aga
Zadomowienie

Dziękuję
ch_aga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-04, 22:27   #1084
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sideritis Pokaż wiadomość
Dziękuję za odpowiedzi herbatę sobie odpuszczę ale na kawę zapoluję

Aa, dziewczyny, czy w B. jest cukinia? W jakiej cenie?
Cytat:
Napisane przez patusia22 Pokaż wiadomość
wydaje mi się, że nie ma obecnie
Cytat:
Napisane przez monyczkaaa Pokaż wiadomość
U nas na sklepie cukinia jest w ciągłej sprzedaży, ceny niestety nie pamiętam ale wydaje mi się, że pwnie 2-3 zł kg
W tym tygodniu chciałam kupić i była, ale zrezygnowałam bo kosztowała tyle ile np. winogrona czyli ok 5zł a to już lekka przesada. Miałam zrobić latem zapas i zamrozić gdy była po niecałe 2zł ale jak zwykle na planach się skończyło

Partytura jeśli grupowo tutaj tę zimę pozaklinamy to może odpuści w tym roku
laisla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-04, 22:49   #1085
majorka:)
Rozeznanie

A czy któraś z Was kupiła kiedys swiece zapachowa w sloiczku ??? Ona jest juz w stalym asortymencie akurat teraz kosztuje 4 zl z groszami i tak sie zastanawiam czy warto.
Ostatnio kupilam swiece w innym markecie i pachniala tylko w opakowaniu,po zapaleniu niestety sam dym
majorka:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-04, 23:01   #1086
laseine
Raczkowanie

oj, kupiłam herbatę Złoty Smok o smaku prażonego ryżu i się zawiodłam bardzo. Smakuje jak liść senesu, który piłam jak byłam głupia. blee

Cytat:
Napisane przez natalcia87 Pokaż wiadomość
kupiłam dziś 2 śliczne maty bambusowe okrągłe
maty bambusowe są również okrągłe? ja widziałam u mnie w biedronce tylko prostokątne i to różowe. jakie są jeszcze kolory? chyba zrobię wyprawę po innych biedronkach

praca inżynierska
odchudzanko

http://demotywatory.pl/2462064/Korzy...-kazdej-chwili
laseine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-04, 23:08   #1087
partytura
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Umbra Pokaż wiadomość
tak, na sztuki, w saszetkach, 1.39, leży przy herbatach i kawach. produkowane przez Mokate.

wg opakowania powinna być też wersja Aniello- jest u Was taka? bo u mnie tylko Diabello (wiśnia i chili), Dark (ciemna) i z malinami.
Dziękuję za "namiar". Na pytanie nie odpowiem, bo za mała moja biedrona starsza, w niej to raczej i czekoladki nie było skoro nie kojarzyłam jej, najwyżej odświętnie w koszach a wiec i Aniello ujrzę dopiero gdy teraz w tej dużej nowej zapoluję na szokolate
Cytat:
Napisane przez laisla Pokaż wiadomość
(...)
Partytura jeśli grupowo tutaj tę zimę pozaklinamy to może odpuści w tym roku
Miło by było, hehe!
Cytat:
Napisane przez majorka:) Pokaż wiadomość
A czy któraś z Was kupiła kiedys swiece zapachowa w sloiczku ??? Ona jest juz w stalym asortymencie akurat teraz kosztuje 4 zl z groszami i tak sie zastanawiam czy warto.
Ostatnio kupilam swiece w innym markecie i pachniala tylko w opakowaniu,po zapaleniu niestety sam dym
Majorka tej biedronowej nie kupiłam, ale powiem Ci jako weteranka innych, że takie nie drogie to chyba zawsze pachną jak powąchasz, jak płoną to ja tam nie czuję zapachu Jeśli jest to marny najwidoczniej, bo mam czuły węch. Czasem myślę czy to nie kwestia bycia w pomieszczeniu gdzie zapalam świeczkę, ale przecież nie jest możliwe by przy każdej okazji siedzieć bez ruchu, człek się wierci po domu i wracając do pomieszczenia by poczuł różnicę i zapamiętał to.

---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ----------

Cytat:
Napisane przez laseine Pokaż wiadomość
(...)maty bambusowe są również okrągłe? ja widziałam u mnie w biedronce tylko prostokątne i to różowe. jakie są jeszcze kolory? chyba zrobię wyprawę po innych biedronkach
Nie było Cię tu.. http://biedronka.pl/oferta/artykuly_...erta_tygodnia/ ?
partytura jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-04, 23:19   #1088
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
oj, kupiłam herbatę Złoty Smok o smaku prażonego ryżu i się zawiodłam bardzo. Smakuje jak liść senesu, który piłam jak byłam głupia. blee

maty bambusowe są również okrągłe? ja widziałam u mnie w biedronce tylko prostokątne i to różowe. jakie są jeszcze kolory? chyba zrobię wyprawę po innych biedronkach
Po matach bambusowych z gazetki azjatyckiej u mnie pozostały już marne resztki. Tak, były i okrągłe i prostokątne. Kremowe, jasnozielone, brązowe, fioletowe i różowe.
Ach, prawda, teraz są kolejne maty w ofercie przemysłowej ale różowe to tylko w ofercie z gazetki azjatyckiej były więc chyba o tamte chodziło...

Edytowane przez laisla
Czas edycji: 2011-11-04 o 23:21
Stary 2011-11-04, 23:20   #1089
moorelaa
Przyczajenie

Witam
Czy ser camembert PRESIDENT light (ok. 12% tłuszczu) jest w stałej ofercie Bierony? Kupowałam go tam kiedyś, a teraz za nic nie mogę go znaleźć .. a w innych "osiedlowych sklepach' dotąd nie spotkałam..
Chciałabym wiedzieć, czy w biedronie można kupić słodzik i mleko w proszku (najlepiej żeby było o obniżonej zawartości tłuszczu) ?
moorelaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-04, 23:25   #1090
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
Chodzi Ci o świecę la rissa? W szklance takiej raczej niż w słoiczku? tak, wiele osób tutaj chwaliło na wątku, szczególnie zapach owoców leśnych (czerwoną).

---------- Dopisano o 23:25 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ----------

Cytat:
Napisane przez moorelaa Pokaż wiadomość
Witam
Czy ser camembert PRESIDENT light (ok. 12% tłuszczu) jest w stałej ofercie Bierony? Kupowałam go tam kiedyś, a teraz za nic nie mogę go znaleźć .. a w innych "osiedlowych sklepach' dotąd nie spotkałam..
Chciałabym wiedzieć, czy w biedronie można kupić słodzik i mleko w proszku (najlepiej żeby było o obniżonej zawartości tłuszczu) ?
Słodzika na pewno nie ma (w netto jest w stałej ofercie), co do reszty to nie jestem pewna.
Stary 2011-11-04, 23:26   #1091
laseine
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez partytura Pokaż wiadomość
a no nie było. jeszcze nie uczestniczyłam w tym świetnym wątku

praca inżynierska
odchudzanko

http://demotywatory.pl/2462064/Korzy...-kazdej-chwili
laseine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-04, 23:32   #1092
partytura
Zadomowienie

Cytat:
a no nie było. jeszcze nie uczestniczyłam w tym świetnym wątku
Hehe, to nie wątek, a strona biedronki Tam na bieżąco jest pokazane co jest w danym czasie w ofercie A te maty bambusowe jak wykupili to zonk, ale może mają na magazynie i jeszcze Ci je wyłożą ;-)
Stary 2011-11-04, 23:55   #1093
hejYou
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez puszka_pandory Pokaż wiadomość
Czy jest może w Biedronce seler w słoiku ?
z tego co się orientuję to chyba nie. Bo kiedyś szukałam i nie było
Stary 2011-11-05, 00:37   #1094
jofka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Umbra Pokaż wiadomość
niedługo na pewno dojadą.
Oby,oby,bo dla mnie michałki białe i trufle to najlepsze cukiereczki
Chociaż może to w ramach dbania o moją linię?

---------- Dopisano o 00:37 ---------- Poprzedni post napisano o 00:31 ----------

Polecam kluski śląskie z Biedronki Smakowały,robiłam w tym tygodniu. Dużo ich jest w opakowaniu,aż się zdziwiłam. Dobrze,że wzięłam jedną paczkę na obiad,bo normalnie biorę 2 innych firm.

25.08 Codzienny makijaż na lato.
28.07 Must have dla cery tłustej- żel LASS ze złotem!
07.07 Nowość:Mleczko do ciała Isana z 10% mocznikiem.
08.06 "Rajstopy w spray'u od Sally Hansen taniej.

Loving & be loved by U
jofka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-05, 00:45   #1095
partytura
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jofka Pokaż wiadomość

(...)Polecam kluski śląskie z Biedronki Smakowały,robiłam w tym tygodniu. Dużo ich jest w opakowaniu,aż się zdziwiłam. Dobrze,że wzięłam jedną paczkę na obiad,bo normalnie biorę 2 innych firm.
Hmm.. mam ochotę spróbować, bo nigdy nie miałam okazji... ja zachodnie rewiry, może dlatego Tylko myślę z czym je podać potem. Jakiej pomysły? No i - w mrożonkach czy lodówka może jednak? Po ile są?
Stary 2011-11-05, 08:47   #1096
ch_aga
Zadomowienie

Cytat:
Miałam kiedyś tę świecę i zapach prawie niewyczuwalny. Dymu nie było, ale pachniała tylko na samym początku. Lepiej kupić świecę Brise, czy jak się to pisze, pachnie do samego końca.
Pozdrawiam
ch_aga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-05, 09:23   #1097
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez laisla Pokaż wiadomość
Chodzi Ci o świecę la rissa? W szklance takiej raczej niż w słoiczku? tak, wiele osób tutaj chwaliło na wątku, szczególnie zapach owoców leśnych (czerwoną).

