Apetyt mamy bez miary, naszym Brzuszkom dogadzamy! marcowo-kwietniowe mamuśki 2012 - Strona 148 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-07, 14:39   #4411
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_
Dot.: Apetyt mamy bez miary, naszym Brzuszkom dogadzamy! marcowo-kwietniowe mamuśki 2

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
karolca kiedyś pisałaś o jakimś kremie/maści której używasz po goleniu miejsc intymnych (tak mi się wydaje że to Ty pisałaś!) ) Mogłabyś przypomniec jakiej to firmy był krem? Dzięki z góry
Karolca pisała, że smaruje kremem na odparzenia z Nivea Baby. Pamiętam, bo za jej radą też zaczęłam i rzeczywiście jest dużo lepiej jeśli chodzi o wrastające włoski

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11
Córeczka Laura, ur. 22.03.12
Będziemy ślubować 31.08.13

evvcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-07, 14:48   #4412
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Dot.: Apetyt mamy bez miary, naszym Brzuszkom dogadzamy! marcowo-kwietniowe mamuśki 2

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
wszystko zależy od piersi , dla mnie to była najłatwiejsza metoda
Tak jak mowisz, wszystko zalezy od piersi.
Ja mialam bardzo duzo pokarmu juz od samego poczatku i odciagajc reka bym sobie nie poradzila.
Cytat:
Widzę ,że ile mam tyle rad , ja nie odciągałam po każdym karmieniu tzw. reszty po każdym karmieniu, bo to tylko wzmagało laktacje i cycki nie miały szansy się dostosować do potrzeb Małej, a tak to się wyregulowały na potrzeby dziecka...
Wiesz ja nie karmilam malego, pewnie przy karmieniu jest inaczej.
Ja go tylko przystawialam, on nie jadl mi z cyca, a "bawil" sie, wiec musialam uzyc laktatora.
Ale z tego co rozmawialam ze znajomymi, niektore i tak odciagaly pokarm po karmieniu malucha, wiadomo nie do konca (bo nie mozna do konca odciagnac) ale tak zeby ulzyc piersia. Pozniej to pewnie sie stabilizuje tak, ze dzidzia oproznia jak nalezy i juz nie trzeba wogole ingerowac I tak jak mowisz, dziecko pozniej reguluje mleczko w piersiach na swoje potrzeby
Cytat:
Napisane przez Mravka Pokaż wiadomość
Aguska o! super...juz ktos mi polecal te dojarke wlaasnie . Wiec skoro jestes kolejna osoba to chyba sie skusze...Czy pierwsze uzycie zaliczasz do traumatycznych czy jakos to poszlo sprawnie?
Ale mowisz o dojarce avent czy medela?

---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ----------

lena mi przypasowal bardzo sudocrem na takie krostki po goleniu. Bardzo ladnie zasusza i goi.
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-07, 14:51   #4413
engela
Raczkowanie

Aguśka mnie przekonuje cena tego laktatora bo w promocji zapłacę za nie go jakoś 139 zł albo 149 zł nie pamiętam dokładnie. Ma regulowaną moc ssania, niby chodzi cicho więc mam zamiar zabrać go do szpitala i mam nadzieje,że będzie się sprawdzał od początku...

Co do ręcznego ściągania pokarmu to moja ciocia jakieś 2/3 lata temu tylko tak robiła i normalnie tak się wyćwiczyła,że szok!

Pewnie spróbuje,ale jakoś nie widzę siebie na dłuższą metę wykonującą tę czynność ręcznie ... Zobaczym....
engela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-07, 14:55   #4414
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez engela Pokaż wiadomość
Aguśka mnie przekonuje cena tego laktatora bo w promocji zapłacę za nie go jakoś 139 zł albo 149 zł nie pamiętam dokładnie. Ma regulowaną moc ssania, niby chodzi cicho więc mam zamiar zabrać go do szpitala i mam nadzieje,że będzie się sprawdzał od początku...

Co do ręcznego ściągania pokarmu to moja ciocia jakieś 2/3 lata temu tylko tak robiła i normalnie tak się wyćwiczyła,że szok!

