Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 ! - Strona 131 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy temat do nowego wątku !
. Chwyty, obroty i pierwsze zęby – letnie maluszki robią postępy! 5 8,93%
Pierwsze miesiące szybko zleciały, a dzieci jeszcze nam wypiękniały. 0 0%
Drodzy państwo, oto wątek najpiękniejszych na świecie dzieciątek! 6 10,71%
Pierwsze ząbki i w głos śmiechy - cudnie rosną Nam pociechy. 16 28,57%
Nasi chłopcy i dziewczęta, już czekają kiedy święta. 1 1,79%
Pierwsze ząbki dzieci mają i już zupki zajadają. 3 5,36%
Już tak dobrze się wszystkie znamy, ze swoje dzieci wesoło swatamy! 1 1,79%
To już pierwsze ząbki i zabawy, a my dalej się wspieramy. 0 0%
Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. 24 42,86%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-07, 09:14   #3901
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Hmmm czyżby Sarka znowu wstała wcześnie? Jak Dominik?
U Nas pobudka o 6.20.

u nas 5:45, ale sami ja wybudzilismy żeby pobrać mocz do badania, niestety nasiusiała zanim podstawiłam kubeczek

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-07, 09:16   #3902
dziubek79
Zakorzenienie

Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !

ania
lili
Żaneta
Kalinka
nasz śmieszek obudził się tylko raz na papu o 4 więc luzik

a zaraz jadę z mamą po kurtkę dla siebie a potem na usg

miłego dnia mamuski

Edytowane przez dziubek79
Czas edycji: 2011-11-07 o 09:19
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-07, 09:19   #3903
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
http://allegro.pl/nattou-przytulanka...888976814.html

Mały zawsze zasypia przytulony do pieluszki, a ostatnio zaczął się nią bawić przed snem, więc pomyślałam o czymś takim w zamian.
Co myślicie?
Mi podoba się ta ostatnia. Ale skłaniałabym się ku tej, którą Żaneta pokazała Tańsza, a też bardzo ładna.

Dziewczyny

Ja mam takie pytanie.... Znajoma ma się zajmować rocznym dzieckiem, kilka godzin dziennie, od pn do pt. Orientuje się któraś jakie są stawki? Za godzinę czy za tydzień np? Bo my zielone w te klocki... Znajoma nie wie jak się dogadać...
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-07, 09:24   #3904
Marina1
Zakorzenienie

madzia Ja też pod kocykiem i wsio.
A co do koleżanki to jak może dziecku owiać buzkę ? Pierwsze słyszę. Chyba normalne, że jak wiatr jest to mu ją i tak owieje
A ja o śmierci hanki słyszałam już dawno, i czekam tylko, kiedy to się wydarzy

Dziewczyny widziałam wczoraj w tesco takie same przytulanki na ciuszkach ( jak z linków jacieee )
Była różowa, chyba świnka, i brązowy miś ( albo królik to był ). A cena między 20 - 25 zł. Fajne, tylko że mój nie lubi zasypiać z pieluszką.

Bruneteczko dzięki za podpowiedz, tak zaraz zrobię

Agadus dostałaś kawkę, bo mężowi spodobała się ,,nowa" czarnulka

A ja wczoraj miałam iść z przyjaciółką do klubu. Ona jest z Hiszpanii, no i wraca już niedługo. No i co? Wystawiła mnie ;/
A ja czekałam wymalowana i ubrana.

Taką mam ochotę wyjść gdzieś, potańczyć. Na razie nici z tego, może w ostatki się uda zwerbować mamę do opieki nad małym i wyskoczyć z M. chociaż na godzinkę.

Jeny dziewczyny, ale jestem uje****.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-07, 09:29   #3905
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kalinkap13 Pokaż wiadomość

tak jak czytam o rozmiarach jakie nosza Wasze dzieciaczki to moj chyba maly cos jest bo za 1,5 tyg skonczy 4 mce a wciaz nosi 62, niektore ciuszki z 68 ale sa lekko za duze..
Ufff, to nie tylko mój Dominik taki "mały". My też jeszcze 62 nosimy, rzadko 68. A 74 są jak worki

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Nie umiem się zalogować na allegro,
chciałam Ci pokazać taką przytulankę jaką Ja kupiłam za 19,90!!
I też ma jakieś metki coś odstającego itd.
Mój D nazwał maskotkę "Pan ciuliczek"
Emi z nią śpi, bo to króliczek ma długie uszka i jest mięciutki.
Jak sie zaloguję to Ci pokaże.

EDIT : znalazłam - > pacynka
I Emi ją lubi? A co to za materiał? Spora jest? Więcej pytań nie mam

Dziewuszki mam prośbę o poradę ( i proszę mnie nie zlać jak w przypadku pytania o dicoflor czy filmik z telefonu ):

Dominik skończył już 3 miesiące. Mnie zostało jakaś 1/3 buteleczki Sab Simplexu. Zastanawiam się czy zamawiać, czy nie przerzucić się na Bobotic, który niby jest słabszy ale ma tą samą substancję czynną. Od razu napiszę, że chcę jeszcze podawać lek, dopóki nie wrócimy na zwykły Bebilon z tego AR bo on jest "zapychający" .
Chodzi mi tylko czy spróbować zmienić lek, czy zostać przy SS.
Na necie np. znalazłam coś takiego:
http: //www.bangla.babyonline.pl/opinia-medana-krople-na-kolke-bobotic-r19338.html
Facet chyba dobrze rozumuje... choć ja bym podawała jak na ulotce, bo Domiś chyba najgorsze ma za sobą.

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-07, 09:33   #3906
Marina1
Zakorzenienie

jacieee nie chce mi się czytać linku, wybacz, bo mały się drze,
ale ja daję bobotic bo SS się skończył.
I tak czy siak mój się dalej drze, więc mogę powiedzieć, że nie widzę różnicy
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-07, 09:36   #3907
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Ufff, to nie tylko mój Dominik taki "mały". My też jeszcze 62 nosimy, rzadko 68. A 74 są jak worki

I Emi ją lubi? A co to za materiał? Spora jest? Więcej pytań nie mam

Dziewuszki mam prośbę o poradę ( i proszę mnie nie zlać jak w przypadku pytania o dicoflor czy filmik z telefonu ):

Dominik skończył już 3 miesiące. Mnie zostało jakaś 1/3 buteleczki Sab Simplexu. Zastanawiam się czy zamawiać, czy nie przerzucić się na Bobotic, który niby jest słabszy ale ma tą samą substancję czynną. Od razu napiszę, że chcę jeszcze podawać lek, dopóki nie wrócimy na zwykły Bebilon z tego AR bo on jest "zapychający" .
http: //www.bangla.babyonline.pl/opinia-medana-krople-na-kolke-bobotic-r19338.html
Facet chyba dobrze rozumuje... choć ja bym podawała jak na ulotce, bo Domiś chyba najgorsze ma za sobą.
kurcze ja się nie wypowiem bo my dawno przestaliśmy dawać SS bo kolki minęły po zmianie butelki na dr brownsa
Stary 2011-11-07, 09:49   #3908
brumek
Zakorzenienie

Dzień dobry

U nas noc jak z bajki, wyspałam się za te poprzednią Wstawanie o 5 i teraz o 9, przy czym oba razy to ja budziłam jego A teraz jeszcze leży w łóżeczku i gada do karuzelki, a ja leżę w swoim łóżeczku i gadam z Wami
I uwaga, uwaga - dziś rano mój syn po raz pierwszy zaśmiał sie w głos Trzy razy to powtórzył, więc chyba mogę stwierdzić, że umie już chichotać

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

A że Tymek był ważniejszy od jubilatki to wcale mnie nie dziwi

W Biedronce są od dzisiaj w promocji bardzo fajne zabawki, zarówno dla starszych, jak i dla naszych smyków
http://gazetka.biedronka.pl/g9,wiecej_marze.html

A tę gazetkę z promocjami też widziałam, z tym że klika tych zabawek które mi się podobają będzie dopiero od 14.11.

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Brumku ja zabrałam Małego jak miał 6/7 tygodni na urodziny do bratanka. Jaki tam był rozgardiasz to szok. Miałam straszne wyrzuty sumienia... I stres nieziemski, bardziej dla mnie jak dla niego.
Raczej więcej bym Radzika na taki wypad nie zabrała.
Też sobie obiecałam, że dam mu spokój z takimi atrakcjami, aczkolwiek on zniósł to jak widac bez szwanku

Cytat:
Napisane przez ellika Pokaż wiadomość
Byliśmy w Warszawie u laryngologa w Instytucie Matki i Dziecka. Znowu dali nam nadzieje ze niedosłuch sie cofnie. Wg tej lekarki ma uszy podrażnione od ulewania i kazała nam obiecać ze poczekamy jeszcze dwa miesiące z jakimkolwiek leczeniem. Tyle że we Wrocławiu kazali zakładac jak najszybciej aparaty bo teraz to jest kluczowy czas w rowoju mowy...
Dwóch lekarzy - dwie sprzeczne opinie, a ty biedny rodzicu sam decyduj komu zaufać Osiwieje
No niestety, ale chyba powinniście skonsulować się z kims trzecim... Niedawno brat mi mówił jest lekarzem) że najgorsze to konsultowac się z dwoma lekarzami, bo w razie sprzecznych zdań, mamy okropny dylemat. Więc zawsze trzeba się radzić nieparzystej liczby specjalistów
Ale dobrze usłyszeć, że to może sie cofnąć

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
Brunku powiedz jesteś zadowolona z fotelika Cybex?My chyba dzisiaj zamówimy i zast czy jest fajny.Opinie niby ma dobre.
Jestem, bardzo Nie mam porównania do innego fotelika, bo nie miała, ale jest łatwy w obsłudze, bardzo solidnie wykonany, ładny, da się prać itp itd, no i najważniejsze że ma najlepsze ze wszystkich fotelików wyniki w najnowszych testach bezpieczeństwa. My sie tym właśnie kierowaliśmy

Cytat:
Napisane przez kalinkap13 Pokaż wiadomość
to dzielny z niego chlopak,ze mu taki halas nie przeszkadzal a ze furore zrobil to wcale sie nie dziwie jest sliczny, ma cudne duuze oczkato i ja bym zagadala pewnie

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
u nas 5:45, ale sami ja wybudzilismy żeby pobrać mocz do badania, niestety nasiusiała zanim podstawiłam kubeczek
1:0 dla Sarenki

Cytat:

IMHO nie opłąca się zamawiać SS. Ja stosuję Infacol, też ta sama substancja czynna, i jestem zadowolona. Bardziej niż z SS nawet

---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ----------
Dziś wieczorem kończymy 11 tygodni!!!
Stary 2011-11-07, 09:50   #3909
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Agadus, Zaneta, Telik wysłałam Wam zaproszenie na FB
zaakceptowane

Cytat:

u nas tez niektóre 62 są dobre

a co bobotiku
ilość substancji czynnej jest tylko minimalnie mniejsza(bobotic ma 66.6 a SS 69)
jak mi się skonczy ss tez spróbuje przejsc na Bobotic)
ale tak wogóle myślę powoli odstawiać kropelki
Brumeczku fajnie że już jesteście
już widzę zachwyt ludzi w kręgielni

my w sobote tez zrobiliśmy dłuższą wycieczkę do CH i do restauracji
Jasia karmiłam w aucie i miałam wyrzuty sumienia że biedne dziecko jak rumun w aucie je.

ale nockę przespał dobrze i nic sie nie działo, wiec chyba wybaczył.

termometr

polecam microlife do skroni kosztuje ok 100zł
http://www.ceneo.pl/11516824
prezent mikołajowy
jeszcze nie wiem tym bardziej że mam dużo dzieciaczków do obkupienia
mysle ze w tym tygodniu bede zamawiać wszystko
lubie miec prezenty wczesniej naszykowane

Lili napewno więcej niż dobry żłobek
myślę że gdzieś 1500-1600
zależy od miasta
i od zakresu obowiązków

muszę się pochwalić
że wczoraj urządziliśmy kolektywną kąpiel w 3!!!
Było cudownie
Jaś miał szeroko otwarte oczka, wywalony języczek i szeroki uśmiech
my wyglądaliśmy podobnie, mimo iż ciasnawo było

aha kupiłam oballa ale jeszce Jas nie kuma o co chodzi
bo nie posiadł jeszce do końca umiejętności chwytania

zmykam ogarnąć 4 kąty póki Jas dosypia
Stary 2011-11-07, 09:50   #3910
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
Napisane przez madzia1k1 Pokaż wiadomość
A na spacerze nie spi? U nas właśnie na spacerze jest 3-3,5h drzemki. Jak spaceru nie ma to Dominik tez pada o 17-18.
Właśnie nie bardzo. Jak juz to właśnie góra godzina.

Co do ubrań, to Agata ma 67 cm (4,5mies) i nosimy 62, powoli wchodzimy w 68

Jacie nie pomoge bo ja Sab dawałam może 3 razy jak Agu miała 3 miechy.

Ellika trzymam kciuki zebyscie podjęli najlepszą decyzje

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-07, 09:54   #3911
kalinkap13
Rozeznanie

Cytat:

ja 74 jeszcze mam gleboko schowane bo by sie chyba utopil

sprobuj dawac Bobotic i sama zobaczysz jakie ma dzialanie..moze lepiej zobaczyc troche 'slabszy' zeby powoli Dominika odzwyczajac

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
jacieee nie chce mi się czytać linku, wybacz, bo mały się drze,
ale ja daję bobotic bo SS się skończył.
I tak czy siak mój się dalej drze, więc mogę powiedzieć, że nie widzę różnicy
a SS nie dzialal? powiedz mi czy byla jakakolwiek roznica miedzy tym niemieckim a czeskim?

nasze dwa szczęścia - Filipek i Fabianek
kalinkap13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-07, 09:56   #3912
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Dzień dobry

U nas noc jak z bajki, wyspałam się za te poprzednią Wstawanie o 5 i teraz o 9, przy czym oba razy to ja budziłam jego A teraz jeszcze leży w łóżeczku i gada do karuzelki, a ja leżę w swoim łóżeczku i gadam z Wami
I uwaga, uwaga - dziś rano mój syn po raz pierwszy zaśmiał sie w głos Trzy razy to powtórzył, więc chyba mogę stwierdzić, że umie już chichotać

A tę gazetkę z promocjami też widziałam, z tym że klika tych zabawek które mi się podobają będzie dopiero od 14.11.

Też sobie obiecałam, że dam mu spokój z takimi atrakcjami, aczkolwiek on zniósł to jak widac bez szwanku

No niestety, ale chyba powinniście skonsulować się z kims trzecim... Niedawno brat mi mówił jest lekarzem) że najgorsze to konsultowac się z dwoma lekarzami, bo w razie sprzecznych zdań, mamy okropny dylemat. Więc zawsze trzeba się radzić nieparzystej liczby specjalistów
Ale dobrze usłyszeć, że to może sie cofnąć

Jestem, bardzo Nie mam porównania do innego fotelika, bo nie miała, ale jest łatwy w obsłudze, bardzo solidnie wykonany, ładny, da się prać itp itd, no i najważniejsze że ma najlepsze ze wszystkich fotelików wyniki w najnowszych testach bezpieczeństwa. My sie tym właśnie kierowaliśmy

1:0 dla Sarenki

IMHO nie opłąca się zamawiać SS. Ja stosuję Infacol, też ta sama substancja czynna, i jestem zadowolona. Bardziej niż z SS nawet

---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ----------
Dziś wieczorem kończymy 11 tygodni!!!
za nową umiejętność
za 11 tygodni
Stary 2011-11-07, 09:59   #3913
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
Domek jeszcze nie chce w głos się śmiać. Wydobył z siebie podczas uśmiechu ze dwa razy, jakieś bliżej nieokreślone dźwięki, ale śmiechem ja tego nazwać nie mogę

Za to ślicznie mi się kula na kocyku Udaje mu się już zrobić 2 obroty na raz : z pleców na brzuszek, z brzuszka na plecy i jeszcze raz to samo. Tylko musi się porządnie rozpędzić No i przez jedno ramie, w drugą stronę ani rusz. Uroczo to wygląda.

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
my w sobote tez zrobiliśmy dłuższą wycieczkę do CH i do restauracji
Jasia karmiłam w aucie i miałam wyrzuty sumienia że biedne dziecko jak rumun w aucie je.

Dominik 29.07.2011r
Stary 2011-11-07, 10:04   #3914
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:

Dominik skończył już 3 miesiące. Mnie zostało jakaś 1/3 buteleczki Sab Simplexu. Zastanawiam się czy zamawiać, czy nie przerzucić się na Bobotic, który niby jest słabszy ale ma tą samą substancję czynną.
Ja tak zmieniłam, z sab na bobotic. Jeden dzień była troszkę bardziej marudna a na drugi było już ok.

O co pytałaś odnośnie dicofloru? Bo co do pytania o filmik z telefonu, to nie wiedziałam, dlatego nie odpisałam.
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-07, 10:06   #3915
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Ja tak zmieniłam, z sab na bobotic. Jeden dzień była troszkę bardziej marudna a na drugi było już ok.

O co pytałaś odnośnie dicofloru? Bo co do pytania o filmik z telefonu, to nie wiedziałam, dlatego nie odpisałam.
Teraz to już nieważne...FOCH

A tak na serio, to przez ile podawałyście??? Bo nie wiedziałam czy kupować nowe opakowanie, czy sobie już odpuścić. Ale w końcu nie kupiłam i chyba dobrze.

Dominik 29.07.2011r
Stary 2011-11-07, 10:08   #3916
zapałeczka
Zadomowienie

Cytat:
A ja wczoraj miałam iść z przyjaciółką do klubu. Ona jest z Hiszpanii, no i wraca już niedługo. No i co? Wystawiła mnie ;/
A ja czekałam wymalowana i ubrana.

Taką mam ochotę wyjść gdzieś, potańczyć. Na razie nici z tego, może w ostatki się uda zwerbować mamę do opieki nad małym i wyskoczyć z M. chociaż na godzinkę.

Jeny dziewczyny, ale jestem uje****.
Ja to już nawet zapomniałam, że jest coś takiego jak ostatki... Teraz sobie uświadomiłam jak dawno nigdzie nie wychodziłam...
Co do przyjaciółki, to współczuję sytuacji, troche głupio się zachowała...

Btw. mam pytanie odnośnie spacerówki, bo mój mały już w gondoli ledwo się mieści i muszę się rozglądać powoli za innym pojazdem dla niego
Może możecie mi polecić jakąś, którą można wpiąć tyłem i przodem do kierunku jazdy?;>
Stary 2011-11-07, 10:10   #3917
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość

I wizualnie mi się lala nie podoba.
Takla wiesniarka.
Niezły tekst

Cytat:
[/COLOR]Dziś wieczorem kończymy 11 tygodni!!!
za tygodnie

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
Lili napewno więcej niż dobry żłobek
myślę że gdzieś 1500-1600
zależy od miasta
i od zakresu obowiązków

dzięki za odp
Obawiam się, że u nas na wiosce taka stawka nie przejdzie...
Znajoma się chyba zgodzi na 5/6 zł na godzinę.

---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ----------

jacieeeee ja bym już sobie dała siana z SS
Ale skrót wymyśliłaś.. SS
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-07, 10:12   #3918
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Brumku ja będę mieć ten fotelik w jutro najdalej w środę znam relacje z użytkowania właśnie czekam na faceta co kupił od Nas ten stary fotelik ma odebrać osobiście.
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-07, 10:17   #3919
jacieeeee
Wtajemniczenie

Kochanieńkie wysłałam Wam zaproszenia na FB. Tym, które znalazłam oczywiście Namiary na mnie w klubie.

Dominik 29.07.2011r
Stary 2011-11-07, 10:23   #3920
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Teraz to już nieważne...FOCH

A tak na serio, to przez ile podawałyście??? Bo nie wiedziałam czy kupować nowe opakowanie, czy sobie już odpuścić. Ale w końcu nie kupiłam i chyba dobrze.
Ja nadal podaję, nie podawałam 3 dni i małą brzuszek bolał. Ja w w ogóle mam chyba mocno delikatne dziecko (4 miesiące skończyła) i dalej podaję i bobotic i lacido baby.
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Stary 2011-11-07, 10:25   #3921
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Sara ma dziś 20 tygodni matko jak to zleciało....

I to mój ostatni dzień macierzyńskiego.

Dodatkowe 2 tygodnie dostane z ZUSu, bo w firmie nie mam już umowy.

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-07, 10:29   #3922
patik87
Zakorzenienie

Cytat:
Diubku lepiej zeby dziecko troche zmarzło niż miało się upocić. Agace też ciepło. Tylko my bez budy się wozimy, Agata ma lekko podniesione oparcie w gondoli i obserwuje sobie świat.

U nas dziwny wieczór i noc. Agata padła wczoraj o 18. O 21 obudziłam ją, wykompaliśmy pod kranem w umywalce, zjadła troche kaszy (ze 100 ml) i obudziła się o 5 ale to chyb dlatego, ze suche powietrze mamy, bo zrobiłam jej herabtki, wypiła 80 ml i troche mleka i poszła spać dalej.
Ale odkryłam czemu Agata tak mi wcześnie wstaje - ona nie ma porządnej drzemki w dzień i o 17-18 pada za zmęczenia. Ale ona w dzień nie pośpi dłużej jak 30 minut
Scio i nie przeszkadza Agu słońce? kurcze moja się krzywi i muszę montować parasolkę albo pieluchą osłaniam jak jej świeci prosto w oczy..

I Ty nie zadowolona z takiej nocy od 21-5?
To się zamień Ile ja bym dała aby Sarenka mi tak spała.
Minimum 6 podubek w nocy zawsze, dzisiaj od 4-5 tańcowała a ja razem z nią

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
o. U nas dzisiaj tez akcja mocz. Godzinę ślęczeliśmy nad nią.
Najpierw poszła kopa której nie było wczoraj.
Potem siku.
W sumie 50 minut czekania..

Ja nie mam pomysła na prezent. Pewnie spapuguję coś od Was. Podoba mi się pacynka którą ma Emi.
Zastanawiam się nad panem metką, zawiezka z lamaze( miałabym już wczoraj, gdyby pracownicy z tesco dobrze wypełnili swoje obowiązki)

O ubieraniu:
- w tesco dziecko w foteliku- jest ciepło, Sara rozebrana z kurtki, czapki a dziecko przykryte akrylowym kocem złożonym na 4 i dodatkowo przykryta pieluchą całkowicie buzia
Wogóle dziecka nie było widać. Masakra.
To jak ta matka ubierze dziecko w zimie?
- teściowa mi już w lecie kazała plandekę zakładać jak wychodziłam na 1 spacer.-
-chrzestna Sary ( ma roczniaka) przy przebieraniu pieluchy włączają farelkę w pokoju. Jak zmieniałam pampka Sarze w pokoju gdzie było 20C jej mąż stwierdził że nie przebraliby dziecka w takiej temp
-ogólnie uchodzę pewnie wg niektórych ( teściowej...for example..) za wyrodną matkę bo dziecko chłodzę...