---------- Dopisano o 23:25 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ----------

Słodzika na pewno nie ma (w netto jest w stałej ofercie), co do reszty to nie jestem pewna.
Świeczki bardzo ładnie pachną z dużych w szkle polecam właśnie owoce leśne- mam co prawda maly pokoik ale czuć od razu jak się wchodzi i jak wieczorem palą świeczkę to jak rano się obudzę to czuję.

Polecam również te małe podgrzewacze - świeczki. Ja miksuje wanilię z pomarańczą - odpalam 2 waniliowe i 2 pomarańczowe i zapach jest bardzo ładny i wyczuwalny.

Z konkurencji mogę polecić świeczki z Rossmana

Polecacie pastę to butów z Biedry czy tak niekoniecznie?

Sophia Loren
Madzia9999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-05, 10:16   #1098
jofka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez partytura Pokaż wiadomość
Hmm.. mam ochotę spróbować, bo nigdy nie miałam okazji... ja zachodnie rewiry, może dlatego Tylko myślę z czym je podać potem. Jakiej pomysły? No i - w mrożonkach czy lodówka może jednak? Po ile są?
Leżą w zamrażarkach, są po około 4 zł -dokładnie nie pamiętam
Ja podaję je z sosem, najlepiej takim gulaszowym. Tylko do klusek mięsko kroję drobniej, nie takie wielkie kawały. Kluski muszą być na pierwszym planie, tak jakby tylko okraszone.
Ja tak jadam,tak lubię, może Dziewczyny ze Śląska mają inne pomysły.

25.08 Codzienny makijaż na lato.
28.07 Must have dla cery tłustej- żel LASS ze złotem!
07.07 Nowość:Mleczko do ciała Isana z 10% mocznikiem.
08.06 "Rajstopy w spray'u od Sally Hansen taniej.

Loving & be loved by U
jofka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-05, 10:26   #1099
2016070150903
Konto usunięte

z win hiszpańskich nie polecam białego Albali (półsłodkie). na wypróbowanie czeka Baron Simon czerwony, również półsłodki.
2016070150903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-05, 10:28   #1100
kurka wodna29
Przyczajenie

Witajcie
Jestem tu nowa, mam nadzieję że mnie przyjmiecie. Bardzo się cieszę że znalazłam taki wątek bo też należę do miłośników Biedronki.
Mam mnóstwo rzeczy zakupionych w biedronie.
Polecam bardzo frytki Fritar extra długie- smakuja jak te z MCdonald
selera w słoiku niestety nie ma, kiedyś dawno był ale już od długiego czasu nie ma.
nie polecam lampki dotykowej ale nie tej co ostanio z szklanym kloszem tylko z takim papierowym, byłam nią zachwycona ale ten klosz mi odpadł odkleił się i jakos nie chce mi się go przyklejać.
kukurydza w puszce jest the best
worki na śmieci takie zielone super
muszę te perfumy zobaczyć jeszcze skoro chwalicie
uwielbiam też ser feta w kosteczkach w zalewie patios czy jakoś tak
masło z warlubia -pyszne
a i skorzystam z waszych rad jeśli chodzi o zielone herbaty bo ja nie lubię ale zawsze zalewam wrzątkiem a dzięki wam wiem że lepiej odczekać chwilę i zalać
kurka wodna29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-05, 10:29   #1101
Oh Peggy Brown
Zakorzenienie

Cytat:
Ja podaję je z sosem, najlepiej takim gulaszowym. Tylko do klusek mięsko kroję drobniej, nie takie wielkie kawały. Kluski muszą być na pierwszym planie, tak jakby tylko okraszone.
Ja je zawsze jadam albo z sosem pieczarkowym albo z podsmażoną cebulką

cudo <3
Oh Peggy Brown jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-05, 10:37   #1102
Emocja20
Zadomowienie

Cytat:
Ja wielokrotnie miałam te świeczki. Pachną przy paleniu się, może nie czuje się tego jak się siedzi w pomieszczeniu, ale jak wyjdziesz i wejdziesz do pokoju to czuć taki ładny zapach. Kopcą tylko po zgaszeniu, ale to chyba każde świeczki. Szkoda, że podrożały, bo były konkurencją dla tych z Ikei, ale teraz cena jest bardzo podobna i jak tylko mam okazję to kupuję ikeiowe. Ostatnio siostra mi dała taką o zapachu ciasteczek cynamonowych, boooska
Emocja20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-05, 10:54   #1103
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Emocja20 Pokaż wiadomość
Ja wielokrotnie miałam te świeczki. Pachną przy paleniu się, może nie czuje się tego jak się siedzi w pomieszczeniu, ale jak wyjdziesz i wejdziesz do pokoju to czuć taki ładny zapach. Kopcą tylko po zgaszeniu, ale to chyba każde świeczki. Szkoda, że podrożały, bo były konkurencją dla tych z Ikei, ale teraz cena jest bardzo podobna i jak tylko mam okazję to kupuję ikeiowe. Ostatnio siostra mi dała taką o zapachu ciasteczek cynamonowych, boooska
O rety Uwielbiam takie słoodkie zapachy Pamiętam jak sobie kiedyś kupiłam w Manufakturze w sklepie Świat Świec taką świeczkę o zapachu ciasteczek karmelowych - pachniała cudownie
Jak będę u TŻ to koniecznie wybierzemy się do Ikei I kupię parę w Ikei jak mówisz, że zapach czuć

Chociż dla mnie te biedronkowe całkiem ładnie i intensywnie pachną

Sophia Loren
Madzia9999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-05, 11:04   #1104
Emocja20
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Madzia9999 Pokaż wiadomość
O rety Uwielbiam takie słoodkie zapachy Pamiętam jak sobie kiedyś kupiłam w Manufakturze w sklepie Świat Świec taką świeczkę o zapachu ciasteczek karmelowych - pachniała cudownie
Jak będę u TŻ to koniecznie wybierzemy się do Ikei I kupię parę w Ikei jak mówisz, że zapach czuć

Chociż dla mnie te biedronkowe całkiem ładnie i intensywnie pachną
Ja je kupuję nałogowo i polecam z całego serca O zapachu lodów waniliowych też jest świetna - pachnie nawet jak się siedzi w pokoju, a jak się wchodzi do niego, to każdy się mnie pyta, co to tak pięknie pachnie. Kocham te świeczki
Stary 2011-11-05, 11:05   #1105
puszka_pandory
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez hejYou Pokaż wiadomość
z tego co się orientuję to chyba nie. Bo kiedyś szukałam i nie było
Cytat:
Napisane przez kurka wodna29 Pokaż wiadomość
selera w słoiku niestety nie ma, kiedyś dawno był ale już od długiego czasu nie ma
więc jednak nie ma. Tak coś mi się kojarzyło, że widziałam kiedyś, ale to rzeczywiście było dość dawno.

"Tych, co upadną, (...) inni rozrywają na strzępy" /V.Woolf/
--------------------------------------------------------------------------------------------------

„Ludzie mówią, że życie to jest to, ale ja wolę sobie poczytać” /M.T.C./
<3 LC
puszka_pandory jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-05, 11:10   #1106
Emocja20
Zadomowienie

A tak w ogóle to lecę zaraz do Biedronki - może i u mnie jest już czekolada i nowe herbaty? Już się nie mogę doczekać
Stary 2011-11-05, 11:15   #1107
britnay
Zakorzenienie

a mnie te świeczki uczulają. Jak dłużej się palą, to mnie oczy zaczynają swędzieć i piec
Stary 2011-11-05, 11:17   #1108
Phoce
Flawless

Dziewczyny, czy piła któraś z Was tequillę z Biedronki? Tania jest dość, chyba jakieś 30zł? ale nie wiem czy warto ryzykować
Check out your worth because you're worth more than that."
Phoce jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-05, 11:47   #1109
partytura
Zadomowienie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez Oh Peggy Brown Pokaż wiadomość
Ja je zawsze jadam albo z sosem pieczarkowym albo z podsmażoną cebulką
Dzięki kobity za sugestie! Mam smaka, że hohoho, jak kupię kluchy to jeszcze rzucę oko na jakiś sosik w sieci i zadecyduję na co mam ochotę, bo wybór spory Już wczoraj w google jak wrzuciłam nazwę produktu "kluski śląskie" to co nieco wyhaczyłam, ale już nie wczytywałam się zanadto z uwagi na późną porę
Stary 2011-11-05, 11:49   #1110
carolyna86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Phoce Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy piła któraś z Was tequillę z Biedronki? Tania jest dość, chyba jakieś 30zł? ale nie wiem czy warto ryzykować
warto, mi smakuje

carolyna86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości