|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Najlepszy tytuł nowego wątku to: | |||
| Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy. |
|
32 | 66,67% |
| Dzieci nasze wyskoczyły z brzuchów jak z procy, a my na odchowalnię idziemy na ploty. |
|
1 | 2,08% |
| Brzuszków już nie mamy, nasze dzieci już bujamy. |
|
1 | 2,08% |
| Trudy porodu nareszcie za nami - od kilku tygodni jesteśmy mamami. |
|
10 | 20,83% |
| Wszystkie w komplecie jesteśmy mamami ,więc w odchowalni rozmowy zaczynamy. |
|
6 | 12,50% |
| Ciąża, poród już za nami, grzecznie zmykamy do odchowalni. |
|
0 | 0% |
| Franek rozpoczął, Kamilka peleton zamyka, do odchowalni nasza drużyna zmyka. |
|
3 | 6,25% |
| Franek był pierwszy, Kamilka ostatnia, teraz naszym miejscem będzie odchowalnia. |
|
10 | 20,83% |
| Kolorowe liście z drzew spadają, jesienne mamy na ochowalnię zmykają. |
|
6 | 12,50% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4801 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa
Cytat:
a humor kurcze nie wiem, jakoś tak średnio, może to jesień też na mnie tak dziala, ale ogólnie nie jest źle muszę myśleć pozytywnie![]() [QUOTE=stokrotka_;30372933] zaczęłam uczyć Sarę usypiać samej w łóżeczku w dzień... bo w dzień jeśli nie na dworze,to ciężko jej usnąć...albo przy cycu tylko.. efekt... 20min płaczu ..aż się zanosiła ale byłam twarda..i wieszałam pranie.. i usnęła.. mam nadzieje,że będzie to szło lepiej.. bo na sofie strach ją zostawić już..bo się zaczęly obroty z brzuszka na plecy itd.
|
|
|
#4802 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa
Cytat:
no to chyba nie tylko mój wie, ze na czystą pieluchę robi się najlepiej a już najbardziej mnie denerwuje jak mi robi znienacka heh ja tu czekam i z nadzieją, że juz nic się nie urodzi umyję pupę, nasmaruję kremikiem a ten w trakcie zakładania pampka kończy co zaczął ![]() też obstawiam tytuł spray madzia gratulacje ![]()
|
|
#4803 | ||||||||
|
Raczkowanie
|
Witam się poniedziałkowo
Nadrabiam Was na raty-kurcze wkurza mnie że tak wczesnie robi się ciemno bo ledwo dzień sie zaczął i zaraz kończy![]() Dzięki Wam wielkie za odp.co do podgrzewaczy Cytat:
A Piotrusiowi przetłumacz jakos że musi z Mamusią współpracować!Cytat:
Cytat:
Jedynie Judysia moze bezkarnie mamę budzić![]() Cytat:
dla dzielnej Agatki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
a 2.ja jakos nie moge zdzierżyc bałaganu-no chora sie robie wtedy.a dla Amelusi usciski zeby brzunio sie uspokoił Minio i dla Adasia Cytat:
Monia, Stokrotka A my dzisiaj (razem z Lenką pestki) kończymy 2miesiące!!! A w załaczniku pozdrowienia dla ciotek
|
||||||||
|
|
|
#4804 | |||
|
Zakorzenienie
|
Oj coś dzisiaj Szymek marudny strasznie, brzuszek ma okropnie wzdęty mimo że 4 kupy już były
Położyłam go na brzuszku i zasnąłCytat:
Trzymam kciuki za szczepienie ![]() Cytat:
Cytat:
może nie będzie tak źle |
|||
|
|
|
#4805 | |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=stokrotka_;30372933]hej hej
dotarłam w końcu trochę dziś pospałyśmy... do 11.. a potem pranie, aktywność w pełni..trochę do załatwienia..i jestem. zaczęłam uczyć Sarę usypiać samej w łóżeczku w dzień... bo w dzień jeśli nie na dworze,to ciężko jej usnąć...albo przy cycu tylko.. efekt... 20min płaczu ..aż się zanosiła ale byłam twarda..i wieszałam pranie.. i usnęła.. mam nadzieje,że będzie to szło lepiej.. bo na sofie strach ją zostawić już..bo się zaczęly obroty z brzuszka na plecy itd./QUOTE] super ze Sara daje mamusi pospac... ![]() Twoja sie juz przewraca z brzuszka na plecy... ?? Moja to jak jet na brzuszku to tak zaczyna stekac....a potem placz....nie wiem czy jeszcze nie chce czy co???Dala ktoras mamuska maluszkowi herbatke uspokajająca?? ---------- Dopisano o 18:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ---------- Cytat:
ale ma piekne oczka...
|
|
#4806 |
|
Zadomowienie
|
Natka, Indygo, Stokrotka, Archinta Dzięki za odpowiedzi
Mi każdy w koło mówi, żebym normalnie w miarę jadła, a ja taki panikarz jestem, co do nowych rzeczy, ale mały ostatnio i tak ciągle popołudniami i wczorami płacze, a jem ciągle to samo, więc to nie ma związku i jutro sobie zrobię kanapkę i położę plasterek pomidora Tz stwierdził że awangarda w kuchni![]() Właśnie dał małemu butlę z Plantexem, Adaś wciągnął nosem i ryk , teraz do wieczora noszenie, tańczenie, śpiewanie żeby nie ryczał, dobrze że tz jest w tym tyg jest popołudniami bo bym się wykończyła![]() Agnieszka no musimy jakoś przetrwać ten okres brzuszkowy, nie ma innej rady. Ale ja już powoli wymiękam. Było 5 min ciszy i znowu za✂✂✂.... ryk ehhh ![]() Dziewczyny tz nie zgodził się na chustę, i w takim razie zastanawiam się nad nosidełkiem i powiedzcie czy coś takiego http://allegro.pl/nosidelko-5pozycji...913933637.html watro kupić? Ma może któraś nosidełko? Bo inaczej to mi kręgosłup pęknie
|
#4807 | |
|
Raczkowanie
|
Stokrotka
za determinacje Mamy podobne matody...ja czasem miekne jak słysze płacz ale stopery super sie sprawdzają Najwazniejsze żeby wiedzieć że krzywda im się nie dzieje a ten płacz to forma szantazuCytat:
A te oczka to po tacie
|
|
|
|
|
#4808 |
|
Zadomowienie
|
Monia ja daję tą herbatkę, a Adaś wciną ją aż mu się uszy trzęsą, ale jakiś przez to spokojniejszy to nie jest niestety
![]() Spa ale zazdroszczę przesypiającej nocki córci, mój to się budzi jak ma dobry humor to co 3 godz, a nieraz to i po 2. Oj mógły raz dłużej pospać A córcia jest na piersi czy mm? My też mieliśmy sami chrzest a "co łaska" kosztuje 150zł
|
#4809 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
My dziś też po szczepieniu...braliśmy 5w1. Moje dziecko było najgłośniejsze w całej przychodni. "Syrena" zaczęła już wyć w gabinecie lekarskim a u położnej dołożyła do pieca że hej! Ale powiem Wam, że ten wzrok dziecka...taki rozczarowany, jakby zawiedziony, że mama na to pozwoliła...ech...dla mnie to było straszne! ...przerwy robi tylko na cyca .Chyba wsadzimy go pod okap, bo już mega śpiący jest a nie potrafi zasnąć![]() No i chyba udało nam się dojść jako tako do normy z wagą Dziś ważył 4410 czyli w ciągu 10 dni 355g więcej Cytat:
![]() Co do wizyty teściów z wczoraj...byłam bardzo opanowana... Ale mam problem...może mi doradzicie co zrobić... Chciałabym już ochrzcić tego mojego brzdąca. Ja wolałabyn skromną uroczyśtość... chrzestni, dziadkowie, rodzeństwo... W rodzinie męża zaś celebruje się takie imprezy... ciotki, praciotki, kuzyni...prawie 30 osób! Do tego jak już ustaliliśmy datę okazało się, że chrzestna wpłaciła już zaliczkę na jakąś wycieczkę. Ok więc wstępnie ustaliliśmy kolejny termin...teśćiowa znów niezadowolona , bo ludzi trzeba zawiadomić minimum miesiąc wcześniej... Noż kurcze!!! najchętniej zrobiłabym coś coby "utarło nosa" teściowej... Nie wiem może ponoszą mnie emocje, może jestem zbyt zmęczona by myśleć racjonalnie... A Wy tu jeszcze piszecie, że Wasi tż-towie usypiają wieczorami maleństwa, a Wy możecie kimnąć ...szczerze zazdroszczę
|
||
|
|
|
#4810 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:28 ---------- Cytat:
oj...my jutro sie szczepimy....wspolczuje ze dalej placze za piekna wage....kochana wspolczuje ze Tz nie pomaga Ci w usypianiu....moze zwroc mu delikatnie uwage.... co do chrzcin to ja na Twoim miejscu zrobilabym po swojemu.....tyle ludzi na ile Ci stac.....jedynie dostosowalabym sie do terminu przyszlej chrzestnej i tyle....To sa chrzciny a nie jakas pokazowka.....
|
|
#4811 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
hej mamusie i dzidziusie
![]() moja paskuda ma dzis dzien ryków - chyba cos kupka utknęła bo od rana nie było i krzyczy w zasadzie od 5 rano... tzn teraz padła, ale obawiam sie ze nie na długo bo steka przez sen az zadzwoniłam po mojego tate zeby mnie ratował wział ją na spacer to troche pospała i potem na tarasie ja zostawiłam a ja sie zdrzemnełam i troche w ciszy posiedziałam moj tato to ma dar uspokajania dzieci - u niego na rękach młoda od razu sie zamyka moze dlatego ze ma takie duze, silne ręce i strasznie grzeje Cytat:
czesto tak mam - lece na zabicie a ta chyc na plecki i spi ![]() mhm Cytat:
Cytat:
a co do pizzy to tez bym taką zjadła ale troche strach ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() my dawalismy 200zł bo tak sie tu na wsi daje, zwłaszcza ze chrzciny beda jakby dodatkowo, po mszy, poza zwykłym terminem (w 3 niedziele a u nas chrzty sa w ostatnią) moja zwykle ładnie zasypia sama w kołysce albo w wózeczku. Chyba ze ją coś boli albo wpadnie w histerie to wtedy trzeba potulić Cytat:
![]() Cytat:
dla obu dziewczynek! Judys jest cudna ja bym sie jednak uparła przy chuscie bo te nosidełka są ponoć niezdrowe dla dziecka...mam kumpele fizjoterpeutke i krzyczy na mnie ze zadnych nosidełek i chodzików
|
||||||||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4812 |
|
Zakorzenienie
|
My po szczepieniu. MASAKRA co za stres i jak smutno jak malutki płakał. Boję się teraz gorączek i innych takich.
Ktoś miał po szczepieniu jakieś "atrakcje"? Aaa Fifi waży 5140g, co prawda średni sukces przy dokarmianiu ale i tak siię ciesze, ze rosnie
Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2011-11-07 o 17:58 |
|
|
|
#4813 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Sonia u nas już po chrzcinach, na szczęście była tylko najbliższa rodzina, rodzeństwo, dziadki i pradziadki a i tak było 18 osób, a mały potem 2 dni odchorowywał tą imprezę. Jabym miała prosić te wszystkie ciotki ode mnie i od strony tz, to by wyszło z 50 osób ![]() Zrób jak tobie pasuje i nie przejmuj się teściową, to Ty decydujesz jakie będą chrziny
|
|
#4814 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do tesciowej - nic ci nie doradze - u nas identyko sytuacja. 30 osob bedzie i tak jak pisałam wyzej chrzciny przełozone bo tesciu nie moze... a niech ma ![]() moj TZ tez nie usypia małej w tygodniu, ale w weekend nie ma bata - spi przy kołysce i usypia, ucisza, wtyka smoka i przewija i podaje do cyca musisz swojego przycisnąć - moze wjedz mu na ambicje ze inni pomagają a on co
|
|
|
|
|
#4815 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4816 |
|
Wtajemniczenie
|
moje jest dla maluszkow ktore jeszcze nie sa w stanie trzymac glowek.... http://www.argos.co.uk/static/Produc...s|14417553.htm
|
#4817 |
|
Zakorzenienie
|
Sonipppp ja na twoim miejscu zrobiła bym tak jak chcesz czyli najbliższa rodzina i tyle, mam nadzieje ze maż cie poprze w tym, bezsensu robic taka wielka fete przeciez to meczarnia i dla Ciebie i dla dziecka
Danika co do nosidełek to ja tez mam kolezanke fizjoterapetke i ona sama dl adziecka nosidło kupiła wiec to nie tak ze nezdrowe, czesto takie opinie słyszy sie od zwolenników chust i w druga strone to samo, jesli chodzi o nosidłą to po porstu trzeba wybrac odpowiednie a swoja droga to o chustach jak i o nosidłach łażą różne opinie wiec po prostu samemu trzeba wiedziec co bedzie dla nas najlepsze
|
|
|
|
#4818 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Natka, zdrówka
Cytat:
Cytat:
jaka cudna ta Judysia Cytat:
za konsekwencjęMonia, ja dałam te herbatkę uspokajająca z HIPP, smakowała tak średnio, efektów żadnych, mała prędzej po zwykłej wodzie się uspokaja Cytat:
Cytat:
za wagę, oby nastepne szczepienie lżej minęlo co do chrzcin, ja uważam tak jak ty - powinnaś więc przy swoim obstawać, mała, skromna uroczystość dla najbliższych, a nie wesele nr 2 Cytat:
|
|
#4819 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, co z nowym wątkiem? Mogłabym założyć już, ale tytuł? Sonda? (szczerze, nie chce mi się przetrząsać kilku stron wstecz w poszukiwaniu propozycji) Jakbyście dobiły do 5 000 postów, a mnie nie było, to niech ktoś założy. Mogę nie być dziś/jutro dyspozycyjna.
|
|
#4820 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Mówi 50zeta ![]() Cytat:
Za wagę. A co do teściów to się nie wypowiadam bo byliśmy wczoraj u nich i jak sobie przypomnę to mnie szlag trafia... Hooooommmm noł stres
|
|
#4821 |
|
Zakorzenienie
|
Małgosia i kiedy chrzest?
|
|
|
|
#4822 |
|
Wtajemniczenie
|
Asik 27go listopada o 16. Nie o 12 na mszy bo my bezbożniki bez ślubu...
:brzyda l:
|
#4823 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale z tego co czytałam w kosciele jest u nas tez o 16 , a swoja droga co za debilizm ze jak bez ślubu to co jakas kara? masakra i żenada a potem ni edziwota ze tak duzo ludzi odwraca sie od kościoła katolickiego
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4824 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i:Ślicznotka Cytat:
Współczuje przebojów z małymSONIA004 ładna waga Co do teściów to ja bym zrobiła po swojemu, to nie wesele żeby zapraszać nie wiadomo jakie ciotki ![]() Cytat:
![]() Ładna waga ![]() Dzięki Cytat:
A sondę może zrobić tylko założycielka wątku czy każdy? Bo mam teraz chwilę póki mały u babci
|
||||
|
|
|
#4825 |
|
Zakorzenienie
|
Natko spróbuj z tą sondą
ja moge pomoc zbierac tytuly poki mała spi
|
|
|
|
#4826 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakby co to chętnie przyjmę pomoc w postaci pozbierania propozycji. Na razie jestem
|
|
#4827 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Śliczny maluszek Cytat:
![]() A co do chrzcin - mam podobnych teściów... U nas też będzie duuuża impreza, dlatego zdecydowałam się na chrzciny na wiosnę, żeby Amelia była już dużą dziewczynką. Nie chce im się przeciwstawiać, bo nam pomagają i teściowa w małej zakochana po uszy. Kupuje jej duuużo prezentów i odciąża nas finansowo Chcą się pochwalić wnuczką. Z jednej strony ich rozumiem.
|
||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4828 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() "Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy" "Dzieci nasze wyskoczyły z brzuchów jak z procy, a my na odchowalnie idziemy na ploty " "Brzuszków już nie mamy, nasze dzieci już bujamy" Trudy porodu nareszcie za nami - od kilku tygodni jesteśmy mamami wszystkie w komplecie jesteśmy mamami ,więc w odchowalni rozmowy zaczynamy "ciąża, poród już za nami, grzecznie zmykamy do odchowalni" "Franek rozpoczął, Kamilka peleton zamyka, do odchowalni nasza drużyna zmyka" "Franek był pierwszy, Kamilka ostatnia, teraz naszym miejscem będzie odchowalnia" "Kolorowe liście z drzew spadają, jesienne mamy na ochowalnię zmykają" |
|
|
|
|
#4829 | ||
|
Zakorzenienie
|
To zbieramy tytuły
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ---------- Cytat:
Szybka jesteś
|
||
|
|
|
#4830 |
|
Zakorzenienie
|
no ba
korzystam ze spania nuski które w kazdej chwili zakonczyc moze wielki ryk "mama cycaaaaaa" |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:33.

a humor kurcze nie wiem, jakoś tak średnio, może to jesień też na mnie tak dziala, ale ogólnie nie jest źle
muszę myśleć pozytywnie
ale byłam twarda..i wieszałam pranie.. i usnęła.. mam nadzieje,że będzie to szło lepiej.. bo na sofie strach ją zostawić już..bo się zaczęly obroty z brzuszka na plecy itd.

codziennie punkt 6-7 rano musi być kopa i tyle
no multum razy tak miałam, a specjalnie czekałam z 15 minut co by jeszcze może dorobił, a ten lubi w nowa czyściutką pieluszkę 

bo kula w piersi dalej jest 

?? Moja to jak jet na brzuszku to tak zaczyna stekac....a potem placz....nie wiem czy jeszcze nie chce czy co???

...szczerze zazdroszczę
i strasznie grzeje 
dla obu dziewczynek!

Hooooommmm noł stres
klask i: