|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł IIcz. wątku "Mamuś Majowo-Czerwcowych 2012" podoba Wam się najbardziej? | |||
| Zimę z brzuszkiem przechodzimy, w maju-czerwcu urodzimy |
|
29 | 54,72% |
| Nasze brzuszki szybko rosną, urodzimy późną wiosną |
|
20 | 37,74% |
| Majowo-czerwcowe mamy, na nasze dzieci jeszcze trochę poczekam |
|
1 | 1,89% |
| Na święta czekamy i po brzuszkach się głaskamy |
|
3 | 5,66% |
| Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3421 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Majowo-Czerwcowe 2012
Pranie się robi, a jeszcze kolejne będę musiała... ale mi się nie chceeeeeee......
I chleb muszę zagnieść, żebyśmy na śniadanie mieli. Cytat:
![]() Wczoraj położyłam się około 20, obudziłam po jakichś 2 godzinach, umyłam się, naskrobałam parę słów i padłam. Dziś spałam do 10... A lubię w weekendy wstać wcześniej, tzn. wcześniej niż o 10, a nie zrywać się o 6... ale plany swoje, a życie swoje... ![]() Cytat:
Faktycznie powinnaś przez około 10 dni wprowadzać stopniowo nową karmę, a nie od razu, ale co się stało to się nie odstanie ![]() Jeśli dajesz mokrą to spróbuj dawać trochę suchej, wtedy kupy nie są takie luźne. Moje koty jedzą właściwie tylko suche i nigdy przenigdy rozwolnienia nie miały. A jeśli dajesz suchą to pozostaje przeczekać ten okres, aż wszystko będzie dobrze ![]() Cytat:
Nosz, k***ica mnie bierze, na szczęście nie za często to słyszę... Moja sprawa co i jak będzie. Ja na szczęście nie chorowita, mam nadzieję, że i w ciąży choroba mnie ominie... Cytat:
![]() Jednym z pierwszych objawów, kiedy jeszcze nie wiedziałam o ciąży, było odrzucenie od kawy. Przez dwa dni jak czułam rano zapach, to aż mi śniadanie do gardła podchodziło. Na szczęście przeszło. Są jakieś piwa zupełnie bezalkoholowe, ale myślę, że nie warto... Cytat:
---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ---------- Ja dziś na śniadanie zjadłam słodkie ciasto drożdżowe, po czym poprawiłam kiszoną kapustą...
o Edytowane przez _agata Czas edycji: 2011-11-05 o 20:55 |
|||||
|
|
|
#3422 |
|
Zakorzenienie
|
mnie do słodyczy aż tak nie ciągnie kiedyś to pochłaniałam
|
#3423 |
|
Zakorzenienie
|
ja jem slodycze jak sie zdenerwuje...a dzisiaj sie tak wkurzzylam ze poszlam sobie do tesko nakupowac smakołyków... ot i tyle
|
|
|
|
#3424 | ||||
|
Zadomowienie
|
Matko dobijcie mnie, tak mi się chce
![]() bleh...Kism ja jestem jak najbardziej za tym, żebyś Ty prowadziła nasz wątek, jakoś tak zawsze na czasie jesteś ![]() Agatko współczuję przeżyć z kotkiem! Mam nadzieję, że kici szybko przejdzie i przestanie zostawiać niespodzianki! Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ja kawki nie piłam od 5-6 tygodni, wcześniej piłam po 3 dziennie, bo uwielbiałam smak i zapach kawy! Teraz mi śmierdzi![]() a co to za choróbsko?! trzeba je przegonić ![]() Cytat:
Tacca zarzuć tą swoją listą ![]()
|
|
#3425 |
|
Raczkowanie
|
hejo
ale macie fajnie ze macie tyle czasu ja to za pierona was nadrobić nie potrafię tak lecicie
|
|
|
|
#3426 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3427 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja zakupy zacznę po 17 listopada bo wtedy mam wizytę u lekarza i mam ogromną nadzieje, że uda mu się sprawdzić płeć dziecka. Miałam mega faze na słodkie więc wg przesądów to będzie dziewczynka, ale pamiętam, że jak pierwszy raz zobaczyłam bijące serduszko pomyślałam sobie, że to na pewno jest chłopak. Och...już bym chciała wiedzieć. Ja z początku, ze względu na różne sprawy, miałam robione usg co tydzień, a teraz idzie drugi tydzień jak kropeczki nie widziałam i muszę czekać kolejne dwa tygodnie. Nie dość, że nie mogę się doczekać to jeszcze mnie obawy biorą czy na pewno wszystko jest ok... Już się zastanawiam czy nie przełożyć wizyty na za tydzień. Kurde, uzależniłam się chyba od tego usg ![]() My bidulki kawy pić nie możemy, ale jeszcze ciężej mi było z myślą, że w te chłodne jesienne i zimowe wieczory nie będę mogła pić herbaty, aż tu w sklepie znalazłam przepyszną herbatę bezkofeinową |
|
|
|
|
#3428 |
|
Konto usunięte
|
Jakiej marki? Albo: w jakim sklepie?
|
|
|
|
#3429 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mój tata kisi ogóry w tych butelkach 5 litrowych po wodzie i zgarnęłam dwie - łącznie 10 litrów dobroci U mnie już katar jakby schodzi, gardło też nie boli. Teraz odpaliłam kominek z miętowym olejkiem i tyle go nawaliłam, że aż mnie oczy szczypią ![]() Idziemy zaraz spać, Łaciata szuka chrupek po pokoju ![]() Trzymajcie się ciepło
|
|
#3430 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3431 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie ale żeście naskrobały.
[QUOTE=aneczka240;30344181]Ogórki kiszone domowej roboty mniam pycha ![]() Mój tata kisi ogóry w tych butelkach 5 litrowych po wodzie i zgarnęłam dwie - łącznie 10 litrów dobroci ogóreczki pyszna sprawa,też tak kisze Co do kawy to ja pijam jedna słabą kawke z rana,bez niej bym przeżyc nie mogła.. Co do teściowej to ja mam chyba taką samą jak Śliweńka,jak urodziłam Filipa teściówka kupiłam mi 2 flanelowe pieluchy,do dzis młodemu nic nie kupiła,ba nawet do nas nie przychodzi,za to moi rodzice to by za Filipem w ogień skoczyli,rowerek,kład na akumulator,multum potrzebnych rzeczy jemu kupują.Filip uwielbia Tomka i przyjaciół i napomknie tylko dziadziowi że takiej kolejki jeszcze nie ma to co dziadek robi(jak ma pieniądze) leci z młodym do sklepu.Wszędzie go zabierają,czy do lasu na spacer czy pomóc drzewo rombać-młody uwielbia pomagać. Ja miałam dwa dni żołądkową grypę więc byłam nie do życia |
|
|
|
#3432 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
sama zaraz tam zajrze, planowanie to podstawa. ja tez czekam na odkrycie plci, ale poki co ogladam wszystkie inne gadzety, ktore moga sie przydac. wczoraj widzialam na przecenie laktator, sterylizator i podgrzewacz. przemysle sprawe i za tydzien najwyzej wroce po to co potrzebne. przynajmniej zakupy beda na raty a nie wszystko na raz ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;30341800] A co do płci, oczywiście chciałabym, żeby się urodziło zdrowe, to na pierwszym miejscu, a na drugim.. no cóż, chciałabym dziewczynkę w czym kibicuje mi moja mama, natomiast mój TŻ, tata i wszyscy kumple woleliby małego kibica (TŻ już oczywiście planuje karierę piłkarską ). I teraz się śmiejemy, bo jak leci reklama Calzedonia (ta o rajstopkach, pończoszkach i "chcielibyśmy, żeby to była dziewczynka") to ja się śmieję, a jak leci reklama nie wiem czego, ale z tym, że babka ma wieeelki brzuch i mówi, że kopie mocno i tatuś: "będzie napastnikiem" - to TŻ mówi, że nareszcie "jego" reklama Tak więc bardzo bardzo stereotypowo Ale co będzie, to się będziemy cieszyć Z jedzenia by wynikał napastnik, ale ja nie wierzę w przesądy [/QUOTE]fajnie u nas dokladnie to samo, ja chcialabym corcie a TZ - chlopca, ale oczywiscie zdrowie najwazniejsze. jesli teoria X i Y sprawdza sie to mysle ze u nas jednak bedzie chlopiec. w sumie to moze to i dobrze, w rodzinie same baby ![]() Cytat:
ja nie wiem co mi sie stalo, wczoraj zauwazylam u siebie na brzuchu i na piersiach takie male krostki, pomyslalam ze moze mnie cos uczulilo, ale to dziwne bo nigdy nie mialam takich problemow. teraz widze ze niektore te krostki robia sie wieksze |
|||
|
|
|
#3433 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie dziewczyny
![]() Czy mogę się cichutko dołączyć do Was?? Wczoraj testy (3) pokazały grube czerwone krechy. I to dosłownie po kilkunastu sekundach. Do lekarza idę dopiero we wtorek. Ostatnią miesiączkę miałam 30.09. . Jednak nie sugeruje się tym ponieważ w czerwcu odstawiłam tabletki anty i miałam rózne przeboje z miesiączką. Powiem Wam szczerze- ja jeszcze w to nie wierze. Boje się,że na dniach dostane okres. Boli mnie podbrzusze-nieraz nawet mocno,ale nie cały czas tylko momentami, no i tak jakby ciągnie mnie prawy jajnik, i cdały czas mam uczucie że zaraz dostane @ ... czy to normalne??? No i kolejny problem to kaszel-męczy mnie suchy kaszel,czy mogę brać Cholinex?? I ogólnie jakoś dręczą mnie myśli,że zaraz dostane okres.
|
#3434 |
|
Zakorzenienie
|
Pewnie, że możesz Asiu
![]() Jeśli testy były pozytywne, to pewnie jesteś w ciąży. One w tę stronę raczej się nie mylą ![]() Tyle, że Ty będziesz raczej mamą lipcową niż czerwcową
|
|
#3435 |
|
Wtajemniczenie
|
Właśnie też tak liczyłam ,ale patrze że nie ma jeszcze (chyba) wątku o mamach lipcowych to pozwoliłam sobie dołączyć do Was
![]() No właśnie o dzidzie staraliśmy się 4 miesiące i każdego miesiąca miałam wrażenie,że jestem w ciąży :glupek: , a teraz w tym miesiącu kiedy nie spodziewałam się dziecka-zaczęłam prace itd, to coś mnie tknęło żeby wykonać test. Zrobiłam i od razu ręce mi drżały, i patrze a tu nawet nie zdążyłam testu odłozyć na te 3 minuty a juuż dwie krechy. I w tym momencie szok. Testy robiłam późnym wieczorem, i byłam pewna że będzie jedna krecha(no dobra miałam małą nadzieje na ciążę )
|
#3436 |
|
Raczkowanie
|
nie bierz cholinexu,mnie tez tak bolalo jak bym miala @ dostac a tu jednak ciaza
i nawet przed sama wizyta u gin. myslalam ze zaraz @ dostane. wiec moze u Ciebie jest podobnie
|
|
|
|
#3437 |
|
Wtajemniczenie
|
Mam nadzieję,że testy się mylą
|
#3438 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jest np tetley decaffein ale nie tylko ta jedna, jest dział u mnie w dunsie na herbat i kaw bezkofeinowych - to pewnie u Ciebie też się coś znajdzie. A Tetley jest akurat bardzo smaczna, ja już tych owocowych pić nie mogę... co do krost - to ja dostałam wszędzie takiego trądziku młodzieńczego jakiego w życiu nie miałam, moja buzia, moje ciało - koszmar... nie patrzę w lustro bo albo mam czerwone plamki wszędzie albo wysyp krostek - więc się nie przejmuj - hormony wariują |
|
|
|
|
#3439 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry, wyspalam sie, zabieram sie za pieczenie piernika :P (chce mi sie ciasta)!
Kkotek juz nie ma sraczki, naszczescie jej przeszlo, ale ogolnie przeglodzilam ja wczoraj lekko, rano mnie mega kkochala ![]() Witam nowe mamusie ;] tesdty nie klamia ![]() co do buzi- dekoldu- nie mialam nigdy problemu z cera, teraz to jakas masakra, tyle wypryskow, ze szok, skora szotstka, na dekoldzie duzo jakis podejdynczych kropeczek. Nigdy tak brzydkiej cery nie mialam. Ale tezodwazylam sie i weszlam na wage.... od 2 tyg biore te tabletki na tarczyce i ba!- nie przytylam..... a nie biorac ich lecial mi co ydzien minimum kilo. Takze moze troszke mi te hormonki sie uspokoily. Ide ropbic piernika mniammmmmmmmm
|
#3440 |
|
Zakorzenienie
|
piernik? aż mi świętami zapachniało
![]() dzisiaj u mnie za oknem piękne słońce, ale zimno jak diabli - do tego znowu mam kaszel i krew z nosa... cholera mnie weźmie, a tak ładnie było po pierwszych dawkach żelaza - myślałam że to już przeszłość. |
|
|
|
#3441 |
|
Wtajemniczenie
|
Dieta białkowa w ciąży może okazać się doskonałym sposobem na niedopuszczenie do przybrania na wadze. Wiadomo bowiem, że większość kobiet ciężarnych ma tendencje do tycia. Trzeba jednak pamiętać, że panie spodziewające się dziecka potrzebują sporej ilości witamin i składników mineralnych. Dieta białkowa oferuje jednak zbyt małą ich dawkę. Jedna porcja warzyw i owoców to zdecydowanie za mało. Dlatego też wszystkie kobiety, chcące zastosować dietę białkową w ciąży powinny ją w odpowiedni sposób zmodyfikować. Podczas ciąży panie mogą zastosować wyłącznie fazę utrwalenia przekształconą w odpowiedni sposób. Przede wszystkim należy dwukrotnie zwiększyć ilość spożywanych owoców oraz warzyw. Kobiety w ciąży powinny również spożywać niskotłuszczowy nabiał, zamiast nabiału bez zawartości lipidów. Modyfikacje w diecie białkowej powinny dotyczyć także wyeliminowaniu ?białkowego dnia?.
Kobiety, u których nadwaga była ?zdiagnozowana? również przed ciążą, powinny jeszcze inaczej zmodyfikować dietę białkową. Z fazy utrwalenia powinny całkowicie wykluczyć produkty zawierające skrobię. Zniknąć powinny także dni, podczas których można sposobie pozwolić na ?odświętne? posiłki. W przeciwieństwie do kobiet, które chcą uchronić się przed przytyciem, panie z nadwagą powinny wprowadzić ?białkowy dzień?. W niektórych przypadkach można w ciąży zastosować również fazę naprzemienną oraz fazę uderzeniową. Jednak takie poczynania należy skonsultować z lekarzem. Nie można tego robić na własną rękę. Dietę białkową można stosować również po ciąży. Trzeba jednak mieć świadomość, że w okresie karmienia nie są wskazane jakiekolwiek restrykcyjne diety. Dlatego też, chcąc stosować dietę białkową, należy wcielić w życie zasady odchudzania, które obowiązują kobiety w ciąży. Do tradycyjnej diety można przystąpić wtedy, gdy dziecko karmione jest już z butelki. ---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ---------- Czyli jeśli będę sobie jeść nabiał, kurczaka, wołowine i warzywka do tego dodam owoce myślę że będzie akurat ![]() ---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ---------- a ja juz waze 91kg takze musze sie ogarnac
|
#3442 |
|
Zakorzenienie
|
Pandzia - jeśli będziesz jadła mięso z ważywami i nabiał - to wyjdzie na to samo co nie dieta
tylko racjonalne odżywianie.... i nie głupiej za bardzo co by się nie okazało że potem będziesz żałować - ja w Ciebie wierzę i wierzę że Ci się uda
|
|
|
|
#3443 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bo sie zmobilizuje i juz przeciez nie musze zazerac sie chlebem musze sie ogarnac bodaj do 28tc pozniej juz luzik ale teraz jak duzo utyje to pozniej juz WIELORYB proszę Pań
|
|
#3444 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a może są jakieś domowe sposoby? syropki z cebulki, parówki![]() U nas było tak jak u Ciebie, co miesiąc miałam przepiękne książkowe objawy ciążowe a później był jeden miesiąc spisany na straty ze względu na mój dłuższy wyjazd w kluczowym momencie, więc nawet się nie nastawiałam i tylko czekałam na @ która nie nadeszła![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Pandziu dla mnie i tak jesteś przeagentką! Tyle kg zrzucić to trzeba mieć naprawdę silną wolę!
Dominiczka jest już z nami 25.05.2012r. Edytowane przez centipede Czas edycji: 2011-11-06 o 12:07 |
||
|
|
|
#3445 |
|
Wtajemniczenie
|
centipede
dziękuję ale jakim trzeba być obżartuchem żeby utyć do 130kilosów
|
#3446 | |||
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=anulka4771;30345818]Witajcie ale żeście naskrobały.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() krew z nosa bo w ciąży są słabsze naczynia krwionośne, ja też wczoraj rano smarkałam krwią
|
|
#3447 |
|
Zakorzenienie
|
Pandzia nie martw sie moze nie bedzie tak zle i przytyjemy niewiele ;] :P
Ja nie dietuje sie teraz, bo bylam dlugo na dietach i teraz chce dostarczyc organizmowi duzo witaminek;] ja waze 81. wazylam 73 wiec tez nie jest to mala waga. Chcialavbym dojsc max max do 90, zobaczymy..... <marzy>
|
#3448 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
I oczywiście witamy serdecznie ![]() Mnie też bolał brzuch jak na okres, nawet jeszcze niedawno i też myślałam, że dostanę @,a tu zonk ![]() Cytat:
Ale ja za to wciągam mandarynki kilogramami, więc święta już miałam w połowie października ![]() Też biorę leki na tarczycę i też nie przytyłam - ważę 58 kg, po tym jak spadłam 2 ![]() Idę robić obiad i posprzątać Później do Biedronki wyskoczę, bo ręczniczki się skończyły i mam ochotę na mizerię ![]() Dziś mdłości mi odpuściły - chyba się kończą, bo śniadanie zjadłam normalnie I to takie samo jak wczoraj, a przecież ostatnio nie mogłam zjeść tego samego śniadania dwa dni pod rząd ![]() Npg88 - odezwij się - martwimy się o Ciebie
|
|
#3449 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3450 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam wszystkie Mamusie
byłam już u gin. który potwierdził, zbadał zlecił całą liste badań i byłam na pierwszym usg dopochwowym żeby sprawdzić czy wszystko w porządku, mam mdłości bolą mnie piersi i mam przeogromne zaparcia i wzdęcia
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:25.

Moj kot ogolnie ma strasznie wrazliwy zoladek 

i mam nadzieje że w tym sezonie nic mnie już nie złapie 

od 8 tygodni nie miałam kawy w ustach 

Mój tata kisi ogóry w tych butelkach 5 litrowych po wodzie i zgarnęłam dwie - łącznie 10 litrów dobroci 

).