Coś miałam jeszcze pisać.

A. Marina ale co siedziałaś wyszykowana a ona nawet nie zadzwoniła?
Chamstwo.

Dziubek kciuki za usg trzymam.

A mnie nie ma na fb
Może kiedyś założę
Nie ma mnie nigdzie w sieci.
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-07, 10:31   #3923
madzia1k1
Raczkowanie

Cytat:
madzia Ja też pod kocykiem i wsio.
A co do koleżanki to jak może dziecku owiać buzkę ? Pierwsze słyszę. Chyba normalne, że jak wiatr jest to mu ją i tak owieje
No właśnie jak może owiać buźkę. To właśnie o to chodzi w spacerze, żeby wdychał świeże powietrze i żeby jego ciałko przyzwyczajało się do zmiany temp. Ja też nie rozumiem tej mojej koleżanki i jej synkowi współczuje, bo już katarek przechodzili - na pewno z przegrzania.

Brumku gratki dla Tymka za pierwszy dźwięczny uśmiech

Największe szczęście dla ojca i matki
Nad dobra ziemskie, rozkosze, dostatki
To ich krew - życie, to ich własne dziecię.
Co im nad wszystko droższe jest na świecie.

madzia1k1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-11-07, 10:36   #3924
Zmalowana
Zakorzenienie

Hej laski
A u mnie niestety @. I chodzę wkurzona.

Moje Dziecię spało dzisiaj do 6

W końcu wróciłam do szpilek

Co do ubierania na dwór. To ja ubieram tak : body z krótkim, bluzeczka, rajstopki, jeansowe ogrodniczki, na to bluza misiowa i adidaski. Do wózka kocyk grubszy i ta przykrywka i chyba jest ok. A w domu body z krótkim i rajtki przeważnie.

Dzisiaj może na noc dam pierwszą kaszkę

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-07, 10:57   #3925
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
No to podobnie.
Bo u mnie to juz dzieci pod kocami grubymi i plandekami juz wożą (jedna mama jeszcze pieluche na bude zarzuca, bo przeciez świerze powietrze truje

Co do przewracania. Moja Agata ma 4,5 miesiąca i się nie przewraca, czasem jej się uda przypadkowo. Ale się nie przejmuje, będzie gotowa to się przewróci
a ja wredna nie dosc ze taki jesienny kombinezon (podwójny welurek jakis taki) , pod spodem body i pajac najczesciej, to jeszcze przykrywam takim jakby spiworko-kocykiem polarkowym i na to zapinam to cos, niby okrycie na nogi. czapka bawelniana. ale my zaczynamy spacer o 16-17 wiec czasem prawie 0 stopni juz jest jak wracamy (ide zwykle po starszego do przedszkola). w domu lezy w bodziaku+pajac albo cos w ten deseń

czapka po kapieli- ale w domu czy na basenie bo nie kumam... w domu nie miala, chyba w szppitalu czasami jak okno otwarte. w domu ma czapke (czasami) jak weranduje - czyli wracam rano ze sklepu a ona dosypia w pokoju przy otwartym oknie

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl

Edytowane przez 83monia
Czas edycji: 2011-11-07 o 10:59
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-07, 10:58   #3926
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

hej
my po wizycie u doktora, dobrze że ubezpieczenie wzięłam bo ostatnio na telewizje wcale nie patrzę...
Lena antybiotyk, probiotyk...
Lili tylko syropek...
w srodę do kontroli
Stary 2011-11-07, 11:14   #3927
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
hej
my po wizycie u doktora, dobrze że ubezpieczenie wzięłam bo ostatnio na telewizje wcale nie patrzę...
Lena antybiotyk, probiotyk...
Lili tylko syropek...
w srodę do kontroli
??? trzeba teraz na każdej wizycie pokazywać? Pytam, bo nie wiem o co chodzi.

A co dokładniej dziewczynkom? (Lili jaki dostała syropek?)

Ellika też myslę jak Brumek, że powinniście się trzeciego lekarza jak najszybciej poradzić. Super, że jest światełko w tunelu, ale te opinie są tak sprzeczne, że koniecznie musicie znaleźć trzeciego lekarza. Trzymam kciuki, żeby to faktycznie chodziło u ulewanie
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Edytowane przez iustyna1
Czas edycji: 2011-11-07 o 11:16
Stary 2011-11-07, 11:20   #3928
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
??? trzeba teraz na każdej wizycie pokazywać? Pytam, bo nie wiem o co chodzi.

A co dokładniej dziewczynkom? (Lili jaki dostała syropek?)

Ellika też myslę jak Brumek, że powinniście się trzeciego lekarza jak najszybciej poradzić. Super, że jest światełko w tunelu, ale te opinie są tak sprzeczne, że koniecznie musicie znaleźć trzeciego lekarza. Trzymam kciuki, żeby to faktycznie chodziło u ulewanie
tak trzeba bo inaczej recepty nie dostaniesz...

Lena oskrzela -Zinnat zawiesina, dopiero początek a Lili tez kaszle i dostała Pulneo.
Stary 2011-11-07, 11:22   #3929
BABONIK
Zadomowienie

dzień dobry

z tego co zapamiętałam to

Telik- ale Jasiu piękny i jaki owłosiony

co do owłosienia to musiałam ogolić włosy mojemu kurczakowi teraz lepiej mi walczyć z tą ciemieniuchą... ciekawe czy przyjdzie dziś kremik od Scio

Aga -czekam na wieści o wynikach

Aania- o fajny ten link do biedronki ja ciągle w stresie,bo chciałam wcześniej przysiąść do zakupów prezentowych ale pomysłów brak

Meszsares- wiesz jakie jaja okazało się,że z dodatkowym urlopem mam urlop do 1 stycznia,a skoro do pierwszego stycznia to załapałam się na 2012 i mogę dostać od ZUSu jeszcze 2 tygodnie czyli razem 4 dodatkowe wiesz co to znaczy

życzę wszystkim powodzenia z prezentami

o tyle fajnie ,że zamówiliśmy wczoraj z meżem strój mikołaja- ma się przebrac na wigilię ale będzie frajda dla dzieciaczków
http://allegro.pl/stroj-kostium-miko...912529117.html
już sie nie mogę doczekać

a ja przygotowuję kartki na święta oto jeden z moich modeli
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg listopad3 127.jpg (76,4 KB, 39 załadowań)

Nikoś już z nami

Edytowane przez BABONIK
Czas edycji: 2011-11-07 o 11:24
BABONIK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-07, 11:23   #3930
zanka205
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
tak trzeba bo inaczej recepty nie dostaniesz...

Lena oskrzela -Zinnat zawiesina, dopiero początek a Lili tez kaszle i dostała Pulneo.
moja Lena brała Zinnat i o dziwo smakował jej lepiej niż Panadol w syropie

rozłożyło mnie, mam katar
moja mama w szpitalu, w nocy z piątku na sobotę tata zadzwonił po pogotowie, bo miała gorączkę i strasznie straciła sily, nie umiała nawet ręki podnieść
oczywiście póki co nie wiemy co jest grane, czuje się lepiej, ma kroplówki, dziś chyba dowiemy się co to się dzieje, jak zdążymy złapać lekarza prowadzącego

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości