Mamusie Majowo-Czerwcowe 2012 - Strona 115 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Który tytuł IIcz. wątku "Mamuś Majowo-Czerwcowych 2012" podoba Wam się najbardziej?
Zimę z brzuszkiem przechodzimy, w maju-czerwcu urodzimy 29 54,72%
Nasze brzuszki szybko rosną, urodzimy późną wiosną 20 37,74%
Majowo-czerwcowe mamy, na nasze dzieci jeszcze trochę poczekam 1 1,89%
Na święta czekamy i po brzuszkach się głaskamy 3 5,66%
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-05, 20:56   #3421
_agata
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Majowo-Czerwcowe 2012

Pranie się robi, a jeszcze kolejne będę musiała... ale mi się nie chceeeeeee......
I chleb muszę zagnieść, żebyśmy na śniadanie mieli.

Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość
A u mnie dziś... rozpoczęcie II trym Taka jestem szczęśliwa, czekałam bardzo na ten dzień, choć wiem, że żadne magiczne klik nie zrobiło się tego dnia, ale nie mogę powstrzymać radości z tego, że statystycznie już mniejsze ryzyko..... Już po 11 tc trochę odetchnęłam (# miałam w 8 i 11), ale dziś to już koniec ze wszelkimi czarnymi myślami
Mnie z rozpoczęciem II trymestru niestety przyszły mdłości i wróciły zaparcia... teraz trochę przeszło, ale bardziej senna jestem... Jak nie urok, to sraczka...

Wczoraj położyłam się około 20, obudziłam po jakichś 2 godzinach, umyłam się, naskrobałam parę słów i padłam. Dziś spałam do 10... A lubię w weekendy wstać wcześniej, tzn. wcześniej niż o 10, a nie zrywać się o 6... ale plany swoje, a życie swoje...

Cytat:
Napisane przez agatka661 Pokaż wiadomość
Kot w nocy mial mega biegunke= zmiana pokarmu na royal canin dla sterylizowanych, zasrala mi pol mieszkania, poprostu masakra;/(kupe robila w kuwete ale osranym tylkiem jezdzila po meiszkaniu!)
zawsze jak jej zmieniam pokarm tak ma.... ale od 2 tyg jets wysterylizowana wiec postanowilam jej teraz specjalny dawac ... takze dzis ma diete, bo musze wyjsc z domu a jak mi zasra chate to . Tz sie wkurzyl i poszedl na ryby Moj kot ogolnie ma strasznie wrazliwy zoladek Tz go wykapal rano, kot lezy smutny i obrazony
agatka, a dajesz mu suchą karmę czy mokrą?
Faktycznie powinnaś przez około 10 dni wprowadzać stopniowo nową karmę, a nie od razu, ale co się stało to się nie odstanie
Jeśli dajesz mokrą to spróbuj dawać trochę suchej, wtedy kupy nie są takie luźne. Moje koty jedzą właściwie tylko suche i nigdy przenigdy rozwolnienia nie miały.
A jeśli dajesz suchą to pozostaje przeczekać ten okres, aż wszystko będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez Dasti80 Pokaż wiadomość
super

Hasło mojej teściowej, które mnie bardzo drażni to "żebyś się nie zdziwiła" potrafi tak powiedzieć w każdej sytuacji

---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ----------

Chyba już każda z Nas przeszła albo właśnie przechodzi przeziębienie w tej ciąży mnie trzymało prawie 2 tygodnie i mam nadzieje że w tym sezonie nic mnie już nie złapie

---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ----------

Dziewczyny ostatnio narzekałam że po wejściu w II trymestr czuje się nadal fatalnie, muszę to sprostować bo od wczoraj poczułam się lepiej, mdłości delikatne nadal są ale mam więcej energii
Strasznie nie lubię takiego gadania "żebyś się nie zdziwiła", "zobaczysz jak to będzie", "wysypiaj się na zapas", etc..
Nosz, k***ica mnie bierze, na szczęście nie za często to słyszę... Moja sprawa co i jak będzie.

Ja na szczęście nie chorowita, mam nadzieję, że i w ciąży choroba mnie ominie...

Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość
Pandzia, napij się delikatnej kawuni, jak bardzo masz ochotę, zjedz potem owoca dla wyrównania potasu. Wiem, że zdania są podzielone... Ja tak robię za radą gina, on w ogóle nie widzi problemu w piciu kawy. Ja ograniczam się do jednej dziennie, jak mam ochotę, choć wcześniej piłam 2-3.
Natomiast np. co do piwa czy wina jestem nieugięta Nawet te "bezalkoholowe", jak przeczytacie etykietę, to ileś tam % po przecinku mają. Mnie te parę łyków nie zbawi, a po co ryzykować, że coś dotrze do dziecka
I ja kawy sobie nie odmawiam. Ale tylko w pracy piję, rano nie za mocną parzę, z mlekiem... dla smaku raczej niż dla pobudzenia. Ciśnienie mam w normie.
Jednym z pierwszych objawów, kiedy jeszcze nie wiedziałam o ciąży, było odrzucenie od kawy. Przez dwa dni jak czułam rano zapach, to aż mi śniadanie do gardła podchodziło. Na szczęście przeszło.

