|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Tytul kolejnego wątku | |||
Raczkujemy i wstajemy, wszsytko w domu popsujemy II-IV 2011 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
9 | 23,68% |
Kilka ząbków już mamy, teraz pierwsze kroki stawiamy III-IV 2011 |
0 | 0% |
Pół roczku już za nam,i coraz mniej czasu mamy III-IV 2011 |
0 | 0% |
Dzieci nasze już raczkują, a mamusie ciągle plotkują III-IV 2011 |
0 | 0% |
Dzieci wiosną się rodziły.. pierwszą gwiazdkę obchodzimy III-IV 2011 |
1 | 2,63% |
Lato, jesień już za nami, pierwsza choinka z maluchami III-IV 2011 |
2 | 5,26% |
Coraz mniej czasu na wizaz mamy, ale chętnie tu zaglądamy III-IV 2011 |
0 | 0% |
"Mama" mówić zaczynają, dzieci łezka w oku się kręci III-IV 2011 |
0 | 0% |
I do taty i do mamy sami już się przemieszczamy - III-IV 2011 |
1 | 2,63% |
Zęby szczerzą, wszędzie właźą, co potrafią nam pokażą III-IV 2011 |
22 | 57,89% |
Kilka ząbków już mamy, więc raczkować zaczynamy III-IV 2011 |
0 | 0% |
Na czworaka świat zwiedzamy, pierwszego Mikołaja wyglądamy III-IV 2011 |
3 | 7,89% |
Głosujący: 38. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4411 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci nasze już siadają i zupeczki zajadają, III-IV.2011
Cytat:
![]() Lenka je tak 200-250g obiadku, ale dzis zjadla mnie bo probowalam z grudkowym ![]() Deserkow za to wcale nie je, tzn je tylko jogurty... wlasnie zjadla 100g jogurtu bananowego ![]()
![]() |
#4412 |
Wtajemniczenie
|
żurawinko to twój Tż tez się fotografią interesuje?
I powinnas avka zmienić na żurawin ę,a nie jakieś jabłka ;P
![]() ![]() 8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
![]() ![]() |
![]() |
#4413 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() mieszkasz w jakiejś kamienicy? Cytat:
A na rękach ni chwili nie usiedzi. To w prawo się wychyla, to w lewo, to do tyłu, na brzuch się przewraca itp. normalnie adhd jak ktoś patrzy z boku ![]() Cytat:
Też mi raz fiknęła, ale spadła jak kot ,,na 4 łapy" nie walnęła główka na szczęście. gratulacje dla Majki ![]() u nas - tż chory ![]() żurawinka - co malowałaś?
![]() |
#4414 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Malowałam na biało puszki po Nutramigenie, wieszak i sosnowe ramki z których kombinuję co by zrobić ozdobę w kuchni Cytat:
![]() Tak, jest fotografem amatorem, ale nie ma czasu ostatnio i większość zdjęć ja robię ( też za mało) Te piekne chwile z małymi szkrabami sa takie ulotne, za mało zdjęć mam za mało ![]() Mordka jak wyżej maluję hobbistycznie co się da, szczególnie dodatki, największy mebelek pomalowany to półka na płyty, mam nadzieję że po remoncie się wezmę solidnie . Na wizażu siedzę naprzemiennie razem z muratorem ( dużo inspiracji) Córę masz udaną, ale nie obraź się, widać że to mały psotnik ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4415 |
Zadomowienie
|
zurawinka - ja też uwielbiam takie rzeczy.
![]() Wczoraj przeglądałam stronę muratora, bo patrzyłam na szablony. Kiedyś porobiłam sobie takie maleńkie metalowe wieszaczki na kolczyki, każdy kto wszedł do łazienki pytał gdzie kupiłam. ![]() Już porozdawane sa. Jak mam wenę a mała śpi to maluję ale głównie akwarelami. Chce namalować jej trzy obrazki żeby powiesić przy łóżeczku ale muszą też pasować do sypialni naszej. Chcem przerzucić się na akryle, bo więcej możliwości dają. Fajne takie twórcze zajęcia, prawda? Już nie mogę się doczekać aż Oliwka będzie potrafiła rysować - mam nadzieję, ze odziedziczyła talent po mamie ![]() ---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ---------- a nie to nie była strona muratora, tylko ta http://www.urzadzamy.pl/zrob-to-sam/szablony-i-wzory/ Tak, tak to jest mały psotnik. Łobuz jeden, czasem już ręce opadają ale ten bezzębny uśmiech rozkłada mnie na łopatki ![]()
#4416 |
Zadomowienie
|
Fajnie dziewczyny, że macie takie pasje i przede wszystkim talent artystyczny. Ja jak chcę to też potrafię zrobić coś ciekawego no ale teraz przy moim małym łobuzie czas mam jedynie na obowiązki domowe niestety
![]() Żurawinka jak skończysz to pochwal się i wrzuć fotkę ![]() Przeglądałam zdjęcia do wywołania i patrzcie jakie znalazłam hehe
04.07.2009 r Powiedzieliśmy "TAK" 03.05.2011 r Majeczka jest już z Nami ![]() url=http://pierwszezabki.pl] http://s2.pierwszezabki.pl/047/0471299c0.png?5880 [/url] Edytowane przez izunia233 Czas edycji: 2011-11-04 o 15:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#4417 |
Wtajemniczenie
|
Hej! Dzisiaj Was troché podczytuje
![]() Czy Wy bedziecie szczepily na swinke i odre skojarzonymi? Ja mimo, ze szczepilam heha to te nastepne chyba juz normalne wole, bo sporo kontrowersji budzi ta szczepionka mmr. Czy Wasze dzieci czésto uderzaja glowa o podloge? Moj Michal pelza jak szalony i czasami jak sie gibnie na plecy to az mi ciarki przechodza jak uderza glowa o gola podloge:/ Dzisiaj mocno sie poplakal jak uderzyl. Rozkladam koc i mate zeby te uderzenia zamortyzowac, ale on zawsze wyjdzie poza obszar dopuszczalny ![]()
![]() |
#4418 |
Zakorzenienie
|
Mordka dzieki za szablony, przydadzą się
![]() Izunia pokazałam zdj. Małej a ta w śmiech, lubi inne dzieci bardzo. No niestety czasu na tworzenie mało, częściej się z dzieckiem wygłupiam, jak skończę to sie pochwalę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4419 |
Zadomowienie
|
hello dziewczyny
![]() u nas dziś nawet ok. Mała ładnie spała, na jedzenie obudziła się tylko ok.3. Martwi mnie jednak fakt, że jak budzi się o 6.30,7 to nie chce nic jeść. Na siłę wypije 30 ml mm i tyle. Je dopiero o 10 kaszkę i też nie zje za dużo bo 100 ml. Nie wiem co jest grane. Taka długa przerwa a ona nie jest głodna ![]() AAAA dziś moja dziunia zwaliła w nocy kupę a że przebieram ją tylko gdy budzi sie na karmienei to nawet nie widziałam tej kupy. Rano dopiero poczułam... coralady a ja 30 skończyłam we wtorek ![]() ![]() mordka_1985 zdolniacha ![]() dziewczyny oglądałam nowy folder z Biedronki i będa super zabawki dla maluchów...już mam ochotę na kilka ![]()
![]() |
#4420 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
hehe pijaczyna:P Cytat:
![]() Lenka zasnela, ale malo zjadla, jak wstanie bedzie trzeba dac reszte mleczka. W pokoju mamy az 17C ![]()
Puedes ser nada para el mundo pero para alquien puedes ser el mundo entero ![]() Edytowane przez tajka88 Czas edycji: 2011-11-04 o 16:32 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4421 |
Zadomowienie
|
Tajka dobrze to ujęłaś hehe mama nie może to córunia popróbuje troszeczkę.
Nika gdzie ty to widzisz? ja nie mogę znaleźć ![]()
#4422 | |||||||
Raczkowanie
|
hej
![]() u mnie od rana ktos siedzi, jak nie mama to tesciowa, dobrze ze na spacer udało nam sie wyjsc. moje dziecko ostatnio budzi sie po parę razy w nocy, nie wiem po co i czemu ![]() ![]() Cytat:
a kiedy wracasz do pracy? Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
super zdjęcie, koniecznie do wywolania Cytat:
Cytat:
![]() ja jestem ciepłolubna, zamarzłabym przy tej temp. w pokoju
![]() |
#4423 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wspomniane robienie kolczyków też uskuteczniałam parę lat temu, a co. Makijaże lubię bardzo, na swój ślub też się malowałam sama. No dosyć chwalenia się ![]() Dzwoniła moja mama i zapowiedziała wizytę i że zaopiekuje się małą żebyśmy mogli z mężem iść do kina ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4424 |
Zadomowienie
|
izunia233 Majka wie co dobre. Moja Kala jak widzi puszkę to otwiera buzię, wyciąga ręce i tak śmiesznie nimi macha i sapie. Chyba też ma ochotę
![]() na stronie też nie widziałam ale byłam dziś na małych zakupach i wzięłam nowy folder. Oferta będzie ważna od 7 listopada
![]() |
#4425 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zimno jak cholera... nie mamy zadnego grzejnika... mamy w planach kupic, ale ostatnio brak kasy jest... Ale mala dostala marudera, zjadla troche gruszki przez ta siateczke i zabralam zeby dac wiecej... i zaczela marudzic i plakac nawet jak jej dalam... eh Teraz dalam jej ksiazke i ¨czyta¨... o juz placze:d
![]() |
#4426 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() speszyl for jou http://www.google.pl/search?q=zurawi...Nc_O4QSXto33Aw Cytat:
no ale po wczorajszym wypadku ![]() koniec z tym i śpi od dzisiaj w łóżeczku
![]() |
#4427 |
Rozeznanie
|
Hejo!
Nareszcie koniec tygodnia ![]() Naprodukowałyście tyle, że nie wiem kiedy to przeczytam ![]() Nie wiem, co u Was i Waszych dzieci ![]() Mam nadzieję, że dzieciątka zdrowo rosną i nie dają Wam popalić ![]() My od poniedziałku walczymy z katarem niestety. Zębów nadal brak. Lenka nauczyła się za to pełzać do przodu- wcześniej tylko do tyłu jej wychodziło ![]() ![]() Idę do gwiazdy, bo właśnie wstała z popołudniowej drzemki ![]() Gratulacje dla wszystkich za nowe zęby i umiejętności. ![]() Zdrówka dla chorowitków ![]()
#4428 |
Zakorzenienie
|
Dalam jej wiecej gruszki i siedzi i je ...uffffffff
#4429 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Uśpiłam małą w foteliku do karmienia a teraz delikatnie jeżdżę bo już się zaczęła budzić. Chyba w przychodni pomylili szczepionki i zamiast WZW zaszczepili ją MARUDEREM ![]()
![]() |
#4430 |
Zakorzenienie
|
IIzabela może zmienię na święta
![]() No, dziecko wykąpane i uśpione, pranie rozwieszone, ramka pomalowana, zjeść kolację czy czekoladki ? trudny wybór ![]() Narazie się żegnam bo mąż coś niedomaga, pewnie czas będzie po weekendzie. |
![]() ![]() |
![]() |
#4431 | ||||||||
Wtajemniczenie
|
żurawinka, czekoladki! A ja żadnej w domu nie mam
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Niedużą macie różnicę wieku ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() tak, w takiej z lat 50, niewysoka na szczęście ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Krzyś też uderza głową w parkiet, ale już się chyba przyzwyczaił ![]() szymelka, hej ![]() Cytat:
|
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4432 | |||||||||
Zadomowienie
|
moje dziecko mnie dziś rozpieściło, bo pierwsza drzemka trwała godzinę a druga 2h
![]() ![]() ![]() później trafił mi się obiadek u teściów więc laba na całego, hehe a Mateusz na kocyku leżał w jadalni i coraz lepiej idzie mu czołganie w przód ![]() oby mu te drzemki tak zostały, plissssss ![]() ja za 3 ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() dobrze że nakładka się znalazła ![]() Cytat:
Mateusz nadal z pewną rezerwą do chrupków podchodzi ![]() Cytat:
Cytat:
a czemu nie ma twojego albumu z Oliwką? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4433 | |||||||
Wtajemniczenie
|
helol dziękujemy za wszystkie gratulacje ![]() nocka jak zwykle do d... ja juz jak zombie chodze dzisiaj troche w rozjazdach bylismy maly juz spi ja zaraz tez sie klade tylko doczytam Was Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
i waga tez niezła ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
ja dokładnie za rok i parę dni będę obchodzić 30-tkę ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ---------- Cytat:
![]() hehe super wzrok ![]() zurawinka mordka ja tez zawsze lubiłam robic cos z niczego, ale malowac nie potrafie ![]() wszystkiego najlepszego ![]() ja w przyszły czwratek 29 lecę spać ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4434 |
Zadomowienie
|
Izabela ja kładę Mateusza w tym co jest w ciągu dnia, czyli bodziak i rajstopki i przykrywam kołderką.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4435 |
Zadomowienie
|
uffff jestem z powrotem
![]() ![]() ![]() ![]() kochane dopadła mnie jakaś straszna migrena...głowa mi pęka, nalałam sobie lampkę wina i czekam na małżonka miłego wieczorku kochane ![]()
![]() |
#4436 |
Zadomowienie
|
marta- zdenerwowałam sie i usunęłam
![]() jak bede miała czas to dodam spowrotem. ![]() Oliwia pierwszy raz spała 3 godziny popołudniu, ale za to urzeduje do teraz
#4437 |
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny, melduję się na chwilkę. nie jestem w stanie nadrobić wszystkiego
![]() ![]() Teraz szaleje z zabawkami więc mam chwilę na kawę, podczytam chociaż trochę co u Was. Aaa, N.ik.a coś pisała, że Kalinka nie chce jeść rano. Maksio miesiąc temu miał taki tydzień, może dwa- nie chciał za piernika jeść rano. Dopiero koło 10-11 zjadał. Dla mnie to był problem bo chciałam go karmić przed wyjściem do pracy. Polecono mi, by odstawić go od noecnego karmienia, podawać w nocy herbatkę bo może nocna przerwa przesunęła mu się na rano. i pomogło, rano zjadał ładnie z piersi. Ale wiem, ze nie każde dziecko pozwoli się oszukać herbatką lub wodą... Musiałabyś spróbować. Albo przeczekać , może to chwilowe. Zamówiłam wreszcie fotelik 9-18kg- stanęło na Maxi Cosi Priori . Mam nadzieję, że dołączymy z Maksiem do grona zadowolonych. Ja to się cieszę, ze w końcu Mały będzie siedział przodem do mnie, będzie mnie widział. bo niejednokrotnie wkurzał się z tyłu nie widząc nikogo a ja nie miałam jak go udobruchać, zostawało mi zdzieranie gardła piosenkami dla dzieci ![]() a teraz będzie mnie widział, więc może ograniczymy takie wątpliwe atrakcje jak śpiew mamy ![]() No i maruda się włączyła....lecę. dobrego weekendu Wam ![]()
...Poczęcie dziecka to cud, przed którym człowiek milknie, chyli czoło i klęka... ...Pure Happiness... Edytowane przez subtelle Czas edycji: 2011-11-05 o 07:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#4438 | |
Wtajemniczenie
|
hej
my juz od 6:30 na nogach mąż pojechal do tescia na działkę pomagac a ja juz sie wykąpalam i głowe umyłam, wstawiłam pranie i czekam na pierwszą drzemkę, żeby sie umalować i wyszykowac bo jedziemy do moich rodzicow więc nie pisac dużo ![]() nika fajne popoludnie miałaś z Kalinką ![]() Cytat:
![]() trzymajcie się dzielnie |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4439 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() mam nadzieje, że będziesz zadowolona z fotelika - my też chcemy go kupić. A zamawiałaś przez internet? Cytat:
My też jedziemy do moich, ale jak tż wróci z pracy. Mała właśnie zasnęła więc lecę się umyć, pomalować, wstawić pranie, pomyć naczynia, zjeść śniadanie i ogarnąć mieszkanie.
![]() |
#4440 |
Zadomowienie
|
Oliwia śpi już 2 godziny
![]() zdążyłam wszystko zrobić
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:23.