|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1921 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II
Cytat:
A najgorsze, że ja nie potrafię tak tylko siedzieć/leżeć i nic nie robić. Wczoraj mieliśmy z Mężem taki dzień nicnierobienia i dzisiaj z ulgą odetchnęłam, że poniedziałek i będę mogła trochę porobić a tu lipa, bo sił brak :/ Mam nadzieję, że to jeszcze przejdzie, bo napaliłam się na porządki przed Świętami już z przygotowaniem pokoiku dla Malucha i mam nadzieję, że wszystko uda mi się pięknie zrobić
|
|
|
|
|
#1922 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II
Cytat:
Dziś kupiłam synkowi do pokoju nową firanke w misiaczki za 35 zł (4m) taką już gotową później zrobię fotki, tylko się zasłona wypierze, bo bez zasłonki nie wygląda atrakcyjnie bo rure widać na ścianie:P Tak po za tym chyba nic nowego, mała kopie i daje znać, że ciasno się robi w brzusiu... aaaaaa DZIEŃ DOBRY tak w ogóle
|
|
|
#1923 |
|
Zadomowienie
|
jej ja też tak się szybko męczę
dziewczyny pamietacie może idealne proporcje do pierogów/kopytek leniwych? mam straszną ochotę na nie
|
#1924 |
|
Zakorzenienie
|
dla mnie największy problem to oddychanie... mały mi na przeponę uciska chyba i codziennie przed południem masakrycznie mi duszno... ;/
|
|
|
|
#1925 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Troszkę żal mi kasy na ubranka na 3 m-ce, bo jednak są drogie nowe ciuszki. A jak widzę coś ładnego, niezniszczonego to nie mogę się oprzeć Na koleżanki za bardzo nie liczę, bo ostatnio dostałam od koleżanki ubranka po 2 synkach i były one dużo bardziej zniszczone niż ubranka z lumpków Ale np. po mojej siostrzenicy mam ubranka, które dosłownie wyglądają jak nowe ![]() Za to wszystkie ubranka, które dostaję traktuję maszynką do usuwania zmechaceń, żeby je troszkę odświeżyć i żeby były ładniejsze
|
|
|
|
|
#1926 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a nadmiernymi ruchami się nie zamartwiaj, gorzej jak ich nie ma... powiem Ci, ze u mnie jak ostatnio mała była taka aktywna własnie, że non stoper kopała i się kręciła to okazało się, że się przekręcała, i teraz jest głową do góry....wrrrrr a potem to była taka wykończona, ze przez nastepne 2 dni mało się wierciła.... ![]() jeśli chodzi o pranie to nie dajmy się zwariować... wiekszość ciuszków dzieciowych można prac w 60 stopniach i do pierwszego prania to warto prac w tej temperaturze, ale potem uważam, ze 40 stopni wystarczy, grunt żeby dobrze proszek był wypłukany, bo inaczej wysypka murowana.... |
|
|
|
|
#1927 |
|
Raczkowanie
|
mała_stópka i agacia_cz dzięki za odpowiedź
faktycznie mały teraz się wycisza, wyszalał się i może się zmęczył. Ja do panikar nie należę ale naprawdę tak strasznie skakał jakby coś mu się działo to wolę Was zapytac![]() Agacia_cz ja robiłam leniwe pierożki w piątek, zawsze robię na oko, ale staram się dodawał w prporcjach 2:1, na kostkę serka półtłustego (250dag) daję 500 dag ziemniaków przynajmniej a nawet więcej. Potem zagęszczem mąką tak żeby konsystencja była ok i 1 jajko, Dosypuję też ociupinkę proszku do pieczenia. Ja do takich leniwców mam sprawdzony dodadtek, wrzucam masełko na patelnie, zalewam je śmietaną30% koniecznie i wysmażam aż się zrobią takie skwarki, potem wrzucam w to kopytka, smażę na złoto i posypuję cukrem pudrem i białym serem. TŻ który nigdy tak nie jadł, był bardzo sceptyczny a potem mówił że lepszego dania sobie nie wyobraża ![]() Buziaki |
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1928 |
|
Zakorzenienie
|
Zmykam do sklepu i odmeldowuję się na dziś
papa
|
#1929 |
|
Zadomowienie
|
Staraupa no po to tu jesteśmy, zeby sobie wzajemnie pomagać
wiadomo w kupie raźniej ![]() wiecie co, niby nie mogę narzekać na teściową, bo kochana jest i naprawde się stara, ale czasem ma normalnie wejścia smoka... wczoraj gadałyśmy o ciuszkach, że mam po Idze dużo itp i mnie wkurzyła tekstem: "ale wiesz teraz będziesz miała zimowe dziecko i będziesz potrzebowała jakiegoś grubego kombinezonu dla maluszka i grubego kocyka" i to takim tonem, jakby mówiła do 5 latka.... no czy ja z księzyca spadłam czy co?? |
|
|
|
#1930 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam, o wchodzę po tylu dniach i od razu w oczy mi się rzuca, że się pytacie o mnie
Bardzo mi miło z tego powodu. Nie mam neta w domu narazie , bo livebox spadł mi na podłogę i chyba cos w nim sie popsuło , mam nadzieje, ze tu szybko wróce. U mnie nic nowego, ludzie dalej węszą sensację. Nie bede Was nadrabiac, bo chyba bym cały dzien czytala co napisałycie :P Takie przekupki na targu :P |
|
|
|
#1931 |
|
Zakorzenienie
|
helloł
ja tez siedze z cappucino ![]() AgaMili super pokoik No i dobrze ze bole okazały sie nieszkodliwe pewnie odzywaja sie juz przepowiadacze ![]() inutil poka poka zakupy skoro itak mieszam te kolorki ![]() Po pierwszej turze prasowania odechciało mi sie prania i narazie sobie leża w komodzie i czekaja na dobry dzien .A co do rozmiarow to ja tez juz sama nie wiem, kiedys w sklepie przykładałam spiochy 56 do 62 i roznica byla tylko w szerokosci wiec wybralam 62. Takich malutkich to nie mam ani jednych chyba![]() mala stopko ty uwazaj na siebie jak dzis masz taki pechowy dzien Wczoraj bylismy na imprezie - roczek i byla jeszcze jedna ciezarna, w 4/5msc a brzuch miala wiekszy ode mnie tylko ze ona w 2 ciazy juz
Edytowane przez Haniula Czas edycji: 2011-11-07 o 11:47 |
|
|
|
#1932 |
|
Raczkowanie
|
co do prania dziecięcych ciucszków to uważajcie na to!! Gdy urodzila sie laura to jej ciuchów bylo mnostwo i pralam biale z jasnymi ale jej bezowe spodnie zafarbowaly mi wszytskie ajsne body !! najlepiej kolorowe ciuchy najpierw zamoczyc w goracej wodzie i zobaczyc czy czasem nie farbuja bo ja mam wszytskie peiluchy rozwe a byly biale :P nawet markowe ciuchy potrafia pofarbowac a czasem naprawde szkoda miec na pieknej sukience jakas plame ;/
|
#1933 | ||||
|
BAN stały
|
Witam
![]() Widze, ze troszke was wystraszylam wczoraj . Polozylam sie i przeszlo, ale stracha sie jednak najadlam. Tz wrocil i sie mna zajal![]() Dziekuje za komplementy odnosnie Milenkowego pokoju ![]() Cytat:
.Co do ubranek - moim zdaniem te na 62cm w ogole sie nie przydadza w ciagu pierwszych 2 miesiecy. Ja w ogole jeszcze nic nie kupilam w tym rozmiarze. Mam tylko na 50 i 56cm bo nie podobaja mi sie dzidziusie "topiace sie" sie w swoich ubraniach. Kupie pod koniec ciazy troszke wiekszych a reszte po porodzie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#1934 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1935 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
takiego przepisu to nie znałam
|
|
#1936 |
|
Rozeznanie
|
wrzucam foto firanki, którą dziś zakupiłam syneczkowi - zdjęcie średnie bo słońce akurat teraz pada na okno a to tel kom robione![]() aa i 2 foto dla tych które mają bardzo kooochane teściowe - zrobione u nas w Palmiarni (dobrze przeczytajcie nazwę owej roślinki)
|
|
#1937 |
|
Zadomowienie
|
hej Mamuśki
no w końcu was nadrobiłam po weekendzie ![]() AgaMili pokoik ślićzny ![]() agacia pierścionek śliczny gratulacje zaręczyn ![]() widziałam, że pisałyście o toxoplazmozie - ja mam zalecenie robić badania w każdym trymestrze.. więc jeszcze jedno mnie czeka ![]() doczytałam, że likas jest w szpitalu.. a to już do końca ciąży czy niewiadomo?? no i zakupy czas zacząć poczytałam was z inką i kremówką ![]() komody mam wybrane już, łóżeczko czas zamawiać idę szukać ciuszków na allegro czas się szykować
|
|
|
|
#1938 |
|
Raczkowanie
|
Hejka. Dziś wyszłam ze szpitala
Dam rade Nie wiem czy zdołam Was nadrobić - spróbuje ... Ahhh moja Michalinka waży cały 1 kg Rośniemy
|
|
|
|
#1939 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kupowałas na all czy w sklepie? bo ja tez zaczłęam dzis szukac i mamy małe okno w pokoju juniora a z gotowych same duze są na all;/ a co do roslinki to niezłe ![]() ---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ---------- Cytat:
btw..gdzie jeste Pearl? |
||
|
|
|
#1940 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Przydałby się
|
|
|
|
|
#1941 |
|
Rozeznanie
|
Hej!!![]() Moj maly,dzisiaj strasznie mnie kopie,ze az czasem boli,szczegolnie jak przejedzie nozkami po zebrach. Co do prania ciuszkow,ja pralam w 40 stopniach. Zaczynam 32 tydzien Kurcze,juz blizej jak dalej.
|
#1942 |
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
![]() a my z Tuptusiem zaczynamy dzisiaj 29 tydzień aaa i muszę się pochwalić Wiktorek ma już przyszykowany prezent na święta od moich rodziców byli na zakupach w Tesco i nakupowali tyle bodziaków pajacyków że szok oczywiście mnie to strasznie cieszy. Zostało tylko do kupienia butelki, smoczki, ręczniczki, kocyki, itp a to po moim obliczeniu wyszła suma 1000 zł. Rodzice kupują też całe akcesoria do łóżeczka wózek wiec tez nam spory wydatek odejdzie Szkoda tylko że teściowie nie zamierzają ani złotówki wydać na swojego wnuka no mówi się trudno ![]() i trzymam kciuki za wszystkie wizyty dzisiejsze
|
#1943 |
|
Rozeznanie
|
dzień dobry! u mnie leci już 31 tydzień
![]() ![]() No tak dziewczyny teraz juz musimy uważac na siebie ,zostało nam juz tak niewiele! Mój Maluszek dusi mnie nadole brzucha jak zadługo siedze lub chodzę. Jutro na 16 mam wizytę u lekarza, w sumie 2,5 tygodnia temu byłam no ale teraz konczy mi sie zwolnienie.Jestem ciekawa ile waży i mierzy no i co się dzieje z moją szyjką. Uciekam trochę poleżec bo ostatnio zadużo chodzę |
|
|
|
#1944 |
|
Zakorzenienie
|
a my jutro usg
juz się doczekac nie moge
|
|
|
|
#1945 |
|
Rozeznanie
|
a kombinezon jaki rozmiar kupujecie?ja mam takiego miśka ale on zagruby nie jest,więc chyba kupię jeszcze jeden
|
|
|
|
#1946 | |
|
Zakorzenienie
|
my tez
tyle o tym praniu od rana było, ze tez sie wzielam przyszły wieszaki takie malusie do szafy, wiec piore sukienusie, zeby mozna bylo powiesic A dzis na obiad jedziemy na chinszczyzne bo nie ma chetnych na gotowanie---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ---------- Cytat:
oba na 62cm chociaz ten z miśka mniejszy sie wydaje ![]() W ogole wielkie takie jakies sa, pewnie dziecko bedzie tam pływac
|
|
|
|
|
#1947 |
|
Rozeznanie
|
dzisiaj przejrzałam listę wyprawkową i doszłam do wniosku ,że wszystko juz mam prócz łóżeczka z wyposażeniem a jutro kupuję wanienkę ze stelarzem.
Z tym łóżeczkiem to albo kupię caly komplet na allegro ,albo przejdę się do fabryki łóżeczek u nas w Gostyniu - fabryka Klupś i zobaczę co tam mają
|
|
|
|
#1948 |
|
Wtajemniczenie
|
hejka dziewczyny byłam u lekareza mam rozwarcie na 3cm i dzidzi ajest już bardzo nisko jade do szpitala ponoć będe już leżeć tam do końca wszystkiego dowiem się w szpitalu jak by co dam znać trzymajcie kciuki by wszystko było ok papa buziaczki
|
#1949 |
|
Raczkowanie
|
Trochę nadrabiania miałam po mojej nieobecności przez weekend, ale muszę Was dziewczyny pochwalić, że nie rozpisałyście się jakoś masakrycznie, więc całkiem szybko udalo mi się wszystko doczytać.
W sobotę było 95-lecie mojego liceum i wybrałyśmy się z koleżanką, co by odwiedzić stare kąty Spotkałyśmy się z kilkoma naszymi nauczycielami i było baaaardzo sympaztycznie. Ogólnie uwielbiałam moje liceum i cała wspomnieniowa wizyta naładowała mnie super pozytywną energią ).Po powrocie do domu okazało się, że mój mąż już nie mógł wytrzymać do Świąt z małym przemeblowaniem w domku, aby wygospodarować miejsce na łóżeczko dla Małego. Niestety nie udało mu się dokończyć wszystkiego do mojego przyjścia, więc trafilam w mega bajzel W niedzielę byliśmy na urodzinach teściowej, gdzie obiadłam się pysznościami No a dziś po uczelni mogę trochę odsapnąć. Jednak bardzo się cieszę, że mogę już aktywniej spędzać czas, a nie cały czas odpoczywać ![]() A mnie chyba dopadł Wasz wcześniejszy wirus. gardło zaczęło mnie pobolewać i katar zaczyna lecieć z nosa. A wszystko przez mojego męża, który mnie zaraził Muszę cofnąć się o kilka stron i znaleźć Wasze sposoby na pozbycie się paskudnika przeziębienia![]() Haniula z wyprowadzaniem moich psów jest podobnie Tylko, że mój TŻ faktycznie nie słyszy jak psiaki rano chcą wyjść (a ostatnio zdarza im się to o bardzo wczesnej godzinie ok. 5) Więc wstawanie spada na mnie . Dobrze, że też mam ogródek i wystarczy tylko otworzyć drzwi ![]() Agacia za zaręczyny ![]() AgaMili dobrze, że wszystko z Tobą dobrze ![]() MMONIKA9 trzymam kciuki, żeby wszytsko było dobrze. Edytowane przez faellivrin Czas edycji: 2011-11-07 o 14:27 |
|
|
|
#1950 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieje, ze wszystko bedzie ok, 3majcie sie dzielnie w szpitalu i koniecznie daj znac co i jakPowodzenia
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:06.

A najgorsze, że ja nie potrafię tak tylko siedzieć/leżeć i nic nie robić. Wczoraj mieliśmy z Mężem taki dzień nicnierobienia i dzisiaj z ulgą odetchnęłam, że poniedziałek i będę mogła trochę porobić a tu lipa, bo sił brak :/ Mam nadzieję, że to jeszcze przejdzie, bo napaliłam się na porządki przed Świętami już z przygotowaniem pokoiku dla Malucha i mam nadzieję, że wszystko uda mi się pięknie zrobić

skoro itak mieszam te kolorki
i narazie sobie leża w komodzie i czekaja na dobry dzien .

. Polozylam sie i przeszlo, ale stracha sie jednak najadlam. Tz wrocil i sie mna zajal
.

Rośniemy

bo nie ma chetnych na gotowanie
Muszę cofnąć się o kilka stron i znaleźć Wasze sposoby na pozbycie się paskudnika przeziębienia
za zaręczyny