![]() |
#3841 |
Przyczajenie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. XI
Dzięki dziewczyny, wiecie jak podnieść człowieka na duchu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3842 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny.
Jak dlugo czekałyście na pierwszą wizyte do ortodonty? BO ja bd musiała czekać ok 6 miesięcy ;O ;/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3843 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Dziewczyny, a jak to jest z wyrywaniem zębów (ósemki/dziewiątki), kto je wyrywa? Można je wyrwać u zwykłego stomatologa czy trzeba u chirurga? Gdzieś czytałam, że chirurg usuwa tylko w poważniejszych przypadkach... Edytowane przez gwiazdka93 Czas edycji: 2011-11-06 o 12:59 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3844 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ---------- Pierścienie są zakładane w zależności od wady. Niekiedy nie są potrzebne - to orto decyduje o czymś takim. W każdym razie z tego co wiem, w którymś momencie może ci je jednak założyć, gdyby zęby się nie przesuwały jak trzeba. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3845 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Powoli mija mi ból zębów, mogę juz coraz więcej jeść, ale kanapkami nadal mam problem ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3846 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3847 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3848 | ||
Raczkowanie
|
Hej! Dzisiaj juz o wiele lepiej z moimi rankami
![]() ![]() ![]() Hollyhock wiem o czym mowisz ten dziwny smak w ustach na szczescie juz go nie czuję faktycznie ciezko to okreslic taki dla mnie"krwawy" smak... ![]() ---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3849 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny!
To już jutro!!!!!! Zdejmuję to żelastwo ![]() Ale powiem Wam że tak nie do końca jestem przekonana co do jego zdjęcia bo wydaje mi się że zęby nie są do końca proste ![]() Wiem że to też zależy od kształtu zęba itd ale z drugiej storny od kilku miesięcy nie zaobserwowałam żadnych zmian w zębach i chyba nie da się już nic z tym zrobić Jutro dam foty ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3850 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3851 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Czekamy na fotki! ![]()
![]() |
![]() |
#3852 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja już widzę, że moje leczenie się przeciągnie, bo dół i góra mi w ogóle nie współgrają ze sobą ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3853 | |
Zakorzenienie
|
Gratulacje
![]() Ależ Ci zazdroszczę ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3855 |
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny.
bylam na konsultacji u ortodonty. pokazła mi dwa oaparaty metalowy 1500 za łuk i samoligaturujacy za 2300 za łuk. mowila ze tym drugim leczenie trwa szybciej i wizyty co dwa miesiace... ktory wybrac??
![]() |
#3856 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Też miałam podobny wybór, nie mam wad zgryzu itp, Orto doradziła mi metalowy ![]() Ostatnio Mama telefonowała do Ciotki z którą dawno nie rozmawiała i opowiada co u mnie słychać: "...zęby ją bolą bo założyła sobie wczoraj yyy (zabrakło widocznie słowa ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3857 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3858 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3859 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3860 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3861 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też już chciałabym zdejmować ![]() ---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ---------- Pod jakim względem góra i dół nie współgrają Ci ze sobą?
![]() |
![]() |
#3862 |
Przyczajenie
|
Dzięki za opd.
![]() gwiazdka93 - to bardzo krótko czekałaś, u mnie ten proble ze ta ortodontka jest podobno na prawde dobra, a mieszkam w małym mieście Tarnów;/, a Ty skąd jesteś? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3863 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Więc mimo, że zęby już się wyprostowały to łuki muszą się dopasować, więc jeszcze 3 miesiące do pół roku ponoszę ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3864 |
Raczkowanie
|
Jak ja czegoś nie odstawię to nie jestem sobą. Dostałam od swojej orto odlewy do domu, zresztą jak wszyscy... i chyba je przypadkiem wyrzuciłam ale dopatrzyłam się tego dopiero gdy wróciłam z pierwszej wizyty od założenia aparatu ponieważ dostałam nie mały OPR za to że nie wożę ich ze sobą na kontrolę tylko trzymam w domu. Po powrocie więc szukałam i nie znalazłam dopiero później przypomniało mi się, że w koszu wylądowało "coś" twardego zawiniętego w chusteczkę i to nie były kanapki z pracy
![]()
![]() |
#3865 |
Rozeznanie
|
I ja jestem po kolejnej wizycie.. Pan ortodonta, który jest w zastępstwie troche mnie uspokoił, ponieważ powiedział, że nie widzi potrzeby wyrywania 6tek, oby moja orto też tak uważała bo chwilowo jest na urlopie macierzyńskim
![]() No i dostałam od 3 do 3 metalowe ligatury na górze i na dole na 3kach. , a ligatury wybrałam taki jaki róż metaliczny, ciężko mi opisać ten kolor ![]() Kolejna wizyta 19 grudnia ![]() madzieeek, mamy tego samego orto teraz... dr Moszyński ![]() ![]()
Starania od 2015 r. 3x iui ![]() 2x ivf Artvimed ![]() 10.2019 Macierzyństwo - dr Mirocki lub Przybycień ? Edytowane przez oska99 Czas edycji: 2011-11-07 o 18:58 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3866 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() tr13823 wyrzuciłaś odlewy? To nieźle... orto ot tak dała Ci je do domu? Mój nawet mi czegoś takiego nie proponował, ani ja jemu, bo pewnie by mnie wyśmiał - przecież to dokumentacja leczenia... Współczuję.
![]() |
![]() |
#3867 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3868 |
Zakorzenienie
|
myslalam o tym aparacie...
nie stac mnie na ten samoligaturujacy ![]() ![]()
![]() |
#3869 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny
Załamka Zdjełam i .... kompletnie nie podobają mi się moje zęby ![]() Jakieś takie końskie, duże mi się wydają. Naprawdę jestem rozczarowana... Aż sobie drinka zrobiłam i pije z rozpaczy. Nie podoba mi się i koniec Orto powiedziała że tak ma być i że kształtu zęba się nie zmieni ale ja nie wiem, no i że generalnie nie powinnam patrzeć na ustawienie każdego zęba z osobna tylko na całokształt Ok, są prostsze ale nie tak jak się spodziewałam Może potem zamieszczę zdjęcie ale cóż Dwa lata noszenia i uważam że efekt nie adekwatny do czasu i wydanych pieniędzy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3870 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo jeśli kształt to może musisz się przyzwyczaić tak jak do zębów w aparacie? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:23.