Pewnie spróbuje,ale jakoś nie widzę siebie na dłuższą metę wykonującą tę czynność ręcznie ... Zobaczym....
Ja na allegro ten medela kupowalam, nie pamietam dokladnie ile placilam cos ok 230 zl chyba. Ale zakup byl trafiony, na moje potrzeby odciagajac przez ponad miesiac codziennie dzien i noc co 3 godziny nie wyobrazam sobie recznym odciagac.
Ale oczywiscie kazda z nas ma inne potrzeby, jesli dzidzia bedzie ladnie ssala, wystarczy cos najzwyklejszego.
A reka mozesz sprobowac, ale dla mnie to byl kosmos przy moim pokarmie
SZYMONEK

Stary 2011-11-07, 14:59   #4415
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
karolca kiedyś pisałaś o jakimś kremie/maści której używasz po goleniu miejsc intymnych (tak mi się wydaje że to Ty pisałaś!) ) Mogłabyś przypomniec jakiej to firmy był krem? Dzięki z góry
Cytat:
Napisane przez evvcia_ Pokaż wiadomość
Karolca pisała, że smaruje kremem na odparzenia z Nivea Baby. Pamiętam, bo za jej radą też zaczęłam i rzeczywiście jest dużo lepiej jeśli chodzi o wrastające włoski
Dokładnie. Ten Nivea Baby jest naprawdę fajny. Nic nie swędzi po goleniu (a mam z tym problem bo mam baaardzo wrażliwą skórę na całym ciele), włoski nie wrastają, nie robią się krostki.
Ostatnio zapomniałam gdzie położyłam ten krem i wzięłam ten na odparzenia z Johnsona... i nie byłam zadowolona.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-07, 14:59   #4416
Mravka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość

Ale mowisz o dojarce avent czy medela?
Medela
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski
Mravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-07, 15:04   #4417
tikki85
Zakorzenienie

Dziewczęta Was nie można zostawić ani na chwilę . Tyle naskrobałyście, że nawet nie ma jak nadrobić . Widzę, że coraz więcej dziewczyn zna płeć swoich maluszków . Ja jeszcze muszę czekać 2 tyg. do USG, ale zawsze to bliżej niż dalej .
W sobotę byliśmy oglądać wstępnie wózki, ale jestem niepocieszona, bo nie ma tu takiego pokaźnego sklepu z wózkami, tylko małe sklepiki z 10 modelami i tyle . Sprawdziłam mój typ nr 1. Jane Slalom Pro Reverse. Jest rewelacyjny. Lekki, zwrotny i bardzo ładny. Nie mam jak sprawdzić tego X-landera bo u mnie ich nie ma, ale jest podobny do tego Jane i mi się podoba. Zresztą bardzo podobają mi się 3-kołowce od dawna . Doszłam z mamą do wniosku, że pewnie będziemy kupować wózek w PL, bo jest tańszy niż tu w Hiszpanii, mimo że te same modele .

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-11-07, 15:09   #4418
Roksape
Zadomowienie

Cytat:
Roksape co do butelek AVENT to nie wierzę w ich smoczki nie pozwalające dziecku odzwyczaić się od piersi... kupie je na późniejszym etapie... na początek wierzę tylko w TT i Calma...
Reszta jak czytałam na internecie i jak mówiła mi Pani w sklepie mają tylko taki chwyt marketingowy i teraz każda butelka niby pozwala karmić na zmienię,ale to nie jest takie hop siup...
Bo to nie jest hop siup kiedy dziecko jest maleńkie a ssanie piersi wymaga siły a butelka tego nie ma przy niej jest łatwiej i wtedy dziecko raz dwa przeżuci się na butelkę . Moje dziecko przestało ssać pierś właśnie z tego powodu.
Roksape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-07, 15:11   #4419
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mravka Pokaż wiadomość
Medela
No wiec tak jak pisalam engeli dla mnie po uzywaniu recznego aventu ktory byl rowniez super, to byla wielka ulga. Bo Filip nie chcial jesc z cyca wiec wszystko musial za niego zrobic laktator. Takze elektryczny to super wygoda, jedna reka sciagalam, poza tym szybko, sprawnie, a sprzet prosty w obsludze, latwu w myciu. Dla mnie bomba!
SZYMONEK

Stary 2011-11-07, 15:14   #4420
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:

To teraz Was zastrzelę ja w szpitalu przy nawale pokarmu ściągałam kolanem i ręką warunki były takie a nie inne, zwinęłam się w kłębek i jakoś tak wyszło. Ja juz wspomnialam ,że mam rozmiar J normalnie , a wtedy to nie wiem ile miałam, ale jak się zobaczyłam w lusterku to szok przeżyłam .Ale cóż zrobić, taką mnie natura stworzyła i nie ma sensu rozpaczać.
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-07, 15:14   #4421
anagat
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ewelajna25 Pokaż wiadomość

Obejzałam wczoraj z ciekawości odcinek fabryki urody, z tymi metamorfozami...I jakoś nie podobało mi się. Przecież większości z tych dziewczyn nie będzie stać, by sobie takie zabiegi fundować regularnie, na podtrzymanie efektów, a fryzury dobierają na siłę(przynajmniej w tym odcinku), byle by jak największą zmianę widzowie mogli zobaczyć, a nie pdo charakter i osobowośc osoby...A efekt botoksu ni etrwa wiecznie, i co wtedy ta biedaczka ma zrobić? Iść chyba, i zafundować sobie kolejny, bo jak zoabczy w lustrze, że efekt cudownej przemiany mija, znów siadnie jej samoocena. Pomijam już fakt, ze jak dl amnei dziewczyna przed metamorfoza byla zgrabna i calkiem atrakcyjna, tylko zaniedbana no i zakompleksiona, to byl moim zdaniem jej najwiekszy problem

Dziś obejżę sobie za to sexi mamę, bo lubie Kasie Cichopek
Nie zgadzam się z Tobą. Jak by mi ktoś opłacił kw. hialuronowy, exhilis, laser dla wyrównania kolorytu cery, laser żeby pozbyć sie rozstępów plus aparat na zęby , świetnego fryzjera, to bym po stopach całowała. W życiu nei będzie mnie stać, żeby zrobić sobie to wszystko na raz
I nie masz racji- po botoksach czy tam kwasach hialuronowych, skóra oczywiście wraca w końcu do stanu wyjściowego, ale przez ten czas , jest ładnie napięta. I nowe zmarszczki się nei tworzą- czyli opóźniasz starznie.
Skóra sie i tak zestarzeje, ale dobre korony i wyleczone zęby są na wiele lat, jak nie do końca życia. Przypominam ,że cena implantu to ok 2-3 tysięy EURO!!! A one mają tu nawet po 7 wstawianych. Również porady dotyczące diety i wysiłku fizycznego są bardzo cenne. Niewielu ludzi stać, na osobistego trenera.
Cóż ja obejrzałam wszystkie odcinki. Może stąd moje wyrobione zdanie.
Sama chętnie bym się do tego programu zgłosiła!

A najgłębsze moje przemyślenie po obejrzeniu całości, to było to, czy faktycznie większość Polek tak fatalnie dba o zęby. Czyli NIE DBA wcale.
Jakąś tragedią jest dla mnei to, że prawie wszystkie te dziewczyny (młode), boją się dentystów, nie chodzą do dentystów, mają po ileś zębów do leczenia- i to leczenia kanałowego(czyli ząb jest martwy).
Nie rozumiem tego.

Edytowane przez anagat
Czas edycji: 2011-11-07 o 15:18
anagat jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-07, 15:26   #4422
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
To teraz Was zastrzelę ja w szpitalu przy nawale pokarmu ściągałam kolanem i ręką warunki były takie a nie inne, zwinęłam się w kłębek i jakoś tak wyszło. Ja juz wspomnialam ,że mam rozmiar J normalnie , a wtedy to nie wiem ile miałam, ale jak się zobaczyłam w lusterku to szok przeżyłam .Ale cóż zrobić, taką mnie natura stworzyła i nie ma sensu rozpaczać.
kochana podziwiam ze dalas rade, to nie jest takie proste.
Za to mnie polozna recznie sciagala pokarm, ale jak mialam zastojowe guzki i to byla dopiero jazda. W domu siedzialam na krzesle a ona od tylu stala i odciagala, myslalam ze rodze poraz drugi, ale cyckami.
Nigdy wiecej! Pomoglo ale tylko do nastepnego "karmienia", a ja przezylam drugi porod.
SZYMONEK

Stary 2011-11-07, 15:26   #4423
engela
Raczkowanie

Roksape Dlatego ja inwestuję w butelkę CALMA bo niby ma nie dopuszczać do przyzwyczajenia dziecka do butli... Dlatego nie zdecydowałabym się na AVENT...
Stary 2011-11-07, 15:36   #4424
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
kochana podziwiam ze dalas rade, to nie jest takie proste.
Za to mnie polozna recznie sciagala pokarm, ale jak mialam zastojowe guzki i to byla dopiero jazda. W domu siedzialam na krzesle a ona od tylu stala i odciagala, myslalam ze rodze poraz drugi, ale cyckami.
Nigdy wiecej! Pomoglo ale tylko do nastepnego "karmienia", a ja przezylam drugi porod.
Oj tak zastój i zapalenie to porażka , ale oczywiście do przeżycia, żeby nie było ,że straszymy .Było minęło i się zapomniało

---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ----------

Cytat:
Napisane przez anagat Pokaż wiadomość
Nie zgadzam się z Tobą. Jak by mi ktoś opłacił kw. hialuronowy, exhilis, laser dla wyrównania kolorytu cery, laser żeby pozbyć sie rozstępów plus aparat na zęby , świetnego fryzjera, to bym po stopach całowała. W życiu nei będzie mnie stać, żeby zrobić sobie to wszystko na raz
I nie masz racji- po botoksach czy tam kwasach hialuronowych, skóra oczywiście wraca w końcu do stanu wyjściowego, ale przez ten czas , jest ładnie napięta. I nowe zmarszczki się nei tworzą- czyli opóźniasz starznie.
Skóra sie i tak zestarzeje, ale dobre korony i wyleczone zęby są na wiele lat, jak nie do końca życia. Przypominam ,że cena implantu to ok 2-3 tysięy EURO!!! A one mają tu nawet po 7 wstawianych. Również porady dotyczące diety i wysiłku fizycznego są bardzo cenne. Niewielu ludzi stać, na osobistego trenera.

A najgłębsze moje przemyślenie po obejrzeniu całości, to było to, czy faktycznie większość Polek tak fatalnie dba o zęby. Czyli NIE DBA wcale.
Jakąś tragedią jest dla mnei to, że prawie wszystkie te dziewczyny (młode), boją się dentystów, nie chodzą do dentystów, mają po ileś zębów do leczenia- i to leczenia kanałowego(czyli ząb jest martwy).
Nie rozumiem tego.
Moim zdaniem ten lęk przed dentystą nie bierze się z niczego, każdy chyba pamięta te straszne gabinety w szkołach i ten "super" sprzęt.To pozostaje w głowie i nie każdy potrafi ten lęk przezwyciężyć.
A może trafiały te młode dziewczyny na złych lekarzy ? Różnie to pewnie bywa.
Stary 2011-11-07, 15:39   #4425
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Roksape Dlatego ja inwestuję w butelkę CALMA bo niby ma nie dopuszczać do przyzwyczajenia dziecka do butli... Dlatego nie zdecydowałabym się na AVENT...
kazda butla a raczej smoczek w butelce jest nieporownywalne do brodawki (mimo iz reklamuja ze ksztalt ma jak piers itd).
Dziecko jak ssie butelke z jakimkolwiek smoczkiem nawet tym najlepszym to ssie inaczej, nie musi tyle sily w to wkladac. A przy piersi musi dosc intensywnie pociagnac, z reszta piers uklada sie inaczej niz kazdy smoczek.
SZYMONEK

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-11-07, 15:43   #4426
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

właśnie wróciłam od dentysty robiła mi zęba kanałowo bez znieczulenia

poza tym zaraz będę mogła coś zjeść o 17stej i tak zastanawiam się co TŻ zrobiłam danie meksykańskie może i ja zjem :P

---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ----------

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Dowód ze zmienionym nazwiskiem nie jest potrzebny aby pozałatwiać zmianę nazwiska w każdym innym miejscu.
Poza tym od tego roku legitymacje ubezpieczeniowe NIE SĄ WYDAWANE (nowe), stare (obecnie uzywane) są honorowane. Obowiązuje RMUA jako potwierdzenie ubezpieczenia.
W wydziale meldunkowym (od dowodów osobistych) mogą wystawić potwierdzenie, że jesteś w trakcie wyrabiania dowodu osobistego, posługujesz się obecnym dowodem i aktem małżeństwa. Nic więcej nie jest potrzebne. Jeśli ja w ten sposób załatwiłam paszport i ZUS to znaczy, że się da Tylko w wydziale paszportowym babka wymyśliła, że muszę z biura meldunkowego poprosić o potwierdzenie zameldowania - ale tam powiedzieli mi, że potwierdzeniem jest mój dowód osobisty a taka zaświadczenie kosztuje kilkadziesiąt złotych i czeka się kilka tygodni

na a u mnie powiedzieli inaczej :P

MICHAŁEK

WYMIANA
Jolkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-07, 15:44   #4427
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:

Nie rozumiem tego.
Ale Anagat przyznasz ,że czasem kobiety przesadzają z tymi zabiegami ? Niektóre z nich wyglądają jak karykatury człowieka na starość, a czasem nawet nie muszą czekać na starość.
Dużo było różnych programów tv, gdzie fundowano często biednym babeczką takie zabiegi.
Ja chcialabym te kobiety zobaczyć po kilku miesiącach , no może latach. Takich programów nie ma. O np. Łabędź kilka lat po
Stary 2011-11-07, 15:51   #4428
anagat
Zadomowienie

Cytat:
Oj tak zastój i zapalenie to porażka , ale oczywiście do przeżycia, żeby nie było ,że straszymy .Było minęło i się zapomniało

---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ----------

Moim zdaniem ten lęk przed dentystą nie bierze się z niczego, każdy chyba pamięta te straszne gabinety w szkołach i ten "super" sprzęt.To pozostaje w głowie i nie każdy potrafi ten lęk przezwyciężyć.
A może trafiały te młode dziewczyny na złych lekarzy ? Różnie to pewnie bywa.
Ja nie pamiętam żadnych strasznych gabinetów.. hmmm.. Uwielbiam za to zapach gabinetu dentystycznego
Pamiętam za to mycie zębów fluorem w szkole i to jak ja przynosiłam moją sponiewieraną szczoteczkę do zębów(bo wymiana była co 2-3 miechy w domu).. A koleżanki wszystkie przynosiły dziewicze szczoteczki. I wszystkim prawie przy myciu zębów krwawiły dziąsła.

Prosty wniosek to to, że NIE MYŁY ZĘBÓW w domu. I tyle. Jak dla mnie wstyd.

---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ----------

Cytat:
Ale Anagat przyznasz ,że czasem kobiety przesadzają z tymi zabiegami ? Niektóre z nich wyglądają jak karykatury człowieka na starość, a czasem nawet nie muszą czekać na starość.
Dużo było różnych programów tv, gdzie fundowano często biednym babeczką takie zabiegi.
Ja chcialabym te kobiety zobaczyć po kilku miesiącach , no może latach. Takich programów nie ma. O np. Łabędź kilka lat po

Oczywiście, że kobiety przesadzają.. w różnych zresztą sprawach.
Ale to, co one tu robię, to medycyna estetyczna, nie plasyczna. Wszystko jest odwracalne kochana.

Więc nie- one nie będę wyglądać kiedyś gorzej niż by wyglądały , gdyby tych zabiegów nigdy nie miały. Będą się po prostu normalnie starzeć. A może połkną bakcyla i od czasu do czasu jakiś drobny zastrzyk na zmarszczki sobie fundną A może będą bardziej świadome, co można zrobić, żeby sobie dodać urody?
Stary 2011-11-07, 15:52   #4429
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie pamiętam żadnych strasznych gabinetów.. hmmm.. Uwielbiam za to zapach gabinetu dentystycznego
Pamiętam za to mycie zębów fluorem w szkole i to jak ja przynosiłam moją sponiewieraną szczoteczkę do zębów(bo wymiana była co 2-3 miechy w domu).. A koleżanki wszystkie przynosiły dziewicze szczoteczki. I wszystkim prawie przy myciu zębów krwawiły dziąsła.

Były gabinety w szkołach, z kiepskim sprzętem i słabymi lekarzami.Po jednym kontakcie miało się dość .Nie wszyscy rodzice dbali o zęby swoich dzieci , świadomość była słaba i pewnie to są skutki.Rodzice nie dbali o zęby dzieci i tak się rozkręcało błędne koło.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-07, 15:53   #4430
engela
Raczkowanie

Butelka Calma:
http://www.edziecko.com.pl/p/292/374...karmienie.html
http://babyshop-24h.pl/medela-butelk...--smoczek-hit/

Aguśka Zgadzam się z Tobą, ale musisz przyznać,że w butelce Calma system smoka jest nie do porównania z jakimkolwiek...
Kupuje ją, zobaczymy co to będzie...
Jest z tej samej firmy co Twój laktator więc mam dobre przeczucia

Edytowane przez engela
Czas edycji: 2011-11-07 o 15:55
Stary 2011-11-07, 15:57   #4431
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ----------

Oczywiście, że kobiety przesadzają.. w różnych zresztą sprawach.
Ale to, co one tu robię, to medycyna estetyczna, nie plasyczna. Wszystko jest odwracalne kochana.

Więc nie- one nie będę wyglądać kiedyś gorzej niż by wyglądały , gdyby tych zabiegów nigdy nie miały. Będą się po prostu normalnie starzeć. A może połkną bakcyla i od czasu do czasu jakiś drobny zastrzyk na zmarszczki sobie fundną A może będą bardziej świadome, co można zrobić, żeby sobie dodać urody?
A to widocznie dużo z nich kłamie , bo często twierdzą ,że operacji nie miały tylko zabiegi, a wyglądają jak z horroru. No i się chyba nie dowiemy jak by wyglądały bez zabiegów skoro już je miały.

Edytowane przez koniakonia
Czas edycji: 2011-11-07 o 15:58
Stary 2011-11-07, 16:00   #4432
agabi
Rozeznanie

Dziewczyny, czytam co piszecie o tych butelkach, smoczkach, laktatorach, ściąganiu pokarmu i .... jestem przerażona !!!! jak ja nic nie wiem ...liczę na to, że jak już urodzę, to samo jakoś to się rozjaśni, że w szpitalu mi pomogą z tym wszystkim ...
agabi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-07, 16:02   #4433
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
oj nie .... dzisiaj waga pokazala 79,7 kg a startowalam z 72,5 przy wzroscie 165 po prostu na zdjeciach wygladam korzystniej hihi ale tylko z boku bo jak przodem robie to juz widac te kgs

a tu jeszcze widoczne stopki haha tak wlasnie wygladam z gory, a czuje sie jak wielorybek juz

ja tam bym Ci nie dała takiej wagi jak dla mnie wyglądasz na o wiele mniej ja startowałam z wagą ok 63-64kg a teraz mam różnie raz 67 raz 67,9 a szczerze wyglądam jak grubas przy wzroście 174cm

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2011-11-07, 16:05   #4434
anagat
Zadomowienie

Cytat:
Były gabinety w szkołach, z kiepskim sprzętem i słabymi lekarzami.Po jednym kontakcie miało się dość .Nie wszyscy rodzice dbali o zęby swoich dzieci , świadomość była słaba i pewnie to są skutki.Rodzice nie dbali o zęby dzieci i tak się rozkręcało błędne koło.
No coż, skoro to jest wytłumaczenie , to ja się nie spieram.
Fakt świadomość byla gorsza.. Może.. bo kiedyś to dzieci śpiewały.. 'szczotka pasta kubek cieła woda.. myję zęby bo wiem dobrze o tym, kto ich nei myje TEN MA KŁOPOTY ' A teraz to nei wiem, czy to znają??

---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ----------

Cytat:
A to widocznie dużo z nich kłamie , bo często twierdzą ,że operacji nie miały tylko zabiegi, a wyglądają jak z horroru. No i się chyba nie dowiemy jak by wyglądały bez zabiegów skoro już je miały.
Konia, do jasnej anielki, o jakich kobietach Ty piszesz???
Ja piszę o programie FABRYKA URODY, a ty??

Bo ja nie wiem o jakich kobietach z horroru Ty piszesz... My chyba zupełnie o czym innym piszemy.
Stary 2011-11-07, 16:06   #4435
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Aguskaa83 ooo i ja Ci dziękuję za wypowiedź na temat laktatorów bo szczerze nie wiedziałam nic na ten temat, ale teraz już wiem mniej więcej co i jak

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2011-11-07, 16:10   #4436
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Fakt świadomość byla gorsza.. Może.. bo kiedyś to dzieci śpiewały.. 'szczotka pasta kubek cieła woda.. myję zęby bo wiem dobrze o tym, kto ich nei myje TEN MA KŁOPOTY ' A teraz to nei wiem, czy to znają??
Pewnie nie w każdym przypadku, ale nie podejrzewam ,żeby 3 latek w tamtych czasach sam sobie szedł kupić szczoteczkę . To była rola rodzica ,żeby uczyć dobrych nawyków, a czasem kończyło się na piosence dbanie o zęby niestety..Na szczęście my jesteśmy o dużo bardziej świadomi i wiemy czym grożą takie zaniedbania.Teraz to dziecku myje się dziąsła .

---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ----------

Cytat:
Napisane przez agabi Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czytam co piszecie o tych butelkach, smoczkach, laktatorach, ściąganiu pokarmu i .... jestem przerażona !!!! jak ja nic nie wiem ...liczę na to, że jak już urodzę, to samo jakoś to się rozjaśni, że w szpitalu mi pomogą z tym wszystkim ...
Rozjaśni się , to jest pewne . Są poradnie laktacyjne, położna przychodzi do domu , tak że nie martw się na zapas . Damy radę
Stary 2011-11-07, 16:10   #4437
engela
Raczkowanie

agabi szczerze mówiąc nie liczyłabym tak bardzo na pomoc w szpitalu... możesz być pozostawiona sama sobie, albo co gorsza mieć kilka wszystko wiedzących doradczyń i skutek może być kiepski...
spokojnie mamy jeszcze czas
ja byłam w sklepie jestem mniej więcej obcykana... ale to i tak wszystko wyjdzie w praniu...
Stary 2011-11-07, 16:11   #4438
agnes99
Zakorzenienie

dzieńdobrywieczór

nadrobiłam Was... szalone kobitki
u mnie w pracy szaleństwo, w domu ciąg dalszy remontu, co spowoduje, ze chyba niedługo nie bedę wiedziała jak się nazywam
mam nadzieje, że może jutro masza dzidzia postanowi sie ujawnić, bo mam dodatkowe usg zlecone specjalnie na ogladanie serduszka maluszka i może jednak cos więcej da się zobaczyć
Stary 2011-11-07, 16:12   #4439
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ----------

Konia, do jasnej anielki, o jakich kobietach Ty piszesz???
Ja piszę o programie FABRYKA URODY, a ty??

Bo ja nie wiem o jakich kobietach z horroru Ty piszesz... My chyba zupełnie o czym innym piszemy.
Nie piszę o programie FABRYKA URODY, odniosłam się do Twojego zdanie na temat zabiegów medycyny estetycznej.
Stary 2011-11-07, 16:18   #4440
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Butelka Calma:
http://www.edziecko.com.pl/p/292/374...karmienie.html
http://babyshop-24h.pl/medela-butelk...--smoczek-hit/

Aguśka Zgadzam się z Tobą, ale musisz przyznać,że w butelce Calma system smoka jest nie do porównania z jakimkolwiek...
Kupuje ją, zobaczymy co to będzie...
Jest z tej samej firmy co Twój laktator więc mam dobre przeczucia
Firma medela jest bardzo dobra firma, mam z tej firmy laktator wlasnie i tez nebulizator do inhalacji i jestem bardzo zadowolona.
A buteleczka fajna, jednak nie ma takiej przy ktorej jama ustna dziecka pracuje jak przy piersi. To jest zupelnie inna praca
Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość
Aguskaa83 ooo i ja Ci dziękuję za wypowiedź na temat laktatorów bo szczerze nie wiedziałam nic na ten temat, ale teraz już wiem mniej więcej co i jak
prosze bardzo
SZYMONEK

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości