|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1381 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Matki Polki i Diablice lecz czy wszystkie mają chcicę??? III-IV.2010r.
SARA ASIULEK
![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ---------- SARA Karinka znowu jak jest w sklepie z ciuchami to przebiera w tych wieszakach jak dorosla ![]() ![]()
#1382 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ---------- Aga podpis zmień ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1383 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1384 |
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() Pędzę was nadrobić ale najpierw napiszę co moja agentka zrobiła ![]() Wczoraj wróciliśmy z zakupów < dziewczyny nie dzwoniłam, bo ja dopiero o 18 wyszłam z Leure i byłam tak wymęczona, że miałam ochotę tylko wracać do domu ![]() Julia zrobiłaś siku? J: sucho troszeczkę mokro J: luzik a wczoraj w Ikei schowała się za szafą i krzyczy: J: mamusiu, mamusiu słucham kochanie J: kuku < i wyskoczyła z za szafy > ![]() jesteśmy na dziale z zabawkami J: mamusiu tupis konia kupię kochanie jednego J: nie cy < trzy> ale dlaczego chcesz trzy konie, jeden Ci wystarczy J: nie cy J: mamusi koń, tatusia koń, Julji koń ![]() ale mamusia i tatuś nie potrzebują koników J: ale ja tak ![]()
#1385 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() NA cmentarzu byliśmy też 40min bo zaczął po grobach latać... Asiulek Wercia prześliczna jak zawsze... Z nogą tak sobie, byłam na prześwietleniu i jest cała ![]() ![]() Michałowi też czasem coś się ubzdura i np serek tylko ja mogę mu dawać... Ale i tak jest postęp (plus tego że tz w domu) i np na spacerach dobrze wie że na ręce to tylko do taty - kiedyś to tylko ja miałam 10kg do noszenia ![]() Asiulek Ty nie masz czego zazdrościć bo przypominam że to może z 10nocy od 2 lat przespałam... No i jak się pochwaliłam tak tej nocy młody się obudził przed 4 i płakał i nie chciał zasnąć ani z nami ani w łóżeczku. W końcu padł w łóżeczku ale ile krzyku przy tym było... Cytat:
![]() Skąd Ty bierzesz takiego pawera? Ja dziś nic nie zrobiłam. Tz poodkurzał. No i poszedł z młodym na spacer a ja do szpitala pojechałam.
![]() |
#1386 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Darusia jak masz tyle siły to może i o moje mieszkanko z tym sprzątaniem zahacz ![]() Bylam z małym u dermatologa, bo ma takie jakby pryszczyki od czerwca, w sumie 3 szt, i one jak się dotknie to takie jakby groszki pod skóra. No i Pani dermatolog powiedziała że pryszczyki to może i wcześniej były, teraz mały juz ma naczyniaki ![]() ![]() ![]() Idę spać. Bo nie wiem jak wasze dieci, ale mój chodzi spać najpóźniej o 21 i spi do 8 rano, czasami coś pojęczy ale nie trzeba reagować. No i teraz po obiedzie ma drzemkę 3h, więc jeszcze mam 1,5 godziny spokoju. Drugiemu zadania domowe dalam do robienia że już siedzi i marudzi, ale robi, jak się obudzę to sprawdzę ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1387 |
Zakorzenienie
|
oj rzeczywiscie u nas na forum male potworki rosna... u nas podobnie choc bez fajerwerkow:P
wercia cuda... i te kiteczki ![]() ---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ---------- jula wymiata ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1388 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Michał chodzi spać 19-20 ale czasem dłużej posiedzi w łóżeczku zanim zaśnie...
![]() |
#1389 |
Zakorzenienie
|
lindsey ja nie mam powera, to czysta koniecznosc byla.
Tez jestem zmeczona juz, brzuch mi ciazy coraz bardziej a mala slabiej nie kopie, tylko daje czadu jak nie wiem.... Tz jak byl po poludniu to nie mialam ani obowiazkow ani dziecka ale teraz od 7 do 14 plytki kladzie a potem prosto do pracy na popoludnie w tym tygodniu od 15 do 23 przyjedzie bedzie przed 24 to spac nie bedziemy. Amelce trzeba miejsce zrobic, innej opcji nie ma.... szkoda mi Oliwki bo ja sie tak super jak tz z nia nie bawie teraz, nie popodrzucam jej, nie poturlam sie z nia ani biegac tez mi sie srednio chce;/
![]() |
#1390 |
Zakorzenienie
|
Asiulek - Wercia to zwykle taka wesoła na zdjęciach a na tych co dałaś teraz to jakaś taka ... zblazowana, znudzona
![]() ![]() Sliczna oczywiście cały czas ![]() Agnieszka - Piękne masz te dzieci ![]() ![]()
Moje słońce 16.12.2009 (28 tc. 900 gr) Moja stokrotka 21.02.2012 (27 tc. 700 gr) Edytowane przez P0P70 Czas edycji: 2011-11-07 o 14:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#1391 | |||||
Zakorzenienie
|
też mię to do głowy przyszło od razu
![]() Cytat:
![]() ![]() Ana, ciężko coś poradzić, kurczę. Moja też tak miewa, ja wtedy szału (wewnętrznego, ofkors) dostaję i mnie już wszystko wtedy mega denerwuje (zresztą co ja ci będę...). I bym ją na all wystawiła wtedy... Ja robię podobnie jak sara, z tym że wsadzam ją do klatki. Potem "obiecuje" że będzie grzeczna i nie będzie robić tego co robiła. Raz działa, a raz nie. Cytat:
![]() nie wiem skąd te dzieci wiedzą co kiedy robić...lenucha od razu cacy, tulu buzi-cały zestaw. Czasem jak się ją opiórka za coś, to robi taką minę-oczy w dół,zmarszczone czoło i usta tak nadyma i kiedyś tż mówi-zobacz jaką ma minę, a jej się następny raz przypomniało i wołała "mamo, mam minę, mam minę" Cytat:
http://www.dzieciowo.pl/2011/11/dial...czne-cz-1.html Cytat:
Na kaszel ja młodej daję prawoślazowy lub prowaoślazowo-malinowy (jest zwykły i jest np.rubital) Cytat:
![]()
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1392 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1393 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Mój TZ daje na mięsko liść laurowy , tymianek , czosnek zamiast soli daje wegete jakąś ( u nas to natur ) potem jak się to piecze to wodą trzeba oczywiście podlać . co jakieś pół godziny trzeba przekręcić mięsko Cytat:
TZ chory chorszy . jutro do lekarza , sam się zapisał już go dawno tak zagrypionego nie widziałam . Jadę z nim bo tak się czuje że mówi że nie da raczej rady prowadzić . Olkę też do ortopedy zapisałam . Dawno z nią nie byłam to niech zobaczy lekarz jak łazi , bo mi się wydaje że ona nogi stawia do środka ![]() ![]()
![]() |
#1394 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() złośnica śliczna, tak się ostatnio zmienia, i te włoski ![]() Cytat:
Na kolki jeszcze termoforek (ja miałam taki żelowy co się w mikrofali grzało). Młodej super pomagało tośmy się nakomplementowały ![]() Ale pełne otynkowanie robi swoje ![]() karinka śliczniasta i jaka skupiona przy robocie i faktycznie na grzeczną wygląda własnie miałam to samo pisać ![]() Cytat:
Poytem jeszcze komentuje "pani, nie dała, nie dała cześć" drcron, koniki rządzą ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1395 |
Zakorzenienie
|
Oj chłop jak chory to 3 światy
![]() nic nie mów o lekarzach bo mnie czeka gin i dentysta i z dzieciakami do dentysty i ze starszym do okulisty i ortopedy,miał teraz bilans i mu zlecili. |
![]() ![]() |
![]() |
#1396 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jeszcze z SZymkiem muszę do okulisty iśc na szczęście mamy magiczny enel med a dentystę mam u koleżanki w domu . Di gina też by się przydało iść
![]() |
#1397 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() musze kupić jutro tez ceruvit, małej gorączka i katar przeszły, tylko kaszel jej trochę został ![]() a Tradycja to koniecznie Nowa i Świecka ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ---------- Aniap podpis masz dobry ![]()
![]() |
#1398 |
Zakorzenienie
|
ania, moja też nóżki jakby do środka właśnie stawia, ortopedka powiedziała, że jest ok i że dzieci do 3 r.ż tak czasem mogą mieć, bo im się stópki dopiero ustawiają czy coś tam. Trochę mnie to uspokoiło.
Ale iść zawsze warto, niech poogląda i pomaca co i jak
![]() |
#1399 |
Zakorzenienie
|
ania 1 co mi sie rzucilo w oczy to dobry podpis
![]() ja nie wiem ile sztuk bylo bo nie mialam nawet zamiaru przejsc sie obok tego sklepu, ale szwagierka mowila wczoraj ze rzucili promo na caly dzien wiec tym bardziej ludzie z siebie pośmiewisko zrobili
![]() |
#1400 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Bo SZymek tak nie łaził ---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ---------- Darusia ludzie dla paru złotych potrafią z siebie czuba zrobić . Jutro Ci paczkę wysyłam
![]() |
#1401 |
Zakorzenienie
|
Ania fajny podpis
![]() Mój laptop też cały nie pozwalam dotykać |
![]() ![]() |
![]() |
#1402 |
Zakorzenienie
|
ania podpis fajowy
![]() Ja myśle że u mnie te sanki drewniane tez wnuków doczekają, i pewnie wogle nie zniszczone, bo mów to niczym jeździć nie chce tylko biegnie, zawsze w prawa stronę, lub bliżej murków do wspinania ![]() Ja ginka zawsze planuję na początek roku. Choc mam pewien problem, i tu pytanie do mam co jakiś czas temu skończyły karmienie dzieci piersią, kurcze ja mam ciągle sporo mleka. Jedyne co robię to masuję raz na jakiś czas żeby się coś nie narobiło, ale sporo tego mam.Brałam juz hormony na zasuszenie i ciągle mam ![]() Dobra padam na ryj, że tak powiem po chamsku. Ale Eryka szkoła, plus mlody mnie wykańczają, a tz tylko obiad zje i spiernicza się relaksować na fuchach ![]()
![]() |
#1403 |
Zakorzenienie
|
Plmadzia kup szałwię i spróbuj pić parę dni ilości hurtowe .
Ja tak się przy szynku pozbyłam mleka . Zobacz kilka dni może CI pomoże Dzięki mi też się podpisik podoba ![]() ![]()
#1404 |
Zakorzenienie
|
Też miałam o tej szałwii pisać.Chociaż ja tym razem tego problemu nie miałam bo samo mi zanikło ale po pierwszym dziecku piłam szałwie z miętą bo tez dużo mleka miałam a przestałam karmić z dnia na dzień.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1405 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
Napisłam się i mi znowu zżarło ![]() Ja dzisiaj zaczęłam realizować październikowy plan ![]() Dziewczyny jeśli chodzi o moje ubieranie Zosi to nie bijcie mnie bo naprawdę jest bardzo ciepło jak wychodzimy. Nie musimy iść rano do przedszkola albo odprowadzić brata do szkoły itp. Gdyby tak było ubierałabym cieplej. Popołudniu jak wychodzimy to już Zosia ma więcej warstw. My jesteśmy na placyku w porze największego słońca i temp sięga 20 i więcej stopni i czapka czy kurtka poprostu odpadają. I ta moja koza jest po tatusiu zimnolubna, gdybym Wam opowiedziała jak oni chodzą ubrani po domu to byście zamarzły ![]() My rodzinnie chodzimy do kościoła co drugi tydzień ![]() ![]() ![]() Wercia i Karinka z braciszkiem są przecudne ![]() Ana - no niestety wszystkie dzieci chyba muszą przejść przez okres buntu. Nie jest łatwo niestety. Ja w chwilach szaleństwa odstawiam Zosię na naszą kanapę i mówię że jak się uspokoi to przytulę. Różnie to bywa czasami ryk i żłości trwają dłużej czasami krócej. Nie mogę jej zaprowadzić do jej pokoju bo go nie ma a nawet gdyby miała to chciałabym żeby to był azyl a nie miejsce kary. Zamykanie w różnych dziwnych pomieszczeniach typu łazienka nie polecam. Mojego Tża mama tak zamknęła (jak mówiła nie dłużej niż min) a do dziś jej to wypomina. Aga - ja na kolki stosowałam Sab Simplex (oryginalny francuski) i masaże brzuszka . U nas działało. Zosia miała takie coś co się nazywa ładnie wieczorne odrykiwanie. To było koszmarne darcie od wczesnego popołudnia do wieczornej kąpieli (staram się nie pamiętać takich chwil). Teściowa mimo że słabo wierząca zalecała ochrzcić dziecko co by diabełka wygonić ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ---------- Ania - podpis super Mój laptop tez w całości. Ja go wogóle nie używam jak Zosia jest na chodzie. Też padam na pysk ![]()
#1406 |
Zakorzenienie
|
Izazula to oryginalny Sab nie jest niemiecki????ja myslalam caly czas ze niemiecki, u nas super pomoglo doslownie od razu, niemiecki stosowalismy.
Woda koperkowa, kladlam mala na brzuszku na swoim cycku i gleboko oddychalam poklepujac lekko pampka, to ja uspokajalo, masaz brzuszka w strone wskazowek zegara,my jeszcze mielismy bobotic, debridat, esputicon, espumisan, herbatki i inne takie ale u nas nie pomagalo nic, a mala darla sie cale dnie i cale noce. Przeciez az do laryngologa szpitalnego skierowanie mielismy bo pediatra powiedziala ze w zyciu nie slyszala tak dracego sie dziecka od kolki i myslala ze moze ucho, ale usg brzuszka pokazalo mega gazy w jelitkach . ---------- Dopisano o 08:37 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ---------- Panowie od balkonow o 8 nas obudzili....;/
![]() |
#1407 |
Zakorzenienie
|
Madzia - ja odstawiłam Igora z dnia na dzień i nie pojawił się problem z mlekiem - teraz jak nacisnę, to nieco leci (1,5m-ca po zaprzestaniu karmienia), ale widzę, że coraz mniej. Jeśli Ci to szczególnie nie przeszkadza, to może po prostu poczekaj jeszcze.
Aga - a ja myślałam, że Ty super sobie dajesz radę i Karinka to aniołek i jej braciszek też. A tu zwykłe dzieciowe problemy jednak Cię dopadły. Współczuję kolek - na pewno ciężko Wam. ![]() A Wasze małe potwory mają jeszcze drzemki w ciągu dnia? Mój ostatnio coś się buntuje. Wczoraj nie spał w ogóle - myślałam wieczorem, że z nim zwariuję - taki niemożliwy był. Spać nie, bawić się nie, jeść nie.... wrrrrrrrr.... wszystko na nie. ![]() ![]()
#1408 |
Wtajemniczenie
|
Fajnie się czyta jak inne dzieci też rozrabiają
![]() Madzia mi tą maść elocom pediatra przepisała jak Daniel miał 4 -mce ![]() dobry z kupą ![]() Drcron fajna konwersacja ![]() Evitka mów jej- poukładaj wszystkie koniki,świnki w którym miejscu chcesz,przykryj je kołderką lub nie a mamusia zaraz wróci ![]() Yoonka jak ja bym też chętnie wyjechała ach...... marzenie Aniap rzeczywiście superowy podpis ![]() Asiulek i Agnieszka cudne zdjęcia ![]() ![]() Dusiaka jak tam Kondrad?odblokowało mu się? Megi Daniel śpi raz dziennie ok 2h najgorzej jak usnie dopiero ok 16,czasami nie spi wcale ale rzadko,wlasnie mielismy taki cudowny weekend(wieczory)w sobotę usnął mi w aucie jak wracalam z nim z figloraju ok 18,jak się okazało już na noc a w niedzielę właśnie nie spał ccały dzień więc tez poszedł spać o 20 ![]() Edytowane przez tylkooliwka Czas edycji: 2011-11-08 o 08:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#1409 |
Zakorzenienie
|
Moja śpi raz dziennie, zasypia 12-13 i śpi około 2 godzin. Jak nie śpi w dzień to po 16 jest bardzo upierdliwa. Czasami ciężko ją uśpić i zajmuje to około 60 minut. Czaasmi jest tak że na siłę ją przytrzymujemy - ona wtedy wrzeszczy ale po 10 minutach uspakaja sie i po 15 już śpi.
---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ---------- Ania - mi też sie podoba Twój podpis tylko zastanawiam sie jak teraz mam traktować Twoje wypowiedzi. ![]() ![]()
#1410 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:20.