|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy temat do nowego wątku !
|
|||
| . Chwyty, obroty i pierwsze zęby – letnie maluszki robią postępy! |
|
5 | 8,93% |
| Pierwsze miesiące szybko zleciały, a dzieci jeszcze nam wypiękniały. |
|
0 | 0% |
| Drodzy państwo, oto wątek najpiękniejszych na świecie dzieciątek! |
|
6 | 10,71% |
| Pierwsze ząbki i w głos śmiechy - cudnie rosną Nam pociechy. |
|
16 | 28,57% |
| Nasi chłopcy i dziewczęta, już czekają kiedy święta. |
|
1 | 1,79% |
| Pierwsze ząbki dzieci mają i już zupki zajadają. |
|
3 | 5,36% |
| Już tak dobrze się wszystkie znamy, ze swoje dzieci wesoło swatamy! |
|
1 | 1,79% |
| To już pierwsze ząbki i zabawy, a my dalej się wspieramy. |
|
0 | 0% |
| Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. |
|
24 | 42,86% |
| Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3901 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !
Cytat:
u nas 5:45, ale sami ja wybudzilismy żeby pobrać mocz do badania, niestety nasiusiała zanim podstawiłam kubeczek |
|
|
|
|
#3902 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !
ania
lili Żaneta Kalinka nasz śmieszek obudził się tylko raz na papu o 4 więc luzik ![]() a zaraz jadę z mamą po kurtkę dla siebie a potem na usg miłego dnia mamuski
Edytowane przez dziubek79 Czas edycji: 2011-11-07 o 09:19 |
|
|
|
#3903 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tańsza, a też bardzo ładna.Dziewczyny Ja mam takie pytanie.... Znajoma ma się zajmować rocznym dzieckiem, kilka godzin dziennie, od pn do pt. Orientuje się któraś jakie są stawki? Za godzinę czy za tydzień np? Bo my zielone w te klocki... Znajoma nie wie jak się dogadać... |
|
|
|
|
#3904 |
|
Zakorzenienie
|
madzia Ja też pod kocykiem i wsio.
A co do koleżanki to jak może dziecku owiać buzkę ? Pierwsze słyszę. Chyba normalne, że jak wiatr jest to mu ją i tak owieje ![]() A ja o śmierci hanki słyszałam już dawno, i czekam tylko, kiedy to się wydarzy ![]() Dziewczyny widziałam wczoraj w tesco takie same przytulanki na ciuszkach ( jak z linków jacieee ) Była różowa, chyba świnka, i brązowy miś ( albo królik to był ). A cena między 20 - 25 zł. Fajne, tylko że mój nie lubi zasypiać z pieluszką. Bruneteczko dzięki za podpowiedz, tak zaraz zrobię ![]() Agadus dostałaś kawkę, bo mężowi spodobała się ,,nowa" czarnulka ![]() A ja wczoraj miałam iść z przyjaciółką do klubu. Ona jest z Hiszpanii, no i wraca już niedługo. No i co? Wystawiła mnie ;/ A ja czekałam wymalowana i ubrana. Taką mam ochotę wyjść gdzieś, potańczyć. Na razie nici z tego, może w ostatki się uda zwerbować mamę do opieki nad małym i wyskoczyć z M. chociaż na godzinkę. Jeny dziewczyny, ale jestem uje****.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#3905 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Dziewuszki mam prośbę o poradę ( i proszę mnie nie zlać jak w przypadku pytania o dicoflor czy filmik z telefonu Dominik skończył już 3 miesiące. Mnie zostało jakaś 1/3 buteleczki Sab Simplexu. Zastanawiam się czy zamawiać, czy nie przerzucić się na Bobotic, który niby jest słabszy ale ma tą samą substancję czynną. Od razu napiszę, że chcę jeszcze podawać lek, dopóki nie wrócimy na zwykły Bebilon z tego AR bo on jest "zapychający" . Chodzi mi tylko czy spróbować zmienić lek, czy zostać przy SS. Na necie np. znalazłam coś takiego: http: //www.bangla.babyonline.pl/opinia-medana-krople-na-kolke-bobotic-r19338.html Facet chyba dobrze rozumuje... choć ja bym podawała jak na ulotce, bo Domiś chyba najgorsze ma za sobą.
|
|
#3906 |
|
Zakorzenienie
|
jacieee nie chce mi się czytać linku, wybacz, bo mały się drze,
ale ja daję bobotic bo SS się skończył. I tak czy siak mój się dalej drze, więc mogę powiedzieć, że nie widzę różnicy
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#3907 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3908 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() U nas noc jak z bajki, wyspałam się za te poprzednią Wstawanie o 5 i teraz o 9, przy czym oba razy to ja budziłam jego A teraz jeszcze leży w łóżeczku i gada do karuzelki, a ja leżę w swoim łóżeczku i gadam z Wami ![]() I uwaga, uwaga - dziś rano mój syn po raz pierwszy zaśmiał sie w głos ![]() Cytat:
A tę gazetkę z promocjami też widziałam, z tym że klika tych zabawek które mi się podobają będzie dopiero od 14.11. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale dobrze usłyszeć, że to może sie cofnąć Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ---------- Dziś wieczorem kończymy 11 tygodni!!!
|
|
#3909 | |
|
Wtajemniczenie
|
zaakceptowane
Cytat:
a co bobotiku ilość substancji czynnej jest tylko minimalnie mniejsza(bobotic ma 66.6 a SS 69) jak mi się skonczy ss tez spróbuje przejsc na Bobotic) ale tak wogóle myślę powoli odstawiać kropelki Brumeczku fajnie że już jesteście już widzę zachwyt ludzi w kręgielni my w sobote tez zrobiliśmy dłuższą wycieczkę do CH i do restauracji Jasia karmiłam w aucie i miałam wyrzuty sumienia że biedne dziecko jak rumun w aucie je. ale nockę przespał dobrze i nic sie nie działo, wiec chyba wybaczył. termometr polecam microlife do skroni kosztuje ok 100zł http://www.ceneo.pl/11516824 prezent mikołajowy jeszcze nie wiem tym bardziej że mam dużo dzieciaczków do obkupienia mysle ze w tym tygodniu bede zamawiać wszystko lubie miec prezenty wczesniej naszykowane Lili napewno więcej niż dobry żłobek myślę że gdzieś 1500-1600 zależy od miasta i od zakresu obowiązków muszę się pochwalić że wczoraj urządziliśmy kolektywną kąpiel w 3!!! Było cudownie Jaś miał szeroko otwarte oczka, wywalony języczek i szeroki uśmiech my wyglądaliśmy podobnie, mimo iż ciasnawo było aha kupiłam oballa ale jeszce Jas nie kuma o co chodzi bo nie posiadł jeszce do końca umiejętności chwytania zmykam ogarnąć 4 kąty póki Jas dosypia
|
|
#3910 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do ubrań, to Agata ma 67 cm (4,5mies) i nosimy 62, powoli wchodzimy w 68 ![]() Jacie nie pomoge bo ja Sab dawałam może 3 razy jak Agu miała 3 miechy. Ellika trzymam kciuki zebyscie podjęli najlepszą decyzje
|
|
|
|
|
#3911 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() sprobuj dawac Bobotic i sama zobaczysz jakie ma dzialanie..moze lepiej zobaczyc troche 'slabszy' zeby powoli Dominika odzwyczajac a SS nie dzialal? powiedz mi czy byla jakakolwiek roznica miedzy tym niemieckim a czeskim? |
|
|
|
|
#3912 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za nową umiejętność za 11 tygodni
|
|
|
|
|
#3913 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Za to ślicznie mi się kula na kocyku No i przez jedno ramie, w drugą stronę ani rusz. Uroczo to wygląda. Cytat:
|
|
#3914 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
O co pytałaś odnośnie dicofloru? Bo co do pytania o filmik z telefonu, to nie wiedziałam, dlatego nie odpisałam
|
|
|
#3915 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A tak na serio, to przez ile podawałyście??? Bo nie wiedziałam czy kupować nowe opakowanie, czy sobie już odpuścić. Ale w końcu nie kupiłam i chyba dobrze.
|
|
#3916 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Teraz sobie uświadomiłam jak dawno nigdzie nie wychodziłam...![]() Co do przyjaciółki, to współczuję sytuacji, troche głupio się zachowała... ![]() Btw. mam pytanie odnośnie spacerówki, bo mój mały już w gondoli ledwo się mieści i muszę się rozglądać powoli za innym pojazdem dla niego ![]() Może możecie mi polecić jakąś, którą można wpiąć tyłem i przodem do kierunku jazdy?;>
|
|
#3917 | ||
|
Zakorzenienie
|
Niezły tekst
Cytat:
za tygodnie ![]() Cytat:
dzięki za odp Obawiam się, że u nas na wiosce taka stawka nie przejdzie... Znajoma się chyba zgodzi na 5/6 zł na godzinę. ---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ---------- jacieeeee ja bym już sobie dała siana z SS Ale skrót wymyśliłaś.. SS
|
||
|
|
|
#3918 |
|
Zakorzenienie
|
Brumku ja będę mieć ten fotelik w jutro najdalej w środę
znam relacje z użytkowania właśnie czekam na faceta co kupił od Nas ten stary fotelik ma odebrać osobiście.
|
|
|
|
#3919 |
|
Wtajemniczenie
|
Kochanieńkie wysłałam Wam zaproszenia na FB. Tym, które znalazłam oczywiście
|
|
#3920 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja nadal podaję, nie podawałam 3 dni i małą brzuszek bolał. Ja w w ogóle mam chyba mocno delikatne dziecko (4 miesiące skończyła) i dalej podaję i bobotic i lacido baby.
|
|
#3921 |
|
Zakorzenienie
|
Sara ma dziś 20 tygodni
matko jak to zleciało....I to mój ostatni dzień macierzyńskiego. Dodatkowe 2 tygodnie dostane z ZUSu, bo w firmie nie mam już umowy. |
|
|
|
#3922 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I Ty nie zadowolona z takiej nocy od 21-5? ![]() To się zamień Minimum 6 podubek w nocy zawsze, dzisiaj od 4-5 tańcowała a ja razem z nią Cytat:
Najpierw poszła kopa której nie było wczoraj. Potem siku. W sumie 50 minut czekania.. Ja nie mam pomysła na prezent. Pewnie spapuguję coś od Was. Podoba mi się pacynka którą ma Emi. Zastanawiam się nad panem metką, zawiezka z lamaze( miałabym już wczoraj, gdyby pracownicy z tesco dobrze wypełnili swoje obowiązki) O ubieraniu: - w tesco dziecko w foteliku- jest ciepło, Sara rozebrana z kurtki, czapki a dziecko przykryte akrylowym kocem złożonym na 4 i dodatkowo przykryta pieluchą całkowicie buzia Wogóle dziecka nie było widać. Masakra. To jak ta matka ubierze dziecko w zimie? - teściowa mi już w lecie kazała plandekę zakładać jak wychodziłam na 1 spacer. --chrzestna Sary ( ma roczniaka) przy przebieraniu pieluchy włączają farelkę w pokoju. Jak zmieniałam pampka Sarze w pokoju gdzie było 20C jej mąż stwierdził że nie przebraliby dziecka w takiej temp ![]() ![]() -ogólnie uchodzę pewnie wg niektórych ( teściowej...for example..) za wyrodną matkę bo dziecko chłodzę... Coś miałam jeszcze pisać. A. Marina ale co siedziałaś wyszykowana a ona nawet nie zadzwoniła? Chamstwo. ![]() Dziubek kciuki za usg trzymam. A mnie nie ma na fb ![]() ![]() Może kiedyś założę ![]() Nie ma mnie nigdzie w sieci. |
||
|
|
|
#3923 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Brumku gratki dla Tymka za pierwszy dźwięczny uśmiech
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3924 |
|
Zakorzenienie
|
Hej laski
![]() A u mnie niestety @. I chodzę wkurzona. Moje Dziecię spało dzisiaj do 6 W końcu wróciłam do szpilek ![]() Co do ubierania na dwór. To ja ubieram tak : body z krótkim, bluzeczka, rajstopki, jeansowe ogrodniczki, na to bluza misiowa i adidaski. Do wózka kocyk grubszy i ta przykrywka i chyba jest ok. A w domu body z krótkim i rajtki przeważnie. Dzisiaj może na noc dam pierwszą kaszkę
|
#3925 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czapka po kapieli- ale w domu czy na basenie bo nie kumam... w domu nie miala, chyba w szppitalu czasami jak okno otwarte. w domu ma czapke (czasami) jak weranduje - czyli wracam rano ze sklepu a ona dosypia w pokoju przy otwartym oknie Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2011-11-07 o 10:59 |
|
|
|
|
#3926 |
|
Zakorzenienie
|
hej
my po wizycie u doktora, dobrze że ubezpieczenie wzięłam bo ostatnio na telewizje wcale nie patrzę... Lena antybiotyk, probiotyk... Lili tylko syropek... w srodę do kontroli
|
#3927 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A co dokładniej dziewczynkom? (Lili jaki dostała syropek?) Ellika też myslę jak Brumek, że powinniście się trzeciego lekarza jak najszybciej poradzić. Super, że jest światełko w tunelu, ale te opinie są tak sprzeczne, że koniecznie musicie znaleźć trzeciego lekarza. Trzymam kciuki, żeby to faktycznie chodziło u ulewanie
![]() Kto rano wstaje ten jest niewyspany ![]() - Co robisz? - Szukam szczęścia. - W lodówce??? - Gdzieś kur*a musi być!! Edytowane przez iustyna1 Czas edycji: 2011-11-07 o 11:16 |
|
|
|
|
#3928 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lena oskrzela -Zinnat zawiesina, dopiero początek a Lili tez kaszle i dostała Pulneo.
|
|
#3929 |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry
z tego co zapamiętałam to Telik- ale Jasiu piękny i jaki owłosiony co do owłosienia to musiałam ogolić włosy mojemu kurczakowi teraz lepiej mi walczyć z tą ciemieniuchą... ciekawe czy przyjdzie dziś kremik od Scio![]() Aga -czekam na wieści o wynikach Aania- o fajny ten link do biedronki ja ciągle w stresie,bo chciałam wcześniej przysiąść do zakupów prezentowych ale pomysłów brak![]() Meszsares- wiesz jakie jaja okazało się,że z dodatkowym urlopem mam urlop do 1 stycznia,a skoro do pierwszego stycznia to załapałam się na 2012 i mogę dostać od ZUSu jeszcze 2 tygodnie czyli razem 4 dodatkowe ![]() życzę wszystkim powodzenia z prezentami ![]() o tyle fajnie ,że zamówiliśmy wczoraj z meżem strój mikołaja- ma się przebrac na wigilię ale będzie frajda dla dzieciaczków![]() http://allegro.pl/stroj-kostium-miko...912529117.html już sie nie mogę doczekać ![]() a ja przygotowuję kartki na święta oto jeden z moich modeli
Edytowane przez BABONIK Czas edycji: 2011-11-07 o 11:24 |
|
|
|
#3930 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() rozłożyło mnie, mam katar moja mama w szpitalu, w nocy z piątku na sobotę tata zadzwonił po pogotowie, bo miała gorączkę i strasznie straciła sily, nie umiała nawet ręki podnieść oczywiście póki co nie wiemy co jest grane, czuje się lepiej, ma kroplówki, dziś chyba dowiemy się co to się dzieje, jak zdążymy złapać lekarza prowadzącego
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:12.

zębole

Tańsza, a też bardzo ładna.

jest sliczny, ma cudne duuze oczka

za nową umiejętność 
-