|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4411 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Apetyt mamy bez miary, naszym Brzuszkom dogadzamy! marcowo-kwietniowe mamuśki 2
Cytat:
![]()
![]() |
#4412 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Apetyt mamy bez miary, naszym Brzuszkom dogadzamy! marcowo-kwietniowe mamuśki 2
Tak jak mowisz, wszystko zalezy od piersi.
Ja mialam bardzo duzo pokarmu juz od samego poczatku i odciagajc reka bym sobie nie poradzila. ![]() Cytat:
Ja go tylko przystawialam, on nie jadl mi z cyca, a "bawil" sie, wiec musialam uzyc laktatora. Ale z tego co rozmawialam ze znajomymi, niektore i tak odciagaly pokarm po karmieniu malucha, wiadomo nie do konca (bo nie mozna do konca odciagnac) ale tak zeby ulzyc piersia. Pozniej to pewnie sie stabilizuje tak, ze dzidzia oproznia jak nalezy i juz nie trzeba wogole ingerowac ![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ---------- lena mi przypasowal bardzo sudocrem na takie krostki po goleniu. ![]()
![]() |
#4413 |
Raczkowanie
|
Aguśka mnie przekonuje cena tego laktatora bo w promocji zapłacę za nie go jakoś 139 zł albo 149 zł nie pamiętam dokładnie. Ma regulowaną moc ssania, niby chodzi cicho więc mam zamiar zabrać go do szpitala i mam nadzieje,że będzie się sprawdzał od początku...
Co do ręcznego ściągania pokarmu to moja ciocia jakieś 2/3 lata temu tylko tak robiła i normalnie tak się wyćwiczyła,że szok! Pewnie spróbuje,ale jakoś nie widzę siebie na dłuższą metę wykonującą tę czynność ręcznie ... Zobaczym.... |
![]() ![]() |
![]() |
#4414 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale oczywiscie kazda z nas ma inne potrzeby, jesli dzidzia bedzie ladnie ssala, wystarczy cos najzwyklejszego. A reka mozesz sprobowac, ale dla mnie to byl kosmos przy moim pokarmie ![]()
![]() |
#4415 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ostatnio zapomniałam gdzie położyłam ten krem i wzięłam ten na odparzenia z Johnsona... i nie byłam zadowolona.
![]() |
#4416 |
Zadomowienie
|
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
![]() ![]() |
![]() |
#4417 |
Zakorzenienie
|
Dziewczęta Was nie można zostawić ani na chwilę
![]() ![]() ![]() ![]() W sobotę byliśmy oglądać wstępnie wózki, ale jestem niepocieszona, bo nie ma tu takiego pokaźnego sklepu z wózkami, tylko małe sklepiki z 10 modelami i tyle ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4418 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#4419 |
Zakorzenienie
|
No wiec tak jak pisalam engeli dla mnie po uzywaniu recznego aventu ktory byl rowniez super, to byla wielka ulga. Bo Filip nie chcial jesc z cyca wiec wszystko musial za niego zrobic laktator. Takze elektryczny to super wygoda, jedna reka sciagalam, poza tym szybko, sprawnie, a sprzet prosty w obsludze, latwu w myciu. Dla mnie bomba!
![]()
#4420 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4421 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() I nie masz racji- po botoksach czy tam kwasach hialuronowych, skóra oczywiście wraca w końcu do stanu wyjściowego, ale przez ten czas , jest ładnie napięta. I nowe zmarszczki się nei tworzą- czyli opóźniasz starznie. Skóra sie i tak zestarzeje, ale dobre korony i wyleczone zęby są na wiele lat, jak nie do końca życia. Przypominam ,że cena implantu to ok 2-3 tysięy EURO!!! A one mają tu nawet po 7 wstawianych. Również porady dotyczące diety i wysiłku fizycznego są bardzo cenne. Niewielu ludzi stać, na osobistego trenera. Cóż ja obejrzałam wszystkie odcinki. Może stąd moje wyrobione zdanie. Sama chętnie bym się do tego programu zgłosiła! A najgłębsze moje przemyślenie po obejrzeniu całości, to było to, czy faktycznie większość Polek tak fatalnie dba o zęby. Czyli NIE DBA wcale. Jakąś tragedią jest dla mnei to, że prawie wszystkie te dziewczyny (młode), boją się dentystów, nie chodzą do dentystów, mają po ileś zębów do leczenia- i to leczenia kanałowego(czyli ząb jest martwy). Nie rozumiem tego. Edytowane przez anagat Czas edycji: 2011-11-07 o 15:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4422 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Za to mnie polozna recznie sciagala pokarm, ale jak mialam zastojowe guzki i to byla dopiero jazda. W domu siedzialam na krzesle a ona od tylu stala i odciagala, myslalam ze rodze poraz drugi, ale cyckami. Nigdy wiecej! Pomoglo ale tylko do nastepnego "karmienia", a ja przezylam drugi porod.
![]() |
#4423 |
Raczkowanie
|
Roksape Dlatego ja inwestuję w butelkę CALMA bo niby ma nie dopuszczać do przyzwyczajenia dziecka do butli... Dlatego nie zdecydowałabym się na AVENT...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4424 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ---------- Cytat:
A może trafiały te młode dziewczyny na złych lekarzy ? Różnie to pewnie bywa. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4425 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziecko jak ssie butelke z jakimkolwiek smoczkiem nawet tym najlepszym to ssie inaczej, nie musi tyle sily w to wkladac. A przy piersi musi dosc intensywnie pociagnac, z reszta piers uklada sie inaczej niz kazdy smoczek.
![]() |
#4426 | |
Zakorzenienie
|
właśnie wróciłam od dentysty robiła mi zęba kanałowo bez znieczulenia
![]() poza tym zaraz będę mogła coś zjeść ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ---------- Cytat:
na a u mnie powiedzieli inaczej :P |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4427 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dużo było różnych programów tv, gdzie fundowano często biednym babeczką takie zabiegi. Ja chcialabym te kobiety zobaczyć po kilku miesiącach , no może latach. Takich programów nie ma. O np. Łabędź kilka lat po ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4428 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Pamiętam za to mycie zębów fluorem w szkole i to jak ja przynosiłam moją sponiewieraną szczoteczkę do zębów(bo wymiana była co 2-3 miechy w domu).. A koleżanki wszystkie przynosiły dziewicze szczoteczki. I wszystkim prawie przy myciu zębów krwawiły dziąsła. Prosty wniosek to to, że NIE MYŁY ZĘBÓW w domu. I tyle. Jak dla mnie wstyd. ---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ---------- Cytat:
Oczywiście, że kobiety przesadzają.. w różnych zresztą sprawach. Ale to, co one tu robię, to medycyna estetyczna, nie plasyczna. Wszystko jest odwracalne kochana. Więc nie- one nie będę wyglądać kiedyś gorzej niż by wyglądały , gdyby tych zabiegów nigdy nie miały. Będą się po prostu normalnie starzeć. A może połkną bakcyla i od czasu do czasu jakiś drobny zastrzyk na zmarszczki sobie fundną ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4429 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4430 |
Raczkowanie
|
Butelka Calma:
http://www.edziecko.com.pl/p/292/374...karmienie.html http://babyshop-24h.pl/medela-butelk...--smoczek-hit/ Aguśka Zgadzam się z Tobą, ale musisz przyznać,że w butelce Calma system smoka jest nie do porównania z jakimkolwiek... Kupuje ją, zobaczymy co to będzie... Jest z tej samej firmy co Twój laktator więc mam dobre przeczucia ![]() Edytowane przez engela Czas edycji: 2011-11-07 o 15:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#4431 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2011-11-07 o 15:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4432 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, czytam co piszecie o tych butelkach, smoczkach, laktatorach, ściąganiu pokarmu i .... jestem przerażona !!!! jak ja nic nie wiem ...liczę na to, że jak już urodzę, to samo jakoś to się rozjaśni, że w szpitalu mi pomogą z tym wszystkim ...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4433 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tam bym Ci nie dała takiej wagi jak dla mnie wyglądasz na o wiele mniej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4434 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Fakt świadomość byla gorsza.. Może.. bo kiedyś to dzieci śpiewały.. 'szczotka pasta kubek cieła woda.. myję zęby bo wiem dobrze o tym, kto ich nei myje TEN MA KŁOPOTY ' ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ---------- Cytat:
Ja piszę o programie FABRYKA URODY, a ty?? Bo ja nie wiem o jakich kobietach z horroru Ty piszesz... My chyba zupełnie o czym innym piszemy. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4435 |
Zakorzenienie
|
Aguskaa83 ooo i ja Ci dziękuję za wypowiedź na temat laktatorów bo szczerze nie wiedziałam nic na ten temat, ale teraz już wiem mniej więcej co i jak
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4436 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4437 |
Raczkowanie
|
agabi szczerze mówiąc nie liczyłabym tak bardzo na pomoc w szpitalu... możesz być pozostawiona sama sobie, albo co gorsza mieć kilka wszystko wiedzących doradczyń i skutek może być kiepski...
spokojnie mamy jeszcze czas ![]() ja byłam w sklepie jestem mniej więcej obcykana... ale to i tak wszystko wyjdzie w praniu... |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4438 |
Zakorzenienie
|
dzieńdobrywieczór
nadrobiłam Was... szalone kobitki u mnie w pracy szaleństwo, w domu ciąg dalszy remontu, co spowoduje, ze chyba niedługo nie bedę wiedziała jak się nazywam ![]() mam nadzieje, że może jutro masza dzidzia postanowi sie ujawnić, bo mam dodatkowe usg zlecone specjalnie na ogladanie serduszka maluszka i może jednak cos więcej da się zobaczyć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4439 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4440 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A buteleczka fajna, jednak nie ma takiej przy ktorej jama ustna dziecka pracuje jak przy piersi. To jest zupelnie inna praca ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:49.