|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4381 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Apetyt mamy bez miary, naszym Brzuszkom dogadzamy! marcowo-kwietniowe mamuśki 2
Cytat:
Butelek w razie co będziesz używać jako pojemniki do przechowywania. |
|
|
|
|
#4382 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Apetyt mamy bez miary, naszym Brzuszkom dogadzamy! marcowo-kwietniowe mamuśki 2
mi tez większy biust sie podoba
ale większe sutki niestety juz nie ![]() posprzatalam sobie cale mieszkanie, pranie zrobilam teraz jem kanapki i pije kawe i czekam na TŻ i bedziemy jesc obiadek i z krolikiem do weta idziemy na manicure i pedicure
|
|
|
|
#4383 |
|
Raczkowanie
|
koniakonia dzięki za radę, skorzystam z tej promocji i kupię go
![]() już nie mogę doczekać, aż skończę pracę i pojedziemy na zakupy ![]() pomału dopada mnie zakupowe szaleństwo... udziela mi się od mojej mamy... dla której jest wszystko jest piękne i zachwycające bo ona nie miała wyboru przy nas
|
|
|
|
#4384 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() aaa co do możliwości zakupowych w dzisiejszych czasach.... to zobaczycie jak to jest w zabawkowym , jeju wszystko jest, duperelki, o ktorych marzyłam są na wyciągniecie ręki np. kolorowa sprężyna , kiedyś na koloniach za grubą kasę kupiłam , a teraz 5 zł i jak tu n ie kupić , bardzo na tym Nina korzysta
Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2011-11-07 o 14:32 |
|
|
|
|
#4385 |
|
Zakorzenienie
|
moje piersi nie są znacznie większe... przed okresem miewałam większe. Są tylko jakby troszkę jędrniejsze i to wszystko. Ale w sumie dobrze, że nie są dużo większe bo odpada problem staników póki co i jeśli na koniec gwałtownie się nie powiększą to uniknę rozstępów. Czyli jakieś plusy są
|
#4386 |
|
Raczkowanie
|
Mnie od wczoraj swędzą sutki i piersi mimo,że nie zauważyłam żadnego powiększenia...
Mama poleciała mi do apteki po jakieś maści, zadzwoniła i powiedziała,że kupiła mi dwa kremy bardzo dobre i zobaczę je wieczorem jak będę u niej ![]() Powiedziała,że nie mogę się po nich drapać bo pobudzę laktację i nie dam sobie potem rady po za tym,że będę miała straszne rozstępy
|
|
|
|
#4387 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mamusia bedzie jej kupowac zabawki ktorych sama nie miala
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#4388 | |
|
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Cytat:
I zauważyłam też, że właśnie nei tylko biust urosł, ale także zwiększyl się obwód pod biustem oraz obwód bioder o jakieś chyba 4 cm...pewnie to przez rozsuwanie. Rybka, ja mam także problem ze wstawaniem i siadaniem-to drugie przy wsiadaniu do auta, bo fotel mam nisko, i muszę siadać i wstawać ostrożnie, bo czuję ból w krzyżu...Podobnie z każdym gwałtowniejszym ruchem. Ale dziś plecki nie bolą, może pomogły ćwiczenia? I jak wczoraj mąż robil fotki brzuszka, to już widać bardzo wyrażnie, jak się plecy w łuk wyginają a brzuchol leci do przodu, czyli nic dziwnego, że takie problemy mamy i kacze ruchy hihi Idę na spacer przewietrzyc się no i póżniej jadę poszukać stroju kąpielowego. Dam znać potem i jak zgram fotki wrzucę zdjęcie brzusia z 22 tyg
|
|
|
|
|
#4389 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#4390 |
|
Raczkowanie
|
koniakonia właśnie mama mi coś mówiła o ręcznym ściąganiu mleka... mam tylko jedno pytanie to się chyba nie da trafić do butelki
?co do zabawek masz rację... widzę to mojej matuli strasznie... jak jej objaśniam co to jest i w ogóle to się zachwyca i mówi,że to super,że ona się musiała męczyć i w ogóle... było tak ze skrętnymi kółkami w wózkach... normalnie jeździła po całym sklepie
|
|
|
|
#4391 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4392 |
|
Zakorzenienie
|
ewelajna, biodra też mi poszerzają
ale na to nie narzekam (minusem jest coraz mniej pasujących spodni).
|
#4393 | |||
|
Zakorzenienie
|
Bylo pytanie odnosnie laktatora.
Ja do szpitala mialam pozyczony od kolezanki reczny laktator Avent. O ten: http://www.tanimarket.pl/634_Laktato..._BPA_FREE.html Ale potem musialam kupic elektryczny, bo mialam duzo pokarmu i sciagalam na kazde karmienie ok 200 ml. A maly nie ssal, wiec elektryczny byl dla mnie wypasem ![]() O ten elektryczny mam: http://www.ceneo.pl/4573059 (bardzo polecam!) Recznym bym sie zajechala troszke boli reka jak tak co 3 godziny trzeba odciagac.Ale na sam poczatek wystarczy reczny laktator tak aby odciagnac nadmiar mleczka, bo male jak sie urodzi pociumka troszke i mu naprawde niewiele wystarcza, ale piersi trzeba oproznic tak zeby byly miekkie. Elekrtyczny byl fajny z tym, ze wystarczyla mi jedna reka do odciagania a druga np trzymalam i karmilam malego bo i zdarzaly sie takie sytuacje jak bylam z malym sama w domu, on plakal ze glodny a w miedzyczasie czulam ze piersi zaraz wybuchna ![]() I moglam dwie rzeczy na raz zrobic hehe. Wiem ze moze sie to wydawac niemozliwe, ale wszystko jest mozliwe, jak nie ma wyjscia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
brzus piekny a Ty szczuplutka. No i malutka cudna
|
|
#4394 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
emigra i reszta dziewczyn super brzucholki ;]
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
|
|
|
#4395 |
|
Rozeznanie
|
emigra-śliczne jesteście dziewczyny
co do biustu- u mnie załamka...tydzień temu kupilam stanik w rozmiarze 70 f
|
|
|
|
#4396 |
|
Zakorzenienie
|
oj nie .... dzisiaj waga pokazala 79,7 kg a startowalam z 72,5 przy wzroscie 165
po prostu na zdjeciach wygladam korzystniej hihi ale tylko z boku bo jak przodem robie to juz widac te kgs a tu jeszcze widoczne stopki haha tak wlasnie wygladam z gory, a czuje sie jak wielorybek juz
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#4397 |
|
Zakorzenienie
|
kochana nawet sie nie przymierzaj do recznego odciagania pokarmu (tzn reka), bo to schodzi po troszku i bardzo duzo czasu zajmuje i kiedys mamy nasze (moja tez) odciagaly mleko reka bo nie bylo laktatorow. Poza tym to nie takie proste a poza tym mozna sie zajechac.
|
#4398 |
|
Raczkowanie
|
Aguśka ja pytałam o laktatory bo zamierzam kupić dziś ten:
http://www.nokaut.pl/laktatory/canpo...ektryczny.html w promocji... z tego co piszesz to nie lepiej kupić od razu elektryczny tylko właśnie na początek regulować moc ssania na słabą? Co do tego co polecasz Medela to czytałam dużo dobrego o nim, aczkolwiek cena mnie przeraża... Jest sens kupować już teraz laktator? Czy czekać z tym do porodu? |
|
|
|
#4399 | |
|
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Cytat:
Poza tym, w ciązy każdemu wolno trochę pomarudzić, a co?!
|
|
|
|
|
#4400 |
|
Rozeznanie
|
Cześć!
Gizmiątko gratuluję córeczki bardzo ładne imię wybraliście dla niej..Zauważyłam,ze temat dołków był poruszny niedawno... Szczerze to się cieszę,że nie tylko ja tak mam (wredne ale prawdziwe) Mnie najbardziej przerażają moje kg... 21tc i 7kg na plusie. To strasznie dużo jest. I obawiam się,że do porodu będę startować z trzycyfrową wagąA i jeszcze pytanie mam:czy wam też coś leci z sutków?? bo ostatnio jak się przytulaliśmy to w pewnym momencie Tz sie wystraszył,bo coś mi z nich pociekło... I od tamtej pory codzien się to powtarza. Normalne to jest,czy mam się bać???
|
#4401 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#4402 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I tu by się przydała szeroka buteleczka albo pojemnik na mleczko szeroki, ale zawsze można ściągać do szerokiego kubka , ale tak na serio jak się już rozpędzi mleko to leci takie strumień dość "zwartym" , będzie dobrze ![]() ---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ---------- Cytat:
sutki były pewnie pobudzone, kanaliki się skurczyły i poleciało ![]() ---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ---------- Cytat:
, dla mnie to była najłatwiejsza metoda
|
|||
|
|
|
#4403 |
|
Raczkowanie
|
Roksape co do butelek AVENT to nie wierzę w ich smoczki nie pozwalające dziecku odzwyczaić się od piersi... kupie je na późniejszym etapie... na początek wierzę tylko w TT i Calma...
Reszta jak czytałam na internecie i jak mówiła mi Pani w sklepie mają tylko taki chwyt marketingowy i teraz każda butelka niby pozwala karmić na zmienię,ale to nie jest takie hop siup... koniakonia troszkę przerażające to "dojenie" |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4404 |
|
Zakorzenienie
|
karolca kiedyś pisałaś o jakimś kremie/maści której używasz po goleniu miejsc intymnych (tak mi się wydaje że to Ty pisałaś!
) ) Mogłabyś przypomniec jakiej to firmy był krem? Dzięki z góry
|
|
|
|
#4405 |
|
Zakorzenienie
|
emigra ktory to tydzien?
|
|
|
|
#4406 |
|
Raczkowanie
|
Roksape co do laktatora AVENT masz już jakiś konkretny na oku?
|
|
|
|
#4407 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, ja nie odciągałam po każdym karmieniu tzw. reszty po każdym karmieniu, bo to tylko wzmagało laktacje i cycki nie miały szansy się dostosować do potrzeb Małej, a tak to się wyregulowały na potrzeby dziecka...
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4408 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
)) mozna rzecz,ze Julka przyslania Ci swiat ponizej pepka![]() ewelajna no to ja Cie rozumiem, bo tez wcale nie chcialam powiekszania akurat na gorze- juz bylo wystarczajaco OK...a tu kolejny stanik ,obwod i micha w gore No nic to nie mamy na to wplywu. Trzeba to nosic )). obysmy sobie zebow nie powybijaly![]() Aguska o! super...juz ktos mi polecal te dojarke wlaasnie . Wiec skoro jestes kolejna osoba to chyba sie skusze...Czy pierwsze uzycie zaliczasz do traumatycznych czy jakos to poszlo sprawnie?
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|
|
|
|
#4409 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moim zdaniem na sam poczatek wystarcza laktator reczny, do szpitala bez laktatora ani rusz bo jak dasz sobie rade z nawalem pokarmu ktory wystepuje przewaznie w 2-3 dobie po porodzie. Czasem sa laktatory w szpitalach z ktorych mozna skorzystac,ale uwazam ze dobrze miec swoj i w zaciszu odciagac mleczko, nie prosic sie nie chodzic, miec pod reka. W recznym fajne jest to ze chodzi cichutko a elektryczny jednak slychac (troche buczy) ale szybciej odciaga pokarm i sprawniej to robi. Niekotre dziewczyny widzialam mialy juz w szpitalu elektryczne laktatory (w nich tez mozna regulowac sile ssania). Np ten moj ma regulacje, jest prosty w obsludze, prosty w myciu, malo czesci do skladnia, wiec dla mnie byl super
|
|
#4410 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, oczywiście żartuję.Pewne jest to ,że każda ma z nas inne piersi, inne możliwości "mlekowe". Każda ma też inne podejście do tej czynności. Jak już pisałam mi odpowiadało ręczne ściąganie, szło szybko i bez ceregieli z wyparzaniem sprzętu, ale co pasuje jednym niekoniecznie jest dobre dla reszty, więc pozostaje korzystanie z rad, sprawdzanie na sobie i wybranie najlepszej dla siebie opcji. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:40.

ale większe sutki niestety juz nie 

a mała jak słodko sobie leży

) po wizycie. Termin mialam na 9.20, bylam chwilke po 9 a weszlam do gabinetu po 10