|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł IIcz. wątku "Mamuś Majowo-Czerwcowych 2012" podoba Wam się najbardziej? | |||
| Zimę z brzuszkiem przechodzimy, w maju-czerwcu urodzimy |
|
29 | 54,72% |
| Nasze brzuszki szybko rosną, urodzimy późną wiosną |
|
20 | 37,74% |
| Majowo-czerwcowe mamy, na nasze dzieci jeszcze trochę poczekam |
|
1 | 1,89% |
| Na święta czekamy i po brzuszkach się głaskamy |
|
3 | 5,66% |
| Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3511 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Majowo-Czerwcowe 2012
No to cena ok
Mam nadzieje, ze te co zamowilam przyjda nowe, do sklepu bym sie pofatygowala jakbym miala jednak troszke blizej![]() Ale slonce! piekna jesien
|
#3512 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;30361839]No to są ceny z chorzowskiego szpitala (tj. laboratorium przy szpitalu). Też się bałam, że beta będzie droższa, byłam miło zaskoczona przy rejestracji. Na toxo i cyto nie dostałam skierowania, betę robiłam z własnej woli, te wszystkie poprzednie badania dostałam w prywatnym gabinecie, więc musiałam płacić, ale teraz mam już skierowanie normalnie z kasy, więc mam nadzieję, że nie będę musiała płacić, idę do laboratorium w przychodni, szczerze mówiąc sama nie wiem, ale mam nadzieję, że nie.... No trudno, jak trzeba będzie to zapłacę, ale mam nadzieję, że się obejdzie.[/QUOTE] Ja już do żadnej przychodni nie pójdę robić badań laboratoryjnych, wolę nadłożyć drogi i jechać do szpitalnego laboratorium. Cytat:
![]() Cytat:
Nawet bardzo źle ![]() Cytat:
![]() Ja z utęsknieniem czekam na wypłatę i zamówię z allegro kilka ciuchów, właśnie legginsy, bo w tym mi się najwygodniej chodzi, a te, które mam w sumie nie są złe, bo są biodrówkowe ![]() Ja już obudzona, nawet wyspana. Zaraz idę zjeść śniadanie i zacznę sprzątać Już nie mogę patrzeć na ten bałagan, który mnie otacza w sypialni
|
|
#3513 |
|
Raczkowanie
|
No to ja jestem wyrodną przyszłą matką jak wynika z waszej opinii
Link podałam przykładowy bo nie mogłam znaleźć tego, co kiedyś czytałam i wpisałam w pole wyszukiwarki frazę, którą zapamiętałam. Nie będę teraz wyskakiwała z linkami, żeby pokazać, że to jednak ja mam rację. Ja nie widzę w tym nic złego, żeby od czasu do czasu wypić piwo niskoalkoholowe o zawartości alkoholu poniżej 0,1% (tyle właśnie ma Lech Free). Myślicie, że ja nie boję się o swoje dziecko? Bardzo się boje. Nie pije kawy (w ogóle praktycznie!!), zdrowo się odżywiam, na każdym kroku myślę tylko o nim. Staram się jednak nie popadać w paranoję. Odkąd zaszłam w ciąże słyszę ciągle, że wszystko szkodzi - ktoś wyżej napisał nawet, że czosnek zwiększa ryzyko poronienia. Nie zrozumcie mnie źle ja piciu alkoholu w ciąży mówię stanowcze NIE! Ale uważam, że jedno piwo niskoalkoholowe wypite raz na jakiś czas (nie mówię tutaj co dziennie czy kilka razy w tygodniu) nie zaszkodzi mojemu dziecku bardziej niż te śmierdzące spaliny, które ciągle wdycham w starych autobusach czy też chemiczne jedzenie, które bądź co bądź jemy wszyscy bo naturalnej żywności póki co nie ma. Nawet w sokach, które kupujemy jest tyle chemii, że szok. W ogóle powiem wam szczerze, że jest mi przykro, że taki lincz dostałam maksymalny bo wydawało mi się, że na tym forum mogę wyrazić swoją opinię nawet jeśli mam inne zdanie niż wszyscy. Chyba jednak nie ... PS. Nie wierzcie w każdy artykuł, który przeczytacie w necie. Nie wiem czy macie tego świadomość ale większość z nich pisanych jest przez osoby, które dostają pieniążki za to, żeby pisać o wszystkim. Ich wiedza oparta jest tylko na tym co przeczytają w necie. Potem inni czytają to co tamci napisali i znów na tej podstawie powstają kolejne teksty. Wiem to z doświadczenia. Sama tak zarabiam Pisałam nawet o kotłach CO czy o podnośnikach hydraulicznych nie mając na ten temat zielonego pojęcia. A były to artykuły specjalistyczne
|
|
|
|
#3514 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nie wierzę, że linki które Ci podałam zostały stworzone bez podstaw, z resztą głośno teraz o kampanii ciąża bez alkoholu
|
|
|
|
|
#3515 |
|
Zakorzenienie
|
Nikt nikogo nie linczuje, każdy wyraża swoje zdanie. Na tym polega dyskusja.
Jestem ostatnią chyba osobą, która wierzy w to co napisano w Internecie.Nie bez powodu mówi się o szkodliwości alkoholu jako takiego. Lubię od czasu do czasu wypić drinka czy dobre piwo. W ciąży się jednak powstrzymam.
|
|
#3516 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mąż znalazł mi w Piotrze i Pawle piwko Bavaria 0.0%, ma nawet tą goryczkę piwną i wydaje mi się, że jest smaczniejsze od Lecha Free. |
|
|
|
|
#3517 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ale sumienie by mnie zagryzło. Cytat:
![]() Ja kupiłam w Zarze - nie są typowo ciążowe, ale są grube, mają spory zapas w brzuchu i wyglądają jak spodnie więc nadają się do pracy. |
||
|
|
|
#3518 |
|
Raczkowanie
|
Ja za badania krwi, moczu i cytologię dałam trochę mniej niż 400zł. Teraz mam zrobić morfologię, mocz i hormony tarczycy i wyjdzie ponad 100zł. Za betę 40zł.
|
|
|
|
#3519 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny a jak jest z dłuższym zwolnieniem? Powyżej 33 dni. To płaci zus za pośrednictwem pracodawcy, czy bezpośrednio zus przelewa kasę?
Jak byłam teraz dać zwolnienie to zrozumiałam, że mi normalnie kadry przelew puszczą
|
|
|
|
#3520 |
|
Raczkowanie
|
Z tego co pamiętam, jeśli firma zatrudnia powyżej 20 pracowników, to płaci Ci pracodawca i rozlicza się z ZUSem.
|
|
|
|
#3521 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;30361675]U mnie cennik jest taki:
za betaHCG płaciłam 18,50 za toxo i cytomegalię w sumie koło 60 zł morfologia, glukoza to są drobne kwoty, po parę zł HCV, różyczka, antykardiolipidia - każde od 30 do 50 zł. Na szczęście już na HIV, grupę krwi i mocz mam skierowanie, bo mam już dość płacenia za te wszystkie badania.[/QUOTE] U mnie też wszystko prywatnie. Pewnie ze 300 na pierwsze badania muszę wybulić... Heh, ja z Lublina. Prawdę powiadasz, beznadziejnie... Cytat:
![]() Muszę sobie jakieś odzienie na zimę sprawić i nie mam pomysłu.... |
|
|
|
|
#3522 |
|
Zakorzenienie
|
Też nie popieram picia w ciąży, sama mam ochotę na scheridana
Znałam kiedyś taką dziewczynę która bardzo imprezowała i jak zaszła w ciążę nadal chodziła do pubu i na bankiety itp. Na jednej z imprez byłyśmy razem i jak zobaczyłam że ona nie potrafi odmówić sobie wina (rozcieńczała z wodą pół na pół) to mi jej żal było a przede wszystkim tego dziecka. Na koniec dodam że dziecko urodziło się zdrowe, takie to mają szczęście.
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
|
|
#3523 |
|
Raczkowanie
|
Ja się wstrzymuję z większymi zakupami, bo jak się rozrosnę we wszystkie strony, to w nic nie wejdę.
![]() Dziewczyny - z ciekawości, czy wam też cera wróciła do stanu z okresu dojrzewania? Ja mam pryszcze nawet na szyi |
|
|
|
#3524 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czasami jakiś pryszcz na plecach wyskoczy.
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
|
|
|
#3525 |
|
Zakorzenienie
|
Muszę jakiś obiad zaraz skombinować... Nie lubię gotować.
|
|
|
|
#3526 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie też nie. Z tego co wiem, te badania są płatne.
Jeśli nie ma uzasadnionych podejrzeń co do HIV, to lekarz (tym bardziej ginekolog) nie wystawi skierowania. Badanie można zrobić bezpłatnie w punkcie konsultacyjno-diagnostycznym Punkt Konsultacyjno - Diagnostyczny przy Wojewódzkiej Stacji Sanitarno - Epidemiologicznej, ul. Pielęgniarek 6, 20-708 Lublin wt., czw. 16.00-17.30
|
|
#3527 |
|
Zakorzenienie
|
Mi się takie 3 dziwolągi na policzku zrobiły... Ogólnie jest jakby inaczej niż przed. Zawsze przed @ mnie zsypywało, a te 3 są jakieś inne. Bolą niestety..
|
|
|
|
#3528 |
|
Zakorzenienie
|
Może dowiem się dzisiaj jaka płeć
|
|
|
#3529 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O... To czekamy! ![]() ---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ---------- Próbowałam sobie wstawić taki link z babystrology i jakoś dziwnie... Hm. Jak to zrobić? |
|
|
|
|
#3530 |
|
Raczkowanie
|
Wow strasznie dużo naskrobałyście, przeczytałam z grubsza wszystko ale dopowiem tylko do tego co mi w łepetynce zostało
![]() cześć wszystkim dołączającym majowo-czerwcowo-lipcowym tym z zaskoczenia również ![]() co do badań w kraku w Diagnostyce za 21 badań 350zł. Pamiętam tylko, że beta jest po 26zł, ale w domku sprawdzę za ile jest reszta Z ogłoszeń duszpasterskich to najtańszy Duphaston jaki udało mi się znaleźć jest w ZIKO za 29złco do informowania męża o ciąży to z moich niecnych planów na żarcik nic nie wyszło, bo mnie zamurowało i byłam w stanie tylko go zawołać, no a wtedy po minie wiedział już wszystko ![]() co do książek to w sobotę byłam na targach książki i to zdecydowanie był zły plan, dzikie tłumy i mega wysoka temperatura - więc wróciłam z okropnym bólem głowy i mimo że zapowiadałam mężowi że to całodzienna wycieczka to po 3h zadzwoniłam grzecznie prosząc żeby mnie stąd zabrał - jedyny plus mam dużo książek ![]() kism ja Cię ogromnie podziwiam za to, że to wszystko ogarniasz, więc gorąco popieram twoje przywództwo
|
|
#3531 |
|
Zakorzenienie
|
Ja na hiv i grupe krwi mialam ..... darmowo ....
(pierwszy raz robilam te badnaia, wszesniej nie znalam swojej grupy krwi) co do pryszczy... masakra istna, w okresie dojrzewania nawet nie mialam takich broblemow z buzia jak teraz,,,, nO i nawet n szyi, brodzie i woglole ble :P ....
|
#3532 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3533 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
#3534 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3535 |
|
Przyczajenie
|
witam wszystkie przyszle mamusie
termin na 13 maja 2012 brzusio juz mam dosc duzy ogolnie czuje sie dobrze czy jest tutaj jakas podwojna mamusia?![]() |
|
|
|
#3536 |
|
Zakorzenienie
|
Dasti trzymam kciuki;] Poogladaj dzis dokladnie brzdaca;]
|
#3537 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mam takie strasznie dżumaki, że szok - bolą i nie dają się wycisnąć. Robię im peeling, potem traktuję tonikiem z kwasem salicylowym i jakby się zmniejszają, ale powstają następne Łazienka już prawie posprzątana, jeszcze tylko pranie wrzucę i podłogę zmyję Potem sypialnia, ale to powinien mężu już przyjść to mi pomoże ze zmianą pościeli
|
|
#3538 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
#3539 |
|
Raczkowanie
|
Przyznam szczerze zazdroszczę
u mnie średnio było widać Maluszka, a co dopiero płeć, no ale u mnie 6 tydzień był. Życzę zdrowia Wam obojgu niezależnie od płci
|
|
#3540 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się wzięłam na sposób i nie będę sprzątać sypialni. Miałam obiecany remont na wrzesień i nici. Koniec: albo remont, albo bałagan...
Muszę mieć nowe łóżko bo na to stare mnie już od dawna coś trafia.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:00.

Mam nadzieje, ze te co zamowilam przyjda nowe, do sklepu bym sie pofatygowala jakbym miala jednak troszke blizej

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
, zreszta woglole mnie nie ciagnie.