Są jakieś piwa zupełnie bezalkoholowe, ale myślę, że nie warto...

Cytat:
Napisane przez Tacca Pokaż wiadomość
Ja muszę pomyśleć co z tą kicią moją... Tymczasowo nie jest jeszcze tak "psychiczna", żeby ją usypiać... Mam zmartwienie z nią...
Obawiam się, że dla mojej Michy słowa "strefa nieaktywna" nie istnieją...
Napisz proszę, że to żart z tym usypianiem kota...

---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ----------

Cytat:
Napisane przez śliweńka Pokaż wiadomość
ach moja bratowa jadła czekolade zagryzając ogórkami jak dzwoniła to pytałam i wyszedł chłopak
Ja dziś na śniadanie zjadłam słodkie ciasto drożdżowe, po czym poprawiłam kiszoną kapustą...

o

Edytowane przez _agata
Czas edycji: 2011-11-05 o 20:55
_agata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-05, 21:02   #3422
śliweńka
Zakorzenienie

mnie do słodyczy aż tak nie ciągnie kiedyś to pochłaniałam

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-05, 21:30   #3423
kapukat
Zakorzenienie

ja jem slodycze jak sie zdenerwuje...a dzisiaj sie tak wkurzzylam ze poszlam sobie do tesko nakupowac smakołyków... ot i tyle
kapukat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-05, 21:51   #3424
centipede
Zadomowienie

Matko dobijcie mnie, tak mi się chce Jak przewijam stronę, żeby przeczytać wszystko co napisałyście to już mi się coś dzieje, albo jak telewizję oglądam bleh...

Kism ja jestem jak najbardziej za tym, żebyś Ty prowadziła nasz wątek, jakoś tak zawsze na czasie jesteś
Agatko współczuję przeżyć z kotkiem! Mam nadzieję, że kici szybko przejdzie i przestanie zostawiać niespodzianki!

Cytat:
Napisane przez katka_19 Pokaż wiadomość
Cześć Kochane,
byłam wczoraj na wizycie u Pani Doktor.
Pierwszy raz widziałam bijące serduszko naszego Maleństwa.
Uczucie nie do opisania Maleństwo ma 1,6 cm i miewa się dobrze
Termin porodu wypada mi na 13.06.2012, teraz muszę zapisać się na badanie genetyczne.
Super Ale już duży Maluszek

Cytat:
Napisane przez liveinhope Pokaż wiadomość
Podobno można, ale jak obejrzałam ostatnio program o pordukcji piwa, to jednak zrezygnuję

Dzisiaj w nocy tradycyjnie się obudziłam i zaczęłam myśleć, jak to wszystko się zmieni i co z tego mojego Przecinka wyrośnie
ja też ostatnio coraz więcej myślę o tym jak to będzie, chyba w końcu to dotarło do mnie

Cytat:
Napisane przez Dasti80 Pokaż wiadomość
Też kawę uwielbiam ale w ciąży odrzuciło mnie zupełnie, mam odruch wymiotny na widok i zapach kawy od 8 tygodni nie miałam kawy w ustach organizm chyba sam sobie reguluje potrzeby
oj chyba tak, organizm sam wie czego potrzebuje ja kawki nie piłam od 5-6 tygodni, wcześniej piłam po 3 dziennie, bo uwielbiałam smak i zapach kawy! Teraz mi śmierdzi

Cytat:
reaktywacja moja na wątku chora ale zwartka i gotowa
a co to za choróbsko?! trzeba je przegonić
Cytat:
Napisane przez Timii Pokaż wiadomość
dziewczyny ja nie wyrabiam, pedzicie jak szalone

ja w tym tyg bylam w szpitalu na pierwszej wizycie, usg bylo bardzo szybkie ale i tak lezka w oku sie kreci jak mozna podejrzec malucha. moj to prawdziwy akrobata - stal na glowie!! mozna bylo sie posmiac
Nieźle to faktycznie mały akrobata u nas Maleństwo leżało jak na wczasach na plaży, tylko tak słodko rączkami i nóżkami machało

Tacca zarzuć tą swoją listą
Stary 2011-11-05, 21:55   #3425
nedzia
Raczkowanie

hejo
ale macie fajnie ze macie tyle czasu ja to za pierona was nadrobić nie potrafię tak lecicie
nedzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-05, 22:02   #3426
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez centipede Pokaż wiadomość
Matko dobijcie mnie, tak mi się chce Jak przewijam stronę, żeby przeczytać wszystko co napisałyście to już mi się coś dzieje, albo jak telewizję oglądam bleh...

Kism ja jestem jak najbardziej za tym, żebyś Ty prowadziła nasz wątek, jakoś tak zawsze na czasie jesteś
Agatko współczuję przeżyć z kotkiem! Mam nadzieję, że kici szybko przejdzie i przestanie zostawiać niespodzianki!

Super Ale już duży Maluszek

ja też ostatnio coraz więcej myślę o tym jak to będzie, chyba w końcu to dotarło do mnie

oj chyba tak, organizm sam wie czego potrzebuje ja kawki nie piłam od 5-6 tygodni, wcześniej piłam po 3 dziennie, bo uwielbiałam smak i zapach kawy! Teraz mi śmierdzi

a co to za choróbsko?! trzeba je przegonić

Nieźle to faktycznie mały akrobata u nas Maleństwo leżało jak na wczasach na plaży, tylko tak słodko rączkami i nóżkami machało

Tacca zarzuć tą swoją listą

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
Stary 2011-11-05, 22:33   #3427
Ewunia_1984
Zadomowienie

Cytat:
Ja niby też, ale jak już będę wiedziała czy chłopiec czy lalunia, to może łatwiej będzie wybierać.
Myślę, że jakieś uniwersalne rzeczy typu smok czy butla, to już powoli zacznę (no nie wytrzymam)... Listing sobie z mamuś marcowo kwietniowych spisałam...
Dzięki im za to!
Podzielisz się listą???
Ja zakupy zacznę po 17 listopada bo wtedy mam wizytę u lekarza i mam ogromną nadzieje, że uda mu się sprawdzić płeć dziecka.

Miałam mega faze na słodkie więc wg przesądów to będzie dziewczynka, ale pamiętam, że jak pierwszy raz zobaczyłam bijące serduszko pomyślałam sobie, że to na pewno jest chłopak. Och...już bym chciała wiedzieć.

Ja z początku, ze względu na różne sprawy, miałam robione usg co tydzień, a teraz idzie drugi tydzień jak kropeczki nie widziałam i muszę czekać kolejne dwa tygodnie. Nie dość, że nie mogę się doczekać to jeszcze mnie obawy biorą czy na pewno wszystko jest ok... Już się zastanawiam czy nie przełożyć wizyty na za tydzień. Kurde, uzależniłam się chyba od tego usg

My bidulki kawy pić nie możemy, ale jeszcze ciężej mi było z myślą, że w te chłodne jesienne i zimowe wieczory nie będę mogła pić herbaty, aż tu w sklepie znalazłam przepyszną herbatę bezkofeinową Już chyba z pięć kubków wypiłam.
Ewunia_1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-05, 22:44   #3428
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Jakiej marki? Albo: w jakim sklepie?
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-05, 22:46   #3429
aneczka240
Wtajemniczenie

Cytat:
Ogórasków kiszonych podjadłam... MMMMmmmmega kwaśne i czosnkowe... Siostra robiła.
Ogórki kiszone domowej roboty mniam pycha Mój tata kisi ogóry w tych butelkach 5 litrowych po wodzie i zgarnęłam dwie - łącznie 10 litrów dobroci
Cytat:
ja przez katar nie mam na nic ochoty
U mnie już katar jakby schodzi, gardło też nie boli. Teraz odpaliłam kominek z miętowym olejkiem i tyle go nawaliłam, że aż mnie oczy szczypią
Idziemy zaraz spać, Łaciata szuka chrupek po pokoju

Trzymajcie się ciepło

15

aneczka240 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-05, 22:48   #3430
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
ach moja bratowa jadła czekolade zagryzając ogórkami jak dzwoniła to pytałam i wyszedł chłopak
tez wlasnie slyszalam ze jak ma sie takie zachcianki to bedzie chlopak

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-06, 08:18   #3431
anulka4771
Wtajemniczenie

Witajcie ale żeście naskrobały.
[QUOTE=aneczka240;30344181]Ogórki kiszone domowej roboty mniam pycha Mój tata kisi ogóry w tych butelkach 5 litrowych po wodzie i zgarnęłam dwie - łącznie 10 litrów dobroci

ogóreczki pyszna sprawa,też tak kisze
Co do kawy to ja pijam jedna słabą kawke z rana,bez niej bym przeżyc nie mogła..
Co do teściowej to ja mam chyba taką samą jak Śliweńka,jak urodziłam Filipa teściówka kupiłam mi 2 flanelowe pieluchy,do dzis młodemu nic nie kupiła,ba nawet do nas nie przychodzi,za to moi rodzice to by za Filipem w ogień skoczyli,rowerek,kład na akumulator,multum potrzebnych rzeczy jemu kupują.Filip uwielbia Tomka i przyjaciół i napomknie tylko dziadziowi że takiej kolejki jeszcze nie ma to co dziadek robi(jak ma pieniądze) leci z młodym do sklepu.Wszędzie go zabierają,czy do lasu na spacer czy pomóc drzewo rombać-młody uwielbia pomagać.
Ja miałam dwa dni żołądkową grypę więc byłam nie do życia

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-06, 09:10   #3432
Timii
Rozeznanie

Cytat:

mój tata jak słyszy słowo wózek to wychodzi bo wg za wcześnie a ja tylko mówię jakie ceny i że oglądałam bo dziadkowie się zaoferowali że kasę dadzą tzn. moi rodzice bo moja teściowa to sądzę że kupi pieluchy tetrowe tak jak na parapetówę kupiła mi obrus za mały
nasze tesciowe moga sobie podac reke

Cytat:
Ja niby też, ale jak już będę wiedziała czy chłopiec czy lalunia, to może łatwiej będzie wybierać.
Myślę, że jakieś uniwersalne rzeczy typu smok czy butla, to już powoli zacznę (no nie wytrzymam)... Listing sobie z mamuś marcowo kwietniowych spisałam...
Dzięki im za to!
Trochę spisanie tych rzeczy "do kupienia" mi pomogło. Coś sobie zaplanowałam w końcu. A to lubię.
dobry pomysl z tym podpatrzeniem sama zaraz tam zajrze, planowanie to podstawa. ja tez czekam na odkrycie plci, ale poki co ogladam wszystkie inne gadzety, ktore moga sie przydac. wczoraj widzialam na przecenie laktator, sterylizator i podgrzewacz. przemysle sprawe i za tydzien najwyzej wroce po to co potrzebne. przynajmniej zakupy beda na raty a nie wszystko na raz

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;30341800]

A co do płci, oczywiście chciałabym, żeby się urodziło zdrowe, to na pierwszym miejscu, a na drugim.. no cóż, chciałabym dziewczynkę w czym kibicuje mi moja mama, natomiast mój TŻ, tata i wszyscy kumple woleliby małego kibica (TŻ już oczywiście planuje karierę piłkarską ).
I teraz się śmiejemy, bo jak leci reklama Calzedonia (ta o rajstopkach, pończoszkach i "chcielibyśmy, żeby to była dziewczynka") to ja się śmieję, a jak leci reklama nie wiem czego, ale z tym, że babka ma wieeelki brzuch i mówi, że kopie mocno i tatuś: "będzie napastnikiem" - to TŻ mówi, że nareszcie "jego" reklama Tak więc bardzo bardzo stereotypowo Ale co będzie, to się będziemy cieszyć Z jedzenia by wynikał napastnik, ale ja nie wierzę w przesądy [/QUOTE]

fajnie u nas dokladnie to samo, ja chcialabym corcie a TZ - chlopca, ale oczywiscie zdrowie najwazniejsze. jesli teoria X i Y sprawdza sie to mysle ze u nas jednak bedzie chlopiec. w sumie to moze to i dobrze, w rodzinie same baby

Cytat:
Napisane przez Ewunia_1984 Pokaż wiadomość

My bidulki kawy pić nie możemy, ale jeszcze ciężej mi było z myślą, że w te chłodne jesienne i zimowe wieczory nie będę mogła pić herbaty, aż tu w sklepie znalazłam przepyszną herbatę bezkofeinową Już chyba z pięć kubków wypiłam.
a jaka to herbatka? sama pije dosc duzo wiec pewnie powinnam sie w taka zaopatrzyc.

ja nie wiem co mi sie stalo, wczoraj zauwazylam u siebie na brzuchu i na piersiach takie male krostki, pomyslalam ze moze mnie cos uczulilo, ale to dziwne bo nigdy nie mialam takich problemow. teraz widze ze niektore te krostki robia sie wieksze miala ktoras z Was takie? cale szczescie ze jutro ide do lekarza to zapytam.
Timii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-06, 10:24   #3433
asia665
Wtajemniczenie

Witajcie dziewczyny
Czy mogę się cichutko dołączyć do Was??
Wczoraj testy (3) pokazały grube czerwone krechy. I to dosłownie po kilkunastu sekundach. Do lekarza idę dopiero we wtorek. Ostatnią miesiączkę miałam 30.09. . Jednak nie sugeruje się tym ponieważ w czerwcu odstawiłam tabletki anty i miałam rózne przeboje z miesiączką. Powiem Wam szczerze- ja jeszcze w to nie wierze. Boje się,że na dniach dostane okres. Boli mnie podbrzusze-nieraz nawet mocno,ale nie cały czas tylko momentami, no i tak jakby ciągnie mnie prawy jajnik, i cdały czas mam uczucie że zaraz dostane @ ... czy to normalne??? No i kolejny problem to kaszel-męczy mnie suchy kaszel,czy mogę brać Cholinex??
I ogólnie jakoś dręczą mnie myśli,że zaraz dostane okres.

"...i jesteś już mym świadomym tak wolnym w niewoli."

Jestem mamą

asia665 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-06, 10:32   #3434
_agata
Zakorzenienie

Pewnie, że możesz Asiu
Jeśli testy były pozytywne, to pewnie jesteś w ciąży. One w tę stronę raczej się nie mylą
Tyle, że Ty będziesz raczej mamą lipcową niż czerwcową

o
_agata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-06, 10:39   #3435
asia665
Wtajemniczenie

Właśnie też tak liczyłam ,ale patrze że nie ma jeszcze (chyba) wątku o mamach lipcowych to pozwoliłam sobie dołączyć do Was
No właśnie o dzidzie staraliśmy się 4 miesiące i każdego miesiąca miałam wrażenie,że jestem w ciąży :glupek: , a teraz w tym miesiącu kiedy nie spodziewałam się dziecka-zaczęłam prace itd, to coś mnie tknęło żeby wykonać test. Zrobiłam i od razu ręce mi drżały, i patrze a tu nawet nie zdążyłam testu odłozyć na te 3 minuty a juuż dwie krechy. I w tym momencie szok. Testy robiłam późnym wieczorem, i byłam pewna że będzie jedna krecha(no dobra miałam małą nadzieje na ciążę )

Jestem mamą

Stary 2011-11-06, 10:41   #3436
loksa
Raczkowanie

nie bierz cholinexu,mnie tez tak bolalo jak bym miala @ dostac a tu jednak ciaza i nawet przed sama wizyta u gin. myslalam ze zaraz @ dostane. wiec moze u Ciebie jest podobnie
loksa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-06, 10:45   #3437
asia665
Wtajemniczenie

Mam nadzieję,że testy się mylą

Jestem mamą

Stary 2011-11-06, 10:54   #3438
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:
a jaka to herbatka? sama pije dosc duzo wiec pewnie powinnam sie w taka zaopatrzyc.

ja nie wiem co mi sie stalo, wczoraj zauwazylam u siebie na brzuchu i na piersiach takie male krostki, pomyslalam ze moze mnie cos uczulilo, ale to dziwne bo nigdy nie mialam takich problemow. teraz widze ze niektore te krostki robia sie wieksze miala ktoras z Was takie? cale szczescie ze jutro ide do lekarza to zapytam.

jest np tetley decaffein ale nie tylko ta jedna, jest dział u mnie w dunsie na herbat i kaw bezkofeinowych - to pewnie u Ciebie też się coś znajdzie. A Tetley jest akurat bardzo smaczna, ja już tych owocowych pić nie mogę...

co do krost - to ja dostałam wszędzie takiego trądziku młodzieńczego jakiego w życiu nie miałam, moja buzia, moje ciało - koszmar... nie patrzę w lustro bo albo mam czerwone plamki wszędzie albo wysyp krostek - więc się nie przejmuj - hormony wariują
Stary 2011-11-06, 11:19   #3439
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

Dzien dobry, wyspalam sie, zabieram sie za pieczenie piernika :P (chce mi sie ciasta)!
Kkotek juz nie ma sraczki, naszczescie jej przeszlo, ale ogolnie przeglodzilam ja wczoraj lekko, rano mnie mega kkochala
Witam nowe mamusie ;] tesdty nie klamia
co do buzi- dekoldu- nie mialam nigdy problemu z cera, teraz to jakas masakra, tyle wypryskow, ze szok, skora szotstka, na dekoldzie duzo jakis podejdynczych kropeczek. Nigdy tak brzydkiej cery nie mialam.
Ale tezodwazylam sie i weszlam na wage.... od 2 tyg biore te tabletki na tarczyce i ba!- nie przytylam..... a nie biorac ich lecial mi co ydzien minimum kilo. Takze moze troszke mi te hormonki sie uspokoily.
Ide ropbic piernika mniammmmmmmmm
agatka661 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-06, 11:37   #3440
kapukat
Zakorzenienie

piernik? aż mi świętami zapachniało

dzisiaj u mnie za oknem piękne słońce, ale zimno jak diabli - do tego znowu mam kaszel i krew z nosa... cholera mnie weźmie, a tak ładnie było po pierwszych dawkach żelaza - myślałam że to już przeszłość.
Stary 2011-11-06, 11:54   #3441
Pandzia_2010
Wtajemniczenie

GG do Pandzia_2010

Dieta białkowa w ciąży może okazać się doskonałym sposobem na niedopuszczenie do przybrania na wadze. Wiadomo bowiem, że większość kobiet ciężarnych ma tendencje do tycia. Trzeba jednak pamiętać, że panie spodziewające się dziecka potrzebują sporej ilości witamin i składników mineralnych. Dieta białkowa oferuje jednak zbyt małą ich dawkę. Jedna porcja warzyw i owoców to zdecydowanie za mało. Dlatego też wszystkie kobiety, chcące zastosować dietę białkową w ciąży powinny ją w odpowiedni sposób zmodyfikować. Podczas ciąży panie mogą zastosować wyłącznie fazę utrwalenia przekształconą w odpowiedni sposób. Przede wszystkim należy dwukrotnie zwiększyć ilość spożywanych owoców oraz warzyw. Kobiety w ciąży powinny również spożywać niskotłuszczowy nabiał, zamiast nabiału bez zawartości lipidów. Modyfikacje w diecie białkowej powinny dotyczyć także wyeliminowaniu ?białkowego dnia?.

Kobiety, u których nadwaga była ?zdiagnozowana? również przed ciążą, powinny jeszcze inaczej zmodyfikować dietę białkową. Z fazy utrwalenia powinny całkowicie wykluczyć produkty zawierające skrobię. Zniknąć powinny także dni, podczas których można sposobie pozwolić na ?odświętne? posiłki. W przeciwieństwie do kobiet, które chcą uchronić się przed przytyciem, panie z nadwagą powinny wprowadzić ?białkowy dzień?. W niektórych przypadkach można w ciąży zastosować również fazę naprzemienną oraz fazę uderzeniową. Jednak takie poczynania należy skonsultować z lekarzem. Nie można tego robić na własną rękę.

Dietę białkową można stosować również po ciąży. Trzeba jednak mieć świadomość, że w okresie karmienia nie są wskazane jakiekolwiek restrykcyjne diety. Dlatego też, chcąc stosować dietę białkową, należy wcielić w życie zasady odchudzania, które obowiązują kobiety w ciąży. Do tradycyjnej diety można przystąpić wtedy, gdy dziecko karmione jest już z butelki.

---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ----------

Czyli jeśli będę sobie jeść nabiał, kurczaka, wołowine i warzywka do tego dodam owoce myślę że będzie akurat

---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ----------

a ja juz waze 91kg takze musze sie ogarnac

105.....99.....95....89.. ...85.....79...75
Pandzia_2010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-06, 12:02   #3442
kapukat
Zakorzenienie

Pandzia - jeśli będziesz jadła mięso z ważywami i nabiał - to wyjdzie na to samo co nie dieta tylko racjonalne odżywianie.... i nie głupiej za bardzo co by się nie okazało że potem będziesz żałować - ja w Ciebie wierzę i wierzę że Ci się uda
Stary 2011-11-06, 12:03   #3443
Pandzia_2010
Wtajemniczenie

GG do Pandzia_2010

Cytat:
Napisane przez kapukat Pokaż wiadomość
Pandzia - jeśli będziesz jadła mięso z ważywami i nabiał - to wyjdzie na to samo co nie dieta tylko racjonalne odżywianie.... i nie głupiej za bardzo co by się nie okazało że potem będziesz żałować - ja w Ciebie wierzę i wierzę że Ci się uda
no troche inaczej niz teraz bo sie zmobilizuje i juz przeciez nie musze zazerac sie chlebem musze sie ogarnac bodaj do 28tc pozniej juz luzik ale teraz jak duzo utyje to pozniej juz WIELORYB proszę Pań

Stary 2011-11-06, 12:05   #3444
centipede
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez asia665 Pokaż wiadomość
Właśnie też tak liczyłam ,ale patrze że nie ma jeszcze (chyba) wątku o mamach lipcowych to pozwoliłam sobie dołączyć do Was
No właśnie o dzidzie staraliśmy się 4 miesiące i każdego miesiąca miałam wrażenie,że jestem w ciąży :glupek: , a teraz w tym miesiącu kiedy nie spodziewałam się dziecka-zaczęłam prace itd, to coś mnie tknęło żeby wykonać test. Zrobiłam i od razu ręce mi drżały, i patrze a tu nawet nie zdążyłam testu odłozyć na te 3 minuty a juuż dwie krechy. I w tym momencie szok. Testy robiłam późnym wieczorem, i byłam pewna że będzie jedna krecha(no dobra miałam małą nadzieje na ciążę )
Witaj Mamusiu! Bardzo męczy Cię ten kaszel? jeśli bardzo, to może warto się wybrać do lekarza, żeby coś zaradził a może są jakieś domowe sposoby? syropki z cebulki, parówki
U nas było tak jak u Ciebie, co miesiąc miałam przepiękne książkowe objawy ciążowe a później był jeden miesiąc spisany na straty ze względu na mój dłuższy wyjazd w kluczowym momencie, więc nawet się nie nastawiałam i tylko czekałam na @ która nie nadeszła

Cytat:
jest np tetley decaffein ale nie tylko ta jedna, jest dział u mnie w dunsie na herbat i kaw bezkofeinowych - to pewnie u Ciebie też się coś znajdzie. A Tetley jest akurat bardzo smaczna, ja już tych owocowych pić nie mogę...

co do krost - to ja dostałam wszędzie takiego trądziku młodzieńczego jakiego w życiu nie miałam, moja buzia, moje ciało - koszmar... nie patrzę w lustro bo albo mam czerwone plamki wszędzie albo wysyp krostek - więc się nie przejmuj - hormony wariują
muszę się porozglądać za takimi herbatkami! bo ja baaardzo lubię a ileż można owocowe ciągle pić

Pandziu dla mnie i tak jesteś przeagentką! Tyle kg zrzucić to trzeba mieć naprawdę silną wolę!

Edytowane przez centipede
Czas edycji: 2011-11-06 o 12:07
centipede jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-06, 12:10   #3445
Pandzia_2010
Wtajemniczenie

GG do Pandzia_2010

centipede dziękuję ale jakim trzeba być obżartuchem żeby utyć do 130kilosów

Stary 2011-11-06, 12:16   #3446
śliweńka
Zakorzenienie

[QUOTE=anulka4771;30345818]Witajcie ale żeście naskrobały.
Cytat:
Napisane przez aneczka240 Pokaż wiadomość
Ogórki kiszone domowej roboty mniam pycha Mój tata kisi ogóry w tych butelkach 5 litrowych po wodzie i zgarnęłam dwie - łącznie 10 litrów dobroci

ogóreczki pyszna sprawa,też tak kisze
Co do kawy to ja pijam jedna słabą kawke z rana,bez niej bym przeżyc nie mogła..
Co do teściowej to ja mam chyba taką samą jak Śliweńka,jak urodziłam Filipa teściówka kupiłam mi 2 flanelowe pieluchy,do dzis młodemu nic nie kupiła,ba nawet do nas nie przychodzi,za to moi rodzice to by za Filipem w ogień skoczyli,rowerek,kład na akumulator,multum potrzebnych rzeczy jemu kupują.Filip uwielbia Tomka i przyjaciół i napomknie tylko dziadziowi że takiej kolejki jeszcze nie ma to co dziadek robi(jak ma pieniądze) leci z młodym do sklepu.Wszędzie go zabierają,czy do lasu na spacer czy pomóc drzewo rombać-młody uwielbia pomagać.
Ja miałam dwa dni żołądkową grypę więc byłam nie do życia
Cytat:
nasze tesciowe moga sobie podac reke

dobry pomysl z tym podpatrzeniem sama zaraz tam zajrze, planowanie to podstawa. ja tez czekam na odkrycie plci, ale poki co ogladam wszystkie inne gadzety, ktore moga sie przydac. wczoraj widzialam na przecenie laktator, sterylizator i podgrzewacz. przemysle sprawe i za tydzien najwyzej wroce po to co potrzebne. przynajmniej zakupy beda na raty a nie wszystko na raz

fajnie u nas dokladnie to samo, ja chcialabym corcie a TZ - chlopca, ale oczywiscie zdrowie najwazniejsze. jesli teoria X i Y sprawdza sie to mysle ze u nas jednak bedzie chlopiec. w sumie to moze to i dobrze, w rodzinie same baby

no moja teściowa odwaliła nam kolejny numer ale szkoda pisać widzę że nie jedna taka istota jak ona żyje na tym świecie

Cytat:
Dzien dobry, wyspalam sie, zabieram sie za pieczenie piernika :P (chce mi sie ciasta)!
Kkotek juz nie ma sraczki, naszczescie jej przeszlo, ale ogolnie przeglodzilam ja wczoraj lekko, rano mnie mega kkochala
co do buzi- dekoldu- nie mialam nigdy problemu z cera, teraz to jakas masakra, tyle wypryskow, ze szok, skora szotstka, na dekoldzie duzo jakis podejdynczych kropeczek. Nigdy tak brzydkiej cery nie mialam.
Ale tezodwazylam sie i weszlam na wage.... od 2 tyg biore te tabletki na tarczyce i ba!- nie przytylam..... a nie biorac ich lecial mi co ydzien minimum kilo. Takze moze troszke mi te hormonki sie uspokoily.
ja tez mam krostki na dekolcie małe a nigdy problemów żadnych nie miałam

Cytat:
piernik? aż mi świętami zapachniało

dzisiaj u mnie za oknem piękne słońce, ale zimno jak diabli - do tego znowu mam kaszel i krew z nosa... cholera mnie weźmie, a tak ładnie było po pierwszych dawkach żelaza - myślałam że to już przeszłość.
krew z nosa bo w ciąży są słabsze naczynia krwionośne, ja też wczoraj rano smarkałam krwią

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
Stary 2011-11-06, 12:31   #3447
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

Pandzia nie martw sie moze nie bedzie tak zle i przytyjemy niewiele ;] :P
Ja nie dietuje sie teraz, bo bylam dlugo na dietach i teraz chce dostarczyc organizmowi duzo witaminek;]
ja waze 81. wazylam 73 wiec tez nie jest to mala waga. Chcialavbym dojsc max max do 90, zobaczymy..... <marzy>
agatka661 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-06, 12:33   #3448
aneczka240
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja też mam krostki, w sumie od tak 5 lat mam takie malutkie na piersiach, ale co tydzień robię delikatny peeling i schodzą (oczywiście ślady zostają ). A jaka żylasta jestem
Cytat:
Witajcie dziewczyny
Wczoraj testy (3) pokazały grube czerwone krechy. I to dosłownie po kilkunastu sekundach. Do lekarza idę dopiero we wtorek. Ostatnią miesiączkę miałam 30.09. . Jednak nie sugeruje się tym ponieważ w czerwcu odstawiłam tabletki anty i miałam rózne przeboje z miesiączką. Powiem Wam szczerze- ja jeszcze w to nie wierze. Boje się,że na dniach dostane okres. Boli mnie podbrzusze-nieraz nawet mocno,ale nie cały czas tylko momentami, no i tak jakby ciągnie mnie prawy jajnik, i cdały czas mam uczucie że zaraz dostane @ ... czy to normalne??? No i kolejny problem to kaszel-męczy mnie suchy kaszel,czy mogę brać Cholinex??
Ja mogę Ci polecić z własnego doświadczenia Propolki (z propolisem,miodem i cytryną), do tego ja ciumkałam cukierki Verbena Szałwia i Pinia i wszystko dało radę. Gardło mnie nie boli, kaszlu nie mam. Na katar polecam sól morską w sprayu, maść majerankową pod nos i kominek z olejkiem miętowym. Ja jeszcze profilaktycznie piłam wieczorem mleko z miodem i czosnkiem - ogólnie dużo czosnku pochłaniałam i herbatkę z miodem i cytryną piłam.
I oczywiście witamy serdecznie
Mnie też bolał brzuch jak na okres, nawet jeszcze niedawno i też myślałam, że dostanę @,a tu zonk
Cytat:
Piernik Już świętami zalatujesz Ale ja za to wciągam mandarynki kilogramami, więc święta już miałam w połowie października
Też biorę leki na tarczycę i też nie przytyłam - ważę 58 kg, po tym jak spadłam 2
Idę robić obiad i posprzątać Później do Biedronki wyskoczę, bo ręczniczki się skończyły i mam ochotę na mizerię
Dziś mdłości mi odpuściły - chyba się kończą, bo śniadanie zjadłam normalnie I to takie samo jak wczoraj, a przecież ostatnio nie mogłam zjeść tego samego śniadania dwa dni pod rząd

Npg88 - odezwij się - martwimy się o Ciebie

15

aneczka240 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-06, 13:43   #3449
Freya_85
Raczkowanie

Cytat:
Witajcie dziewczyny
Mnie też przez 3 dni aż skręcało z bólu i nie wierzyłam, że się udało, byłam pewna, ze to na okres. Teraz "okres" ma jakieś 3cm
Freya_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-06, 13:44   #3450
muminek82
Wtajemniczenie

Witam wszystkie MamusieDziewczyny jestem w 6tc z czego ogromnie się ciesze, staraliśmy się bardzo długo i dwie kreseczki na teście to totalna euforia byłam już u gin. który potwierdził, zbadał zlecił całą liste badań i byłam na pierwszym usg dopochwowym żeby sprawdzić czy wszystko w porządku, mam mdłości bolą mnie piersi i mam przeogromne zaparcia i wzdęcia piję wodę przegotowaną samą i z miodem ale nic nie pomaga,może macie jakieś sprawdzone sposoby?strasznie się męcze!i jeszcze jedno pytanko dzisiaj rano zauważyłam małe brązowe plamienie i nie wiem czy to normalne czy zgłosić się z tym do gin?dodam że brzuch mnie nie boli to było jednorazowe?przepraszam za rozpisanie i pozdrawiam
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości