|
|||||||
| Notka |
|
| Nauka języków obcych - kącik językowy Nauka języków obcych - kącik językowy, to miejsce wymiany informacji o kursach, podręcznikach, materiałach i ciekawostkach językowych. Dołącz. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#121 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Języki obce same szlifujemy do perfekcji dość chcemy.
Jeśli chodzi o język hiszpański to jest świetny i to dosłownie dla początkujących
![]() Cytat:
Cytat:
Edytowane przez Czarnaroe Czas edycji: 2011-11-05 o 18:55 |
||
|
|
|
#122 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć!
Witam Was ponownie. Wieki się chyba nie udzielałam, ale to z racji wstydu jaki mnie ogarniał na widok waszych postępów, a mojego zacofania w nauce jezyków. Uczę się niemieckiego na lektoracie na studiach (poziom A1 - Studio D), wcześniej uczyłam się niemieckiego w liceum, ale długi brak kontaktu z tym językiem sprawił że większość rzeczy zapomniałam. Co polecacie do gramatyki, tak żeby ją gruntownie przerobić? Zależy mi też na podcastach, te które do tej pory znalazłam są na razie zbyt skomplikowane dla mnie Zarejestrowana jestem też na Lang-8.com, dziś zamieściłam swoje pierwsze online 'wypociny' ![]() I czy możecie mi polecić dobry słownik- zarówno ten komputerowy jak i taki online? |
|
|
|
#123 |
|
Imperatorowa Undi I
|
Jeśli chodzi o niemiecki to dla mnie numerem 1 jest "Gramatyka Niemiecka z Ćwiczeniami dla Początkujących" Stanisława Bęzy. Jest też druga część (Nowe Repetytorium) ale to już bardziej dla zaawansowanych.
Zaś jeśli chodzi o słownik to ponoć dobry jest ten: http://pl.pons.eu/
"In life, unlike chess, the game continues after checkmate"- I.Asimov "In three words I can sum up everything I've learned about life: it goes on" - R.Frost Edytowane przez Undercia Czas edycji: 2011-11-05 o 19:54 |
|
|
|
#124 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A ja mam pytanie, jaką "talię" a Ance do nauki ang. na poziomie początkującym/ srednio zaaw. polecacie? Właśnie zainstalowałam ten program i nie mogę się połapać ![]() ![]() a nie chcę słownictwa z kosmosu |
|
|
|
|
#125 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#126 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Zastanawiam się czy zakupić e-tudora i mam wyjątkowo tendencyjne pytanie: warto? Jest lepszy od Henrego? Bo przyznam szczerze że nie przypadliśmy sobie do gustu |
|
|
|
|
#127 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Zamieściłam dziś pierwsze 'wypracowanie' na Lang-8 i jestem w szoku jak szybko ludzie je sprawdzają. Rewelacja! Spędziłam też 2 godziny osłuchując się z językiem i przerabiając fragment książki ![]() ---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ---------- I mam jeszcze pytanie. Czy to "Nowe Repetytorium" jest faktycznie drugą częścią, czy po prostu uaktualnioną pierwszą? |
|||
|
|
|
#128 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
MartiiXsą m.in. profesory
https://wizaz.pl/Mikroreklama Edytowane przez Martii=* Czas edycji: 2011-11-05 o 22:16 |
|
|
|
|
#129 |
|
Imperatorowa Undi I
|
Nowe jest tak jakby kontynuacją, przeznaczoną już dla bardziej zaawansowanych osób. Z tego co pamiętam to w Gramatyce niemieckiej masz wyjaśnione wszystkie podstawowe zagadnienia, a w Nowym repetytorium jest już wyższa szkoła jazdy, bardziej skomplikowane zagadnienia itd.
|
#130 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A ksiązka zaczyna się od najprostszych rzeczy: rodzajników, rodzajów przez zaimki, przyimki więc raczej nie jest to nic skomplikowanego. Więc ja bym zaryzykowała że to to samo, tylko ulepszone |
|
|
|
|
#131 |
|
Imperatorowa Undi I
|
Mam obie wersje i naprawdę - jest różnica
|
|
#132 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#133 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ostatecznie w sumie i tak nie wykupiłam, bo korzystam z Henrego i to chciałabym skończyć, może jakoś od nowego roku, albo po jak skończę wszystkie 4 poziomy w Henrym to skusiłabym się, żeby podszkolić słownictwo, które w fajny sposób można dodawać z diki
|
|||
|
|
|
#134 | ||
|
Lady of Harley-Davidson
|
Cytat:
pomagam jednemu chłopakowi z podstawówki w niemieckim i potrzebowałąm właśnie jakiegoś dobrego słownika online Cytat:
promocja jeszcze aktualna: 89 zł zamiast 348 zł: roczny internetowy kurs języka angielskiego i egzamin na platformie eTutor.pl
|
|
#135 | |
|
Kawaii strona mocy
|
Cytat:
![]() Chodziło mi bardziej o to, że skoro jest tyle dobrych książek z angielskiego, hiszpańskiego czy niemieckiego, to czemu kupować Edgarda, mam wrażenie że to jakieś pójście na skróty. Ale oczywiście co kto lubi. Poproszę o dopisanie do pierwszego postu: http://englishtips.org/ można znaleźć dużo ciekawych rzeczy, tylko trzeba się wcześniej zalogować i nie bać rosyjskiego, bo czasem przeskakuje Ale są ikonki, więc powinno być bez problemu ![]() A teraz czas na niemiecki |
|
|
|
|
#136 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny a znacie coś dobrego do nauki slangu brytyjskiego? może listy mailingowe z jakiejś strony albo sama strona? Mam słownik slangu wyd Oxford z 1999r ale nie wiem czy nie ma tam dużo przestarzałych wyrażeń skoro ma tyle lat...
|
#137 |
|
Przyczajenie
|
Można jeszcze dołączyć?
|
|
|
|
#138 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie znałam i już sobie zapisuje.Czarnaroe, tylko gdzie to sprawdzić? Które źródło jest najbardziej wiarygodne? Jest dużo stron w internecie i masa materiałów do hiszpańskiego, ale pojawia się w nich sporo rozbieżności. To co podałam to nie wszystko. Mam jeszcze kilka wątpliwości co do pisowni niektórych słów czy zwrotów w hiszpańskim tym razem w porównaniach Profesora Pedro z No hay problema 2. Sama bym chętnie sprawdziła jak ma być poprawnie. Pytanie tylko gdzie? |
|
|
|
|
#139 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#140 | |
|
Rozeznanie
|
Oczywiście, chyba każdy może dołączyć, prawda?
![]() Cytat:
![]() Jeśli chodzi o wątpliwości, napisałam wczoraj do koleżanki z busuu.com (hiszpanki) ona zawsze mi fajnie tłumaczy o co chodzi, więc cierpliwości. Myślę, że na dniach odpisze, a te Twoje kolejne wyszukane błędy wyślij mi na PW to też się zapytam
|
|
|
|
|
#141 |
|
Przyczajenie
|
Zmotywowałam się. Mam nadzieję, że to coś długotrwałego a nie tak jak zawsze.
Od dziś zaczynam metodę callana, powtórkę z czasów present simple i present continious. No i jeszcze sobie potłumaczę słowka z książki English for International Tourism Pre-Intermediate, z której niedługo zacznę uczyć się na korkach. I przede wszystkim nie odwoływać korków...... Dzisiaj jak na razie mam za sobą tylko pierwszą lekcję z bbc. |
|
|
|
#142 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#143 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
http://www.supermemo.net.pl/course/slang_angielski |
|
|
|
|
#144 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Języki obce same szlifujemy do perfekcji dojść chcemy.
Dziewczyny,
do pierwszego wpisu będę dodawała linki (chodzi o angielski oraz hiszpański), których nie ma na blogu Comy.
Edytowane przez Peru Czas edycji: 2011-11-06 o 14:42 |
|
|
|
#145 | ||
|
Zakorzenienie
|
sam groupon tak, ale na prośby użytkowników pako napisał, że obecni użytkownicy tez mogą z niego skorzystać, tylko pieniądze należy wpłacić nei przez groupon, tylko bezpośrednio na konto tutora z jakimś tam dopiskiem (podałam wcześniej link do tego wątku)
|
|
|
#146 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tak tylko zapytałam, bo w sumie tamtego wątku nie czytałam a byłam ciekawa ![]() |
|
|
|
|
#147 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewuszki... doskonalę CV... jak bedzie lepiej i poprawniej?
English - good command of written and spoken (language) English - good command in writing and speaking Czy jakoś inaczej? English musi być na początku, a później już nie chce się potwarzać. |
|
|
|
#148 |
|
Zadomowienie
|
Napisałam do wydawnictwa Colorful media z zapytaniem, czy znowu będzie prenumerata magazynów do nauki języków za pomocą zakupów grupowych. Ciekawe co odpiszą
|
|
#149 |
|
Zakorzenienie
|
Peru, było by super jakby były
|
|
|
|
#150 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak tylko znajdę wolną chwilę to zbiorę te błędy w całość i do Ciebie napiszę. ![]() A ja czekam aż w końcu pojawi się w kioskach ich nowy magazyn do rosyjskiego. Reklamę widziałam już w połowie września. Mamy początek listopada a magazyn nadal nie jest dostępny. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Nauka języków obcych - kącik językowy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:40.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

pomagam jednemu chłopakowi z podstawówki w niemieckim i potrzebowałąm właśnie jakiegoś dobrego słownika online