|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4141 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Apetyt mamy bez miary, naszym Brzuszkom dogadzamy! marcowo-kwietniowe mamuśki 2
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4142 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Apetyt mamy bez miary, naszym Brzuszkom dogadzamy! marcowo-kwietniowe mamuśki 2
Cytat:
![]()
![]() |
#4143 |
Zakorzenienie
|
moj we mnie tez, szczegolnie w moje piersi teraz
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4144 |
Zadomowienie
|
hmmm.. mi teraz ciężko powiedzieć, bo ostatnio męża widziałam 2 miechy temu
![]() ![]() Problem jest w tym, że jak ja siebie przestaję w jakiś sposób akceptować, to ja się odsuwam.. A facet bierze to do siebie.. No i wychodzi paciaja.. Dobrze w sumie, że dziś pogadaliśmy sobie trochę o tym, od razu zrobiło się goręcej ![]() Dzidzia biedna, bo nie wie na jakie karuzele się zanosi za tydzień ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4145 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja niestety tez mam ostatnio takie mysli ... czuje sie jak maly wieloryb, ktory podczas schylania sie by zalozyc buty steka, jakby ciezary wyciskal ![]() Tez nie czuje sie atrakcyjna, zwlaszcza ze na wadze +8 kg, wczoraj zauwazylam ze na udzach po wewnetrznych stronach mam nowe rozstepy i druga brode normalnie.... ![]() ![]() i z jednej strony tez zastanawiam sie po co mi ciaza, po co mi dziecko, ze bylo dobrze a teraz tyle sie zmieni, ale mala chyba wyczuwa moj nastroj i glupie mysli i zaczyna mnie ''ustawiac od srodka'' ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() No moj we mnie tez ... podobaja mu sie piersi, bo sa pelne i stercza, podoba mu sie rosnacy brzuszek i co chwila podchodzi i go caluje, rozmawia do niego, glaszcze.... Moj maz mi daje bardzo duzo czulosci, w jego oczach widze te iskierki szczescie ze nosze jego dziecko pod sercem ale z drugiej strony to nasze zycie intymne juz poleglo w gruzach przez ciaze ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4146 | |||
Zakorzenienie
|
anagat rzeczywiście brzuszek maleńki.. ja w 16 tygodniu mam większy, choc też nie ma się jeszcze czym chwalic
![]() ---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ---------- Cytat:
Czego Ty się dowiedziałaś w 20 tygodniu? Kurczę no nie wiem na kiedy się umówic - z jednej strony nie mogę się doczekac, z drugiej chciałabym się jak najwięcej dowiedziec ![]() ---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ---------- Cytat:
![]() Chyba każdą z nas łapią takie dołki. Ja co prawda mam w brzuszku pierwsze dziecko, ale zawsze zastanawiam się jak to przy drugim wszystko ogarnąc, żeby i pierwszego nie zaniedbac i wszystkiego innego dopilnowac.. No i te nasze babskie kryzysy. Ja też mam co jakiś czas. Teraz przez bezsilnośc i niemoc - przeziębienie nadal mnie trzyma. Czuję się momentami tak fatalnie;( Byłam u lekarza, jak za parę dni nie przejdzie na naturalnych środkach to kazała brac antybiotyk.. A ja się boję by nie zaszkodzic dzidzi.. Tym bardziej że nic nie wiem co i jak... Tak dawno nie widziałam mojego dziecka, a ruchów też jeszcze nie czuję ![]() W najbliższą środę mam wizytę - ale bez USG, mam nadzieję, że choc serduszka posłucham.. Eh... troszku teraz ja się wyżaliłam.. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4147 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Miłej niedzieli, ja niestety śmigam już do pracy, ale tylko na 5 godzin. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4148 |
Zakorzenienie
|
lena_mi ja swojemu siostrzeńcowi 3 latkowi kupuję wagoniki z tej bajki Tomek czy jakoś tak. On uwielbia się tym bawić i je zbiera. Może podpytaj rodziców co byłoby potrzebne. Ja zawsze tak robię.
Co do libido to moje jest kiepskie mimo, że nic fizycznie nie stoi na przeszkodzie. Mąż chciałby codziennie i cierpi z tego powodu. |
![]() ![]() |
![]() |
#4149 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() No nic, do 30 na pewno nie wytrzymam ![]() Oby szybko zleciał czas w pracy! ![]() ---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ---------- Cytat:
![]() Mój chrześniak ma teraz fazę na dinozaury więc może na coś w tym kierunku będę polowac ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4150 |
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny
![]() A ja właśnie zrobiłam 120 km na darmo.. :/ Pojechałyśmy z koleżankami na studia na zajęcia, a na miejscu się okazało że jednak zajęc nie będzie :/ I po co ja się zrywałam przed 6 rano, no porażka normalnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4151 |
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny!
![]() Mi jak codziennie nic się nie chce, zjadłam śniadanko i leżę jeszcze w piżamie ![]() Obiecuję, że wstawię fotkę w płaszczu jak mnie najdzie wena, schowałam go w szafie na razie, bo piękna jesień się zrobiła i jest dość ciepło. Ja też brałam XXL tak jak emigra, żeby potem nie martwić się, że brzuś się nie zmieści... No, a w moim przypadku pewnie w 8 miesiącu jeszcze końcówkę zimy załapię ![]() Mój chrześniak ma 18 m-cy, jako że jest dziecko z wioski to lubi traktory, koparki i takie inne, ale tego ma już mnóstwo. Ostatnio jak byłam w odwiedzinach to właśnie zawiozłam Tomka-lokomotywę i zabawki do kąpieli (jakieś gumowe samoloty, samochody, zwierzęta). W tamtym roku kupiłam pod choinkę Szczeniaczka uczniaczka - naprawdę polecam, mądra zabawka i mały już bardzo dużo dzięki temu mówi. Może teraz też bym kupiła jakąś zabawkę edukacyjną, interaktywną, ale nie wiem co ![]()
#4152 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4153 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Jeśli chodzi o wagę, to ja startowałam od 54, a teraz od trzech tygodni waga mi się utrzymuje na poziomie 56kg
![]() |
#4154 | ||||
Zakorzenienie
|
Czesc mamuski
![]() Moj maz dzis gotuje barszczyk czerwony. Ja zrobie krokiety. a co! ![]() ![]() Mysle, ze u mnie kryzys jest spowodowany tym, ze znow te skurcze przedwczesne sie pojawily i ze ta szyjka robi sie niewydolna. Ze druga ciaza a musze przechodzic to samo ;/ Nie chce znow odpoczywac, chce aktywnie spedzic ciaze.! ![]() Ale moje chcenie nie ma nic do rzeczy;/ ![]() Cytat:
![]() No bo Ty Karolinka wygladasz jak z obrazka ![]() Slicznie wygladasz i niech sie zaptruje bo ciaza to piekny, ale tez trudny okres. Cytat:
![]() Ale wiem tez, ze jak urodzi sie dzidzia to wszystko wynagrodzi i zle mysli przejda. Cytat:
![]() Ruchy poczujesz niebawem ![]() Wiem, jak to jest jak sie tego wyczekuje, ale jeszcze troszke... Ten okres kiedy czuje sie bobaska w brzuszku wynagradza pewne niedomagania. ![]() Co do antybiotyku, to nie musisz sie martwic, jesli jest potrzeba to lepsze dla dzidzi jest wziecie antybiotyku niz infekcja. Ja tez bralam antybiotyk na poczatku II trymestru, bo nie dawalam rady taka mialam angine i zadne domowe sposoby nie dawaly rady. Bedzie dobrze, glowa do gory ![]() Cytat:
![]() Znam to jezdzenie bez sensu, tylko ja mialam blizej.
FILIPEK ![]() ![]() SZYMONEK ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2011-11-06 o 11:33 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4155 |
Zakorzenienie
|
Hej,
Dziewczyny i tak jesteście piękne, te doły to od hormonów. Cieszmy się,że tylko takie problemy mamy w ciąży ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4156 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4157 |
Zakorzenienie
|
No jasne
![]() Ja też się sobie nie podobam , mam nowe rozstępy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4158 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
I on też już przed wyjazdem był bardzo czuły dla brzuszka i dla mnie, opiekuńczy.. Żebyś widziała, jaki on jest czuły dla naszego psa ![]() ![]() Ale ja potrzebuję właśnie intymności fizycznej , cielesnej jak kto woli. Wiem, że on też. I ja właśnie nei chcę się czuć przy nim jak ta 'mamuśka', bo dzidziuś , bo brzuszek.. Tylko jak jego kobieta, kobieta którą kocha i pożąda. Jestem pewna ,że to będzie, bo moje libido teraz sięga zenitu ![]() I jestem pewna, ze jego też ![]() Mój bezimienny dzidziuś właśnie zdecydował się sprzedać mi kopniaczka.. Kurde, ja nei wiem co zrobić z tym imieniem, bo na razie to jest Zochan lub pan XY ![]() A co do USG.. 23-24 już będzie lepszy niż 18 tydzień ![]() ![]() P.S. ja właśnie wstałam hehe.. Jeszcze tylko 6 samotnych nocy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ---------- !!! Idę do kina!!!!!!! Na 14 na Monte Carlo ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4159 | |
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny widzę, że każdej z nas zaczyna doskwierać jakiś dół
Aguśka ja również mam te same obawy co Ty. Mam jedno dziecko i tak skręcone,że nie daje mi usiąść dopiero jak śpi a co będzie gdy urodzi się 2 i zacznię się przewijanie kilkunasto bądź kilkudziesięcio minutowe karmienie piersią, noszenie zanim sie odbije ![]() Na początku miałam straszne pretensje do męża , że tyle wytrzymał to mógł jeszcze troche. Byłam zła bo teraz jest w Warszawie, Maciek poszedł by do przedszkola, wynajęlibyśmy małe mieszkanie i poszła bym do pracy a tak co w ciąży i siedzę w domu z teściami. A mogłam być niezależna. Wiem, że to strasznie głupie, bardzo kocham moje dzieci i przez to wszystko mam straszne wyrzuty sumienia Do tego właśnie dochodzą mnie myśli, że już mam pełno rozstepów na piersiach, brzuchu, udach i zaraz będą nowe ![]() Ale prawda jest taka,że ja chciałam mieć 2 dziecko w tym właśnie odstępie czasu, wydaje mi się,że tak jest najlepiej. Poza tym nie chcem żeby moje dziecko było jedynakiem do tego zakochanym w sobie i rozwydrzonym. Nie wszystkie dzieci jako jedynacy tacy są, ale znam takich wiele, a że sami z mężem wywodzimy się z rodzin wielodzietnych to nie wyobrażałam sobie że u mnie było by tylko jedno ![]() A co do kurtek w to H&M są jakieś specjalnie ciążowe- kurtka i płaszczyk na brzuch ale to prawie 200 zł. Ja kupiłam swoją też w H&M za 150 zł nie ciążową ale jest w rozmiarze 44 i brzuch w nią wejdzie bez problemu ![]() ---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4160 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ale też dorzucę swoje 3 grosze ![]() ![]() Cytat:
![]() Mam wrażenie, że oni inaczej nie potrafią. Po prostu każdą na awangardwo obrzępolą nie istotne czy to do niej pasuje czy nie. Trudniej znacznie jest dobrać fryzurę, która jest w miarę naturalna i sprawia że dziewczyna pięknieje. Dla mnie chodzi o to aby widać było urodę dziewczyny a nie jest wściekłe włosy tylko. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nie czuję się fajną, seksowną babką. Czuję się słoniem bez gracji. Ciuchy na mnie nie pasują - te które świetnie leżą kosztują majątek. ![]() Już chcę żeby minęło te pozostałe 17 tygodni i żeby mała przyszła na świat zdrowiutka ![]() mam postanowienie, że nie dam się zwariować hormonom!! Jeszcze tylko troszkę muszę wytrzymać. Ale łatwo nie jest. ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4161 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wiadomo ze z dziadkami to roznie bywa, ale sa i to jest wazne. Przynajmniej ja moge liczyc na tesciow i swoja mame, maja jeszcze zdrowie, a to ze tesciowa mnie czasem do szalu doprowadza to jakos przezyje ![]() Mysle, ze to jest najlepszy czas i roznica w wieku naszych pociech bedzie bardzo fajna. Tylko ja nadal jestem przerazona tym, ze bede musiala ogarnac dwoch chlopcow. ![]() Filip wprawdzie jest spokojny, jednak uparty, ciekawe jaki bedzie drugi brzdac ![]() jednak jest absorbujacy i nie wiem jak sie rozdwoje wlasnie np jesli udaloby mi sie karmic piersia, Filip pewnie bedzie ciagle chcial na mnie wlazic na kolana i pewnie bedzie zazdrosny...tez o tym mysle.... Ja kochana tez bylam w trakcie szukania innej pracy, Filipa tez planowalam poslac do przedszkola, ale wszystkie plany sie zmienily, jak okazalo sie ze jestem w ciazy. Oczywiscie planowalam ciaze, ale za pare m-cy, chociaz nie wiadomo jakby to w praktyce wygladalo, czy jednak nie odkladaloby sie tego na pozniej ![]() No i z przedszkolem trzeba bedzie przelozyc, bo nie wyobrazam sobie zeby Filip przynosil choroby maluchowi, poczekam jednak jeszcze rok. ![]() ---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ---------- Zariah pewnie jeszcze nie jeden kryzys przed nami, ale zwalczymy te kryzysy razem a potem bierzemy sie ostro za siebie, mysle tylko kiedy znalezc na to czas hihih ![]()
FILIPEK ![]() ![]() SZYMONEK ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2011-11-06 o 12:32 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4162 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale obejrzyj sobie może kiedyś fabrykę urody.. Tam jest Jaga Hupało, jej oddałabym się z zamkniętymi oczami. Ta kobieta jest dla mnie niesamowita.. Ona własnie dobiera te fryzury pod charakter dziewczyny. I baaardzo często wraca do naturalnych odcieni, co bardzo mi się podoba. Matko, moje włosy wolają o pomstę do nieba.. ale ja sie boję ![]() ![]() Normalnie znowu zrobię to samo- czyli skróci mi włosy moja przyjaciółka- lekarz ginekolog , jak będę w Polsce ![]() ![]() ![]() Nie wiem, czy jest dużo takich jak ja? Z traumą po fryzjerze..? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4163 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4164 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() A owszem teściowa i rodzice to zawsze duża pomoc, ale już mnie teściowa denerwuje bo oczywiście już ma plany co do dziecka, którym ja jestem przeciwna. I oczywiście znowu wie wszystko najlepiej ![]() ![]() ![]() ![]() Co do zazdrości to też moja główna obawa teraz. Staram się synkowi tłumaczyć,że mam maleńką dzidzie w brzuszku itp. ale później wiadomo mniej czasu i będzie chciał być tym na pierwszym miejscu ![]() Chyba los tak chciał,żeby nam pokrzyżować plany ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4165 |
Zakorzenienie
|
wysłałam swoje brzucho na maila
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4166 |
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Czytam was i dochodzę do wniosku że dołka łapią w większości już te doświadczone mamuśki, bo wiedzą że nie ma lekko, a będzie gorzej- w sensie trudniej. Pierworódki na razie się tylko spodziewają, ale na własnej skórze jeszcze nie odczuły porodu, połogu, karmienia, nocnego wstawania i wszystkich problemów wychowawczych i powiem wam że mi dzieki temu chyba lżej ![]() ![]() Ze sobą też póki co nie mam problemów, waga stanęła w miejscu, ufff... tak więc zrobiłam się krąglejsza i na razie tyle, mąż zachwycony mówi że bardzo mu się podobam w tych kształtach i sex jest jeszcze przyjemniejszy (choć mi libido spadło niestety :/) to mi dodaje otuchy ![]() ![]() ![]() ![]() Kobietki nic się nie martwcie, jesteście mądre i bardziej doświadczone, więc na pewno doskonale sobie poradzicie ![]() A my niedoświadczone też sobie poradzimy, po coś mamy ten instynkt macierzyński ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4167 | |
Zakorzenienie
|
nie bedzie czasu na otworzenie oczu
![]() Cytat:
Ja mam nadzieje, ze dzidzia w brzuszku nie ma zamiaru tak drzec sie na spacerach jak Filip, ktory tylko jak spal to jechal w wozku, a reszta spaceru wygladala tak, ze jedna reka pchalam wozek a druga trzymalam Filipa. Wiec mam nadzieje, ze to da mi wreszcie spokojnie pospacerowac, tym bardziej ze obok bedzie jeszcze Filip hehe ![]() Wspolczuje wspolnego mieszkania w tesciami, wiadomo sa plusy, ale nie jest Ci latwo na pewno, domyslam sie. Ja mam tesciow klatke obok, a czasem mam isch dosc. ![]() Zarobki rzeczywiscie okrutne;/ No a mysle, ze zalowac na pewno nie bedziemy, takich pieknych chwil nie da sie zalowac. To najcudowniejsze co moze byc w zyciu, oczywiscie trudne cholernie.
![]() |
#4168 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4169 |
Zadomowienie
|
Jeny dziewczyny, jaka u mnie jest CUUUDNA pogoda.. niesamowite.. Błękitne niebo, słońce, rześkie powietrze..
Wiecie, co? Apropo nocnego wstawania do dzidzi.. To ja jestem tak zaprawiona w bojach nocnego wstawania na dyżurach, że to akurat na pewno nie będzie problemem.. Jeny pomyślcie sobie jak ja mam na dyżurze.. Od 8 do 24- w biegu... Dużo operacji, porodówka, ICU.. Często mam okazję położyć się ok 1 w nocy albo i później( o ile mam okazję). Zasypiam na stojąco , a po 15 minutach BLEEP BLEEP BLEEP.. cholerny pager.. No i nigdy nie wiesz , do czego wołają. Czy to jakaś krwawa jatka była i będzie przyjęcie do ICU (średnio 4 godziny z życia wyjęte), czy 20 minut epiduralu do porodu, czy 2 godziny cesarki. Wstaję, lecę, załatwiam co trzeba, kładę się spać, zasypiam zanim dotknę głową poduszki.. a po 15 min.. BLEEP BLEEP BLEEP.. I tak w koło Macieju ![]() A tu tylko wiadome ![]() Zbieram się do kina.. Zrobię sobie fotkę w nowej kurtce, to potem wstawię na maila ![]() Buziaki! |
![]() ![]() |
![]() |
#4170 |
Zakorzenienie
|
anagat tak Ty sobie dasz rade na pewno
![]() Powiem Ci tylko, ze dla mnie najgorsze bylo, ze jak wrocilam do pracy, Filip mial pol roczku wiec byl maly, a wrocilam od razu na zmiany: dniowki i nocki mimo iz mialam mozliwosc tylko na rano pracowac. I najgorsze dla mnie bylo, jak np wracalam po 12-godz nocy nieprzespanej, w domu bylam sama z malym i nie moglam sie polozyc spac przez caly dzien az do wieczora, a potem wieczorem kladlam glowe i zasypialam w 2 sekundy i nagle po godzinie placz............ masakra;/ nie moglam sie dobudzic, bo nie mialam okazji odespac i wstawal maz. Ja musialam nieprzespana noc kiedys odespac, ale bywalo tak, ze jak chory czy cos to razem wstawalismy, a ja po prostu bylam nieprzytomna. To bylo dla mnie okropne.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:23.